Souhrn dohrávek Premier League

16.05.2017, 22:38, aktualizováno 18.05.2017, 22:40
Komentáře a souhrny
Tottenham rozstřílel Leicester City, Manchester City doma přehrál West Bromwich a posunul se na třetí místo. Před posledním kolem živí naději na Ligu mistrů také Arsenal, který se dlouho trápil proti Sunderlandu, ale nakonec ho spasil Alexis Sánchez. V první z dohrávek Chelsea přestřílela Watford, Southampton remizoval Manchesterem United...

Leicester City - Tottenham Hotspur 1:6

18.05.2017 20:45

Góly: 59. Ben Chilwell - 25. Harry Kane, 36. Heung-min Son, 63. Harry Kane, 71. Heung-min Son, 89. Harry Kane, 90+2. Harry Kane

Šance na titul se vypařily, Chelsea už vytouženou trofej zakápla šampaňským, no a z Tottenhamu spadl veškerý tlak. Druhý neúspěšný boj o mistrovské vavříny se na Spurs nepodepsal a v předposledním kole došlo k řežbě. Lišky tentokrát, dle zvyku ve zvířecím světě, Kohouty nerozsápaly, ale musely zkousnout nejhorší porážku od září 2010. Tottenham smetl Leicester 6:1.

Největší zásluhu na této demolici má nový nejlepší střelec Premier League Harry Kane. Anglický kanonýr zatížil konto Kaspera Schmeichela hned čtyřikrát a stal se teprve pátým hráčem novodobé historie, jemuž se podařilo dostat dvě sezóny v řadě na hranici 25 gólů.

První šanci zápasu měl přesto jeho loňský rival Jamie Vardy, který po přihrávce Mahreze tvrdě vypálil do Llorise. Ale pak už začala Kaneova show. V pětadvacáté minutě otevřel skóre po úprku a přesné zpětné přihrávce Son Hueng-mina, načež se o deset minut později trefil sám Korejec. Tomu do vápna poslal lahodný oblouček Alli.

Leicester se na okamžik vrátil do utkání, když v devětapadesáté minutě Ben Chilwell uklidil do poloodkryté sítě balón po ne zcela jistém výběhu Huga Llorise. Jenže o pouhé čtyři minuty později vrátil Tottenhamu klid a dvougólové vedení Harry Kane. Do zpětné přihrávky Wanyamy mu stačilo nastavit čupřinu.

Zápas ale nebyl představením jednoho muže, Kaneovi zdatně sekundovat i kolega Son. Právě on definitivně pohřbil naděje Lišek na jakýkoli zvrat, když si při protiútoku poradil se Simpsonem i Ndidim a dokonale přesnou ranou k tyči zvýšil už na 4:1.

Závěr ale přesto patřil anglickému kanonýrovi, který v posledních minutách nejenže dovršil hattrick, ale dokonce na své konto přidal i čtvrtý gól. Nejprve dvě minuty před koncem základní hrací doby překonal Schmeichela střelou na hranici vápna mezi Simpsonovýma nohama, aby na konečných 6:1 uzavřel ve druhé minutě nastaveného času. Šlo vlastně o naprostou kopii předchozí branky - Harry Kane převzal míč na hranici šestnáctky a ranou k tyči nedal brankáři soupeře šanci.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Manchester United 0:0

17.05.2017 20:45

Góly: -

Manchesteru United už v dohrávce na hřišti Sotonu o nic nešlo, neboť po prohrách s Tottenhamem a Arsenalem mají již Mourinhovi svěřenci jisté šesté místo, ze kterého se již do konce sezony nehnou.

I přesto však měl Mourinho motivaci zvítězit, už jen proto, aby sezonu nekončil s menším počtem vítězství, než jakého dosáhli v posledních třech sezonách David Moyes, respektive Louis van Gaal. Utkání však pro hosty nezačalo vůbec dobře. Už ve čtvrté minutě zahrál obránce United Eric Bailly rukou a byť se tak podle všeho stalo ještě před šestnáctkou, rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch Sotonu.

Touto možností jít do vedení však domácí trestuhodně pohrdli, když Gabbiadini svou přízemní ranou k tyči dal příležitost vyniknout Romerovi, jenž dostal od Mourinha přednost v brance před de Geou a potěšil hostující fanoušky.

Trochu překvapivě i další šance v zápase patřily domácímu mužstvu, proti byl však vždy výborně chytající Sergio Romeo. Argentinský gólman si poradil jak s pokusem Redmonda před koncem prvního dějství, tak se střelami Tadiče a Stephense.

První příležitost hostů z Old Trafford přinesla až šedesátá sedmá minuta, kdy Rooney vybídl přihrávkou na hranici vápna ke skórování Juana Matu. Střela jeho španělského spoluhráče však postrádala přesnost a vůbec netrefila branku Frasera Forstera.

O pár minut později pak útočili United znovu, avšak pokus Anthony Martiala skončil jen na Forsterově tyči a následná dorážka Henrika Mchitarjana také cestu do branky Sotonu nenašla.

Utkání tak skončilo pro Manchester letos tak typickým výsledkem - remízou.

Více informací k zápasu

Manchester City - West Bromwich Albion 3:1

16.05.2017 21:00

Góly: 27. Gabriel Jesus, 29. Kevin De Bruyne, 57. Yaya Touré - 87. Hal Robson-Kanu

Manchester City v úterní dohrávce hladce porazil West Bromwich Albion a o účast v příštím ročníku Champions League jej připraví už jen naprostý kolaps. Domácí utkání rozhodli již v prvním poločase po brankách Jesuse a De Bruyneho, v druhé části přidal ještě třetí branku Toure a na výhře domácího celku nic nezměnilo ani snížení v podání.

Utkání se odehrávalo přesně podle papírových předpokladů, což znamená, že se Citizens takřka neustále tlačili do ofenzivy, zatímco hostující Baggies se soustředili výhradně na obranu. První velkou příležitost měl Sané, který se po přihrávce Agüera zjevil v obrovské příležitosti, leč v zakončení selhal. Po necelé půlhodině hry se však publikum na Etihadu konečně radovalo - parádní kombinace předvedlo duo Agüero - De Bruyne, na jejím konci pak druhý jmenování míč dopravil před branku, kde si na něj počkal Jesus a neomylně jej poslal do sítě.

Belgický záložník byl při chuti a o dvě minuty později zvyšoval už na 2:0. Další pohlednou kombinaci předvedl Sané s Agüerem, balón se pak na hranici vápna odrazil k volnému De Bruynemu, který jej pohotovým volejem uklidil přesně k tyči.

Po deseti minutách druhé půle pak Yaya Touré definitivně rozhodl o tom, kam poputují tři body za výhru. Po jednoduché narážečce s Agüerem pronikl až na hranici šestnáctky, odkud míč poslal mimo dosah Bena Fostera.

Až poté se trochu osmělili také hosté - nejprve hlavičkoval nebezpečně, ale zároveň také nepřesně Rondón, V 87. minutě se pak po přízemním centru Nyoma prosadil Hal Robson-Kanu, čímž stanovil konečnou podobu výsledku.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Sunderland AFC 2:0

16.05.2017 20:45

Góly: 72. Alexis Sánchez, 81. Alexis Sánchez

Svěřenci Arsena Wengera stále živí naději na umístění v nejlepší ligové čtyřce a jen tři body proti už jistému sestupujícímu ze Sunderlandu mohli šanci Gunners na Ligu mistrů uchovat. Do utkání, v němž byli Kanonýři proti outsiderovi soutěže jasným favoritem, nakonec již od úvodních minut naskočil křídelník Alexis Sánchez, o jehož nasazení do zápasu se kvůli drobnému zranění stehenního svalu z víkendového utkání se Stoke City pochybovalo.

A právě Sánchez byl hlavním mužem akce, jenž mohla už v osmé minutě vést k úvodní brance zápasu. Jeho střela sice skončila za zády gólmana Pickforda, ale jak správně rozpoznal rozhodčí, balon před cestou do sítě tečoval Giroud rukou a proto gól správně nebyl uznán.

Na první regulérní branku si tak Gunners museli počkat až do druhého poločasu, konkrétně do sedmdesáté třetí minuty. A znovu u toho talentovaný Chilan, o jehož setrvání či nestrvání v Londýně se čile spekuluje. Toho vybídl ke skórování Mesut Özil, jenž si parádně zpracoval balon do vápna od Granita Xhaky a na Sáncheze čekala již jen prázdná branka a snadná práce.

V minutě osmdesáté prvé pak Arsenal své vítězství potvrdil a svůj druhý gól v utkání si připsal Alexis. Vše začalo u Bellerína, jenž z pravé strany odcentroval do vápna, tam hlavičkoval Olivier Giroud, proti jehož pokusu ještě Pickford zasáhl, ale dorážka od muže s číslem sedm už byla nad jeho síly.

Arsenal tak zvítězil 2:0 a Petr Čech si v brance Gunners připsal čtvrté čisté konto v řadě.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Watford FC 4:3

15.05.2017 21:00

Góly: 22. John Terry, 36. César Azpilicueta, 49. Michy Batshuayi, 88. Cesc Fàbregas - 24. Étienne Capoue, 51. Daryl Janmaat, 74. Stefano Okaka

Chelsea nakonec v bláznivé dohrávce 28. kola přestřílela Watford 4:3 a zapisuje si celkově již 29. výhru v letošním ročníku. O osudu utkání rozhodl dvě minuty před koncem normální hrací doby střídající Cesc Fabregas.

Antionio Conte učinil v základní sestavě nových šampiónů hned 9 změn a dal tak příležitost několika hráčům širšího kádru. Utkání se od úvodních minut odehrávalo v pohodovém tempu. V podstatě první větší šance pak hned přinesla změnu skóre - na rohový kop Williana si naskočil Zouma, svou hlavičku však nasměroval jen do kapitána Terryho, který se ale zorientoval nejrychleji a odražený míč pak s pomocí tyče dopravil do sítě.

Vedení však Chelsea nevydrželo dlouho a byl u toho opět kapitán Blues. Jen o třicet vteřin později totiž vyrobil velkou hrubici, když svou nepřesnou hlavičkou vybídl ke skórování Capoueho, který takovou šancí nehodlal pohrdnout.

Do poločasových kabin však domácí odcházeli s vedením v kapse - ani další rohový kop totiž zadáci Watfordu nedokázali úspěšně pokrýt, balón se na hranici vápna dostal ke zcela volnému Azpilicuetovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Hned pár minut po přestávce se zdálo, že je definitivně po utkání - Kenedyho střelu totiž jeden z bránících hráčů hostí zblokoval jen k nabíhajícímu Akému, který míč předal před prázdnou branku belgickému útočníkovi, který tak zvýšil již na 3:1.

Obrana Blues si však o chviličku později opět vybrala slabší chvilku, když do vápna nechala proniknout Janmaata, který si pohrál s Akém a přesnou střelou na zadní tyč snížil. Výkon domácího celku v následujících minutách značně upadl, a tak nebylo velkým překvapením, když se hosté patnáct minut před koncem dočkali dokonce vyrovnání. Cleverlyho centr neodvrátil ani Zouma, ani Terry, míč se tak dostal až k Okakovi, který prudkou přízemní střelou potřetí překonal Begoviče.

Chelsea se však s remízou nehodlala spokojit, Antonio Conte na hřiště poslal Pedra a Fabregase a právě druhý jmenovaný zápas dvě minuty před koncem povedenou střelou z hranice šestnáctky rozhodl. Domácí pak přežili i pětiminutové nastavení, ve kterém se ještě po druhé žluté kartě nechal vyloučit hostující Prödl, a mohli si společně se svými přízni

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC37293580:3290
2.Tottenham Hotspur37258479:2583
3.Manchester City37229675:3975
4.Liverpool FC372110675:4273
5.Arsenal FC37226974:4372
6.Manchester United371715552:2966
7.Everton FC3717101061:4161
8.Southampton FC3712101541:4746
9.West Bromwich Albion371291642:4945
10.AFC Bournemouth371291654:6645
11.Leicester City371271847:6243
12.West Ham United371191745:6342
13.Crystal Palace371252050:6141
14.Stoke City3710111640:5641
15.Burnley FC371171938:5340
16.Watford FC371171940:6340
17.Swansea City371152143:6938
18.Hull City37972136:7334
19.Middlesbrough FC375131927:5028
20.Sunderland AFC37662528:6424

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (516)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele