25. kolo
17.03.2017 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - FC Ingolstadt 04 1:0

Páteční předehrávka 1. Bundesligy jako již tradičně žádnou gólovou přestřelku nenabídla. To ovšem neznamená, že nebyl k vidění zajímavý fotbal. Favorizovanému Dortmundu každopádně stačila k vítězství nad předposledním Ingolstadtem jediná branka Pierre-Emericka Aubameyanga z úvodu zápasu.

Hosté v Signal Iduna Parku inkasovali již ve 14. minutě a to ze zcela typické akce Borussie. Rozběhnutý Marcel Schmelzer obdržel perfektním přihrávku do levého křídla, načež okamžitě prudkým, přízemním centrem oslovil Aubameyanga a gabonský kanonýr z malého vápna překonal bezmocného brankáře Hansena.

Ingolstadt se však nehodlal vzdát a prezentoval se velmi sympatickým výkonem. Zajímavostí je, že svého věhlasnějšího soupeře v dnešním duelu dokonce přestřílel a vytvořil si i více vyložených příležitostí. Jedna z takových přišla ve 20. minutě, kdy si Matthew Leckie naskočil na Suttnerův centr od rohového praporku, výbornou hlavičkou překonal Bürkiho, na brankové čáře ale švýcarského gólmana zastoupil Gonzalo Castro.

Velmi blízko vyrovnávací trefě byl později také Morales a především Kittel, proti kterému skvěle zakročil Roman Bürki. Dortmund od vstřeleného gólu zahrozil v prvním poločase ještě dvakrát - nejprve odražený míč po střele Pulisice napálil těsně nad Erik Durm, do stejných míst poté mířil i Raphaël Guerreiro.

Krátce po změně stran pak zahodil další, největší šanci druhého poločasu Leckie, když po chybě obrany Dortmundu postupoval sám na Bürkiho, ani on ovšem neměl správně seřízená mířidla. Tuchelova parta si poté v závěru již svůj těsný náskok pohlídala a minimálně do zítřka tak stáhla náskok druhého Lipska na tři body.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele