Serie A souhrn - 18. kolo

12.01.2008, 19:55, aktualizováno 13.01.2008, 22:52
Komentáře a souhrny
V Itálii nic nového. Vedoucí Inter vyhrál v Sieně a udržel si sedmibodový náskok před AS Řím, který uspěl v Bergamu. Tři body získaly i Fiorentina a Udinese, čímž se přiblížily Juventusu. Stará dáma včera až v poslední minutě zachránila alespoň bod v Catanii. Znovu selhalo Lazio, doma prohrálo s Janovem, naopak se předvedl Milán, když přejel 5:2 Neapol.

Empoli FC - Reggina Calcio 1:1

12.01.2008 18:00

Góly: 5. Luca Saudati (pen.) - 2. Fabio Ceravolo

V prvním utkání 18. kola padaly branky jen v úvodních pěti minutách. Skóre nejprve otevřel rychlým gólem po dvou minutách hry hostující Ceravolo. Radost Regginy ale dlouho netrvala a v 5. minutě z penalty srovnal Saudati. O deset minut později potom tentýž hráč druhou penaltu neproměnil a zápas skončil 1:1.

Utkání mělo opravdu raketový start. Po necelých 120 sekundách hry domácí brankář nedosáhl na Missiroliho centr a Fabio Ceravolo zakončoval do odkryté branky. Fanoušci Regginy se pochopitelně radovali, protože Reggina Empoli na jeho hřišti dosud neporazila. Úsměv na tváři jim ale o pár minut později vzal debutující Cirillo, který ve vápně nekompromisně seslal k zemi Busceho, a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten v 5. minutě bezpečně proměnil Luca Saudati. Cirillo podtrhl svůj nevydařený debut již o deset minut později, kdy neohrabaným zákrokem v pokutovém území fauloval Saudatiho a opět byla nařízena penalta. K exekuci se opět postavil Saudati. Tentokrát ale jeho střelu gólman Campagnolo vystihl a vyrazil. Trávník byl smáčen hustým deštěm a na kvalitě hry se to výrazně podepsalo. Podmáčený terén zastavil například střelu Missiroliho, která se pouze doploužila k brance.

Ve druhém poločase se musel proti hlavičce domácího Busceho vytáhnout brankář Compagnolo. Následný Marianiniho volej se mezi tři tyče nevešel. Compagnola poté z uctivé vzdálenosti prověřil také Saudati a Empoli pomalu přejímalo kontrolu nad utkáním. Reggina na tento stav reagovala střídáním a na hřiště vyběhl debutant Christian Stuani. Po dobré kombinaci Missiroliho s Cozzou se hosté dostali k jedné z mála střel, ale brankář Balli vytáhl brilantní zákrok. Debutující Stuani se předvedl ve vynikajícím světle, když po pouhých třech minutách na hřišti dokázal vytvořit dvě slibné brankové příležitosti. V závěru utkání se ještě domácí dožadovali třetí penalty po údajném faulu Tognozziho, ale rozhodčí zůstal klidný a nechal pokračovat ve hře.

Hru ukončilo první oficiální ‚terzo tempo‘, nové povinné pravidlo, kdy si hráči na konci utkání podají ve středovém kruhu ruce.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - Juventus FC 1:1

12.01.2008 20:30

Góly: 15. Gionatha Spinesi - 90. Alessandro Del Piero

Gól Alessandra del Pierra v nastaveném čase ze sporné penalty zachránil Juventusu alespoň bod z utkání na hřišti Catanie. Znamená to ale, že turínský velkoklub opět ztratil na stále více odskakující Inter.

Juventus byl před zimní přestávkou v dobré formě, vyhrál tři zápasu v řadě. Dnešní výkon však na Catanii nestačil. Hrálo se za velkého lijáku a hra tomu odpovídala. První šance zápasu přišla až v 11. minutě. Roh Del Piera našel hlavu Nicola Legrottaglieho, ten však zamířil vysoko nad břevno. S první šancí Catanie přišel i první gól. Giuseppe Mascara poslal z levé strany skvělý centr do vápna na Gionathana Spinesiho a ten z blizka volejem přesně zakončil. Hosté sice reklamovali ofsajd, opakované záběry však prokázaly, že rozhodnutí rozhodčího nechat hru pokračovat bylo správné.

Juventus měl sice míč víc na kopačkách, do větších šancí se však nedostával. V 25. minutě se do jedné mohl dostat Del Piero, nesprávně mu byl však odmáván ofsajd. Dvě minuty před koncem první půle měli hosté další velkou šanci, centr Hasana Salihamidžiče našel hlavu Trezegueta, ten však mířil mimo branku. Kdyby francouzský střelec pustil míč na lépe postaveného Nedvěda, mohlo být v týmu Juventusu o něco veseleji, takhle šli do kabin za nepříznivého stavu 0:1.

V druhé půli rozpoutali hráči Juventusu velké představení svých šancí. Catania se prakticky vůbec nedostávala k míči a občas ani nestíhala reagovat na rychlé akce Juventusu. V 56. minutě Del Piero zkoušel štěstí akrobaticky nůžkami, nezamířil však přesně. O minutu později Trezeguet z bezprostřední blízkosti branky poslal míč hlavou jen do náruče Polity. V 64. minutě po centru Zanettiho Del Pierro opět mířil jen mimo branku. O minutu později Pavel Nedvěd předvedl, že má v noze dynamit a nebýt bloku Cristiana Silvestriho, střela by do branky asi zapadla.

V maření šancí pokračoval Del Piero v 72. minutě. Po centru Marchionniho mířil již tradičně vedle. V 86. minutě ještě jednu šanci zahodil Trezeguet a s hosty už to vypadalo špatně. V nastaveném čase však rozhodčí odpískal dosti spornou penaltu. V souboji Biagianti s del Pierem viděl faul domácího záložníka. Penaltu si postavil sám "postižený" a s přehledem proměnil. Po několika vteřinách pak rozhodčí utkání ukončil, Juventus tak zachránil alespoň bod za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Città di Palermo 3:0

13.01.2008 15:00

Góly: 20. Claudio Bellucci, 45. Paolo Sammarco, 77. Antonio Cassano

Z přímého souboje o pohárové příčky vyšla po vynikajícím výkonu Antonia Cassana domácí Sampdoria, která jasně přehrála Palermo 3:0. Cassanovi návrat do sestavy Blucerchiati opravdu vyšel a po odpykaném trestu měl lví podíl na důležitém vítězství svého týmu.

Hned v samém úvodu utkání měli domácí obrovskou šanci. Cassano skvěle našel Christiana Maggia, který ale ze šesti metrů netrefil branku. Cassano pokračoval ve svém galapředstavení a další šanci připravil tentokrát pro Daniele Franceschiniho, který ale nevyužil příležitost, jak oslavit své 32. narozeniny, a přestřelil. Franceschini se dostal o chvilku později do další šance, tentokrát jeho střelu z brankové čáry vykopl obránce Barzagli. První šanci si hosté z Palerma vypracovali až po dvaceti minutých hry, kdy Amauri přiklepl Miccolimu, ale jeho tvrdá rána branku neohrozila. Domácí rychle odpověděli, tentokrát již nádherným gólem. Vynikající kombinaci Cassana s Belluccim zakončila povedená Bellucciho střela, která zapadla ke vzdálenější tyči. Ve 20. minutě domácí vedli 1:0 a svůj náskok dokázali ještě do poločasu zdvojnásobit. Těsně před koncem prvního dějství zahrával Cassano volný přímý kop, míč se dostal k Maggiovi, kterému ho ale od nohy ustřelil rozběhnutý Sammarco a z pěti metrů prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Palermo se sice ve druhém poločase snažilo, ale jediná větší šance přišla po střele Amauriho, která orazítkovala tyč. Po divácky atraktivním prvním poločase se ve druhém diváci doslova nudili. Konečný výsledek pak v 77. minutě stanovil Antonio Cassano, který pouze dorazil střelu Huga Campagnara. Sampdoria si už poté vedení bezpečně uhlídala a získala tři body.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AS Řím 1:2

13.01.2008 15:00

Góly: 17. Adriano Ferreira Pinto - 38. Francesco Totti, 44. Mancini

Favorizovaný AS Řím si připsal tři body za vítězství 2:1 na půdě Atalanty Bergamo. AS se tak vzdálilo třetímu Juventusu, který včera zaváhal. Na první místo však AS nadále ztrácí sedm bodů, jelikož Inter opět vyhrál. Atalanta klesla na devátou příčku.

Domácí začali lépe a první střelu na branku si připsal Morris Carrozzieri. Doni byl však pozorný. Ve dvanácté minutě o sobě dali vědět také Giallorossi. Rodrigo Taddei našel skvěle volného Mancinoho, jehož nebezpečný pokus z krátké vzdálenosti výtečně chytil Coppola. Giallorossi se dále hrnuli do útoku, avšak štěstí jim nepřálo. Byli to totiž domácí, kdo se ujali vedení. V 17. minutě otevřel skóre Adriano Ferreira Pinto. Naběhl si na Belliniho centr, svou střelu poslal podél Doniho do sítě a probudil tak stadión Atleti Azzurri D'Italia k životu.

Gól domácí nabudil a několik chvil po prvním gólu musel Doni vytáhnout skvělý zákrok na dalekonosnou dělovku Tiberia Guarenteho. Na druhé straně se pokoušel probudit Řím k životu Mancini, ale jeho střela šla nad branku Ferdinanda Coppoly. V 36. minutě však již byli Římané mnohem blíže vyrovnání. Coppola neudržel tvrdou Mexesovu střelu a Simone Perrotta následně trestuhodně přestřelil prázdnou bránu! O dvě minuty později se však již Luciano Spalletti mohl radovat. Francesco Totti se postavil k přímému kopu a poslal střelu do míst, kam Coppola nedosáhl. Giallorossi tlačili a chtěli vyhrát, o čemž svědčí i celkové držení míče – 65% pro AS a 35% pro Atalantu. Tlak hostí vyústil ve 44. minutě ve vítězný gól. Mancini svou pravačkou zčista jasna vystřelil a překvapil Coppolu, který na míč už nedosáhl.

Do druhé půle Atalanta posílila ofenzívu, když na hřiště přišel Zlatan Muslimovič. Dal o sobě vědět hned po startu druhé půle, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Zhruba po hodině hry vychytal Doni Tissoneho pokus a o chvíli později vstřelilo AS na druhé straně branku. Ta byla však neuznána kvůli ofsajdovému postavení Simoneho Perrotty. V 67. minutě se dokázal uvolnit Sergio Floccari a šel sám na Doniho. Brazilský gólman vzešel z nájezdu vítězně a Atalanta promarnila jedinečnou příležitost ke srovnání. Poté měl šanci na vyrovnání ještě Zlatan Muslimovič, ale nadvakrát ji zahodil. Nejprve jeho hlavičku skvělým reflexem vyrazil Doni a následnou dorážku poslal útočník Atalanty nad odkrytou bránu. Do konce utkání se již nic výrazného nestalo a tak Římané slaví po vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

AC Siena - Inter Milán 2:3

13.01.2008 15:00

Góly: 31. Massimo Maccarone, 90. Fernando Forestieri - 26. Zlatan Ibrahimović (pen.), 45. Esteban Cambiasso, 52. Zlatan Ibrahimović

Inter podle předpokladů vyhrál v Sieně, vyhrál již po sedmé v řadě, a upevnil si vedení v čele tabulky. Pro Nerazzurri to bylo ale mnohem těžší utkání, než se očekávalo, takže o to jsou tři body cennější.

Hostům se dlouho nedařilo dostat přes dobře hrající obranu domácích a nevypracovali si za prvních dvacet minout žádnou pořádnou šanci. Nakonec jim ve 26. minutě pomohl rozhodčí, který po zákroku Paula Codrey na Julia Cruze nařídil pokutový kop. Domácím se tento verdikt nelíbil a dávali to značně najevo. S žádným protestem ale u hlavního sudího neuspěli a Ibrahimovič mohl skórovat. Brankář Manninger sice vystihl stranu, ale švédský útočník mu nedal šanci. Siena ovšem okamžitě zareagovala a ve 31. minutě už bylo vyrovnáno. Mario Frick prodloužil Locatelliho centr a Massimo Maccarone poté přes obránce Ivana Cordobu, který se možná ještě dotkl míče, propasíroval míč do branky. Hosté poté kupodivu praktikovali velice nudnou hru a Siena je tlačila. Byli to ale přeci jenom obhájci titulu, kdo se těsně před přestávkou ujali vedení. V pokutovém území vznikla nepřehledná situace, domácím se nepodařilo míč pořádně odkopnout a Ibrahimovič nakonec našel Estebana Cambiassa, který ve skluzu dovezl míč až za brankovou čáru. Ze strany domácích opět proběhly protesty, ale rozhodčí branku uznali a do šaten se šlo za stavu 1:2 z pohledu Sieny.

Po deseti minutách druhého poločasu si Inter pojistil vedení. Podruhé se trefil Zlatan Ibrahimovič, když z hranice pokutového území dělovkou vymetl horní růžek branky. Siena mohla o chvilku později snížit. Locatelli poslal přesnou přihrávku na Corviu, který unikl ofsajdové pasti. Brankář Cesar ale hbitě zareagoval a dobře vyběhl. Siena se o pár minut opět dožadovala penalty po Peleho zákroku na Locatelliho, ale rozhodčí zůstal klidný a nechal pokračovat ve hře. Nakonec se Sieně podařilo snížit, ale až v nastaveném čase, kdy se z hranice vápna přesně pod břevno trefil Forestieri.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Udinese Calcio 0:1

13.01.2008 15:00

Góly: 32. Fabio Quagliarella

Udinese dokázalo i přes hodinové oslabení porazit poslední Cagliari a po výhře 1:0 činí rozdíl mezi čtvrtými Friuliani a třetím Juventusem již pouhé tři body. Jedinou branku zápasu vstřelil v 32. minutě italský reprezentant Fabio Quagliarella.

Nový trenér Rossoblu Davide Ballardini doufal v první výraznější úspěch svého týmu. Cagliari totiž ze začátku zatlačilo hostující celek a poté byl navíc vyloučen stoper Udinese Felipe. Friuliani však dokázali i v deseti vstřelit branku a Cagliari nedokázalo již vyrovnat. Ke konci utkání byl ještě k tomu vyloučen domácí Joaquin Larrivey. Za domácí si odbyli premiéru dvě čerstvé posily – útočník Jeda a gólman Marco Storari.

První výraznější šance na vstřelení branky na sebe nechala čekat až do 11. minuty. Jedova rána z přímého kopu letěla jen milimetry mimo pravou tyč Handanovičovy branky. O chvíli později prozkoušel Handanovičovu pozornost Davide Biondini. Zhruba po čtvrthodině hry se zaskvěl kvalitním zákrokem Marco Storari, na kterém ztroskotala Pepeho snaha o vstřelení gólu. V 17. minutě se octl v "gólovce" Jeda. Obdržel luxusní kolmici od Alessandra Matriho, avšak svou střelu neumístil ideálně. V 26. minutě měli Rossoblu další příležitost. Nápaditý Matri dobře odcentroval na Daniele Contiho, který napálil míč do pravého horního rohu, ale Handanovič míč vyrazil senzačním hbitým zákrokem. O několik sekund nato zahodil tutovku Andrea Dossena. Odmítl poslat hosty do vedení a při snaze trefit prázdnou bránu orazítkoval jen břevno Storariho svatyně.

V 29. minutě zfauloval Felipe Jedu a vykoledoval si za tento zákrok žlutou kartu, k jeho smůle již druhou. Udinese tak bylo oslabeno již po půlhodině hry. Nicméně byli to právě Friuliani, kdo vstřelil první a také poslední branku utkání. Velkou měrou se pod gólem hostí podepsal domácí stoper Joe Bizera. Nesmyslně totiž ztratil balón a hosté okamžitě razili do protiútoku, který byl úspěšně zakončen Fabiem Quagliarellou. Ještě před koncem první půle mohli hosté vést o dvě branky. Antonio Di Natale našel skvěle Simona Pepeho, jehož střelu z velmi blízké vzdálenosti úchvatně zlikvidoval Storari.

V 58. minutě předvedli Friuliani skvělý úprk. Gaetano D’Agostino poslal do ulice rozběhnutého Mesta, který dokázal setřást obránce a na jeho přihrávku napříč vápnem jen o centimetry nedosáhl Fabio Quagliarella. V 63. minutě byl ve vápně hostí pěkný závar. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Joaquin Larrivey a svou hlavičku poslal do prázdné branky. Ke štěstí hostí balón na poslední chvíli odhlavičkoval z brankové čáry Andrea Dossena. Ke konci utkání byl Samir Handanovič v brance Udinese jako na kolotoči. Nejprve Alessandro Agostini přestřelil bránu z devíti metrů. A v poslední zběsilé čtvrthodině Handanovič zlikvidoval pokusy Contiho i Larriveye. V 82 minutě vytáhl Handanovič další úžasný zákrok proti pokusu Briezy. V závěru utkání byl akorát vyloučen Joaquin Larrivey. V 89. minutě dostal druhou žlutou kartu.

Více informací k zápasu

Turín FC - AS Livorno 1:2

13.01.2008 15:00

Góly: 78. Davide Bottone - 21. Francesco Tavano, 45. Francesco Tavano

AS Livorno prodloužilo svou sérii neporazitelnosti již na osm zápasů v řadě. Tentokráte si toskánský klub poradil FC Turín, když na Olympijském stadionu v Turíně zvítězil 2:1. Domácí však byli lepším týmem. Jak v držení míče, tak ve střelbě.

Od příchodu staronového trenéra Giancarla Camoleseho se Livornu nesmírně daří. Vzpomeňme si, jak se AS krčilo na posledním místě s dvěma body, nyní Livornu patří již 14. příčka a stále stoupá výš a výš.

První šanci utkání mělo FC Turín. Alvaro Recoba poslal na míru přesný centr na hlavu Saši Bjelanoviče, který prapodivnou hlavičkou trestuhodně zahodil tutovku. V 11. minutě se projevili také hosté. Giovanni Pasquale našel ve vápně Joseho Luise Vidigala, ten však selhal v koncovce. O deset minut později se již rozvlnila síť branky domácích. Giovanni Pasquale našel přesným centrem ve vápně kanonýra Francesca Tavana, ten si balón zkušeně zpracoval hrudí a přízemní střelou nedal Serenimu šanci. O několik minut později zahrozil na druhé straně Recoba, ale jeho "centro-střelu" vyrazil Amelia do bezpečí. O minutu později musel Amelia opět vytáhnout jeden ze svých skvělých zákroků. Paolo Zanetti rázně hlavičkoval k pravé tyči, avšak Marco Amelia jeho pokus krásnou robinzonádou zneškodnil. Ještě do třetice se Amelia vyznamenal proti pokusu Di Micheleho. I přes velký tlak domácích to byli opět hosté, kdo skóroval. Diego Tristán zahrál perfektně přímý kop, ale míč jen orazítkoval tyč Sereniho branky. Avšak Francesco Tavano si vyčíhal na odražený míč od tyče a bez problémů navýšil na 2:0 pro toskánský klub.

Po přestávce se domácí opět tlačili dopředu. Alvaro Recoba hlavičkoval nad branku hostí. Na druhé straně se naskytla pro Tavana šance dokonat hattrick, ale Sereni si připsal dobrý zákrok. Toro bylo bezradné. Ne a ne dotalčit balón do brány. Buď byla chyba v koncovce a nebo to, z pohledu Livorna, jistil výtečný Marco Amelia. Nakonec se to domácím přeci jen povedlo. V 78. minutě vystřelil z kraje pokutového území vystřídavší Davide Bottone a přesně umístěnou střelou nedal Ameliovi šanci. Toro se ještě tlačilo do útoku, avšak střely Recoby a Nataliho si cestu do sítě nenašly.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Janov CFC 1:2

13.01.2008 15:00

Góly: 23. Stefano Mauri - 51. Marco Borriello (pen.), 55. Marco Borriello

Čtyři minuty stačily Marku Borriellovi na to, aby se stal hrdinou Janova. Dvěma góly v rychlém sledu otočil na Olympijském stadionu stav utkání a poslal Lazio do kolen.

Borriello byl vidět od začátku zápasu, v úvodu to byl jedině on, kdo dokázal ohrozit domácího brankáře. Lazio nehrálo dobře, o to překvapivěji se dostalo ve 23. minutě do vedení. Brankář Rubinho špatně vyrazil míč a dobíhající Mauri nabídnutou příležitostí nepohrdnul. Rubinho alespoň trochu své zaváhání napravil, když o chvíli později zlikvidoval nebezpečnou střelu Zauriho.

Pro Lazio se zápas přestal vyvíjet dobře už těsně před přestávkou, když musel ze hry zraněný kanonýr Rochci. Když pak rozhodčí posoudil minimální kontakt Stendarda s Milanettem jako penaltový a Borriello pokutový kop proměnil, začali na hřišti stále jasněji vládnout hosté.

O čtyři minuty později si Borriello naskočil na přímý kop Milanetta a strhnul vedení na stranu Janova. Lazio pomalu ztrácelo další zápas a snažilo se nastalou situaci zvrátit, jenže neúspěšně. Domácím citelně chyběl v útoku Rochci, snaha jeho spoluhráčů o vstřelení gólu byla poněkud křečovitá. Jen díky dobrým zákrokům Ballotty hosté své vedení ještě nezvýšili.

Více informací k zápasu

Parma FC - ACF Fiorentina 1:2

13.01.2008 15:00

Góly: 69. Ferdinand Coly - 43. Adrian Mutu, 85. Adrian Mutu (pen.)

Adrian Mutu vstřelil svému bývalému klubu dvě branky a Fialky si po kostrbatém výkonu odvážejí z Parmy všechny tři body.

Cesare Prandelli, Sebastian Frey a Adrian Mutu se vrátili zpět na stadion Tardini, kde začínali svoji kariéru. Pro Fiorentinu to ale byl těžký výlet, protože z pěti posledních utkání na hřištích soupeřů si Fialky odvezly pouze jedno vítězství. Domácí Parma naopak poslední dvě domácí utkání vyhrála.

První střelu utkání vyslal po třech minutách hry z voleje Christian Vieri, ale nenadělal s ní větší problémy. Parma rychle odpověděla a díky nezvyklé sérii pěti střel za sebou byla blízko úvodní brance. Všechny pokusy ale zlikvidovala buď obrana, či brankář Frey. Parma poté byla donucena střídat. V hlavičkovém souboji s Vierim se zranil Falcone. Oba týmy předváděly pohledný fotbal a diváci se bavili. Reginaldo oloupil o míč jednoho z obránců, následná střela ale skončila vysoko nad brankou. V 16. minutě se v největší šanci dosavadního průběhu utkání ocitl Andrea Pisanu, který skvěle obešel obránce, ale jeho nepovedená střela Freye neohrozila. Domácí stále tlačili a Fialky se nezmohly na žádný odpor. Nejprve akrobatickým volejem netrefil Corradi a poté Pisanu orazítkoval tyč. Těsně před poločasovým hvizdem se hosté trochu oklepali a vytáhli do útoku. Dělovku Riccarda Montoliva brankář Bucci pouze vyrazil a z následného rohu poprvé kapituloval. Mutu si skvěle naběhl a hlavičkou usměrnil míč do branky. Ve 43. minutě byl stav 0:1.

Fialky vedoucí branka jasně povzbudila a do druhého poločasu Fiorentina vstoupila mnohem lépe než do toho úvodního. Dvakrát se pokoušel překonat domácího brankáře Donadel, ale ani jedna střela se neujala. Poté předvedl Bucci vynikající zákrok proti střele Adriana Mutua. Rumunský útočník byl u všeho důležitého. Postavil se i k exekuci volného přímého kopu, který ovšem napálil do zdi. Míč se k němu ale vrátil a Mutu opět vypálil, ale ani tentokrát gólmana nepřekonal. Parma se nevzdávala a v 69. minutě vyrovnala. Volný přímý kop zahrával Cigarini a svým centrem našel ve vápně úplně osamoceného Colyho, pro kterého nebyla přesná hlavička žádný problém. Hosté si ale přeci jenom tři body nenechali vzít a šest minut před koncem si Vieri po zákroku Morroneho vymodlil penaltu. Ačkoliv si Bucci vybral správnou stranu, Mutu mu přesto nedal šanci a zajistil Fialkám důležité tři body.

Více informací k zápasu

AC Milán - SSC Neapol 5:2

13.01.2008 20:30

Góly: 15. Ronaldo, 31. Clarence Seedorf, 46. Ronaldo, 68. Kaká, 74. Alexandre Pato - 28. Roberto Sosa, 38. Maurizio Domizzi (pen.)

Až v osmém domácím zápase letošní sezóny dokázal AC Milán zvítězit. K výsledku 5:2 výraznou měrou přispěl mladý Brazilec Pato, který si v dresu AC odbyl gólový debut.

Fanoušci domácích museli prožil nebývalé množství radosti. Dvě branky vstřelil věčně zraněný Ronaldo, novic Pato ukázal, že v něm má Milán další poklad a hlavně AC vyhrálo po dobrém výkonu.

Ronaldo se trefil už v 16. minutě, když obstřelil brankáře Iezza. Druhou branku přidal pohotovým volejem Seedorf. Neapol však držela s domácími krok a svou aktivitou si po obou úspěších AC vynutila vyrovnání. Ve 28. minutě překonal Didu nádherným volejem Sosa, o deset minut později vyrovnal s penalty Domizzi poté, co rozhodčí odpískal faul Kaladzeho na Lavezziho.

Neapol hrála dosud vyrovnanou partii, jenže nezachytila nástup do druhé půle. Už po půl minutě centroval Seedorf a Ronaldo suverénně míč usměrnil do sítě. Když pak vyslal nechytatelnou střelu Kaká, bylo o vítězi rozhodnuto.

Domácí fanoušci moc přáli branku debutujícímu Patovi a nakonec se dočkali. V 74. minutě si zázračný Brazilec skvěle zpracoval balón, obehrál Domizziho a překonal brankáře. Sám Pato dobře ví, že dnes nemuselo a nemělo zůstat jen u jednoho gólu. Už v prvním poločase spálil dvě vyložené šance, po přestávce ještě jednu. Jeho výkon však potvrdil skvělé reference, které jej předcházely.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán18144040:1146
2.AS Řím18116135:1939
3.Juventus Turín18106236:1636
4.Udinese Calcio1895423:2132
5.ACF Fiorentina1887328:1731
6.Citta di Palermo1867525:3025
7.Sampdoria Janov1873825:2424
8.Neapol SSC1865727:2723
9.Atalanta Bergamo1757524:2322
10.Calcio Catania1857618:2022
11.FC Janov1857618:2422
12.AC Milán1556426:1421
13.FC Parma1846820:2618
14.AS Livorno1746721:2818
15.Lazio Řím1846820:2718
16.FC Turín18211516:2217
17.Empoli FC1837815:2516
18.AC Siena1828819:2814
19.Reggina Calcio1728713:2614
20.Cagliari Calcio18241213:3410

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak sem si na dnesni zapas podival jen na sestavy a kousek zapasu a vidim, ze sem chybu neudal..:-)

Reagovat
M11

bod je malo.. ale zaplat panbu za nej..

Reagovat
smazaný uživatel

Juve nema na to aby nejak zautocil na Inter za ten 3 flek budou asi hodne radi po sezone...

Reagovat
M11

a kdo rika neco o utoku na inter ?

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, sem cetl ten sohrn podzimu a tam bylo neco o utoku na titul...

Reagovat
M11

precti si co sem psal u souhrnu a pak reaguj

Reagovat
smazaný uživatel

ano mami...

Reagovat
M11

to zas ne ale tak chapes

Reagovat
smazaný uživatel

nevím já sem za bod rád i před zápasem sem ho čekal,z Catanie se body nevozí.Stejně si myslím že urveme v lize ale druhého fleka.Máme dobrý los

Reagovat
M11

veril sem ve 3 body... ale jak sme inkasovali modlil jsem se abysme srovnali... zapas sem nevidel jen cetl online... meli sme dost sanci to otocit ale to by bylo pro catanii krute... aspon ze del piero udrzel nervy

Reagovat
smazaný uživatel

aspon nam vratili jeden bod z tech tri, ktery nam sebrali v neapoli..

Reagovat
smazaný uživatel

Juve vedel som ze to bude tazky zapas..sned inter a AS zakopnu

Reagovat
satan_666

no jo,jako vždy, když vyrovnali na konci řikal jsem si,asi Del Piero z penalty no a ono bohužel jo,a eště dosti sporná... že by se zase vraceli do formy,kdy jim byly darovány tituly? ...

Reagovat
M11

na takove mrdy jsem cekal...

Reagovat
maros45

Ale v Talianskej lige to tak vždy bolo a bude, že sa bude hrať do vtedy až kým hráči z mesta fiatu nevyrovnajú, alebo nedajú gól a vyhrajú. Forza Inter

Reagovat
M11

s vama je to zbytecne resit... forza Juve

Reagovat
smazaný uživatel

co se ma vracet? nedelej ze sebe idiota a podivej se na penalty z duelu napoli-juve a uvidis co se vraci zmrde..

Reagovat
Antijuve

Zase jedno povedené kolo..... Juventus ztratil a AS ztratí s Atalantou.Nechtěli by jste to vy takzvaní velcí konkurenti o titul....... Interu aspoň trochu znepříjemnit.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

a výhrou Interu jsi si stoprocentně jistý?

Reagovat
Slejdy

ty si taky trosku mimo misu zjistuju posledni dobou

Reagovat
smazaný uživatel

snažíme se ne? S Atalantou jsme vyhráli, což pán nečekal, takže

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat,kdo je autorem komentáře k zápasu Juve a jestli ten zápas viděl? Gól Catanie BYL z ofsidu a vyrovnávací branka padla z JASNÉ penalty. Jinak se mi hra Juve líbí, i když na styl Catanie sestřelit a ubránit standardky to moc nešlo.

Reagovat
M11

Ze sporna penalta... byla uplne jasna

Reagovat
Antijuve

Řím to uhrál, škoda!!Mohli jsme mít náskok 10.bodů, takže až příští kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Len aby to nebolo dalsie kolo rozdiel 4-5 bodov...Interu sa dari,to je fakt,len 2-3 zapasy im nevyjdu a bude to inak.Nemyslim si,ze uz je rozhodnute,az taky rozdiel medzi Roma a Interom nie je a tipujem alebo presnejsie prajem titul AS Roma.

Reagovat
Slejdy

ty si taky kapr

Reagovat
M11

oleee

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení kola : výhra FC Janov v Římě !!!!!!! F.C. GENOA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio je prostě tragický.Potřebovali by posílit,hlavně na postu brankáře.

Reagovat
smazaný uživatel

to neni takovy prekvapeni zase..

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to je překvapení, ať se ti to líbí nebo ne!

Janov je venku nic moc...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale lazio hodne trapny, ani sem se nebal, kdyz sem daval na tiket 02..

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda, že Lazio je letos totálně na dně, ale jako dvojku jsem to neviděl.

Reagovat
Slejdy

ja mel 10

Reagovat
smazaný uživatel

Forza forza AC MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Inter pekna dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

Inteeer vyhraje ligu!!! s přehledem!! Forza Inter

Reagovat
M11

uz zasunul

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to je fakt typek

Reagovat
GEGE

paradní zapas

Reagovat
M11

no sak pockam si na zaznam

Reagovat
GEGE

mas se na co tesit

Reagovat
M11

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

hlásil dva, takže nesplnil

Reagovat
Shevchenko

No to byl fantastický zápas, Pato v útoku kouzlil, zasloužil si hattrick Ronaldo dvě šance dva góly. Jestli to tak půjde dál, tak se nemáme čeho bát.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná podívaná, klukům to vepředu sedělo spolu. Bude to hodně o tom, jestli zůstane Ronaldo zdravej, protože když se podívám na Gilardina nebo Pippa v porovnání s těma dvěma, tak to jsou nebe a dudy. Ale zatím nepředbíhejme, máte co dohánět.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se obával, každý ví, že bude chtít AC Milano stíhat špičku a proto se na něj bude připravovat obzvláště pečlivě. Přece jen nemají v Itálii mezi fans kdovíjakou pozici.

Reagovat
Shevchenko

No to je výplod.

Reagovat
GEGE

no 5:2 super zápas jestli bude Ronaldo zdravý tak se o ten 4. flek nebojím.Jinak Pato hrál výborně no co dodat super výkon jen tak dál.FORZA MILAN!!!

Reagovat
M11

1. Inter

2. AS

3. Juve

4. AC

Reagovat
Slejdy

asi jo ale doufam ze inter dame snad nejakym zazrakem ...

Reagovat
M11

sance umira posledni

Reagovat
Shevchenko

doufam:

1.AS

2.Inter

3.AC

4.Juve

nejspis:

1.Inter

2.AS

3.Juve

4.AC

Reagovat
smazaný uživatel

V "doufám" bych vyměnil na 3 místě AC za Juventus, na 4. místo dal Fiorentinu. V "nejspíš" bych opět vyndal AC, podle mě to nestihnou a ani by si to za tu nevydařenou polovinu sezóny nezasloužili.

Reagovat
Shevchenko

Tohle je naprosta hovadina, pokud budou mít více bodů než Fiorentina a Udinese, tak si to zaslouží, návíc pokud Milán vyhraje ty dohrávky, tak mu budou na 4 místo chybět 2 body.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas..kdo má body na konci ten je lepšímžádný zásluhy atd..myslim že to AC dá..doufám

Reagovat
M11

tady rozhoduji zkusenosti a hlavne kvalita...skoncite 4. a ja mam malinko obavy aby ste neskoncili i pred nama... ale verim v ten 3 flek...

Reagovat
smazaný uživatel

1.Inter

2.Juve

3.ASR

4.ACM

s tim interem se asi musime vsichni smirit a ACM to podle me na ten ctvrtej flek dotahne..

Reagovat
Slejdy

juve nemuze predskocit AS

Reagovat
M11

muze ale bylo by to pro me prekvapeni

Reagovat
Slejdy

vis slejdy jako

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že se Francesko nezraní, protože pokud bude zdráv, tak snad zlomíme ty posraný předsudky!

Reagovat
sansiro

Dneska parádní zápas, fakt nádhera!!!!!! Doufám, že se dívali všichni zastánci anglické ligy ( ) Snad se blýská na lepší časy a jaro bude patřit Milánu. Arsenal se už třese!!! MILAN PER SEMPRE!!! p.s. Pato super!

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze by v tomhle mohlo byt jadro problemu, podcenit soupere, pak bych se nejaky ty remize nedivil..

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím,když jsem viděl tu defenzívu,tak byste se měli třást spíš vy. Ale snad to nějak dopilujete.

Reagovat
sansiro

Ani ne. Hráčská kvalita jednoznačně na straně AC. Milán tyhle zápasy umí. Carlo je snad připraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo Tomu říkám návrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak ..Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jednou bych se chtěl zeptat,jak je to s těmi komentáři k zápasům, protože podle komentáře k zápasu Juve to vypadá jako by nám rozhodčí darovali bod, ale oni nám 2 body sebrali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele