Synot liga - preview 1. kola

25.07.2014, 08:17, aktualizováno 27.07.2014, 08:22
Previews
Poslední čtyři celky dnes čeká vstup do nové ligové sezony. Liberec má na svém kontě dvě výhry v Evropské lize a další bude chtít přidat v Českých Budějovicích. Stejně je na tom i Mladá Boleslav, která cestuje do Jihlavy...
Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav  (neděle 17:00)
V neděli jsou na programu zbývající dva zápasy úvodního kola české nejvyšší soutěže, v obou se představí pohároví zástupci. V tom prvním Mladá Boleslav na půdě Jihlavy.

Jihlava coby osmý celek z loňského ročníku se v tom novém bude chtít vyhnout sestupovým starostem. Během léta se na Vysočině urodilo několik změn. Na hostování přišla nejvýraznější tvář z posil, obránce Vlastimil Vidlička z Olomouce, z tureckého Manisasporu se po skončení hostování vrátil útočník Arnold Šimonek. Trenér domácích Petr Rada je s přípravou na novou sezonu spokojen, nejvíc si cení vítězství nad francouzským Lille. Jeho svěřenci v lize na úvod ještě nikdy nevyhráli, nyní se to pokusí změnit proti silné Mladé Boleslavi. "Soupeř je v současné době díky startu v Evropské lize i kvalitním zápasům na herním soustředění v Rakousku lépe rozehraný. Boleslav prošla v letní přestávce velkou proměnou. Zřejmě bude citelně chybět David Jarolím, který rozehrával standardní situace a tvořil hru. Ovšem i současná kvalita širokého kádru protivníka budí respekt. Základní poznatky o hře soupeře jsme získali v posledních zápasech se Širokým Brijegem," prohlásil Rada, jenž nebude moci počítat se zraněnou dvojicí Jánoš, Masopust a nemocným Šimonkem.

Mladá Boleslav již absolvovala svou soutěžní premiéru na evropské scéně, kde úspěšně zvládla předkolo Evropské ligy a po výhrách 2:1 a 4:0 nad Širokým Brijegem postupuje dál. Podobně by chtěli vstoupit Jarolímovi svěřenci i do tuzemské ligové soutěže. "Na výhře 4:0 nad Širokým Brijegem se dá určitě stavět. Budu však krotit u hráčů euforii, abychom si nemysleli, že to teď proti Jihlavě přijde samo. Věřím, že se hráči budou soustředit na Jihlavu stejně jako na pohárové zápasy. Přeci jen je to první ligový zápas a bylo by chybou, kdybychom to podcenili. Zatím jsem nepřemýšlel, jestli nasadím stejnou sestavu, nebo udělám změny," řekl mladoboleslavský trenér Karel Jarolím. Ten přes léto v kádru přivítal v rámci hostování útočné duo z Plzně Ďuriš, Wágner. Výměnou za to šel na hostování do klubu vicemistra Chramosta. Do nedělního zápasu nebude moci nastoupit zraněný Zahustel a nejistý je start Wágnera.
Vysočina Jihlava - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Vidlička, J. Krejčí, Šourek, Vaculík - Kukol, Koloušek, Marek, Jungr, Kučera - Harba.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal, Rosa - Milla, Ščuk - Skalák, Magera, Štohanzl - Ďuriš.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
České Budějovice - Slovan Liberec  (neděle 20:15)
V neděli večer uzavřou úvodní kolo Synot ligy fotbalisté Českých Budějovic a Liberce. Zatímco jihočeský klub se po roce opět vrací do nejvyšší soutěže, to Liberec bude hájit čtvrté místo v tabulce a znovu bojovat o pohárové příčky.

Staronový nováček soutěže se chce vyhnout bojům o záchranu a rád by se umístil v klidném středu tabulky. Budějovické hráče nečeká na úvod zrovna příjemný los, ve čtyřech z pěti kol narazí na pohárové aspiranty. A první překážkou bude Liberec, s nímž prohráli čtyřikrát za sebou. "Drobnou výhodou by pro nás mohlo být, že jsme Liberec viděli v zápase Evropské ligy s Košicemi. Ale na druhou stranu soupeř už bude mít za sebou dva ostré zápasy a zahraniční soustředění. Myslím si, že to bude o prvním gólu. Když ho dáme, každé mužstvo naroste, mohli by nám pomoci diváci a soupeř by to měl těžké. Ale naopak když inkasujeme první my, tak se většina týmů v lize zatáhne a hrajeme pak do plných," prohlásil trenér domácích Luboš Urban, jenž nebude moci v neděli počítat se zraněným Machovcem.

Liberec již má za sebou dva soutěžní zápasy a to v Evropské lize, kde v předkole po dvou výhrách vyřadil Košice a postupuje dál, v dalším dvojzápase se střetne s rumunskou Astrou. Nyní se však Severočeši musejí soustředit a plně koncentrovat na start domácí ligové soutěže. V prvním kole čekají Budějovice. "Máme ambice, liga je pro nás velmi důležitá. Díkybohu jdeme dál v pohárech, ale samozřejmě ligu neignorujeme, je to pro nás důležitá součást momentální letní fáze. Chceme v Budějovicích podat co nejlepší výkon s nejlepším výsledkem. Odstartovat dobře do ligy je pro nás velmi důležité," prohlásil kouč hostí Samuel Slovák, jenž se bude muset obejít bez zraněné dvojice Frýdek, M. Jarolím.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Křížek - Klesa, Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Hora, Benát, Brunclík, Herzán, Funda - Kalod.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Hroššo - Coufal, Rajnoch, Karišik, Fleišman - Sackey - Šural, Pavelka, Ďubek, Delarge - Hamulák.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Hradec Králové - FK Teplice  (sobota 17:00)
Po roční pauze se Votroci vracejí do nejvyšší soutěže. Na domácím stadionu budou čelit Teplicím, které by rády zopakovaly rok starý výborný vstup do ročníku.

Domácí se budou muset ještě pár měsíců obejít bez nejlepšího střelce druhé ligy, Davida Vaněčka, který si na jaře přivodil těžké zranění kotníku. Na jeho místě může nastoupit i některá z letních posil, ať už Prokeš z Frýdku Místku, či navrátilec Pavel Černý junior. Oba patří mezi celkem deset nových tváří trenéra Prokopce. Těmi dalšími jsou například brankář Kuciak, stoper Chleboun, z Plzně hostující Štípek, či host ze Sparty Čermák. Sebevědomí na první ligu natěšených domácích může posílit i fakt, že s Teplicemi doma od roku 1998 neprohráli. Kromě Vaněčka nejsou do zápasu připraveni nastoupit ani Lindr a Shejbal.

"Asi jen Příbram má v úvodu sezony těžší los než my. Ale náš hlavní cíl byl postup do ligy, tak teď nemůžeme spekulovat nad tím, jestli by nebylo snazší hrát s někým jiným. Nevidím důvod, proč bychom nemohli Teplice porazit. Jim se na jaře tolik nedařilo, my naopak získali hodně bodů, i když v jiné soutěži. Ale já týmů věřím a rozhodně z Teplic nemáme strach. My se těšíme a věříme, že to zvládneme," prohlásil trenér domácích Luboš Prokopec.

V Teplicích po povedené sezóně spřádají plány na útok na evropské poháry. Paradoxně možná i kvůli horšímu jaru, kdy se příliš nedařilo týmu jako celku, ani jednotlivcům, kteří táhli tým na podzim, zůstal kádr pohromadě i přes léto. Devizou Teplic by tak měla být sehranost všech borců. Zpět je navíc ofenzivní tahoun Mahmutovič, chybět ovšem budou zranění Jindráček či kapitán Vachoušek, jehož by měla nahradit posila ze Sparty, Milan Jirásek. Letní příprava se žlutomodrým povedla, neprohrály v ní ani jeden ze šesti zápasů.

"Důležité bude dobře odstartovat ligu, ale velké prognózy zatím dělat nebudu. Měli bychom být silní jako loni, ale kluci, kteří se vracejí po zranění, ať Mahmutovič či Lüftner, ještě nejsou úplně stoprocentní. Nicméně i s tím vědomím do toho půjdeme,"řekl před prvním zápasem sezóny trenér Teplic Zdeněk Ščasný.
FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Koubek - Holeš, Rolko, Chleboun, P. Mareš - Štípek, A. Čermák, Kotiš, Halilovič - P. Dvořák, P. Černý
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský - Vondrášek, Ljevakovič, Jirásek, Krob - Nivaldo - Mahmutovič, Litsingi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FK Příbram - Viktoria Plzeň  (sobota 17:00)
V sobotu se na úvod ligové sezony představí fotbalisté Plzně na půdě Příbrami. Zatímco hosté budou hájit druhé místo v tabulce a útočit na titul, to domácí skončili pět bodů nad sestupovou čárou a zřejmě i letos budou bojovat o záchranu.

Cílem příbramského mužstva je co nejrychleji se zachránit, a to i přes nesmírně těžký los v úvodu sezony. V prvních čtyřech kolech narazí na pohárové zástupce v Evropě. Po Plzni následuje Liberec, Sparta a silný čtyřblok uzavírá Mladá Boleslav. Ve středočeském klubu došlo k posílení. Přišli brankáři Marek Boháč, Lukáš Krbeček, obránci Josef Hnaníček, Fernando Neves, Martin Husár či záložníci Martin Sus a Martin Fillo. Tato sestava by měla týmu pomoci se udržet mezi elitou i pro příští sezonu. "Z týmu máme dobrý pocit, ale jak jsme na ligu připraveni, ukážou až zápasy. Máme těžký los, ale chceme se rvát o každý bod. Pokud chceme hrát důstojnou roli, tak i s těmito těžkými soupeři se musíme snažit bodovat a chytnout se, abychom se nedostali do problémů hned v úvodu soutěže. Uspět můžeme jen při výkonu na hraně našich možností," pronesl kouč domácích Petr Čuhel, jehož svěřenci doma v lize neprohráli pět zápasů po sobě.

Plzeň zahájila novou sezonu Superpohárem, v němž nestačila na mistrovskou Spartu a prohrála 0:3. Mnohem lépe chce načít nový ligový ročník, na úvod jede do Příbrami. Přes léto se do západočeského města vrátili Pilař z Wolfsburgu a Rajtoral z Hannoveru. Na hostování naopak zamířili do Mladé Boleslavi Wágner a Ďuriš, do Plzně šel na oplátku Chramosta.

Západočeši budou i letos útočit na nejvyšší pozice, zejména na titul, ten jim loni sebrala Sparta. Příprava se jim však nepovedla, když poslední tři přátelské zápasy prohráli a nepovedl se jim také již zmíněný Superpohár. To vše budou chtít napravit v úvodním ligovém utkání. "Pevně věřím, že jsme dobře připraveni. Čeká nás těžký protivník, protože Příbram je doma silná. My ale máme ale nejvyšší ambice, musíme přesvědčit herně a samozřejmě chceme vyhrát. Příprava i Superpohár nám výsledkově nevyšly, ale alespoň jsme poznali, na čem musíme zapracovat," poznamenal plzeňský kouč Dušan Uhrin mladší, jehož svěřence v příštím týdnu čeká vstupní utkání 3. předkola Evropské ligy s rumunským Petrolulem Ploješt.

V sestavě domácích bude chybět zraněné trio M. Zeman, Krbeček a Hajrapetjan. Za hosty nenastoupí zraněný Chrien a nejistý je start Chramosty a Čišovského.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Boháč - Hnaníček, Zápotočný, Neves, Husár - Sus, Tarczal, Volešák, T. Pilík - Řezníček, Slepička.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Horváth - Petržela, D. Kolář, Pilař - Tecl.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.60 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Baumit Jablonec - Zbrojovka Brno  (sobota 17:00)
Velká očekávání vkládá fotbalová veřejnost do prvního představení posíleného Jablonce. Severočeši v prvním zápase hostí na domácím hřišti Zbrojovku Brno.

Největší rozruch v letních přestupech mezi prvoligovými kluby nezpůsobily Sparta, Slavia či Plzeň. Nejvíce se o posílení kádru a návratu hvězd ze zahraničí na domácí trávník hovoří v souvislosti s Jabloncem. Hübschman, Jun či Martin Pospíšil jsou nejzářivějšími posilami týmu vedeného zkušeným trenérem Jaroslavem Šilhavým, který se chce zařadit do boje o pět vstupenek do Evropy. Dobrý vstup do nové sezóny bývá v Jablonci tradicí - šestkrát za sebou Baumit neprohrál úvodní kolo, z toho pětkrát udržel čisté konto. Kvůli zranění nenastoupí útočník Michal Hubník, jistý není ani start Mišůna či Hübschmana.

"Považuji za hodně důležité první kolo doma vyhrát, zvlášť v naší situaci, kdy je očekávání veliké. Věřím, že se nám to podaří. Vzájemně jsme navštívili naše zápasy v přípravě, takže jsme měli možnost Brno vidět. Venca Kotal je zkušený trenér, který tady v Jablonci působil, navíc jsme spolu už dříve dělali dohromady, takže se známe. Jeho mužstvo zaznamenalo progres, v závěru minulé sezony se dostalo do klidného středu tabulky, přesto věřím, že ten zápas s nimi zvládneme," nechal se slyšet zkušený trenér Jaroslav Šilhavý.

Brno tak může na severu Čech vlastně jen překvapit a získat plusové body. S Jabloncem doma odehrálo poslední zápas skončené sezóny a dokázalo jej porazit. Vůbec závěr loňské sezóny zastihl ve větší pohodě spíše Zbrojovku, která v posledních devíti kolech získala o 12 bodů více než Jablonec a dokonce jej v tabulce i přeskočila. Na hřišti Jablonce však Brno neskórovalo už 607 minut. Zbrojovce nepomohou zranění Slančík a Keresteš.

Také na lavičce Brna stojí ostřílený kouč. Václav Kotal dokonce před svým nynějším angažmá působil právě v Jablonci. Před utkáním řekl toto: "Jablonec vydatně posílil, získal kvalitní fotbalisty Juna, Hübschmanna, od nás obránce Pernicu. Severočeši avizovali, že mají pohárové ambice. Jsou v utkání favoritem, pro nás bude duel dobrou prověrkou našich kvalit. Budeme se snažit podat kompaktní a kolektivní výkon. Nechceme ale hrát na bezbrankovou remízu, musíme být odvážnější. Jablonec jsme viděli v letní přípravě proti Rostovu, v tomto zápase jsme získali důležité poznatky."
Baumit Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - M. Pospíšil, Hübschman - Kopic, Jun, Čížek - Doležal
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Hladký - Jugas, Košťál, Schuster - Hyčka, Fischer, Zavadil, Lutonský - Pašek, Markovič, Sýkora
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.20 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Slovácko - Slavia Praha  (sobota 20:15)
Zopakovat povedenou loňskou sezónu se pokusí v Uherském Hradišti. V prvním utkání hostí Slovácko Slavii, která po naivních a nepovedených experimentech opět slibuje svým fanouškům nápravu.

Slovácko se stabilizovaným kádrem, posíleným o záložníka Kaloudu, by podle předsezónních prognóz mělo opět patřit mezi týmy bojující v klidných vodách tabulky. Vykročit do nového ročníku Synot ligy by chtěli svěřenci kouče Habance proti Slavii, kterou doma dvakrát v řadě vyřídili 3:0. Z posledních deseti utkání před vlastními diváky navíc Slovácko padlo se Slavií jen jednou. Do u tkání nezasáhnou zranění Biolek a Hlúpik.

"Slavia v letní přestávce totálně přeměnila kádr do velké kvality. Přišlo plno nových hráčů. Nedokážu proto odhadnout, jak rychle si tak obrovská rekonstrukce kádru sedne. Na druhou stranu náš základ zůstal pohromadě, máme za sebou kvalitní přípravu. Naším cílem je navázat na výsledky z uplynulého ročníku, chtěli bychom se v domácí premiéře odrazit do nového ligového ročníku vítězstvím," uvedl Svatopluk Habanec.

Ve Slavii si dokázali přiznat, že jarní sliby o nové koncepci se nenaplnily, ba co hůř, experimenty se změnami v realizačním týmu vedly k těžkému boji o záchranu. Od přestavby kádru i změny trenéra si vedení slibuje, že tým dá na loňské trápení zapomenout. Vylepšit by Slavia měla především ofenzivní činnost a střílení branek, ve kterém byla ve skončené sezóně nejhorší ze všech. S návratem kapitána Latky by se měla zvýšit minimálně bojovnost na jaře mdlého celku. O tom, jakým směrem se bude sezóna ve Slavii ubírat, by mohlo napovědět už první kolo, které sešívaní již šestkrát v řadě nevyhráli. Absentovat by měli rekonvalescenti Mičola, Vyhnal a Boudjemaa.

"Slavia je plná změn a není jednoduché to za krátkou dobu všechno vstřebat. Tým si pořád ještě sedá. Je tu spousta hráčů, kteří tuhle soutěž nikdy nehráli. Uvidíme, jak si v konfrontaci s ostatními týmy povedeme. Spousta týmů má mužstvo poskládané dlouhodobě, v přípravě nemusely nic měnit a je to znát. My jsme jeden z týmů, který bude úplně nový. Hned první zápas na Slovácku ale chceme ukázat, že je tu jiná, lepší, kvalitnější Slavie," řekl odhodlaně Miroslav Beránek.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Kalouda, Kerbr - Došek
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Hrubeš (Berkovec) - Mikula, Latka, Bílek, Juhar - Dobrotka, Gecov - M. Černý, Mil. Škoda, Zmrhal - Balaj
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha  (pátek 18:00)
O posledním červencovém víkendu startuje nový ročník české nejvyšší soutěže pod novým názvem Synot liga. O páteční zahajovací utkání v 18 hodin se postarají fotbalisté z české metropole. Bohemians na svém hřišti přivítají úřadujícího mistra z Letné.

Klokani v uplynulé sezoně bojovali o záchranu až do závěrečného ligového kola. Letos se pokusí se bojům o setrvání mezi elitou vyhnout, důležitý bude začátek soutěže. "Los ideální není, ale neexistuje lehký ani těžký zápas. Budeme se snažit uhrát body se Spartou a pak něco uhrát venku. Na zápas se Spartou se těším. Ďolíček je specifický stadion, má blízko k ploše a diváci dokážou vytvořit fantastickou atmosféru. Doufám, že dokážeme Spartu hodně potrápit. Teď se ukáže, jak jsme připravení," pronesl nový trenér domácího mužstva Roman Pivarník, jenž nebyl jedinou letní změnou v klubu. Nejvýraznějšími posilami se stali brankář Milan Švenger a obránce Lukáš Pauschek, oba ze Sparty. Oba však proti svému bývalému klubu nesmí nastoupit. V přípravě na novou sezonu Bohemians odehráli sedm zápasů, v nichž třikrát vyhráli a dvakrát remizovali.

Pro mistrovskou Spartu to už bude čtvrtý soutěžní zápas za posledních 10 dní. Svou premiéru si odbyla v předkole Ligy mistrů, kdy doma vyprášila zásluhou pěti Lafatových gólů estonskou Levadii Tallinn 7:0. Poté v odvetě stvrdila postup remízou 1:1 a v příštím dvojzápase se utká se švédským Malmö. Letenští také absolvovali český Superpohár, v němž hladce porazili Plzeň 3:0. "Bednář s Hušbauerem místo cesty do Tallinnu trénovali individuálně, ale teď už jsou připraveni k zápasu. U Krejčího s Matějovským je to trochu na zvážení, ale uděláme všechno pro to, aby mohli v nejbližších zápasech nastoupit. Sil máme dost, je začátek sezony a příprava byla kvalitní. Navíc jsme mohli (v Tallinnu) zarotovat sestavou a přestože to nepřineslo kýžený efekt v podobě výsledku, tak to pomohlo alespoň z tohoto pohledu," řekl asistent trenéra Sparty Václav Jílek.

Bohemians budou vedle zmíněných Pauscheka a Švengera postrádat i trio rekonvalescentů Bartek, Nerad, Klavík. To Sparta se bude muset obejít bez zraněné dvojice Krejčí a Matějovský, k nim se ještě přidal rekonvalescent Juliš.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Havránek - Růžička, Brabec, Šmíd, Kalina - Moravec, Rada, Krch, Jindřišek, Engelmann - Mikuš.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Bičík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Mareček, Vácha, Hušbauer - Dočkal, Breznaník - Lafata.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 10.00 - 5.00 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dukla Praha - Baník Ostrava  (pátek 20:15)
Po zahajovacím utkání mistrovské Sparty na hřišti Bohemians v nedalekých Vršovicích vypukne nový ročník již v pátek také na Julisce. Domácí Dukla přivítá ostravský Baník.

Dukla po postupu do nejvyšší soutěže před třemi lety dokázala vždy skončit v horní polovině tabulky. Obhájit takovou pozici se bude snažit i v začínající sezóně. Klíčové bude sehrání poměrně hodně obměněného kádru. Z Dukly odešli útočník Pospěch, stoper Božič, obránce Romera, útočník Josef Marek a záložník Milan Černý. Nově příchozími jsou francouzský útočník Jean-David Beauguel, bosenský středopolař Aldin Čajič, chorvatský obránce Dino Kluk, slovenský brankář Martin Chudý a jeho krajan do zálohy Jakub Považanec. Stoper Roman Polom hostuje ze Sparty, útočník Michal Krmenčík z Plzně a bek Vjačeslav Karavajev z CSKA Moskva.

"Ostrava má tým postavený na brejky, nahoře má rychlostní typy hráčů a zkonsolidovanou obranu. My se musíme zlepšit v produktivitě, sice si jsme schopní vytvořit šance, ale neproměňujeme je. Hlavně v Rakousku jsme branky nedávali, pak dostaneme gól a ten určí celý ráz zápasu. Takže toho se potřebujeme vyvarovat, abychom šancemi neplýtvali, dostali se do vedení a určili ráz zápasu," uvedl trenér domácích Luboš Kozel.

Baník by po čtyřech letech dramatických bojů o udržení rád prožil pohodovější sezónu ve středu tabulky. Tomu by mohl pomoci stabilizovaný tým, z jehož základní sestavy nikdo neodešel, pouze Škutka či zmíněný Krmenčík ukončili hostování. Tedy zcela opačná filozofie, než v případě soupeře z Dukly. Že by se start do ročníku mohl povést, ukázala letní příprava, ve které Ostravané kromě remízy s Permem všechna utkání vyhráli. Navázali tak na povedený konec loňské sezóny, ve kterém pět z posledních šesti utkání opanovali. Baník čeká pražské léto, v srpnu totiž bude do hlavního města cestovat ještě na dvě utkání s pražskými S.

"Viděli jsme generálku Dukly proti Fürthu, i když to trošku obměnili, zase taková změna v její hře nebude. Mají tam pár lidí nových, ale šest, sedm hráčů v základu zůstává stejných a i styl hry zůstává stejný. Směrem dopředu praktikuje atraktivní rozestavení 4-3-3, snaží se soupeře roztáhnout do stran a kombinovat. Pro nás je zajímavé, že Krmenčík, který hrál na jaře u nás, tam teď hraje na hrotu. Sám ještě váhám nad jedním dvěma posty. Ale chceme navázat na závěr loňské sezony a do soutěže vstoupit úspěšně," nechal se slyšet Martin Svědík.
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Rada - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Čajič, Gedeon, Marek Hanousek - Berger, Krmenčík, Mareš
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Sukup, Frydrych, Baránek, Holzer - Štěpán, Greguš, Lindpere, Kukec - Narh, Svěrkoš
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Baník Ostrava00000:00
 FK Mladá Boleslav00000:00
 Slovan Liberec00000:00
 Viktoria Plzeň00000:00
 Slavia Praha00000:00
 FK Teplice00000:00
 Sparta Praha00000:00
 Baumit Jablonec00000:00
 České Budějovice00000:00
 Vysočina Jihlava00000:00
 1. FC Slovácko00000:00
 1. FK Příbram00000:00
 FC Hradec Králové00000:00
 Zbrojovka Brno00000:00
 Bohemians Praha 190500000:00
 Dukla Praha00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (931)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele