Serie A - souhrn 26. kola

01.03.2014, 22:41, aktualizováno 02.03.2014, 22:46
Komentáře a souhrny
Juventus má v tuto chvíli v čele ligy náskok už jedenácti bodů. Stará dáma vyhrála šlágr na půdě AC Milán, kdežto AS Řím získal jen bod proti Interu. Remizovala také Neapol, Fiorentina podlehla Laziu, venku uspěly také Parma a Sampdoria. Nejvyšší výhru kola zaznamenalo Cagliari proti Udinese.

ACF Fiorentina - SS Lazio 0:1

02.03.2014 20:45

Góly: 5. Lorik Cana

Jediný gól dnes večer rozhodl o výhře hostí, kteří zpátky do Říma cestují se třemi body. Ty jim zaručují současnou osmou příčku a také naději na boj o evropské poháry. V něm naopak ztrácí domácí Viola, která bez Rossiho a Valera nedokázala proměnit vypracované šance na gól.

Viola bojuje o postup do finále v současném ročníku Evropské ligy a její apetit přirozeně roste. Montellovi svěřenci tudíž doufají v kvalifikaci do příštího ročníku pohárové Evropy, nejlépe přímo do Ligy mistrů. Ambiciózní italský celek se již dlouhodobě prezentuje jako velmi silný soupeř, ale bohužel jej postihují častá zranění klíčových hráčů.

Ta se toskánskému klubu nevyhýbají ani v ročníku současném a dotýkají se zejména ofenzivní linie. Nejprve se zranil Mario Gómez, před časem si vážné zranění obnovil také Pepito Rossi. A bez něj se Fialkám zkrátka nedaří. Důkazem byl také dnešní zápas s Laziem Řím. Do něj domácí nastoupili přímo tragicky, neboť obrana před brankářem Netem inkasovala již po pěti minutách.

Lazio dostalo příležitost zahrávat rohový kop a ten se odrazil k Loriku Canovi. Defenzivní univerzál ve službách Biancocelesti zkusil štěstí a míč poslal akrobaticky za Netova záda!

Takto rychlý průlom defenzivních linií Fialky nečekaly, takže chvíli trvalo, než se jim síly opět vrátily. Až po dvaceti minutách se pokoušel hledat spoluhráče Cuadrado, jehož centr ale nakonec skončil na agilní obraně Lazia. Hosté krátce před koncem první půle polevili a potrestat je mohl Gonzalo Rodriguez, jenž si naskočil na centr od rohového praporku a jeho hlavička zamířila jen těsně nad bránu!

Výsledný šok znamenal opět obnovení útočných snah Rejova týmu, kterému ale nepřálo příliš mnoho štěstí. Obránce Konko se totiž dostal až k zakončení, ale míč zazvonil na břevno Netovy brány! Druhý gól ale visel ve vzduchu a Lazio mohlo žehrat jen na spálené šance. Nebo na odvahu domácích obránců, kteří se vrhli do střel, jako byla například ta Brayana Perey deset minut po návratu ze šaten. Fiorentina reagovala na nepříznivý stav jednoznačným posílením útoku, na trávníku se objevil Mario Gómez.

I když se Fialky ujaly míče, z jejich zdlouhavých kombinací nemuseli mít hráči Lazia příliš strach. Většina jindy nápaditých akcí toskánského klubu se odehrávala v uctivé vzdálenosti od brankáře Federica Marchettiho. Dvacet minut před koncem zápasu se do zakončení dostal také rychlík Tomović, který však bránu přestřelil a skryl si hlavu do dlaní. Mužem, který měl Fiorentinu spasit, se stal střídající Rafal Wolski.

Lazio se ale nespokojilo pouze s obrannými zákroky, ale mělo touhu pojistit své vedení. O to se pokoušel například mladík Onazi, který dokonce proběhl až k Netovi a vystřelil, ale brankář Fialek si poradil a míč vyrazil. Na opačné straně se musel podobnou ekvilibristikou pochlubit Marchetti, který v posledních deseti minutách zlikvidoval dvě velké šance. Nejprve na něj nevyzrál Anderson, který sledoval, jak míč z jeho kopačky brankář chytá. A následně si s ním neporadil ani Alberto Aquilani, jehož hlavičku Marchetti vyrážel s vypětím všech sil.

Definitivní rozuzlení mohl fanouškům dopřát Antonio Candreva, ale jeho sprint přes obranu Fialek skončil neslavně - míč si předkopl a vracející se obrana nebezpečí zažehnala. Taktika zdržování hry posledním střídáním nakonec splnila svůj účel, Keita se k balonu již nedostal a Fiorentina ztratila čas. Závěrečný nápor ji nespasil a v boji o poháry si připisuje další zklamání.

Více informací k zápasu

AC Milán - Juventus FC 0:2

02.03.2014 20:45

Góly: 44. Fernando Llorente, 68. Carlos Tévez

Juventus potvrdil svojí dominanci i na půdě Milána a po výhře 2:0 ještě zvýšil svůj náskok na čele tabulky. Milánští nehráli vůbec špatně, ale stejně jako proti Atlétiku doplatili na neproměněné šance. Juventusu skvěle zachytal Gianluigi Buffon, byl to on, kdo se nejvýrazněji podepsal pod triumfem Staré dámy.

AC Milán před zápasem věděl, že Inter i Hellas ztratili body a případnou výhrou nad Juve se mohl přiblížit pátému místu a tudíž Evropské lize. Stará dáma zase mohla odskočit druhému Římu, neboť ten v sobotu jenom remizoval. Na obou stranách pak chyběli klíčoví hráči. Domácí se museli obejít bez Balotelliho, kterého v útoku nahradil Giampaolo Pazzini, hosté zase bez Chielliniho či Vidala. Pikantní zápas to byl především pro Andreu Pirla, který v Miláně strávil dlouhých deset let a vyhrál s ním vše, co se dalo.

Na San Siru se hrál dobrý fotbal ve vysokém tempu a zejména domácí Rossoneri měli v prvním poločase stoprocentní šance. V prvních minutách se oba týmy oťukávaly a šance se omezovaly jen na střely zdálky. Na straně AC to zkoušel technicky dobře vybavený Taarabt, za hosty pak Asamoah. Pěknou práci pak předvedl Llorente, když ze vzduchu sklepl míč pro Téveze, ale jeho rána skončila v rukavicích připraveného Abbiatiho. Na hrotu Milána se s maskou rval zmiňovaný Pazzini, po jednom z centru hlavičkoval těsně nad. Pak přišli opravdu velké šance domácích. Nejprve Kaká donutil ke skvělému zákroku Buffona, který míč vyrazil opět před brazilského špílmachra a z následné dorážky už byl Buffon Brazilcem překonán. Na vzdálenější tyči ho ale zastoupil Bonucci a jistému gólu zabránil. Souboj Kaká s Buffonem se za chvíli opakoval. Brazilec opět mířil na vzdálenější tyč a "Gigi" plachtil vzduchem. Skvělým zákrokem balón vyrazil a Poli z další dorážky trestuhodně přestřelil. Neuvěřitelné co dokázali Seedorfovi svěřenci spálit. A tyto neproměněné šance vzápětí pořádně mrzely. Rami si uplně neporozumněl s Abbiatim a Lichtsteiner ve vápně vybojoval míč. Poslal ho k úplně volnému Llorentemu, který trefil odkrytou branku - 1:0 pro Juventus. Španělský forvard byl absolutně nehlídán, což by se milánské defenzívě nemělo stávat.

Ve druhém poločase byl nadále aktivnější Milán ale zeď jménem Gigi Buffon se nedařilo překonat. Milán útočil, ale branky dával soupeř. Carlos Tévez předvedl fantastickou střelu, která s pomocí břevna zapadla za Abbiatiho záda - 2:0 pro Juventus. Ani za tohoto stavu se Rossoneri nevzdávali. Emanuelsonovu rána vyboxoval opět skvělý Buffon. Stará dáma hrála přesně to, co potřebovala. Seedorf se ještě snažil osvěžit hru příchody Cristanteho, Hondy a Robinha, ale Juve si kráčelo pro tři body.

V nastaveném čase už to bylo hodně křečovité, přesto dokázal spálit další tutovku Robinho. Po centru zprava zblízka orazítkoval břevno! Juventus vedení uhájil s čistým štítem a zvýšil svůj náskok na čele před druhým Římem. Milán přišel o možnost stáhnout ztrátu na páté místo na tři body.

Více informací k zápasu

AS Livorno - SSC Neapol 1:1

02.03.2014 18:30

Góly: 39. Pepe Reina (vl.) - 32. Dries Mertens (pen.)

Neapol toužila snížit náskok, jaký na ni má římské AS. To v sobotu večer remizovalo s Interem, takže dnešní duel byl pro Benítezův tým velice důležitý. Nakonec ale Partenopei šanci nevyužili.

Livorno spoléhalo například na brankáře Bardiho, Belfodila v útoku a domácí prostředí. Ofenzivní linie Partenopei hájil Goran Pandev. Neapol hodně sází na rychlé protiútoky, to je o ní samozřejmě známo. A není divu, že když máte k dispozici hráče typu Insigneho, Callejóna či Mertense. Proti Livornu nastoupil od začátku pouze poslední dva jmenovaní, ale i to stačilo na převzetí aktivity. Silná středová osa tvořená Hamšíkem, Jorginhem a Inlerem se od prvních minut zapojovala do kombinací a již po jedenácti minutách se Marek Hamšík pokusil nalézt nabíhajícího Pandeva.

Ten se sice do zakončení nedostal, ale domácí vlastními silami ohrozili Bardiho. Míč se však odrazil pouze od břevna do zámezí. O minutu později se po straně prohnal Mertens, ale jeho přízemní ránu si Bardi pohlídal a ukryl do náruče. K prvnímu protažení využil španělský brankář Pepe Reina střely Leandra Greca, která však postrádala razanci.

Francesco Bardi tušil, že tento zápas bude testem jeho schopností a měl pravdu. Nejprve jeho čisté konto ohrozil Dries Mertens, po něm se o gól pokoušel José Callejón. Ani jeden z nich ale mladého brankáře nepřekonal. To se Mertensovi podařilo až po půl hodině, když se Pandevův pád po kontaktu s Ceccherinim jevil sudímu Mazzolenimu jako penaltový. Mertens svým šestým letošním gólem poslal Neapol do vedení.

Ani tehdy však Livorno nesložilo zbraně úplně a Émersonův pokus musel Reina pohledem stáčet mimo tři tyče. Oba brankáři dnes naplno předváděli své schopnosti. Nejprve exceloval Bardi, po něm se ukázal také Pepe Reina. Brankáře Neapole vystrašil náběh Greca, který musel Reina likvidovat na rohový kop.

Z toho se však Livorno dokázalo dostat až ke gólu a šokovalo hostující mužstvo. Ibrahima Mbaye podává dobré výkony zejména v defenzivní činnosti, ale dnes stál také u vyrovnání. Nakrátko rozehraný rohový kop se přes Mesbaha dostal až k Reinovi, který si míč nešťastně srazil do vlastní brány!

Livorno pochopilo, že s Neapolí se dá hrát a jalo se útočit. Jako první to ve druhé půli zkoušel Marco Benassi, jehož ránu ale brankář Reina vyrazil. Podobně se vedlo také Mesbahovi. Po rychlém protiútoku se pokoušela do rytmu dostat Neapol, ale nabíhajícího Maggia včas vykryl brankář Bardi. Domácí rozhodně nehráli "druhé housle" a Pepe Reina musel čelit několika dalším pokusům. Nejvýraznější z nich si na své konto připsal Paulinho, jemuž však radost zkazily rychlé reflexy soupeřova brankáře.

Gólem neskončily ani následující akce Neapole, z nichž první zakončoval netypicky hlavou Slovák Marek Hamšík, ve druhé se pak ocitl hbitý Dries Mertens. Bardi měl plné ruce práce také s projektilem ostrostřelce Inlera, jenž je svými ranami z dálky pověstný. Dvacet minut před koncem utkání se na hrací plochu dostal mladík Lorenzo Insigne, který měl vyplnit roli jakéhosi žolíka. Rozhodnout však mohli domácí - střelu Ishaka Belfodila dokázal Reina díky skvělému čtení hry vyrazit alespoň na rohový kop. Remízu neodvrátil ani Callejón.

Neapol sice chtěla vyhrát a její tlak byl pro Livorno místy neúnosný, ale nakonec pozornou obranu domácího celku překonat nedokázala a se soupeřem si body pouze dělí. Livorno se díky remíze dostává na dohled Chievu.

Více informací k zápasu

Turín FC - UC Sampdoria 0:2

02.03.2014 15:00

Góly: 7. Stefano Okaka, 79. Manolo Gabbiadini

Poněkud překvapivý výsledek se zrodil také v Turíně na půdě tamního FC. Granata totiž padla se Sampdorií Janov, která naopak odčinila předchozí dvě zaváhání. Výhru Blucerchiati 2:0 režírovali Okaka a Gabbiadini.

A na branku se nemuselo čekat dlouho. Už v sedmé minutě zmrazil domácí Tifosi Okaka. Obrana Granaty nedokázala pokrýt standardní situaci soupeře a trestuhodně zaváhala. Okaka toho okamžitě využil a hosté vedli 1:0. Venturovi svěřenci mohli ihned odpovědět, kapitán Glik vypálil a těsně minul branku. V osmnácté minutě zůstal znovu nepokrytý Okaka a i tentokráte se to málem vymstilo. Okaka orazítkoval břevno Padelliho branky! Tradičně největší nebezpečí hrozilo od Alessia Cerciho. Ten se na sklonku prvního poločasu dostal hned dvakrát do dobré šance. Ve druhém případě ještě hledal Immobileho, ale branka z toho nevzešla.

Po změně stran hned hrozil Kurtič. Ránu Farneruda šikovně tečoval, ale naneštěstí pro něj těsně mimo branku. Čas utíkal a obrana Sampdorie byla čím dál pevnější a když v 70. minutě vstřelil druhou branku janovských Manolo Gabbiadini bylo takřka rozhodnuto. Gabbiadini to udělal parádní, výbornou střelou nedal Padellimu šanci - 2:0 pro Sampdorii Janov.

Zlomený soupeř už se na víc nezmohl. Granata byla favoritem, ale tentokráte musel před Sampdorií smeknout.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Parma FC 0:1

02.03.2014 15:00

Góly: 2. Marco Parolo

Pouze jedna jediná branka rozhodla o radosti hostujících Ducali, kteří dokázali porazit nováčka US Sassuolo. Donadoniho svěřenci tedy mohou dál snít sen o kvalifikaci do evropských pohárů, neboť se přibližují milánskému Interu na páté příčce.

Ani v dalším dnešním utkání nechybělo jedno vyloučení, na své konto si jej připsal domácí útočník Domenico Berardi, který demonstroval frustraci domácího týmu. Ten totiž prohrával již od druhé minuty a navíc se obrana Parmy dokázala vždy včas zformovat. Ducali tudíž mohou dál pracovat na sérii neporazitelnosti, která z nich pomalu činí černého koně letošního ročníku.

Diváci se na Stadio Cittá di Tricolore sotva stihli usadit, když je ze sedaček znovu zvedl Marco Parolo. Alespoň ty hostující, protože již po dvou minutách se za záda brankáře Pegola trefil skvěle. Parolo využil nahrávky od rychlíka Jonathana Biabianyho a přesnou ranou k tyči poslal hosty do vedení.

Úvod jako z říše snů se Parmě povedl výborně a chyběly jen centimetry, aby se gólem na 2:0 prosadil Amauri. Jeho hlava se mihla v pokutovém území nováčka a trkla balon těsně vedle tyče. Další minuty příliš mnoho krásy nepřidaly, protože duel byl hrán pod přísným dohledem deště, takže často se kombinační hra stávala téměř nepoužitelnou. Parma se ale nespolehla jen na svou hlavní zbraň, ale využívala také rány z větší vzdálenosti. O jednu z nich, třebaže neúspěšnou, se pokusil například Amauri, jehož chuť po gólech je vidět v posledních několika utkáních.

Skvělý první poločas ze strany Ducali mohl uzavřít opět Amauri, někdejší hráč Juventusu ale těsně minul tyč Pegolovy svatyně. Také úvod druhého dějství hovořil pro Parmu a tu mohl do výraznějšího vedení poslat Walter Gargano. Sassuolo opět nezvládlo nástup a mohlo uruguayskému záložníkovi děkovat, že v dobré pozici přestřelil. Po hodině hry se na hřiště dostala zkušenost zosobněná Antoniem Floro Floresem, kterému udělala místo dravost zastoupená nevýrazným Zazou.

Ani tato změna však Sassuolu příliš štěstí nepřinesla, neboť útočil Antonio Cassano. Střelu někdejšího hráče AS Řím či Realu Madrid ale ve velké šanci zbytečně zmatkoval a míč poslal jen chabou ranou k brankáři. Naopak, do víru utkání se dostal také jinak odpočívající Mirante, jehož nejprve prověřil Gazzola, po něm si na zkušeném veteránovi vylámal zuby také obránce Paolo Cannavaro.

Mirante se pomalu stával zaměstnaným mužem, neboť obrana Parmy často chybovala. Ulevit se jí mohlo až dvacet minut před koncem, když se nechal vyloučit útočník Domenico Berardi. Nadějný hráč vstoupil na hřiště k pomoci svému týmu, ale po pouhé minutě udeřil Molinara do tváře a sudí Tagliavento jej poslal do sprchy! Na prohře Sassuola již nezměnila ani rána Floro Florese, protože Mirante dnes odvedl skvělou práci.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Chievo Verona 2:1

02.03.2014 15:00

Góly: 21. Carlos Carmona, 85. Luca Cigarini - 72. Dario Dainelli

Atalanta dokázala v poslední desetiminutovce vstřelit rozhodující branku a proti Chievu Verona si připsala cenné tři body. Veronský celek je nyní v přímém ohrožení sestupem.

První velkou šanci utkání si na své konto připsal zkušený záložník Tiberio Guarente, který se z volného přímého kopu opřel do míč a ten musel kontrolovat brankář Andrea Consigli. Jinak se ale úvodních patnáct minut na stadionu v Bergamu nic nedělo a diváci se proto mohutně snažili svého soupeře podporovat. To jim vyšlo o pár minut později, když si obrana Chieva neporadila příliš dobře s centrem do vápna a následný volej perfektní ranou uklidil do sítě Carlos Carmona!

Mussi Volanti se snažili o rychlou odpověď, ale často je zrazovala finální fáze. Kromě toho, domácí Orobici dobře a organizovaně bránili, což veronskému týmu snahu ještě ztěžovalo. Chybičkou vyrobila obrana domácích až po půlhodině hry, když se do zakončení dostal Alberto Paloschi. Ten ale nabízenou šanci nevyužil a tváří v tvář brankáři Consiglimu nechal vyniknout jeho reflexy.

Deset minut před koncem první půle se dostalo Atalantě další příležitosti na změnu skóre, ale ostrá rána Moraleze do sítě nedoplachtila - v cestě do rohu brány jí zabránil výtečný Agazziho zákrok. S tím se oba celky pro první část zápasu rozloučily a zamířily do šaten. Po návratu na trávníky se po skvělé nahrávce za obranu málem prosadil Raimondi, ale v ideální pozici bránu netrefil a míč poslal mimo!

V dresu Orobici se dlouhodobě výbornými výkony prezentuje například Germán Denis, ale dnes odpoledne jeho úlohu zastoupil Giacomo Bonaventura. Ten si po hodině hry míč zpracoval a zamířil k tyči. Jen výborný Agazzi dokázal zastavit jeho pokus ještě před brankovou čarou a dál držel akcie hostí poměrně vysoko.

K zemi je však srazil vlastní hráč. Boštjan Cesar totiž inkasoval druhou žlutou kartu a musel do sprch. Přesto se - oproti všeobecnému očekávání - dostalo ke gólu hostující mužstvo. Dario Dainelli si z pozice stopera naběhl na centr do vápna a zamířil přesně za záda Consigliho. c

Chievo sice dohrávalo utkání v početní nevýhodě, ale ani to mu nezabránilo v aktivním přístupu. Dokonce mohlo otočit vývoj zápasu, jenže Alberto Paloschi svou šanci nevyužil ideálně a v dobré pozici hlavičkoval jen do pozorně reagujícího Consigliho! Když už se zdálo, že se oba celky rozejdou smírně, domácí si vzali své vedení zpět. Germán Denis nesobecky vrátil nahrávku na nabíhajícího spoluhráče a Luca Cigarini v samém srdci pokutového území napálil míč do rohu brány! Během posledních pěti minut již Orobici kontrolovali hru a Chievo se z inkasované branky již nedokázalo vzpamatovat.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Calcio Catania 2:0

02.03.2014 15:00

Góly: 14. Luca Antonelli, 85. Stefano Sturaro

Catania neuspěla na hřišti Janova a nadále zůstává v sestupovém pásmu. Grifům na výhru stačily branky na začátku prvního poločasu a na konci utkání. Trefili se Antonelli a Sturaro. Elefantini hráli od 39. minuty bez vyloučeného Bellusciho.

Janovští byli před zápasem velkým favoritem a svojí roli začali naplňovat ve 14. minutě. Antonelli se objevil sám před brankářem Andujarem a až nadvakrát, ale přeci jenom, uspěl. Janov vedl 1:0. Za chvíli se na branku hostů valila další hrozba. Rána Konatého skončila těsně vedle.

Následně se hrálo hodně takticky a vlastně už ve 39. minutě přišel rozhodující okamžik celého utkání. Bellusci zcela nesmyslně zatahnul za dres Mottu a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Catania musela hrát o deseti a to pochopitelně nahrávalo domácím. Před koncem poločasu měl na kopačce druhý gól kanonýr Gilardino, ale minul branku.

I když hráli domácí v převaze, ve druhém poločase příliš šanci neměli. Grifové hráli víceméně to co potřebovali, ale "jen" jednobrankové vedení jim příliš jistoty nedávalo. Deset minut před koncem zápasu postupoval sám na Andujara Gilardino, ale ani tato šance nebyla využita. Definitivního rozhodnutí se domácí dočkali o pět minut později. Sturaro z dvanácti metrů propálil Andújara a bylo hotovo.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Bologna FC 0:0

02.03.2014 15:00

Góly: -

Bezbrankovou remízou skončil duel mezi Hellasem Verona a Boloňou, což je dobrý výsledek zejména pro hostující celek. Premiéru v dresu domácích zažil Michael Rabušic. Hellasu ale citelně chyběl jeho nejlepší střelec Luca Toni. Boloňský Bianchi neproměnil pokutový kop.

A právě absence kanonýra Toniho uvolnila místo pro Michaela Rabušice. Ex-liberecký útočník nastoupil od úvodní minuty, ale gólově se neprosadil. Po pravdě řečeno, v prvním poločase ani příliš šancí viděno nebylo. Utkání bylo hodně takticky svázané a spíše se hrálo ve středu pole. To začátek druhého dějství byl jiný příběh.

Hned z kraje totiž sudí odpískal pokutový kop pro hosty. K míči se postavil Bianchi, ale Rafael jeho střelu kryl. Boloňa tak zmařila obrovskou šanci na vedení a de facto na vítězství v celém utkání. Nadále se pak hrálo takticky a Rabušic příliš míčů od svých kolegů nedostával. Boloňa se na nebezpečný Hellas připravila velmi dobře. Až čtvrthodiny před koncem se konečně začalo "něco" dít. Nejprve nebezpečně střílel Ibson a po něm nechal vyniknout Curciho Romulo. Osm minut před koncem zápasu uviděl druhou žlutou kartu Cristaldo a hosté museli dohrávat v početní nevýhodě.

Hellas ale kraťoučkou přesilovku nezužitkoval a s Boloňou jen remizoval. Odmítl se tak posunout na pátou pozici, kde mohl vystřídat Inter Milán.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Udinese Calcio 3:0

02.03.2014 12:30

Góly: 18. Víctor Ibarbo, 81. Matías Vecino, 89. Agim Ibraimi

Cagliari doma nečekaně smetlo Udinese 3:0 a připravilo ho o čtyřzápasovou sérii bez porážky. Hosté nehráli na Sardinii špatně, ale chybělo jim štěstí. Domácí dnes ukázali výbornou efektivitu.

Udine cestovalo na Sardinii s cílem bodovat a prodloužit sérii bez porážky na pět utkání. To se ale nakonec nepovedlo. Cagliari bylo v koncovce efektivní a po výhře 3:0 si připisuje všechny body.

Utkání se ale mohlo vyvíjet zcela jinak, kdyby v osmnácté minutě proměnil jasnou šanci Antonio Di Natale. Kanonýr Udine se obvykle nemýlí, ale tentokrát nemířil přesně. O to více to zamrzelo, když z následného protiútoku vstřelili domácí vedoucí branku. Astoriho přihrávku si perfektně zpracoval Ibarbo a prostřelil brankáře Scuffeta - 1:0 pro Cagliari. Udine se nehodlalo s nepříznivým vývojem smířit, po další ráně Di Nataleho zazvonila tyč a o něco později dokonce břevno! Di Natale měl v těchto případech velkou smůlu.

Aktivnější hosté pokračovali ve snažení i po změně stran. Danilo z malého vápna hlavičkoval mimo a Pereyra nechal vyniknout soustředěného Avramova. Na druhé straně se zase dral do zakončení Avelar, brankáře ale neprostřelil. Čtvrthodiny před koncem zápasu zkoušel střelecké štěstí Yebda, ale ani tento pokus Avramov za svá záda nepropustil.

Guidolinovi svěřenci nehráli špatně, ale v koncovce jim chybělo štěstí. Cagliari v tomto utkání vytěžilo z minima maximum a devět minut před koncem zápasu definitivně rozhodlo. Vecino si naběhl na centr a z první překonal Scuffeta podruhé. Sardiňané vedli 2:0 a měli nakročeno ke třem bodům. Yebda ještě zkoušel rychle odpovědět, ale nebyl přesný. Místo toho přišla další branka domácích. Ibraimi krásnou individuální akcí přidal třetí zásah a Udine rezignovalo.

Více informací k zápasu

AS Řím - Inter Milán 0:0

01.03.2014 20:45

Góly: -

Řím dnes ztratil pohyb, dravost i tři body. Interu Milán totiž na domácím hřišti nedokázal vstřelit branku a s Nerazzurri se tedy rozchází s remízou na kontě.

Sobotní program Serie A obstaral souboj dvou aspirantů na poháry. Alespoň co se týče předsezónních plánů. Zatímco domácímu AS Řím se daří udržovat vedoucí Juventus v napětí, Inter si často vybírá nejednu slabší chvíli. Ani jeden z týmů ale nehraje evropské poháry, takže může veškeré své síly soustředit pouze na domácí soutěž.

V základní sestavě hostí se objevili například Guarín, Nagatomo či Icardi. Vlci nemohli využít služeb zkušeného veterána Francesca Tottiho, který je zraněn. Místo něj se o další zápis v tabulkách ucházel Mattia Destro. Mladý italský útočník měl speciální motivaci, neboť jeho fotbalová pouť měla počátky právě v dresu Nerazzurri.

Už po třech minutách dobře hrající mašina jménem AS Řím zapnula naplno ofenzivní motory a střelu Adema Ljajiće musel Samir Handanović likvidovat jen s vypětím všech sil. Srbský útočník se stal objektem další šance jen o pár minut později, když jej oslovil Kevin Strootman. Ljajić míč zpracoval a poté, co obešel Juana, se pokoušel zakončovat. Jeho úhel byl ale téměř nulový.

Hosté se ocitli v šanci až po dvaceti minutách, kdy se do blízkosti brankáře Morgana De Sanctise dostal Palacio. Zkušený argentinský střelec ale v dobré pozici hlavou poslal míč těsně nad břevno! Rychlý protiútok AS Řím mohl zakončit Mattia Destro, ale i když dostal míč do sítě, slavit nemohl příliš dlouho - pomezní sudí totiž viděl ofsajd talentovaného útočníka. Deset minut před koncem první půle se emoce hráčů dostávaly na povrch, což sudí Bergonzi nehodlal tolerovat.

Hosté se chopili iniciativy a Leandro Castán musel několikrát "hasit" nebezpečí až zákrokem v pokutovém území. Jeho chirurgicky přesné zásahy ale Řím v první půli chránily. Ani úvod druhé půle neznamenal přehršel akcí, protože zejména aktivnější domácí často brzdily nepřesnosti ve finální fázi. Rychlík Gervinho sice dobře pokryl míč a utíkal s ním na bránu Samira Handanoviće, ale v rozhodující chvíli nepřihrál přesně.

Velice zajímavou individuální akcí se blýskl Fredy Guarín, který přešel dokonce přes tři bránící hráče, ale vracející se Kevin Strootman jeho útočné choutky nakonec zarazil. V Římě začalo vládnout silně nepříjemné počasí a déšť skrápěl trávník Olympijského stadionu. V té době vyběhl na hřiště záložník Miralem Pjanić, který měl dát hře AS pověstnou eleganci a lehkost. Především dnes Vlci potřebovali nápad a řád, což je pod vedením Rudiho Garcii přesně Pjanićova parketa. Místo mu uvolnil Adem Ljajić.

Krátce poté se Pjanićovi podařilo vysunout Torosidise, který před bránou hledal nabíhajícího Destra. Před ním si však své defenzivní povinnosti splnil Yuto Nagatomo. Mattia Destro však dnes večer působil poněkud odříznutým dojmem, protože domácím chyběla kreativita i energie ke změně skóre. Spoléhali alespoň na Radju Nainggolana, který AS nosí štěstí. Pokud byl někdejší hráč Cagliari na hřišti od úvodu, Římané vždy zvítězili.

Po jednoduchém útoku taženém po straně se k Torosidisově centru málem dostal nabíhající Gervinho, ale těsně před míč ukopl stoper Rolando. Atmosféru známého prostředí znovu okusil Hernanes, který ještě nedávno nastupoval za Lazio. Nyní se měl pokusit skórovat v barvách Interu. Rozhodnout mohl střídající Miralem Pjanić, ale jeho skvělou ránu vyrazil ještě lepším zákrokem Samir Handanović mimo tři tyče! S výjimkou Nainggolanovy rány poslední minuty utkání větší vzruch nepřinesly.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC26223162:1969
2.AS Řím25177149:1158
3.SSC Neapol26157451:2952
4.ACF Fiorentina26136745:2945
5.Inter Milán261011543:2941
6.Parma FC251010539:2940
7.Hellas Verona261241043:4240
8.SS Lazio26108834:3438
9.Turín FC2699839:3436
10.AC Milán2698939:3735
11.Janov CFC2698930:3235
12.UC Sampdoria26871129:3731
13.Atalanta Bergamo26941327:3831
14.Cagliari Calcio266101026:3528
15.Udinese Calcio26841429:3928
16.Bologna FC264101222:4122
17.Chievo Verona26561520:3721
18.AS Livorno26561527:4621
19.Calcio Catania26471519:4519
20.US Sassuolo26451725:5517

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (164)

Přidat komentář
Slejdy

Bída.

Reagovat
Votas

su zvědavej kolik zápasů dostanou De Rossi s Jesusem...škoda, že se rozpadne obrana, která ještě neprohrála

Reagovat
CubONE

Co spravili?

Reagovat
Dejwa
Reagovat
Pettirosso

Reagovat
10

nechápu Daniho, včera byl extrémně nervózní, hádal se s rozhodčím po každým faulu, podobně jako celý AS...tohle dost posral

Reagovat
Radin

U De Rossiho se jeste nekdo divi? Vzdyt s Tottim jsou to uplni vypatlanci, coz nekolikrat dokazali i na mezinarodni scene. Asi si mysli, ze kdyz hraji za Rim, tak jsou staroveci rimane

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
SaianSupaCrew

krásně to svoje včerejší chování podthrl, fakt že jo.. Za tohle prostě musí přijít stopka..

Reagovat
SaianSupaCrew

Pro oba, samozřejmě..

Reagovat
10

Meggiorini za úder v derby Marchisiovi nedostal nic, takže jsem docela zvědavej...ale Bergonzi a spol. včera fakt neviděli nic, známka 4.5 od Gazzetty mluví celkem jasně

Reagovat
Votas

doufám, že se na to nebude nikdo odvolávat, že on nic, tak proč trestaj nás

Reagovat
10

to asi ne, spíš si myslím, že nebudou trestat nikoho...třeba Cavani po úderu Chielliniho taky trest nedostal, nějak se na to sere

Reagovat
lnterista

ja bych to trestal tvrde

Reagovat
10

já taky, tohle je největší ubohost a sviňárna

Reagovat
M11

Reagovat
M11

vymastenci

Reagovat
lnterista

souhlas ale Juan aspon umi prijmout a nebereci u rozhodciho celej zapas jak malej kluk

Reagovat
Maritazzi

No. Remíza zasloužená, od Interu super první poločas, ale my jim to naší sestavou hrozně moc ulehčili. Stopeři při rozehře míň jistí než obvykle, ale chyběla tam nabídka jak od beků, tak od zálohy. Toro se do toho dostal až druhou půlku a od Romagnoliho dopředu zázraky čekat nemůžeme, ten naopak na svůj věk předvádí dozadu spolehlivý výkony. Dani měl zas mód blikanec, ale svoje si odehrál, Radja nejlepší ze zálohy, Kevin včera nepřesnej, vyčpělej. Lemmy po příchodu okamžitě tu hru zálohy pozvedl pohybem a schopností udržet balon a dobře ho rozdat. Problém byl včera jednoznačně útok, Gervinho celej tejden netrénoval a bylo to vidět, až takhle marnýho jsem ho nečekal. Ljajo mi nepřišel tak špatnej na první střídání, on prostě ani neměl s kym hrát. Ale DESTRO. Prostě není možný, aby někdo jako on hrál dlouhodobě v základu, to je tak zbytečnej fotbalista (tohle označení brát s rezervou), že mi je fakt záhodou, že v takovym zápase dostane tolik minut. Pohyb úplně na hovno, k tomu je línej, balon mu absolutně překáží, týmu spíš ucpává prostory, než že by je vytvářel, hnus. Mohl by si ho vybrat někdo z PL, fakt nad ním lámu hůl. Rudi to má teď hrozně těžký, vypadli mu 3 bezi ze čtyř, k tomu se zraněními hrající Kevin s Lemmym a hlavně absence Franceho, na Neapol už snad aspoň dva zranění budou zpátky ve hře. Bergonzi debilní výkon jako vždycky, kartama si to neuklidnil a měl z toho klasickou bramboračku, kde byly pískatelný 4 penalty.

Reagovat
Maritazzi

A gratuluju svazu za super atmosféru.

Reagovat
M11

Reagovat
lnterista

jj jen me mrzi jedna vec ze se nepridala nase CN jako treba AC ale asi ty vztahy jsou nekde jinde a jsme si s AC asi bliz ikdyz je to AC a Inter

Reagovat
Virtuos

Sampa , prvý gól síce z ofsajdu, no bolo to neprehľadné...páčil sa mi Mustafi a prvý polčas veľmi podržal brankár (druhú polku zápasu som nevidel)

Reagovat
REPLIKATOR

Rabušic v základu

Reagovat
olis

z "povinnych" 6 bodov su 2, tuto sezony klasika snad to tretie miesto nejak udrzime

Reagovat
Milan.B

ta nasa koncovka... neskutocne

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto nechápu, takových šancí a ani jeden gol, juventus mohl odjet s debaklem kdyby byli místo milánských útočníci juve, ti by se v takových šancích nemýlili, ale co, stále jsme devátí a na inter jen 6 bodů, body se dnes asi stejně moc nečekali ač by nakonec byly zasloužené

Reagovat
Milan.B

mozno aj Ballo by to zlomil

Reagovat
smazaný uživatel

určitě, je pravda že by tam nebyl tak bojovný pazzini, ale ballo se v těhcto zápasech dokáže vytáhnout taky dost, byl jsem docela mile překvpaen z polliho, ktrý moc nekazil a hrál aktivně, v předešlých zápasech jsem z něho měl divné pocity, snad bude v pořádku

Reagovat
Milan.B

uvidime no... na tej koncovke treba popracovat

Reagovat
Mr.Jindros

Jako sorry, ale zas tolik těch skutečných šancí AC nemělo.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Je to samozřejmě trochu subjektivnější názor, jelikož fandím Milánu :)

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

http://www.youtube.com/watch?v=QdqpXZD_bJg

sestřih dnešního zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taková repríza zápasu Šachtar s Plzní

výkon celkem dobrý..., Forza Milan !

Reagovat
panca

docela zaslouzene, ponevadz pokud mate takovyhle obrance, tak neni sance vyhrat Ani se mi nezdalo, ze tohle nekdy napisu, ale jedinyho z te obrane ctyrky bych tam nechal urbyho

Reagovat
smazaný uživatel

Rami mi taky nepřišel špatný

Reagovat
panca

vzdyt je kazdej zapas v nejakym pruseru. Na efekt hraje slusne, ale jak je pod tlakem, tak hori jak papir

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pod tlakem chybuje každý, neříkám že hraje výborně,ale určitě není propadák, spíše naopak. Takový Bonucci toho zajebal dneska dost, bohužel pro nás měl za zády skvělého Gigiho

Reagovat
smazaný uživatel

Rami sa zatiaľ ukazuje viac ako slušne, trúfne si, do súbojov ide na 200%, len mám strach, aby neskĺzol do šedivého priemeru, lebo ani Zapata nezačínal u nás najhoršie a momentálne je hlavou úplne mimo, takticky horší ako dorastenec.

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa tiez z obrany pacil iba urby, bol jediny obranca ktory sa nebal utocit a aj 2 x ohrozil Buffona, neskutocne zmiesane pocity mam, do zranenia Poliho sme boli jasne lepsi aj ked Juve pohrozil silnymi protiutokmi, viac by tomu zapasu sedela remiza kedze aj juve mal tycku po strele Pogbu a nepremenil sance tiez ale kazdy musi uznat ze AC si za tento zapas zasluzilo aspon bod, hra AC bola do tej 60 minuty super, potom sa ukazal super Tevez a to nas polozilo, iba zavidim ze neprestupil k nam ale do Juve Honda opat nic, Saponara slaby, taky Bonera ani neviem co tam este robi a Abate beha ako splaseny zajac a centruje do prazdna vykon pekny ale bez golov malo platny, klobuk dole pred efektivitou juve, z toho mala co mali dali skoro vsetko dufam ze sa nam zacne darit, na takych vykonoch treba stavat, forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, taky si to s tím Urbym říkám.

Reagovat
brenk

tak teda dík za 3 body, už len kvôli tomu Carlitovmu gólu sa to oplatilo pretrpieť

Reagovat
Pinturicchio

+11

! ! ! Fino alla fine Forza JUVE ! ! !

Reagovat
lnterista

pekne Lazio

Reagovat
Pipo123

Paráda, hodne sa mi páčil náš výkon, Ciani a Cana hrali výborne a dúfam že už do základu Biavu a Diasa nepustia. 3 body na 5. miesto to musíme dať, FORZA SS

Reagovat
smazaný uživatel

Prehra s Juve nasere a boli vzdy. Za tychto okolnosti o to viac. Dakujem za vykon z prveho polcasu - konecne nebol adrenalin len zo strachu, co nasi obranci vyvedu ako dalsie. I ked to si vynahradili v polcase druhom.

Juve by mohlo taketo vykony podavat aj nadalej, nech ich este AS potrapi najviac, ako to je mozne.

FORZA MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

se z toho vyklubalo celkem parádní kolo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
10

chválím progres v obraně

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
smazaný uživatel

ale aspon si vieme prihrat konečne ... Forza Milan!

Reagovat
DelPiero137

Vysledok super, hra sklamanie. Najviac ma sere natom skutocnost ze to vieme hrat lepsie ale kasleme nato zamerne a prechadza nam to.

Neviem co je toto za Conteho strategia, nechajme hrat supera nech sa unavi a potom udrieme. Kazdy super nam dokazuje ze takto hrat nevieme a vsetky nedostatky v obrane sa krasne prejavia. A aj tak sa nic nedeje s obranou cinnostou a stalo nas to LM.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, dneska jsem po delší době viděl juventus a nějak už chápu, proč že nejsou v lm, ač takhle asi nehrají vždy :D

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Lazio!

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Na Trabzonu atakujem soupeře hned presuje.za tři dny další zápas, jasný proti silnějšímu Milánu ale presing sme nepoužívali vůbec.Co tohle má být, to je Conte opravdu tak dobrý strateg?Nedovedu si ty změny taktiky vůbec vysvětlit.Už vůbec nevím co od Juve čekat další zápas, jestli totální ofenzivu nebo nudu.Dneska fakt buďme rádi za tři body ale jak sme k nim dospěli z toho radost nemám.Paradoxně kdyby si někdo prohlídl jen sestřih zápasu tak i my měli spoustu šancí Lichty + k tomu dvě tyče.Ale kdo viděl zápas musí říct že AC hrálo lépe aspoň pro oko díváka.

Reagovat
smazaný uživatel

som rad ze fanusik juve uznal hru ac , palec hore tak by to malo byt a nie si iba nadavat len preto ze nas tim prehral fanusikovia by sa mali respektovat a uznat kvality supera a vsetci by sa na zapase mohli bezpecne zabavat

Reagovat
smazaný uživatel

A nechci být nějakým prorokem ale prostě je 12 kol do konce a titul bych řekl, že tímhle zápasem sme ho získali.Conte si teď musí dobře uvědomit že čerstvé hráče budem potřebovat hlavně v EL a tam bych to všechno směřoval.Už když vyhrajem jen všechny domácí mače tak je liga naše.

Reagovat
Pettirosso

Italská média spekulují, že vedení Sassuola v nejbližší době odvolá trenéra Alberta Malesaniho, který s týmem prohrál všech pět zápasů. Nahradit by ho mohl jeho předchůdce Eusebio Di Francesco.

cirkus tohle... co jako čekali s Malesanim?

Reagovat
10

podle mě museli čekat, že za pár kol budou volat Di Francesca

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
smazaný uživatel

Ouu, klíčový duel pro Fiorentinu a oni to nezvládli. A to jsem si říkal, jak krásné by bylo mít na prvních třech místech Juve, Řím a Fiorentinu.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Conte...hlavne ta posledna veta

“Paul Pogba took part in the Under-20 World Cup and only had 15 days to rest this summer. He played regularly due to Pirlo and Marchisio injuries, so at his age it’s inevitable there will be a slight dip in form at Juve’s level. He is doing very well, he still needs to grow and knows full well as long as I am in charge he’ll have a carrot on one side and a stick on the other.”

Reagovat
stuff

pripominalo mi to celtic park

Reagovat
Diego2

Jednooky mezi slepymi kralem

Reagovat
smazaný uživatel

Tri body su doma.. neskutocny Carlitos, ktory snad preziva druhu mladost Mne tento zapas pripominal suboj proti AS, kde sme podobne nechali hrat supera a pak zarezali

Musim ale uznat, ze AC sa tejto ulohy chytilo lepsie ako AS a malo viacero sanci.. Niekto tu moze vyplakavat atd. ale sa len potvrdilo, ze momentalne je AC priemerny tim.. a v zakonceni to plati o to viac..

Sam som ale zvedavy ako dopadne suboj o tretiu priecku, sklamal ma Neapol, ktory som tipoval na druhe miesto.. kazdopadne sa ukazuje, ze Benitez je ako na hojdacke..

Reagovat
smazaný uživatel

Juve tu ligu drtí neskutečně - jedenáct bodů je rozdíl třídy.

A nejhorší je, že ta dominance roste - předloni o 4, loni o 9, letos to může být klidně o deset nebo patnáct ...

Nechci vrtat, ale co by se muselo stát, aby Juve někdo ohrozil? A myslím opravdu reálně ohrozil.

Reagovat
danko10

Muselo by s nimi spadnúť lietadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

No fuj.

Reagovat
smazaný uživatel

letos ani nic, pristi rok AC!

Reagovat
smazaný uživatel

No letos nic, to je jasné, ale kdy by je mohl někdo porazit? Mohl by to zlomit odchod Pirla?

Reagovat
Pinturicchio

Ne, protože je tam Marchisio, který na jeho pozici hraje výborně a taky Pogba.

Reagovat
olis

ked im prestane pomahat rozhodca...

Reagovat
Pinturicchio

Vlastní neschopnost svádět na to, že pomáhá rozhodčí.

Reagovat
olis

mozes sa smiat ale pravdu nezmenis

Reagovat
Pinturicchio

"Pravdu"

Reagovat
olis

presne tak

Reagovat
Maritazzi

Ty jsi fakt neskutečnej dement, ještě s tim vylezeš po včerejšku.

Reagovat
Pinturicchio

Ted na ten zákrok koukám, dobrá komedie.

Reagovat
10

no shame

Reagovat
olis

ten rozhodca nas zajebal tak v supercoppe ze keby nam taketo penalty odpiska v kazdom zapase kde ho budeme mat do konca jeho kariery tak sa to mozno vyrovna tomu ako nas tam zajebal...

no a ten dement, to si radsej nemusel ani nic pisat, take trapne, neviem si si tym chcel dokazat

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
olis

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
olis

no smianie sa ti ide, ale znova opakujem, to pravdu nezmeni

Reagovat
Pinturicchio

Jj, tvoji smyšlenou, psychotickou, paranoidní "pravdu" určitě ne.

Reagovat
olis

taketo utoky ti tiez v nicom nepomozu

Reagovat
Pinturicchio

Neútočím, konstatuju.

Reagovat
olis

to ako ked americania povedia ze siria demokraciu

Reagovat
M11

na to nejde uz ani nic rict

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Melchior

ty jsi fakt exemplář

Reagovat
olis

dik

Reagovat
Tomanatura

€€€

Reagovat
Pinturicchio

Tak se podívej, kolik tenhle tým stál, to by si klidně mohla dovolit i taková Viola.

Reagovat
Maritazzi

Jenže vem si, že když se vám nepovedla sezona, pořád jste prostě mohli utratit o hodně víc a ten kádr znovu přebudovat, to ostatní kluby nemaj, musí prodat svoje opory a začínat znovu.

Reagovat
Pinturicchio

To byla doba, než přišel Marotta, Agnelli ... v téhle době už si klub musel vydělávat na sebe, což byla jedna z prvních podmínek - oddlužit a být soběstačný. Za dob starého vedení to tak bylo, to máš pravdu.

Jenže největší rozdíl nedělají peníze, rozhodčí nebo kádr, ale Conte.

Reagovat
Maritazzi

Oni přišli kdy? Máte v sezoně 09/10 mínus 45 milionů euro, další sezonu 24 a 11/12 80 milionů... Takovou sílu ty ostatní kluby nemají a musejí se transformovat hodně postupně (teď beru čistě přestupy, nevím, jak jste na tom v celkové finanční bilanci). Jinak ale souhlasím, že Conte má ten podíl obrovský, to je neoddiskutovatelný.

Reagovat
Pinturicchio

10/11 ... Tam byl problém v tom, že se napravovaly chyby minulého vedení (velké částky za přestupy, šílené platy, atd.) a ta situace se musela nějak stabilizovat.

Reagovat
Maritazzi

To chápu, ale ostatní kluby si to prostě nemůžou dovolit, tam jste měli o kus větší manévrovací prostor a to se projevilo.

Reagovat
Jajinek

vzhledem k tomu, že tenhle tým je asi 4tou šancí na přebudování, tak je Tomův komentář prostě a jednoduše logický. Nebýt té hordy Euro, které vyletěly komínem, tak žádný tento tým není

Reagovat
Maritazzi

Takhle jsem to myslel, ostatní týmy se pak musejí zbavit opor, osekávat kde co.

Reagovat
Pinturicchio

Ale to musela dělat i Juve, ... neříkám, že nám peníze byly na škodu , ... ale dalo by se to i bez nich (stadion byl prakticky zadarmo a to byla velká finanční vzpruha), pak jsme dostali půjčku od Exoru na navýšení kapitálu, kterou ale splácíme (tuším 120 milionů).

Jinak čtvrtý pokus, o kterém píše Jajinek, to není, je to Beppeho druhý (první sezona Delneri, Zach) a pak přišel Antonio.

Reagovat
10

někdo by musel začít systematicky budovat podobně úspěšnej "projekt", což se nepodaří za jednu sezonu, navíc by na to musel mít peníze...k tomu má aktuálně nejblíž AS, podobně měla našlápnuto Fiorentina, ale ta se trošku zadrhla, ať už smůlou při zraněních, nebo po celkem nevydařeným mercatu, Neapol se vrátila o velkej kus zpátky, Inter i AC jsou víceméně na začátku a v létě se mu nejspíš s další obměnou kádru přiblíží ještě víc

to, že Juventus takhle dominuje není na místě shazovat nějakou kvalitou ligy, přestože tomu aktuální kvalita a forma top týmů (AC a Inter) může nahrávat

Reagovat
Pinturicchio

Příští rok to bude brutální, AC, Inter, Viola, AS.

Reagovat
Jajinek

nebude...to se říkalo o této sezóně...možná se lehce přiblíží AS ale jinak ta liga na špici zase moc kvalitní nebude, to je realita

Reagovat
10

aby AS s LM spíš neodpadlo

Reagovat
Maritazzi

Pokud bude LM, mají přijít velké investice - všechny posty chce mít Saba s Pallottou zdvojené kvalitou.

Reagovat
danko10

To je nezmysel.

Reagovat
Maritazzi

Tak je jasný, že třeba čtvrtej stoper bude Toloi nebo někdo podobný a šestej záložník taky nebude top kvalita, ale pokud se dobře podaří rozšířit útok a zálohu, přivést levého obránce a stopera, tak to nemusí být problém. Saba je schopnej pracovat za levno, bych mu věřil, že to udělá z prodeje Pjaniče - jenže ten je v současný chvíli fakt naprosto nepostradatelnej. Teď dojíždíme na to, že se zranili všichni beci v kádru a k tomu nemáme koho točit v útoku.

Reagovat
10

jenže s odchodem Pjaniće se zase vrátíte o kus zpátky, včera bylo vidět že o hodně velkej kus

Reagovat
Maritazzi

Právě. A to navíc hraje už kolikátej zápas za sebou zraněnej. Teď ještě nejsme v situaci, kdy bychom někoho mohli pouštět (kromě Destro, okamžitě někam kamkoliv), je potřeba tuhle sezonu potvrdit, takže doufám, že Pallotta nebude mít problém nějaký peníze uvolnit.

Reagovat
10

o penězích, co vyletěly oknem, se dá bavit v případě minulýho vedení...do současnýho kádru Juventus zainvestoval, ale rozhodně to nejsou peníze, co vyletěly oknem, méně úspěšný posily odešly s malou ztrátou, většina těch posil má teď aktuálně několikanásobně vyšší hodnotu

Reagovat
10

to bylo na Jajinka nahoru

Reagovat
Maritazzi

Tak vždyť je to tak myšleno, že i po chybách nemusel přijít nějaký útlum, ale další investice, které vás vytáhly tam kde jste, to, že se pak nakoupilo dobře, nikdo nezpochybňuje.

Reagovat
10

ano, investice, kvůli který se Juventus zadlužil, stejně jako ale všichni ostatní, vždyť se podívej na bilance mercata Neapole, AS, Interu, podívej se na jejich náklady na platy, že AC i Inter platili hodně dlouho o třetinu víc na platech hráčů atd.

tohle mi přijde jako jedna z dalších berliček ostatních klubů, říkat, že to Juve utlouklo prachama, ale jak říkám, ty peníze mělo víc týmů a kde dneska jsou

Reagovat
Maritazzi

Jenže ty týmy na to dojely, musely změnit politiku, začít hospodařit úplně jinak. Inter i proto končil poslední mercata v plusu, AC má ty bilance kvůli nuceným prodejům opor taky relativně vyrovnané. My máme vychýlenou akorát tu jednu sezonu po příchodu nových majitelů, kdy se předtím prakticky neinvestovalo. Vy jste prostě po nepodařených sezonách mohli utratit 80 mega v sezoně bez pohárů. To není nic negativního, ale svědčí to o vaší ekonomické síle.

Reagovat
10

já to neberu negativně, jen říkám, že za poslední období mělo tuhle možnost víc týmů

Reagovat
10

a Juve by na to v případě neúspěchu samozřejmě taky dojelo, muselo by prodávat a škrtat, naštěstí ten risk vyšel a teď už se opravdu bude Juve těžko chytat i finančně

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Jajinek

to je snad úplně jedno, jestli to bylo minulé či současné vedení...to nemá na tuhle konverzaci podle mého vliv

Reagovat
Jajinek

jj, říkám možná, osobně mám taky pochybnosti...jinak z té špice si myslím, že ty výkony za rok nikdo nestabilizuje a od března zase nebude o co hrát. Ta konkurence je bohužel strašně slabá a to světlo na konci tunelu nevidím. Nicméně si myslím, že by Juve vyhrával i v silnější konkurenci, ten tým je velmi silný...

Reagovat
Maritazzi

Pokud to vydrží bavit Della Valleho, tak věřím, že i oni se zapojí. U vás už Thorir vypustil plány na léto kromě Vidiče?

Reagovat
Jajinek

Ani moc ne. Vidič zadarmo s platem 2,8 první rok je celkem dobrej krok. Dále se uvidí. Otazník visí nad Zanettim, Militem, Cambiassem a Samuelem...uvidíme, koho ještě podepíšeme na rok. Mazzarri dostane letní mercato a snad to bude lepší, ale přehnaně pozitivně to nevidím, stejně jako u AC...o bitvě o titul bych nemluvil ani náhodou. Neapol se bude asi navěky plácat kolem toho 3. místa...no a Viola, já jsem po letošním jaru u nich spíše skeptický. Nějak se mi ta koncepce přestává líbit, Montella to začíná poměrně vorat a nějaký vítězný mentalita v tom týmu zhasla.

Reagovat
Pinturicchio

Špička bude kvalitnější a čekám alespon to, že Juve nebude mít takovýhle náskok.

Reagovat
Maritazzi

My máme letos aktuálně stejně bodů, jako za Capovi sezony, kdy jsme brali Scudetto...

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť vám ten budoucí titul nikdo neshazuje, každej titul má stejnou váhu. Ale to že je kvalita ligy o dost níž než třeba před skandálem v roce 2006 je jasné. I Juventus který v lize takto dominuje je vEvropě dost daleko za těmi nejlepšími. Pirlo, Tevez super, ale nejlepší roky mají za sebou, jnak by u vás nebyli, Pogba mlaďas, kterýho do roka, dvou prodáte, obrana vynikající, ale proti Bayernu nebo Barceloně je o málo.

Reagovat
smazaný uživatel

tu je citeľne vidieť, ako Juventusu chýba skutočná konkurencia v podaní AC a Interu. Seria nikdy nebude skutočne naozaj kvalitná, pokiaľ nebudú na vrchole tri top tímy - AC, Juventus a Inter + oba rímske kluby naháňajúce sa s Neapolom a Violou. A patrilo by sa vyšvihnúť sa aj tradičným klubom z Janova. Nech je ako chce, stále mám slepú vieru, že Seria A bude raz opäť najlepšou ligou sveta, po stránke športovej i fanúšikovskej. FORZA CALCIO!

Reagovat
Pinturicchio

100. pro třetí Scudetto Juve a vítězství v EL

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba je mladý fakan, který na podobném pažitu dohromady ještě nehrál. Až bude hrát na San Siru desátý zápas, už mu to pole vadit nebude.

Reagovat
lnterista

Reagovat
Maritazzi

Di Francesco už oficiálně v Sassuolu, dobrejch 5 zápasů pro Malesaniho.

Reagovat
Maritazzi

Aha, tak oficiálně ne, ale asi je to otázka pár hodin.

Reagovat
Pinturicchio

To jsou mongolové, měli Ferraru, nebo Pipa, takhle úplně zbytečně ztratili 5 zápasů.

Reagovat
Pinturicchio

měli vzít

Reagovat
Pipo123

Reja chválil obranu po zápase, vyzdvihol výkon dvojice Ciani - Cana a pripustil že by od budúcej sezóny mohli hrať pravidelne. Postavenie Cianiho a Canu mu umožnovalo vyšší presing a to robilo podstatné problémy Fiorentine, navyše obaja rýchloste stíhali domácich hráčov. Tento systém nám docela vyhovuje, ale hornze moc chýba Hernanes

Reagovat
j_mrazik

Udělá Juve 100 bodů?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím tomu.

Reagovat
Pinturicchio

Ano

Reagovat
CubONE

Hm, stale nas zraza slaba efektivita a chyby v obrane. Juve bolo hrozne, hlavne prvy polcas, ale efektivne, stacilo im to.

Pre mna super Pazzo, ten si tam natieral celu obranu vacsinu zapasu, neprehral snad jediny suboj, skoda, ze to nepadlo. Posadil by som nabuduce Kaka a skusil v strede Hondu.

FORZA MILAN!

Reagovat
panca

Pazzo se mi taky libi, bojoval. Jen mu tým neumí připravit poradnou šanci. Hondu za kaká bych nedával ani náhodou. Je marnej. Sice kaká včera zahodil šanci, ale porad tam dokáže sem tam něco vymyslet. Honda je zatím na popelnici roku!

Reagovat
CubONE

Honda ale musi dostat sancu na podhrote, to je jeho idealna pozicia. Hral tam snad len raz v pohari, ked dal gol, co bol asi aj jeho najlepsi vykon. On z kridla hrat nevie, nie je na to dost dynamicky, na lajne je strasne zabity. Kaka sa aspon moze posetrit na LM s Atletmi, proti Udinese by som kludne skusil: Saponara,Honda,Taarabt - Pazzo. Ktovie ako na tom bude Balotelli, posetri sa Kaka, Taarabt to zvladne. Som este zvedavy, co je s Polim.

Reagovat
smazaný uživatel

Honda je pomalej, proto nemuze hrat kridlo. Seedorf ho ve stredu (CAM) jeste ani jednou nezkusil a tomu nerozumim. Vcera mel po zraneni nahradit Poliho právě Honda.

Reagovat
panca

Sice včera nastoupil a hrál na CM, ale nedal snad jednu kloudnou přihrávku. Je totalne bez formy. Seedorf to nejspíš vidi i na treninku

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, ale aspon jednou ho tam zkusit mohl a prilezitosti k tomu mel..Ted si rikam, ze jeste ze prisel zadara Ze by dalsi "10" (po Seedorfovi samozrejme) co zklame?

Reagovat
CubONE

To je pravda, mal tam par dost zlych prihravok, aj ked nebol pod tlakom. Treba mu dat cas, mozno to aklimatizacia potrva dlhsie.

Reagovat
Pinturicchio

Kaka, i když tady byla na něj i v poločase chvála, se mi vůbec nelíbil, slabota. To samé Honda. Pazzo byl výborný a chtělo by ho to nějak zakomponovat do systému spolu s Balotellim.

Reagovat
smazaný uživatel

Kaká bol parádny, len škoda, že mu nevyšlo niekoľko finálnych prihrávok, ale našim najlepším hráčom bol nepochybne MONTOLIVO, ktorý hral ako z inej planéty, odoberal i rozdával lopty, paráda. Honda zatiaľ sklamaním, u neho je to asi ale podobné ako u Kagawu v MNU - je proste Japonec.... obaja sú strašne subtílny a ideálna by bol pre nich asi Bundesliga a PD, nie ostrá PL a taktická SA, kde ich obrancovia zožerú alebo zdvoja. Ale stále má čas vypracovať sa, ešte sa ani poriadne neaklimatizoval a nenaučil po taliansky. A zase na Saponarovi je vidieť, že v živote neodohral väčší zápas ako baráž v Serii B za Empoli proti Livornu, chce to popracovať na dynamike, rýchlosti a presnosti prihrávok a chcelo by to asi hosťovanie. Obaja musia zlepšiť fyzičku, ale flintu do žita by som v ich prípade nehádzal, aj keď objektívne boli včera veľmi slabučkí, nehnevám sa však na nich, o nich to nebolo.

Reagovat
scr

Ja bych rekl ze pouze 8 ne 11 bodu...autor asi nevi ze ma AS zapas k dobru

Reagovat
Pinturicchio

Autor asi ví, že ho AS nemusí vyhrát ... a momentálně ten náskok je 11 bodů.

Reagovat
M11

ono ten zapas AS uz vyhralo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč včera nehral Klose?

Reagovat
smazaný uživatel

Problémy se svalem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, diky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele