Serie A preview - 18. kolo

12.01.2008, 08:46, aktualizováno 13.01.2008, 08:54
Previews
Inter v neděli zajíždí do Sieny a očekává se jeho další vítězství. AC Milán se domácí mizérii pokusí ukončit proti Neapoli, AS Řím bude svou druhou příčku hájit v Bergamu. Fiorentinu čeká utkání v Parmě, Lazio změří síly s FC Janov...

Empoli FC - Reggina Calcio  (sobota 18:00)
Jarní část Serie A zahájí duel dvou týmů bojujících na dně tabulky o setrvání v lize. V souboji 18. kola se utkají na Stadio Carlo Castellini domácí FC Empoli a Reggina Calcio. Reggina ztrácí na Empoli jen dva body, avšak Empoli již tři zápasy v řadě neprohrálo.

Empoli je pod novým trenérem Albertem Malesanim jako polité živou vodou. Nejprve doma předvedl "One man show" Nicola Pozzi, když čtyřmi góly sestřelil Cagliari, poté dokázalo Empoli oloupit také houževnatý FC Janov a silné Udinese, s oběma se body dělily. Azzurri však budou mít svůj vzlet ze sedmnácté pozice, kde se nyní nacházejí, velmi těžký. Po Reggině je čekají dvě toskánská derby – s Livornem a Fiorentinou.

Reggina před vánoční přestávkou také sáhla ke změně trenéra. Na lavičku klubu usedl Renzo Ulivieri, který kalábrijský celek trénoval již v minulosti. I Reggině změna trenéra pomohla a v posledním zápase překvapila Itálii výhrou 3:1 nad Catanií, kde se blýskl hattrickem Luka Vigiani. Levý záložník Francesco Modesto hovořil o podzimní části ligy na www.regginacalcio.it: "Rok 2007 byl nezapomenutelný a pravděpodobně i nezopakovatelný rok, ve kterém Reggina dokázala malý zázrak. Rok, ve kterém jsme byli na dně, ale nový trenér přinesl odhodlání a pomohl nám změnit směr. Osm bodů v posledních šesti zápasech je skvělá bilance pro tým, který bojuje o setrvání v Serii A. Toužíme začít rok 2008 dobře a následující dvě utkání nám dávají příležitost, abychom skončili polovinu sezóny na lepší pozici. Pevně v to věříme, protože, navzdory několika podprůměrným zápasům, si zasloužíme minimálně o čtyři či pět bodů více."

Empoli se bude muset obejít bez suspendovaného dua Francesco Pratali a Davide Moro. Navíc obránce Daniele Adani, mladý záložník Felice Prevete a gruzínský mladíček Levan Mčedlidze jsou na marodce.

To hosté mají s výběrem základní jedenáctky podstatně větší problém. Obránce Salvatore Aronica má stopku, a tak si proti svému dřívějšímu klubu nejspíše zahraje Maurizio Lanzaro. Bruno Cirillo se vrátil z hostování, ale neví se, zda bude již moci nastoupit. Brankář Andrea Campagnolo je stále zraněný, a tak bude mít srbský strážce svatyně Nenad Novakovič jedinečnou příležitost odčinit svůj zkrat z utkání proti Catanii. Záložník Luka Tognozzi ještě musí získat fyzičku, Angelo García s Emilem Hallfredssonem se teprve dostávají do zápasového rytmu.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Daniele Balli - Andrea Raggi, Lino Marzoratti, Richard Vanigli, Luca Antonini - Antonio Buscè, Francesco Marianini, Claudio Marchisio - Ighli Vannucchi, Sebastian Giovinco - Luca Saudati
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Nenad Novakovič - Maurizio Lanzaro, Carlos Adrian Suarez Valdez, Bruno Cirillo - Luca Vigiani, Edgar Baretto, Emmanuel Cascione, Francesco Cozza, Francesco Modesto - Simone Missiroli - Fabio Ceravolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.90 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Calcio Catania - Juventus Turín  (sobota 20:30)
Sobotní program Serie A dále pokračuje na Sicílii, kam přijel vyzvat desáté Calcio Catania třetí tým tabulky – Juventus Turín. Stadio Angelo Massimino tak zažije pěknou podívanou. Juventus je totiž ambiciózní a bude chtít z Catanie odjet se třemi body. Sicilané však doma koušou a body jen tak nedávají.

Přestože Bianconeri ztrácejí na vedoucí Inter již osm bodů, tak se trenér Claudio Ranieri stále nevzdává nadějí na Scudetto. Hlavní výhodu svého týmu při honbě za titulem vidí v neúčasti svého týmu v evropských pohárech. Juve se totiž může soustředit čistě jen na Serii A, kdežto Nerazurri, Giallorossi a Rossoneri bojují v Lize mistrů. "Víme, čeho jsme doposud dosáhli a co ještě musíme udělat. Máme co zlepšovat. Nemohu popřít, že Inter vytvořil tým, který je schopen vládnout Itálii alespoň další dva roky. Nyní je na ostatních týmech, aby jej zastavily," řekl Ranieri.

Stará dáma se bude na Sicílii snažit vyhrát již čtvrtý zápas v řadě. Pokud Juve uspěje a AS Řím selže v Bergamu, tak se Bianconeri posunou již na druhé místo. Claudio Ranieri doufá, že bude moci nastoupit kanonýr David Trezeguet. Prozatímní nejlepší střelec Serie A totiž v pátek nebyl schopen trénovat kvůli svalovému zranění. Pokud se Trezeguet nestihne dát do kupy, je Vincenzo Iaquinta připraven zaujmout jeho místo. V sestavě Juventusu se navíc neobjeví jak zraněný Jonathan Zebina, tak dlouhodobě zranění Camoranesi s Andradem.

Catania si na konci minulého roku vedla tak nějak všelijak. Nejprve porazila Udinese a v poháru AC Milán, pak však přišel zkrat v podobě prohry na půdě předposlední Regginy. Svěřenci Silvia Baldiniho jej tak budou chtít určitě odčinit. "Tohle je pro nás skvělý zápas. Každý, kdo začne hrát fotbal nebo zaujme jakoukoliv funkci u týmu, sní o speciálním dni, jako je porážka Bianconeri," hýří sebevědomím Baldini. Nicméně vítězství bude pro tým těžký úkol. Ještě když má kapitán Davide Baiocco a stoper Gennaro Sardo stopku. Pozitivní zpráva pro Baldiniho je, že může již nastoupit útočné duo Spinesi – Mascara.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Ciro Polito - Cristian Silvestri, Christian Terlizzi, Lorenzo Stovini, Juan Manuel Vargas - Mariano Julio Izco, Mark Edusei, Giuseppe Colucci - Giuseppe Mascara, Gianatha Spinesi, Jorges Andres Barrios Martinez
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Gianluigi Buffon - Hasan Salihamidžič, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Cristian Molinaro - Antonio Nocerino, Cristiano Zanetti, Tiago Cordoso Mendes, Pavel Nedvěd - David Trezeguet, Alessandro Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.20 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sampdoria Janov - Citta di Palermo  (neděle 15:00)
V 18. kole, prvním v roce 2008, na sebe narazí dva celky z horní poloviny tabulky – Sampdoria a Palermo. Blucerchiati určitě budou chtít využít výhody domácího prostředí, získat tři body a snížit náskok Palerma, který nyní činí čtyři body. Palermu se v posledních zápasech dařilo a věří, že v kvalitních výkonech budou pokračovat. Na druhou stranu ale Sampdoria, která v posledních týdnech se svými výkony hodně bojovala, by se mohla po vánoční přestávce zvednout.

Sicilané jsou šestí s 25 body, Sampdoria je s 21 body o tři příčky za nimi. Oba kluby chtějí hrát v příští sezoně Pohár UEFA, a proto bude tento souboj zajímavý. Pokud by totiž Sampdoria prohrála, její šance na první šestku by se zmenšily. Domácí trenér Walter Mazzarri si bude muset poradit s několika absencemi. Kapitán Sergio Volpi má společně se Stefanem Lucchinim vystavenou stopku a zranění jsou Vincenzo Montella s Gennarem Delvecchiem. Do branky Sampdorie se nejspíše postaví Luca Castellazzi, protože jeho kolega Antonio Mirante je na odchodu. Naopak uzdravený Antonio Cassano je připraven nastoupit a v tříčlenném útoku by měl doplnit Bellucciho s Franceschinim.

V sestavě hostí by nemělo být žádné velké překvapení. Trenér Francesco Guidolin nejspíše pouze do obrany nasadí Capuana a do zálohy posune Guanu. Na lavičce pravděpodobně začne bývalý hráč Sampdorie Aimo Diana, který je na odchodu. Útočník Fabrizio Miccoli sice ještě není stoprocentně fit, ale do utkání nejspíše zasáhne a v útoku doplní Cavaniho s Amaurim.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Castellazzi; Campagnaro, Sala, Gastaldello; Maggio, Sammarco, Palombo, Pieri; D Franceschini, Cassano, Bellucci
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fontana; Zaccardo, Biava, Barzagli, Capuano; Guana, Migliaccio, Simplicio; Miccoli, Amauri, Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Atalanta Bergamo - AS Řím  (neděle 15:00)
Úřadující vicemistr Itálie, AS Řím, přijede do Lombardie vyzvat osmou Atalantu Bergamo. Giallorossi jsou zatím druzí a snaží se ještě stíhat vedoucí Inter, avšak na záda jim dýchá Juventus. Atalanta je sice osmá, ale oproti svým sousedům v tabulce má zápas k dobru.

AS Řím je velmi slušně rozjetý. Neprohrál již dvanáct zápasů v Serii A v řadě a navíc mimo své hřiště nebyl poražen ještě ani jednou. Atalantu tedy rozhodně nečeká procházka růžovou zahradou. AS je totiž jednoznačným favoritem. Svěřenci Luciana Spallettiho navíc ještě pomýšlejí na titul, a tak v úvahu nepřipadá nic jiného než tři body. "Můj cíl je nadále pomáhat Římu ve zlepšování. Musíme eliminovat chyby, které jsme doposud občas dělali. Celkově si zatím odvádíme svou práci velmi dobře a z toho důvodu mohu říci, že jsme měli dobrou podzimní část ligy," prohlásil holohlavý trenér.

"Ale musíme se od Interu naučit najít motivaci a umět sami sebe vyhecovat. Nemůžeme očekávat nic, musíme se podívat na týmy, kteří jsou lepší než my, a učit se od nich. Pokud bude Inter nadále vyhrávat a my nebudeme schopni jej dostihnout, tak můžeme pouze smeknout před jejich skvělým tažením," dodal Spalletti.

Tým z hlavního města je psychicky posílen přítomností svého kapitána Francesca Tottiho. Totti se konečně vyléčil ze svého zranění nohy, kvůli kterému chyběl v sedmi ligových utkáních. Vrásky na čele trenéra Spallettiho dělá v poslední době hlavně křídelní hráč Alessandro Mancini. Odmítl prodloužit smlouvu a zájem o něj již projevily týmy jako Inter, Olympique Lyon či Real Madrid. Spalletti doufá, že pokud Mancini skutečně odejde, tak to bude až na konci sezóny. V tomto utkání však bude Mancini připraven nastoupit a zatím vše nasvědčuje, že v zimním přestupním termínu skutečně neodejde.

"Manciniho odchod zatím není hotovou věcí," řekl Spalletti. "Myslím si, že jeho úmysl je dodržet smlouvu s klubem. A v takovém případě jsou úmysly velmi cenné. Je to velmi kvalitní hráč, ale pokud se rozhodne odejít, tak bude nahrazen."

Atalanta jde do souboje na stadionu Atleti Azzurri d'Italia již bez Richarda Zampagny. Zampagna se rozhodl odejít do druholigových Benátek. Učinil tak, protože se na hřišti neobjevil od své listopadové hádky s trenérem Luigim Del Nerim. Del Neriho největší obavou při střetu se svým bývalým týmem je, zda dokáže Atalanta uspět bez svého nejlepšího střelce Cristiana Doniho. Doni, který vsítil v této sezóně již sedm branek, dostal po červené kartě v posledním zápase třízápasový trest. Navíc je zraněný i zkušený střelec Simone Inzaghi. V útoku Atalanty se tak nejspíše objeví Sergio Floccari a Zlatan Muslimovič. AS bude oslabeno pouze o suspendovaného Cassettiho.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Ferdinando Coppola - Manuel Belleri, Moris Carrozzieri, Daniele Capelli, Gianpaolo Bellini - Adriano Ferreira Pinto, Fernando Damian Tissone, Diego De Ascentis, Simone Padoin - Zlatan Muslimovič, Sergio Floccari
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Cristian Panucci, Philippe Mexes, Juan, Max Tonetto - Daniele De Rossi, David Marcelo Cortes Pizarro - Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Alessandro Mancini - Francesco Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.05 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Inter Milán  (neděle 15:00)
Úřadující mistr Inter Milán zavítá k prvnímu zápasu v Novém roce do Sieny, kde se utká s osmnáctým celkem tabulky. Trenér hostí Roberto Mancini by nijak zvlášť neměl míchat se sestavou. Na stoperském postu se ale objeví uzdravený Marco Materazzi, který nahradí zraněného Waltera Samuela. Materazzimu návrat Samuel hodně usnadnil. Po dlouhodobém zranění by se do základní sestavy Matrix dostával jen stěží, zvlášť když dvojice Samuel – Cordoba pracovala výborně. Takhle se tedy vymění uzdravený za zraněného a prozatím dobře promazaný stroj pošlape dál. Do pozice tvůrce se nejspíše postaví Luis Jimenéz, který se skvěle předvedl tento týden v Dubai Cupu a ukázal, že ho trenér Mancini nekupoval pro nic za nic. Chilskému reprezentantovi také pomáhá fakt, že jeho konkurent v boji o základní sestavu Luis Figo je dlouhodobě zraněn. Zranil se ale také útočník David Suazo, ten ovšem spíše vysedává na lavičce náhradníků.

Inter si sice může nechat dovolit posadit hráče jako Suazo na lavičku, ale co by za to dala Siena, kdyby měla alespoň několik hráčů jeho kvalit. Nicméně trenér Mario Beretta se s nepříliš kvalitní sestavou snaží dělat to nejlepší. Sieně se opravdu nedaří. S pouhými dvěma vítězstvími je až na 18. příčce Serie A a momentálně je odsouzená k sestupu. Jediným hráčem, který nebude pro toto utkání pro trenéra Berettu, k dispozici je Leandro Grimi.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Manninger; Bertotto, Portanova, Loria, De Ceglie; Codrea, Vergassola, Galloppa; Locatelli; Frick, Maccarone
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Materazzi, Maxwell; Zanetti, Cambiasso, Chivu; Jimenez; Cruz, Ibrahimovic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.00 - 3.50 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Poslední celek Serie A, Cagliari Calcio, přivítá na Stadio Sant‘Elia čtvrté Udinese Calcio. Friuliani jedou na Sardinii vyhrát, nic jiného se od nich neočekává. Navíc budou chtít odčinit několik nepřesvědčivých výsledků z konce roku 2007.

Prozatímní čtvrté místo je pro celý tým Udinese značným úspěchem. "Doufám, že rok 2008 bude pro Udinese stejný jako posledních šest měsíců v roce 2007," řekl útočník Simone Pepe. "Jinými slovy, roky plný uspokojení pro naše fanoušky. Náš osud je v našich rukou. Jsme parta mladých lidí, máme nadšení z fotbalu a budeme vyhrávat."

Friuliani jsou nejsilnější doma, kde prohráli doposud jen jednou. Na svých cestách však svěřenci Pasquala Marina leckdy dávají body zadarmo. A přestože Cagliari doma zvítězilo pouze jednou, tak Friuliani svého soupeře nepodceňují: "Cagliari je nebezpečný soupeř. Brání, brání a pak najednou udeří z protiútoku. Nebude to jednoduché tam vyhrát, ale my musíme být trpěliví a mít nepropustnou obranu," prohlásil o zápase bývalý hráč Cagliari Simone Pepe.

Udinese by výhra proti Cagliari pomohla také z psychické stránky, tým potřebuje nabudit a naladit se na vítěznou vlnu. Los Serie A byl totiž k Udinese nemilosrdný a naordinoval týmu doslova brutální čtyři týdny. Za týden čeká Friuliani AC Milán, pak vedoucí Inter, houževnatá Neapol a nakonec Juventus Turín. Toto období bude pro Udinese klíčové pro setrvání v horních patrech tabulky. "Zdá se, že nám los přichystal některé z nejlepších týmů v Itálii, avšak my na sobě zapracujeme a budeme čelit těmto výzvám jak nejlépe umíme. Mentalita Udinese je stejná – zužitkovat náš herní styl a vrátit se domů se všemi body," zakončil sebevědomě Pepe.

To Cagliari je na tom zcela opačně než hosté. Je poslední a z posledních deseti utkání dokázali Rossoblu získat pouze tři body za tři remízy. Do roku 2008 však vstupuje Cagliari s novou motivací. Na lavičku usedl nový trenér Davide Ballardini, jenž vystřídal neúspěšného Neda Sonettiho. Cagliari se musí zlepšit jak v obraně, tak v útoku. S třiatřiceti inkasovanými góly mají totiž Rossoblu nejhorší defenzívu v lize a s pouhými třinácti vstřelenými druhý nejhorší útok v lize.

Cagliari posilovalo – defenzívu vyztužil brankář Marco Storari a do útoku přišel z druholigového Rimini brazilec Jeda. "Nemyslím si, že si Cagliari zaslouží být poslední. Věřím v posun ven ze sestupového pásma. Nejsem spasitel, ale udělám co je v mých silách, abych týmu pomohl nahoru," řekl Marco Storari. Davide Ballardini se bude muset obejít bez obránců Michele Ferriho, Francesca Pisana a Michele Caniniho. Ferri má stop na jedno utkání a Pisano s Caninim jsou zranění. Za Udinese nebude moci nastoupit trio Asamoah Gyan, Giampiero Pinzi a Raffaele De Martino.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marco Storari - Diego Breijo Luis Lopez, Joe Bizera, Paolo Bianco, Alessandro Agostini - Pasquale Foggia, Daniele Conti, Andrea Parola, Michele Fini - Alessandro Matri, Robert Acquafresca
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovič - Cristian Zapata, Dias Dalbelo Felipe, Aleksandar Lukovič - Giandomenico Mesto, Gaetano D'Agostino, Gökhan Inler, Andrea Dossena - Simone Pepe, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.90 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Turín - AS Livorno  (neděle 15:00)
Remízový specialista Livorno zavítá na hřiště dalšího klubu s nemalým počtem nerozhodných výsledků FC Turín. Oba týmy určitě mají o co hrát, Turín dělí od sestupové trojice tři body, Livorno pouhý bod. Týmy spolu v tabulce sousedí a dá se tak předpokládat vyrovnaná bitva, doufejme s mnoha góly.

Trenér Turína Walter Novellino si moc dobře uvědomuje, že jeho tým bude muset do tohoto zápasu dát vše, aby se neopakovala historie a jeho tým doma opět neremizoval. Livorno zase jede do Turína s vědomím, že prohra by znamenala pokles do sestupové zóny. Hosté sice ještě mají zápas k dobru s AC Milán, který byl odložen kvůli účasti Milánských na MS klubů, ale rozjetý AC bude těžké zkrotit a vydolovat nějaké body. Livornu se ještě podařilo udržet svou brankařskou jedničku Marca Ameliu, přestože ho údajně lákal i takový gigant, jakým je Barcelona.

Hosté se budou muset obejít bez zraněných záložníků Antonia Filippiniho a Nica Pulzettiho. Turínu bude chybět suspendovaný Vincenzo Grella, obránci Matteo Rubin a Marco Motta jsou zranění.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni; Comotto, Natali, Dellafiore, Lanna; Rosina, Zanetti, Corini, Barone; Di Michele, Bjelanovic
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Amelia; Grandoni, Knezevic, Galante; Balleri, Giannichedda, De Vezze, Bergvold, Pasquale; Tristan, Tavano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 2.90 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Lazio Řím - FC Janov  (neděle 15:00)
Lazio s touto sezónou opravdu zápasí, je až na 14. místě a o zlepšení se zatím mluvit nedá. Ani základní skupina Ligy mistrů se týmu nepovedla a obsadil čtvrté místo. Jediný, kdo drží morálku týmu, je Goran Panděv, jehož góly už mnohokrát zachránily Lazio z nejhoršího. Janov je na 11. místě a i přes skvělý začátek sezony teď v tabulce klesá.

Svěřenci Delia Rossiho budou muset ještě hodně zapracovat, pokud chtějí skončit v první šestce, tým dokázal z osmnácti zápasů pobrat jen sedmnáct bodů. Delio Rossi však doufá, že rok 2008 jeho týmu přinese štěstí. V nedělním zápase se však bude muset obejít bez suspendovaného tria Lorenza De Silvestriho, Cristiana Ledesmy a Sebastiana Siviglii.

FC Janov, který je pouhý bod před Laziem, slušně v zimním přestupovém termínu posiloval. Přišel uruguayjský záložník Mattias Masiero a obránce Domenico Criscito. Tito hráči budou určitě pro tým Giana Piera Gasperiniho dobrými posilami. Criscito se vrátil z Juventusu, kde nedostával příliš prostoru hrát. Přesto, že prioritou bylo dostat do týmu nějakého slušného útočníka a tyto posily se mohou zdát spíše pro upevnění defenzívy, vedení týmu doufá, že před koncem přestupového období se mu podaří ještě nějakého střelce opatřit.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Ballotta; Behrami, Scaloni, Cribari, Zauri; Vignaroli, Mudingayi, Mutarelli, Mauri; Pandev, Rocchi
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho; Bovo, De Rosa, Criscito; Rossi, Paro, Juric, Fabiano; Leon, Borriello, Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.20 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Parma - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Po zimní přestávce se opět rozjíždí italská Serie A a v programu 18. kola na sebe narazí aktuálně třináctý celek tabulky Parma s pátou Fiorentinou. Fialky jsou favority na zisk tří bodů a domácí nemají co ztratit. Alespoň bod za remízu by se jim určitě hodil.

Středem pozornosti bude v tomto utkání rumunský střelec ve službách Fiorentiny Adrian Mutu. Nejenže nastupuje proti svému bývalému klubu, ve kterém zažil jedny z nejlepších zážitků kariéry, ale také v poslední době sílí spekulace o jeho možném odchodu – hlavním zájemcem je údajně AS Řím. Mutu, který v týdnu oslavil devětadvacáté narozeniny, tyto spekulace vyvrací: "Je to příjemný pocit, když slyšíte, že se o vás někdo zajímá, ale já chci zůstat ve Fiorentině," tvrdí Mutu. "Mám tady podepsanou smlouvu, kterou chci dodržet."

Trenér hostí Cesare Prandelli se může radovat, protože do sestavy Fialek by se měla po měsíční pauze vrátit brankářská jednička Sebastian Frey. Fiorentina nejspíše nastoupí v rozestavení 4-3-3, kdy by měli útočnou trojici tvořit Mutu, Vieri a Santana. Parma, která je pouze tři body od sestupové zóny, ví, že proti Fiorentině ji nečeká nic lehkého a body se budou získávat velice těžko. Fiorentině se sice střelecky na hřištích soupeřů příliš nedaří, dala pouze osm branek. Minimum branek ale také obdržela – pouhých pět. Lepší bilanci má pouze Inter Milán. Domácí se budou muset obejít bez zraněné dvojice Igor Budan – Andrea Pisanu.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci; Coly, Paci, Falcone, Zenoni; Reginaldo, Morrone, Cigarini, Pisanu; Corradi, Gasbarroni
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lupatelli; Ujfalusi, Dainelli, Gamberini, Pasqual; Kuzmanovic, Liverani, Montolivo; Santana, Vieri, Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.85 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Neapol SSC  (neděle 20:30)
Carlo Ancelotti může v novém roce konečně nasadit letní posilu, brazilského střelce Pata, a pokusit se dovést svůj tým k první výhře doma v letošní sezoně. AC je v současnosti až na 12. místě, hostit bude lépe postavenou Neapol, která je na skvělém 4. místě.

Pato přišel do klubu už v létě, ale nemohl nastoupit, protože v Serii A je jasně dán limit, kolik cizinců smí každý tým registrovat za rok, a AC už tento limit překročil. Svou první šanci zazářit tak osmnáctiletý brazilský útočník dostane až zítra. Bude hrát místo zraněného Filippa Inzaghiho. Ronaldo kvůli své pochybné formě také nenastoupí a mladého brazilce tak bude doplňovat Gilardino. V obraně Serginho nastoupí na stoperu, Maldini se posune na levou stranu, kde stále kvůli zranění nenastupuje Marek Jankulovski. Na pravo se o místo v sestavě rozhodne mezi Oddem a Bonerem.

Trenér Neapole Edoardo Reja se bude muset obejít bez zraněné dvojice Manuela Blasiho and Marcela Zalayety. Na místo Blasiho nejspíše zaskočí Marek Hamšík a o místo Zalayety se ještě ,,poperou" Sosa a Emanuele Calaio. V útoku určitě nastoupí argentinské eso Ezequiel Lavezzi.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida; Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski; Brocchi, Pirlo, Ambrosini; Kaka; Pato, Gilardino
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Iezzo; Cupi, Cannavaro, Domizzi; Garics, Gargano, Hamsik, Bogliacino, Savini; Lavezzi, Calaiò
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.25 - 8.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán17134037:943
2.AS Řím17106133:1836
3.Juventus Turín17105235:1535
4.Udinese Calcio1785422:2129
5.ACF Fiorentina1777326:1628
6.Citta di Palermo1767425:2725
7.Neapol SSC1765625:2223
8.Atalanta Bergamo1657423:2122
9.Sampdoria Janov1763822:2421
10.Calcio Catania1756617:1921
11.FC Janov1747616:2319
12.AC Milán1446421:1218
13.FC Parma1746719:2418
14.Lazio Řím1746719:2518
15.FC Turín17211415:2017
16.AS Livorno1636719:2715
17.Empoli FC1736814:2415
18.AC Siena1728717:2514
19.Reggina Calcio1627712:2513
20.Cagliari Calcio17241113:3310

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
M11

v Catanii se nevyhrava lehce.. ale pokud chceme si udrzet treti misto musime takove zapasy vyhravat...tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

jj taky to tak vidim

Reagovat
smazaný uživatel

jasne najlahsieeeeeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

"v obraně Serginho nastoupí na stoperu", co je to za blbost ?

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť není ani nominovaný...

Reagovat
Shevchenko

Tam je toho víc, Jankulovski v sestavě, rozhodne se mezi Bonerou a ne Bonerem a Neapol není 4. ale 7.

Reagovat
Shevchenko

A nevím kde berete tu jistotu že Ronaldo nenastoupí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele