26. kolo
02.03.2014 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Livorno - SSC Neapol 1:1

Neapol toužila snížit náskok, jaký na ni má římské AS. To v sobotu večer remizovalo s Interem, takže dnešní duel byl pro Benítezův tým velice důležitý. Nakonec ale Partenopei šanci nevyužili.

Livorno spoléhalo například na brankáře Bardiho, Belfodila v útoku a domácí prostředí. Ofenzivní linie Partenopei hájil Goran Pandev. Neapol hodně sází na rychlé protiútoky, to je o ní samozřejmě známo. A není divu, že když máte k dispozici hráče typu Insigneho, Callejóna či Mertense. Proti Livornu nastoupil od začátku pouze poslední dva jmenovaní, ale i to stačilo na převzetí aktivity. Silná středová osa tvořená Hamšíkem, Jorginhem a Inlerem se od prvních minut zapojovala do kombinací a již po jedenácti minutách se Marek Hamšík pokusil nalézt nabíhajícího Pandeva.

Ten se sice do zakončení nedostal, ale domácí vlastními silami ohrozili Bardiho. Míč se však odrazil pouze od břevna do zámezí. O minutu později se po straně prohnal Mertens, ale jeho přízemní ránu si Bardi pohlídal a ukryl do náruče. K prvnímu protažení využil španělský brankář Pepe Reina střely Leandra Greca, která však postrádala razanci.

Francesco Bardi tušil, že tento zápas bude testem jeho schopností a měl pravdu. Nejprve jeho čisté konto ohrozil Dries Mertens, po něm se o gól pokoušel José Callejón. Ani jeden z nich ale mladého brankáře nepřekonal. To se Mertensovi podařilo až po půl hodině, když se Pandevův pád po kontaktu s Ceccherinim jevil sudímu Mazzolenimu jako penaltový. Mertens svým šestým letošním gólem poslal Neapol do vedení.

Ani tehdy však Livorno nesložilo zbraně úplně a Émersonův pokus musel Reina pohledem stáčet mimo tři tyče. Oba brankáři dnes naplno předváděli své schopnosti. Nejprve exceloval Bardi, po něm se ukázal také Pepe Reina. Brankáře Neapole vystrašil náběh Greca, který musel Reina likvidovat na rohový kop.

Z toho se však Livorno dokázalo dostat až ke gólu a šokovalo hostující mužstvo. Ibrahima Mbaye podává dobré výkony zejména v defenzivní činnosti, ale dnes stál také u vyrovnání. Nakrátko rozehraný rohový kop se přes Mesbaha dostal až k Reinovi, který si míč nešťastně srazil do vlastní brány!

Livorno pochopilo, že s Neapolí se dá hrát a jalo se útočit. Jako první to ve druhé půli zkoušel Marco Benassi, jehož ránu ale brankář Reina vyrazil. Podobně se vedlo také Mesbahovi. Po rychlém protiútoku se pokoušela do rytmu dostat Neapol, ale nabíhajícího Maggia včas vykryl brankář Bardi. Domácí rozhodně nehráli "druhé housle" a Pepe Reina musel čelit několika dalším pokusům. Nejvýraznější z nich si na své konto připsal Paulinho, jemuž však radost zkazily rychlé reflexy soupeřova brankáře.

Gólem neskončily ani následující akce Neapole, z nichž první zakončoval netypicky hlavou Slovák Marek Hamšík, ve druhé se pak ocitl hbitý Dries Mertens. Bardi měl plné ruce práce také s projektilem ostrostřelce Inlera, jenž je svými ranami z dálky pověstný. Dvacet minut před koncem utkání se na hrací plochu dostal mladík Lorenzo Insigne, který měl vyplnit roli jakéhosi žolíka. Rozhodnout však mohli domácí - střelu Ishaka Belfodila dokázal Reina díky skvělému čtení hry vyrazit alespoň na rohový kop. Remízu neodvrátil ani Callejón.

Neapol sice chtěla vyhrát a její tlak byl pro Livorno místy neúnosný, ale nakonec pozornou obranu domácího celku překonat nedokázala a se soupeřem si body pouze dělí. Livorno se díky remíze dostává na dohled Chievu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
hradec

AS Livorno 1:2 SSC Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 :)) Duncam , Paulinho - Hamšík , Pandev a Higuanín pokud nastoupí :))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele