26. kolo
27.02.2010 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Stade Rennes 3:1

Fotbalisté Montpellieru napravili poslední zaváhání na půdě St. Étienne a doma si skvěle poradili 3:1 s Rennes. Bodově se tak dotáhli na vedoucí celek ligy Bordeaux, ačkoli ten má ještě dva zápasy k dobru. První dvě branky domácích vstřelil v první půli Marveaux, hosté sice zásluhou Brainda v 70. minutě snížili, ale tři body pro HSC pečetil nakonec Camara.

Rennes přitom nezačalo utkání špatně, do velké příležitosti se dostal ghanský zabiják Asamoah Gyan, jenže jeden na jednoho proti gólmanovi Jourdrenovi neuspěl. Nakonec se jeho neproměnění ukázalo jako velký luxus. Costa našel ve 25. minutě z přímého kopu zprava ve vápně volného Marveauxe, jenž z vápna zamířil přesně k tyči a domácí náhle vedli.

Z obdobné situace Montpellier skóroval o deset minut později podruhé. Costa znovu skvěle poslal míč ze standardky do vápna, a ač měl Marveaux těžký úhel, dokázala jeho střela zapadnout do sítě. Ve druhé půli Costa znovu nešetřil přesně zahranými volnými kopy, na něž musel reagovat gólman Douchez, přesto HSC v 70. minutě určitě zatrnulo.

Výhru neměl v žádném případě v kapse. Dlouhý balón parádně zpracoval Briand a chladnokrevně zakončil za záda Jourdena. Třetí pojistný gól Montpellieru mohl zajistit o deset minut později Montaňo, nakonec ho zastoupil jen o pár chvil později Camara, který z protiútoku vymetl pavouky v šibenici Douchezovy branky.

Nepovedené klání hosté pečetili dvěma naprosto zbytečnými červenými kartami v závěru utkání. Manganeho, jenž musel pod sprchy po druhé žluté kartě, následoval v nastaveném čase ještě Gyan. Oba tak oslabí Rennes pro příští ligová kola.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele