Serie A - preview 30. kola

25.03.2014, 08:55, aktualizováno 27.03.2014, 08:38
Previews
Zlepšující se Inter Milán v posledním utkání narazil na odpor Atalanty, s níž poslední zápas prohrál. Vyléčit se ze zranění, která při tom utrpěly ambice týmu na návrat do Evropy, se Inter pokusí proti Udinese Calcio, jehož forma je rovněž jen těžko předvídatelná.
Inter Milán - Udinese Calcio  (čtvrtek 20:45)
Zlepšující se Inter Milán v poslední době narazil na odpor Atalanty, s níž poslední zápas prohrál. Vyléčit se ze zranění, která při tom utrpěly ambice týmu na návrat do Evropy se Inter pokusí proti Udinese Calcio, jehož forma je rovněž jen těžko předvídatelná.

Inter Milán se stal středem zájmu médií poté, co se k účinkování na předních stranách novin vrátil nový majitel Erick Thohir. Indonéský obchodník má s Interem velké plány rozhodl se vybudovat ekonomický silný tým, který se stane vlajkovou lodí nové vlny italského fotbalu. Napodobí úspěšný Juventus, který se podobnou cestou již vydal? Převést plány nového vlastníka na hřiště může celý tým již proti Zebrám z Udinese, které v minulém utkání braly tři body.

Teprve podruhé Inter Milán doma padl, v minulém kole prohrál s Atalantou Bergamo. Dvě branky od Giacoma Bonaventury poslaly domů s větší radostí Orobici, na což bude chtít Inter zapomenout. A ještě jednu věc musí Nerazzurri vyřešit - s Udinese si totiž na vlastní půdě již dvakrát nevěděli rady. A pod dohledem nového vlastníka Ericka Thohira bude muset Walter Mazzarri přijít na opravdu revoluční nápad, kterým by smolnou sérii proti Zebrám zastavil.

Samotný indonéský obchodník se vyjádřil k dění v klubu následovně: "Ptáte se mě, zda má někdo svou roli jistou? Ne, každého pečlivě sleduji. Každému člověku v mém týmu věřím, ale po každém mám také právo žádat výsledky a popřípadě následky za jejich jednání. Vždycky jsem se snažil hledat praktická řešení problémů, takže doufám, že se mi to povede i v Interu. Koupit společnost je ještě poměrně jednoduchá věc, ale dovést ji k triumfům, to chce odvahu a čas."

Když se naposledy tyto dva týmy utkaly, prohra 5:2 stála práci mladého trenéra Stramaccioniho. Tentokrát však bude Inter naprosto odlišný od matného a neorganizované celku pod "Stramou". Walter Mazzarri dal hráčům motivaci a jejich spolupráci jasný řád. Od prohraného Derby D'Italia s Juventusem se hra Interu zlepšila a v sedmi zápasech získal Mazzarriho tým čtrnáct bodů. Když vezmeme v úvahu výhry nad Fiorentinou a Hellasem Verona, je jasné, že naděje Interu na evropské poháry jsou opět v jeho dosahu.

Hlavní slabinou současného Udinese je stále přílišná vazba na výkony kapitána Antonia Di Nataleho, který navíc ohlásil konec kariéry. Samozřejmě se nejedná o definitivní rozhodnutí, ale spolu s nejasnou budoucností Muriela a spol. není pro fanoušky Udinese snadné věřit v jakýsi program. Hlavním problémem, se kterým se před duelem s Interem musí Guidolinovi hráči potýkat, je špatná obranná činnost. Na hřištích soupeřů totiž Zebry udržely čisté konto jen jedinkrát. Podaří se jim zlomit nešťastnou bilanci proti Interu?
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Rolando, Ranocchia, Juan Jesus - Jonathan, Guarín, Cambiasso, Hernanes, Nagatomo - Palacio, Icardi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Heurtaux, Danilo, Domizzi - Widmer, Badu, Pinzi, Pereyra, Gabriel Silva - Fernandes - Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Bologna FC  (středa 20:45)
O důležité body se bude bojovat na stadionu Antonia Bentegodi. Domácí Chievo Verona vyzve souseda z tabulky Boloňu. Oba celky jsou až po uši namočeni do bojů o záchranu. Hůře jsou na tom domácí, kteří nejsou osmnáctí jen zásluhou lepšího skóre.

Po Fiorentině podlehlo Chievo i dalšímu favoritu, tentokráte Římu 2:0 a opět se nebezpečně přiblížilo sestupu. Fly Donkeys jsou se 24 body ještě sedmnáctí, ale od osmnáctého Livorna je dělí pouze lepší skóre. "Bude to těžký závod, ale už o tom bylo řečeno spoustu slov. Jsme v choulostivé situaci, protože to, co jsme doposud dělali nestačí. Musíme vykoupit sami sebe, protože chceme v Serii A setrvat. Máme před sebou dva rozhodující měsíce a my chceme dokázat, že si zasloužíme zůstat mezi elitou," rozhovořil se obránce Chieva Gyorgy Garics.

Složité to do konce sezony bude mít i Boloňa. Ta je šestnáctá a k dobru má jen dva body. A vzhledem k tomu, že první zápas remizovala s Chievem 0:0 neměla by na Bentegodi prohrát. Ve hře je takříkajíc "šest" bodů, hrát se tedy bude opravdu o hodně.

Chievo je letos doma hodně mizerné. Na Bentegodi vyhrálo jen čtyřikrát, což je společně se Sassuolem vůbec nejméně z celé ligy. Nadruhou stranu, Boloňa venku trimfovala jen dvakrát, takže také její bilance není zrovna skvostná.

Kouči Corinimu budou scházet Paredes a Guana. Dva hráče bude postrádat také jeho trenérský protějšek Ballardini, konkrétně se jedná o Koného a Della Roccu.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Sardo, Dainelli, Cesar, Rubin - Rigoni, Guarante, Hetemaj - Radovanovič - Obinna, Paloschi
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Antonsson, Natali, Cherubin - Garics, Krhin, Perez, Christodoulopoulos, Morleo - Bianchi, Cristaldo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.00 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Sassuolo - UC Sampdoria  (středa 20:45)
Sassuolo se stále nemůže vyhrabat ze sestupových pozic, nicméně pořád je tu šance na konečnou záchranu. Proti družině Eusebia Di Francesca se teď postaví tým, který v minulém kole gólově naděloval. Nasází Sampdoria pět branek i předposledním Neroverdi?

Sassuolo si v neděli připsalo další porážku a zůstává ponořeno v sestupových vodách. Při porážce od Udinese navíc opět neskórovalo. "Musíme se v tomto ohledu zlepšit. Je to konstantní problém celé sezony. Musíme proti Sampdorii na utkání s Udinese zapomenout. Je to velmi důležité utkání a získat tři body bude klíčem k našemu cíli," nechal se slyšet Eusébio Di Francesco.

Sampdoria je ještě v tuto chvíli nejspíše ve velké eufórii. V neděli na Marassi totiž rozstřílela Hellas Verona 5:0! Siniša Mihajlovič mohl být na výsost spokojen, sám ale dobře ví, že takovéto vítězství je třeba v dalším kole potvrdit, jinak ztrácí na významu.

A Blucerchiati mají rozhodně co oplácet. Sassuolo totiž na jejich hřišti senzačně vyhrálo v dramatické a divoké přestřelce zároveň 4:3. Hattrickem se blýskl Domenico Berardi, ale od tohoto zápasu a pak především po utkání s AC Milán střelný prach tomuto mladíkovi přeci jenom zvlhnul.

Situaci domácím hodně stěžuje rozsáhlá marodka. Už pod Malesanim nemohlo kvůli zranění nastoupit spoustu hráčů a stejné je to i nyní. Di Francesco nemůže počítat s Alexem, Acerbim, Brighim, Anteiem, Manfredinim, Marronem, Pucinem, Sansonem a Floro Floresem. Na druhé straně zase nemohou nastoupit Krstičič, Sestu a Rodriguez.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Gazzola, Cannavaro, Ariaudo, Longhi - Biondini, Magnanelli, Missiroli - Zaza, Floccari, Berardi
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - De Silvestri, Mustafi, Gastaldello, Regini - Soriano, Palombo, Renan - Gabbiadini, Okaka, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.10 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Juventus FC - Parma FC  (středa 20:45)
Ducali jsou v poslední době velmi nebezpečným soupeřem a z půdy nejednoho favorita si odnesli tři body. Podaří se jim to také v Turíně, kde se utkají s mistrovským Juventusem?

Pro vývoj v calciu by bylo rozhodně záhodno, kdyby Juventus ztratil body. Na druhou stranu, podle aktuální formy a dlouhodobého faktu, že Stará dáma má zřejmě nejvyrovnanější a kvalitativně nejlepší celek celé soutěže, se její ztráta bodů nezdá být pravděpodobná. Druhé AS Řím by samozřejmě rádo vytvořilo tlak na vedoucí mužstvo, tím spíš, že má (počítáno s úterním duelem) v podstatě dva zápasy k dobru, ale na domácí půdě je Juventus velmi silný. Dokonce si může dovolit nechat odpočívat některé hvězdy. K nim bude pravděpodobně patřit také Claudio Marchisio či útočník Carlos Tévez.

Problémem pro domácí by mohla být forma Parmy, která rozhodně již nebojuje o pouhý střed tabulky či záchranu. Dnešní Parma je díky mnoha faktorům velmi nebezpečným celkem, který usiluje dokonce o evropské poháry! To sice nepotvrdila v utkání s janovskými Grify, když si na domácí půdě připsala pouze bod za remízu 1:1, ale stále platí, že trojzubec v podání Antonia Cassana, Jonathana Biabianyho a právě bývalého hráče Juventusu Amauriho umí zle zatopit nejedné obraně.

Pro favorizování Juventusu hovoří také fakt, že v třech posledních utkáních obrana Staré dámy vydržela a neinkasovala ani jedinkrát. Rozšiřující se marodka Bianconeri nyní čítá hráče jako Angelo Ogbonna, Simone Pepe, Federico Peluso a Andrea Barzagli. Na druhou stranu, trenér Antonio Conte již může povolat zkušeného Mirka Vučiniće a také francouzského talentovaného záložníka Paula Pogbu.

Parma se nedokázala včas a úplně probrat z krásné výhry nad AC Milán, jemuž nadělila čtyři branky a s Grify pouze remizovala. Isaac Cofie sice vstřelil Parmě vedoucí branku, ale pohotový Ezequiel Schelotto o pár minut později srovnal a body se dělily. Tím pádem Parma zůstává na hranici sedmnácti zápasů bez porážky, současně ztrácí pouhé čtyři body na čtvrtou Fiorentinu. Střelecky ji táhne především návrat fotbalového génia Antonia Cassana, který si s vysokým Amaurim velmi dobře rozumí a není vyloučena ani jeho nominace na světový šampionát v Brazílii.

Velký podíl na tomto úspěchu má také trenér Roberto Donadoni, kterého vyzpovídala stanice Sky Sport Italia. "Musíte uznat, že Juventus patří do pice ligy plným právem. Zaslouží si vedení, protože odvádějí skvělou práci. Ve středu večer budou pod tlakem oni, protože Juventus je vždycky favoritem. Juventus je jako skvěle postavený válečný stroj, připomíná mi AC Milán za časů Fabia Capella, který dokázal vyhrát čtyři Scudetta za pět let. Neříkám, že nejde zastavit, jen říkám, že je obdivuji za to, co dokazují," chválí Donadoni zkušenějšího soupeře.

"Mám jiné cíle - kdybych viděl hráče jako jsou Marco Parolo nebo Antonio Cassano na světovém šampionátu, osobně bych to prožíval stejně jako oslavy Scudetta. Ve své kariéře jsem měl štěstí, že mi pomáhali trenéři jako byli Arrigo Sacchi, Parreira nebo Liedholm. Od Arriga jsem se naučil jeho až maniakální vášeň, která prostupuje veškeré jeho chování. A od Fabia Capella vím, jak reagovat na změny v zápase. Tyto vzpomínky mi pomáhají každý den na sobě pracovat a pomáhat týmu. Nemám pevně stanovené cíle, nevím, co přinese budoucnost. Práce v Parmě mě baví a nese výsledky našeho snažení," dodává trenér Roberto Donadoni.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Caceres, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Padoin, Asamoah - Llorente, Osvaldo
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Cassani, Paletta, Lucarelli, Gobbi - Acquah, Marchionni, Parolo - Biabiany, Amauri, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - AC Milán  (středa 20:45)
Fotbalisté Fiorentiny stále živí naději na třetí místo a tedy postup do play-off Ligy mistrů a v dnešním utkání proti Milánu neberou nic jiného, než tři body. Rossoneri jsou na tom bídně a na Stadio Artemio Franchi tentokrát nejsou favoritem.

Viole zůstala po vyřazení z Evropské ligy nejen domácí soutěž, ale také domácí pohár. Ve finále Coppa Italia se střetnou s Neapolí, ale to až začátkem května. Nyní je před domácími ještě jeden velký cíl - získat třetí místo a tím si zahrát minimálně play-off Ligy mistrů. To má momentálně v držení opět Neapol, která má před Fiorentinou sedmibodový náskok. Historie evropských soutěží už nejednou ukázala, že takovýto náskok se stáhnout dá. "Můžeme ještě získat třetí místo. Vidím, že mám hráče, kteří dávají na hřišti vše a jsou přesvědčeni, že to, co dělají je správné. Někdy se stanou chyby, ale to je v pořádku," věří svým svěřencům trenér Vincenzo Montella.

V tomto kole se Fialky představí proti milánskému AC, kterému se letos vůbec nedaří. Fiorentina dokázala ovládnout i první vzájemné utkání, když vyloupila San Siro výsledkem 2:0. Tehda byl na lavičce AC ještě Massimiliano Allegri, nedávno nahrazen Clarence Seedorfem. Ale ani nizozemský kouč, to nemá v Miláně jednoduché. Nedávno se navíc objevily spekulace, že pokud nevyhraje na Laziu a Fiorentině bude odvolán. Rossoneri hráli v neděli na Laziu 1:1. "Mám způsob života, jež mi pomáhá vypořádat se s tlakem. Vždycky jsem byl vítěz a proto nechci ztratit tuto práci. Brzy jsem vstával a tvrdě pracoval a to vždy pro dobro týmu a k zisku výsledků," nechal se slyšet Seedorf, jenž rozhodně nehází flintu do žita.

Jeho Milán mu ale radost prostě nedělá. Další bodovou ztrátu si připsal na Laziu, byť vedl po vlastní brance Konka, o kterou se velkou měrou přičinil Brazilec Kaká. V lize to byl už čtvrtý nevyhraný zápas v řadě!

Oba tábory trápí dost rozsáhlá marodka. Na straně domácích budou chybět kanonýři Rossi a Goméz, k tomu jsou zranění i Hegazi, Rebič, Pizarro, Anderson a Vargas. Milán je na tom obdobně, zdravotní potíže mají kapitán Montolivo, pro něhož jsou zápasy s Fiorentinou hodně pikantní, El Shaarawy, De Sciglio, Petanga a Abate. Karetní trest z předchozího utkání si odnesl obránce De Sciglio.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Tomovič, Rodriguéz, Savič, Pasqual - Mati Fernandez, Aquilani, Borja Valero - Cuadrado, Matri, Joaquín
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Zaccardo, Rami, Méxes, Constant - De Jong, Muntari - Honda, Kaká, Taarabt - Balotelli
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - AS Livorno  (středa 20:45)
Dlouhé čtyři roky již tým trenéra Stefana Colantuona nedokázal svého středečního soka porazit. Nyní by to rád napravil a vzhledem k ligovému postavení bude jasným favoritem. Ani to ale hosty nestaví zcela mimo dosah tří bodů.

V posledních čtyřech vzájemných duelech se totiž Atalanta neradovala z bodů ani jednou - všechny zápasy vyhrálo Livorno. Na první pohled je to možná trochu překvapivá bilance, vzhledem ke zkušenostem Atalanty i jejím větším ambicím, o kapitálu ani nemluvě. Nicméně, teď budou Orobici chtít získat kontrolu a utnout tuto nešťastnou sérii. Mají k tomu všechny předpoklady a hovoří pro ně také současná forma.

Orobici vyhráli již čtyři poslední ligové zápasy, naposledy si tři body připsali na půdě Interu. A byl to velmi zajímavý zápas, který jen potvrdil nevyzpytatelnost Colantuonova herního projevu i Atalanty jako celku. Hlavním hrdinou se stal dvoubrankový střelec Giacomo Bonaventura, který v poslední době září v dresu provinční Atalanty a poohlíží se jednak po místu v nominaci trenéra Cesareho Prandelliho na nadcházející mistrovství světa, jednak poté po přestupu do většího klubu.

Trenér Colantuono má sice radost z toho, jak jeho chráněnec prosperuje a střílí důležité branky, ale zároveň by rád, aby si Bonaventura dobře vybral. V rozhovoru po zápase s Interem trenér Le Dea jasně naznačil: "Stal se skvělým hráčem, protože pracuje pro tým. Má vyrovnanou defenzivní i ofenzivní složku hry a dokáže včas vystoupit a zaujmout pozici lídra. Nevím, co se na poli přestupů může stát, ale Bonaventura je připraven na další krok ve své zajímavé kariéře. Pokud ho Prandelli povolá? I kdyby se tak nestalo teď, tak v následujících letech může být jedním z hlavních strůjců úspěchů," popisuje Colantuono.

Dočká se Bonaventura dalšího úspěchu a bude nominován? To zatím jasné není a při konkurenci, která v dresu národního týmu panuje ani nemůže být, ale jasné je, že La Dea budou chtít odčinit poslední čtyři nepovedené vzájemné zápasy s toskánským klubem. Ten nyní neprožívá ideální časy a nálada v kabině musí být poločas co poločas velmi napínavá. Zkroušeně se hráči musí cítit zejména po posledním utkání s turínským FC, v jehož dresu září Ciro Immobile. Ten Livorno popravil třemi góly a nasměroval Granatu k výhře.

Podle trenéra Di Carla se ale nejednalo o ten případ, kdy tým nezvládá utkání. Spíše to byl nedostatek štěstí. "Když jsme měli balon, měli jsme být rozhodnější a zacházet víc obezřetně. Takhle jsme soupeři dovolili dostat nás pod tlak a sami v šancích hořeli. Byl to obtížný večer, protože Turín je velmi silným soupeřem a není snadné bránit hráče jako jsou Alessio Cerci nebo Ciro Immobile," dodal Di Carlo.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Stendardo, Yepes, Del Grosso - Estigarribia, Cigarini, Carmona, Bonaventura - Brienza - Denis
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Bardi - Valentini, Rinaudo, Ceccherini - Mbaye, Benassi, Biagianti, Greco, Castellini - Emeghara, Paulinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - SS Lazio  (středa 20:45)
Lazio ještě neřeklo poslední slovo, co se pohárové Evropy pro příští rok týče. K získání alespoň šesté pozice potřebuje stáhnout pětibodové manko na Parmu. Janov je až třináctý, takže Biancocelesti určitě mají na to, aby na Marassi vyhráli.

Janovští fotbalisté čekají tři kola na výhru a díky této sérii spadli až na třinácté místo. V neděli sice odčinili dvě porážky v řadě remízou na Parmě, ale zisk jednoho bodu ze tří zápasů je stejně málo. Sen některých fanoušků o pohárové Evropě je tak nenávratně pryč. Janov se ve zbytku sezony musí soustředit na klidné dohrání a udržení stálých pozic. Souboj s Laziem ale rozhodně nemají v úmyslu vypustit. "Honí se za příležitostí dostat se do Evropy. Pro nás to bude důležitý test, abychom viděli zlepšení. Lazio je nebezpečné v protiútocích, dávají hezké góly. Oba celky budou bojovat na vítězství," odmítnul jakékoliv vypuštění zápasu trenér Gian Pier Gasperini.

Hosté v minulém kole remizovali doma s AC Milán 1:1 a vzhledem ke ztrátám ostatních týmů bojujících o Evropu se jejich ztráta na šestou Parmu nezměnila. Ta stále činí pět bodů, ovšem s tím, že Ducali mají zápas k dobru. Každopádně stále to není nepřekonatelná meta. Co však Biancocelesti trápí je početná marodka. "Máme několik zraněných, ale doufám, že se někteří z nich zotaví. Klose tam určitě nebude. Bude zítra odpoledne trénovat a pak ve čtvrtek se bude snažit připojit k týmu," potvrdil absenci německého kanonýra trenér Edy Reja.

Lazio má s Janovem v poslední době hodně špantou bilanci. Hned pětkrát v řadě za sebou odešlo poraženo. I proto chtějí Římané na Marassi zvítězit a neoblíbeného skoa konečně porazit.

Grifové se budou muset obejít bez Matuzalema, Donnarummy, Vršaljka, Antoniniho, Kucky a De Maia. Podobné je to i na straně hostí. Na marodce jsou Ederson, Biava, Biglia, Dias, Marchetti, Ciani a Klose. Vykartovaný je Lulič.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Burdisso, Portanova, Marchese - Motta, Sturaro, Bertolacci, Cofie, Antonelli - Sculli, Gilardino
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Berisha - Konko, Cana, Novaretti, Radu - Gonzalez, Ledesma, Onazi - Candreva, Perea, Keita
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.00 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - SSC Neapol  (středa 20:45)
Oba týmy mají velkou motivaci k tomu, aby vyhrály zápas vloženého kola, i když k tomu každého ze soupeřů vedou jiné pohnutky. Zatímco domácí Catania je poslední a zoufale se snaží získat body pro záchranu, Partenopei stále živí naději na druhé místo.

Na to však ztrácí šest bodů a navíc má druhé AS Řím jeden zápas k dobru. Přesto je jasné, že až do konce sezony se tým trenéra Rafy Beníteze nevzdá možnosti pronásledovat vedoucí dva týmy. Problémem je trochu forma z posledních dvou utkání, neboť celek sídlící pod Vesuvem vypadl z Ligy mistrů díky domácí remíze s Portem a ani poslední ligové klání se mu příliš nepovedlo. O výhře toskánské Violy rozhodl španělský útočník Joaquín, který pár minut před koncem vstřelil jedinou branku utkání.

Obdobně se "daří" Catanii. Ta totiž zažívá tragickou sezonu a předsezónní plány pomalu létají oknem. Sicilský klub se krčí na poslední příčce Serie A a zónu sestupu již dlouho neopustil. K tomu by mu mohla pomoci případná výhra nad Neapolí, kterou tíží zranění. Rychlík Dries Mertens, který se po příchodu holandské Eredivisie rychle zapracoval do základní jedenáctky, je zraněn. Kvůli karetnímu prohřešku nemůže nastoupit ani lednová posila do obrany se jménem Faouzi Ghoulam.

Trenér Benítez ale nechce nic předem vzdát a po utkání s Fiorentinou prohlásil: "Myslím, že jsme odehráli dobré utkání a hráči se snažili. Výsledek je pro nás trochu krutý. Druhé místo je pro nás samozřejmě stále velkým cílem, ale pokud Řím nezačne rychle ztrácet body, bude to velmi těžké. Nebudu tu rozebírat výkony sudích, protože mám k arbitrům velký respekt a obdivuji jejich práci. Jen doufám, že se v dalších zápasech nedopustí velkých chyb," naznačuje Benítez.

Trochu pozitivnější vzhledem k budoucnosti je Marek Hamšík. Slovenský záložník stále hledá ztracenou formu a pokud chce být opět klíčovým hráčem, měl by si v jejím nalézání pospíšit. Do konce ligového ročníku zbývá devět kol a Neapol stále bojuje o Ligu mistrů. A vzhledem ke zlepšeným výkonům Interu Milán či právě Fiorentiny nemá jisté ani třetí místo. "Hodně nás oslabilo vyloučení Faouziho Ghoulama, se kterým jsme se dlouho nemohli vypořádat. Hráli jsme dobře a snažili se vyhrát, ale bohužel se nám to nepovedlo. Mám ale radost z toho, jak jsme hráli v početním oslabení. Teď potřebujeme rychlý obrat k lepším zítřkům, protože soutěž ještě není u konce. Máme dostatečně kvalitní tým na to, abychom AS potrápili," varuje slovenská hvězda.

Catania sice padla v posledním utkání, ale minimálně její výkon naznačuje velkou touhu po bodech. Juventus dokázal Slonům vstřelit jen jednu branku a to přesto, že téměř půlhodinu hrál v početní výhodě po vyloučení Gonzala Bergessia. Trenér Maran si výkonu svého týmu velmi váží a optimisticky hledí do budoucna: "Chtěli jsme a potřebovali vyhrát, což se nám dnes nepovedlo, ale velmi mě těší výkon celého týmu. Mám radost z toho, jak chlapci bojovali proti tak silnému soupeři. Obrat o body Juventus dokázalo jen pár týmů a my jsme k nim prostě nepatřili. Ale věřím, že pokud se proti Neapoli předvedeme ve stejné formě, můžeme na body pomýšlet," dodává lodivod posledního celku tabulky.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujár - Bellusci, Gyomber, Rolín - Peruzzi, Izco, Lodi, Rinaudo, Monzón - Keko, Barrientos
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Henrique, Fernandez, Albiol, Reveillere - Inler, Jorginho - Callejón, Hamšík, Insigne - Pandev
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Hellas Verona  (středa 20:45)
Hellas Verona utrpěl v minulém kole pětigólový debakl a proti Cagliari bude usilovat o nápravu. Veronští by také konečně rádi protrhli střeleckou smůlu. V lize totiž neskórovali už 405 minut! Cagliari ale půjde o hodně, devět kol před koncem soutěže stále nemá jistotu záchrany.

Domácí výběr trenéra Diega Lopeze okupuje patnáctou pozici a ještě zdaleka nemá se záchranou vyhráno. Vždyť k dobru před osmnáctým místem má jen pět bodů. Navíc momentální forma Sardiňanů není také bůhví jaká. Po domácí porážce s Laziem vyšli domácí naprázdno i v důležitém souboji s Boloňou (1:0). Střetnutí s Hellasem je proto hodně důležité, možná důležitější než pro samotný Hellas, který se oklepává s debaklu od Sampdorie. "Zůstávají silným týmem. V lize toho letos dokázali víc než my. Je pravda, že prohráli 5:0, ale měli spoustu smůly. Dokázali si i tak vytvořit dost šancí na srovnání," varoval před podceněním trenér Diego Lopez.

"Jsem ze ztraceného zápasu naštvaný. Nejsme zvyklí na takovéto ztráty. Musíme si vést lépe. Už nejsme tak jistí, jako jsme byli předtím. Jsme svědky špatného období, ale to je vzhledem k dlouhé sezoně normální. Není to krize, měli jsme menší pokles, ale očekávám, že se to zlepší," okomentoval nepříjemnou porážku Hellasu její trenér Andrea Mandorlini.

Hellas tímto debaklem v podstatě ukončil snažení o pohárovou Evropu a ve zbytku sezony se koncentruje na udržení stávajících pozic. Trenéru Mandorlinimu však přidělává starosti útok. Už 405 minut nevstřelili hostující borci gól a to mají v řadách Luku Toniho! V zápase se Sampdorií si veronští vypracovali hned několik šancí, ale vždy narazil na zeď jménem Da Costa.

Sardiňané se budou muset obejít bez Adryana a suspendované dvojice Dessena - Conti. Dvě ztráty hlásí rovněž Hellas. V trestu je Donadel, zatímco Goméz má zdravotní potíže.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Avramov - Pissano, Rossetini, Astori, Avelar - Ekdal, Cossu, Vecino - Ibraimi . Ibarbo, Sau
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Pillud, Moras, Maietta, Agostini - Sala, Cirigliano, Hallfredsson - Iturbe, Rabušic, Marquinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Turín FC  (úterý 20:45)
Další kolo italské nejvyšší soutěže bude kolo vložené, takže netrpěliví fanoušci calcia nebudou muset čekat až do víkendu. Již v úterním zápase nás čeká zajímavý duel, protože domácí AS Řím uvítá neméně ambiciózní Granatu s Cirem Immobilem ve svém středu.

Římský celek si poradil v minulém kole s domácím Chievem Verona, když se trefili Gervinho a Destro. Víkendové kolo Serie A však přineslo body také pro Turín, který spasil třemi góly útočník Ciro Immobile. Talentovaný zakončovatel si jméno udělal například v tažení Pescary druhou ligou a teď postupně pokukuje po mistrovství světa. Není divu, že se o něho trenér Cesare Prandelli osobně zajímá, neboť Immobile v současné chvíli kraluje střeleckým statistikám Serie A a společně s Carlosem Tévezem nastřílel již šestnáct branek.

Své působení v Turíně si mladý kanonýr pochvaluje a je jasné, že turínský klub by rád s útočníkem počítal i do dalších sezon. Něco podobného vyjadřuje sportovní ředitel Granaty Gianluca Petrachi, který chce hráče udržet. "Pro Immobileho by další rok strávený tady byl jedině krokem vpřed a dalším zlepšením. Cerci patří nám, Immobileho spoluvlastníme. Myslím, že chceme pro hráče to nejlepší, chceme jim pomáhat ve vzrůstu. Oba se v Turíně mají dobře, doufám, že zůstanou," uvádí činovník.

Souboj s AS Řím bude opravdovým testem schopností turínské ofenzívy, protože AS se zatím chlubí nejlepší obranou v celé Serii A. Tým trenéra Rudiho Garcii dokázal inkasovat jen čtrnáctkrát a za sebou nechal týmy jako Juventus Turín či Neapol s Fiorentinou. Giallorossi zatím velice úspěšně bojují o vysněnou Ligu mistrů, v čemž jim pomáhá současná druhá příčka. Zásluhu na ní má také reakce týmu na zranění Kevina Strootmana a obroda zkušeného záložníka Rodriga Taddeie. Garcia ale bude mít problémy především se složením obrany.

Mimo hru je totiž obránce Federico Balzaretti, jehož rekonvalescence již nejde tak rychle. V utkání s Veronou se navíc vykartoval Mehdi Benatia, který je jasným pilířem stoperského dua. Jeho místo by mohl zaujmout mladík Alessio Romagnoli, popřípadě je možné využít služeb defenzivního univerzála Daniela De Rossiho, jemuž skončila doba nucené absence. Na pravé straně se pravděpodobně objeví Torosidis, protože ani forma Maicona není zatím ideální a zkušený Brazilec musel minule střídat již po změně stran.

Ani ofenzivní složka Vlků není špatná a opírá se o několik klíčových prvků. Není zde prostor pro jejich přesnou analýzu, ale shrňme si alespoň záchytné body. Návrat kapitána Francesca Tottiho dodal týmu sebevědomí a punc legendárních nahrávek. Rychlost ztělesňuje africký fotbalista Gervinho, který zažívá návrat k výborné formě z Lille. A důležité góly střílí také mladík Mattia Destro. Právě ofenzivní rychlík Gervinho byl zpovídán stanicí Rai Sport a naznačil, že prožívá po profesionální i osobní stránce ideální časy.

"Dobře se zotavuji a mám tento proces velmi rychlý, takže se necítím nijak unavený. Jsem moc rád za to, že jsem znovu dostal šanci a navíc se zapsal mezi střelce. Ten první gól nám dodal klid a potřebné sebevědomí. Věděl jsem, že budu nastupovat v základní sestavě AS, ale přesto jsem vždycky dbal o svoji fyzičku, protože chci týmu odevzdávat maximum. Daří se mi, jsem spokojený se svou hrou a dokazuji to ve velmi těžké lize," dodává někdejší hráč Arsenalu.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Torosidis, Castan, Romagnoli, Dodo - Pjanić, De Rossi, Nainggolan - Florenzi, Totti, Gervinho
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Glik, Bovo, Moretti - Maksimović, Kurtić, Vivés, El Kaddouri, Darmian - Cerci, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC29253165:1978
2.AS Řím28197254:1464
3.SSC Neapol29177553:3058
4.ACF Fiorentina29156849:3151
5.Inter Milán291211647:3147
6.Parma FC281211546:3247
7.SS Lazio29119937:3642
8.Atalanta Bergamo291241333:3940
9.Hellas Verona291241343:5140
10.Turín FC291091042:3739
11.UC Sampdoria291071238:4237
12.AC Milán29991142:4336
13.Janov CFC29991132:3636
14.Udinese Calcio291041533:4234
15.Cagliari Calcio296111227:3929
16.Bologna FC295111324:4326
17.Chievo Verona29661723:4324
18.AS Livorno29661732:5424
19.US Sassuolo29561828:5721
20.Calcio Catania29481721:5020

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (461)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele