Serie A - souhrn 18. kola: Neapol na druhém místě

17.12.2021, 20:27, aktualizováno 19.12.2021, 22:46
Komentáře a souhrny
Eljif Elmas (© AFP)
Neapol na San Siru porazila AC Milán a posunula se před Rossoneri na druhou příčku za Inter, jenž rozstřílel Salernitanu. Juventus vyhrál na půdě Bologně a posunul se na šestou příčku. AS Řím v sobotu dosáhl na velké vítězství na hřišti Atalanty, kde nastřílel čtyři góly. Lazio na úvod osmnáctého kola naplnilo roli favorita a doma si poradilo s Janovem, trenér Andrij Ševčenko tak stále čeká na první výhru na lavičce CFC...

AC Milán - SSC Neapol 0:1

19.12.2021 20:45

Góly: 5. Eljif Elmas

Stejně jako v březnu i tentokrát veze Neapol ze San Sira nejtěsnější vítězství. Zápas plný soubojů s minimem stoprocentních šancí rozhodl už po pěti minutách Eljif Elmas. Milánští si s organizovanou hrou Partenopei vůbec nevěděli rady a po porážce klesli na třetí místo.

Měl to být hřeb večera. Osmnácté kolo svedlo dohromady AC Milán a SSC Neapol, tedy dva týmy, které pomýšlejí na nejvyšší příčky, ovšem místo ofenzivní podívané to byl litý boj.

Samotný začátek utkání diváky určitě navnadil. Po pěti minutách předvedli Rossoneri katastrofální bránění rohového kopu a Eljif Elmas, nehlídaný Tonalim ani Ibrahimovićem, na přední tyči hlavičkoval úspěšně do sítě.

Odpověď Milána mohla přijít v 18. minutě, ale Ibrahimović po centru Balla-Tourého hlavičkoval těsně vedle. Po hříchu to byla jedna z mála příležitostí v průběhu prvního poločasu. Za zmínku ještě stojí Florenziho pumelenice těsně vedle branky, jinak to byl spíše boj ve středu hřiště. Sudí Massa nechal plynout poměrně tvrdou hru a žlutou kartou ocenil jen Di Lorenziho.

Obě strany nastoupily do druhého poločasu beze změn a hned na začátku měl slušnou příležitost opět Ibrahimović. Švéd zakončoval z úhlu a Ospina výborným zákrokem vyrazil balón na rohový kop! Jinak byl obraz hry totožný. AC se přes dobře organizovanou defenzivu Neapole těžko dostávalo a ke zlepšení nevedlo ani Pioliho střídání. Rossoneri posílili ofenzivu o Girouda, Saelemaekerse nebo Castilleja, avšak bezvýsledně.

Teprve v závěrečných minutách si domácí vytvořili tlak a jeho výsledkem byla branka vstřelená Franckem Kessiém. Záložník Pobřeží slonoviny se dostal k dorážce, nicméně jeho radost byla zbytečná. VAR systém odhalil Giroudův zvláštní ofsajd a branka neplatila. Francouz sice ležel na zemi a zdánlivě nezasahoval do hry, jenomže měl před sebou Juana Jesuse a toho ve svém postavení určitě ovlivnil.

Sudí Massa i díky průtahům nastavoval větší porci, než původní čtyři minuty, ale ani to milánskému AC nepomohlo. Neapol znovu po půlroce vyloupila San Siro a posunula se na průběžnou druhou příčku.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Venezia FC 1:1

19.12.2021 18:00

Góly: 1. Manolo Gabbiadini - 87. Thomas Henry

"Námořníci" nemohou být s výsledkem zápasu proti Benátkám spokojeni. Dlouhé vedení, které jim už v první minutě zařídil Manolo Gabbiadini, ztratili přesně tři minuty před koncem vyrovnávací brankou Thomase Henryho.

Remíza je pro domácí málo. Sampdoria chtěla na vlastním hřišti proti nováčkovi naplno bodovat a to se díky neschopnosti přidat druhý gól nepodařilo.

Benátky začaly na Stadio Luigi Ferraris nejhůř jak mohly a už v první minutě inkasovaly. Sampdoria předvedla pohlednou akci na jeden dotek, kterou v pádu zakončil Manolo Gabbiadini. Byl to očekávaný průběh a předpokládalo se, že domácí nezůstanou jen u jednoho gólu. Benátky také dokázaly zahrozit a v 17. minutě musel Audero předvést zásah proti Tessmannovi.

Sampdoria měla jinak více ze hry, ale přidat další gól se jí nedařilo. Candreva z přímáku minul, stejně jako později Gabbiadini. Před koncem prvního poločasu si počíhal na Candrevovu střelu Romero a tak si Sampdoria hýčkala jen jednobrankový náskok.

Sampdoria na neproměňování šancí doplatila. Krátce po změně stran hlavičkoval těsně vedle Thorsby a i další a další šance nekončily gólem. Ke slovu se dostávaly i Benátky, ale také nedokázaly mířit přesně. Hosty výrazně držel i brankář Romero a především díky němu zůstávali ve hře o body.

Deset minut před koncem přežila Sampdoria stoprocentní šanci, ale z tohoto varování si příliš nevzala a tři minuty před koncem o vedení přišla. Thomas Henry si navedl balón na pravačku a nádherným obstřelem do šibenice nedal Auderovy nejmenší šanci zasáhnout. Pro Sampdorii to byla pochopitelně studená sprcha a úder, ze kterého se nevzpamatovala.

Více informací k zápasu

Turín FC - Hellas Verona 1:0

19.12.2021 18:00

Góly: 26. Tommaso Pobega

Důležité tři body získal ve vyrovnaném utkání FC Turín. Veronský Hellas doma sestřelil jedinou brankou Tommasa Pobegy. Utkání výrazně ovlivnilo brzké vyloučení Giangiacoma Magnaniho.

Zápas mezi Turínem a Hellasem byl zajímavým i pro českého fanouška, protože teoreticky mohlo dojít na střet dvou českých reprezentantů Davida Zimy a Antonína Baráka. V základních jedenáctkách nefiguroval ani jeden. Zima byl alespoň na lavičce, kdežto Barák nebyl z důvodu nemoci do utkání vůbec nominován.

Očekával se vyrovnaný průběh, protože většina předchozích zápasů končila remízou. A prognózy se vlastně nepletly, přestože 24. minuta všechno změnila. Giangiacomo Magnani fauloval před šestnáctkou Sanabriu, který nahradil střelce Belottiho a protože v tu chvíli by útočník Turína postupoval sám na branku, byla z toho červená karta. Následnou standardní situaci Granata využila a balón do ohně dorazil do branky Tommaso Pobega.

Pro Hellas to rázem bylo hodně složité. Igor Tudor navíc musel i střídat, ale jeho svěřenci dál plnili pokyny na výbornou. Do konce prvního poločasu další gól neinkasovali a drželi se v kontaktu.

Turín, vědom si svého vedení, příliš velkou aktivitou neoplýval a nevytvářel si šance. Bezpochyby tím riskoval, protože stačila jediná povedená akce Verony a mohlo být vyrovnáno. V nastavení zkusil střelecké štěstí Simeone, ale branku netrefil a hned poté následoval konec.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Empoli FC 1:1

19.12.2021 15:00

Góly: 50. Riccardo Marchizza (vl.) - 72. Dimitris Nikolaou (vl.)

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Spezií a Empoli, což prakticky znamená ztrátu pro oba celky. Azzurri před týdnem vyloupili Neapol, ale porazit o záchranu bojující Spezii nedokázali.

Empoli přijíždělo jako favorit a nutno podotknout, že v prvním poločase mělo převahu. Od inkasovaného gólu zachránil domácí brankář Provedel, který před koncem poločasu zlikvidoval tečovanou střelu Pinamontiho i nebezpečnou ránu Marchizzy. Utkání, které mělo jinak výbornou atmosféru, v prvním poločase branku nenabídlo.

Spezia toho moc nepředvedla, ale krátce po změně stran si to vynahradila plnými doušky. V 50. minutě poslal před branku zpětnou přihrávku Reca a Riccardo Marchizza si nešťastně vstřelil vlastní gól.

Hosté okamžitě přepnuli na vyšší obrátky a výsledkem byla rána nad branku v podání Di Francesca. Podobně dopadla i střela Bandinelliho a tak si Spezia nadále udržovala těsný náskok. Empoli se dočkalo až v 71. minutě a opět sehrál roli vlastní gól. Žurawskiho centr si do vlastní sítě srazil Dimitris Nikolaou.

Stav 1:1 nevyhovoval ani jedné straně. Čtvrthodinu před koncem se Empoli dožadovalo pokutového kopu za Amianiho hru rukou, ale sudí společně s VAR systémem penaltu nenařídil. V 88. minutě zase proletěla Hendersonova střela těsně vedle tyče a nic dalšího už se na hrací ploše neodehrálo.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - US Sassuolo 2:2

19.12.2021 12:30

Góly: 51. Dušan Vlahović, 61. Lucas Torreira - 32. Gianluca Scamacca, 37. Davide Frattesi

Hodně divoké utkání se sehrálo krátce po poledni na stadionu Artemio Franchi ve Florencii. Domácí Fiorentina v prvním poločase zaspala a výsledkem toho byl dvoubrankový náskok Neroverdi. Ti si ale tři body neodvezli, protože Viola manko smazala a navzdory vyloučení Biraghiho udržela výsledek 2:2 až do závěrečného hvizdu.

Fiorentina i Sassuolo patří k obávaným strašákům letošní Serie A. Nejeden zvučný celek si na nich vylámal zuby a tentokrát je čekalo vzájemné měření sil, které slibovalo ofenzivní podívanou.

A dle předpokladů se začalo hodně aktivně a už po 180 sekundách měl na kopačce vedoucí gól Dušan Vlahović. Největší hvězda Italianova výběru střihla v pokutovém území nůžkami naprázdno. Velkou šanci mělo i Sassuolo a Terracciano musel zblízka likvidovat pokus hlavou. V následujících minutách se tempo trochu uklidnilo, ale ne na dlouho.

Po půlhodině hry hlavičkoval nad Frattesi a za další dvě minuty už se hosté prosadili. Gianluca Scamacca si zpracoval balón a z hranice šestnáctky neomylně vypálil tak, že Terraccino se natahoval marně. Sotva se domácí oklepali, už prohrávali o dvě branky. Davide Frattesi si seběhl na přihrávku Raspadoriho a neomylnou koncovkou poslal balón do sítě.

Fiorentina byla v problémech, ale ještě do konce prvního poločasu měla šance vrátit se zpět do utkání. Callejónova tečovaná střela z první prosvištěla těsně vedle a z následného rohového kopu předvedl Consigli pohotový zákrok. V nastavení si Viola vytvořila obrovský tlak, ale ani Bonaventura a po něm Vlahović výborného Consigliho nepřekonali.

Každopádně svěřenci trenéra Italiana ukázali svojí silu a v náporu pokračovali i po změně stran. V 52. minutě utekl obraně Sassuola Dušan Vlahović a střelou pod břevno snížil. Za dalších jedenáct minut pak Fiorentina vyrovnala na 2:2, když se po sérii odrazů dostal k bezprostřední dorážce Lucas Torreira. Po hodině hry se tak začínalo "od nuly".

Domácí zřejmě pomýšleli na obrat, ale ten jim zkomplikovala situace ze 70. minuty a vyloučení Cristiana Biraghiho. Hráč s číslem tři udeřil při souboji loktem do obličeje protihráče a sudí bez váhání tasil druhou žlutou kartu a tím pádem i červenou. Na využití přesilovky mělo Sassuolo zhruba dvacet minut, ale žádný další gól už nepadli proto, že střelu Kyriakopoulose vyrazil Terracciano na rohový kop.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Udinese Calcio 0:4

18.12.2021 20:45

Góly: 4. Jean-Victor Makengo, 45. Gerard Deulofeu, 50. Nahuel Molina, 69. Gerard Deulofeu

Před týdnem si na Cagliari smlsl mistrovský Inter, teď mu nasázelo ranec gólů Udinese. Sardinský celek se tak ani po tomto víkendu nevymaní z krize a zůstane v sestupovém pásmu. Dvěma góly se blýskl španělský křídelník Gerard Deulofeu, ale prosadili se i Nahuel Molina a Jean-Victor Makengo.

Udinese předvedlo dobrý výkon už v minulém kole proti AC Milán a na Sardinii na to navázalo. Pravdou je, že domácí vůbec nezachytili začátek zápasu a rychlá branka "Zebrám" pomohla do dalšího průběhu. Po čtyřech minutách se prodral do zakončení Jean-Victor Makengo a na jeho přízemní střelu byl Cragno krátký.

Hosté dostali utkání pod kontrolu a před koncem poločasu navýšili vedení. Cragno ještě ve 38. minutě předvedl výborný zákrok, ale těsně před odchodem do šaten ho překonal z volného přímého kopu Gerard Deulofeu.

Cagliari sáhlo hned k trojímu střídání, ale ani to nebylo nic platné. Pět minut po přestávce se opřel do odraženého balónu za šestnáctkou Nahuel Molina a propálil vše, co mu stálo v cestě. S Cagliari to vypadalo špatně a definitivně po zápasu bylo v 66. minutě, když obdržel druhou žlutou kartu Răzvan Marin. Oslabení domácí nedokázali vůbec vzdorovat a do pár minut inkasovali čtvrtý gól. Gerard Deulofeu předvedl i po druhé vynikající kopací technikou a z rohu pokutového území nádherným obstřelem dal na 4:0.

Domácí čekalo ještě předlouhých dvacet minut, přitom o vítězi již nebylo pochyb. Udinese nikam nespěchalo, i tak si ale bylo schopno vytvořit další zajímavé situace. Pátá branka nakonec nepadla, což hosty mrzí jen pramálo. Cagliari prohloubilo svojí krizi a v Serii A už nevyhrálo desátý zápas v řadě.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Juventus FC 0:2

18.12.2021 18:00

Góly: 6. Álvaro Morata, 69. Juan Cuadrado

I když se Juventusu v letošní sezoně nedaří, jedno pravidlo zůstává neměnné. Zápasy Boloni s Juventusem si pro sebe nadále uzurpuje "Stará dáma". Na Renato Dall'Ara tentokrát zvítězila 2:0 brankami Álvara Moraty a Juana Cuadrada. Boloňa nehrála vyloženě špatně, ale hosté byli jednoduše efektivnější.

Juventus před týdnem odevzdal body Benátkám a další ztrátu si už v Boloni nemohl dovolit. Domácí letos nepředvádějí špatný fotbal, ale v uplynulých dvou týdnech se jim nepodařilo získat výsledky, které by potřebovali.

A do zápasu se slavným soupeřem nevstoupili ani trochu dobře. Už v 6. minutě se Juventusu povedla rychlá akce, na jejímž konci byla chytrá Bernardeschiho přihrávka a pohotové zakončení Álvara Moraty! Úvodní branku ještě kontroloval VAR, ale nic proti pravidlům nenašel. "Stará dáma" se dostala do výhody, ale Boloňu rychlý gól nepoložil. První poločas nabídl obecně vyrovnanou partii a jednoduše můžeme říci, že hosté byli efektivnější.

Boloňa chtěla po změně stran zvýšit aktivitu a dostat Juve do úzkých. V 66. minutě měl obrovskou šanci na vyrovnání Nicolás Domínguez, ale z malého vápna Szczęsnyho nepřekonal. To se ukázalo být klíčovým momentem, protože hned vzápětí vstřelili hosté druhý gól. Juan Cuadrado si navedl balón na silnější pravačku a tečovanou střelou prostřelil brankáře Skorupskiho. Pro Boloňu to byl těžký úder, ze kterého se nevzpamatovala.

Do konce utkání ještě zbývalo zhruba dvacet minut, ovšem Boloňa už zcela rezignovala. Před koncem mohl Juventus definitivně rozhodnout třetí brankou, ale Cuadrado tentokrát minul cíl. "Stará dáma" splnila povinnost a získala tři body, díky kterým zůstává na pohárových příčkách. Rossoblu si připsali už třetí porážku v řadě.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AS Řím 1:4

18.12.2021 15:00

Góly: 45+1. Luis Muriel - 1. Tammy Abraham, 27. Nicolò Zaniolo, 72. Chris Smalling, 82. Tammy Abraham

Téměř přesně před rokem Atalanta nadělila Římanům potupnou čtyřku a pohrála si s nimi jako kočka s myší. Dnes jí to Vlci vrátili a z Bergama vezou překvapivé tři body po ještě překvapivějším debaklu.

V Bergamu se hrál velký šlágr sobotního programu. A oběma týmům šlo o hodně. Atalanta se v případě dnešního úspěchu v kombinaci s možným zítřejším klopýtnutím AC Milán mohla dostat na druhou příčku. Římané zase toužili konečně zlomit dlouhodobé prokletí, které je váže k větším týmům v italské elitní lize.

A zažili start snů. Už v první minutě totiž Tammy Abraham pronikal za obranu Atalanty a i když se mu Hans Hateboer vrhl na poslední chvíli pod nohy, jeho střele v cestě do brány už nezabránil. Naopak, jeho teč jí pomohla k obloučku nad bezmocným brankářem Juanem Mussem.

Jinak se hrálo hodně nervózně a často až za hranou pravidel. Mnoho soubojů na obou stranách bolelo, častokrát se na zemi objevovali Zapata, Iličić a Zaniolo. Po faulu na něj kopal standardní situaci Jordan Veretout, jenže vysoko přestřelil. Atalantě dělalo nezvyklé potíže dostat se k vápnu Ruie Patrícia, natož aby pro něj znamenala nebezpečí.

To se naopak stalo na druhé straně. Vlci se pustili po zisku míče do dalšího rychlého kontru, který Veretout táhl k vápnu a u něj nahrál na Nicola Zaniola. Mladý útočník, který se konečně oklepal ze dvou vážných zranění kolene, se protáhl do vápna a v něm zachoval chladnou hlavu. Musso neměl na umístěnou střelu z blízkosti nárok a kapituloval.

Pro Zaniola to byla vůbec první letošní branka v Serii A (trefil se v lize po více než 500 dnech), přičemž je fakt, že právě jeho dřívější góly letos AS hodně chybí. Takový Duván Zapata jich dal víc než celé trio útočníků AS (Abraham, Zaniolo a Mchitarjan). Trenér Gasperini viděl, že jeho tým potřebuje nový impuls. A tak poslal na hřiště hráče, který už dává hlasitě najevo svou nespokojenost s přiděleným herním časem - Luise Muriela.

A byl to tah mistrovský. Protože Murielovi stačilo jen dvanáct minut na to, aby dal Atalantě naději. V nastavení první půle se totiž dostal k míči u vápna AS a vypálil. Měl ale velké štěstí, že si jeho ránu srazil do vlastní sítě Bryan Cristante a brankář Patrício plachtil k tyči zbytečně 2:1.

Dalo se očekávat, že po změně stran se Atalanta do svého soupeře zakousne a nedá mu vydechnout. Brankáři Ruiovi Patríciovi dopřál efektní zákrok Hateboer a klíčová situace utkání se udála v 68. minutě. To se totiž Bergamu povedlo srovnat! Zapatovo doklepnutí do sítě ale sudí po nápovědě od videa neuznal kvůli ofsajdu (nezakončujícího) Palomina!

To byl jeden ze dvou zlomových momentů, protože o tři minuty později udeřilo AS! Po faulu u vápna zahrával Jordan Veretout přímý volný kop a míč posadil na zadní tyč, kam si naběhl Chris Smalling. Ten potvrdil, jak moc je pro AS důležitý na obou koncích hřiště a překonal brankáře Mussa!

Ten pak kapituloval ještě jednou. Římanům se povedl další rychlý brejk, Veretout se dostal k míči ve vápně a vypálil. Sražený míč se dostal k dobíhajícímu Tammymu Abrahamovi a ten snadno vsítil svůj šestý ligový gól!

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Inter Milán 0:5

17.12.2021 20:45

Góly: 11. Ivan Perišić, 33. Denzel Dumfries, 52. Alexis Sánchez, 77. Lautaro Martínez, 87. Roberto Gagliardini

Inter naplnil roli favorita a pohrál si se Salernitanou jako kočka s myší. Tým, který teď bojuje o samotnou existenci v první lize z hlediska regulí, dostal od hostů z Milána doma potupnou pětku.

No, nechtěl bych být v kůži fanoušků Salernitany. Reálně jim totiž hrozilo, že tohle bude jejich poslední zápas v Serii A! Výsledek ještě neznáme, takže se to může pořád stát, nicméně takovýmto způsobem by se Salernitana rozhodně loučit nechtěla. S Interem vlastně nikdy neměla pořádnou šanci na body.

Dominance prvního týmu tabulky byla viditelná od prvních minut a domácímu týmu v Salernu vydržela snaha neinkasovat jen pouhých 11 minut. Pak se totiž míč od rohového praporku po centru tureckého magika snesl na hlavu Ivana Perišiće a chorvatský veterán se prosadil - 1:0.

Tou dobou Salernitana v podstatě ztratila šance i chuť bojovat. Po dalších dvou minutách se málem prosadil Denzel Dumfries, který začíná vypadat jako fotbalista základu- Brankář Fiorillo ale jeho ránu skvělým zákrokem poslal mimo. První větší šance domácího týmu byla k vidění po půl hodině hry, kdy se Joel Obi dostal do vápna Nerazzurri, jenže ztroskotal na skvělém brankáři Handanovičovi!

A Inter takové zaváhání neváhal potrestat. O dvě minuty později podnikl rychlý kontr, který dostal míč k Džekovi. Ten nesobecky nahrával lépe postavenému (respektive rychleji nabíhajícímu) Denzelovi Dumfriesovi, který s pomocí břevna napálil míč do sítě - 2:0 pro milánský velkoklub.

Krátce před koncem první půle se ještě mohl prosadit Edin Džeko, jenže ten potvrdil, že na gól potřebuje docela velký počet šancí a umí spálit i nespálitelné. Poté, co k němu propadl míč z rohového kopu, z bezprostřední blízko poslal míč jen mimo opuštěnou bránu!

Situace Salernitany se ale nelepšila ani po změně stran. Stvrdil to v 52. minutě Alexis Sánchez, který naplňuje velmi obstojně roli žolíka. Sánchez celou akci sám rozjel, přes Džeka se k němu míč dostal zpátky a střelou na zadní tyč už Chilan prostřelil bezmocného Fiorilla - 3:0.

Obrana Salernitany se stále více proměňovala v trhací kalendář, u kterého je vám jen z pohledu na něj smutno. Čtvrtou branku si připsal střídající Lautaro Martínez, který se dostal ve vápně k ráně po nahrávce kolegy Gagliardiniho a napálil míč za Fiorillova záda - 4:0.

Inter ale pořád - na rozdíl od Salernitany - neměl dost. Nejdřív přežil šanci Djuriće, který mířil do boční sítě. A tři minuty před koncem stvrdil svou dominanci pátou trefou. Martínez ještě neuspěl, ale obránce Gagliolo smolně přisunul míč ve snaze o obranný zákrok do lepší pozice na taktéž střídajícího Roberta Gagliardiniho, který už neměl potíž zvýšit na konečných 5:0.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Janov CFC 3:1

17.12.2021 18:30

Góly: 36. Pedro, 75. Francesco Acerbi, 81. Mattia Zaccagni - 86. Filippo Melegoni

Lazio si připsalo snadnou výhru nad janovským CFC a angažmá v přístavním městě se pro trenéra Ševčenka pomalu mění v horor. Jeho tým především ve druhé půli defenzivně nestíhal a trpěl zejména příchodem Španěla Luise Alberta.

Janovské CFC se mimořádně trápí a pomalu se začíná rýsovat jeho budoucnost ve druhé lize. Tomu se za každou cenu snaží zabránit někdejší legendární kanonýr Andrij Ševčenko, jenže zatím se utápí v problémech. Jeho týmu chybí střelecké štěstí a s tím právě počítalo Lazio. V jeho základní sestavě se neobjevil střelec Immobile, který kvůli zdravotním potížím na poslední chvíli absentoval.

Sudí Luca Pairetto dnes večer neměl zas tak moc práce, minimálně v první půli ne. Na začátku utkání panovalo velmi vlažné tempo a ani jeden tým se nedokázal dostat do větší šance. Postupem času favorizované Lazio přeci jen přebralo aktivitu a víc se tlačilo do zakončení. Prakticky z první větší šance ale udeřilo.

Psala se 37. minuta, když se Felipe Anderson zmocnil míče po mizerné nahrávce jednoho z beků Janova a předložil míč do vápna na Pedra. Před někdejším hráčem Barcelony nebo Chelsea zívala prázdná brána a španělský veterán měl hodně snadnou práci - 1:0.

Za celou první půli Janov nevystřelil ani jednou na bránu soupeře. A druhý poločas pro něj nezačal o moc líp. Jeho hráči se dopouštěli mnoha nepřesností a Námořníci měli štěstí, že je Lazio nedokázalo efektivněji trestat. Alespoň ne hned. Změnilo se to až s příchodem Luise Alberta.

Ten nejprve v 75. minutě našel po rohovém kopu hlavičku Francesca Acerbiho, který využil své přednosti a poslal míč hlavou do brány. Luis Alberto se stal opravdu hybnou silou Lazia a deset minut před koncem vyslal do šance nabíhajícího útočníka Mattiu Zaccagniho, který už neměl s překonáním brankáře Sirigua problémy.

Janov sice dokázal na samém konci utkání mač zdramatizovat, když snižoval po krásné ráně mladý záložník Filippo Melegoni, ale to bylo vše. Víc už toho Janov nestihl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán18134148:1543
2.SSC Neapol18123335:1339
3.AC Milán18123336:2039
4.Atalanta Bergamo18114338:2437
5.AS Řím18101730:2031
6.ACF Fiorentina18101733:2431
7.Juventus FC1894525:1731
8.SS Lazio1884636:3328
9.Empoli FC1883728:3027
10.Turín FC1874723:1825
11.US Sassuolo1866630:2824
12.Bologna FC1873824:3124
13.Hellas Verona1865733:3123
14.Udinese Calcio1848626:2820
15.UC Sampdoria1854926:3419
16.Venezia FC1845917:3117
17.Spezia Calcio18341118:3913
18.Janov CFC18171019:3710
19.Cagliari Calcio18171017:3810
20.Salernitana Calcio18221411:428

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (111)

Přidat komentář
Mihal

Vidiet ako za stavu 3:0 pre nas stale chceme hrat a nenatahujeme cas, ako je hakan nasraty v 90 minute za stavu 5:0 ze ho sudi nenecha rozohrat roh, toto je Inter aky som dlho nevidel, ak vobec niekedy. Tie utoky to je radost pozerat. Nech tato forma trva co najdlhsie.

Reagovat
Deki

Reagovat
smazaný uživatel

Toto som naposledy videl v sezóne 06/07 ešte so Zanettim, Crespom, Samuelom, Stankovičom a Cambiassom. Radosť pozerať a to fandím AC.

Reagovat
Dejwa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Deki

Neví tady někdo znalý, jestli je ve hře to snížení účastníků SA? Salernitanu jsem letos viděl poprvé, ale opravdu slabota. Tam nebylo vůbec nic. Jediný slibný útok jim udělal Ribery, jinak nebyli schopní ničeho...

Reagovat
LesyJePan

Toho Riberyho mi je tam fakt ľúto, ten si nema tam s kym nahrať. To som si presne hovoril ked hrali s nami. Musi lutovat ze tam siel.

Reagovat
$dolar$

Moje sazeni

Daval jsem AS Rim ze da 3 a vic golu, 4 a vic golu a ze da Abraham dva goly..

.. akorat ze proti Spezii

Reagovat
smazaný uživatel

Poprvé od roku 1950 dal někdo v Serii A v kalendářním roce 100 a více branek

Forza Inter!

Reagovat
celestial-

Myslím, že to rovno prekonala aj Atalantna dnešným zápasom. Chcelo by to poriadny článok

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
Largo

Nnadhera tenhle zapas. Lepsi jsem v tyhle sezone od nas nevidel.

Daje!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

Z Fratessiho roste snad zapas od zapasu skvelej hrac. Doufam, ze ho vedeni privede zpatky domu. Nahravat by mu mohl i fakt, ze 30% z dalsiho prodeje jde prave AS.

Reagovat
10

je skvělej, aktuálně by hrál základ v každým týmu ligy kromě Interu...o kterým se paradoxně nejvíc píše

Reagovat
Largo

Reagovat
dave30

Barák opravdu koketuje s přestupem, nebo proč poslední dobou nehrává?

Reagovat
GEGE

Pobega

Reagovat
Largo

Reagovat
Jackmaker1989

Neapol je najskurvenejší tím na svete. Na ten tím sa do piči snáď ani nedá tipovať. Vždy do piči naopak. Skurvenci.

Reagovat
Seydou Doumbia

náhodou včera za 2,2 krásný kurz na ně bez remízy...

Reagovat
-Pato-

neuvěřitelné, co všechno je dnes offside..

Reagovat
mastakillah

Dnes zasloužená výhra. Celá obrana podala parádní výkon. To stejné Piotr. AC dnes nemělo krom toho sporného momentu vůbec nic. Ten to zvládnout i proti Spezii a 2. místo po podzimu je rozhodně úspěch

Reagovat
LesyJePan

Zaslúžená ..

Reagovat
-Pato-

Reagovat
-Pato-

Reagovat
maras93

Zasloužená vyhra urcite ne.

Reagovat
smazaný uživatel

fetujes?

Reagovat
Kaka14

Tak po takomto zápase si povie človek, že už prestane pozerať futbal …. Tento vyrovnávajúci gól chápe len p. rozhodca prečo ho neuznal. Ako môže byt v offsidee hráč ktorý leží na zemi a nedotkne sa oni lopty

Reagovat
Jackmaker1989

Ten kokot to odpískal pretože akože "ovplyvnil" toho čo sa jej dotkol

Reagovat
Kaka14

A ako, jedine že by mu Giru nieco povedal a tak ho ovplyvnil

Reagovat
montaigne33

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak nejak. Po tých rokoch čo som to pozeral, tak mám fakt chuť sa na to vyjebať

Reagovat
DelPiero137

Nemas link? Rovnaky gol ale uznali Holandsku na ME 2008 nie? Tusim Maldini (bol dokonca za rohovou ciarou) hrac Holandka v office ale neplatil lebo Maldini bol za ciarou, lezal...

Reagovat
DelPiero137

Pravidla su asi jasne ale ako Giru ovplyvnil hru aj ked bol v offisde? Mozno mi to tam nieco unika.

Potom nechapem ako mohli pustit toto https://youtu.be/jQGt8u5vSmw?t=60

Reagovat
mastakillah

Je to sporné. V tom prvotním souboji byl možná i lehký faul Girouda při výskoku. Co se týká offside tak asi bral v úvahu, že ležící Giroud ovlivnil Jesuse při odkopu … je to sporné

Reagovat
10

Kdyby Giroud zůstal ležet bez pohybu, tak ten gól uznal...

Reagovat
DelPiero137

Tam by malo ist predovsetkym o to ze v case prihravky bol v offside. Ked prebiehal ten suboji na zemi uz davno nemal vyhodu z postavenia mimo hry. Okolo neho uz boli proti aj spoluhraci. Aspon ja to takto vnimam ako laik, v pravidlach to bude asi inak.

Ten suboj pri hlavickovani bol tiez hranicny.

Reagovat
Kaka14

Tak to je pecka keď to uznali

Reagovat
pajka-juve

Při tom zápase Holandska s Itálií to uznali správně. Pokud si pamatuju tak ten obránce byl ve hře, je jedno jestli byl za čárou v brance nebo mimo ni. Pořád je součástí hry. Tak to vysvětlili i ve studiu. Musel by být za čárou a ošetřovaný v přerušené hře, aby nerušil ofsajd.

Reagovat
DelPiero137

On bol prave zraneny za ciarou, nezapajal sa do hry. Prakticky je to blbost a chybne pravidlo. Nistelrooy tazil so zjavnej vyhody offside a Maldini leziaci za ciarou tomu nijako nevedel zabranit ako posledny hrac v offside linii.

Reagovat
pajka-juve

To jo, ale zranil se a zůstal ležet , takže dle pravidel byl jakoby poslední hráč pořád. Je to blbý, ale dle pravidel. Kdyby ležel po souboji před 16 tak by taky negoval ofsajd. Jen to v tom zápase tak blbě vyústilo.

Reagovat
CubONE

https://streamff.com/v/9fc8fc Je tam pohyb Giroudovej nohy od lopty. Nakolko to mohlo ovplyvnit Jesusa neviem, ja by som nepiskal.

Massa no.

Reagovat
montaigne33

SVINSTVO- okradli ACM

Reagovat
montaigne33

Reagovat
Salfovic

Neuznání je totální píčovina

Reagovat
vilp

Ofsajd ne, ale faul Girouda docela evidentní.

Reagovat
zurix_new

Reagovat
AngryPrd

Nic proti Neapolu, hraju pod Spalettim pekny futbal ale pre ten zapas bola spravodlivejsia remiza.

Nechapem neuznany gol, nechapali to ani poradcovia Pioliho, opakovane si to pozerali na mobile. Netreba sa vyhovarat ale zacat dokazovat, ze si ten boj o titul zasluzime. Lebo po poslednych zapasoch to tak nevyzera. Tazko sa mi to pise ale Inter hraje momentalne o level lepsie a zasluzene na prvom mieste.

Reagovat
montaigne33

Neuznání branky nechápe celá Itálie... S VARem si mohou dělat, co chtějí...

Reagovat
10

Jasně, celá Itálie

Rozhodčí to udělal správně, protože Giroud v ofsajdu se zapojil do hry tím kopnutím nohy, navíc tam předtím byl docela evidentní faul.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
zurix_new

Reagovat
smazaný uživatel

ty uz dobre hovna davas len aby to bolo proti AC? Liecenie si neskusal?

Reagovat
10

ne, tobě očividně nepomáhá, tak na to taky seru

Reagovat
Panděvova ofina

Reagovat
montaigne33

Můžeš mít jiný názor...

Reagovat
10

napsat, že to nechápe celá Itálie není o názoru, ale o faktech a ani ten ofsajd není o názoru, když si přečteš pravidla...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Škoda, možná by pro nás byla lepší remíza.

Reagovat
Kaka14

Stefano Pioli, tréner Rossoneri, sa na tlačovej konferencii o Massovom rozhodcovstve vyjadril takto: "Rozhodca okamžite odkázal na Atalantu-Roma, ale je mi to jedno. Tam sa Palomino snažil zasiahnuť, zatiaľ čo dnes bol Giroud na zemi a tam nemohol urobiť nič, aby zasiahol. Horšie bolo neodpiskat Demmeho faul na začiatku zápasu a nasledne bol odpískaní roh Neapolu a z toho padol gól………

Reagovat
cresposuper

Na zemi nemohol urobit nic? Aj Juan bol na zemi a zjavne teda nieco urobil

Reagovat
smazaný uživatel

Juan urobil a odpiskal offside Girouda... Logika OFF

Reagovat
smazaný uživatel

Po 12. kole jsme měli ze třetího místa ztrátu na AC i Neapol 7 bodů. 4 body jsme měli k dobru na páté Lazio.

Po 6 dalších kolech jsme na čele se čtyřbodovým náskokem na druhé i třetí místo. Na takové Lazio pak máme k dobru 15 bodů.

Forza Inter!

Reagovat
Čenda

hlavně hrajete parádní fotbal a ten ty ma neskutečnou sílu. Je úžasný, jak jste se poprali s koncem Lukaka i Conteho.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Hakimi, Eriksen

Reagovat
Čenda

Hakimi ano, Eriksen mi u vás nikdy nepřišel ani zdaleka jako opora, vsak ani nemival jasnej zaklad, nebo? Jestli se pletu tak sorry.

Reagovat
snuff24

Eriksen nechybí.. kromě jednoho přímáku bohužel zklamání, ale otázka jak by hrál teď pod Inzaghim už pod Contem to ke konci začínalo vypadat lépe

Reagovat
Inter Eterno Amore

Tak minimálne do rotácie s Eriksenom by bol Inter určite silnejší. Inzaghi s ním rátal. Otázne je ako by to bolo s Hakanom ak by boli obaja v Interi.

Reagovat
snuff24

to souhlas.Spiš jsem to myslel tak, že Eriksen z loňské sezóny se nedá brát jako oslabení na úrovni Hakimiho a Lukaka, ale přínosný by letos určitě byl o tom žádná.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Pre mňa odchod Lukakua žiadne oslabenie nebol. On hral dobre hlavne lebo tam bol Conte.Už teraz som čítal, že sa chce vrátiť do Talianska. Nech si zostane kde je.

Reagovat
Čenda

Inter uz si ten titul muze prohrát jedine sám. Samozřejmě, je dost brzo a bodovej rozdíl je v podstatě minimální ve hře o titul, ale není tam žádný soupeř pro momentální Inter. Pokud si to neposere, tak letos je jasnej. Kdo by to byp před sezonou čekal. Klobouček.

Reagovat
maras93

Zas takové překvapení to není. Conte ty týmy umí nastartovat velmi dobře a Inzaghi není neschopný trenér. Vhodně doplnili kádr a hrají velmi dobře. Na druhou stranu je to momentální forma a uvidíme, jak budou hrát na jaře. Budou hrát LM a myslím si, že i Neapol s Atalantou budou mít hlavní motivaci v lize. Každopádně za podzim mají zaslouženě 1. flek, o tom žádná.

Reagovat
zurix_new

To je hodně předčasné takto tvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter len vyhral co musel s timami Serie B. Titul si prehravaju Neapol a AC najme vinou pocetnych zraneni, Inter len vyuziva situaciu...

Reagovat
Čenda

Vsak jo, to víceméně tvrdím, není tam pro něj soupeř momentálně. Pokud se do jara nejak nerozesere, nikdo z ostatních ho nemůže dohnat. A i když to se nějak rozesere, tak ostatní na tom můžou být ještě hůř. Ale hraje fotbal o level jinde než ostatní.

Reagovat
snuff24

tebe to baví co ...to že jste idioti a neumíte pracovat s hráči je bohužel váš problém a bere se to jako součást celku

Reagovat
smazaný uživatel

ty uz dobre hovna davas len aby to bolo proti Interu? Liecenie si neskusal?

Reagovat
Čenda

Aha sorry, ja nevěděl že to je místní troll, jsem tu v Serii A novej

Reagovat
smazaný uživatel

to není troll, on je doopravdy takhle hloupej

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

miestny troll? Musim upravit wikipediu v tom ze troll znamena pisat pravdu ktora nesedi kazdemu...

Reagovat
Savi

Reagovat
smazaný uživatel

za pravdu sa kazdy hneva, inak trapny pokus rovny kvalite tvojho myslenia...

Reagovat
10

ty si přesně ten druh online živožicha, co se v každý větě ohání pravdou, přitom máš intelekt možná tak na vytření prdele, určitě ne na rozeznání faktů

Reagovat
Nuno čomes

Aspoň tu je jednou za čas sranda ten pacient už tu kdysi byl pod jiným nickem ne?

Reagovat
10

jo, jose...ale nedivil bych se, kdyby dřív fandil Interu a byla to nějaká reinkarnace smoga, nebo jak se jmenoval, protože statisticky je víceméně vyloučeno, aby se takhle specifickej vůl objevil na fóru 2x

Reagovat
Nuno čomes

Tak to vůbec prý dříve fandil Interu.. My takového magory nemáme. Jen fanatiky (já)

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

pacienta mas v nohaviciach ty zobrak

Reagovat
smazaný uživatel

zaklad je, ze som inteligentnejsi ako ty... Ty mi o faktoch ani nepis, tovje komenty tu len dokazuju, ze si mimo. Zrejme si musel spadnut na hlavu ked si bol este maly...

Reagovat
Savi

Blbost. Fandím AC. Ani v plné sestavě bysme současný Inter nepřehráli. Jsou 1. zcela zaslouženě. Chce to trošku sebereflexe. Doufám, že kvalitně zacelíme díry, kde je to potřeba, uzdravíme se a budem hrát lepší fotbal na jaře. Hlavně dopředu jsme jaloví. pak třeba Inter přehrajem. Pioli má taky rezervy, snad to trošku vypiluje :-D

Reagovat
AngryPrd

Ten utok ma lepsi aj Sassuolo, ten im uprimne zavidim. Mat ich utok Berardi, Scamacca a sme na cele. Iba moj nazor.

Reagovat
smazaný uživatel

blbost, ak by im v derby rozhodca neodpiskal 2 penalty nemali by ani ten bod...

Reagovat
Nuno čomes

To bylo dobré no. Obě byly Spíš zavzpomínej na AS - AC

Reagovat
smazaný uživatel

nebola ani jedna, ale hlupakovi to nevysvetlis ze?

Reagovat
cresposuper

Zvlast ta druha penalta bola klucova pre zisk bodu

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera jasna ukazka toho na akej urovni su rozhodcovia v Serie A a preco je to najskorumpovanejsia liga z top 5 lig sveta... To tam uz moze ist rozhodovat hocijaky traged co u nas piska 1 triedu...

Reagovat
danko10

konecne si tu. <3

Reagovat
GEGE

Brečet na rozhodčího nebudu jednou ti pomůže jindy uškodí to je klasika...Neapol byla totálně marná a každý lepší tým by je v takovém složení porazil... jenže my jsme byly ještě horší...ten náš smrtící trojzubec ve předu by nehrál základ v půlce týmu z ligy nemluvně o dalších individuich...sem přesvědčený, že ten základ plus pár hráčů z lavičky má na to hrát o scudeto ale každý rok s tolika zraněními to prostě nejde a nevím jak to chcou změnit když to takhle je už několik let...

MILAN PER SEMPRE!

Reagovat
GEGE

Jo a Rhamani včera absolutní dominace...ten to ubránil sám... jestli takhle hraje furt tak ho Neapoli fakt závidím...

Reagovat
10

Reagovat
CubONE

Reagovat
fRRR

Reagovat
AngryPrd

Pravda Mna iba sokovalo vyjadrenie Pioliho ked povedal, ze to bolo jedno z naj vystupeni AC aj napriek prehre Asi zacina brat omamne latky

Reagovat
CubONE

Rebic, Leao, Theo, Calabria out a ten tim nema ziadnu rychlost. A to prave kridlo stale chyba.

Reagovat
castelL

Tá Neapol to je... ach jaj, konečne môžu ísť po titul a oni postrácajú úplne zbytočné body so slabšími, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nevite nekdo kde se daji koupit listky na zapas Fenerbahce - Slavie na tribunu Feneru pro dva lidi ? Chtel bych to dat sestre a jejimu manzelovi (Turkovi) jako darek .Pokud by nekdo vedel a dal mi tip rad se mu odmenim. Dekuji.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele