15. kolo
08.12.2013 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Dean dotlačil Fulham k velmi důležité výhře nad Aston Villou

Šestizápasová šňůra porážek nemá dalšího pokračování. Fulham za notné pomoci sudího Mikea Deana porazil Aston Villu 2:0 a na sestupových příčkách už je jen díky horšímu skóre oproti West Hamu. Villans naproti tomu prohráli po pěti zápasech bez porážky. O výsledek se výrazně přičinil rozhodčí, který dvakrát špatně posoudil penaltové incidenty.

První branka ještě padla zcela regulérně. Předcházely mu nicméně dvě šance na obou stranách. V barvách Fulhamu spálili gólovky Berbatov a Dejagah, Villans neposlali do vedení ani z jedné ze situací Benteke. A mohl litovat, když po dvaceti minutách zabojoval po sérii hlaviček o míč Sidwell, který přetlačil v běžeckém souboji Bacunu a v těžké pozici otevřel skóre.

Horší už to bylo ve třicáté minutě, kdy Mike Dean nařídil penaltu ve prospěch Fulhamu. Bacuna přitom svedl s Kacaniklicem běžný souboj tělo na tělo, po němž záložník Whites upadl. Penalta nicméně nařízena byla a cizelérsky s ní naložil Dimitar Berbatov, jenž zvýšil náskok domácích.

Pak z úhlu výrazně zahrozil hostující Delph, jenž po narážečce s Bentekem poslal svůj direkt napříč malým vápnem těsně vedle. Pro Villans to byla od gólu ojedinělá příležitost, naopak Fulham sahal po dalších brankách. Velikou šanci spálil Berbatov, jenž díky skvělému pohybu pronikl do vápna, kde jej ale vychytal Guzan.

Ve druhé půli už diváci gól nezahlédli, ale nuda to taky nebyla. Lehkou převahu měli opět Cottagers, kteří mohli definitivně rozhodnout hned několikrát. Senderosovu hlavičku ale lapil Guzan a po jeho zaváhání v pětašedesáté minutě trefil Riise jen tyč.

Villans si za druhé dějství moc příležitostí nevytvořili, a když už šest minut před koncem mohli zdramatizovat vývoj duelu, rozhodčí je zařízl podruhé. Jasný faul na Agbonlahora ve vápně totiž neposoudil jako penaltový. Až v nastaveném čase tak pálil Benteke, ale Stekelenburg svůj tým podržel.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

0:1

Reagovat
rickroll

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jarmilprdell

proc neni kozak ani na lavce?

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Na twitteru nekdo psal, ze ma natazene třísla... ale ofik to zatim neni, tak nevim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele