37. kolo
20.05.2023 16:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Roberto Firmino (© AFP)

Liverpool doma s Villans ztratil

Liverpool v duelu 37. kola Premier League remizoval s Aston Villou 1:1. Hosty poslal v prvním poločase do vedení Jacob Ramsey, domácí však v úplném závěru zužitkovali svůj tlak a díky trefě Roberta Firmina srovnali.

V jednadvacáté minutě poslal v domácím pokutovém území Konaté k zemi Watkinse a Villans dostali výhodu pokutového kopu. Toho se ujal sám faulovaný a tentokrát se potvrdilo nepsané pravidlo, že ten, na nějž je faul spáchán, by kopat neměl. Watkins totiž ranou po zemi vůbec netrefil bránu a jen skryl obličej v dlaních. Z pět minut už ho to však mrzet nemuselo, jelikož se Villans dostali do vedení ze hry. Douglas Luiz poslal do pokutového území parádní oblouček, který propadl na malé vápno a rozběhnutý Jacob Ramsey tvrdou ránou rozvlnil síť.

Aston Villa byla v prvním poločase na hřišti lepším celkem. Ve 40. minutě rozehrála zajímavým signálem přímý kop, do zakončení se dostal Ramsey, ale Allison bez potíží zasáhl. Liverpoolu se v 55. minutě podařilo vyrovnat. Po obrovském záváru v pokutovém území zakončoval v obrovské šanci Konaté, ale Martínez jeho ránu vyrazil. K odraženému míči se ale dostal Cody Gakpo, který vyrovnal. Jenže jen na chvíli, gólu předcházel ofsajd, který objevil VAR, a tak se stav neměnil.

Utkání už směřovalo k tomu, že si Villans odvezou do Brimnghamu všechny tři body, když Liverpool dokázal vyrovnat v 90.minutě. Šlo o vyvrcholení tlaku, když Salah odcentroval do pokutového území a Roberto Firmino skóroval symbolicky při svém posledním utkání v dresu Liverpoolu na domácí Anfield Road. Reds tak stále mají naději, že poskočí na čtvrté místo a zahrají si i v příští sezoně Ligu mistrů. K tomu však potřebují vyhrát i v posledním kole a navíc doufat, že Manchester United nezvládne ani jeden ze dvou zápasů, které jej ještě čekají. Villans poskočili na sedmé místo před Tottenham, jenž doma padl s Brentfordem.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
VTID94

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele