Serie A - souhrn 25. kola

22.02.2014, 22:41, aktualizováno 24.02.2014, 22:58
Komentáře a souhrny
Juventus zvládl turínské derby a drží si náskok před AS Řím, které vyhrálo v Boloni. Livorno nestihlo stáhnout manko z prvního poločasu duelu s Hellasem, AC Milán vyhrál na půdě Sampdorie, Inter jenom remizoval s Cagliari, Lazio zdolalo Sassuolo, v Parmě a Neapoli se zrodily remízy...

SSC Neapol - Janov CFC 1:1

24.02.2014 21:00

Góly: 18. Gonzalo Higuaín - 84. Emanuele Calaió

Neapol dlouho nad Janovem vedla, ale v závěru o výhru přišla, neboť přímý volný kop proměnil právě bývalý hráč Partenopei. Na výhru Juventusu a AS tedy Benítezovi svěřenci nedokázali zareagovat dostatečně a získávají jen bod.

Neapol se připravovala na odvetné utkání Evropské ligy proti anglické Swansea utkáním s Janovem, který se již delší dobu jeví jako nevyzpytatelný soupeř. Veškeré sny o třech bodech mohl z pohledu hostí utnout Gonzalo Higuaín, který ale po pár minutách pálil z otočky těsně mimo tři tyče. Neapol nadále určovala tempo hry k obrazu svému a Janovu nezbývalo, než spoléhat na rychlé protiútoky spolu s pevnou obranou.

Rychlou akcí na jeden dotyk se pokoušeli obranu domácích překonat Andrea Bertolacci s Albertem Gilardinem, ale s tím nesouhlasil pomezní sudí a zdvihl praporek. Náročné utkání čekalo zejména krajní hráče Grifů, protože na stranách v dresu Neapole řádí José Callejón a Dries Mertens, ale ani druhý jmenovaný po krásné ráně neskóroval.

Belgický křídelník se při rychlém protiútoku dostal k další ráně a dnes se pokoušel udělat na trenéra Beníteze dobrý dojem. Střela pravačkou se však snesla těsně nad bránu mladíka Perina. Postřehy brankáře Reiny se posléze pokusil zaměstnat Bertolacci, ale s jeho přízemní ránou nemohl mít někdejší hráč Liverpoolu žádné větší potíže. I díky tomuto zákroku mohla Neapol postupovat vpřed a zanedlouho se stadionem San Paolo ozval pověstný křik.

Na přesný pas Marka Hamšíka si totiž naběhl argentinský střelec Gonzalo Higuaín a na toho jeden stoper prostě stačit nemohl. Bývalý hráč Bílého baletu doběhl míč a lehce jej přehodil přes padajícího Perina - 1:0.

Grifové sice nepatřili k tomu lepšímu soupeři, ale rozhodně se nevzdávali. Ofenzivně laděný Moussa Konaté se dostal k zakončení celé akce, obešel brankáře Reinu a chtěl střílet do prázdné brány, ale svůj celek spasil Federico Fernández, který míč před brankovou čarou vykopl! S přibývajícím časem se tlak Neapole stupňoval a demonstrovat v kolonce vstřelených branek chtěl Mertens, ale ani jeho další střela v síti neskončila.

Deset minut před koncem se k míči po centru Antoniniho dostal Konaté, ale brankář Reina skvělým zákrokem jeho šanci zlikvidoval. Neapol ale občas na pozornou obranu zapomínala a Janov dával najevo, že poražen odjet nehodlá. Gonzalo Higuaín si pod Vesuvem fotbal opět užívá a vidět to bylo z každého jeho pohybu. Skvělou patičkou uvolnil Callejóna, ale ten napálil tyč!

Sotva se diváci vrátili na svá místa, už je z nich opět zvedal Konaté. Ten po efektivní kličce zakončoval mimo. Janovští Grifové se ze šaten vrátili evidentně posíleni a odhodláni skórovat. Partenopei vypadali spokojení s výsledkem a převážně se pokoušeli držet míč na svých kopačkách. I po hodině hry se pod Vesuvem bylo na co dívat, neboť Dries Mertens ranou těsně minul tyč.

Bez šancí nebyl janovský celek, který mohl spasit Giuseppe Sculli. Ten však nahrávky Konatého nevyužil podle představ a jeho střela prolétla o pár centimetrů vedle. Dvacet minut před koncem se o dramatickou zápletku znovu snažil zkušený Sculli, ale ani tentokrát štěstí neměl. Následně se hra začala kouskovat a tempo se pomalu ztrácelo. Nevzbudil jej ani přicházející Lorenzo Insigne.

Naopak, emoce rozjitřil hráč, který ještě nedávno střílel branky právě za Partenopei. Po faulu Driese Mertense se totiž k volnému přímému kopu postavil střídající útočník Emanuele Calaio, který krásně poslal míč k tyči Reinovy brány a Španěl se pouze ohlédl.

Více informací k zápasu

Parma FC - ACF Fiorentina 2:2

24.02.2014 19:00

Góly: 39. Antonio Cassano, 49. Amauri (pen.) - 41. Juan Cuadrado, 85. Matías Fernández

Oslabená Fiorentina dokázala uhrát bod s domácí Parmou, z vyrovnávacího gólu se radovala až v závěrečné desetiminutovce. Ducali sice dostaly do vedení trefy Antonia Cassana a Amauriho, ale díky Cuadradově brance a srovnání Matiho Fernándeze se body dělily.

Fialky bojují o umístění v pohárech, protože současné působení v Evropské lize by pro příští rok minimálně zopakovaly či ještě zvýšily prestižnější Ligou mistrů. K tomu ale musely začít podávat dobré výkony i bez zraněného lídra Pepita Rossiho. Úvodní minuty ukázaly, že to s útokem na tři body svěřenci trenéra Vincenza Montelly myslí vážně.

Nejprve se zastřeloval Cuadrado, po něm se pokoušel zakončit také útočník Alessandro Matri. Ani rychlé nohy španělského veterána Joaquína Fialkám nepomohly, takže na řadu přišly střelecké pokusy. V další šanci ostřeloval bránu Antonia Miranteho David Pizarro, ale obránci Parmy jeho pokus srazili na rohový kop.

Po chvíli se o slovo přihlásili také domácí, jmenovitě to byl francouzský štírek Jonathan Biabiany, jehož rána těsně minula tyč Netovy brány. Ani další rána ofenzivního klenotu Parmy se neujala, ale ani to Parmu příliš mrzet nemuselo. O pouhou minutu později se totiž dostala do vedení. Postaral se o něj velezkušený Antonio Cassano, který opět prokázal svou genialitu byl přesně tam, kam směřovala nahrávka Biabianyho - 1:0.

Ani v té chvíli se ale do té doby lépe hrající Viola nevzdala a domácí ještě čekal tuhý boj. O minutu později si totiž Ducali nedali pozor a Mirante musel lovit míč ze své brány. Dostal ho tam totiž hbitý Juan Cuadrado, který si naběhl na centr z pravé strany a míč dopravil do sítě!

Úvod druhého poločasu se opět nesl ve znamení aktivity, tentokrát bylo tím šťastnějším mužstvem to domácí. Biabiany si krátce po změně stran narazil míč se spoluhráčem a v pokutovém území upadl. Sudí Gervasoni posoudil nastalou situaci jako nedovolenou a nechal Brazilce Amauriho, aby se postavil k zahrávání pokutového kopu! S jeho exekucí si Amauri vůbec nedělal hlavu a poslal Neta na druhou stranu brány.

Další velká komplikace se udála krátce poté, protože obránce Mobido Diakité viděl za svůj faul druhou žlutou, logicky tedy červenou kartu. Nejenže Fialky musely dotahovat ztrátu, ale musely to zvládnout v početní nevýhodě. A nemusel to být konec pohrom pro hosty. Mattia Cassani sice ještě svůj průnik do vápna neproměnil, ale Brazilec Amauri si asi doteď bude sypat popel na hlavu - na kopačce měl totiž další branku, ale trestuhodně napálil jen ležícího Neta!

Logicky tedy musel přijít trest. Po faulu na Cuadrada se totiž k zahrávání standardní situace postavil někdejší talent chilského fotbalu Matías Fernández, který udělal pár kroků a po pouhých šesti minutách na hrací ploše srovnal krásnou ranou z dvaceti metrů! Na výsledku již nic nezměnila ani šance střídajícího Palladina a červené karty pro "rváče" Valera s Munarim.

Více informací k zápasu

SS Lazio - US Sassuolo 3:2

23.02.2014 20:45

Góly: 37. Ştefan Radu, 74. Miroslav Klose, 83. Antonio Candreva - 72. Sergio Floccari, 79. Antonio Floro Flores

Také z Olympijského stadionu v Římě odjíždějí fotbalisté Sassuola s prázdnou. Nestačili totiž na místní Lazio, které vyhrálo 3:2. Přitom jedenáct minut před koncem drželi Neroverdi neerozhodný výsledek. Rozhodl až nešťastný vlastňák Paola Cannavara.

Převahu od úvodních minut měli domácí, kteří byli zároveň považováni za jasného favorita na vítězství. Trvalo ale čtvrthodiny, než Gonzalez povedenou střelou zaměstnal Pegola. Ve 37. minutě se Lazio poprvé ujalo vedení. Rumunský Stefan Radu napřáhl ze třiceti metrů a parádní šibenicí překonal Pegola - 1:0 pro Lazio.

Floccari se natlačil mezi obránce a "šajtlí" poslal míč nechytatelně po zemi k tyči. Berisha byl bez šance a Malesani se mohl radovat z vyrovnání. Ne však na dlouho. Hned za dvě minuty prchl obraně Sassuola Miroslav Klose a střelou po brankáře vrátil vedení na domácí stranu - 2:1. Ani tento výsledek dlouho nevydržel. Za chvíli se k volnému přímému kopu postavil Floro Flores a další krásnou šibenicí opět vyrovnal, tentokráte na 2:2. Jenže Malesaniho svěřenci prostě nedokázali udržet nadějný výsledek více než čtyři minuty. V 83. minutě poslal do vápna nadýchaný centr Radu a Candreva ve snaze vstřelit gól se pověsil do vzduchu, nicméně míč nezasáhl stejně jako bránící Cannavaro. Ten možná lehkou tečí přispěl k tomu, že golman Pegolo na balón nedosáhl a inkasoval.

Lazio vedlo sedm minut před koncem 3:2, ale vzhledem k předchozímu průběhu ještě nebylo rozhodnuto. Domácí kouskovali hru a Sassuolo se dostalo do většího tlaku až v nastavení, V něm Berisha další míč do své brány nepropustil a Lazio tak mohlo slavit vydřené vítězství.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Turín FC 1:0

23.02.2014 18:30

Góly: 30. Carlos Tévez

Turínské derby i tentokrát vyznělo lépe pro Juventus a frustrace Granaty ze svého městského rivala se prohlubuje. Juventusu stačila na vítězství jediná branka, o kterou se postaral Carlos Tévez. Obhajoba Scudetta se tak zase o něco více přiblížila.

Granatě se proti Juventusu dlouhodobě nedaří. Poslední vzájemná výhra se datuje až do sezony 1994/1995. Od té doby Juventus vždy s Turínem bodoval a platí to i nadále. Stará dáma byla opět lepší a už v prvním poločase si mohla vytvořit několikagólový náskok. Ránu Pirla lapil Padelli stejně jako ostrý pokus Téveze. Arturo Vidal zase pro změnu mířil vedle branky. Granata také nebyla bez šance. V 18. minutě vypálil Immobile a rozvlnil síť, ovšem pouze boční. Tlak Juve gradoval a nakonec ve 30. minutě vygradoval vedoucí brankou. Carlos Tévez se obtočil s míčem a krásnou střelou překonal Padelliho - 1:0 pro Juventus.

Hosté kontrolovali pokusem kapitána Glika a špatně si nevedl ani El Kaddouri. Každopádně Buffon v brance Staré dámy byl stále nepřekonaný.

FC Turín si na slavnějšího soupeře věřil jako nikdy předtím a ve druhém poločase zvýšil aktivitu. El Kaddouri opět zkoušel střelecké štěstí, znovu ale mířil jen těsně vedle. Na druhé straně mohl rozšířit střelecký účet Tévez, Padelli ale dalším skvělým zákokem šanci zmařil. Hrálo se ve vysokém tempu, Granatě stále stačila jen jedna branka na vyrovnání. Defenzíva Juve ale pracovala výtečně a soupeře už do žádné šance nepustila. Juventus tak opanoval další turínské derby a nadále neohroženě kraluje apeninskému fotbalu.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AC Milán 0:2

23.02.2014 15:00

Góly: 12. Adel Taarabt, 58. Adil Rami

Milán dokázal navázat na výhru s Boloňou a tři body si připisuje i v zápase na hřišti Sampdorie. Rossoneri předvedli soustředěný výkon a na pátý Inter v tuto chvíli ztrácejí pět bodů. Znovu se prosadili Adel Taarabt a Adil Rami. Vyloučen byl Maxi Lopéz.

Milán se na Luigi Ferraris velmi brzy ujal vedení. Ve dvanácté minutě se nadvakrát prosadil nehlídaný Adel Taarabt a trenér Clarence Seedorf se mohl hned z kraje utkání uklidnit, stejně jako celý tým. Milán měl hru pod kontrolou, další branku mohl přidat Honda, ale Da Costa v brance Sampdorie balón vyrazil. Domácí v prvním poločase aktivitou nehýřili, obrana Rossoneri fungovala spolehlivě.

Siniša Mihajlovič se snažil svůj tým oživit, dát mu nějaký impuls, ale nepomohlo ani střídání. Naopak, Pazzini v sebeobětování vybojoval míč pro Ramiho, který zblízka hlavou zvýšil na 2:0. Někdejší obránce Valencie se zatím jeví ve skvělém světle, stejně jako autor první branky Adel Taarabt.

Milán tedy vedl 2:0 a rozhodně se nemusel nikam hnát. Sampdoria se snažila vstřelit kontaktní branku, Eder byl velmi blízko, ale Amelia pohotově vyběhl a celou akci zneškodnil. Domácí se ještě dožadovali penalty a zejména Maxi Lopéz nedokázal ovládat svojí nervovou soustavu. V 74. minutě opět protestoval a sudí už s ním neměl žádnou trpělivost. Někdejšího hráče Barcelony, Catanie nebo AC Milán vyloučil. Oslabená Sampdoria se i přesto pokoušela hnout s výsledkem. Eder byl znovu velmi blízko, Amelia měl tentokráte štěstí a dalším dobrým zákrokem udržel dvoubrankové vedení.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Atalanta Bergamo 1:1

23.02.2014 15:00

Góly: 71. Antonio Di Natale (pen.) - 24. Davide Brivio

Udinese Calcio prodloužilo svojí sérii bez porážky na čtyři utkání, ale v tabulce se po dnešním výsledku příliš neposune. Remízu 1:1 s Atalantou zajistil až proměněný pokutový kop Antonia Di Nataleho.

Atalantě se předchozí zápasy v Serii A zle nevydařily a dnes si žádala odčinění. Hosté začali na Stadio Friuli aktivně, už po šesti minutách orazítkoval tyč Bonaventura. O několik minut později dorážel v další skvělé šanci Moralez, ale gólman Scuffet byl na místě. Na druhé straně se opřel do míče Pinzi, ale netrefil cíl. Diváci si museli počkat na první branku do 24. minuty, Brivio převzal od Raimondiho hezký pas a přesnou střelou překonal Scuffeta - 1:0 pro Atalantu.

Cíl Udine do druhého poločasu byl jasný. Co nejrychleji vyrovnat a pokusit se výsledek utkání zvrátit. To se ovšem ne a ne podařit. Nakonec to byla sama Atalanta, která domácím nabídla příležitost k vyrovnání. Stendardo podle sudího fauloval a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Antonio Di Natale - 1:1.

Nerazzurri chtěli vedení zpátky. Cigarini svojí ránu opřel o břevno a Bonaventura jen tak tak nezakončil. Sudí v závěru přidal navrch čtyři minuty, Udinese i tak pouze remizovalo s Atalantou 1:1.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Cagliari Calcio 1:1

23.02.2014 15:00

Góly: 51. Rolando - 40. Mauricio Pinilla (pen.)

Cagliari veze ze slavného stadionu San Siro cenný bod za remízu 1:1. Tamní Inter dneškem oficiálně pokračuje v matných výkonech, i když nutno říct, že sardinský celek se opravdu snažil. Jeho snahu v gól přeměnil Mauricio Pinilla, Inter ve druhém poločase spasil Rolando.

Nerazzurri opět sráží na kolena vlastní neschopnost proměňovat nabízené šance. Nejde o to, že by hra pod Mazzarriho dohledem postrádala taktické vyspělosti, nebo že by hráči nedokázali transformovat jeho organizační pokyny v šance. Ale zásadním nedostatkem současného Interu je absence spolehlivého střelce a s tím související labilita v zakončení. Míč byl samozřejmě častěji u kopaček domácích, ti také neměli příliš problémů s defenzívou, ale stačila jediná penalta a Cagliari si z Milána veze nečekanou remízu.

Inter samozřejmě začal s tlakem a jeho nápor byl působivý, ale opět se domácí nedokázali dostat do slibného zakončení. Po deseti minutách se tedy Cagliari srovnalo se soupeřem a pomocí dobrého napadání mu znepříjemňovalo rozehrávku. Ani dvojice Rodrigo Palacio - Diego Milito nezpůsobila hostům příliš potíží. Ze střední vzdálenosti se o první náznak šance musel postarat obránce Jonathan, který nepříliš povedenou ranou demonstroval bezradnost kombinačních hrátek se soupeřem. Do šancí se naopak prodralo Cagliari, jehož barvy nedávno za dres Fialek vyměnil Vecino. Ten se s míčem dostal až k zakončení a rána z jeho kopaček mířila těsně vedle tyče Samira Handanoviće!

Toto varování si domácí nevzali k srdci a byli za to potrestáni. Segundo Ibarbo napálil míč do Samuela a díky jeho teči se míč odrazil do ruky Juana Jesuse. To sudí Russo posoudil jako nedovolený zákrok a zákrok úmyslný, takže nařídil penaltu. Interu prospěl alespoň tím, že Juana nevyloučil, neboť mladý stoper už se stal držitelem jednoho žlutého napomenutí. Tak či tak, Mauricio Pinilla nedal Handanovićovi šanci a nařízený pokutový kop bez větších potíží proměnil - 1:0.

Další z mnoha šancí na slávu byla dána mladíkovi Icardimu, který zatím ne zcela naplňuje velká předsezónní očekávání. Z hřiště musel Diego Milito, jenž také neprožívá zrovna snadnou sezonu. I tento zajímavý tah vedl k úspěchu, neboť Inter si začal budovat jasnou převahu a hlavně ji dokázal zúročit. Pět minut po změně stran totiž snesl do pokutového území Cagliari centr ze strany a v pravý čas na pravém místě se ukázal stoper Rolando. Někdejší hráč Porta se do míče opřel a brankář Vlada Avramov musel pro balon zpět do sítě - srovnáno.

Nerazzurri začali cítit pevnou půdu pod nohama, jistotu bodů jim mohl zaručit Fredy Guarín. Jeho individuální akce se sice vyvíjela dobře, ale rána už tak slavná nebyla a skončila nad břevnem. Další akcí se blýskl mladík Icardi, který chtěl ukázat, že by se místu v základní sestavě nebránil. Jako útočník si jej ale musí zasloužit především vstřelenými brankami, což dnes jeho případ nebyl. I když se na Vladu Avramova hnal poměrně sám, brankář mezi třemi tyčemi Cagliari nezmatkoval a díky skvělému zákroku udržel svůj tým ve hře o body.

Ty jim zajistila také přibývající laxnost soupeře, neboť tempo hry zásluhou Interu upadalo. Domácí sice kontrolovali hru a snažili se kombinovat, ale jejich dlouhé výměny nevedly k ohrožení Avramovovy brány. Přesto mohli domácí strhnout vedení na svou stranu. A to hned dvakrát. Nejprve ale ve slibné šanci nastřelil Nagatomo břevno, následně již v nastaveném čase pálil těsně vedle Fredy Guarín.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Calcio Catania 2:0

23.02.2014 15:00

Góly: 37. Cyril Théréau (pen.), 68. Luca Rigoni

Po dlouhých devíti zápasech dokázalo veronské Chievo zvítězit a utnout tak nemilosrdně běžící sérii porážek. Obětí se stala Catania, která se již dlouho topí v problémech. Situace Slonů nebude lepší ani po tomto kole, neboť Catania je stále ve středu pásma sestupu.

Naopak, Verona se postupem v tabulce dokázala vzepřít osudu a na chvíli opouští sestupové pásmo. Nyní je na šestnácté pozici, ale její náskok na sestup je pouze jednobodový. První ošemetnou situaci musel řešit brankář Mariano Andújar, který hlídal náběh mladíka Alberta Paloschiho. Ten nezakončil nejen díky schopnostem zkušeného soupeře, ale také nerovnost terénu mu dělala potíže. Na Agazziho bránu zase mířil Izco, jehož dělovka pořádně vystrašila brankáře Chieva.

Hráči Catanie nepochybně patřila k aktivnějším, ale jejich kombinace plynula především z nešťastných chyb domácích hráčů. Brankáře Agazziho prověřil také Lucas Castro, který směřoval míč pod břevno. Ten se sice snášel perfektně, ale Agazzi včas vymrštil ruku a míč vyboxoval mimo. Velkou šanci Verony měl na svědomí Alberto Paloschi, který mohl zakončovat, ale brankář Andujár podržel svůj tým a akci mladého útočníka zlikvidoval.

V dresu Catanie zahrozil Gonzalo Bergessio, který se osamoceně bil na hrotu útočného trojzubce. Podporu spoluhráčů dnes příliš nepoznal, přesto si dokázal vypracovat solidní šanci k zakončení. Proti nabíhajícímu a zakončujícímu Bergessiovi zakročil až brankář Michael Agazzi. Kdyby proměnil, utkání by se vyvíjelo zcela jinak. V tomto případě ale musel sledovat, jak jeho spoluhráč Álvarez zahrál v pokutovém území rukou a sudí Orsato zapískal. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Cyril Théréau, který nezaváhal a poslal Chievo do vedení.

Ani poté se Mussi Volanti nezatáhli do defenzívy a nadále určovali tempo hry. Dnes jsme se dočkali zajímavého vyloučení, které se však neodehrálo na hřišti a tudíž neovlivnilo počet hráčů. Vyloučen byl totiž obránce Gennaro Sardo, který kvůli protestům musel opustit lavičku náhradníků! Do poslední akce prvé půle se dostal Lodi, který však dobrou střelou skórovat nedokázal.

O něco podobného se pokoušel také Gino Peruzzi mladý bek se totiž včas dostal k odvrácenému balonu a napálil jej zpět k Agazzimu. Hosté se sice pokoušeli srovnat, ale proti byl Agazzi i neschopnost Catanie vymyslet konstruktivní řešení. Ke změně nevedla ani snaha Gonzala Bergessia, který vypálil sice dobře, ale nepříliš tvrdě. A tak mohlo Chievo v poklidu navýšit své vedení. Vedl k tomu centr do pokutového území, který se snesl k hlavě Rigoniho a ten jej poslal až za záda bezmocného Mariana Andújara - 2:0.

Poslední akci utkání měl na starosti Lodi, který ale nevyužil svých technických schopností ani po faulu na Boatenga a míč napálil jen do rukavic brankáře Agazziho. Ten si dnes připsal několik chyb, ale především také důležitých zákroků. Díky nim domácí zvítězili a na chvíli opouští pásmo sestupu.

Více informací k zápasu

AS Livorno - Hellas Verona 2:3

23.02.2014 12:30

Góly: 72. Paulinho, 73. Leandro Greco - 33. Boško Janković, 43. Rômulo, 45+1. Luca Toni

Nedělní várku zápasů Serie A odstartoval duel mezi Livornem a Hellasem Verona krátce po poledni a diváci, kteří sledovali tuto bitvu, si nemohli stěžovat. Hellas vedl po prvním poločase už o tři branky, ale domácí se v závěru dostali zpět do hry a sahali po bodu. Hellas vítězství 3:2 ubránil a nadále drží kontakt s evropskými poháry.

Poprvé se zavlnila síť po patnácti minutách, Toni vstřelil branku, která ale nebyla uznána, neboť ještě před tím zahrál jeden z hostí rukou. Za chvíli byl v akci znovu Toni a Bardi musel po jeho tvrdé ráně zasahovat. Hellas byl lepší a ve 33. minutě se zaslouženě ujal vedení. Jankovič odcentroval a Luca Toni pohybem zmátl soupeře, míč sice nezasáhl, ale ten i tak skončil za zády překvapeného Bardiho - 1:0 pro Hellas. Hosté svého soupeře nadále nešetřili a ještě do konce prvního poločasu několikrát navýšili vedení. Toni poslal přesný centr na nohu Romula, který prostřelil livornského brankáře podruhé a za chvíli Iturbe přihrál před prázdnou branku Tonimu, který neměl žádné problémy skórovat.

Hellas vedl po půli 3:0 a měl nakročeno k jasnému vítězství. Nutno podotknout, že Livorno v první polovině zápasu nepředvedlo vůbec nic. Po změně stran bylo cílem domácích co nejrychleji vstřelit kontaktní branku a to se málem podařilo Emegharovi, který ale přestřelil branku.

Na druhé straně Hellas rozhodně nehrál žádnýho "udržováka" a i nadále ohrožoval Bardiho branku. Iturbe střílel těsně vedle a Toniho rána skončila na Bardim. Veronští měli zápas plně pod kontrolou, ale nakonec se jako blesk z čistého nebe urodila kontaktní branka Livorna. Paulinho na hranici vápna přesně vystřelil k tyči a snížil na rozdíl dvou branek. Neuběhla ani minuta a rozdíl už byl jen jednogólový! Greco předvedl krásný obstřel a Rafael neměl nejmenší nárok. Hellas se musel strachovat o výsledek, hlavní sudí nastavil šest minut, ale Livorno během nich už srovnat nedokázalo.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AS Řím 0:1

22.02.2014 20:45

Góly: 37. Radja Nainggolan

Pouze jediná branka rozhodla sobotní utkání mezi domácí Bolognou a hosty z Říma. Do sítě se trefil Radja Nainggolan, který tím dodal tři body Římanům a zvýšil jejich šance na dostižení prvního Juventusu Turín. Domácí naopak klesají na šestnácté místo.

Do základní sestavy AS se dostali Mattia Destro či Rodrigo Taddei, v dresu Bologně se představili například Rolando Bianchi nebo Jonathan Cristaldo. Druhý jmenovaný hráč se také postaral o první větší šanci, protože s jeho centrem do pokutového území mělo AS hodně co dělat. Osvědčená stoperská dvojice Mehdi Benatia - Leandro Castán se ale překonat nenechala.

S ofenzivní produkcí Felsinei si musel poradit také brankář Morgan De Sanctis, který čelil zajímavému lobu Cristalda. Zkušený italský brankář si ale s jeho pokusem věděl rady a míč ukryl do své náruče. Bologna se musela vyrovnávat se špatnou sérií a také s odchodem klíčového tvůrce hry Alessandra Diamantiho, který se vydal hledat štěstí do Číny. Přesto jí ale nápady nedocházely a Římané měli často co dělat, aby útoky domácích zastavili.

Postupně však převzal Garciův tým aktivitu a ta se projevila například svižnou ranou Mattiy Destra, který z voleje pálil do tyče! Od ní se míč kutálel po čáře a nakonec skončil mimo bránu. Stejně tak si vedl Radja Nainggolan, který sice stál před brankářem Curcim téměř osamocen, ale rychlý útok AS nezakončil dobře a míč napálil hodně mimo. Gianluca Curci, který se zkoušel prosadit také v Římě, musel vyboxovat centr Florenziho, který směřoval nebezpečně blízko penaltové značce.

Zajímavý signál zahrávala také Bologna, ale díky snaze hostujících obránců se k pořádnému zakončení domácí borci nedostali. Naopak, do útoku se prostřednictvím Gervinha dostali hosté. Radovat se ale mohli až deset minut před koncem poločasu, když se na kraji pokutového území dostal k míči Miralem Pjanić, který přesným centrem našel nabíhajícího Radju Nainggolan. Lednová posila z Cagliari se trefila přesně za záda bezmocného Curciho a AS vedlo o jednu branku!

O srovnání se pokusil centrující Christodoulopoulos, ale De Sanctis byl ve střehu a míč vyrazil. Zkušený brankář Vlků dokázal podržet své spoluhráče ve chvíli nejnutnější, takže i on mohl v poločase odcházet do šaten spokojenější. Z nich se hráči AS vrátili v lepší náladě, než která zastihla domácí celek. Felsinei se sice pokoušeli útočit, ale dobře pracující obranu Giallorossi zaskočit nedokázali. Ani hosté z Věčného města ale nehýřili aktivitou a zejména přechod do útoku se zdál velmi těžkopádným.

Také proto se na hřišti objevili Adem Ljajić a Kevin Strootman. Ani díky této dvojici se ale aktivita Římanů příliš nezvýšila, naopak se k míči čím dál častěji dostávali domácí hráči. Obrana AS sice bez větších potíží jejich ataky likvidovala, ale pasivita Římanů nebyla zrovna ideální reakcí na zvýšenou snahu Felsinei. Bologna se ale nevzdávala své šance, takže na Nataliho rohový kop si naskočil Morleo. Jeho zakončení ale mířilo těsně vedle tyče.

Proti svým bývalým spoluhráčům dnes několikrát úspěšně zasahoval brankář Gianluca Curci, který zlikvidoval také šanci zkušeného Taddeie. AS si nedávalo pozor na zadní vrátka a potrestat jej mohl Řek Christodoulopoulos, který ale hlavičku mezi tři tyče nakonec neusměrnil. To však Římany mrzet nemuselo, protože po devadesáti minutách si připsal těsnou výhru a s tím i tři body. Díky nim vytváří tlak na dosud první Juventus Turín.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC25213160:1966
2.AS Řím24176149:1157
3.SSC Neapol25156450:2851
4.ACF Fiorentina25136645:2845
5.Inter Milán251010543:2940
6.Hellas Verona251231043:4239
7.Parma FC24910538:2937
8.Turín FC2599739:3236
9.AC Milán2598839:3535
10.SS Lazio2598833:3435
11.Janov CFC2588928:3232
12.Udinese Calcio25841329:3628
13.UC Sampdoria25771127:3728
14.Atalanta Bergamo25841325:3728
15.Cagliari Calcio255101023:3525
16.Chievo Verona25561419:3521
17.Bologna FC25491222:4121
18.AS Livorno25551526:4520
19.Calcio Catania25471419:4319
20.US Sassuolo25451625:5417

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
Slejdy

1. pro dulezite 3 bodiky z Bologni

Reagovat
smazaný uživatel

tjn takový zápasy si už pomalu nevybavuju, kdy jsme vyhrávali...důležitý 3 bodíky

Reagovat
Francesco Totti AS

RADJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Asponze gol od Radju

Reagovat
The Krupy

Toni na MS, a rovno do základu!

Reagovat
The Krupy

Momentálne najlepší taliansky útočník, neuveriteľné akú formu chytil na sklonku kariéry.

Reagovat
Yanek

To je přehnané tvrzení. Balo bude tahoun Squadry, tak jako na ME a Italové budou ještě rádi, že ho mají.

Reagovat
Coniglio

Reagovat
smazaný uživatel

Tony je kopyto a vzdy bol. Najtragickeji utocnik ktory kedy nastupil za squadru.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hraje Rabušic?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak by mě nenapadlo, že zatím bude Taarabt větší posilou než Honda

Reagovat
lnterista

remiza zaslouzena hlavne za prvni polocas jinak skoda tech sanci...od te doby co jsem vyhlasil souboj Palacio - Tevez - Higuain tak Palacio produktivne tezce mimo jinak porad patri k tem nejlepsim co mame. Guarin vybornej 2.polocas(kdyby tak pokracoval) jinak ostatni nic moc. Porad nakopavame a to me nebavi...hlavne nechapu ty od pulky a ve vapne skoro nikdo neni to jsou odevzdany mice

Forza Inter

Reagovat
Nuno čomes

Škoda že Palacio se teď mírně zasekl, potěšil mě Icardi, opět byl u branky, kdy to výborně připravil Rolandovi. Nebál bych se ho zkusit od začátku. Třeba by získal herní pohodu a byl by prospěšný. Myslím, že je na čase dát šanci dalším. Hernanes nám dneska chyběl. Fredy 2. poločas výborný, tak uvidíme. Každopádně nevím, proč se nedostává na plac D'Ambrosio Jestli nemá formu nebo co, to ví jen Walter. Hodně by mě zajímalo, jak by vypadal vpravo na kraji Zanetti, jestli ještě na to má. Jo a Kovačic se mi moc nelíbí, i když mu pořád prostě věřím. Snad to nebude druhý Ricky.

Forza Inter!

Reagovat
Deki

nemáme se moc na co vymlouvat. je pravda, že jsme na konci měli velkou smůlu a ještě nám sudí upřel roh a radši ukončil zápas, ale já jsem prostě toho názoru, že timhle způsobem stejně nikoho neporazíme. 70 minut hnus fotbal z naší strany, bez pohybu, nápadu. Jonathana už prosím ne, na co jsme kupovali D'Ambrosia, když ten lempl pořád hraje a vím, že jakmile se dostane k míči, nic z toho pro nás nebude. je to další ztráta, kór když týmy za námi bodují naplno...

další zápas v Říme to musí být lepší, jinak si jedeme pro pěknou nálož. FORZA INTER!

Reagovat
CubONE

Ako sme hrali? Zostava zaujimava. Tesi ma, ze sa opat trafil Rami a prekvapivo aj Taarabt

Reagovat
smazaný uživatel

no..opět další zbytečná remíza...co už.. líbil se mi guarin a ta obrana s tím samuelem nějak boduje ale sere mě jonathan proč tam nedá d'ambrosia věřím že by tam byl stokrát lepší palacio oproti zápasu s fiorentinou nic moc ale on se třeba v římě chytne ten icardi je supr zase nahrál na gol rolandovi milito se začíná pomalu chytat věřím že se chytne no.. uvidíme dobře ale pokud budem hrát jak proti fialkám tak by sme mohli překvapit FORZA INTER!

Reagovat
Manik...

Co vyváděl ten Maxi Lopéz? 2 ŽK v 1 minutě to je borec

Reagovat
smazaný uživatel

5 bodu na inter, pojdme, to dame. FORZA MILAN!

Reagovat
Mr.Jindros

Ty vole, kdože to dával ty góly za AC?

Reagovat
Shevchenko

Moroccan power

Reagovat
Tsigi

Nejlepší bleskový vyloučení byl Muntari proti Catanii přišel a za dvě minuty šel ven

Reagovat
Il Architetto

Výhra Výkon

Někteří hráči by se měli hodně rychle vzpamatovat, jinak dojde k průseru.

Carlito, Andrea a Barza

Reagovat
M11

jeste ze mame Carlose..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Trapas, znovu nekoukatelná, mdlá, hnusná holomajzna.

A ty, milý Antonio, už jdi s tím tvým "jsi můj oblíbenec, tak budeš hrát, i kdybys měl nadvakrát zlomenou nohu" taky do prdele.

Isla proti Turkům dost slušný výkon, dnes Lichták, který byl naprosto tragický a co je nejhorší, hraje celý zápas.

Marchisio, přesto, že vždycky hraje na 100% a odmaká to, je na lavici a hrajou Pogba s Vidalem, kteří se poslední zápasy předhánějí v tom, kdo nosí nos víc nahoru.

Celý zápas odehraje Nando, který je poslední zápasy na facku, místo, zatím, vynikajícího Osvalda.

Reagovat
Pinturicchio

... a celkově byl dnes ten výkon na úrovni "to nejlepší od Del Neriho".

Reagovat
Pinturicchio

... a to nám ještě rozhodčí odpustil docela jasnou penaltu.

Reagovat
M11

Nando je proc na facku ?

Reagovat
Pinturicchio

Nepřesný, vybírá špatné řešení, ... nelíbí se mi vůbec, poslední zápasy a to víš, že ho bráním, kudy chodím.

Reagovat
M11

no ve forme neni.. to je pravda.. ale na facku si predstavim teda jine hrace..

Reagovat
Pinturicchio

No, možná jsem to trochu přepálil, ... tak letmý pohlavek.

Reagovat
j_mrazik

Já to po 15 minutách vypnul. Neskutečná nuda, všichni to měli u zadku. Nejsmutnější je, že i soupeři to bylo jedno, že prohraje 1:0. Zvláštní zápas, jak poslední kolo, kdy Juve má jasnej titul, Torino má střed tabulky a hráči za 2 dny odlítají na dovolenou, tak nechtějí mít na pláži modřiny.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taarabt je těžkej frajer, Rami to samý dvě posily od kterých se nic nečakalo táhnou tým ze sr***ek. Milan Milan solo con te

Reagovat
Hai

Chlapci jak hrál Honda??

Reagovat
Ragazzo d'oro

Spatne. Slabý v osobních soubojích, nic moc nevymyslel...

Reagovat
Hai

Ok diky a jak hrál ostatní zápasy nevíš taky slabota??

Reagovat
Ragazzo d'oro

Jj, je to porad jedna a ta sama písnička. Nenazval bych to slabotou, ale čekalo se od nej daleko víc než to, co zatim předvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

a to je aj jeho hlavný problém - je veľmi subtílny, neustojí súboj, navyše ho veľmi dobre zdvojujú, ak treba. Pripomína mi Kagawu v MNU.... holt tým Japoncom asi najviac sedí Bundesliga a Primera, kde sa až tak tesne nebráni.

Reagovat
CubONE

A hral AM ci napravo? Lebo on musi hrat v strede. A co Ricky?

Reagovat
Ragazzo d'oro

Hrál napravo. Ted nevim, kteryho Rickyho myslíš. Kaka sedel a Saponara taky nic moc. Nejlepsi byil Taarabt a Rami, kterého začínám mit vážně rád.

Reagovat
CubONE

Honda musi ist konecne do stredu. Saponaru. Rami hrava super, je dorazny, dobry vo vzduchu. Len na tej rozohravke fakt musi popracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že to Parma nedotahla do vitězneho konce.

Reagovat
Tomanatura

S Laziem bez Valera a Diakiteho, skoda, ze tu neni smajlik obesence.

Reagovat
Pipo123

Bez Diakiteho, to je len dobre nie ?

Reagovat
Tomanatura

Vubec, nejlepsi obrance tymu momentalne.

Reagovat
Pipo123

Ten pozične katastrofálne hrajúci Diakite ktorého si vybavujem ešte v Laziu ? Tak to sa potom hodne vypracoval

Reagovat
Tomanatura

Hrava na prave obrane/praveho stopera. Tam jeho nedostatky nevyplouvaji na povrch.

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli a Fico vraj maju spolu babatko

Reagovat
smazaný uživatel

CFCCCCCCCCCCC

Reagovat
smazaný uživatel

To treti misto nikdo nechce, nebo co ?

Reagovat
kxpxc

Reagovat
Pipo123

Juventus včera porazil v turínském derby FC, kterému nebyla odpískána penalta a Riccardo Meggiorini se zlobí. "Sílou Juventusu je takzvaný dvanáctý hráč. Ten je ale na hřišti, určitě se nejedná o fanoušky Juve," prohlásil útočník Granaty.

Reagovat
M11

zrovna ten ktery nemel nas lonsky duel dohrat

Reagovat
smazaný uživatel

No, to by v tom byl čert, aby jednou ty vyslekdy vyšly jak maji, když ztrati Barca, Atletico i Fiore a využije to jen Real a Neapol ne.

Reagovat
The Krupy

Toni

Reagovat
Il Architetto

Co říkáš na zápas Shieldu s Wyatty a celkově na Chamber?

Za mě naprosto parádní zápas Shieldu, který překryl celkem nudnej ECH zápas (až na výkon Cesara). Docela mě začíná srát, že z Randyho dělají slabého šampióna, a to zasahování jiných do zápasu je už trapný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele