Serie A - souhrn 17. kola

05.01.2015, 22:49, aktualizováno 06.01.2015, 22:53
Komentáře a souhrny
Po krátkém oddechu opět pokračuje italská nejvyšší soutěž. Římské AS uspělo v Udinese a stáhlo náskok Juventusu na jeden bod, jelikož Stará dáma jen remizovala s Interem. Lazio si snadno poradilo se Sampdorií a Neapol veze výhru z Ceseny. Milán naopak doma nestačil na Sassuolo. Prohru si připisuje rovněž Fiorentina...

Juventus FC - Inter Milán 1:1

06.01.2015 21:00

Góly: 5. Carlos Tévez - 64. Mauro Icardi

Emotivní zápas dvou ambiciózních celků skončil remízou. Juventus Turín se na domácí půdě rozešel smírně s Interem Milán, jemuž přinesl štěstí střídající Lukas Podolski. První branku vstřelil Carlos Tévez již po pěti minutách, ke konci utkání se prosadil Mauro Icardi.

Trenér Massimiliano Allegri vsadil na osvědčenou formaci se třemi záložníky, Arturem Vidalem na pozici trequartisty a ofenzivními tykadly Fernandem Llorentem a Carlosem Tévezem. Milánský Inter se topí ve středu tabulky a zoufale chce vzhůru. Pomoci mu k tomu má dohled světoznámého trenéra Roberta Manciniho a také nové posily. Ta první za lednové přestupní období - německý reprezentant Lukas Podolski - začala jen na lavičce.

Juventus se do soupeře zakousl od prvních minut. Po rychlé kombinaci zkraje hřiště se míč dostal ke Carlosi Tévezeovi, který si nabíhal do vápna. Argentinský střelec ale nesobecky vybídl Fernanda Llorenteho, který z první bránu netrefil! Handanović se jen bezmocně ohlédl. Ještě horší pocity v něm vyvolala pátá minuta. Marchisio nahrál do vápna Vidalovi, ten si míč jednou nohou přehodil kolem svého strážce sobě samému do běhu a poslal ostrý přízemní pas před bránu. Tam byl Carlos Tévez, který doklepl míč do sítě. Skvěle promazaný stroj začal úřadovat.

Jeden útok střídal druhý, ale nutno podotknout, že akce Juventusu působily mnohem kompaktnějším a sebejistějším dojmem. Do hry Interu se v přechodové fázi vtírala nepřesnost, takže dobře začatý útok neskončil u nabíhajícího Maura Icardiho, ale v náručí brankáře Gianluigiho Buffona. Po nepřesné rozehrávce Interu Milán se záložník Arturo Vidal dostal k zakončení a prudkou přízemní ranou donutil brankáře Handanoviće k dobrému zákroku.

Slovinský brankář se musel vytáhnout také po skvělém průniku Paula Pogby, který se po vzoru brazilského hračičky Ronaldinha zbavil dvou protihráčů a dostal se až před brankáře Interu, ale ten zachoval ledový klid a šanci zlikvidoval. Konec první půle si již domácí Bianconeri pohlídali. Deset minut po změně stran se na hřiště dostala nová posila, když vystřídala nevýrazného Zdravka Kuzmanoviće. A přítomnost "Poldiho" byla ihned cítit - agresivní napadání, chuť hrát a bojovnost, které Podolski vnesl do hry, Interu předtím hodně chyběly.

Samotný Podolski ale na vše nestačí, takže i když německý útočník napadal, bránil i tvořil, Inter se dlouho nemohl dostat k přímému ohrožení brankáře Gigiho Buffona. Když už se mu to ale povedlo, hned z toho byl gól. Celá akce začala ve středu pole přihrávkou Fredyho Guarína na nabíhajícího Maura Icardiho. Ten svedl sprinterský souboj s Leonardem Bonuccim a dokázal z úhlu prostřelit brankáře Staré dámy!

Mužem, který mohl vrátit Juventusu vedení, byl geniální rozehrávač standardních situací Andrea Pirlo. Jeho kroucený projektil ve vzduchu lehce zaplaval a brankář Samir Handanović měl velké problémy s tím, aby míč alespoň vyrazil. Slovinský brankář by těžko zasahoval také po hlavičce Paula Pogby, která po rohovém kopu mířila jen těsně vedle brány. Juventusu na vstřelení potřebného vítězného gólu nezbývalo mnoho času a věděl to i Paul Pogba. Proto se rozhodl pro co možná nejrychlejší cestu k bráně. Jeho sólo přes tři protihráče bylo zastaveno Juanem Jesusem jen za cenu žluté karty. Rozhodnout mohl přeci jen Inter, když se Lukas Podolski řítil v protiútoku na Buffona a nahrával volnému Icardimu, ale ten ve skluzu těsně minul!

Mauro Icardi umí "potopit" Juventus, známá to věc již z jeho časů v Sampdorii. Dnes se proti němu ale postavil Buffon a zlikvidoval také další útočníkovu střelu z úhlu. Nepovedený protiútok vedený Icardim Inter ještě tak mrzet nemusel, červená karta pro faulujícího Matea Kovačiće už ano. I v oslabení se ale Inter dokázal ubránit závěrečnému tlaku Staré dámy.

Více informací k zápasu

AC Cesena - SSC Neapol 1:4

06.01.2015 18:00

Góly: 75. Franco Brienza - 29. José Callejón, 41. Gonzalo Higuaín, 64. Marek Hamšík, 72. Gonzalo Higuaín

Neapol si s chutí zastřílela v Ceseně, kde rozdala opožděnou vánoční nadílku. O čtyři branky Partenopei se podělili dva hráči Neapole, když se trefil José Maria Callejón a dvougólový Gonzalo Higuaín. Třetím střelcem Neapole byl Marek Hamšík, ale velký podíl na brance měl nešťastně zasahující Daniele Capelli. Jediný zásah Ceseny stál za to a na kontě jej má Franco Brienza.

Postrachem většiny obranných řad v Evropě se stal Gonzalo Higuaín, který se pokoušel prosadit také v dnešním utkání. Ve druhé minutě povedeně vypálil, ale jeho střelu obránci zablokovali na rohový kop. Neapol na hřiště vkráčela s jasnou taktikou - nepůjčit soupeři míč. A to se jí dařilo systémem krátkých přihrávek, takže Cesena běhala prakticky celé minuty bez míče. Až po patnácti minutách se před brankáře Rafaela Cabrala snesl míč od Giorgiho, ale tím celá akce domácích skončila.

Cesena se pokoušela prosadit spíše střelami z dálky, což demonstroval také Valzania, který však vystřelil zpoza šestnáctky hodně nad bránu. Brankář Leali udržel soupeřovy útočníky na uzdě jen 28 minut. Po jejich uplynutí se míč ocitl postupně v moci několika hráčů uvnitř pokutového území domácích. Následovaly tři odrazy, které razantně ukončil přesnou střelou José Maria Callejón. Na jeho střelu neměl Nicola Leali nárok - 1:0.

Hostující Partenopei hráli ve velké pohodě, nadále kombinovali a Cesena je nijak výrazně nevyrušovala. Po dalším náběhu do vápna a odpískaném ofsajdu Callejóna převzal míč slovenský záložník Marek Hamšík a naservíroval jej na nabíhajícího útočníka Gonzala Higuaína. Ten se ocitl sám před brankářem, zvolil hokejový "blafák", kterým obešel bezmocného brankáře a následně zakončilo do prázdné brány - 2:0.

Cesena pochopila, že s Neapolí v dnešní formě bude náramně složité získat alespoň jeden bod. Přesto se pokoušela dostat zpět do zápasu. Brienzova dělovka z velkého úhlu jen těsně minula bránu. A na brankáře Lealiho se valil jeden útok za druhým. Soupeřovi hráči měli alespoň trochu solidárního cítění a nechali brankáře na chvíli vydechnout, když zvolili kombinaci vzad na beky. Po hodině klidných kombinací na půli Ceseny se na hřiště podíval belgický šikula Dries Mertens, odpočinout si šel Jonathan de Guzmán.

V tom se skóre znovu měnilo. Gól vstřelila Cesena do brány Ceseny. Rychlý protiútok Neapole hrající v úsporném režimu se dostal k Marku Hamšíkovi, který vypálil ke vzdálenější tyči brankáře Nicoly Lealiho. Balon by zřejmě mířil vedle tyče, ale ve snaze zastavit kulatý nesmysl jej do vlastní brány doslova "zavezl" domácí kapitán Daniele Capelli.

Dvacet minut před koncem byla Cesena zralá na vhození ručník do pomyslného ringu. Dostala totiž další ránu z milosti a katem byl opět argentinský střelec Gonzalo Higuaín. Svůj druhý gól dnešního zápasu vstřelil tak, že si zpracoval nahrávku, obhodil si nejbližšího protihráče a namířil svou ránu do protipohybu brankáře Nicolu Lealiho!

Cesena se však přeci jen dočkala alespoň čestného zásahu, když se jí dostalo možnosti zahrávat volný přímý kop těsně před vápnem. Centrovaný míč mířil do druhé vlny, tam si naběhl zkušený záložník Franco Brienza a z voleje krásně propálil bezmocného brankáře Rafaela Cabrala. Víc už Cesena nestihla a po dalším debaklu je na posledním místě v tabulce se stejným počtem bodů jako Parma. Neapol se bodově dotáhla na třetí Lazio, má však horší skóre.

Více informací k zápasu

AC Milán - US Sassuolo 1:2

06.01.2015 15:00

Góly: 9. Andrea Poli - 28. Nicola Sansone, 67. Simone Zaza

Málo platné byly bodové zisky s Neapolí a Římem a výhra v přátelském utkání nad Realem Madrid, když hned první ligové utkání AC Milán prohrál. Zpátky na zem vrátilo Inzaghiho svěřence Sassuolo, které na San Siru překvapivě zvítězilo 2:1.

Opět se tak potvrdilo, že proti těmto soupeřům a zvláště na domácím hřišti se Milánu nedaří. Přitom vše začalo z pohledu AC báječně. Po centrovaném míči nastal ve vápně Sassuola zmatek, k odraženému balónu se dostal Andrea Poli a AC vedlo už v 9. minutě 1:0. Hosté následně zvýšili aktivitu a začali více ohrožovat Lópezovu branku. Jejich snaží nakonec vyvrcholily vyrovnávací brankou Nicoly Sansoneho. Ten si krásně zpracoval míč na prsa a z voleje přesně zakončil, Diego López neměl sebemenší nárok - 1:1.

Sassuolo vyrovnávací branka hodně nabudila a do dalších šancí se dostával Berardi, mimochodem postrach milánské obrany. Byl to totiž on, kdo v jednom zápase loňské sezony nastřílel Rossoneri čtyři branky. Ve 34. minutě dokonce postupoval sám na milánskou branku, ale selhal.

Druhý poločas zahájili opět lépe domácí borci, kteří svého soupeře zamkli na jeho polovině, nicméně do koncovky se dostávali velmi ztuha. Po hodině a pěti minutách hry se dostala na hrací plochu nová akvizice Milána Alessio Cerci. Jenže při pouhém tříminutovém pobytu na hřišti musel společně se svými spoluhráči skousnout druhou branku Neroverdi. Obrana Rossoneri nedokázala ubránit rohový kop a Simone Zaza další krásnou brankou zajistil hostům překvapivé vedení.

AC se muselo hnát za vyrovnáním. Ve velmi dobré příležitosti se ocitl Pazzini, ale jeho skvělou ránu výborným zákrokem zneškodnil Consigli. V posledních minutách nastaveného času hrálo Sassuolo přesně to, co potřebovalo a z tribun San Sira se ozýval pískot. AC doma nedokázalo navázat na předchozí dobré výkony a se Sassuolem překvapivě prohrálo 1:2. Jeho ztráta na Ligu mistrů tak činí už pět bodů.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Cagliari Calcio 5:0

06.01.2015 15:00

Góly: 5. Michel Morganella, 10. Ezequiel Muñoz, 33. Paulo Dybala (pen.), 72. Paulo Dybala, 85. Édgar Barreto

Tak takhle si svojí premiéru na trenérské lavici Gianfranco Zola rozhodně nepředstavoval. Cagliari prohrálo v Palermu ostudně 0:5! Hosté na Renzo Barbera vůbec nezachytili začátek utkání a po brzkém vyloučení Contiho už neměli proti rozjetému soupeři žádný nárok.

Palermo se do svého soupeře zakouslo už od úvodních minut a stačilo jen pět minut a poprvé se měnilo skóre. K odraženému balónu se dostal Michel Morganella a gólman Colombi poprvé lovil míč ze své sítě. A než se stačili hosté vzpamatovat, dostali druhý úder. Na centrovaný míč si naskočil Muňoz a Sicilané velmi brzy vedli 2:0. Cagliari sice mohlo ihned snížit, ale neuvěřitelně se zaskvěl Sorrentino! Ten musel zasahovat i po ráně Longhiho a Cagliari neuspělo ani z dorážky.

Hra Sardiňanů se postupem času lepšila, jenže přišla 26. minuta a vše bylo zase jinak. Daniele Conti obdržel druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Gianfranca Zolu čekaly na trenérské lavici velmi krušné časy. Zvláště když hosté oslabení vůbec nezvládli...

Po půlhodině hry fauloval Colombi ve vápně Dybalu a sám postižený nařízený pokutový kop bezpečně proměnil - 3:0 pro Palermo. Domácí nadále bušili do obrany Cagliari, ale do konce prvního poločasu se už žádné branky nedočkali.

Čtvrtý zásah si domácí schovali až na 72. minutu a byl to kdo jiný, než Paulo Dybala. Argentinský talent nekompromisní dělovkou překonal Colombiho a zápas se změnil v exhibici. Poslední "hřebík do rakve" Cagliari zasadil Edgar Barreto. Další fantastickou ranou zvýšil na 5:0 a i když měli domácí ještě další šance, skóre už se nepohnulo. Domácí se tak přiblížili evropským pohárům, na druhé straně svěřenci trenéra Zoly mají o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu

Parma FC - ACF Fiorentina 1:0

06.01.2015 15:00

Góly: 11. Andrea Costa

Hodně dramatické a nervózní utkání bylo k vidění na stadionu Ennio Tardini, kam zavítal favorit z Toskánska. Tomu se ale dnes nepodařilo naprosto nic a bylo to znát na herním projevu Violy. Mario Gómez neproměnil penaltu, Fiorentina utkání dohrávala bez dvou hráčů. Rozhodl jediný gól, jehož autorem byl Andrea Costa.

Celá Fiorentina v posledních týdnech řešila otázku, kdo že se stane dalším strážcem svatyně. Brankářská jednička, kterou byl Brazilec Norberto Neto, se rozhodla neprodloužit smlouvu a odejít přinejhorším po sezoně. Tím si samozřejmě znepřátelila klubové vedení a všechny fanoušky. V Parmě proto chytal rumunský Ciprian Tătăruşanu, který však inkasoval o jednu branku víc než zkušený Antonio Mirante.

Mirante mnoho práce neměl, protože útoky zraněními decimované Violy byly bezzubé a bez nápadu. Parmě stačilo málo, aby šla do vedení, ale opět za to mohla obrana Fiorentiny. Nedůsledné a chaotické bránění standardní situace způsobilo, že rohový kop skončil u obránce Andrey Costy. Ten měl vedle sebe další dva spoluhráče, takže brankář Tătăruşanu byl nehlídán a naprosto opuštěn. Costa nemusel vyskakovat ani příliš vysoko - 1:0 pro Ducali.

Po patnácti minutách musel trenér Vincenzo Montella jen bezradně trousit italské vulgarismy poté, co Mario Gómez opět selhal v zakončení. Brankář Antonio Mirante včas vyběhl a přízemní ránu střílejícího Němce vyrazil. Následný protiútok znamenal další problémy pro Violu. Cassani si naběhl na centr z levé strany, hlavou ale bránu hostů těsně přestřelil.Krátce po uplynutí půlhodiny se k zakončení prodral také Juan Cuadrado, ale ani on nebyl přesný a zamířil jen do brankáře Miranteho.

Festival zahozených šancí z pohledu Violy pokračoval, protože Juan Cuadrado upadl v pokutovém území a sudí Antonio Damato musel pískat. K pokutovému kopu se postavil kritizovaný útočník Mario Gómez, který ale nebude na dnešní utkání vzpomínat v dobrém. Krátce se rozběhl a poslal míč slabou střelou doprostřed brány. Brankář Antonio Mirante si poradil a stal se hrdinou okamžiku! První půli uzavřela Fiorentina ranou Matiho Fernandeze, která se ale mezi tři tyče nevešla. Ani nástup do druhého poločasu se Fiorentině nepovedl, ačkoli si toskánský celek připravil snad tisíciprocentní šanci na srovnání skóre! Centr ze strany směřoval na střed vápna, kde se ocitl Fernandez. Těsně před ním se ale po balonu natáhl Cuadrado a minul!

Fernández to zkusil sám a pálil vysoko nad bránu. Deset minut před koncem utkání se sudí Damato neslitoval nad Gonzalem Rodriguezem a udělil mu za faul druhou žlutou kartu. Následovala karta barvy červené a Fiorentina dohrávala v oslabení. O pár minut později se počet vykartovaných hráčů rozrostl na dva, když červenou kartu zblízka viděl také obránce Stefan Savić. A trenér Montella nevěřícně kroutil hlavou. Jeho svěřenci, kteří se chlubí pohárovými ambicemi, padli po zápase s posledním týmem tabulky.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Atalanta Bergamo 2:2

06.01.2015 15:00

Góly: 51. Iago Falqué (pen.), 69. Alessandro Matri - 37. Davide Zappacosta, 49. Maximiliano Moralez

Strhující drama se odehrálo v Janově. Tamní CFC bylo před zápasem jasným favoritem, ale domácí diváci museli být v první půli konsternováni, jak že to jejich miláčci dnes hrají. Atalanta se totiž ujala vedení již v prvním poločase. Po nástupu ze šaten své vedení ještě zvýšila, ale ani to nakonec na tři body nestačilo.

Janovské CFC možná působí dojmem týmu, kterému po první části sezony trochu dochází dech, ale přesto byli Grifové na domácí půdě favority. Nakonec ale mohou být rádi za jediný bod a navazují na smolné kolo v podání janovských týmů. Sampdoria podlehla jasně Laziu, CFC po padesáti minutách prohrávalo o dvě branky. Díky zásahům Iaga Falquého a Alessandra Matriho si nakonec připisuje alespoň bod.

Janov začal aktivněji a využíval především rychlých krajů. Zajímavý útok Janova táhl po pravé straně Edenilson, který hledal nabíhajícího dlouhána Alessandra Matriho. Před ním si ale své obranné povinnosti splnil Stendardo a míč odklidil na rohový kop. Mladík Maxime Lestienne převzal o něco později přihrávku z osy hřiště a nabízel míč ke skórování Edenilsonovi, ale ten mířil nad branku. O chvíli později se další rohový kop snesl na hlavu Bertolacciho, ale ten si neporadil a mířil taktéž mimo tři tyče.

Atalanta moc nevzdorovala a její hra se omezovala na jednoduchou rovnici v podání "Bellini + Baselli + Denis = branka?", jenže Denisovi chyběla přesnost a klid. Přesto se výsledek dostavil. Baselli ve středovém kruhu vykouzlil parádní přihrávku směrem na rozběhnutého Davideho Zappacostu, který míč udržel i před Edenilsonem a propálil brankáře Mattiu Perina! Orobici vedli 1:0 a mohli se radovat.

Pět minut před koncem první půle vyrobil brankář Mattia Perin velkou chybu a mohl být rád, že za ni Janov nebyl potrestán. Germán Denis to zkusil z velké vzdálenosti a Perin nezvládl rutinní zákrok úplně nejlépe. Mladý talent mezi třemi tyčemi konečky prstů posunul míč za svá záda a naštěstí pro celé přístavní město se včas dokázal otočit a míč schovat do náruče. Počátek druhé půle ale již tak slavný nebyl a Perin opět inkasoval.

Tentokrát mu ale "pomohli" jeho obránci, protože nezvládli zachytit rychlý protiútok Atalanty. Daniele Baselli odehrál skvělý zápas a byl strůjcem obou úspěchů Orobici. Tentokrát vystihl špatnou nahrávku ve středu hřiště, doběhl s míčem před vápno a tam jej předložil nabíhajícímu Maximu Moralezovi. Ten už neměl problém prostřelit bezmocného Perina a Grifové měli co dohánět.

A to se jim dařilo. O pouhou minutu později totiž Benalouane těsně za vápnem fauloval Matriho a nařízenou penaltu si vzal pod patronát mladík Iago Falqué. Ten poslal brankáře Marca Sportiela do protipohybu a Janov měl naději na body.

Po hodině hry na sebe střídající Spinazzola navázal hned dva obránce, takže osamocený Moralez měl dostatek klidu na střelu. Vyprodukoval ale jen velmi slabý pokus, který Perina nemohl rozrušit. O chvíli později se znovu opakoval duel Moralez - Perin, ale také tentokrát byl úspěšnější domácí brankář. Ten se mohl radovat poté, co Janov vymyslel centr na kraj vápna. Tam sice dobíhal brankář Sportielo, ale nezachytil míč. Kulatý nesmysl se dostal před bránu k Alessandru Matrimu, který jej pohodlně dopravil do opuštěné brány. Obránci Atalanty reklamovali faul centrujícího Edenilsona na vlastního brankáře, ale sudí Irrati pro ně pochopení neměl. V poslední akci utkání se ocitl Fetfatzidis, ale hrdinou se stal brankář Sportielo, který jeho ránu vyrazil na rohový kop.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Hellas Verona 0:0

06.01.2015 15:00

Góly: -

Bezbrankovou remízou se rozešly celky Empoli a Hellasu. Domácí tak prodloužili svojí sérii neporazitelnosti a nadále si drží solidní odstup od sestupových příček.

I když diváci nakonec žádnou branku neviděli, vůbec se nehrál špatný fotbal. Oba týmy si vypracovaly několik zajímavých příležitostí a rovněž dohrávaly bez jednoho muže.

Už po čtvrthodině hry mohl rozveselit fanoušky Hellasu veterán Toni, nicméně z dobré pozice netrefil pořádně míč a Seppe nakonec v pohodě lapil. Na druhé straně jen těsně minul branku, rovněž velezkušený, Massimo Maccarone. O chvíli později stejný muž připravil stoprocentní šanci pro Verdiho, před kterým zívala prázdná branka, Benussi byl ale opět na místě a skvělým zákrokem zabránil změně skóre. Empoli postupně přebíralo iniciativu a bylo lepší a lepší, ve 38. minutě dokonce vstřelilo gól, ovšem ten nebyl pro údajný faul uznán.

Empoli bylo i po změně stran lepší. Po hodině hry zaměstnal Benussiho nový muž na hřišti Pucciarelli, Benussi stejně jako Seppe stále držel čistý štít. Domácí se zakrátko dostali do problémů, Tonelli fauloval Toniho a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Hostům se tak naskytla zhruba půlhodinová přesilovka, ovšem z ní nakonec nic nebylo. V 77. minutě uviděl rovněž druhou žlutou kartu Hallfredsson a síly se vyrovnaly. V závěru zápasu už obě strany nechtěly riskovat porážku a utkání tak skončilo 0:0.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Turín FC 0:0

06.01.2015 15:00

Góly: -

Chievo nedokázalo za devadesát minut vstřelit před vlastními diváky branku Turínu a jelikož to samé se nepovedlo ani hostům, skončilo utkání 0:0.

První půle nabídla vyrovnanou partii, o první pozdrav směrem na branku Turína se pokusil Meggiorini, z velké dálky nebyl vůbec přesný. Na druhé straně odpověděl rovněž střeleckým pokusem Fabio Quagliarella, jenže jeho střela byla zblokována a Bizzarri pak v klidu uklidil míč do svých rukavic. První opravdu stoprocentní šanci měl až ve 34. minutě Alberto Paloschi. Útočník Fly Donkeys vytasil s jedovatým projektilem a Padelli musel zasahovat.

Domácí Chievo ve druhém poločase zvýšilo aktivitu, ale Granata dobře bránila a vyčkávala na svoje příležitosti. Ty nepřicházely, stejně jako na opačné straně. Sedm minut před koncem hodlal zaskočit defenzívu Turína ze standardní situace Glik, jeho obstřel zdi však Padelli vystihl a ani tuto ránu za svá záda nepropustil. Závěr zápasu byl vypjatější, začaly se projevovat emoce, ovšem sudí nakonec nebyl nucen tasit karty. Chievo se nakonec rozešlo s Turínem smírně 0:0.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AS Řím 0:1

06.01.2015 12:30

Góly: 17. Davide Astori

Hosté z Věčného města nepředvedli příliš pohledné představení, ale tři body si nakonec odváží. Ze souboje dvou ikon italského fotbalu vyšel lépe Francesco Totti, jehož tým poslal do vedení Davide Astori. Di Nataleho Zebry se sice snažily, ale tři body jim unikly.

Oproti předpokladům se do základní sestavy AS dostal kapitán Francesco Totti, za ním působil i uzdravený Kevin Strootman. Trenér Rudi Garcia musel vymyslet, jak si poradit s absencí svého klíčového hráče. Křídelník Gervinho totiž odjel reprezentovat Pobřeží slonoviny, zatímco Seydou Keita hraje na Africkém poháru za Mali. Udinese opět spoléhalo na kapitána Antonia Di Nataleho, hlavní útočnou zbraň Zeber.

Domácím se dařilo napadat a eliminovat hlavní ofenzivní zbraně římského protivníka, takže k přímému ohrožení brankáře Karnezise se Vlci dostali až díky přímému volnému kopu Miralema Pjaniće. Rána mladého záložníka ale mířila do zdi. Následnou dorážku namířil Pjanić do svého spoluhráče Juana Manuela Iturbeho. Zimní přestávka byla na AS hodně znát, jeho kombinace postrádaly lehkost i rychlost, čehož Zebry málem využily.

Hodně zajímavé utkání měl před sebou Ivan Piris, na kterého fanoušci AS doteď vzpomínají s úsměvem na tváři. Piris ale zle zatopil Iturbemu. Z následného centru se udála dost kontroverzní situace. Hlavička Astoriho totiž od břevna padala za čáru, kterou ale nepřekročila zcela průkazně. Sudí Guida gól nakonec po poradě s asistenty uznal a volání po brankové technologii může začít nanovo - 0:1.

Hráči Udinese se samozřejmě zlobili a jejich náladu často odnášel soupeř, ale sudí Guida situaci řešil hlasitější domluvou a případnou žlutou kartou. Obrana hostí si vybrala slabší chvíli, které mohl využít Antonio Di Natale. Ten se rychle otočil s míčem u nohy, prohodil jej skrz dva obránce a centroval na zadní tyč. Tam se ocitl Gabriel, ale míč nasměroval těsně vedle tyče! První poločas uzavřelo Udinese pohlednou kombinací, která byla zakončena střelou těsně nad bránu Morgana De Sanctise.

Hostům stačilo vedení o jednu branku a přestali hrát tak aktivně. Jejich hra se ustálila před bránou soupeře, zcela vymizel jakýkoli nápad a invence. Pohyb hráčů Giallorossi se omezil na pár sprintů Iturbeho, který se ale po odevzdání míče ihned zastavil. Do zadních řad se začala vkrádat laxnost a Zebry mohly málem srovnat. Na centry kapitána Di Nataleho si ale nikdo nenaběhl. Dobře vyhlížející protiútok AS vedl Iturbe, který ustál souboj s Pirisem a předkládal míč na vápno kapitánu Tottimu, ale ten nestačil ani zakončit, ani nedokázal míč posunout Pjanićovi.

Sudí Guida zasáhl ve prospěch AS v té chvíli, kdy se centr na vápno nedostal k žádnému hráči domácích, protože hned dva byli staženi v pokutovém území. Asi jen málokdo by se mohl divit, kdyby Guida pískal faul De Rossiho. Do vápna Zeber si naopak nikdo z hostí nenabíhal ani ve chvíli, kdy by to bylo díky invenci Iturbeho záhodno. Přítomnost Cyrila Théréaua, který nahradil unaveného Antonia Di Nataleho, pocítil nejvíce Kostas Manolas při množství vzdušných soubojů. Po rychlé akci Alessandra Florenziho se k míči na vápně dostal Miramel Pjanić, ale nastřelil jen výborně zasahujícího brankáře Karnezise.

Utkání předčasně skončilo pro Adema Ljajiće, který se zranil. Na jeho místo se postavil Urby Emanuelson, který podle všeho brzy kádr římského klubu opustí. A fanoušci na stadionu Friuli viděli, proč se ho vedení chce zbavit. Právě Emanuelson se přiřítil ke Konému ve vápně a skolil ho. Sudí Guida ale také tentokrát milostivě odpustil římskému celku penaltu. V poslední minutě Udinese zahrávalo další rohový kop a tentokrát se míč snášel hned na bránu. Brankář De Sanctis ale byl na místě. V rámci nastaveného času se ještě jednou zaskvěl brankář Karnezis, ale ani jeho výkon hosty o tři body nepřipravil.

Více informací k zápasu

SS Lazio - UC Sampdoria 3:0

05.01.2015 20:45

Góly: 38. Marco Parolo, 41. Felipe Anderson, 66. Filip Đorđević

Velmi špatně začala nový rok Sampdoria Janov, která prohrála na Stadio Olimpico s Laziem 0:3. Biancocelesti si po zcela zasloužené výhře upevnili třetí místo. Hrdinou zápasu se stal Felipe Anderson, jenž měl prsty ve všech gólech.

Na Olympijském stadionu se střetly dva velmi ambiciózní týmy, které chtějí po odmlce zpět do pohárové Evropy. Sampdoria se mohla pyšnit jen jednou porážkou, stejně na tom byl i mistrovský Juventus.

Lazio vstoupilo do utkání mnohem lépe a díky svojí aktivitě mohlo už po dvaceti minutách vést, ale Bígliovu dobrou střelu fantasticky zneškodnil Viviano. Hned za další dvě minuty vyrobila obrana Námořníků velkou hrubku a Djordevič postupoval sám na branku, Sampdoria celou situaci jen tak tak ustála.

Ale podobným stylem mohla horko těžko Laziu vzdorovat a ve 38.minutě nakonec přeci jenom inkasovala. Anderson ve vápně vymyslel přesnou přihrávku na nabíhajícího Parola, který rovnou z první pod břevno zavěsil. Lazio vedlo naprosto zaslouženě a ještě do konce prvního poločasu jednou udeřilo. Anderson z velké dálky napřáhl a Viviano se natahoval marně - 2:0 pro Lazio.

Siniša Mihajlovič musel po přestavce zareagovat a ze hry stáhl Rizza, kterého nahradil Wszolek. Každopádně změna Sampdorii příliš nepomohla, Lazio bylo nadále aktivnější. Před Djordevičem dokonce zívala prázdná branka, ale útočník Biancocelesti neuspěl. V 67.minutě bylo definitivně rozhodnuto, Anderson udělal ve vápně opět průvan a vše zužitkoval z pohledu Lazia Djordevič - 3:0. Mihajlovičovi došla trpělivost a sáhl k dalšímu střídání, ale vliv na konečný výsledek to nemělo. Domácí ve zbytku zápasu poklidně kontrolovali hru a Sampdorii, která do té doby prohrála jen jedno ligové klání, nedovolili vůbec nic.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC17124135:840
2.AS Řím17123229:1139
3.SS Lazio1793531:1930
4.SSC Neapol1786332:2130
5.Janov CFC1776423:1727
6.UC Sampdoria1769222:1727
7.AC Milán1767426:2025
8.Città di Palermo1767427:2625
9.ACF Fiorentina1766521:1424
10.US Sassuolo1758419:2223
11.Inter Milán1757526:2422
12.Udinese Calcio1764720:2322
13.Empoli FC1739517:2218
14.Turín FC1746712:1818
15.Hellas Verona1746718:2718
16.Chievo Verona1745812:1917
17.Atalanta Bergamo1737713:2316
18.Cagliari Calcio1726921:3412
19.Parma FC17311317:369
20.AC Cesena17161014:349
Bodové odečty
Parma FC-1za pozdní plnění finančních závazků

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (271)

Přidat komentář
lucius6

Anderson nemám slov, to co předvádí to je jinej level, ale jenom dobře pro nás, ta záloha Anderson- Candreva to bude něco FORZA LAZIO

Reagovat
Pipo123

Anderson absolútna paráda, momentálne má skvelú formu. Tá je rýchlosť je neskutočná

Reagovat
GEGE

Kdo by to cekal ze posadi Candrevu

Reagovat
lucius6

On se Candreva vrátil po zranění a proto ještě neni 100% fit aby mohl odehrát zápas od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

Parada Anderson kde bol doteraz ale čo Keita opusti Lazio?

Reagovat
Furia Ceca

To teda čumim... Jak mohla Sampdoria takhle bouchnout??

Reagovat
Murtago

SS...

Reagovat
Furia Ceca

Nebo spíš Anderson.

Reagovat
didosh

Taky mě to překvapilo a jak Lazio nemusim, tak hráli dobře a nedali namornikum cuchnout...

Reagovat
Pipo123

Teraz som si pozrel zápas a bola to proste paráda, Doriu sme k ničomu nepustili, obrana hrala v pohode, záloha a útok hrali skvele, hráči si menia pozície, chvílu je Lulič v strede, potom zasa na krajoch zálohy, Parolo to isté, Mauri a Anderson tiež pracovali na veľkom priestore a všetci sa vracali pri bránení. Myslím že toto je zásluha Pioliho, takticky to zvláda zatiaľ výborne. Viac a viac sa mi páči herne De Vrij a hlavne Anderson, ten mám momentálne úžasnú formu, roztrhal obranu Atalanty, Interu a teraz aj Dorie. Na AS dúfam že bude na krídlach Candreva a Anderson FORZA SS

Reagovat
Pettirosso

Doriano, nekoukals nahodou?

Reagovat
smazaný uživatel

Vydržel jsem poločas,brzy vstávám a 2:0 bohatě stačilo

Lazio naprosto jednoznačně lepší,nezbývá nic než pogratulovat ke třem bodům.

V první půli rychlejší,pohyblivější,výborný presink,my jsme neudrželi balon. Druhá půle počítám vypadala asi podobně...

Reagovat
Pettirosso

aha, díky.

Jsem zvědavý, co s námi Gabbiho odchod udělá

Reagovat
smazaný uživatel

To je otázka,uvidíme co posily...

Taky moc nechápu změnu gólmana,Romero byl naprosto spolehlivý,Viviano mi nepřišel dvakrát jistý.

Reagovat
Pettirosso

Romera pěkně dojebali.. jako nikdy z něho nebyl top gólman, ale pro Sampu byl naprosto ideální a spolehlivej + jednička repre Argentiny, to už něco vypovídá

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli teď v lednu odejde a Viviano se nezlepší,tak se můžeme rychle s poháry rozloučit

Reagovat
Pettirosso

přitom já Vivianovi tak věřil, že se ještě nakopne

Reagovat
smazaný uživatel

Než se zranil,chytal výborně.To jsem moc nevěřil Romerovi,ale mile mě překvapil. Jsem zvědav,jak se otázka gólmanů vyřeší...

Reagovat
AjaxFans

Parmo bojuj trochu

Reagovat
Murtago

Ten bodovej odečet je zlomil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

FORZA MILAN! Věřím že se dnes rozstříli Faraon!

Reagovat
Milan.B

hruza a des

Reagovat
Furia Ceca

Chievo Verona - Turín FC 0:0 Branky: ?

Reagovat
smazaný uživatel

Aj teba to prekvapilo?

Reagovat
Furia Ceca

Jak i tebe?! To jako že jsem blbej jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie

Reagovat
Furia Ceca

No proto.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišlo rychlé vystřízlivění, hrozná házená, celkově sračka, Šášo dobře bránilo a když už hrozilo nebezpečí tak tam hodili kosu. Minimálně bod měl zůstat doma

Reagovat
Furia Ceca

Sassuolo v boji o 3. příčku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát příští rok poháry, tak spadnou, viz Doria nebo teď Parma

Reagovat
Furia Ceca

Já jsem se překoukl, já myslel že třetí má 27 bodů, ale pak jsem si všiml, že Lazio už má 30. Ale o EL hrajou. No ale Parma EL nehraje, neměls na mysli Turín...?

Reagovat
smazaný uživatel

Turín taky není žádná hitparáda, ale Parma o ty poháry přišla kvůli nefotbalovým záležitostem (nesportovním), tam hraje určitě nějakou roli ten efekt nasranosti, zklamání, který třeba položil Dorii, když přišla o LM v posledních minutách, a to tam byli zkušené individuality jako Tonda, Pazzo, nebo Palombo. V Sassuolo je v tomhle směru imho jen Cannavaro. Nevím jak by to ustáli, kdyby ty poháry hráli

Reagovat
Shevchenko

"V boji"

Reagovat
andycek1

Prosim vas jak hral Berardi se Zazu ?? inac zakladna zestava iba Taliani a Fiorentina bez Taliana zaklade dneska to Derby musi byt nase

Reagovat
sankakofi

Berardi hral vynikajúco. Prihral na oba góly, skvele prihrával. Kopaciu technika má naozaj vynikajúcu a aj prehľad v hre. Zaza to odmakal, snažil sa a dal nádherný gól ale nevychádzalo mu úplne všetko. Každopádne obaja podali veľmi dobré výkony a Sassuolo môže ďakovať najmä im za 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Rim s prehladom, AC tiez. Vsetko podla predpokladov. Sassuolo az na Inter skalpuje favoritov.

Reagovat
CubONE

Zasa raz katastrofa po strelenom gole. Rami napravo hrozny, MDS to iste, vpredu to tiez bolo az na Jacka uplne bez pohybu a katastrofalne. Essien odpadol dnes uz po 30 minutach, potom sa to na nas strasne sypalo. Pozitivne, ze sme tam okolo 70.minuty celkom dobre zatlacili na par minut.

Reagovat
smazaný uživatel

AC je uplne v pytli

Reagovat
REPLIKATOR

AC

Reagovat
Furia Ceca

Liverpool. BVB. Liberec. Za každý tým a jeho současný postavení v tabulce

Reagovat
Furia Ceca

I když BVB to nepřeju, ale ti se zvednou.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpoolu nasrat. Mali 100 mega a dobre jadro tymu ale s ich prestupovou politikou si mozu hrat o 8 miesto dalsich par sezon a ak neudrzia Sterlinga nespasi ich ani navrat Sturridga to je uplne iny level tragedov nez .Liverpoolu ten navrat ani neprajem ked vidim jaky su jebnuty

Reagovat
smazaný uživatel

...*nez BvB...

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool, Dortmund

Reagovat
Mrvinho

Chtěl jsem dát remízu ale jen tak ze srandy jsem dal na nás

AC MILAN

Neuvěřitelný už, 2. neúspěšnější tým na světě co se trofejí týče a dneska by jeho fanoušci při případném vyrovnání s týmem jako Sassuolo slavili jako kdyby vyhráli LM. V tom AC je prostě na hovno absolutně všechno, už 5 let k nám nepřestoupil nikdo kdo by stál 1€ a víc a pokaždé když vidím "vtipné" obrázky - večeře -> 15€ > 5 hráčů ze základu -> 0€ tak mi je tak max do breku.

Když se už náhodou vyhlásí něco jako "Od léta kupujeme hráče pod 23 let a začneme s budováním nového AC" tak je první posila Essien kterej už by mohl mít aji chlupaté děcka. Sere mě neustálé sbírání každého komu končí smlouva jen snad aby v tom týmu prostě byl i když ten tým má úplně v <> a na tom hřišti chodí jako lemra. Pak když se objeví někdo jako Faraon (kterej navíc má ten klub rád a jako jeden z mála na tom hřišti aspoň bojuje) a po zranění se nemůže zatím chytit tak se začne přemýšlet okamžitě komu ho střelit a za kolik jak kdyby jsme byli nějací chcípáci zespodu tabulky. Třičtvrtě týmu tam absolutně nemá co dělat, je jim jedno že hrajou za tým jako je AC, nikdo tam neumí vystřelit, nikdo neumí nacentrovat, nic tam nejde, nějakej přechod do útoku neexistuje. Dneska tečem 2:1, 80' a my si v klídečku nahráváme na půlce nebo se vztekáme při každém náznaku ruky ve vápně.. hlavně ať už to pískne ať se můžu jít vyfotit před stadion a mrdnout to na Instagram.. Tvl, proč my musíme tak trpět

Reagovat
smazaný uživatel

jediný, kto dnes zniesol kritériá, bol Jack, čiastočné Ménez. Ostatní na facku a nie jednu.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Jediný kdo něco hrál byl Jack, po svém příchodu se mi i docela líbil Cerci.. Jinak vrcholně trapnej výkon, přičemž tragédem zápasu je proti Mattia, ktery byl vážně hrůzostrašný...

Reagovat
smazaný uživatel

ak nepodpíšeme De Jonga a príde namiesto neho ´posila´ Mottááák, tak..... neviem už. Zrušme to, nehrajme to, lebo toto nemá zmysel.

Reagovat
mastakillah

Palermo

Reagovat
smazaný uživatel

Viola diky Palermo a Turin sprehladom

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo jednoznačně Krása

Reagovat
smazaný uživatel

C agliari za vyhazov Zemana přeju sešup do serie B

Reagovat
smazaný uživatel

Rami čekám, kdy to začne kritizovat i v AC

Reagovat
Shevchenko

Tak nám ten rok pěkně začíná.

Reagovat
smazaný uživatel

krajšie ani nemohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala

Reagovat
adalbertus

AC

Reagovat
panca

Fakt buzny. Ještě že jsem to nevidel

Reagovat
lnterista

Reagovat
panca

Tvl čeho je moc.... Sledovat tu bandu nekopů už mě přestává bavit

Reagovat
cervo

vsetci nadavaju, tak ja to trochu vyvazim aj nejakym pozitivom... AC ma lieci, dnes celkom ako balzam na dusu, ked som si po zapase precital skore, zase ma po dlhej dobe potesil cely den straveny v praci... ked v tom budu chlapci usati pokracovat po vikendoch, rozmyslam, ze by som zacal chodit do prace aj v nedelu

Reagovat
Pinturicchio

Aspon bude keš, ne?

Reagovat
didosh

...No ale prvních asi 25 minut jsme hráli skvělé... zbytek zápasu jsme byly jalovy a priposrani z kazdeho útoku Berardi-Zaza-Sansone,který je mimochodem skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem přišel z práce...co se stalo s mými chlapci??

Reagovat
10

Kurva, Paul zase odmítnul gól roku

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Běžme s tímto opravdu do piče nejhlubší. To nejlepšího z Delneriho.

Reagovat
DelPiero137

Dve tvare Juve behom zapasu, problem je ze to uz nedokazeme otacat. Sezona bude este dlha a tazka. Mozeme sa modlit aby sme BVB dali co najviac golov za prvy polcas.

Stale nedokazem pochopit ako nas dokaze polozit nahodny gol. Od toho momentu ako by sme hrali proti najlepsiemu Realu, Barce, Bayernu...

Reagovat
M11

rozdil mezi Allegrim a Contem se zacina projevovat.. bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

hm, já bych tu chybu teda rozhodně nedával jen Allegrimu, Juve potřebuje zpevnit obranu, nejlépe někým kdo zároveň dokáže seřvat hráče a ne jenom máchat rukama. A na chvíli posadit Llorenteho, třeba mu to pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

a aj celu obranu Juve to su neuveritelne individualne chyby .

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si ve vedení neuvědomí, že fotbal se vyhrává hlavně obranou a defenzivní činností tak budou mít pruser. Jinak co říkáš na Pogbu? Dneska dost monstrum.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som to zapal na Moratu v 60 minute . Tene dive by mu urcite v PD piskali . Hral paradne ale aj Mateo ten sa viem aj obetovat

Reagovat
smazaný uživatel

super zápas, kdo hraje nebo hrál fotbal, nesmí tyhle ztracené body brát nějak zle nebo tak.Bavil sem se, Inter to měl jako zápas roku, je to těžký, hrál skvěle druhej poločas.Tak to je berme bod a berme to jako ponaučení, pořád se nedá vyhrávat, musíme taky uznat sílu soupeře a tomu ten druhej poločas prostě sedl.Já sem se bavil a kluků vůbec nic nezazlívám i když ve druhé půlce to celkem v zadu hořelo.Jdeme dále, do Neapole vyhrát.

Reagovat
Furia Ceca

Když nezvládneme doma Inter v krizi, tak v Neapoli určitě nevyhrajeme... Psychicky se připravuju na to, že příští kolo jde AS před nás, to bude hrozná potupa!

Reagovat
smazaný uživatel

jj tak Určitě že nevyhrajem to je přece jasný, už ted je to daný.Má cenu tam jezdit teda?Nechceš zavolat našemu vedení?

Reagovat
Furia Ceca

V srdci věřím že vyhrajeme, ale rozum mi říká něco jinýho... V Neapoli to zase pojmou jako válku, hecnou se, bude vyprodáno a Neapol předvede o 300 % lepší výkon než normálně. A jak inkasujeme jako první, tak jdeme do prdele, naši hráči mají očividně nějaký psychický blok, když se zápas nevyvíjí podle představ.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
smazaný uživatel

2. poločas paráda, bavil jsem se

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
Jajinek

Nikdy by mě nenapadlo, že z prvního poločasu, který mohl diváky unudit k smrti, udělají oba týmy zápas hodný derby. Sudí nám sice odpustil jasnou penaltu za faul Campagnara, který sám věděl, že brnkl Moratu do nohy a hned to ukazoval, nicméně podle mého to Morata mohl ustát. Každopádně chyba sudího. Vyloučení Matea však naprosto správné.

I přes výše uvedené je naprostý zázrak, že se mohlo vyhrát...a kdyby Maurito ten konec zápasu naprosto nedojebal, tak i mělo. Po super nahrávce Poldiho to byla loženka, pak mu to vychytal Gigi...a pak kdyby dal z první, z druhé a nebo i z třetí!!!! do běhu Osvaldovi, jsem přesvědčen, že slavíme. Osvaldo ho naprosto logicky zjebal, i když asi nemusel být tak radikální. Pak zdrhal do kabiny a můj typ je, že odejde ještě v zimě, což je škoda, ale ho podle mého musejí nenávidět všechny kabiny světa.

Velice se mi líbil v druhém poločase Hernanes, proti přesile často sám dokázal udržet míč i zrychlit. Naopak stoperská dvojice je taková nefalšovaná tragédie, jako už nikdy. Rano nestíhá snad v každém souboji. Obrovská ostuda pro Juve, že takové obraně dokázalo dát pouze jeden gól.

Na druhé straně absolutorium pro Pogbu. Ten hráč je někde jinde právě kombinací fyzična a techniky. Až uklidní to zakončení, bude naprosté světové TOP a myslím, že opravdu bude.

Jinak pokud budeme hrát jako v druhém poločase každý zápas, můžeme se o ty poháry nějak poprat, mám však strach, že nás pouze vyhecovalo derby, ale snad se pletu.

FORZA INTER!!!

Reagovat
M11

snad Kovacic dostane pouze jeden zapas.. na chudaka je podobnych zakroku v sezone spousta

Reagovat
Jajinek

Třeba hráči Dorie nebo Verony ho chtěli vyloženě zabít. Ale tohle posral.

Jinak bych ale naférovku postavil příště do té stoperské dvojky Vidiče. Horší než tohle být nemůže!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zda sa mi, ze su obaja vykartovany takze Vidic budet muset hrat

Reagovat
Jajinek

Reagovat
M11

jj prehnal to.. je jeste mlady.. ale hned vedel co udelal.. poradne ho netrefil takze se velice nic nestalo.. Lichtak je stara herecka

Reagovat
10

Ten Campagnaro byl mimo penaltu, to spíš ten loket Jesuse.

Reagovat
Jajinek

Juan těma loktama hraje jak prase. Na druhou stranu Giorgio je jak Matrix, hraje si na tvrďáka, ale naprosto neumí ránu přijmout.

Reagovat
10

Njn, to mi nemusíš povídat, sere mě s tím odjakživa...ale tohle bylo od Juana chtěný a hlavně mimo hru

Reagovat
Pinturicchio

Řekl bych, že na Alvara to byla penalta, hodně těsná, ale vápno to bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim me prislo ze zacal padat strasne pozde... celej skluz/pad se odehral na velkym rostoru...rozhodci si mohl vybrat tri varianty penalta/primak/nic a bohuhel no :/ skoda pro Andrejku bodlem by to tam soupl;)))

Reagovat
Pinturicchio

10 už to tady psal - Campa ho vzal až tou druhou nohou, kdy už vlastně Campagnaro ležel na zemi, proto to celé vypadalo tak divně.

Reagovat
smazaný uživatel

nerad by som bol aby Osvaldo odisiel, celkom som si ho oblubil a aj hra dobre..hadam sa to vyriesi takto, ako povedal Mauro ""Osvaldo? That sort of thing happens in the heat of the moment but once you're off the pitch it's all forgotten about. It was my fault because I should have passed to him."

co povies na Poldiho?

Reagovat
Jajinek

Aspoň tak...

Poldi, uvidíme, podle mého bude přínosem, už jenom proto, že máme konečně více útočníků. než hrajeme soutěží. Dnes toho nestihl moc ukázat, byl takový pomalý mi přišel, ale ta nahrávka na Maurita byla výborná.

Reagovat
olis

som zvedavy na dalsie kolo, Juve moze proti nam vyhrat ale uz sa im to u nas doma velmi dlho nepodarilo, ked dobre pozeram tak pred 15 rokmi, aj ked tucniakovy neprajem, tak tento zapas by sme mohli zvladnut, aspon by bol este o nieco viac zaujimavejsi suboj medzi Juve a AS, uz teraz je vypredane, bude peklo

Reagovat
smazaný uživatel

tucniak vyhraje a nová smlouva bude

Reagovat
olis

to nie, nejak dufam ze on ju nebude chciet predlzit, idealne by bolo nejak urvat to tretie miesto a po sezone sa s nim rozlucit

Reagovat
Pinturicchio

- Nanda už nechci vidět v základu, Álvaro toho za tu půlhodinu ukázal víc, než Nando za poslední tři zápasy

- prodat všechny stopery - je to smutné, ale jediný, kdo má na základ v Juventusu, je 34 letý Barza, ... naše hrozná slabina, protože jinak je ten tým top

- Vidal je snad zpátky

- je to vůči Andreovi trochu neuctivé, ale já už bych na jeho pozici stavěl Claudia

- pokud míníme hrát takhle v Neapoli, dostaneme hrozitánsky na piču

Reagovat
Pinturicchio

... a pokud má Max oči, musí ta sestava vypadat takhle, protože se nehraje na jména, ale na formu

Gigi - Evra, Sněhulák, Marotta, Lichty - Pogba, Marchisio, Vidal - Coman, Tévez, Pereyra nebo Tévez, Morata, Pereyra

ten tým je na 4-3-3 jako stvořený.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si tu pridem precitat fundovane nazory a na stoperovi pise Snehulak...jak to mam hmm vediet, kto to je

Reagovat
M11

co snehulak.. co tam dela Marotta

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
smazaný uživatel

no, si podrazdeny Pintu, ja iba neviem, kto je vo vasej obrane Snehulak

Reagovat
Pinturicchio

Když na nás zatlačí, tak to občas vypadá, že všichni.

Reagovat
M11

jen Gigi zustane Gigim

Reagovat
Pinturicchio

Tomu můžem po dnešku zase děkovat, s takovou, abych se začal modlit, aby chytal do 50.

Reagovat
Pinturicchio

To se vztahuje k tomu prvnímu příspěvku a prodávání stoperů, ve výsledku je jedno, jestli je tam Chiello a Leo a nebo sněhulák a Marotta.

Reagovat
smazaný uživatel

ako hraje Evra?

Reagovat
Pinturicchio

Doted nic moc, ale dneska hrál parádně, moc se mi líbil, konečně výkon, jaké jsem od něj očekával.

Reagovat
Furia Ceca

Marotta?? Nemyslel si spíš Mottu?

Reagovat
M11

spis Marroneho

Reagovat
M11

nez Mottu to uz tak fakt radsi toho Marottu

Reagovat
Furia Ceca

Já se právě divil jak Pintu na něho přišel!

Reagovat
Pinturicchio

Ne-e.

Reagovat
DelPiero137

Bez obrany sa nikam neposunieme. Stale mi hlava nebere preco po inkasovanom gole si zrazu vsetci prestanu verit, nedokazu prihrat na 2m atd atd. Akoby sa im zrutil svet a zistil, nie je to len tym ze Conte ich zerval. Divne a ako pisal Jajinek, tejto obrane Interu dat len gol, v druhom polcase si vypracovat jednu sancu, je ostuda.

Reagovat
Pinturicchio

Gigi to řekl přesně - při prvních problém na nás spadne deka a jsme v koncích, to mužstvo není tak mentálně odolné, jako pod Contem.

Reagovat
DelPiero137

Chapal by som to po prvej sezone, ale nie po takychto troch sezonach v lige. Kazdy hrac je ostrielany borec, zazil x tazkych zapasov uz aj v LM, na ME, MS a dokaze ich rozhodit gol od Chieva....

Aj tak sa mi zda ze jediny Tevez si ide stale to svoje.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Milan news se pokusíme získat Nastatiče, o kterého usiluje také Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom sa mi paci to nakupovanie Rayo style

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

na druhej strane je to dost smutne

Reagovat
BrainBlender

Tevez mohl být legenda jakokýhokoliv klubu by se mu zachtělo (krom Man United). Jen on sám byl proti

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu fanoušky juve tady některý, viděl sem hodně zápasů jak Dortmundu,Arsenalu,Realu co tam předváděli obránci jak kiksovali, to je prostě fotbal, tak to je..Máme osm inkasovaných a všeci jen nadáváte.Za tři roky se udělala neskutečná práce co by za to jiní dali.Nechápu vás a ještě budete víst poraženecký řeči že v Neapoli dostanem popiči atd..Nechápu to prostě a nikdy nepochopím, i kdybych jel s Padoinem na stoperu na Real tak našim budu věřit, je to kulatý je to fotbal a vyhrát může kdokolik a kdykoliv.A Nerouhejte se, vždycky si vzpomeňte na eru před čtyřma rokama a nebo se podívejte na eru te´d AC a Interu.Naše starosti jsou opravdu uplný hovno..proti těm co mají oni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

S touhle logikou si obhájíš úplně každou průměrnost, to není cesta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

ked si odmyslim permanentne failujucu obranu (v zapase s Cesenou sa to tak neprejavuje), vykon celeho muzstva v 2.polcase (okrem Gigiho) je blamaz. A takto hrajeme kazdy druhy zapas v lige tento rok.

Reagovat
Pinturicchio

A jsou kluby, které už zkrachovaly a přestaly existovat, takže jsme vlastně v pohodě.

Reagovat
alcantara

A este sa hra 90 minut

Len samotny pocet golov je skreslujuca statistika, my sme na tom v La lige najlepsie, ale defenzivna cinnost muzstva je dost spatna.

Reagovat
jany kozak

jj len ju nema velmi kto preverit max prvych par timov plus taka celta a villareal si dovolia ale aj to len doma vacsinou. myslim ze lige majstrov este budete v obrane dost horet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Když jsou fanoušci zvyklí dominovat a vyhrávat, tak od toho týmu čekají pokračování těchto výher. Jenže dřív či později ta série super výsledků a parádních výkonů skončí. Jde o to jak to kdo vezme. Plně chápu ty co jsou nespokojení, protože ten tým momentálně předvádí nejhorší fotbal za poslední 4 roky

Reagovat
Vtáky cez tepláky

presne tak, stále je juve prvé, len proste nevyhralo..

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sa darilo Poldimu?

Reagovat
pawelFCB

S příchodem Podolskiho ma hřiště se obrovsky zvýšilo sebevědomí celu fyzickú vzpruhu. Hodně tu hru oživil...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně takové zápasy by juventus pod contem zvládl

Reagovat
Lubinterista

tak určitě... když to vztáhnu na italské derby, tak před dvěma lety pod contem juventus vedl už od první minuty, inter tam zvitězil 1:3, ale to proti nemu stal strama, to byl jinej ďábel.

chápu co tim asi chces rict, ale dokud si v turine budou arogantne myslet, ze se mohou porazit pouze sami, tak tudy cesta nevede. zadný strom neroste do nebe, a doufam, ze to ignorovani souperu se jim vymsti. meli by se vratit k tomu co je na vrchol dostalo, nekdy mi pripada, ze misto, aby si rekli oni se na nas chteji vytahnout, tak si reknou, oni se z nas poserou a porazi se sami. hovno, vzdycky kazdy se chtel vytahnout proti leadrovi, at to byl a je, kdokoliv. z vlastni fanouskouvske zkusenosti vím, jake to je pristupovat k souperovi s pokorou, hrat srdcem a vyhrat pet trofeji v jednom roce (smich). ale chtit se musí!!!

jinak dnesni zapas jsem videl pouze druhy polocas a ne uplne fit, ale jen za nej bych dal po dvouch bodech. tak jsem se bavil.

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkně.

Něco podobného pozoruju v Barceloně.

Reagovat
10

teď mluvíš o fanoušcích, fanoušcích tady na EF, nebo hráčích?

Reagovat
Pinturicchio

Řekl bych, že hlavně o hráčích a v tom má Lubinterista, bohužel pro Juve, pravdu.

Reagovat
10

Pokud myslí aroganci na hřišti, tak se to takhle dá určitě nazvat, je to spojená nádoba s koncentrací.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vtáky cez tepláky

toto by si mali prečítať fanúšikovia Juve.. Chlapík menom "Juventus" to vyzerá že pochopil. Jediný normálne zmýšľajúci.

Reagovat
DelPiero137

vedieme 1-0 a hrame profesorksy akoby sme viedli 7-0 a super to definitivne vzdal. Potom pride mega kix obrany a vsetci sa zosypu.

Reagovat
10

no, sesypalo se to včera, ale v ostatních zápasech, naposledy třeba v Supercoppě, ten tým naopak zase začne hrát a soupeře přehrávat...vždyť v tom finále Superpoháru Juve po každým vyrovnání Neapol zase zavřelo a nedalo jim pořádně čuchnout

to mě právě sere nejvíc, že oni přepnou do toho lazy módu a pak je probudí zase až průser...ale to je prostě italská mentalita, no

Reagovat
DelPiero137

Copu som videl len roztrel. To co popisujes ty sa dialo za Conteho. Boli tam pamatne zapasy kedy sa otacalo atd.

Posledny rok, mozno aj viac som takyto zapas z nasej strany nevidel, okrem tej Copy. Tam to asi Neapol pokaslala ze sa stiahla a nechala nas hrat. Inak nas superi maju precitanych, vedia ze staci zatlacit ked povolime a ten gol pride (lebo nasa defenziva). A cim dalej, tym sa nas superi "boja" menej, skusaju to, tlacia na nas, nevzdavaju sa. Nasa jedina zachrana je dat cim skor 2-3 goly aby sme boli v suchu.

Reagovat
I*M

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Alberto Aquilani

To si presne vystihol. Oni hrajú viac menej pod Allegrim úplne to isté čo pod Contem. Conte bol super, ale že by to bol best coach ever a nerobil chyby? pcha ..... mali by teraz toľko bodov čo pod Maxom, ten team má veľa mínusov, ktoré v tejto sezóne vidieť najviac. Stačí si prečítať predsezónne predikcie, neuvidíš nič iné, iba ako sa môžu poraziť sami. Keď som vtedy napísal, že už Juventus nebude taký dominantný a nezíska už 102 bodov, ale povedzme len 90 zas ma všetci vysmiali a mal som vraj nejaký Juventus mindrák ..... nijaká séria netrvá večne, sám to dobre vieš Povedal by som, že Inter bol vtedy rovnako ak nie viac dominantný ako terajší Juventus a tiež to skončilo ....

Reagovat
Pinturicchio

Lži, domněky, výmysly, klasika od tebe.

Reagovat
Pinturicchio

Gigi :

“In my view the same thing happened in other games, which is that we go from great confidence/arrogance of being the best team with excellent potential to seeming fearful at the first sign of difficulty.

“It happened against Sampdoria, Torino and Napoli. We need to mature definitively if we want to take an important place in the Champions League as well as Serie A."

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre Osvaldo

Reagovat
smazaný uživatel

famózni brankári

hrôzostrašné obrany

tragéd Guarín

sebec Icardi

výborný Evra

fenomenálny Pogba

po prvom polčase som od toho nečakal nič dobré, ale druhý polčas bol fakt dobrý

Reagovat
CubONE

Oplati sa stiahnut a pozriet zapas?

Reagovat
jany kozak

podla toho co citam tak druhy polcas

Reagovat
madridcan

Velmi pekny zapas. Nevidel som sice prvych ani poslednych 8 minut, ale druhy polcas ma bavil. Bol som zvedavy na Podolskeho, ktory vbehol ako utrhnuty z retaze, ale potom akoby si hladal miesto na ihrisko a nakoniec tak zadrbe golovku, ktoru si hodil na slabsiu nohu miesto prihravky. Jeho prihravka na Icardiho vsak mala golove parametre. Guarin je kurva zaujimavy hrac. Narysuje uzasnu kolmicu na Icardiho, ale inak hra velke hovno(Shafto: ,,Preco musi byt v mojom oblubenom time taky kokot? ). Morata ma tym trapnym pokusom pekne najebal. Toto nema za potreby. Boj o pohare aj o titul bude velmi zaujimavy, tesim sa

Reagovat
madridcan

Mimochodom Handanovic Velka skoda, ze ma nevyrovnane vykony.

Reagovat
Alberto Aquilani

Pre pinturicchia, 10 a ostatných:

Il gol della Roma è valido, ma Stramaccioni ha detto che gli assistenti di area sono stati sconfessati dall'arbitro...

"Sono in sei, non c'è uno solo che deve vedere le cose. L'arbitro e stato bravo perché era in ottima posizione per vedere che la palla era entrata. Per abbassare le polemiche, un po' di goal Line technology non farebbe male"

L'intervento di Emanuelson su Kone?

"Non l'ho visto, a me è sembrato che l'arbitro è stato bravo per tutta la partita, sembra che Urby tocchi la palla."

Reagovat
Alberto Aquilani

z pozápasových rozhovorov Garciu.....

Reagovat
10

a co se tím jako snažíš obhajovat?

mimochodem je náhoda, že je tahle verze toho rozhovoru znovu jen na Romanews?

tady třeba říká něco jinýho: http://www.sportmediaset.mediaset.it/calcio/roma/2015/video/65140/garcia-il-gol-c-era-.shtml

Reagovat
Alberto Aquilani

Ved povedal viac menej to isté, trochu to len inak sformuloval, ked tých rozhovorov po zápase robí niekolko a bohvie po akom čase bol tento, či už ten gol náhodou nevidel a išlo mi, že sem pinturicchio dal nejaký rozhovor, kde povedal, že Urby zasiahol nohu a vy ste sa toho hned chytili samozrejme, ale v tom čo som ti dal ja je dôležité slovo SEMBRA

Reagovat
smazaný uživatel

tipoval jsem 0:1 (Icardi), škoda že to nevyšlo. Ale bod beru! Největšího nepřítele jsme obrali a aspon trošku zdramatizovali boj o titul... Ačkolik komu ho přát...

Reagovat
Mr.Jindros

Zdá se mi to, nebo po tom definitivním opuštění 3-5-2 máme o dost horší výsledky?

V posledních čtyřech zápasech tři plichty. Dva naši stopeři jsou prostě málo.

Reagovat
Pinturicchio

Spíš mi přijde, že je to horší od doby, co od stromečku přešel k 4-3-1-2.

Reagovat
Pettirosso

jakej je zásadní rozdíl mezi stromečkem a 3-1-2, když Tevez má na hřišti volnou ruku a běhá si v každým zápase více méně kde chce?

Reagovat
10

Zásadní, v 4-3-2-1 hráli od lajny Pereyra s Tevezem, otevírali prostor pro střední záložníky. Teď to často vypadá jako 442 s Pogbou někde na levý záloze.

Reagovat
Pettirosso

v tom případě je to spíš 4-3-3 a o to mi jde, to by byla formace pro nás.

Reagovat
Pinturicchio

Není, do 4-3-3 bychom potřebovali hráče jako je C.Ronaldo, Robben a tak dále, gólové mašiny.

Reagovat
Pinturicchio

Carlito je níž a není tam trequa - kam Max cpe Artura, z kterého kreativního záložníka nikdy nebude. Navíc se Arturo, možná nevědomky, nevím, stahuje moc hluboko a pak je z toho ve středu hřiště šílený maglajz a je tam hlava na hlavě.

Další věc podle mě je to, že ve stromečku to ta "křídla" roztahujou víc do stran - u 4-3-1-2 ta křídla suplujou krajní obránci, kde máme ne příliš rychlého Patrice a pak se to tahá vesměs po pravé straně.

Reagovat
Pettirosso

chápu, ale snažil jsem se tím docílit toho, že je nejlepší -3-3, protože oba dva píšete, že je super, když se ze stromečku to ti dva roztahují do křídel.

Reagovat
Pinturicchio

... a další, dost pádný důvod, který mě napadá, je Llorente, který je ve 4-3-1-2 k ničemu, respektive se tam vyloženě trápí. Nando musí být na hrotu sám, to není hráč, jako Carlito, který operuje na velkém prostoru, kombinuje a tak dále. Jeho místo je ve vápně, kde sbírá nakopnuté míče, rozehrává je do druhé vlny a zakončuje. Včera se pohyboval úplně na úplně nesmyslných místech díky tomu systému - mimo 16-tku, pomalu na Pereyrově místě ve 4-3-2-1.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se ví, proč odešel Conte? Spekulovalo se o tom, že by měl odejít kvůli prodeji Vidala/Pogby, ale oba zůstali.

Trochu mi osud Juve s Contem připomíná Barcu s Pepem. Oba úspěšné hráčské legendy klubu. Oba svoje týmy vystřelili do nebeských výšin. A oba po zhruba stejné době odešli za ne zcela vyjasněných okolností.

Reagovat
Mr.Jindros

Neví. Navždy to budou jen spekulace, pravdu se nikdy nedozvíme.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty spekulace? Něco konkrétnějšího?

U Pepka se spekuluje o tom, že odešel, protože vedení nechtělo splnit jeho přání, co se prodejů týká.

Reagovat
10

Nejčastější spekulace jsou, že mu prostě Marotta nekoupil požadovaný hráče. Je pravda, že Conte chtěl snad 3 roky křídlo a pořádný nedostal...bez toho asi nechtěl pokračovat, protože podobně jako píšeš dole u Pepa cítil limit toho týmu a chtěl zkusit něco jinýho

Reagovat
Pinturicchio

... pro mě je to důvod, který dává největší smysl, mimo jiné i proto, že rok předtím, než Conte přišel, radil vedení Juve, aby místo Diega koupili Robbena. Pak se to křídlo nahánělo každé mercato snad, letos to vyvrcholilo Iturbem a pohár trpělivosti asi přetekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já si myslím, že Pepek odešel, protože z toho týmu přestal cítit hladovost. A cítil, že on sám není schopen v těch hráčích tu hladovost zpět probudit. Navíc musel co chvíli poslouchat nějaké výpady toho psychopata z Madridu. To ho asi vycucávalo fest. Tak rozčílenýho Pepka, jak při jeho tiskovce "Hej, Pepe" jsem ještě neviděl. Tam byl očividně úplně vykolejený.

Reagovat
Furia Ceca

Syndrom vyhoření. Už cítil, že nemá týmu co dát. Tihle energický a impulsivní hecíři mají hned výsledky, ale jejich životnost je omezená.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to teda moc dobrej nebyl, když v LM jste hráli h*vno a on už neměl týmu co dát.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy tu všichni řešíte tu penaltu, ale zapomínáte, že by ji Handa stejně chytil

Jsou nějaká vyjádření k té penaltě/nepenaltě Campagnara?

Reagovat
Votas

on ju vlastně rozhodčí pískl, ale zároveň si vyhodnotil, že z ní gól nebyl, tak to přeskočil, aby nezdržoval...tomu se říká nechávat hru plynout.

Reagovat
10

ale trestňák Pirla po faulu Campagnara už by nechyt

Reagovat
Votas

jj...to Hugo posral, že ukazoval mimo vápno

Reagovat
10

a ani to rozhodčího nerozhodilo, aby dal Moratovi kartu za simulaci, to bylo epic

Reagovat
smazaný uživatel

No zapomnělo se na to včera ale ten jeden chytil Pirlovi naprosto parádně.

https://www.youtube.com/watch?v=OaKiZ8-fSH4

Reagovat
10

Gazzetta: Non è simulazione quella di Morata (il fallo di Campagnaro è fuori area).

Morata nesimuloval (faul Campagnara byl mimo vápno)

SportMediaset: Non c'era cartellino giallo per simulazione di Morata, anzi è fallo netto di Campagnaro, anche se fuori area.

Neexistující žlutá karta pro Moratu za simulaci, naopak jasný faul Campagnara, mimo vápno.

Graziano Cesari pro Mediaset řekl k tomu loktu Jesuse, že to byla jednoznačně penalta a červená karta, tam dost možná bude ještě video a dostane delší trest. Gazzetta kolem toho loktu klasicky tancuje, napsali jen, že Jesus hodně riskoval a že to nebylo úplně jasný v rámci toho souboje

Reagovat
smazaný uživatel

A jo teď to konečné vidím, že mu brnkl tu druhou, díky. Spíše mi to přijde ve vápně.

Loket Juana byl jasný, tam není o čem.

Reagovat
Votas

Juan je jasnej

spíš su zvědavej jak to osolí Mateovi...snad to bude po odvolání jenom jeden zápas

Reagovat
10

já myslím že Mateo nedostane nic navíc, pro delší trest tam podle mě není argument, De Rossi za mnohem horší zákrok na Chielliniho dostal taky jeden zápas a to je narozdíl od Kovačiće recidivista

Reagovat
10

ale Juan by měl dostat 3 zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

:))))

Reagovat
snuff24

kolik dal vlastně celkem Icardi už Juventusu gólů ?

Reagovat
10

5

Reagovat
Furia Ceca

Jenom? Já bych řekl, že už je to 6...

Reagovat
10

Stramaccioni: Odstraňme brankové rozhodčí

AS Řím včera vyhrálo v Udine, když jedinou branku zápasu dal obránce Davide Astori. Ten poslal hlavou míč do břevna, odkud se odrazil na brankovou čáru a o gólu rozhodl až hlavní rozhodčí, k velké nelibosti domácích. "Pokud hlavní sudí rozhoduje na vlastní pěst, pak odstraňme brankové rozhodčí, protože tady je strukturální chyba," zlobil se trenér Udine Andrea Stramaccioni. (ČTK)

Pokud brankovej rozhodčí v rámci možností v ideální pozici signalizuje, že gól není a následně ho po protestech hráčů AS hlavní rozhodčí stojící někde v prdeli na vápně uzná, je problém někde jinde, než v kompetenci brankových rozhodčích...každopádně tam jsou potom opravdu ÚPLNĚ nahovno, jak říká Strama. Stejně tak ten faul na Koneho musel brankovej vidět.

https://www.youtube.com/watch?v=_E4Ig-YpE7Q

http://i57.tinypic.com/20sjdso.gif

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostá pravda. Gól nebyl (byť těsně) a ten faul taky docela jasný.

Brankoví sudí jsou jen úlitba lidem, kteří jsou nespokojení se současným systémem. FIFA se videa bojí, ale už to prostě přijít musí. Tohle je další jasný důkaz, že brankoví sudí jsou k ničemu. Ve svý podstatě VIP diváci s tím, že divák si musí za svůj flek zaplatit. Tihle kašpaři ještě naopak dostávají zaplaceno.

Reagovat
10

...paradoxní je, jak odpůrci brankový technologie a svaz argumentujou pořizovacíma nákladama, přitom tam ale každej zápas platí tyhle dva VIP diváky

Reagovat
Francesco Totti AS

brankový nic nesignalizuje, pouze hlásí do sluchátka. Gól podle mě nebyl, stejně jako faul na Koneho

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Pinturicchio

Hlásí do sluchátka - není to tak trochu synonymum pro tu signalizaci, upozornění, že je něco špatně?

Gól byl, penalta naprosto jasná - za co jiného už pískat penaltu, než za to, když hráč oběma nohama veme soupeře ve vápně?

Reagovat
Francesco Totti AS

"Pokud brankovej rozhodčí v rámci možností v ideální pozici signalizuje, že gól není"

jak z toho videa poznáš, že brankovej signalizuje že gól neni?

já ten míč nevidím celý za tyčkou, takže nevím, ale je pravda že z velké části byl za. Faul podle mně ne. Koukal jsem na to několikrát. Na první pohled vidím čistě vypíchnutý míč mezi nohama. Je jasný, že když ti borec v rychlosti projede skluzem mezi nohama, tak tě zbourá, navíc Urby ho sejmul ještě rukou, což ho rozhodilo. Nebudu říkat, že jasně, ne. Věřím že je nějaký procento borců co by to foukli, ale ve většině případů se tohle nepíská

Reagovat
Pinturicchio

No, pokud by něco signalizoval, jde hlavní za ním a probírají to, ne?

Na to, že veme i míč, se v dnešní době nehraje, zbořil ho, dohrál ho, Kone nemohl zakončovat - to je naprosto zřejmé zabránění v čisté gólovce.

"ale ve většině případů se tohle nepíská" - tohle nemáš statisticky podložené a já si třeba myslím, že je to obráceně - většinou se tohle píská, ale je nějaké procento rozhodčích, kteří to neudělají.

Reagovat
Francesco Totti AS

maj komunikační zařízení, brankovej řekne gól a hlavní píská.

To že vezmeš balon i s nohama se v dnešní době píská normálně, to máš pravdu, ale vápno je o dost citlivější prostor. Věř tomu, že na půlce by tohle pískal.

Mám něco odpískaný znám borce, co by do tohodle šli, ale většina se tomu vyhne. Přece jenom, neni to uplně jasná situace. Penalta musí být 1000%

Reagovat
Pinturicchio

No a podle mě byla a rozhodčí se z toho normálně připosral a nepísknul.

Reagovat
Francesco Totti AS

připosral podle mě správně

Reagovat
Pinturicchio

OK, neshodnem se.

Reagovat
Francesco Totti AS

a ty si si jistý, že nesignalizoval?

Reagovat
10

když se podíváš na to video, tak je jasně vidět, jak brankovej rozhodčí Maresca říká Astorimu, že to gól nebyl a následně hlavní sudí Guida signalizuje, že to viděl a bere to na sebe

Reagovat
Maritazzi

Říkám to už od doby, co se objevili v EL (poprvý mě nasrali snad v zápase Sparty s PSV, i když to snad ani jejich chyba nebyla ). Ještě nikdy na sebe tyhle kašpaři nevzali odpovědnost v situacích, kvůli kterým tam jsou, pravidelně na to jen koukaj. V lize už takhle poškodili snad každýho, když je Tavecchio takovej reformátor, tak čekám goal line technologii hned od léta, zvlášť kvůli takovým situacím, kde to z běžných kamer ani poznat nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

No Urby tam šel jako blázen, ale podle toho gifu trefil balon

Reagovat
10

co? já teda vidím jednoznačný předkopnutí Koneho, kterej tam byl dřív, Urby se na míč neměl jak dostat

Reagovat
Maritazzi

No já si taky původně myslel, že jasná penalta, ale ten gif vypadá jako odkopnutej míč mezi nohama a pak až když byl pryč, tak trefil jeho, taky celkem zajímavá situace.

Reagovat
10
Reagovat
Francesco Totti AS

kde vidíš kontakt?

Reagovat
10

už to chápu, ty se mi zdáš

Reagovat
Francesco Totti AS

tak se probuď a řekni kde vidíš kontakt?

Reagovat
10

pokud nevidíš ani kontakt, tak doporučuji vyhledat odbornou pomoc, s tím už ti nepomůžu

Reagovat
Francesco Totti AS

vidím kontakt Urbyho s balonem. Jediný kdo vidí faul jsi ty a Piňťák

Reagovat
10

jak říkám nahoře, potom si buď slepej, dement, nebo slepej dement...

Reagovat
Francesco Totti AS

klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci přilévat oheň do ohně, ale já tam prostě vidím vypíchnutí míče Urbym, konkrétně vnitřním nártem levé nohy

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

No je fakt, že ten balon odletěl, takže do něj někdo kopnout musel, a ten útočník to nejspíš nebyl.

Každopádně to byl opravdu bláznivý zákrok. Ale jestli faul? To teď popravdě nevím.

Reagovat
Maritazzi

To je největší prdel, že ho udělá dement, co za sezonu odehrál 7 minut a teď tam přišel minutu před tím, než šel do takovýho risku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po tomhle bych ho jako trenér zase pěkně uklidil do chládku.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo to možná fakt odkopl útočník.

Ta tomhle je vidět, že i video není všemocné. Ze žádnýho záběru nejsem stoprocentně rozhodnutý.

Reagovat
Pinturicchio

Těžké, ale když na to koukám, tak to spíš předkopl Kone - kdyby to vzal Eman, tak by mu asi vzal tu pravou nohu.

Reagovat
10

což mě teda docela překvapuje, já to vidím celkem jednoznačně...stejně tak všichni moviolisti od Gazzety, Mediasetu až po pro-římský CDS

Corriere dello Sport: "...Ma il pallone viene toccato solo da Kone con la suola dello scarpino destro..." = Balonu se ale dotkl pouze Kone, podrážkou pravé nohy

Cesari pro SportMediaset: "Il romanista entra sul giocatore dell'Udinese senza toccare il pallone. L'intervento è insomma da rigore"." = Říman zajel do protihráče aniž by se dotkl míče. Penaltový zákrok.

Gazzetta: "il giallorosso si prende un rischio troppo altro entrando da dietro sull’avversario. Colpisce molto piede (prima) e poi il pallone (dopo). Andava fischiato il rigore." = Říman předvedl velmi riskantní zákrok zezadu, nejdříve trefil nohu protihráče, až poté balon

Reagovat
smazaný uživatel

Balonu se ale dotkl pouze Kone, podrážkou pravé nohy - to souhlasím.

Říman zajel do protihráče aniž by se dotkl míče. Penaltový zákrok. On do něj sice zajel, ale protihráč už byl v pádu a kontakt tam byl docela malý, ikdyž je jasné, že v takovéhle pozici tě rozhodí úplné nic. Nicméně jak píšu - než přišel kontakt, tak už padal.

Říman předvedl velmi riskantní zákrok zezadu, nejdříve trefil nohu protihráče, až poté balon - Tady určitě nesouhlasím. Tohle se podle mě stát nemohlo. Jestli trefil balon, tak předtím, než nohu Koného.

Reagovat
Alberto Aquilani

Hlavne si všímaj, či zasahuje Urby Koného .... neprešiel ho ani kolenom, svoju nohu dal medzi nohy Koneho a keď tam vidieť menší kontakt o lavu nohu/členok, tak už je dávno lopta v prdeli ... Kone to samozrejme prisimuloval, jak to skúšal robiť celý zápas ....

Reagovat
smazaný uživatel

V závěrečné fázi už skočil, to je jasné. Jasné je i to, že padal už před kontaktem, ale padal úplně přirozeně.

Jestli ono to nebude tak, že si šlápnul na balon (proto tak divný odpálení toho balonu), čímž ztratil rovnováhu, když do něj zezadu zajel Urby, kterej ho trochu ťuknul do kotníku, čímž mu rovnováhu rozhodil úplně. Když pak viděl, že je balon v hájí, a stejně padá, tak nakonec i nepřirozeně skočil.

Reagovat
10

Kone to udělal chytře, tam to bylo jenom o tom, aby se dostal první k míči a pak ho přepálil Urby.

Reagovat
smazaný uživatel

Z prvního pohledu? 99% pentle.

Z dalšího zkoumání? Je to na sudím. Koné padal prokazatelně už před kontaktem z protihráčovou nohou, ale je jasné, že i tenhle kontakt mu na rovnováze nepřidal. Na jednu stranu by mě zajímalo, kdo ten balon odpálil, což není jasné z žádnýho pohledu. Na druhou stranu bych Urbymu tu pentli fouknul už za blbost, se kterou do toho souboje šel.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

ten gif ukazuje, že najprv bola trafená lopta, cvičebnicový zákrok, síce na hrane rizika, ale odobral tú loptu ako skúsený harcovník..

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
snuff24

http://www.fcinternews.it/focus/sky-shaqiri-passi-avanti-ormai-e-solo-inter-bayern-173510 ...pořád tomu nevěřím,ale snad to vyjde pak ještě pořádnýho stopera a můžeme ještě aspoň zabojovat o třetí flek

Reagovat
lnterista

jj ale s obranou takhle nemame sanci

Reagovat
celestial-

Koho by si si ako poriadneho stopéra predstavoval? Ja nejako neviem či je vôbec momentálne možné niekoho v súčasnosti dotiahnuť, kto by nás posunul vyššie. Okrem toho niekto by musel odísť a to si tiež neviem nejako predstaviť

Reagovat
lnterista

nebo aspon k Medelovi...ale obrance je problem cislo jedna. Nebo spis obranci

Reagovat
10

včera bylo znovu vidět, že to základní problém není, od Interu tam v první půlce absolutně nebyla záloha

Reagovat
lnterista

Jasne ale ti obranci to k tem zaloznim ani nedostanu(rozehravka je silena). Zabak je tak v prdeli ze to radeji nakopne dopredu. Juan je neco jak Muntari...jeden na jednoho je fajn ale po fotbalove strance tragedie. Hugo vubec nestihal a jedinej kdo aspon za neco stal byl Danilo. Problem byl taky v tom ze vetsina hracu ani nehrala na sve pozici

Reagovat
Pinturicchio

Ti stopeři jsou šílení u vás, Rano mi včera přišel regulérně zfetovaný, absolutně nepřítomný pohled, mimo.

Reagovat
lnterista

hlavne je videt jakej to je mekac...si tam s nekym z Juve podaval ruce a hroznej kamarad. To by za Samuela a Lucia neexistovalo

Reagovat
Pinturicchio

Tohle mě strašně sralo než přišel Conte - prohráli jsme doma s AC, všichni největší kamarádi, málem se tam pusinkovali.

Reagovat
Jajinek

v tomhle s tebou absolutně nesouhlasím, ano defensivní činnost zálohy je špatná, ale svádění to na ni je prostě blbost. Ty největší nebezpečí už opakovaně nevznikají z toho, že by záloh nepresovala, byla na to špatně pozičně a nebo přenechávala moc volných prostor a na obránce házela velké problémy, ale většinou z toho, že náš obránce udělá při rozebírán hráčů ve vyrovnaném počtu taktickou chybu a hráče nepřebere ...a pak, a to nejčastěji, že stoper prohraje souboj jeden na jednoho, kdy se kolem něj hráč prožene, tak jako Vidal kolem Medela a nebo všichni na světě kolem Rana.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Pinturicchio

Věřme Berardimu.

Reagovat
Pettirosso

jen abychom nebyli nuceni věřit Sneijderovi

Reagovat
lnterista

ja tomu stejne neverim

Reagovat
10

šetři si vtip na 1. července

Reagovat
smazaný uživatel

Co bude? Měsic vyroči obhajoby Realu v LM?

Reagovat
madridcan

ved to iste len naopak vlajky

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jasny, ale proc bych to mel setrit, vzdyt je to to jedno

Reagovat
10
Reagovat
sankakofi

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Pipo123

Felipe Anderson za posledné 4 zápasy nazbieral 4 góly a 4 asistencie

Reagovat
smazaný uživatel

každá séria raz skončí

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za týpka? Poslední dobou na něj čtu všude samou chválu

Reagovat
sankakofi

No Felipe Anderson je 21 ročný brazílčan v službách Lazia. V brazílií hrával za Santos kde bol považovaný za veľký talent a minulý rok ho kúpilo za 8 miliónov eur Lazio kde sa však v minulej sezóne veľmi nepresadil a vyzeralo to na vyhodené prachy. V tejto sezóne sa už asi aklimatizoval a predvádza na poste ofenzívneho záložníka skvelé výkony. Je neskutočné rýchly a má dobrú techniku, aj kopaciu. Proste tipický brazílčan. Ak bude predvádzať aj naďalej to čo doteraz čaká ho veľká budúcnosť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele