34. kolo
18.05.2017 20:45 CET
1 : 6
(0:2)

Reportáž

Leicester City - Tottenham Hotspur 1:6

Šance na titul se vypařily, Chelsea už vytouženou trofej zakápla šampaňským, no a z Tottenhamu spadl veškerý tlak. Druhý neúspěšný boj o mistrovské vavříny se na Spurs nepodepsal a v předposledním kole došlo k řežbě. Lišky tentokrát, dle zvyku ve zvířecím světě, Kohouty nerozsápaly, ale musely zkousnout nejhorší porážku od září 2010. Tottenham smetl Leicester 6:1.

Největší zásluhu na této demolici má nový nejlepší střelec Premier League Harry Kane. Anglický kanonýr zatížil konto Kaspera Schmeichela hned čtyřikrát a stal se teprve pátým hráčem novodobé historie, jemuž se podařilo dostat dvě sezóny v řadě na hranici 25 gólů.

První šanci zápasu měl přesto jeho loňský rival Jamie Vardy, který po přihrávce Mahreze tvrdě vypálil do Llorise. Ale pak už začala Kaneova show. V pětadvacáté minutě otevřel skóre po úprku a přesné zpětné přihrávce Son Hueng-mina, načež se o deset minut později trefil sám Korejec. Tomu do vápna poslal lahodný oblouček Alli.

Leicester se na okamžik vrátil do utkání, když v devětapadesáté minutě Ben Chilwell uklidil do poloodkryté sítě balón po ne zcela jistém výběhu Huga Llorise. Jenže o pouhé čtyři minuty později vrátil Tottenhamu klid a dvougólové vedení Harry Kane. Do zpětné přihrávky Wanyamy mu stačilo nastavit čupřinu.

Zápas ale nebyl představením jednoho muže, Kaneovi zdatně sekundovat i kolega Son. Právě on definitivně pohřbil naděje Lišek na jakýkoli zvrat, když si při protiútoku poradil se Simpsonem i Ndidim a dokonale přesnou ranou k tyči zvýšil už na 4:1.

Závěr ale přesto patřil anglickému kanonýrovi, který v posledních minutách nejenže dovršil hattrick, ale dokonce na své konto přidal i čtvrtý gól. Nejprve dvě minuty před koncem základní hrací doby překonal Schmeichela střelou na hranici vápna mezi Simpsonovýma nohama, aby na konečných 6:1 uzavřel ve druhé minutě nastaveného času. Šlo vlastně o naprostou kopii předchozí branky - Harry Kane převzal míč na hranici šestnáctky a ranou k tyči nedal brankáři soupeře šanci.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Frank Lampard 8

Krása

Reagovat
smazaný uživatel

Cakal som všeličo ale toto naozaj nie. Oproti Manchestru má Totenham neskutočnú ofenzívu a skutočne im v dobrom závidím! Pochetino pán tréner

Reagovat
smazaný uživatel

nejen ofenzivu, ale taky defenzivu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele