30. kolo
26.03.2014 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Lídr Serie A přelstil Parmu

Ducali odjíždí z Turína bez bodů, o všechny je připravily dvě branky Carlose Téveze. Argentinskému útočníkovi se přesun do Itálie očividně vyplácí a stejně tak celému Juventusu. Ten se sice v závěru musel o své vedení obávat, ale tři body zůstávají přesto v Turíně.

Dnešní utkání výrazně ovlivnili především bývalí hráči Staré dámy. Amauri se nechal vyloučit a výrazně tím oslabil šance svého celku na body, Cristian Molinaro se prosadil a vykřesal alespoň malou naději na zastavení suverénní mašiny. Nedá se říci, že by se Parma svého soupeře obávala, ale i přes svou zkušenost působila v zakončení příliš nervózním dojmem. Tak by se dala charakterizovat i šance Antonia Cassana, kterému ji vlastně připravil chybující Arturo Vidal. Zkušený útočník, který právě bojuje o pozornost trenéra Cesareho Prandelliho vzhledem k nadcházejícímu světovému mistrovství, vyslal na bránu gólmana Gianluigiho Buffona zajímavou ránu. Veterán mezi třemi tyčemi Juventusu ale v pohodě lapil.

Následující minuty se odbývaly ve znamení nepřesných přihrávek a postupné snahy o překonání soupeře hrou po křídlech. Pro tento styl hry jsou uzpůsobeni oba týmy, takže nebylo překvapení, že Lichtsteiner, Asamoah či Biabiany na druhé straně těchto pokusů hojně využívali. Cristian Molinaro strávil v dresu Bianconeri dlouhá léta a nyní se mohl znovu připomenout. Jeho ránu z úhlu ale brankář Buffon opět chytil a v poklidu rozehrál.

Prakticky v žádném angažmá, ve kterém argentinský útočník Carlos Tévez nastoupil, nikdy vyloženě nezklamal. Po West Hamu se uchytil i v Manchesteru, ale nastupoval za časů fenomenálního Cristiana Ronalda. A to je na trvalé prosazení prostě málo. Z Manchesteru zamířil Tévez do slunné Itálie, aby vypomohl ambicím vedení i trenéra Conteho. A zatím se zdá, že calcio zvládá bez větších problémů. Je totiž jeho nejlepším střelcem, protože dnes skóroval dvakrát. Poprvé dostal El Apache míč do sítě po pětadvaceti minutách, když využil lehkého zaváhání obrany Parmy, proběhl s míčem až do šestnáctky a neomylně zakončil - 1:0.

Ideálním útočným partnerem je pro Téveze Fernando Llorente, nebo si to alespoň trenér Conte myslí. Dnes opět postavil oba střelce vedle sebe a také vysoký Bask se mu mohl odvděčit gólem. Po pasu od Artura Vidala ale nezamířil přesně. Brankář Mirante se nachytat nenechal a míč schoval do náručí. Přesto pro něj brzy musel znovu za čáru, protože znovu úřadovaly schopnosti Carlose Téveze.

Horký kandidát na povolání do argentinské reprezentace se odpoutal od druhého Cira Immobileho na čele střeleckých statistik a vstřelil svůj osmnáctý gól letošního ročníku. Nejprve spolupracoval s nabíhajícím Arturem Vidalem, který sice dobře vystřelil, ale jeho pokus ještě lépe vyrazil Mirante. Lépe pro Téveze, který byl ve správný čas na správném místě a usměrnil míč do brány.

A od té doby se nad Parmou začaly stahovat temná mračna první porážky tohoto roku. Velkou zásluhu na tom mohl mít také obránce Felipe, který si po centru Llorenteho na nabíhajícího Téveze málem vstřelil vlastní branku. Mirante se ale včas přesunul a míč zastavil. Prvních deset minut uplynulo z druhé půle bez větších snah obou týmů zapsat se do střeleckých statistik a sudí Luca Banti se mohl soustředit spíše na drobné rozmíšky a nepřesnosti. Na zajímavosti utkání dostalo až po hodině hry, kdy se obrana Juve na Molinara nesoustředila dostatečně a starý známý navázal na sou aférku se Starou dámou krásnou trefou!

Vše však zkomplikoval někdejší hráč Juve, který se nechal vyloučit. Do té doby téměř neviditelný Amauri si posvítil na Chielliniho, udeřil jej do obličeje a byl vyloučen. Trest mohl přijít vzápětí, když střídající Claudio Marchisio našel nabíhajícího Carlose Téveze, ten nahrával volnějšímu Llorentemu a vysoký Španěl předvedl část ze své techniky. Místo střely po obejití brankáře Miranteho se ale rozhodl pro nahrávku a poskytl tím Mirantemu šanci na další zákrok. Stejným způsobem, i když o něco lehčím, se Mirante postavil proti Quagliarellovi, jehož ránu také zneškodnil. Neškodná Parma sice nebyla, ale na tři body proti Juve to chce víc. Ani rány Téveze a Molinara již s výsledkem nic neudělaly.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Airus

Bianco už dochází dech, takže 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele