25. kolo
18.03.2017 15:30 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

1. FC Köln - Hertha BSC 4:2

Na góly bohatý byl zápas mezi 1. FC Köln a Herthou Berlín. Nakonec se radovali domácí, a to i díky hattricku Anthonyho Modesteho, jenž má pořád hodně slušnou šanci na korunu krále střelců.

Francouzský útočník to poprvé zkoušel z dálky už v 5. minutě. V té následující se ovšem prosadil jeho spoluhráč Yuya Osako. A že to stálo za to!!! Japonský fotbalista přebral razantní přihrávku od Matthiase Lehmanna a následně to prostě napálil halfvolejem směr Rune Jarstein. Ten byl očividně hodně překvapený, takže balon stihnul pouze lehce tečovat, a pak se mohl ohlédnout do horního rohu své svatyně - 1:0.

V 16. minutě se zase o slovo a o balon hlásil Modeste. Christian Clemens jeho prosby vyslyšel a jen malinkatý kousek chyběl k tomu, aby šli Kozli do dvoubrankového vedení. Ve 32. minutě dostal Plattenhardtův centr na hlavu Vedad Ibišević, ale jeho chvíle měla přijít až na začátku druhého poločasu.

V tom prvním ovšem Modeste ještě dvakrát udeřil. Ve 35. minutě mu Osako přihrál na hranici šestnáctky, odkud prostě z první vystřelil a dobře udělal - 2:0. Hned poté mu Lehmann adresoval centr za obranu, kde rodák z Cannes předvedl ukázkové zpracování a pelášil sám na Jarsteina. Nic složitého nevymýšel ... a jednoduše ho prostřelil - 3:0.

Poločas zakončil Mitchell Weiser pobídkou Ibiševićovi, jenž v dobré pozici o centimetry nedosáhnul. Nicméně v 50. minutě zahrávala Stará dáma standardní situaci, která skončila tak, že Timo Horn ve snaze zasáhnout balon sestřelil ve vzduchu pěstí protihráče. Bosenský útočník Vedad Ibišević nařízenou "pětku" s přehledem proměnil, čili ještě rozhodně nebylo hotovo.

Už v minutě třiašedesáté byli domácí opět klidnější. Čerstvě vystřídavší Marco Höger zase poslal Modesteho, aby šel sám na gólmana. I když to tentokrát bylo z úhlu, sázka na bližší tyč se vyplatila - 4:1. Jenomže hned potom zahrával rohový kop Vladimír Darida a centr posadil přesně na hlavu Johna Brookse - 4:2.

Družina Pála Dárdaie si vypracovala už jenom jednu vyloženou příležitost. V závěrečné desetiminutovce se ale Horn proti Ibiševićovi senzačně vytáhnul. Köln tedy na Herthu ztrácí pouhé tři body a o prvním dubnovém víkendu zajíždí do Hamburku. Berlínský celek si prohrou vytvořil pětibodové manko na Hoffenheim, přičemž právě TSG přicestuje za dva týdny do hlavního města Německa.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele