25. kolo
19.03.2017 15:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 0:1

Schalke nakonec přehrálo Mohuč a v tabulce okupuje deváté místo. Svěřenci Martina Schmidta zůstávají o tři příčky a čtyři body pozadu.

Zpočátku to bylo z obou stran opatrnější. První významnější pokus mezi tři tyče vyslal až v 15. minutě Guido Burgstaller. Jonas Lössl byl ovšem připravený. Pak se o jakés takés útočné výpady snažili Brosinski a Öztunali, ale nic pořádného dohromady nevymysleli. Jak se první poločas blížil ke konci, byli mnohem aktivnější domácí.

Nejprve musel Ralf Fährmann kontrolovat situaci, v níž chyběl Córdobovi kruček k tomu, aby z bezprostřední blízkosti skóroval. Brankář Schalke pak vyrážel na roh, stejně jako o minutu později, kdy z hranice šestnáctky zkoušel štěstí Danny Latza. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu, což se ovšem mělo záhy změnit.

V 50. minutě si v rychlosti vyměnili balon Burgstaller a Sead Kolašinać, přičemž druhý jmenovaný stál už uvnitř pokutového území, když střílel milimetrově přesně na zadní tyč - 0:1. Die Nullfünfer postrádali ve zbývajících čtyřiceti minutách přesnost, takže se neujala žádná z jejich možností (většinou stříleli vně velkého vápna) a podvanácté v sezoně prohráli.

Reprezentační přestávka by však mohla přijít vhod oběma celkům. Die Königsblauen teď ztrácejí na pohárové umístění čtyři body, přičemž je třeba mít na paměti, že pokud Bayern nebo Dortmund opanují DFB-Pokal, Evropskou ligu si zahraje i sedmý bundesligový celek. Mohuč se musí na zbývajících devět utkání rovněž pořádně nachystat, neboť má pouhé dva body náskok na baráž.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele