25. kolo
23.02.2014 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Desátý pokus Chievu vyšel, Catania opět prohrává

Po dlouhých devíti zápasech dokázalo veronské Chievo zvítězit a utnout tak nemilosrdně běžící sérii porážek. Obětí se stala Catania, která se již dlouho topí v problémech. Situace Slonů nebude lepší ani po tomto kole, neboť Catania je stále ve středu pásma sestupu.

Naopak, Verona se postupem v tabulce dokázala vzepřít osudu a na chvíli opouští sestupové pásmo. Nyní je na šestnácté pozici, ale její náskok na sestup je pouze jednobodový. První ošemetnou situaci musel řešit brankář Mariano Andújar, který hlídal náběh mladíka Alberta Paloschiho. Ten nezakončil nejen díky schopnostem zkušeného soupeře, ale také nerovnost terénu mu dělala potíže. Na Agazziho bránu zase mířil Izco, jehož dělovka pořádně vystrašila brankáře Chieva.

Hráči Catanie nepochybně patřila k aktivnějším, ale jejich kombinace plynula především z nešťastných chyb domácích hráčů. Brankáře Agazziho prověřil také Lucas Castro, který směřoval míč pod břevno. Ten se sice snášel perfektně, ale Agazzi včas vymrštil ruku a míč vyboxoval mimo. Velkou šanci Verony měl na svědomí Alberto Paloschi, který mohl zakončovat, ale brankář Andujár podržel svůj tým a akci mladého útočníka zlikvidoval.

V dresu Catanie zahrozil Gonzalo Bergessio, který se osamoceně bil na hrotu útočného trojzubce. Podporu spoluhráčů dnes příliš nepoznal, přesto si dokázal vypracovat solidní šanci k zakončení. Proti nabíhajícímu a zakončujícímu Bergessiovi zakročil až brankář Michael Agazzi. Kdyby proměnil, utkání by se vyvíjelo zcela jinak. V tomto případě ale musel sledovat, jak jeho spoluhráč Álvarez zahrál v pokutovém území rukou a sudí Orsato zapískal. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Cyril Théréau, který nezaváhal a poslal Chievo do vedení.

Ani poté se Mussi Volanti nezatáhli do defenzívy a nadále určovali tempo hry. Dnes jsme se dočkali zajímavého vyloučení, které se však neodehrálo na hřišti a tudíž neovlivnilo počet hráčů. Vyloučen byl totiž obránce Gennaro Sardo, který kvůli protestům musel opustit lavičku náhradníků! Do poslední akce prvé půle se dostal Lodi, který však dobrou střelou skórovat nedokázal.

O něco podobného se pokoušel také Gino Peruzzi mladý bek se totiž včas dostal k odvrácenému balonu a napálil jej zpět k Agazzimu. Hosté se sice pokoušeli srovnat, ale proti byl Agazzi i neschopnost Catanie vymyslet konstruktivní řešení. Ke změně nevedla ani snaha Gonzala Bergessia, který vypálil sice dobře, ale nepříliš tvrdě. A tak mohlo Chievo v poklidu navýšit své vedení. Vedl k tomu centr do pokutového území, který se snesl k hlavě Rigoniho a ten jej poslal až za záda bezmocného Mariana Andújara - 2:0.

Poslední akci utkání měl na starosti Lodi, který ale nevyužil svých technických schopností ani po faulu na Boatenga a míč napálil jen do rukavic brankáře Agazziho. Ten si dnes připsal několik chyb, ale především také důležitých zákroků. Díky nim domácí zvítězili a na chvíli opouští pásmo sestupu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

Chievo Verona 0:0 Calcio Catania

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele