13. kolo
12.11.2007 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Reading FC - Arsenal FC 1:3

Reading do zápasu vstoupil s jasnou taktikou, hlavně neinkasovat a hra tomu i odpovídala. Domácí se od úvodních minut prezentovali usilovnou obranou, se kterou si téměř celý první poločas hráči Arsenalu nevěděli rady. Až se minutu před koncem první půle prosadil Flamini. Druhý poločas byl jasně v režii Kanonýrů, kteří místy hráli doslova v exhibičním tempu a Reading mohl být rád, že si neodnesl větší gólový příděl.

Obranářská taktika Readingu byla v úvodu úspěšná a Arsenal pouze neúčelně kombinoval ve středu hřiště, ale do přehuštěné šestnáctky domácích se jeho hráči ne a ne prosadit. Takový byl obrázek téměř celé první půle. První nebezpečnou střelu Arsenalu si připsal Emmanuel Adebayor, který však po přihrávce Fabregase těsně minul. Reading čas od času vyrazil do rychlého brejku a po jednom takovém tvrdě střílel z více než třiceti metrů Brynjar Gunnarsson, ale Almunia tygřím skokem střelu vyrazil. Když už se všichni těšili na poločasovou přestávku přišel gól v domácí síti. Reading snad poprvé v zápase pustil Arsenal do přečíslení, Hleb přihrál Fabregasovi, který z první zťuknul k noze Flaminimu a ten překonal Hahnemanna v brance Readingu.

Arsenal do druhého poločasu vstoupil tak, jak skončil ten první a gólově se prosadil hned v jeho úvodu. Adebayor vyslal svou placírkou technickou střelu a přesně obstřelil bezmocného Hahnemanna - 0:2. Pak už Arsenal jednoznačně kraloval a jen špatné posouzení ofsajdové pozice vzalo Adebayorovi druhý gól v zápase, když po přihrávce Rosického rozvlnil síť domácí branky, pomezní rozhodčí však branku neuznal. Arsenalu to chuť do ofenzivního fotbalu nevzalo a dál si vytvářel šance, jako Flamini, jehož tvrdou střelu s obtížemi vyrazil Hahnemann, nebo Adebayor, ten zase několikrát těsně minul cíl.

Třetí branku Kanonýrů vstřelil Alexnder Hleb, který se dostal k odraženému míč, vběhl s ním do šestnáctky, kde si doslova vychutnal Hahnemanna, kterého oblestil kličkou a skóroval do prázdné branky. V závěru už Arsenal polevil v koncentraci a vznikly i šance Readingu na čestný úspěch. Nicky Shorey nejprve z přímého kopu jen orazítkoval pouze tyč Almuniovy branky, ale nakonec se levý obránce Readingu dočkal, když po závaru dorážel Huntovu hlavičku do prázdné branky.

Arsenal se vítězstvím vrátil do čela tabulky o skóre před Manchester United, Reading zůstáva ve středu tabulky na dvanáctém místě.

Autor: Filip Kučera

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*

reading sa stavia na nohy a nebude to mat arsenal lahke rozhodne jediny gol zapasu 0:1

Reagovat
HOST*Devil

Prekvapeni kola , 1:0

Reagovat
HOST*bary72

Arsenal určitě neprohraje, tip 0:1.

Reagovat
HOST*

come on u ARSENAL!!! 1:2 Adebayor,fabregas

Reagovat
HOST*Tomáš

0:0

Reagovat
HOST*marthas

Arsenal GOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Třeba Manchester prohraje s Blackburnem A zase jim uskočíme!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal je přejede jak nic. Bude hrát jen jedno mužstvo a skončí to 1:3. Góly Fabregas, Adebayor a Hleb. Když se zadaří a Hleb konečně nahrávat Rosickýmu, tak i Letenský talent se trefí.

Reagovat
HOST*

0:1

Reagovat
HOST*Amanatidis

Tak Fidík měl docela dobrej odhad blahopřeju k typu ale Flaminiho jako střelce bych taky nečekal

Reagovat
HOST*

Reading hral dobre. Keby Gunnarsonovu strelu z 30 metrov nechytil Almunia bol by to iny zapas. Na konci ešte trafil tyč Shorey z priameho kopu. Arsenal šit. Reading si zasluzil remizu.

Reagovat
HOST*

Tak nevim jestli rikas dobrymu fotbalu...betono vani a 10 hracu v sestnatce nevim kdy byste nebetonovali tak bysme vas prekombinovali a vysledek by se pohyboval nekde vejs...

Reagovat
HOST*Amanatidis

Přesně tak do toho golu co dostali se prakticky nedostali za půlku. dobrá ta střela byla sice povedená ale to by se golman musel jmenovat Síto aby pustil fíka s 35 metrů, jo a ještě jste vlastně měli 4 rohy taky paráda. Zřejmě to budete hrát proti nám takhle v sobotu v kvalifikaci olééé Czech Republic

Reagovat
HOST*Hero

ze by si Reading zaslouzil remizu muze napsat jen zaritej fanda Redingu at si kazdej pise co chce je mi tu fuk ale spatne posouznej ofsajd a ty dalsi sance =zaslouzene vitestvi Gunners

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele