25. kolo
18.03.2017 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:0

Sandro Wagner svým jedenáctým gólem v sezoně zajistil výhru Hoffenheimu nad nadále tápajícím Bayerem Leverkusen. TSG tedy nadále pronásleduje nejen Borussii Dortmund, nýbrž i RB Lipsko, které nezvykle často ztrácí body. O titulu zdá se v Německu býti rozhodnuto.

Bývalý hráč Darmstadtu Sandro Wagner mohl otevřít skóre už ve 2. minutě, když se řítil na Bernda Lena. Ve finále se mu však poněkud zamotal balon pod nohama a brankář hostujícího celku tedy jeho pokus zneškodnil. Za chviličku pálil z dálky na druhé straně hřiště Bellarabi, nicméně těsně minul. Hned z protiakce se do balonu opřel Kerem Demirbay, ale přestřelil.

Rušno před oběma brankami bylo i nadále. Ve 13. minutě si do ideálního prostoru naběhnul Admir Mehmedi, leč jeho hlavička nebyla přesná. Pak se neujaly příležitosti Bellarabiho a Kampla. V závěrečné desetiminutovce prvního poločasu se odehrály ještě dvě zaznamenáníhodné situace. Nejprve na Lenovi ztroskotal Wagner, a poté Ádám Szalai.

Ten samý hráč to zkoušel i po změně stran, když ho našel centr Sebastiana Rudyho z přímého kopu, nicméně i tentokrát byla brána o něco menší, než by bylo bývalo zapotřebí. Poté už se domácí konečně dočkali. Steven Zuber prošel po levé straně do vápna, načež přihrál před klec Wagnerovi, jenž s obrovským štěstím a Lenovým přispěním procedil balon za brankovou čáru - 1:0.

Řada tedy byla na Leverkusenu, jenže ten už nějakou dobu nezažívá nejoptimálnější období. Kevin Volland z přímého kopu neuspěl a v samotém závěru neproměnil svou šanci do té chvíle téměř neviditelný Javier Hernández. Pro die Werkself to byla už dvanáctá porážka v sezoně a další se pokusí odvrátit za dva týdny v duelu s Wolfsburgem. Naopak Nagelsmannův tým pojedenácté vyhrál a po reprezentační pauze zajíždí k důležitému klání do Berlína.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele