26. kolo
02.03.2014 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Cigarini rozhodl proti Chievu o třech bodech

Atalanta dokázala v poslední desetiminutovce vstřelit rozhodující branku a proti Chievu Verona si připsala cenné tři body. Veronský celek je nyní v přímém ohrožení sestupem.

První velkou šanci utkání si na své konto připsal zkušený záložník Tiberio Guarente, který se z volného přímého kopu opřel do míč a ten musel kontrolovat brankář Andrea Consigli. Jinak se ale úvodních patnáct minut na stadionu v Bergamu nic nedělo a diváci se proto mohutně snažili svého soupeře podporovat. To jim vyšlo o pár minut později, když si obrana Chieva neporadila příliš dobře s centrem do vápna a následný volej perfektní ranou uklidil do sítě Carlos Carmona!

Mussi Volanti se snažili o rychlou odpověď, ale často je zrazovala finální fáze. Kromě toho, domácí Orobici dobře a organizovaně bránili, což veronskému týmu snahu ještě ztěžovalo. Chybičkou vyrobila obrana domácích až po půlhodině hry, když se do zakončení dostal Alberto Paloschi. Ten ale nabízenou šanci nevyužil a tváří v tvář brankáři Consiglimu nechal vyniknout jeho reflexy.

Deset minut před koncem první půle se dostalo Atalantě další příležitosti na změnu skóre, ale ostrá rána Moraleze do sítě nedoplachtila - v cestě do rohu brány jí zabránil výtečný Agazziho zákrok. S tím se oba celky pro první část zápasu rozloučily a zamířily do šaten. Po návratu na trávníky se po skvělé nahrávce za obranu málem prosadil Raimondi, ale v ideální pozici bránu netrefil a míč poslal mimo!

V dresu Orobici se dlouhodobě výbornými výkony prezentuje například Germán Denis, ale dnes odpoledne jeho úlohu zastoupil Giacomo Bonaventura. Ten si po hodině hry míč zpracoval a zamířil k tyči. Jen výborný Agazzi dokázal zastavit jeho pokus ještě před brankovou čarou a dál držel akcie hostí poměrně vysoko.

K zemi je však srazil vlastní hráč. Boštjan Cesar totiž inkasoval druhou žlutou kartu a musel do sprch. Přesto se - oproti všeobecnému očekávání - dostalo ke gólu hostující mužstvo. Dario Dainelli si z pozice stopera naběhl na centr do vápna a zamířil přesně za záda Consigliho. c

Chievo sice dohrávalo utkání v početní nevýhodě, ale ani to mu nezabránilo v aktivním přístupu. Dokonce mohlo otočit vývoj zápasu, jenže Alberto Paloschi svou šanci nevyužil ideálně a v dobré pozici hlavičkoval jen do pozorně reagujícího Consigliho! Když už se zdálo, že se oba celky rozejdou smírně, domácí si vzali své vedení zpět. Germán Denis nesobecky vrátil nahrávku na nabíhajícího spoluhráče a Luca Cigarini v samém srdci pokutového území napálil míč do rohu brány! Během posledních pěti minut již Orobici kontrolovali hru a Chievo se z inkasované branky již nedokázalo vzpamatovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

Atalanta Bergamo 1:1 Chievo Verona

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele