25. kolo
22.02.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Nainggolan připravil Curciho o čisté konto, AS vítězí

Pouze jediná branka rozhodla sobotní utkání mezi domácí Bolognou a hosty z Říma. Do sítě se trefil Radja Nainggolan, který tím dodal tři body Římanům a zvýšil jejich šance na dostižení prvního Juventusu Turín. Domácí naopak klesají na šestnácté místo.

Do základní sestavy AS se dostali Mattia Destro či Rodrigo Taddei, v dresu Bologně se představili například Rolando Bianchi nebo Jonathan Cristaldo. Druhý jmenovaný hráč se také postaral o první větší šanci, protože s jeho centrem do pokutového území mělo AS hodně co dělat. Osvědčená stoperská dvojice Mehdi Benatia - Leandro Castán se ale překonat nenechala.

S ofenzivní produkcí Felsinei si musel poradit také brankář Morgan De Sanctis, který čelil zajímavému lobu Cristalda. Zkušený italský brankář si ale s jeho pokusem věděl rady a míč ukryl do své náruče. Bologna se musela vyrovnávat se špatnou sérií a také s odchodem klíčového tvůrce hry Alessandra Diamantiho, který se vydal hledat štěstí do Číny. Přesto jí ale nápady nedocházely a Římané měli často co dělat, aby útoky domácích zastavili.

Postupně však převzal Garciův tým aktivitu a ta se projevila například svižnou ranou Mattiy Destra, který z voleje pálil do tyče! Od ní se míč kutálel po čáře a nakonec skončil mimo bránu. Stejně tak si vedl Radja Nainggolan, který sice stál před brankářem Curcim téměř osamocen, ale rychlý útok AS nezakončil dobře a míč napálil hodně mimo. Gianluca Curci, který se zkoušel prosadit také v Římě, musel vyboxovat centr Florenziho, který směřoval nebezpečně blízko penaltové značce.

Zajímavý signál zahrávala také Bologna, ale díky snaze hostujících obránců se k pořádnému zakončení domácí borci nedostali. Naopak, do útoku se prostřednictvím Gervinha dostali hosté. Radovat se ale mohli až deset minut před koncem poločasu, když se na kraji pokutového území dostal k míči Miralem Pjanić, který přesným centrem našel nabíhajícího Radju Nainggolan. Lednová posila z Cagliari se trefila přesně za záda bezmocného Curciho a AS vedlo o jednu branku!

O srovnání se pokusil centrující Christodoulopoulos, ale De Sanctis byl ve střehu a míč vyrazil. Zkušený brankář Vlků dokázal podržet své spoluhráče ve chvíli nejnutnější, takže i on mohl v poločase odcházet do šaten spokojenější. Z nich se hráči AS vrátili v lepší náladě, než která zastihla domácí celek. Felsinei se sice pokoušeli útočit, ale dobře pracující obranu Giallorossi zaskočit nedokázali. Ani hosté z Věčného města ale nehýřili aktivitou a zejména přechod do útoku se zdál velmi těžkopádným.

Také proto se na hřišti objevili Adem Ljajić a Kevin Strootman. Ani díky této dvojici se ale aktivita Římanů příliš nezvýšila, naopak se k míči čím dál častěji dostávali domácí hráči. Obrana AS sice bez větších potíží jejich ataky likvidovala, ale pasivita Římanů nebyla zrovna ideální reakcí na zvýšenou snahu Felsinei. Bologna se ale nevzdávala své šance, takže na Nataliho rohový kop si naskočil Morleo. Jeho zakončení ale mířilo těsně vedle tyče.

Proti svým bývalým spoluhráčům dnes několikrát úspěšně zasahoval brankář Gianluca Curci, který zlikvidoval také šanci zkušeného Taddeie. AS si nedávalo pozor na zadní vrátka a potrestat jej mohl Řek Christodoulopoulos, který ale hlavičku mezi tři tyče nakonec neusměrnil. To však Římany mrzet nemuselo, protože po devadesáti minutách si připsal těsnou výhru a s tím i tři body. Díky nim vytváří tlak na dosud první Juventus Turín.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
KillSwitch

bude benatia hrat? Povedal by som tak 1-3 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

měl by nastoupit

Reagovat
scr

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Slejdy

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

docela podprůměrnej zápas ale 3 body jsou doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele