5. kolo
13.09.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rennes stále neprohrálo, tentokrát pohřbilo naděje Saint-Étienne

Saint-Etienne ani s novými posilami nedokázalo ukořistit další body. Tentokrát si s týmem Alaina Perrina poradilo Rennes, které je tak v nové sezoně stále neporaženo.

Fanoušci St. Étienne byli na zápas proti Lille natěšení, jejich tým totiž ještě před reprezentační pauzou dokázal poprvé zvítězit. Po třech porážkách totiž přišlo vítězství 1:0 proti snad ještě více trápícímu se týmu - Grenoblu. Po dnešním utkání ale zeleno-bílí zůstávají na dně tabulky, horší je již pouze výše zmíněný Grenoble. Naopak v Rennes si musí práci nového trenéra Antonettiho pouze pochvalovat, jejich tým totiž v úvodu sezony ještě neprohrál a je na šestém místě.

Přestože domácí měli po celou dobu zápasu místy až drtivý tlak, první šance zápasu padla do klína hostujícím borcům. Obrana Rennes si nedokázala poradit s rohovým kopem, míč propadl až k Blaise Matuidimu, který ale zpoza vápna natrefil pouze na připraveného gólmana Doucheze. Domácí odpověděli svou šancí v průběhu první půlhodinky. Jerome Leroy ale svou střelou donutil Doucheze pouze k menšímu procvičení.

Leroy se poté připomněl i o pár minut později. Jeho tvrdý centr z rohového kopu ale dokázal Romain Danze pouze tečovat mimo branku. V druhém poločase to byli opět pouze domácí, kdo se snažil hrát. A byl to opět Jerome Leroy, který se objevil ve veliké příležitosti. Gólman Janot sice vyrazil Asamoahův centr, učinil ale tak nešťastně, že míč doskotačil pouze k Leroyovi. Ten ale střelou z první branku netrefil.

Po ideální přihrávce Junichi Inamota se v další šanci zjevil tentokrát Bangoura. Gólman Janot ale zatím prožíval povedený zápas a i s jedovkou guinejského záložníka si poradil. Jérémie Janot svůj tým podržel i o pár okamžiků později, v 61. minutě dokázal s velikým štěstím vytěsnit gólovou hlavičku Moussy Sowa. Brankář byl teď jediným hráčem hostů, který předváděl alespoň nějaký výkon.

Nakonec ale ani to nestačilo a již v minutě 62. se domácí dočkali zaslouženého vedoucího gólu. Fanni si několikrát přihrál se Sowem, ten následně poslal míč Marveauxovi, který z hranice pokutového území konečně prostřelil gólmana Janota - 1:0. Hosty inkasovaný gól nabudil a vedení mohlo uprchnout do dálných končin již o dvě minuty později. Rivierův centr dopadl přesně na hlavu Sanoga, ten ale trefil smolně pouze břevno.

Branková konstrukce se nakonec rozezněla i za brankářem hostů. Sow svou ránou z veliké vzdálenosti trefil osm minut před koncem tyčku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele