34. kolo
16.05.2017 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Sunderland AFC 2:0

Svěřenci Arsena Wengera stále živí naději na umístění v nejlepší ligové čtyřce a jen tři body proti už jistému sestupujícímu ze Sunderlandu mohli šanci Gunners na Ligu mistrů uchovat. Do utkání, v němž byli Kanonýři proti outsiderovi soutěže jasným favoritem, nakonec již od úvodních minut naskočil křídelník Alexis Sánchez, o jehož nasazení do zápasu se kvůli drobnému zranění stehenního svalu z víkendového utkání se Stoke City pochybovalo.

A právě Sánchez byl hlavním mužem akce, jenž mohla už v osmé minutě vést k úvodní brance zápasu. Jeho střela sice skončila za zády gólmana Pickforda, ale jak správně rozpoznal rozhodčí, balon před cestou do sítě tečoval Giroud rukou a proto gól správně nebyl uznán.

Na první regulérní branku si tak Gunners museli počkat až do druhého poločasu, konkrétně do sedmdesáté třetí minuty. A znovu u toho talentovaný Chilan, o jehož setrvání či nestrvání v Londýně se čile spekuluje. Toho vybídl ke skórování Mesut Özil, jenž si parádně zpracoval balon do vápna od Granita Xhaky a na Sáncheze čekala již jen prázdná branka a snadná práce.

V minutě osmdesáté prvé pak Arsenal své vítězství potvrdil a svůj druhý gól v utkání si připsal Alexis. Vše začalo u Bellerína, jenž z pravé strany odcentroval do vápna, tam hlavičkoval Olivier Giroud, proti jehož pokusu ještě Pickford zasáhl, ale dorážka od muže s číslem sedm už byla nad jeho síly.

Arsenal tak zvítězil 2:0 a Petr Čech si v brance Gunners připsal čtvrté čisté konto v řadě.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele