18. kolo
13.01.2008 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

AC Siena - Inter Milán 2:3

Inter podle předpokladů vyhrál v Sieně, vyhrál již po sedmé v řadě, a upevnil si vedení v čele tabulky. Pro Nerazzurri to bylo ale mnohem těžší utkání, než se očekávalo, takže o to jsou tři body cennější.

Hostům se dlouho nedařilo dostat přes dobře hrající obranu domácích a nevypracovali si za prvních dvacet minout žádnou pořádnou šanci. Nakonec jim ve 26. minutě pomohl rozhodčí, který po zákroku Paula Codrey na Julia Cruze nařídil pokutový kop. Domácím se tento verdikt nelíbil a dávali to značně najevo. S žádným protestem ale u hlavního sudího neuspěli a Ibrahimovič mohl skórovat. Brankář Manninger sice vystihl stranu, ale švédský útočník mu nedal šanci. Siena ovšem okamžitě zareagovala a ve 31. minutě už bylo vyrovnáno. Mario Frick prodloužil Locatelliho centr a Massimo Maccarone poté přes obránce Ivana Cordobu, který se možná ještě dotkl míče, propasíroval míč do branky. Hosté poté kupodivu praktikovali velice nudnou hru a Siena je tlačila. Byli to ale přeci jenom obhájci titulu, kdo se těsně před přestávkou ujali vedení. V pokutovém území vznikla nepřehledná situace, domácím se nepodařilo míč pořádně odkopnout a Ibrahimovič nakonec našel Estebana Cambiassa, který ve skluzu dovezl míč až za brankovou čáru. Ze strany domácích opět proběhly protesty, ale rozhodčí branku uznali a do šaten se šlo za stavu 1:2 z pohledu Sieny.

Po deseti minutách druhého poločasu si Inter pojistil vedení. Podruhé se trefil Zlatan Ibrahimovič, když z hranice pokutového území dělovkou vymetl horní růžek branky. Siena mohla o chvilku později snížit. Locatelli poslal přesnou přihrávku na Corviu, který unikl ofsajdové pasti. Brankář Cesar ale hbitě zareagoval a dobře vyběhl. Siena se o pár minut opět dožadovala penalty po Peleho zákroku na Locatelliho, ale rozhodčí zůstal klidný a nechal pokračovat ve hře. Nakonec se Sieně podařilo snížit, ale až v nastaveném čase, kdy se z hranice vápna přesně pod břevno trefil Forestieri.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí Siena moc šancí nemá. Inter je suverén Serie A, pouze bude záležet, jak rychle se aklimatizovali z turnaje v arabské Dubaji. Tip 0:2.

Reagovat
Slejdy

modlim se za neprohru sieny

Reagovat
smazaný uživatel

Inteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer

Reagovat
smazaný uživatel

INTER DNES NA PUL PLYNU

Reagovat
smazaný uživatel

...A MODLIM SE ZA NEPROHRU NEAPOLE

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to bylo ještě dráma, domácí snižovali ale až na samém konci a to si tým jako Inter samozřejmě pohlídá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele