Serie A - souhrn 30. kola

25.03.2014, 22:43, aktualizováno 27.03.2014, 22:41
Komentáře a souhrny
Juventus doma porazil Parmu a je o další krůček blíž titulu. Neapol nevzdává boj o druhé místo, na úspěch AS Řím reagovala výhrou v Catanii. Fiorentina doma podlehla AC Milán, Sampdoria veze všechny body ze Sassuola a Inter se rozešel smírně s Udinese, ve zbylých zápasech byly úspěšné domácí týmy.

Inter Milán - Udinese Calcio 0:0

27.03.2014 20:45

Góly: -

Inter Milán si na svém účtu připsal pouze bod za dnešní remízu s Udinese Calcio. Diváci na stadionu San Siro se nedočkali ani jedné branky. To v praxi znamená, že Inter může stále přijít o pátou příčku, zatímco Udinese je stále čtrnácté.

Hosté se dostali k prvnímu zakončení již po třech minutách, když centr Allana z pravé strany musel chytat pozorný Samir Handanović. Brankář Interu Milán byl neustále v permanenci a jeho pozornost si vyžádala také další akce. Zebry si vytvořily úvodní nátlak a po centru Heurtauxe chtěl na bránu domácích utíkat Luis Muriel. Toho však obrana Interu úspěšně zastavila. Kombinace se domácímu celku příliš nedařila, takže došlo na individuální schopnosti. Na konci první desetiminutovky se k balónu dostal Yuto Nagatomo a neúspěšně se snažil obejít dva protihráče.

Střed záložní formace Interu Milán v lednu vyztužil brazilský záložník Hernanéz z Lazia Řím. Jeho centr však bez větších problémů zlikvidoval připravený obránce Danilo. V té době se Interu dařilo vytvořit si větší tlak, ale svou aktivitu tým trenéra Waltera Mazzarriho nevyužil. Další nákop Hernaneze zlikvidoval mladičký talent Scuffet. Brankář Udinese se spoléhal na výpomoc svých spoluhráčů, z nichž nejvýraznější podíl na průběžném bezbrankovém stavu měla dvojice v podání Danila a Heurtauxe.

Hosté se naopak dostali do protiútoku, jenže poměrně zajímavou ránu Bruna Fernandese brankář Handanović vyrazil. Míč mohl do sítě vrátit připravený Badu, ale jeho dorážka mířila těsně mimo. V útoku Nerazzurri řádila dvojice Rodrigo Palacio - Mauro Icardi. A druhý jmenovaný zakončil první poločas zajímavým projektilem nad břevno.

Poločas druhý začal lépe domácí tým, jenže po větším počtu nahrávek se střílející obránce Andrea Ranocchia z dálky neprosadil. Aby Inter posílil ofenzivní složku své hry, vyslal trenér Walter Mazzarri kreativního Ricarda Álvareze. A ze hřiště stáhl Fredyho Guarína. Brankář Handanović posléze likvidovat pokus mladíka Pereyry a naopak založil protiútok vlastních spoluhráčů.

Interu se dostalo té pocty, že zahrával přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil Brazilec Hernanez, ale míč napálil těsně vedle pravé tyče. Po hodině hry se duel mezi Hernanezem a Scuffetem znovu opakoval, a také tentokrát byl po tvrdé ráně soupeře šťastnější mladý brankář. Po jeho zákroku Inter zahrával rohový kop a na ten si do pokutového území naběhl zkušený stoper Walter Samuel. Jeho hlavička z blízkosti ale minula pravou tyč!

Konec utkání se nesl ve znamení tlaku domácího mužstva, ale ten byl pouze optický. Dobrou pozici na vstřelení první branky měl mladík Icardi, ale jeho hlavička skončila pod kontrolou brankáře Scuffeta. Poslední akci zápasu si na své konto připsal střídající obránce D'Ambrosio, jehož tečovaná rána nakonec zamířila vedle tyče.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Bologna FC 3:0

26.03.2014 20:45

Góly: 7. Alberto Paloschi (pen.), 78. Alberto Paloschi, 89. Luca Rigoni

Veledůležité body v boji o záchranu získalo Chievo. Veronský celek doma celkem jednoznačně přehrál Boloňu a před osmnáctým místem má v tuto chvíli tříbodový náskok. Lví podíl na třech bodech pro Fly Donkeys měl dvougólový Alberto Paloschi.

Hosté si výrazně zkomplikovali utkání hned na samém začátku. Opora zadních řad Garics fauloval ve vápně Rubina a sudím nařízenou penaltu v pohodě proměnil Alberto Palochi - 1:0 pro Chievo. O několik minut později se prezentoval dobrou akci Obinna, stačil i vystřelit a hosté měli velké štěstí, že jeho projektil zamířil těsně vedle tyče. Ve 32. minutě poprvé výrazně zahrozila i Boloňa. Fly Donkeys si po centru nepohlídali zadní tyč a osamocený Cherubin hlavičkoval jen do boční sítě. Byla to dobrá možnost, která hosty musela později hodně mrzet.

Do druhého dějství vstoupili lépe opět domácí Fly Donkeys a byl to znovu Paloschi, kdo mohl udeřit. Ve vápně dobře hlavičkoval, k dokonalosti mu ale chyběla ještě o něco větší přesnost. V 65. minutě se hostům naskytla šance na srovnání a byla de facto poslední v zápase. Khrin před bránou ale zcela selhal, hlavou poslal míč vedle branky a brankář Agazzi nakonec nemusel ani zasahovat.

Šance to byla poslední, neboť za třináct minut Alberto Paloschi zvýšil už na 2:0. Defenzíva Boloňi ho nechala nejprve hlavičkoval, s tímto pokusem si ještě Curi poradil, a posléze měl útočník Chieva možnost dorážku. Tu nekompromisně vyrazil a vše nasvědčovalo tomu, že si dnes Chievo odnese tři body. Minutu před koncem zápasu už nebylo o vítězství Fly Donkeys žádný pochyb. Rigoni se zbavil Sorensena, krásně oklamal i Curci a pečetil výhru domácích na 3:0.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - UC Sampdoria 1:2

26.03.2014 20:45

Góly: 16. Alessandro Longhi - 1. Gianluca Sansone, 66. Stefano Okaka

Sampdoria Janov potvrdila, že poslední výsledek s Hellasem nebyla náhoda a tři body získává i v souboji se Sassuolem. Pro domácí je to další těžká ztráta v boji o setrvání v nejvyšší soutěži. Nutno však přiznat, že Sampdoria byla lepší a výhru si zasloužila.

Blucerchiati v neděli deklasovali Hellas Verona 5:0 a všichni napjatě očekávali, zdali něco podobného Mihajlovičovi svěřenci předvedou i na půdě o zcáhranu bojujícího Sassuola. To chtělo hrát rozhodně důstojnější roli, než jiný nováček Hellas.

Sassuolo ale vůbec nezachytilo začátek utkání. Gianluca Sansone hned z první šance udeřil. Obrana Sassuola ho nechala dlouho postupovat a nakonec i vystřelit. Sansone se trefil přesně k tyči a golman Pegolo těžko mohl něco dělat - 1:0 pro Sampdorii. Pegolo musel být i nadále v těžké pernamenci, ránu Okaky reflexivně vyrazil. Odpověď domácím ale netrvala dlouho. Poté, co se jim zdařila pohledná kombinace bezpečně zakončoval Alessandro Longhi - 1:1. Sassuolo mohlo v prvním poločase dokonat obrat, kdyby Chibsah svojí individuální akci přesně zakončil. Před koncem poločasu se nad Sassuolem začala stahovat mračna. Nejprve opustil hrací plochu zraněný Cannavaro, jehož nahradil Mendes a poté domácí přežili dvě velké šance janovských. Renan nastřelil tyč a Okakovu akrobatickou ránu jen tak tak vytěsnil Pegolo.

Po změně stran pak zazdil gólovku Bjarnasson a Renan pálil opět do brankové konstrukce, tentokrát do břevna! Sassuolo tlak hostí nevydrželo a v 66. minutě inkasovalo podruhé. Okaka přeloboval Pegola a míči v cestě do branky už nikdo nezabránil - 2:1 pro Sampdorii.

A hosté si náskok hlídali a hlídali. Před koncem zápasu mohl definitivně rozhodnout Renan, ale další branka mu nebyla souzena. Chvíli na to uviděl druhou žlutou kartu Regini a poslední minuty slibovaly dramatické dějství. Sudí Irrati přidal navrch tři minuty, ale domácí už se na útok nezmohli. Siniša Mihajlovič tak může být znovu spokojen, po debaklu Hellasu se jeho tým vypořádal i se Sassuolem.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Parma FC 2:1

26.03.2014 20:45

Góly: 25. Carlos Tévez, 32. Carlos Tévez - 62. Cristian Molinaro

Ducali odjíždí z Turína bez bodů, o všechny je připravily dvě branky Carlose Téveze. Argentinskému útočníkovi se přesun do Itálie očividně vyplácí a stejně tak celému Juventusu. Ten se sice v závěru musel o své vedení obávat, ale tři body zůstávají přesto v Turíně.

Dnešní utkání výrazně ovlivnili především bývalí hráči Staré dámy. Amauri se nechal vyloučit a výrazně tím oslabil šance svého celku na body, Cristian Molinaro se prosadil a vykřesal alespoň malou naději na zastavení suverénní mašiny. Nedá se říci, že by se Parma svého soupeře obávala, ale i přes svou zkušenost působila v zakončení příliš nervózním dojmem. Tak by se dala charakterizovat i šance Antonia Cassana, kterému ji vlastně připravil chybující Arturo Vidal. Zkušený útočník, který právě bojuje o pozornost trenéra Cesareho Prandelliho vzhledem k nadcházejícímu světovému mistrovství, vyslal na bránu gólmana Gianluigiho Buffona zajímavou ránu. Veterán mezi třemi tyčemi Juventusu ale v pohodě lapil.

Následující minuty se odbývaly ve znamení nepřesných přihrávek a postupné snahy o překonání soupeře hrou po křídlech. Pro tento styl hry jsou uzpůsobeni oba týmy, takže nebylo překvapení, že Lichtsteiner, Asamoah či Biabiany na druhé straně těchto pokusů hojně využívali. Cristian Molinaro strávil v dresu Bianconeri dlouhá léta a nyní se mohl znovu připomenout. Jeho ránu z úhlu ale brankář Buffon opět chytil a v poklidu rozehrál.

Prakticky v žádném angažmá, ve kterém argentinský útočník Carlos Tévez nastoupil, nikdy vyloženě nezklamal. Po West Hamu se uchytil i v Manchesteru, ale nastupoval za časů fenomenálního Cristiana Ronalda. A to je na trvalé prosazení prostě málo. Z Manchesteru zamířil Tévez do slunné Itálie, aby vypomohl ambicím vedení i trenéra Conteho. A zatím se zdá, že calcio zvládá bez větších problémů. Je totiž jeho nejlepším střelcem, protože dnes skóroval dvakrát. Poprvé dostal El Apache míč do sítě po pětadvaceti minutách, když využil lehkého zaváhání obrany Parmy, proběhl s míčem až do šestnáctky a neomylně zakončil - 1:0.

Ideálním útočným partnerem je pro Téveze Fernando Llorente, nebo si to alespoň trenér Conte myslí. Dnes opět postavil oba střelce vedle sebe a také vysoký Bask se mu mohl odvděčit gólem. Po pasu od Artura Vidala ale nezamířil přesně. Brankář Mirante se nachytat nenechal a míč schoval do náručí. Přesto pro něj brzy musel znovu za čáru, protože znovu úřadovaly schopnosti Carlose Téveze.

Horký kandidát na povolání do argentinské reprezentace se odpoutal od druhého Cira Immobileho na čele střeleckých statistik a vstřelil svůj osmnáctý gól letošního ročníku. Nejprve spolupracoval s nabíhajícím Arturem Vidalem, který sice dobře vystřelil, ale jeho pokus ještě lépe vyrazil Mirante. Lépe pro Téveze, který byl ve správný čas na správném místě a usměrnil míč do brány.

A od té doby se nad Parmou začaly stahovat temná mračna první porážky tohoto roku. Velkou zásluhu na tom mohl mít také obránce Felipe, který si po centru Llorenteho na nabíhajícího Téveze málem vstřelil vlastní branku. Mirante se ale včas přesunul a míč zastavil. Prvních deset minut uplynulo z druhé půle bez větších snah obou týmů zapsat se do střeleckých statistik a sudí Luca Banti se mohl soustředit spíše na drobné rozmíšky a nepřesnosti. Na zajímavosti utkání dostalo až po hodině hry, kdy se obrana Juve na Molinara nesoustředila dostatečně a starý známý navázal na sou aférku se Starou dámou krásnou trefou!

Vše však zkomplikoval někdejší hráč Juve, který se nechal vyloučit. Do té doby téměř neviditelný Amauri si posvítil na Chielliniho, udeřil jej do obličeje a byl vyloučen. Trest mohl přijít vzápětí, když střídající Claudio Marchisio našel nabíhajícího Carlose Téveze, ten nahrával volnějšímu Llorentemu a vysoký Španěl předvedl část ze své techniky. Místo střely po obejití brankáře Miranteho se ale rozhodl pro nahrávku a poskytl tím Mirantemu šanci na další zákrok. Stejným způsobem, i když o něco lehčím, se Mirante postavil proti Quagliarellovi, jehož ránu také zneškodnil. Neškodná Parma sice nebyla, ale na tři body proti Juve to chce víc. Ani rány Téveze a Molinara již s výsledkem nic neudělaly.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AC Milán 0:2

26.03.2014 20:45

Góly: 23. Philippe Mexès, 64. Mario Balotelli

Fiorentina se o víkendu přiblížila třetímu místu, ale po dnešním zápase s AC Milán je vše jinak. Rossoneri vyhráli na Artemio Franchi 2:0 po dobrém a koncentrovaném výkonu a přerušili několikazápasovou sérii bez vítězství. Výhru Milána načal už v prvním poločase Méxes, ve druhé jí dokonal Balotelli.

AC Milán sehrál dobré utkání a zaslouženě si odváží tři body. Před zápasem byl přitom větším favoritem domácí celek a dost možná právě to hráčům Rossoneri vyhovovalo. Fiorentina sice začala aktivněji, držela míč na svých kopačkách ale obrana AC jí k ničemu výraznějšímu nepustila. Trenér Vincenzo Montella musel hned v úvodu řešit první nepříjemnost, zranil se Pasqual a na plac musel Roncaglia. Ve 23. minutě přišla pro Violu další pohroma. Balotelli ze standardní situace tvrdě vypálil, Neto jeho pokus vyrazil, ale na dorážku Méxese už byl krátký. Milán šel na Stadio Artemio Franchi možná trochu překvapivě do vedení. Fiorentina nadále držela míč a AC vyčkávalo. Po dalším brejku nebezpečně pálil Taarabt a Neto musel vyrážet. Za chvíli předvedli hosté další pěknou akci na jejímž konci bylo zakončení Muntari. Ghanský fotbalista ale těsně minul branku.

Každopádně do šaten šli spokojenější hosté. Fiorentina měla o čem přemýšlet, ale stále měla k dispozici pětačtyřicet minut na to, aby zvrátila nepřiznivý výsledek. Po přestávce také začaly Fialky aktivně a vyrovnání měl na kopačce Alessandro Matri, jeho hlavičce však scházely centimetry. Kontry Milána však byli čím dál nebezpečnější. Po akci Balotelli - Taarabt zakončoval druhý jmenovaný a opět to zavánělo gólem.

V 64.minutě připravil domácím fanouškům další šok Mario Balotelli. Z volného přímého kopu poslal míč nádherně za Netova záda a AC vedlo ve Florencii už 2:0! V tuto chvíli už to měla Fiorentina hodně složité, navíc AC hrálo nadále velmi koncentrovaně. V závěru se žádné drama nekonalo. AC tak přerušilo sérii bez vítězství, navíc domácím oplatilo porážku ze San Sira.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AS Livorno 2:0

26.03.2014 20:45

Góly: 22. Giuseppe De Luca, 59. Germán Denis

Skvělý zápas prožila Atalanta, která nyní díky třem bodům sídlí na sedmé příčce a její překvapivý sen o pohárech vůbec nezní nereálně. Další brankou si na svůj bohatý účet připsal kanonýr Germán Denis.

Jeden gól na poločas a k tomu bezproblémový zápas s čistým kontem - i tak by se dal shrnout dnešní duel domácích Orobici proti Livornu. Nováček ligy si naopak nepřipisuje ani bod a svým výkonem bezpochyby některé ze svých fanoušků zklamal. Co víc, kvůli prohře klesá zpět do sestupových vod.

Již úvodní minuty se nesly jednoznačně ve znamení převahy Atalanty, která na domácí půdě není zvyklá nechávat body soupeřům. Bonaventura se dlouhodobě prezentuje vyrovnanými výkony a rád by se přesunul do většího prostředí s odpovídajícími ambicemi. Konečné umístění Orobici jej ale možná překvapí, protože teď Atalanta není právě daleko od vysněných příček. Bonaventura se v průběhu prvních patnácti minut dostal několikrát do vápna a k následné střele, ale Livorno gólem načal až jeho spoluhráč.

Giuseppe De Luca možná není tak výrazně vidět za osvědčenými střelci typu Germána Denise, ale přesto je pro trenéra Colantuona téměř nepostradatelnou figurou. Své kvality dokázal také dnes, když se dostal k míči a po rychlém protiútoku jej z voleje napálil do sítě!

Bonaventura se pokusil napodobit svého úspěšnějšího spoluhráče, ale jeho rána mířila těsně mimo. Ani centrovaný míč od Bonaventury nenašel správného adresáta a brankář Francesco Bardi jej bez větších potíží stáhl ze vzduchu do svých rukavic. Práci měl také jeho sok v bráně Orobici, kterého vylekala akce Mbayeho a zakončujícího Innocenta Emeghary, jenž si poradil s obranou soupeře a mohl hlavičkovat. Nepřesnost a klid v zakončení, tyto dva faktory dnes nejvíc přispěly k prohře hostí. Do dvoubrankového vedení svůj celek dostal právě zmiňovaný Denis, jenž si počínal prozíravě, postupoval proti třem protihráčům, a když se mu nikdo dost pečlivě nevěnoval, rozhodl se pro úspěšné zakončení!

Jedenáctá trefa zkušeného argentinského zakončovatele definitivně sebrala hostům chuť s výsledkem něco dělat a zbytek utkání se spíše dohrával. Ani formální a odevzdaný přístup Livorna však neznamenal konec akcí, protože s dalším zakončením přispěchal Marcelo Estigarribia. Ani on ale nepochodil a Atalanta musela znovu soustředit síly do obranných řad.

Ani několikanásobné střídání hráčům Livorna nepomohlo, jejich výkon byl stále pasivní a laxní. Agresivita a jakákoli chuť hostům evidentně scházely a nic s tím neudělal ani střelec Paulinho. Až o něco mladší útočník Emeghara vzal situaci na sebe a zkusil vypálit, ale brankář Andrea Consigli se rozhodl dnes večer neinkasovat. A vydrželo mu to až do závěru zápasu, což pro Livorno nevěstí nic dobrého. Klub z Bergama se naopak může radovat.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SS Lazio 2:0

26.03.2014 20:45

Góly: 65. Alberto Gilardino, 83. Giannis Fetfatzidis

FC Janov porazil Lazio Řím a připravil mu tak velkou trhlinu v bojích o evropské poháry. Grifové byli v utkání lepším týmem a nakonec vítězí zaslouženě. Závěr utkání nervově nezvládl Christian Ledesma, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Grifové se do svých hostů pustili hned od první minuty a brankář Berisha byl v jednom ohni. Sturaro po velkém závaru pálil vedle a hlavičku Motta fantasticky vyboxoval pohotový Berisha. Lazio zahrozilo až po čtvrthodině, Mauri se odhodlal ke střele a k větší radosti mu scházely centimetry. Také janovský brankář Bizzarri, mimochodem ještě nedávno působícího v Laziu, se nenechal zahanbit. Ránu Keity nohama vyrazil do bezpečí. Poslední slovo prvního poločasu měli domácí. Gilardino ale napálil jen dobře stojícího Berishu.

Branky začaly na Marassi padat až ve druhém poločase a to výhradně do římské branky. Úvodnímu gólu ale předcházela zmařená šance Gonzaleze. Jeho rána skončila po teči těsně vedle. A tak tedy udeřilo na druhé straně. Sculli přesným pasem vybídl Gilardina, který dobře umístěnou střelou k tyči překonal golmana Berishu - 1:0 pro FC Janov. Za chvíli mohl Gilardino zvyšovat, ale promáchl vhodný okamžik k zakončení.

Laziu se směrem dopředu vůbec nedařilo a v 83. minutě Grifové definitivně rozhodli. Cabral vysunul Fetfatzidise, který střelou po zemi zvýšil na 2:0. O osudu utkání tím bylo rozhodnuto. Fetfatzidis mohl dát i třetí branku, ale Berisha byl proti. V nastaveném čase uviděl druhou žlutou kartu Ledesma a byl vyloučen. Početní převaha ale trvala jen krátce a na výsledek utkání neměla žádný vliv.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - SSC Neapol 2:4

26.03.2014 20:45

Góly: 52. Fabián Monzón, 75. Norbert Gyömbér - 16. Duván Zapata, 25. José Callejón, 40. Henrique, 43. Duván Zapata

Výsledek možná hovoří jasnou řečí, ale nutno podotknout, že ani domácí Sloni se nevzdali a své šance měli. Neapol je ale tým, který dokáže mnohé ustát a naopak se hostům povedlo čtyřikrát skórovat. Statistiky brankáře Andújara dvakrát zatížil Duván Zapata, jednou se trefili i Callejón a Henrique.

Catania může zpytovat svědomí, ale její hra každopádně věštila mnoho pozitivních změn. Náznaky šancí se Catanii povedly, i když jejich dotažení do úspěšného konce je stále hudbou budoucnosti. Ta je v případě Slonů více než nejistá, neboť celek ze Sicílie je stále poslední. Partenopei výhrou odpovídají na tři body AS Řím a jejich ambice na druhé místo stále ještě nejsou ty tam.

Do utkání proti poslednímu týmu tabulky a nepříliš dobré obraně hosté doslova vlétli. Brzký gól mohl vstřelil José Maria Callejón, který spolupracoval s mladíkem Lorenzem Insignem a jeho průnik musel brankář Mariano Andújar zastavit s vypětím všech sil. Především proto, že jeho ránu ještě tečoval jeden z obránců Catanie do protipohybu vlastního brankáře. Přesto se skóre tak rychle neměnilo. Jistá v kramflecích si nebyla ani obranná linie hostí v čele s brankářem Pepem Reinou, který svou chybou pomohl Catanii k šanci. Naštěstí pro Benítezův tým se včas vrátil obránce Miguel Britos a střele Keka do prázdné brány zabránil.

A toto zaváhání celek, jehož prosperitu střeží Vesuv, využil beze zbytku. Pohledná akce Neapole na jeden dotek skončila u kopaček mladíka Duvána Zapaty, který prokázal střelecký instinkt a trenérovi Benítezovi poděkoval za projevenou důvěru nejlepším možným způsobem - 1:0.

Ve chvíli, kdy se Catania mohla nadechnout k tlaku, se Neapol znovu prosadila. Vstřelený gól Keka platit nemohl, neb byl vstřelen z ofsajdového postavení, které sudí Massa nepřehlédl. Velkou chybu si neodpustil ani jinak spolehlivě chytající brankář Andújar, který neodhadl odskok míče a po centru Insigneho se srazil s vlastním obráncem. Nedorozumění obranných řad domácích využil pohotový a dnes velmi aktivní Callejón, který z dorážky dopravil míč do sítě!

José Maria Callejón potvrzuje své ofenzivní choutky, kterými proslul již jako žolík v Realu Madrid. Při další španělské kolonizaci Neapole se rozhodl usadit v italském městě a evidentně to bylo správné rozhodnutí. Callejón je postrachem obran soupeře a díky technice se mohl prosadit dnes větším počtem branek. Další jeho pumelice směrem brankáře Andújara však mířila těsně vedle!

Smrtící desetminutovka před koncem první půle definitivně zlomila jakýkoli pokus o odpor z pohledu domácích, o což se postarala dvojice Henrique - Zapata. Prve jmenovaný nejprve zachránil svůj celek parádním skluzem proti šanci Keka na zadní tyči a následně si naběhl do pokutového území. Před bránu soupeře měl poslat nejspíš centr, ale míč změnil dráhu letu a zapadl za překvapeného brankáře Mariana Andújara.

A Duván Zapata pár minut před odchodem do kabin naběhl na centr agilního Callejóna a přesnou ranou k tyči poslal Neapol do tříbrankového vedení. Catania se však nevzdala a rozhodla se utkání ještě zdramatizovat. Po zakončení Keka domácí zahrávali rohový kop a po nacvičeném signálu se k ráně dostal Jaroslav Plašil. S jeho dělovkou si sice Reina poradil, ale míč vyrazil jen k dobíhajícímu Monzónovi, který jej poslal zpět do sítě - 4:1.

Dalších dvacet minut se ale Sloni nedostali ani k jediné ráně. Hra se odbývala ve středu hřiště, což je vzdálenost, která Neapoli vyhovovala. Přesto se diváci na stadionu dočkali ještě jedné zajímavé akce. Alespoň teoretickou naději na případné body oživil Norbert Gyömbér, který si naskočil na dobře zahraný rohový kop a umístil jej do sítě - 4:2.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Hellas Verona 1:0

26.03.2014 20:45

Góly: 31. Nenê

Už 495 minut nevstřelili fotbalisté Hellasu Verona gól a nakonec prohráli také na Cagliari. Jedinou branku tohoto klání vstřelil už v prvním poločase Nené.

Hellas hodlal na hřišti Cagliari odčinit pětigólový debakl od Sampdorie Janov, ale to se mu nakonec nepodařilo. Nepříliš záživné utkání nakonec rozhodla jediná branka. Cagliari ale vstoupilo do zápasu hodně trpělivě, nikam se nehnalo a ačkoliv drželo míč častěji na svých kopačkách, spíše vyčkávalo na chybu soupeře. Ta sice nepřišla, přesto šli domácí do vedení. Pisano odcentroval na hlavu Neného, který se nemýlil. Cagliari doma vedlo 1:0 a na tahu byl Hellas. Kdo ale čekal, že první branka utkání výrazně pomůže, ten byl zklamán. Nadále byla k vidění spíše nuda.

A to platilo i ve druhém poločase. Na jeho začátku sice domácí orazítkovali tyč, ale to bylo na dlouhou dobu jediné výraznější vzrušení. Až poslední minuty přinesly velký závar uvnitř pokutového území Sardiňanů a zejména Luca Toni byl několikrát blízko zakončení. Na hřiště se osm minut před koncem dostal i Michael Rabušic, ale mezi střelecké anály se nezapsal. Svěřenci trenéra Lopéze ale hubené vedení uhájili a do bojů o záchranu získávají důležité body. Naopak Hellas se po další porážce opět propadne tabulkou.

Více informací k zápasu

AS Řím - Turín FC 2:1

25.03.2014 20:45

Góly: 41. Mattia Destro, 90+1. Alessandro Florenzi - 52. Ciro Immobile

Turín nezastavil vítěznou sérii AS, rozhodl střídající Florenzi. V souboji o nominaci Cesareho Prandelliho se utkali útočníci Mattia Destro a Ciro Immobile. A po konci utkání nemůžeme říci, kdo má větší šance - skórovali totiž oba mladíci.

Římané vstoupili do utkání na Stadio Olimpico s bezchybnou obranou, která je stále nejlepší v lize. Problémem ale mohla být absence stopera Mehdiho Benatii, který kvůli kartám nemohl nastoupit. Na jeho místě se objevil v ligové premiéře Rafael Toloi. První zátěž pro obranu domácích znamenal průnik Alessia Cerciho, který prostředí AS dobře zná. Leandro Castan si ale i za pomocí faulu poradil.

Do základní sestavy Římanů se dostal opět obránce Maicon, který pronikl do vápna a upadl, ale sudí Bergonzi penaltu k nepochopení domácích tifosi nepískal. Castan byl dnes večer pověřen náročným úkolem uhlídat hvězdného střelce Cira Immobileho, který v minulém utkání skóroval třikrát. V úvodních deseti minutách však brankář Morgan De Sanctis žádnou jeho šanci řešit nemusel. Do ní se naopak dostával Maicon, kterého lobem vyslal Totti. Ale Brazilec brankáře soupeře nepřehodil.

Po několikátém zásahu Leandra Castana se s míčem k blízkosti pokutového území dostal Gervinho, jenž ještě nahrával Maiconovi. Ten centrem hledal nabíhající spoluhráče a Daniele De Rossi instinktivně přenechal míč Tottimu. Jeho poměrně nerazantní střela však mířila jen do náruče brankáře Padelliho. Zkušený brankář Turína se stal hrdinou následujících minut, minimálně pro fanoušky hostí. Nejprve totiž zlikvidoval pokus Romagnoliho, po něm si poradil i s náběhem Destra a nakonec jen tak mimochodem vykopl téměř z brankové čáry dorážku Miralema Pjaniće!

Římu se v minulém utkání proti Chievu povedl závěr první půle a dnešek nebyl výjimkou. O této situaci se možná bude ještě dlouho mluvit, protože v čase nahrávky byl Mattia Destro minimálně na hraně ofsajdové pasti, ale přesto se mohl radovat z další branky. Od svého zranění se neustále zlepšuje a dnes čerpal ze skvělé práce Gervinha. Ten oběh dva protihráče, vysunul Destra a ten si ve skluzu s vyběhnuvším brankářem Padellim poradil - 1:0.

Ještě lepší moment si však pro sebe uzmul Ciro Immobile, který pět minut po změně stran předvedl fotbalovou parádu. Totti by mohl vyprávět, jak těžké je zasáhnout míč k tyči z voleje, ale Immobilemu se to povedlo náramně - na přesný pas zareagoval rychleji než nováček Rafael Toloi a napálil ho za záda brankáře De Sanctise!

Vstřelený gól samozřejmě nalil do těl hráčů Turína optimismus a chuť skórovat, ale obrana AS si již dávala větší pozor. Náhodný nákop na Immobileho se nedostal k adresátovi včas, stejně se dařilo Maiconovi, který z úhlu nastřelil jen brankáře Padelliho. Mezi tři tyče se netrefil ani Radja Nainggolan, jehož hlavička mířila těsně nad bránu. Alessio Cerci skóroval v posledním vzájemném utkání, ale dnes se mu příliš nevedlo. Situaci čtyř na dva vyřešil sice dobrou, ale nepřesnou střelou mimo tři tyče. Skvělý průnik Maicona sledoval kapitán Totti již jen ze střídačky, jeho místo zaujal Adem Ljajić. Ani te se však radovat nemohl, protože Gervinho v dobré pozici pálil vedle!

S přibývajícím tlakem začal být tlak AS více zřetelný, ale nevedl k žádné větší šanci. Až rána Rafaela Toloie z konce utkání se dá považovat za krásný fotbalový moment. Ale brankář Padelli si s ránou mladého Brazilce nakonec poradil. Rudi Garcia sáhl k poslednímu střídání a nasadil mladíka Florenziho. A byl to skvělý tah, protože právě Florenzi se dostal ke střele před vápnem a rozhodl!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC30263167:2081
2.AS Řím29207256:1567
3.SSC Neapol30187557:3261
4.ACF Fiorentina30156949:3351
5.Inter Milán301212647:3148
6.Parma FC291211647:3447
7.Atalanta Bergamo301341335:3943
8.SS Lazio301191037:3842
9.UC Sampdoria301171240:4340
10.Hellas Verona301241443:5240
11.Turín FC301091143:3939
12.AC Milán301091144:4339
13.Janov CFC301091134:3639
14.Udinese Calcio301051533:4235
15.Cagliari Calcio307111228:3932
16.Chievo Verona30761726:4327
17.Bologna FC305111424:4626
18.AS Livorno30661832:5624
19.US Sassuolo30561929:5921
20.Calcio Catania30481823:5420

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (161)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvelý Florenzi

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto zaslúžene víťazstvo

Reagovat
smazaný uživatel

RUDI GARCIA

Reagovat
CubONE

Ciro, paradny gol

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ale ze prave po jeho chybe padol 2hy gol AS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

to trefil speciálně pro "matláka" GEGEho

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Imobile sa dobre zlepsil,dobre hra vie podrzat loptu vsetko ten chlapec dlho v Turine dlho nevydrzi

Reagovat
smazaný uživatel

Florenzi neskutečný sympaťák!

Reagovat
Il Principino

Pěknej zápas, hodně se mi líbil Castan a dále bych vyzdvihnul ještě Maicona - snažil se, párkrát dobře pronikl po přes svého strážce. A pak samozřejmě Florenzi - přišel, viděl zvítězil :)) Celá záloha včera zahrála víceméně svůj průměr...Nikdo nějak nevyčníval. Bastos po svým střídání nepředvedl skoro nic a bohužel se mi taky moc nelíbil včera Francé hlavně teda první poločas dost kazil přihrávky. Ale nejdůležitější jsou 3 body. Grazie Roma

Reagovat
smazaný uživatel

Maicon byl včera zase neúnavnej ! A s tím Francem souhlasím,má teďka nějaký slabší období..snad si schovává výkon na Juve.

Bastos od svého příchodu na hřiště jen dvakrát prošlápl Kurtiče,jinak bych si ho asi ani nevšiml.

Reagovat
Il Principino

S tím Bastosem je to přesně jak píšeš, nevím no....zatím mi to přijde jako dost zbytečnej kup, ale uvidíme....třeba se ještě chytne. U toho Franceho je to asi zavinění dost tím, že je po zranění, věřím že se do toho zase dostane :))

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Bastose je aspoň výhoda,že by zahrál i křídlo,ale jinak na něm nic nevidím. Třeba ještě překvapí. Mně se asi stejně na levým beku nejvíc líbí Dodo,i když spousta lidí ho kritizovala,tak mi příjde jako nejlepší náhrada za Balzaca.

Taky si myslím,že nám Francesco ještě ukáže !

Reagovat
smazaný uživatel

youtube.com/watch?v=kapZuzKLQ5w

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Il Architetto

15. domácí výhra.

Reagovat
DelPiero137

Nema zmysel sa opakovat ale opat sme si to sami zdramatizovali. Kader je znazne vycerpany.

Chcelo by to niekoho noveho, dynamickeho co by prekvapil, na koho nie je liga zvyknuta a nevie si s nim rady.

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán vyhrál

Reagovat
Mrvinho

Bylo taky na čase

Reagovat
Pinturicchio

2007 / 2008 : Alex 21

2005 / 2006 : Treza 23

Carlito zatím 18, 8 zápasů do konce ligy, tak uvidíme, na jakém čísle se zastaví.

Reagovat
Mrvinho

Kdo má v Juve nejvíc za sezonu? Jestli ne teda tito dva, ale to pochybuju

Reagovat
Mrvinho

Díky

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Mrvinho

A ten Del Piero Solidní náskok

Reagovat
DelPiero137

Nejak sa mi to nezda, Bonniperti ma 444/178 golov len v lige. Taky naskok Alex nema...

Reagovat
Mrvinho

No teď se dívám na českou i anglickou wiki a na obou má Alex 208. V Těch rekordech to bude asi chyba..

Reagovat
Pinturicchio

To jsou góly v lize, těch 289 je úplně všechno dohromady za Juve a total se vším všudy by měl Alex mít 342, což ho řadí na druhém místo v all-time střelcích (první je S. Piola s 364 góly).

Reagovat
Mrvinho

A ten Bonniperti sedí

Reagovat
DelPiero137

Tieto statistiky som si kedysi pamatal Hirzera mam na Juve karticke zo zberatelskej edicie. Mal viac nez gol na zapas u nas

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak - koukám do statistik vašich útočníků z minulých sezon a letos. Je to jak nebe a dudy.

Letos: Carlisto 18 (kdyby takhle kanonoval do konce ligy, tak 23)

Ferda 11 (kdyby takhle hrál do konce ligy, tak 14)

Loni: Vučinič 10, Quag 9

Předloni: Matri 10, Vučinič 9

10/11: Matri 9, Quag 9

Může to být i nevyrovnaností ligy, ale vypadá to, že jste konečně kápli na ty správné devítky.

Reagovat
Mr.Jindros

O ničem nevypovídající, nebere ohled na odehrané minuty...

V minulých sezónách byly minuty rozmělněny mezi víc útočníků, zatímco letos má Carlitos s Ferdou jasný základ.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, docela souhlas.

Letos Carlitos 124 minut na gól, Ferda 175

Loni Vuč 208, Quag 127

Předloni Matri 229, Vuč 212

10/11: Matri 145, Quag 138

Reagovat
Pinturicchio

Vypovídající to samozřejmě je, Matriho jsme viděli hrát oba a i když to nemůžeme vědět určitě, tak snad nechceš tvrdit, že by měl stejná čísla, jako Carlito. Navíc Mirko hrál v základu velmi často, chyběl snad jen když nemohl kvůli zraněním nebo karetnímu trestu.

Reagovat
Pinturicchio

... a to se nebavíme o věcech, jako jsou herní kvality, přínos pro tým, schopnost sám rozhodnout zápas, apod.

... a třeba sezona 2005 / 2006

Zlatan 35 / 2386 / 7 = 340 minut na gol

Alex 33 / 1751 / 12 (dva z penalty) = 145 minut na gol

Mutu 32 / 1725 / 7 (jedna penalta) = 246 minut na gol

Carlito letos 29 / 2227 / 18 (jedna penalta) = 123 minut na gol

Takže Alex by měl při Tevezově minutáži 15 golů, na konci pak 19, Mutu 9, na konci 13 ... navíc tenkrát bylo to mužstvo ještě jinde. O tomhle se nemá cenu dohadovat, ten posun je tam neodiskutovatelný.

Reagovat
smazaný uživatel

U Carlitose jo, u Ferdy ne. Jindroš měl i neměl pravdu.

Reagovat
10

u Nanda ne v čem?

Reagovat
smazaný uživatel

175 minut na gól. Quag měl lepší hodnoty.

Reagovat
10

dobře, ale pokud se bavíte o přínosu pro tým, tak je Nando úplně jinde, dokonce bych řekl, že často ještě o něco lepší, než Carlitos...

Reagovat
Pinturicchio

V práci pro tým bych řekl, že jo ... sice na to hráči, jak jsi psal, občas hřeší, ale ona je velká výhoda, když to můžou hráči nakopnout dopředu a vědí, že Nando ten míč udrží a rozdá ho hráčům do druhé vlny.

Carlito je zase lepší v tom, že umí vzít míč a sám, individuální akcí rozhodnout zápas.

Reagovat
Pinturicchio

Hráči, hráči, hráčům ... moje slovní záasoba má dneska si volno

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem rád. Takže bych ten svůj první příspěvek předělal tak, že statisticky Juve konečně našel správnou devítku v Carlitosovi a herně ve Ferdovi.

Reagovat
Mr.Jindros

Jediný co jsem tvrdil je, že ty statistiky bez minut jak si je napsal o ničem extra nevypovídají.

Já jsem vůbec nehodnotil, jestli je letošní sezóna co se týče útočníků posun nebo ne... to Pintu reagoval na něco, co jsem vůbec nepsal a ty v tom teď pokračuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhý straně - přijít do diskuse, zkritizovat a a vypadnout. To dokáže kdejaký Kenneth. Co ti bránilo ty minuty doplnit?

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
CubONE

Vyhra vonku, ciste konto.

Reagovat
Shevchenko

To jsme je nemohli porazit doma když jsem tam byl?

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Juventusu se Tevéz hodně vyplatil, přitom nechápu, jak ho tady někteří odsuzovali, jasně nejelpší hráč, Pirlo je pořád dobrý, ale Tevéz je nejlepší. také se o něm nikdy nemluvilo v souvislosti s nejlepším hráčem na světě, ale má na to naprosto. Kde byl, tam byl opravdovým rozhodujícím článkem.

Reagovat
Pinturicchio

Kdo Carlita odsuzoval? Pokud teda myslíš fanoušky Juventusu, však jsme z jeho příchodu byli nadšení.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nemyslel, vedení Juventusu dobře vědělo, co dělá a třeba i tím že vzali Pirla, pro některé byl už možná starý, ale tady opět potvrzuje svou extratřídu, řekl bych že je ještě výjimečnější než byl třeba před 5-ti lety. Co se týče Carlita, tak mi pořád příjde ne úplně doceněný, přitom on je v jisté podstatě skromný, přitom naprostá světová extratřída. Tak jak Juve šlo nahoru, tak šlo ACM úplně opačně.

Reagovat
Pinturicchio

Úplný souhlas. Ona ta nedoceněnost jeho kvalita pramení z toho, že měl v Anglii problémy s chováním, ... což bych ale přičítal tomu, že mu Anglie nesedla jako země. V Itálii, respektive v Juve, s ním nejsou sebemenší problémy - chová se vzorně, Itálii a Turín si pochvaluje, stejně, jako fanoušky a tak ... s tou skromností máš taky pravdu - úplně obyčejný kluk, na nic si nehraje (samozřejmě co máme, jako fanoušci, možnost posoudit podle jeho prohlášení, chování na hřišti, atd., osobně ho nikdo neznáme) a na hřišti maká, až se z něj kouří ... za těch pár šupů, co stál, je to posila jak hrom.

Reagovat
smazaný uživatel

Pintu uplne si to vystihol! Je to ten TOP player o ktorom Marotta tak dlho hovoril. Neskutocny bojovnik, ktory ma na viac nakrocene ku korune strelcov!

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Také naprostý souhlas a jsem rád, že se najdou fanoušci, jako my, co tohle chápeme. Už jen ten fakt, přišel za pár šupů, takový hráč by nikdy neměl přijít za pár šupů :) také naprostý souhlas s Anglií, já jsme se divil, že tam šel a tak dlouho setval, pořád jsme čekal, ve kterém velkoklubu jižní Evropy se ukáže a stalo se tak až před třicátými narozeninami. jednak chováním na hřišti příkladný a pak také chováním, ano nemůžeme vědět úplně co jak dělá, ale už jen tím, že si nechá popáleninu na obličeji, přitom by šla zlomkem měsíčního platu ostranit, ale on nechce takhle působit. Je to ten typ hráče, který netvrdí nějaké PR řeči, ale je ještě typem opravdovéh fotbalisty, jako byli chlapi v 70. letech, já jsme tu dobu nezažil, ale přístup byl tehdy podle mně mnohem lepší ze stany fotbalistů, kterýmm šlo hlavně o fotbal. To dnes se už často vidí jen u některých hráčů z jižní Ameriky.

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme vyhráli. No ty vole. To chce šampaňský!

Reagovat
rossoneri89

co vyhrali .... my sme nedostali gooool

Reagovat
olis

Catania vcera viac striel na branu ako my

Reagovat
Darren Fletcher

Noro Gyomber, grats a len tak dalej, pojde vysoko

Reagovat
smazaný uživatel

Ke včerejšímu zápasu v Catanii. První poločas super, druhý nic moc. Hráči se určitě šetřili na šlágr proti Juventusu. Líbil se mi Henrique na pravém beku. Podle mne by tam měl hrávat je tam nejlepší. Duvan začíná příjemně překvapovat. Třeba se z něj vyvine šutér.

Co mne mrzí je výkon obrany, protože dostala zbytečné góly a tak jako vždy ze standartních siutací.

Příští zápas to chce odehrát na maxa a pořádně zabojovat. Osobně bych zkusil změnit rozestavení a trošku zaskočit tím soupeře. Mé přání: 4-4-2

Jinak jsem zvědavý na letní mercato. Každý den srandovní spekulace

Reagovat
smazaný uživatel

AC vyhralo,no do pici.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo stále Hamšík je striedaný okolo 70 minúty alebo naskakuje dost často do zápasu? Veď je to najlepší hráč Neapola

Reagovat
olis

lebo uz bolo rozhodnute a v nedelu hrame proti Juve, Benitez vyznava rotacny system a Marek bol aj dlho zraneny

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě nemá ani Hamsik nějak letos super formu.Řeklbych že se dost trápí, začíná se mluvit i o výměně Hamsik-Balotelli ale to bude jen blábol nejspíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím souhlasit Hamšík nemá formu. Nesedí mu ta pozice v tom systému. Navíc na můj vkus, když jdeme do brejku tak to moc spomaluje. Ale to je věc názoru.

Ta výměna doufám, že ne, protože Balotelliho nemusím. Radši prodat Hamšíka a přivést někoho nového. Ballo je problémový, náladový navíc je tu i Higuaín. ne by se mnohem více líbilo jít po Immobilem

Reagovat
smazaný uživatel

Toho sem si všiml taky že vaši hru celkem často brzdí, a ani jeho uspěšnost přihrávek není letos bůh ví jaká.Možná by změnu potřeboval, ale v Napoli je modla určitě se probudí a začne zase úřadovat.Zranění ho přibrzdilo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale on se do toho systému nehodí. Nejvíce se mu dařilo pod Mazzarim. Samozřejmě je možné, že se ještě chytí což by bylo fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to napadlo v utery, že by to byla super dvojka, Pipita s Cirem.

Reagovat
olis

mna to tiez napadlo, Ciro ma potencial a viackrat sa vyjadroval ze by si rad znova zahral s Insignem :) ale ktovie ako by mu to sadlo vo vacsom klube a Zapata vcera ukazal ze aj u neho je nejaky potencial

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně by bylo mnohem lepší přivést Cira než vymýšlet Martinéze z Porta. Navíc pro Gonzala by to bylo lepší, protože on není typický hrot alá Ibra či Cavani. Hraje více kolektivně pro tým. I co se týče financní by to bylo lepší než varianta s Martinézem. Nehledě na to, že máme doma mnoho zápasů kdy nejsme schopni dát gól a mít ve vápně 2 útočníky je lepší než sám Pipita.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
10

myslíš, že 2. nejlepší střelec ligy spoluvlastněnej Juventusem a Cairem bude nějaká levná varianta?

Reagovat
Pinturicchio

Když už navíc oba kluby jednají o prodloužení toho spoluvlastnictví ... navíc mě nenapadá jediný důvod, proč by měla Juve chtít poslat Číra zrovna do Neapole.

Reagovat
olis

klidek chlapci, mozete svoju ofenzivu zastavit, nasilie nie je potrebne, my sme nad tym iba zamyslali, vsetci dobre vieme ze je to takmer nerealne ci uz z toho dovodu ze ho vlastni aj Juventu ale aj z toho ze Rafa jednoducho ignoruje talianov a hracov talianskej ligy, ked by sme mali ist kupit hrota tak podla mna to bude niekto s vacsim menom ale to male percento tu stale samozrejme je, uz sa uskutocnili ovela nerealnejsie prestupy

Reagovat
Pinturicchio

Samozřejmě, možné to je, jen to není moc pravděpodobné, ... ono nejde jen o Neapol, třeba takové AS je myslím ještě míň reálné.

Reagovat
olis

to s Ballotelim to snad ani nestalo zato to sem pisat ano mal zopar slabsich zapasov, ale uz sa do toho znova dostal a hra dobre, uvod sezony mal taktiez skvely, v Neapole podava uz siedmu sezonu takmer nonstop velmi kvalitne vykony takze zato ze mu po zraneni zopar zapasov trvalo kym sa do toho dostal z toho by som nerobil halo, a ako pise Matty o tom ze mu nesedi ta pozicia, tak sa pozrime aj na ostatnych hracov, okrem zopar vynimiek tam nemame zatial hraca ktory by na svojej pozicii podal takmer vzdy skvely vykon, takze by sme mali hned popredat vsetkych a pokupit novych? znova ho zacal chvalit aj Benitez takze asi s nim bude spokojny a to je hlavne...

Marekiaro je cerstvy kapitan a som takmer 100%tne presvedceny ze to najlepsie ho v Neapole este len caka

Reagovat
smazaný uživatel

to určitě.Ale BEnitez ho taky může chválit z důvodu toho že vidí že mu to nejde a chce ho podržet psychicky.Ale určitě Hamsík se chytí.

Reagovat
olis

ono mu to ale, podla mna, naozaj ide kazdym zapasom lepsie

Reagovat
FuckT

Ja osobne nechapem, co sa tu riesi. Hamsik po navrate zahral 1 az 2 fakt zle zapasy, potom nejake priemerne a par fakt dobrych. Rozhodne nebol najslabsim clankom nasho timu ani v jednom zapase, na to tam mame prilis velkych expertov(vid Insigne). Cele je to iba medialna hra, nemaju o com pisat, tak pisu o tom, ze Hamsik ma krizu, aj ked v skutocnosti ma len problemy, ktore su ekvivalentne strate jednej sirky z krabicky zapaliek... Proti Catanii hral skvelo, rozdaval jednu prihravku za obranu za druhou. Pri prvom gole posunul on loptu za obranu, Calleti to uz potom mal lahke nahrat na Zapatu. Na 3 nahraval Hamsik. Na to, ze je Hamso po zraneni si myslim, ze sa o krize neda prilis rozpravat. Casto sa riesi to, ze nejaky hrac sa musi aklimatizovat na nove prostredie, ak prestupi do noveho timu. Je zaujimave, ze nikto este nespomenul to, ze aj HAMSIK sa musi aklimatizovat na noveho trenera, novych hracov a novy herny plan. Ja by som bol ovela viac kriticky smerom k Higuainovi a Insignemu, aj ked u Higuaina to je sposobene aj tym, ake nehumanne peniaze stal nase vedenie. Jeho vykony nie su ani zdaleka adekvatne vzhladom k financnej sume, ktora bola za neho vyplatena. Jose napriklad stal ovela menej a co sa tyka golov sa z postu zaloznika teoreticky vyrovna utocnikovi Higuainovi, ak teda nepocitame penalty.

Reagovat
olis

to co si napisal k Hamsikovy inak dobre vies ze sa nato ja nedivam cez peniaze ale aj tak suhlas v tom ze od Higuaina cakam aj ja viac :/

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám hned prodával, ale kdyby došlo na lámání chleba....... Jen se bojím, aby v Neapoli neztratil motivaci. Ono už je tady dlouho, tak proto. No necháme se překvapit jak zahraje proti Juve. Dle mého naše problémy jsou v obraně a taky proměňování šancí a zbytečné dramatizování zápasů

Reagovat
olis

Posledna cast

Reagovat
smazaný uživatel

Tuto sezónu určitě není nejlepším hráčem Neapole.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Jajinek

Nepamatuju si jakoukoli sezónu, kdy byl Hamšík nejlepším hráčem Neapole

Reagovat
olis

Reagovat
Jajinek

můžeš mi tedy napsat, kterou?

Reagovat
olis

skor ktore, konkretne 09/10, 10/11, 11/12, 12/13

ano viem ze vytiahnes Edinsona, u teba by som ani necudoval keby vytiahnes El Pocha, ale Marekov prinos pre tim bol rovnako dolezity ako Cavaniho preto tychto dvoch hracov staviam na rovnake prve miesto, tuto sezonu suhlasim ze najlepsi nie je, predchadzajuce sezony si nedovolim hodnotit pretoze som este nesledoval Neapol v takej miere ako potom

Reagovat
Jajinek

to nemá ani cenu...když vytáhneš Hamšíka v letech, kdy jiný hráč sázel 30 gólů za sezónu a sám rozhodoval zápasy a odešel jako jeden z nejlepších hrotů světa, zatímco Marek rok co rok zažíval neplodné jara, je už vážně k smíchu. Pokud si myslíš, že minulé sezóny byl Hamšík lepším a důležitějším hráčem pro Neapol než Cavani, je to Tvůj názor, brát ti ho nebudu, ale dále diskutovat asi opravdu nemá smysl.

Reagovat
The Krupy

To nemá cenu, pokiaľ viem on začal klubu fandiť práve vďaka Hamšíkovi. Má ho zidealizovaného, navyše nie je schopný objektívneho pohľadu na vec. Strácaš čas len.

Reagovat
olis

zase mi vidis do hlavy, uz by si mohol riesit tie svetove problemy ked si taky vsevidiaci king The Krupy

Reagovat
olis

keby si si to poriadne precital tak by si zistil ze nikde nepisem ze bol lepsim a dolezitejsim ale ze boli rovnako dobry a dolezity a ano mas pravdu, skoda diskusie, u cloveka ktory tu pise take blbosti o AC a podobne naozaj clovek nemoze cakat ze to ma v hlave vporiadku...

Reagovat
Jajinek

fakt to nemá cenu, ale aspoň je sranda

Reagovat
olis

este kolko krat napises ze to nema cenu? predpokladam ze do konca tejto sezony minimalne 10 krat stale nieco opakovat to potom straca efekt

Reagovat
smazaný uživatel

Jardo, jdeš dneska do Kasaren?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že Cavani s Lavezzim byla dvojice snů něco jako dnes v Liverpoolu Suaréz a Sturidge.

Reagovat
Jajinek

a olis by řekl, že jsou stejně dobří a důležití jako Coutinho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych ponechal bez vyjádření

Reagovat
olis

dalsi co vidi druhemu do hlavy, uz aj ty si mal poriesit vsetky svetove problemy a nie sa tu zaoberat mnou na EF

Reagovat
mastakillah

Reagovat
FuckT

Ja som na tuto temu uz velakrat diskutoval, a stale mam rovnaky nazor. Cavani bol proste Cavani, ale Hamsik mu nahral na nespocetne mnozstvo golov a takisto bol vyborny v strede pola. El Pocho sa ani nahodou podla mna nechytal na dvojicu Hamsik, Cavani, ci uz herne alebo statisticky. Cavani daval jeden gol za druhym, takze tazko sa s nim da nejaky hrac porovnavat, ale celkovo porovnavanie hracov je vcelku nezdrave, pretoze kazdy hrac hra iny post, co znamena, ze kazdy hrac ma ine ulohy. To, ze Cristiano Ronaldo alebo Messi daju dokopy v lige aj golov neznamena, ze Xabi a Xavi su popri nich len deticky, co sa hraju na piesocku. Hamsik bol minulu sezonu pre nas stred pola neuveritelne dolezity, ale musim priznat, ze Cavaniho prejav mi v urcitych instanciach bol sympatickejsi, hlavne jeho bojovnostou v obrane. Kazdopadne ak by sa ma niekto pytal na prinos pre tim za minulu sezonu, Hamsik by bol bud popri Cavanim, alebo o kusok za nim.

Reagovat
FuckT

*50 golov

Reagovat
10

třeba v sezoně 10/11 byl podle mě nejlepší právě Pocho, ten vás nejvíc táhnul, sezonu potom taky, v LM jednoznačně nejlepší hráč Neapole...Hamšík byl pro mě ty poslední dva roky s Pochem až ten 3.

Reagovat
mastakillah

Cavani byl nejmín o stupeň výše než Hamšík s Pochem. Ani Hamšík, ani Pocho nedokázali rozhodovat důležité zápasy. Kolikrát nám Cavani vyhrál zápasy úplně sám...

Reagovat
olis

boli aj zapasy ktore rozhodol Marekiaro ci Pocho, ano u Cavaniho ich bolo viac, ale nechapem ako mozes porovnavat prave tento ukazovatel, ved to predsa niesu rovnaky hraci :) ja budem vzdy viac ocenovat hracov ktory nieco tvoria a nemusia davat goly ani rozhodovat zapasy, dokonca nemusia mat ani vela asistenci, aj tak mozu byt podla mna pre tim najdolezitejsi a je jedno ci ide o Neapol alebo o hociktore ine muzstvo

ako som pisal uz viackrat pre mna osobne bolo prve miesto aj Cavani aj Marekiaro, nedokazem dat jedneho nad druheho, za nimi u kusok vzadu Lavezzi

Reagovat
mastakillah

Spíše jde o to, že on nemusel byt celej zápas videt a pak ho stejne nakonec rozhodnul. Kdežto Hamšík měl tolik zápasu ve kterých byl na hřišti naprosto neviditelný. A ja to bral spíš tak, že hráč svým výkonem ovlivní výsledek zápasu asistencemi či góly..A v tomhle cavani proste vynikal.... Už jen když měl výpadek formy behem řešení rozvodu, tak to bylo strasne videt... Jak jsem psal, pro mě byl rozhodne o level výše než zbylí dva

Reagovat
olis

hm no to by som bol zvedavy kde bol Hamsik naprosto neviditelny, ja si ich teda vela nepametam....

Reagovat
smazaný uživatel

2009-10 ??

Reagovat
smazaný uživatel

Gól Sass z jasného offsidu A nevím,jestli to tady někdo neřešil,ale nepřihrál náhodou Destrovi na gól místo Gervinha hostující hráč (tuším že tam byl Kurtič)? Pak by o ofsajdu nemohla být vůbec řeč

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo bude hrát misto Carlose v Neapoli? Osvlado?

Reagovat
M11

bud on nebo Giovinco..

Reagovat
10

https://pbs.twimg.com/media/Bjw2LP-CUAAoB5C.jpg:large

chudák Uolter, měl by se na to vysrat, protože toho fakt brzo klepne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono když to začne vypadat na tu Evropu nadějně, tak to zase začneme srát...

Jinak nevěřím, že by hrál Javča hůř než Nagatomo.

Reagovat
lnterista

zoufalost...remiza zaslouzena ikdyz po takovym domacim zapase by se mel i ten bod odebirat.

No nic dohrat sezonu na poharovych prickach porazit AC a Neapol a pomalu to letos odpiskat

Forza Inter

Reagovat
Jajinek

A mě se prostě ten výkon v druhým poločase líbil. Tohle je Inter, který bych chtěl vidět. Udinese vlastně nepřelezlo půlku. Že žádnou z těch útočných akcí nedotáhneme je prostě naše volovina a letos už je to snad i trochu o štěstí. Nedá se nic dělat.

Jinak jestli je v týmu někdo naprosto mimo, tak je to D Ambrisio...co to jako je???

Jinak stále máme celkem náskok, tak snad to začne i padat. FORZA INTER!

Reagovat
lnterista

to uz neni o stesti ale o neschopnosti a kdyz Mazzarri naseho nejlepsiho zaloznika da skoro do brany tak to je pak tezky

Reagovat
Jajinek

Hernanes hraje přesně tam, kde mu to sedí nejvíc...vždyť on je rychlej jako Samuel, kde by jinde měl hrát. Jinak určitá nekvalita v zakončení to samozřejmě je...ale trefit 4 tyčky za poločas a nebo dnes ty dva závary před bránou...tam prostě to štěstí potřebuješ. Nemluvě o tom, že každým centrem nastřelíme ve vápně ruku soupeře. Mě se líbí, jak hráči hrají po zemi a aktuální rozestavení. Dokonce i Icardi musím říct, že se jeví zajímavě. Já prostě nebudu pořád nadávat jaká je to trága, když vidím 0:0 doma...

Reagovat
lnterista

me by se Hernanes libil jako predsunuty zaloznik za nim Kovacic a Cuchu. K cemu je Guarin kdyz je na tom po fyzicke strance dobre ale jeho produktivita je na bodu mrazu a Ricky? Ten snad ani neodcentroval a ty jeho zoufale strely z dalky to snad nemuze myslet ani ze srandy. Jinak se mi ten projel libil ale tady je misto kde nas nejvic tlaci boda plus samozdrejme kraje. Tezko si vybavim ze by mi v Interu vadil nekdo vic nez ti dva a proste je neprekousnu navic kdyz je stavi na ukor Kovacice.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jen 2. půlku a moc jsme jim toho nedovolili. Jen pořád nechápu, jak je možný, že to tam nespadlo. Proč šel dolů Fredy? Zranění nebo špatněj výkon??

Reagovat
Jajinek

spíš oživení. Ricky i přes to, že nahraje jen, když mu to sjede s kopačky, tak tu hru prokazatelně oživil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, byl hodně na balónu (i když občas nepochopím co tam někdy vymyslí). A s Hernanesem souhlasím, že hraje na postu, který mu sedí a může v klidu rozdávat balóny. Kdyby měl hrát výš, tak na to podle mě nemá pohybově..

Reagovat
Votas

Kdo dal nejmíň gólů v roce 2014???

Pochopitelně tým bojující o záchranu...Bologna.

Kdo dal jako druhej nejmíň?

...

Reagovat
10
Reagovat
olis

je vo forme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

http://football-italia.net/47035/%E2%80%98pogba-evaluations-after-world-cup%E2%80%99

Super, jinými slovy "uvidíme, kdo dá po MS nejvíc".

Reagovat
stuff

modrica/verattiho abo naj idu do psej.

Reagovat
Pinturicchio

Modric a Verratti jsou neprodejní, tam není žádná šance, že by se je Juve podařilo přivést ... a pokud Pogba odejde, tak náhrada už je v kádru.

Reagovat
10

Pado?

Reagovat
Pinturicchio

... ten bude Kwadwovi dělat náhradníka ... do budoucna bych byl rád, kdyby ta záloha hrála ve složení - Kwadwo - Claudio - Arturo, to nemá slabinu a napíšu hříšnou myšlenku, že by se mi to pozdávalo víc, než Pogba - Pirlo - Vidal

Btw, prý má Juve zájem o Parda ze San Sebastianu, jako náhradníka za Pirla, viděl jsi ho?

Reagovat
10

Kwadwo by byl super, pokud se nám podaří sehnat někoho nalevo...

Parda jsem asi nikdy neviděl

Reagovat
Pinturicchio

Snad vyjde ten Coentrao, toho chci do Juve už dlouho a momentálně na trhu asi lepší volba v poměru cena / výkon není.

Já právě taky ne, kouknul jsem na nějaké video na YT a vypadá docela šikovně, ... ale tak jako tak ho nechci, respektive náhradu za Pirla nechci vůbec - pokud by někoho přivedli, tak bych to vnímal jako kudlu do zad Claudiovi, při výkonech, které na té pozici předvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Jinak Immobile se může cítit poctěn ... Carlito : "Ciro is Juve class, I’d like to play alongside him"

Reagovat
10

nebo se spíš bojí, že ho zase Ciro vezme přes achilovku, tak chce radši hrát s ním

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
M11

to spis

Reagovat
brenk

Reagovat
Il Architetto
Reagovat
Pinturicchio

“If Juventus were to win the Europa League it would not be a real success for me,” he (Mourinho) told a Press conference.

“Because that it is a team that is built to win the Champions League.”

Reagovat
The Krupy

V tomto má pravdu, káder máme ozaj na to aby sme hrali o výhru v LM. EL síce nebude veľký úspech oproti LM, ale aspoň čiastočná náprava pohárového výbuchu.

Reagovat
SaianSupaCrew

Já právě tohle degradování EL moc nechápu. To nasazení týmů a celková prestiž oproti LM samozřejmě značně pokulhává, ale třeba právě díky tomu bývají tyhle zápasy často zajímavější, než zaručené šlágry v CHL. Navíc je třeba si uvědomit, že ji nehrají jen kazaši a slovinci, ale jen letos týmy jako Valencia, Sevilla, PSV, Ajax, Porto, Benfica, Spurs, Neapol, nebo Šachtar (a to nepočítám Besiktas a Fener). Pro mě je to po CHL a ligovém primátu neprestižnější trofej, na kterou lze dosáhnout. Podobně kvalitní týmy nenajdeš v žádném ligovém poháru a co by alespoň za ten někteří z nás dali

Že ji spousta týmu nebere vážně a upřednostňuje ligu je samozřejmě pravda, na druhou stranu pro čtrtfinále a další fáze už to dle mého až tak neplatí, tam bude chtít vyhrát každý

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

Nemá, je to nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda tentokrát výjimečně souhlasím s Mourinhem. Pro současný Juventus nebude případné vítězství v EL žádný velký úspěch, to spíš "nevítězství" by byla ostuda. Každopádně by se mělo udělat všechno pro to, aby se EL opravdu vyhrála.

Mimochodem, díval ses ve čtvrtek na PL?

Reagovat
Pinturicchio

No jo, ale vem si, jak dlouho jsme žádný evropský titul nezískali, i z tohodle hlediska to pro mě úspěch bude a dost velký.

Jo, jo, díval, ze záznamu - kouknul sem na van Gerwena s Wrightem (hodně dobrý match) a kousek zápasu Barneyho a Taylora. Dneska možná kouknu na zbytek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi to nejlepší ještě neviděl.

Reagovat
Pinturicchio

Tak aspon se mám na co těšit. ... mimochodem, musím se pochlubit, včera jsem uzavíral v 9 kole

Reagovat
smazaný uživatel

Já to hraju jen sporadicky, jen fandím. Zápasy jsou v poslední době super, ale sázet se na to nedá. Třeba Chizzy. Minulé kolo jsem ho hrál proti Whitlockovi a měl 6/20 na doubly a teď jsem hrál proti němu Lewise a měl 6/7... A takhle to mám furt.

Reagovat
Pinturicchio

Já zas mnohem častěj hraju a koukám, sázím občas, docela těžký sport na sázení.

Reagovat
DelPiero137

jedna vec je povedat si mame najlepsi kader v EL, kludne to mozeme vyhrat, sme si superi len sami sebe atd. Ale vyhrat ju je druha.

Reagovat
Jajinek

má pravdu. Samozřejmě, že se nedá říct až tak na tvrdo, že to nebude úspěch. Výhra v EL se cení, je to trofej. Ale ten smysl toho výroku prostě sedí na 100%

Reagovat
Pinturicchio

Je to sračka.

Reagovat
SaianSupaCrew

To víš, že je. Tady by tu trofej lidi nejradši rozdávali na základě papírových předpokladů, přitom se stačí podívat na předchozí vítěze, sestavy, v jakých ty týmy hrají klíčová utkání a především na oslavy hráčů a funkcionářů, tam je vidět jak "málo" prestižní ta trofej je. Znevažovat takový úspěch a argumontovat sílou kádru mi přijde úplně zcestné.

Reagovat
Pinturicchio

Zcestné, jako celý Mourinho ... jinak úplný souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

A jaký je smysl toho výroku, smím-li se zeptat?

Reagovat
10

smyslem příspěvku myslíš to, že všechno ostatní kromě vítězství v LM je pro tenhle tým víceméně neúspěch? když teď udělá 102 bodů v lize, bude to vlastně taky neúspěch, protože nevyhrál LM..?

Reagovat
Pinturicchio

Bude to neúspěch, protože takový tým, při tak shitové konkurenci, by měl udělat minimálně 110, to je přece jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby měl někdo zájem,zde ke stažení pořad "90.minuto Serie A",studio s hosty a sestřihy ze všech zápasů 30.kola kromě Inter-Udinese. V italštině,z kanálu Rai Tre...

https://mega.co.nz/#!OAFgDAxR!BfPeqacYZy5Wxx3mEm9n4kw_ue25anU_drU_raRCTFQ

Reagovat
Pinturicchio

http://football-italia.net/47038/webb-pirlo%E2%80%99s-free-kick%E2%80%A6

“Pirlo’s free-kick was magnificent, we have the good fortune to be able to witness certain masterpieces live and to see the best players in the world. This was the case in Fiorentina-Juventus.”

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele