Serie A - souhrn 19. kola

11.01.2014, 19:55, aktualizováno 13.01.2014, 22:55
Komentáře a souhrny
Juventus měl v Cagliari problémy, zvládl ovšem závěrečnou dvacetiminutovku a do Turína si veze výhru 4:1. Římské AS doma nemělo problémy s Janovem a nezaváhala ani Neapol, který vykradla půdu Hellasu. Ztratila naopak Fiorentina, Sassuolo si vyšláplo na AC Milán a Inter doma nevyzrál na Chievo...

Inter Milán - Chievo Verona 1:1

13.01.2014 21:00

Góly: 12. Yuto Nagatomo - 8. Alberto Paloschi

Inter Milán opět nepřesvědčil a to jak výsledkově, tak i herně. Branky na Giuseppe Meazza padaly velmi brzy. Na úvodní Paloschiho trefu odpověděl za pár minut Nagatomo. Ze zápasu to ale bylo vše. Inter zůstává po dalším špatném výkonu šestý a Chievo šestnácté.

Svěřenci Waltera Mazzarriho moc dobře věděli, že pokud vyhrají nad Chievem, vrátí se na páté místo před veronský Hellas. Jenomže Inter situaci nezvládl a po nemasném a neslaném výkonu bere pouze bod.

Utkání přitom začalo aktivně a v jednu chvíli se zdálo, že dojde k divoké přestřelce. Po pár minutách hry šokoval stadion Giuseppe Meazzy Alberto Paloschi. Ve vápně nekompromisní střelou pod břevno zakončil a Handanovič neměl nejmenší nárok. Ovšem Inter s vyrovnáním dlouho neotálel. Ricky Álvarez poslal do vápna přízemní centr a úplně volný Yuto Nagatomo pohodlně srovnal na 1:1. Nerazzurri měli územní převahu, ale do konce prvního poločas už si čistou gólovku nevypracovali. Naopak nebezpečnější bylo Chievo. Ve 38. minutě unikl obraně domácích útočník Théréau a ač brzděn, dokázal vystřelit. Naštěstí pro Inter jen vedle branky.

Fly Donkeys nastoupili proti Interu s výborně připravenou defenzívou. Diváci na milánském stadionu neviděli v průběhu druhého poločasu nic, co by je zvedlo ze sedadel. Chievo remízu 1:1 ubránilo a zisk bodu je pro něho cennou záležitostí. Inter se nadále trápí. V řadě nedokázal vyhrát už třetí soutěžní zápas.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Udinese Calcio 3:0

13.01.2014 19:00

Góly: 16. Éder (pen.), 47. Éder, 87. Daniele Gastaldello

Emoce, branky, červené karty i krásné akce - to vše již dlouho zdobí nejvýznačnější zápasy Serie A a dnes si tento souhrn plně vysloužil další duel. Domácí Sampdoria nakonec překonala Udinese a porazila Zebry, které hrály s nevýhodou jednoho a následně dvou mužů v poli.

V Janově jsme se v pondělní dohrávce dočkali skvělého zápasu, v němž nechyběly tři červené karty, tři branky a mnoho povedených akcí. Zebry si z Janova odváží jen potupnou porážku, v centru dění se ocitl také sudí Mazzoleni, který měl před sebou několik těžkých rozhodnutí. Postupně udělil tři červené karty, jednu z nich na straně domácích, dvě pak pro Udinese. O góly se postarali Éder a Gastaldello.

V úvodních minutách zápasu Udinese dobře bránilo a zahušťovalo prostor, přes který se Doria chtěla původně k brankáři Kelavovi dostat. Do první šance se dostal Manolo Gabbiadini, ale jeho střelu brankář Ivan Kelava pokryl. Další náznak šance se před Sampdorií objevil po čtvrthodině hry, když faul na domácího Édera spáchal právě Kelava. Mladý chorvatský brankář se pokoušel zabránit průniku Édera a vrhl se mu pod nohy, ale při pokusu jej fauloval a sudí Mazzoleni mu ukázal žlutou kartu. Co víc, Blucerchiati dostali možnost zahrávat penaltový kop. K jeho exekuci se postavil sám "postižený" útočník Éder a nabízenou šanci proměnil!

Od té doby až téměř do konce první půle jsme se dočkali pouze několika emotivních zákroků, které Mazzoleni ocenil žlutou kartou. Až do doby, kdy běžela poslední desetiminutovka prvního dějství, se nic převratného nedělo. V tu chvíli však věčně stíhaného Édera fauloval Allan a sudí Mazzoleni mu ukázal červený kartónek. Tím dostalo utkání jednoznačný směr a iniciativu již Blucerchiati nepustili z rukou. Nástup do druhé půle totiž trochu rozespale vypadající hosté nezachytili podle představ a brzy po změně stran prohrávali již o dvě branky.

Střela Manola Gabbiadiniho totiž propadla k volnému Éderovi, který neváhal a přesnou ranou navýšil vedení domácího týmu! Vzhledem k průběhu se jednalo o branku zaslouženou, protože Zebry si nedokázaly vytvořit žádnou větší šanci a naopak nechaly domácí hrát.

Dominanci domácích musel často likvidovat až Kelava, jehož obrana mu dnes večer příliš mnoho příjemných a klidných chvil nedopřála. Lorenzo De Silvestri se mohl stát hrdinou, ale ani nadvakrát nepřekonal brankáře Kelavu. Poprvé míč nastřelil do něj, opětovná šance skončila na boční síti brány. Po hodině hry se početní výhoda domácích smazala, když Roberto Soriano nevybíravým skluzem dohrál souboj s protihráčem a byl také vyloučen.

Aby to Zebry neměly příliš snadné, nechal se vyloučit ještě jeden hráč. V souboji o míč se obránce Gabriel Silva prezentoval skvostným zákrokem, bohužel pro něj i celé Udinese se ale jeho chování neshodovalo s tímto sportem, za což byl mladý talent rovněž poslán do kabiny. Domácí své početní výhody využili ještě jednou, když se v samém závěru zápasu trefil Daniele Gastaldello. K němu se dostal výborně zahraný centr ze strany a domácímu kapitánovi stačilo míč jen těsně "líznout", aby jej dopravil za záda bezbranného Kelavy! Konečný výsledek typicky po italsku rozhodně nenudil, tři body si připisuje jednoznačně lepší domácí tým.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - AC Milán 4:3

12.01.2014 20:45

Góly: 15. Domenico Berardi, 28. Domenico Berardi, 41. Domenico Berardi, 47. Domenico Berardi - 9. Robinho, 13. Mario Balotelli, 86. Riccardo Montolivo

Neuvěřitelné utkání se sehrálo v neděli večer na hřišti Sassuola. Domácí borci v něm přestříleli AC Milán 4:3 a vymanili se ze sestupových vod. Skloňovat se bude zejména jedno jméno - Domenico Berardi. Forvard domácího US vsítil všechny čtyři branky! Přitom Milán na Tricolore vedl velmi brzy o dvě branky.

A pak že v Serii A nepadá mnoho branek... Massimiliano Allegri vsadil na osvědčenou sestavu, která vybojovala vítězství 3:0 s Atalantou, a tak pouze na lavičce náhradníků zůstal Keisuke Honda. V základu se také neobjevili Montolivo nebo Rami. Jedinou změnou bylo nasazení Bonery místo Mexese.

Na první branku se nemuselo čekat moc dlouho. De Jong vyslal do vápna Robinha, který tváří v tvář Pegolovi uspěl na výbornou. Míč poslal na zadní tyč a Milán vedl 1:0. Zanedlouho vybojoval na pravé straně míč Cristante, předložil jej do vápna Balotellimu, který pohotově z první zakončil - 0:2. V tu chvíli si v Miláně nejspíše řekli, že se vše uhraje samo a je svým způsobem po zápase. Koneckonců nebyl by to typický Milán, kdyby za pohodlného stavu nepolevil. Hned dvě minuty po Balotelliho brance převzal dlouhý přízemní pas Berardi, těsně před Abbiatim udělal kličku a zakončil do prázdné branky.

Sassuolo bylo rázem zpět ve hře a obranu Milána začalo pořádně zaměstnávat. Ve 28. minutě už bylo srovnáno. Domenico Berardi nejprve prováhal možnost zakončit, ale následně se ještě dostal k míči a nečekaným zakončením překvapil celou obranu včetně Abbiatiho. Stadio Tricolore začalo jásat. Neroverdi dokázali velmi brzy stáhnout dvoubrankové manko Milána a ještě do poločasu přichystali slavnějšímu sokovi další šok. Čtyři minuty před odchodem do šaten si naběhl na centr Berardi a dokonal nejen famózní obrat, ale také hattrick. Sassuolo prohrávalo, ale do šaten šlo za příznivého stavu 3:2.

Po neuvěřitelném prvním poločase následovala druhá část a i v ní byly k vidění neuvěřitelné věci. Po další akci Sassuola si na značku pokutového kopu naběhl opět Berardi a čtvrtou brankou zvýšil už na 4:2! Trenér Rossoneri Allegri musel rychle reagovat a na hřiště poslal Montoliva, Pazziniho a konečně také novou posilu Japonce Hondu. Hráč s číslem 10 rozhodně rozhýbal zálohou a Milán si následně vypracoval tlak. Čas ale utíkal a hostům se stále nedařilo vsítit kontaktní gól. Po ráně Hondy zazvonila tyč a Pazzini na malém vápně mířil jen doprostřed branky. To už běžela poslední desetiminutovka.

Milánu se nakonec podařilo snížit. Montolivova táhlá přízemní střela zapadla přesně k tyči a na vyrovnání stále zbývalo skoro pět minut plus nastavení. Závěr zápasu byl opravdu infarktový, Balotelli prověřil Pegola a následná Pazziniho dorážka skončila na břevně! Pazzini měl přitom před sebou odkrytou branku. Sassuolo divoké vítězství udrželo a vymanilo se ze sestupových vod. AC své fanoušky opět zklamalo.

Více informací k zápasu

AS Řím - Janov CFC 4:0

12.01.2014 15:00

Góly: 25. Alessandro Florenzi, 30. Francesco Totti, 43. Maicon, 53. Medhi Benatia

Odpolední utkání mezi AS Řím a CFC Janov mělo nakonec mnohem jednoznačnější průběh, než by kdo byl očekával. Domácí Vlci si s matným soupeřem poradili jasným rozdílem čtyř branek, hosté se nedokázali dostat ani do jedné vyložené příležitosti. Díky třem bodům AS odpovědělo na výhru Juventusu stejným způsobem, Janov je zatím desátý.

AS Řím si poradil s janovskými Grify rozdílem třídy, postupně se trefili Alessandro Florenzi, kapitán Francesco Totti, Maicon a Mehdi Benatia. Zajímavé je, že Janov neohrozil bránu brankáře Morgana De Sanctise ani jednou! Důležitým momentem celého utkání byla také druhá žlutá a tedy červená karta pro Matuzalema. Půlhodinovou přesilovku AS nevyužilo, přesto se za svůj výkon vůbec stydět nemusí.

To řekl také kapitán Totti, který konečně prolomil smůlu a mohl se radovat ze čtvrté trefy v probíhající sezoně. V pozápasovém interview se klenot Vlků vyjádřil takto: "Není pro mne ani tak důležité, že jsem po dlouhé době na Olimpicu skóroval. Mám radost, protože jsme hráli dobrý fotbal a získali tři cenné body. Juventus sice vede, ale je teprve polovina sezony a to ještě nemůžeme nic rozhodovat. Do zápasu jsme dali všechno, tým se obětoval a hráli jsme jako skvělá parta, takže výsledek je logický," dodal populární Říman.

Jeho střelu už po čtyřech minutách od úvodního hvizdu zablokoval Antonelli. Prvotní tlak AS měl dlouhodobý charakter, neboť jedna kombinace stíhala druhou. Problémem bylo, že jednotlivé střely nedokázaly najít správný cíl - buď je odvrátila pozorná defenzíva Janova, nebo častokrát zasáhl mladík Mattia Perin. Po dvaceti minutách obdržel první žluté napomenutí zápasu Matuzalem, který fauloval pronikajícího Tottiho. Ten se postavil k rozehrávání volného přímého kopu, ale míč z jeho kopaček odrazila bránící zeď. Nicméně, ve správnou chvíli na správném místě byl Alessandro Florenzi, který také ukončil gólový půst a jeho nůžky poslaly AS do vedení!

Smrtící pětiminutovka v podání domácích Vlků pokračovala, když brazilský bek Maicon našel nahrávkou do volného prostoru Gervinha, ten míč potáhl po straně a předložil jej nabíhajícímu Tottimu. Kapitán Giallorossi se do míče opřel z hranice šestnáctky a propálil bezmocného Perina.

Aktivní Maicon dnes odehrál skvělý první poločas, na jehož konci mohl vítězoslavně děkovat za vstřelený gól. Bývalý hráč Interu Milán sice do Věčného města nepřišel proto, aby střílel branky, ale dnes se mu povedlo uzavřít poločas, když využil nahrávky Alessandra Florenziho - 3:0.

Jakýkoli odpor ze strany Janova uťali domácí hráči hned na začátku druhé půle, protože rohového kopu se ujal kapitán Totti a posadil míč na hlavu elegantního Mehdiho Benatii. Marocký stoper patří k nejlepším hráčům dosavadního průběhu sezony a navíc se mu daří střelecky se prosazovat. Urostlý obránce dnes hlavou počtvrté překonal bezmocného Perina a radoval se ze své již páté branky!

Další klíčový moment zápasu přišel na scénu jen o pár minut později, když se na světelné tabuli objevilo rozhodnutí trenéra Gasperiniho - do hry půjde Cofie, místo mu uvolní Matuzalem. Ten při odchodu do kabin neopomněl divoce gestikulovat směrem k divákům, za což jej sudí Calvarese potrestal udělením červené karty. Šance Grifů tím rapidně klesly, bezbranná ofenzíva CFC dnes nebyla důstojným soupeřem Garciova týmu. Na hřiště se dostal také střelec Mattia Destro, který si naběhl na pas od spoluhráče Nainggolana a zamířil do protipohybu brankáře Perina, střela ale nakonec skončila vedle tyčí. V poslední šanci utkání se italský útočník objevil po přihrávce od Strootmana, ale po dobrém zpracování přestřelil. Mrzet to jeho tým nemusí, AS si připisuje tři body.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SSC Neapol 0:3

12.01.2014 15:00

Góly: 27. Dries Mertens, 72. Lorenzo Insigne, 76. Blerim Džemaili

Partenopei si bez větších problémů poradili s domácím Hellasem Verona a náskok AS Řím zůstal nenavýšen. Definitivní rozhodnutí po úvodní brance Driese Mertense má na svědomí střídající Lorenzo Insigne, který po pár minutách na hrací ploše vstřelil druhou branku Neapole. Potřetí se za záda brankáře Rafaela trefil Blerim Dzemaili.

Dlouho to na stadionu Marc'Antonio Bentegodi vypadalo na hubenou výhru hostí, ale krátce před koncem zápasu se Neapoli povedlo vstřelit ještě dvě branky. Z toho se radoval také trenér Rafael Benítez, který po skončení utkání konstatoval: "Těší mě dvě věci. Tou první je fakt, že se trefil Lorenzo Insigne, tou druhou je čisté skóre. Verona doma prohrála jen jedinkrát, takže výsledek ukazuje, že jsme stále silným a dobrým týmem. Chceme navazovat na naše úspěchy co nejdéle, takže naším dalším cílem je Řím. Sice nevíme, kde budeme na konci sezony, ale pro mne je důležité, že hráči snaží a fotbalem se i baví," dodal zkušený trenér.

Tomu ale mnoho radosti jeho svěřenci neudělali, minimálně zpočátku utkání ne. Dvě velké šance Luky Toniho korunoval Raul Albiol, který nepokryl Brazilce Romula a ten tak mohl na střed pokutového území směřovat další nebezpečnou nahrávku. Luca Toni však v další slibné situaci přestřelil. Neapol se ozvala až po dvaceti minutách, když Armerovu nahrávku zakončoval Gonzalo Higuain. Brankář Rafael měl co dělat, aby ránu argentinského útočníka alespoň vyrazil.

O dvě minuty později se muselo Rafaelu Benítezovi notně ulevit, když Higuainovu nahrávku ve velké šanci proměnil belgický záložník Dries Mertens. Bývalý hráč PSV Eindhoven se dostal k míči a jeho kroucená rána zapadla až za bezmocného Rafaela - 1:0.

V závěru první půle se Neapol dostala do dvou velkých šancí, Higuainovu ránu i následný pokus Josého Callejóna ale domácí obrana s pomocí brankáře Rafaela nakonec odvrátila. Ve druhé půli se mohla Verona dostat ke gólu, když na bránu Rafaela Cabrala zamířil Iturbe. Mladíček nahrával před bránou méně obsazenému Tonimu, jehož zakončení jen těsně minulo požadovaný cíl. Hodně nevýrazný Goran Pandev se dostal do jediné velké šance, ale Rafael stál na svém místě. Makedonského útočníka tedy nahradil talentovaný Lorenzo Insigne, jehož účast na hřišti se projevila velmi brzy. Italský ofenzivní univerzál si naběhl na přesnou nahrávku zkušeného beka Maggia a ve skluzu dopravil míč do brány - 2:0.

Definitivní podobu výsledku dal o pár minut později Blerim Dzemaili, který zakončoval střelu Lorenza Insigneho a překonal Rafaela potřetí. Neapol si díky třem bodům udržuje náskok čtvrté Fiorentiny a dál stíhá druhé Římany.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Juventus FC 1:4

12.01.2014 15:00

Góly: 21. Mauricio Pinilla - 31. Fernando Llorente, 73. Claudio Marchisio, 76. Fernando Llorente, 80. Stephan Lichtsteiner

Bianconeri dosáhli historického úspěchu, když vyhráli jedenáct po sobě jdoucích utkání. To dnešní, v němž jim bylo oponentem Cagliari, se ale vůbec nevyvíjelo dobře. Stará dáma totiž po brance Mauricia Pinilly prohrávala. Sílu současného Conteho výběru ale demonstroval především dvougólový Fernando Llorente, jehož napodobili i Marchisio a Lichtsteiner.

Na výsledek z pohledu historie byl trenér Conte po utkání náležitě pyšný. V pozápasovém rozhovoru pro Sky Sport Italia prohlásil: "Když zvážím, jaké týmy Juventus v průběhu těch mnoha let měl, musím říct, že mne to opravdu těší. Dosáhli jsme nevídaného úspěchu a navíc jsme získali tři body. Moji chlapci si zaslouží pochvalu. Fotbal plyne tak rychle, že se častokrát nemůžete ani zastavit a oslavovat. Oni to dnes udělat mohou, protože odevzdali všechno," dodal hrdý trenér.

První větší šanci si přichystal francouzský talent Paul Pogba, který z větší vzdálenosti "natáhl" ke střele, ta však byla nepovedená. O zajímavou ránu se ucházel také Andrea Pirlo, někdejší mozek milánského AC ale také nemířil přesně. Až po patnácti minutách se do pokutového území Cagliari podíval také ofenzivně laděný Stephan Lichtsteiner, ale ten si balon příliš předkopl a gól tak nevstřelil. Šok pro Juventus a výbuch radosti - to přinesla jednadvacátá minuta, když se na zadní tyči objevil nikým nehlídaný Mauricio Pinilla a prudkou ranou překonal marně zasahujícího Gianluigiho Buffona.

Isolani dál zlobili, do velké příležitosti se dostal zakončující útočník Marco Sau, ale tentokrát poslal míč jen těsně nad břevno hostující brány. Brankář Buffon si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl, protože další rána Pinilly rozhodně měla gólové parametry. Až po půlhodině hry dokázal kouzlo Cagliari odčarovat Fernando Llorente, který si naběhl na centrovaný míč a umístil jej za Adánova záda - 1:1.

Konec poločasu jednoznačně patřil Staré dámě. Nejprve ji spasil Buffon, který na poslední chvíli zareagoval a hbitě vytěsnil Pinillovo zakončení mimo, po něm se do akce dostali také Carlos Tévez a Stephan Lichtsteiner. Ani jeden z nich ale Adána nepřekonal. Konec první půle se jednoznačně povedl hostům, ale druhá půle působila minimálně ze začátku více vyrovnaným dojmem. Cagliari přenechalo aktivitu Juventusu a samo poctivě bránilo. Ani to mu ale nepomohlo ve snaze neinkasovat. A postaral se o to Claudio Marchisio, který není ve zrovna ideální formě. Dnes ale načal velký obrat, když si naběhl na velké vápno a razantní střelou poslal Juve do vedení.

Třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat, opět v tom měl prsty aktivní obránce Stephan Lichsteiner. Ten si naběhl za obranu a poslal skvělý míč na málo obsazeného Fernanda Llorenteho. Vysoký Bask neměl potíže se zakončením a Juventus vedl o dvě branky. Do konce utkání se udály ještě dvě zajímavé situace. Nejprve se Stephan Lichtsteiner dočkal vstřelené branky, když dorazil míč do sítě, nápor negativních emocí nevydržel Mauricio Pinilla a sudí Marco Guida mu ukázal, že by měl putovat do šaten. Juventus si udržuje náskok osmi bodů na druhé AS.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Calcio Catania 2:1

12.01.2014 15:00

Góly: 67. Germán Denis (pen.), 86. Maximiliano Moralez - 89. Sebastián Leto

Dnes to Slonům opět nevyšlo, prohráli totiž v Bergamu. Tamní Atalanta začala dobře a vedla o dvě branky. Hosté ze Sicílie sice vstřelili kontaktní gól, ale ten jim k bodům nakonec nepomohl.

Celek z Bergama dnes odpoledne porazil trápící se Catanii, té nepomohl ani další start talismanu Lodiho. Tým, ve kterém figuruje také český záložník Jaroslav Plašil, se tak nedokázal odlepit ode dna ligové tabulky a dál se topí v boji o záchranu. Dnes sice díky Letovi skóroval, ale ani to mu nepomohlo. Naopak trenér domácího týmu mohl zářit - jeho tým je v neúplné tabulce dvanáctý, což na poměry Atalanty není zase tak špatné. V pozápasovém rozhovoru se Colantuono vyjádřil takto: "Tohoto vítězství si velice cením, protože nás to dostalo dál od pásma sestupu. První poločas se mi sice moc nezamlouval, ale nakonec jsme dokázali uhrát všechny tři body a to je teď hlavní. Letošní rok sice není zcela v našem znamení, ale celý tým podává dobré výkony a hráče na sobě chtějí pracovat," chválil Colantuono své svěřence.

Ti jej ale příliš nepotěšili - alespoň ne v začátku utkání. Do první šance se totiž dostali hosté, za něž se pokoušel skórovat záložník Izco. Jeho ránu musel likvidovat až záložní brankář Marco Sportiello. To se mu nakonec povedlo, takže jeho spoluhráči mohli vrhnout své síly do útoku. Po deseti minutách ale bylo zjevné, že aktivnějším celkem z dnešních soupeřů budou hosté - Sportiello musel znovu do akce proti střele Lucase Castra, po něm se o další šanci pokoušel také Pablo Barrientos. Ten v dobré pozici z druhé vlny nezamířil přesně.

Catania rozhodně nehraje tak špatně, jak by se mohlo při pohledu na tabulku zdát. Přesvědčit nás o tom chtěl Jaroslav Plašil, který se odhodlal k povedené ráně z větší vzdálenosti. Na něj navázal Castro a po něm se ukázal Francesco Lodi. Jeho dobře mířený projektil pod břevno ale Sportiello dokázal zachytit včas. Rána Franka Brienzy také nebezpečí neznamenala, i když se jednalo o snad jedinou akci domácích. Ti byli mnohem aktivnější ve druhé půli. Do zakončení se dostal nejprve Bonaventura, jehož pokus Frison likvidoval jen s velkými obtížemi.

Po hodině hry se znovu ozvala Catania, Slony mohl do vedení poslat Gonzalo Castro. Jeho pokus ale ztečovala obrana Atalanty na rohový kop. Sudí Davide Massa se ocitl v epicentru dění poté, co odpískal pokutový kop ve prospěch domácích. Giacomo Bonaventura upadl v pokutovém území a jeho pád ocenil Massa právě nařízeným zákrokem. K míči se za pískotu hostujících fanoušků postavil German Denis a nabízenou šanci proměnil.

Vyrovnat mohl deset minut před koncem Barrientos, ale nepřekonal brankáře Sportiella. Také Barrientos upadl ve vápně soupeře, tentokrát však zůstal sudí Massa neoblomný. Bylo by zajímavé hádat, co by se jinak stalo. Takto jsme se sice dočkali další branky, ta ale padla na opačné straně. Maximiliano Moralez se v pokutovém území zbavil obránce a vystřelil přesně - 2:0. Co na tom, že střídající Sebastián Leto snížil? V závěrečných minutách docházel hostům čas i síly, takže se z bodů radují domácí.

Více informací k zápasu

Turín FC - ACF Fiorentina 0:0

12.01.2014 12:30

Góly: -

Fotbalisté Fiorentiny poprvé okusili, jaké je to nemít v útoku ani Gómeze a dokonce ani Rossiho. Největší obavy se tak potvrdily. Viola vyšla střelecky naprázdno a s jinak dobře hrajícím Turínem pouze remizovala 0:0. Předvedli se zejména oba brankáři, jak Neto, tak i Padelli museli hned několikrát zasahovat.

Ačkoliv nakonec branka nepadla, utkání mělo co nabídnout. Hned v úvodu mohl zvednout diváky ze sedadel reprezentant Cerci, který napřáhl, ale jeho pokus nakonec zlikvidoval gólman Neto. Fiorentina kontrovala o pár minut později prostřednictvím Fernándeze, jenž se pokusil Padelliho překvapit z volného přímého kopu. Padelli podobně jako Neto byl na svém místě. Po čtvrthodině hry zazdil dobrou příležitost obránce Roncaglia a opět na druhé stejně neuspěl Cerci. Šance střídala šanci a Borja Valero krátce nato odmítl vedení Violy. Svojí přízemní ránu nasměroval jen těsně vedle tyče.

Španělský záložník Borja Valero byl vůbec v prvním poločase hodně vidět a k zakončení se dostal ještě dvakrát. Nutno podotknout, že šlo opravdu o velké šance. Podobně byl na tom Cerci, od kterého obraně Violy hrozilo největší nebezpečí. Branka v první pětačtyřicetiminutovce sice nepadla, ale diváci viděli oboustranně dobrý a zejména ofenzivní fotbal.

Druhá půle, co se týče herního obrazu, navázala na půli první. Opět se překonávali zejména Valero a Cerci a pochopitelně i oba brankáři, kteří měli lví podíl na nerozhodném stavu. Po hodině hry zkusil štěstí Barreto, ale Neto byl prostě k nepřekonání. Deset minut před koncem zápasu byl blízko rozhodnutí Meggiorini, kterému připravil dobrou šanci Cerci. Každopádně Neto nemusel zasahovat, neboť střela šla těsně mimo tyče.

Zápas si určitě zasloužil gólové vyjádření, ovšem nakonec dospěl do bezbrankového konce a dělba bodů je z konečného pohledu zasloužená.

Více informací k zápasu

Bologna FC - SS Lazio 0:0

11.01.2014 20:45

Góly: -

Bezbranková nuda byla k vidění na Renato Dall'Ara. Boloňa pod novým trenérem Ballardinim nedokázala zvítězit, stejně jako Lazio venku pod Rejou. Konečný výsledek 0:0 pro oba celky nic neřeší.

Boloňa bojuje o záchranu a k tomuto úkolu povalala Davida Ballardiniho. Jeho premiéra nakonec dopadla rozpačitě. Bod s Laziem sice nemusí znít špatně, ale vzhledem k tomu, že Boloňa hrála doma se soupeřem, který venku ještě nevyhrál ,je to málo.

Lazio před týdnem vyhrálo nad Interem 1:0, ale co se do fotbalové krásy týče, vůbec neoslnilo a platilo to i v tomto utkání. V prvním poločase Rejovi svěřenci dokonce ani jednou nevystřelili na branku. Boloňa na tom byla v první pětačtyřicetiminutovce lépe, ve 28. minutě zakončoval na malém vápně Bianchi, ale trefil pouze střed branky a v něm postaveného Berishu, který mezi tyčemi nahradil reprezentanta Marchettiho. Jinak ani Boloňa nebyla směrem dopředu příliš aktivní.

Bohužel ani ve druhém dějství diváky z fotbalové nudy nikdo nevysvobodil. Vlastně až samotný závěrečný hvizd sudího Celiho. Ještě než se tak stalo mohl dvacet minut před koncem rozhodnout kanonýr Miroslav Klose. Německý šutér po parádním centru z malého vápna netrefil branku a této zahozené šance musel litovat. V 83. minutě neuspěl ani se svojí dalekonosnou ranou Koné a diváci se branky prostě nedočkali. Konečná remíza 0:0 pro oba týmy nic neřeší. Boloňa dál zůstává ve velkém sestupovém ohrožení a Lazio se ze středu tabulky nikam neposune, navíc po neděli ho může přeskočit Janov nebo AC Milán.

Více informací k zápasu

AS Livorno - Parma FC 0:3

11.01.2014 18:00

Góly: 2. Raffaele Palladino, 86. Amauri, 90+3. Amauri (pen.)

Jak Livorno utkání začalo, tak ho také dokončilo. Hostující Ducali se na Armando Picci dostali velmi brzo do vedení a v závěru své vedení stvrdili dvěma brankami. Dva zásahy si připsal Amauri, ale vše odstartoval Palladino.

Livorno, krčící se na předposlední pozici potřebovalo zabrat, ale začátek utkání s Parmou mu hrubě nevyšlo. Hostům stačily pouhé dvě minuty na to, aby šli do vedení. Centr zprava nasměroval mezi tři tyče povedenou volejí Raffaele Palladino a Bardi byl zcela bez šance - 1:0. Parmě rychlá trefa velmi pomohla a Livorno se muselo nadále bránit. Domácí navíc potkala ve 24. minutě další nepříjemnost, hřiště musel opustit Biagianti, kterého nahradil Siligardi. Domácí postupně hru vyrovnali a před koncem prvního poločasu nebezpečně zahrozili. Mirante střelecký pokus zlikvidoval a tak se šlo do šaten za stavu 1:0 pro Ducali.

Druhé dějství začalo úplně jinak než to první. Livorno přešlo do ofenzívy a Siligardiho ránu musel krotit pozorný Mirante. Po hodině hry měl asi největší příležitost na vyrovnání Piccini. Jeho hlavu, stejně jako předchozí pokusy domácích, zlikvidoval Mirante. Livornu se nedařilo srovnat a čas ubíhal. Ani Parma si nemohla být ničim jista, hubené vedení bylo velmi ošemetné a Livorno mohlo kdykoliv udeřit.

Sedm minut před koncem utkání se zaskvěl také brankář Bardi, který si poradil Gobbiho tvrdou ránou. Jeho spoluhráči mu ale moc nepomohli, o další čtyři minuty nechali zakončovat nejprve Palettu a poté i nadvakrát Amauriho, jenž vstřelil druhý a pro utkání nakonec zásadní gól. V nastaveném čase se ještě projevila frustrace z výsledku a po Emersonově faulu nařídil sudí pokutový kop. Amauri byl i tentokrát úspěšný. Ducali nasázeli Livornu celkem tři branky a z Armanda Picci si odvážejí stejný počet bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC19171146:1252
2.AS Řím19135139:1044
3.SSC Neapol19133341:2042
4.ACF Fiorentina19114434:2037
5.Inter Milán1988338:2332
6.Hellas Verona19102734:3032
7.Turín FC1968531:2726
8.Parma FC1968529:2626
9.SS Lazio1966723:2624
10.Janov CFC1965819:2423
11.AC Milán1957731:3022
12.UC Sampdoria1956822:2721
13.Atalanta Bergamo19631020:2921
14.Cagliari Calcio1949619:2821
15.Udinese Calcio19621118:2820
16.Chievo Verona19451014:2417
17.US Sassuolo19451021:4117
18.Bologna FC1937917:3316
19.AS Livorno19341216:3313
20.Calcio Catania19341213:3413

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (344)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele