25. kolo
19.03.2017 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 0:1

Byla to pro mnohé možná nečekaná dřina, nicméně lídr tabulky nakonec duel v Mönchengladbachu zvládnul. Díky tomu má už třináct bodů náskok na RB Lipsko, takže v Německu zůstane všechno - na rozdíl třeba od Francie - v zajetých kolejích.

Ve 4. a 5. minutě byl dost dusno před brankou Manuela Neuera. Nejprve David Alaba tečoval Herrmannův centr tak, že z toho byl málem vlastní gól. Po rozehraném rohu stál v malém čtverci Tony Jantschke, nicméně obrana Bayernu znovu odolala. V 18. minutě předvedl Ribéry výborné zpracování a ještě lepší centr na Lewandowskiho, jenž zblízka hlavičkoval nad.

O chvíli později stál polský kanonýr tváří v tvář Sommerovi, avšak švýcarský gólman výborně zmenšil střelecký úhel. Těsně před pauzou předvedl svou typickou akci Arjen Robben. Zprava si seběhnul do středu hřiště a napálil vzdálenější tyč. Následnou Lewandowskiho dorážku pak výtečným zákrokem zlikvidoval Yann Sommer.

Rozhodující moment utkání se odehrál v 63. minutě. Tehdy padnul jediný gól, který měl na svědomí v letošní sezoně překvapivě sváteční střelec Thomas Müller. Skvěle si zaběhnul za obranu, kam mu poslal včasný lob Thiago. Než stačila obrana Gladbachu zareagovat, mohl si německý reprezentant nechat míč ještě dvakrát spadnout a teprve potom jej poslal z hranice malého čtverce do sítě - 0:1.

Ve zbytku zápasu to ještě zkoušeli Robben a Martinez na straně jedné a Thorgan Hazard a Tobias Strobl na té druhé. Nicméně další branka už nepadla. Jonas Hofmann však předvedl na vrcholné úrovni málo vídané gesto fair play. Po souboji s Thiagem upadnul a rozhodčí nařídil přímý kop. Čtyřiadvacetiletý záložník se ale přiznal, že to nebylo soupeřovým zaviněním. Následoval tedy míč rozhodčího a Hofmann sklidil uznání jak od svého protihráče, tak od Dietera Heckinga.

Bayern tedy dál kráčí za pátým titulem v řadě. Může se tak snadněji koncentrovat na čtvrtfinále Ligy mistrů, kde bude soupeřem Real Madrid. Rozhodně by mělo jít o hodně zajímavou podívanou. V Bundeslize pak čekají na bavorský velkoklub Augsburg a Hoffenheim. Hříbata si zahrají s Eintrachtem Frankfurt a berlínskou Herthou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

odvážnej tip od ef

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele