Serie A - souhrn 13. kola

23.11.2013, 20:00, aktualizováno 25.11.2013, 22:41
Komentáře a souhrny
Juventus vyhrál v Livornu a vede, jelikož AS Řím jen remizovalo s Cagliari. Zaváhala naopak Neapol doma proti Parmě, AC Milán zase jen remizovalo s Janovem, stejně jako ztratil Inter v Boloni. Chievo uspělo v městském derby a přepustilo poslední místo Catanii, která prohrála v Turíně, Udinese si poradilo s Fiorentinou...

AS Řím - Cagliari Calcio 0:0

25.11.2013 20:45

Góly: -

Ani devadesát čtyři minut nestačilo Římanům ke vstřelení branky! Cagliari tak nadále zůstává jejich neoblíbeným soupeřem, neboť ani dnes domácím příliš roli favorita neusnadnilo. Hlavní zpráva dne ale spočívá v tom, že Serie A mění lídra.

Olympijský stadion v Římě hostil již druhé slavné utkání ve dvou dnech, po duelu v rugby následoval souboj domácích fotbalistů AS s Cagliari. Sardinský klub není v hlavním městě příliš oblíbeným soupeřem, protože na jeho obranu zatím Vlci nedokázali vyhrát pokaždé. Po vítězství Juventusu v zápase s Livornem se ale domácí tým musel také ukázat, pokud chtěl znovu získat první příčku. Mohl mu pomoci návrat stoperské dvojice Benatia - Castán, k dispozici byl také Gervinho. Na lavičku usedl rekonvalescent Mattia Destro, který doléčil dlouhotrvající zranění kolene. Cagliari se musel obejít bez Radjy Nainggolana, který je jednou z největších postav Lopezova týmu. Na svého syna Danieleho se byl osobně podívat také Bruno Conti.

Římané si připomínali nedávno zesnulou legendu jménem Amedeo Amedei, takže se tribuny Olimpica měly zaplnit už jen z principu. Po úvodním chorálu vyběhly obě jedenáctky na hrací plochu. Úvod zápasu by se ale dal přirovnat k nedávnému utkání v rugby, protože k vidění bylo mnoho faulů a jen málo příjemných akcí. První střelecký pokus si na svůj účet připsal nejlepší střelec AS Alessandro Florenzi, ale bránu minul. Avramov měl práci také se střelou Pjaniće. V pokutovém území se po narážečce dostával k míči Florenzi, ale sudí Domenico Celi faul neviděl. Ani hosté se ale nehodlali vzdát a díky pevné obraně mohli bez starostí vyrážet k rychlým protiútokům. Jeden z nich zakončil po Cossuově centru Victor Segundo Ibarbo, který neskóroval jen díky skvělému De Sanctisovi.

Od té doby se AS plně ujalo otěží utkání, i když rozhodující element v podání kapitána Tottiho chyběl. Po centru Doda se do hlavičky opřel uzdravený útočník Gervinho, ale pokus bývalého hráče Arsenalu zastavila tyč! Vlci stupňovali svůj tlak a ofsajdovou past překonal Kevin Strootman. Holandský záložník ale po zpracování nepřekonal brankáře Avramova! Římané dopláceli na nedůraz v pokutovém území a dobře organizovaná obranná linie Cagliari jim příliš mnoho akcí nepovolila.

Také úvod druhé půle patřil jednoznačně domácím, když Dodo centroval na Alessandra Florenziho. Střelu z voleje od mladého záložníka ale Avramov perfektně vyrazil. Neúnavný veterán Douglas Maicon si dobře odvedl svou defenzivní práci a spěchal do pokutového území soupeře. Těsně před ním natáhl ke střele a jen výtečný zákrok Vlady Avramova mu zabránil v oslavě dalšího gólu na italských trávnících. Hosté se především bránili, ale tlak AS byl zcela platonický. Římanům zkrátka chybí osobnost Francesca Tottiho a navíc postrádají také zakončovatele. Při vší úctě k Marku Borriellovi či dnes nevýraznému Ademu Ljajićovi, útok je největší slabinou současného Říma.

Po sérii několika nedovolených zákroků na obou stranách se začalo přiostřovat, na což sudí Domenico Celi reagoval zvýšením počtu karetních trestů. Navíc se za protesty nechal na tribunu posadit trenér Rudi Garcia, jenž evidentně nesouhlasil s některými výroky zkušeného arbitra. Vlci se snažili vstřelit branku v závěrečných fázích utkání, ale proti Gervinhově hlavičce k tyči se vyznamenal opět nepřekonatelný Vlada Avramov a skvělým zákrokem zajistil Cagliari bod. Série bez výhry v podání AS se protahuje na tři zápasy a první místo mu uniká...

Více informací k zápasu

Bologna FC - Inter Milán 1:1

24.11.2013 20:45

Góly: 12. Panagiotis Kone - 51. Jonathan

Inter Milán nevyužil jedinečné možnosti dotáhnout se na třetí Neapol a v Boloni pouze remizoval 1:1. Hosté byli zejména v závěru hodně blízko vítězství, chybělo ale patřičné štěstí.

Už v sobotu prohrála třetí Neapol s Parmou a Inter Milán se tak mohl přiblížit Lize mistrů. Jenomže svůj duel na hřišti Boloni výsledkově nezvládl. Nerazzurri do zápasu nevstoupili vůbec dobře, už po dvanácti minutách totiž prohrávali po rychlém brejku, který zakončil Panagiotis Kone 1:0 a bylo zaděláno na problémy. Inter sice mohl vzápětí odpovědět, ale Palacia vychytal pozorný Curci.

Trenér hostí Walter Mazzarri musel ve 25. minutě řešit další nepříjemnost. Zranil se Yuto Nagatomo a prostor tak dostal Álvaro Pereira. Inter musel dotahovat a v další šanci se ocitl opět Palacio. Přesným centrem ho našel Jonathan, ale argentinský střelec měl v koncovce smůlu. V závěru prvního poločasu si Nerazzurri vytvořili obrovský tlak, jehož výsledkem byla zazděná tutovka Pereiry (netrefil prázdnou branku) a břevno v podání Guarína!

Na začátku druhého dějství mohl zpražit milánský celek Diamanti, dobře ale zasáhl golman Handanovič. Diamanti svojí šanci neproměnil a Inter na druhé straně trestal. Jonathanova tvrdá rána skončila po teči za zády Curciho a bylo to 1:1. Boloňa mohla vzápětí opět vést, ale Rosaldo ztroskotal na Handanovičovi.

Závěr utkání byl zcela v režii Interu, který chtěl tolik vstřelit kýžený rozdílový gól. V nastaveném čase se proti Guarínovi skvěle zaskvěl Curci a o minutu později napálil břevno Jonathan! Hektický závěr o vítězi nerozhodl, Boloňa měla štěstí, remízu nakonec uhájila.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - SS Lazio 1:1

24.11.2013 15:00

Góly: 67. Roberto Soriano - 90+4. Lorik Cana

Římský celek našel cestu za záda brankáře Angela da Costy ve chvíli nejpotřebnější, protože na konečných 1:1 srovnával Lorik Cana až ve čtvrté minutě nastaveného času. Reagoval tím na vedoucí gól Roberta Soriana z úvodu druhé půle.

Premiéra trenéra Siniši Mihajloviće dopadla možná nad očekávání dobře. Úvodní zápas pod novým trenérem totiž donedávna předposlední celek Serie A zvládl a nakonec vybojoval remízu s favorizovaným Laziem Řím. Oba pánové střežící lavičky vydaly jasné pokyny a změnili základní rozestavení - například Lazio nastoupilo se třemi útočníky, v obranné linii se představila také pouze trojice hráčů. Úvodní tlak Sampdorie přinesl pouze nepřesné zakončení mladíka Pedra Obianga, kterému na druhé straně zdatně konkuroval Senad Lulić. Ani jeden z pokusů však změnu skóre neznamenal.

Útočná spolupráce dvojice Manolo Gabbiadini - Nicola Pozzi mohla slavit úspěch, ale vždy jí zabránil včasný zákrok. Nejprve míči v cestě do sítě zabránil skvělý zákrok zkušeného brankáře Federica Marchettiho, následně se aktivní útočník Gabbiadini mohl stát autorem gólové nahrávky. Nabíhajícího Pozziho však na poslední chvíli zablokoval vracející se Konko a obětavě se do jeho pokusu vložil.

Velmi zajímavou zápletku do utkání vnesl úvod druhé půle, když se již jednou napomínaný Nenad Krstičić otočil směrem Cristiana Ledesmy a před zraky sudího Orsata jej fauloval. Orsato neváhal ani vteřinu a poslal Sampdorii do početní nevýhody. Přesto nadále útočili Blucerchiati. Domácí tým mohl spasit Pawel Wszolek, ale jeho střílený centr brankář Marchetti vytáhl mimo nebezpečí. Senad Lulić hledal před bránou nabíhajícího Konka, ale jeho hlavička se mezi tři tyče zkrátka nevešla.

Po hodině hry se k zakončení dostal Brayan Perea, který nahradil mladíka Keitu Baldeho. Ani talentovaný kolumbijský útočník se však z gólu radovat nemohl. Polského záložníka Wszoleka vystřídal Roberto Soriano a byl to výběr velice vydařený: čerstvé síly využil Soriano k překvapivému vedení, když dorazil do sítě Marchettim vyraženou střelu Manola Gabbiadiniho a Janov mohl jásat!

Lazio se ale nehodlalo vzdát a v rámci zachování naděje na udržení se v kontaktu se špičkou tabulky se jalo útočit. Některá italská média navíc označila zápas za poslední šanci pro trenéra Vladimira Petkoviće, i když ze strany vedení má zatím tento trenér důvěru. Míč sice ze svých kopaček Lazio nepouštělo, ale ani vyrovnat se mu nedařilo. Minimálně ne v řádném hracím čase. Až po uplynutí tří minut z nastaveného času se dlouhý nákop dostal k nabíhajícímu Loriku Canovi, který se efektně zbavil obránce a přesnou ranou stanovil konečnou podobu výsledku!

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Atalanta Bergamo 2:0

24.11.2013 15:00

Góly: 63. Simone Zaza, 67. Domenico Berardi

Simone Zaza a Domenico Berardi se stali hlavními strůjci dalšího vítězství Sassuola, tentokráte nad Atalantou Bergamo. Nováček Serie A potvrdil dobrou formu a před sestupovými pozicemi má už tříbodový náskok.

Sassuolo předvadí v posledních týdnech dobré výkony a další z nich odnesla Atalanta. Celek z Bergama začal mít první problémy už v prvních minutách, kdy se mu zranil Bellini, kterého nahradil velezkušený Lionel Scaloni. V prvním poločase to nebylo jediné střídání hostů, ve 28. minutě musel opustit hrací plochu i Stendardo, toho pro změnu nahradil Cazzola.

V první vážnější šanci utkání se ocitli domácí, a to až před koncem prvního poločasu. Luca Antei se dostal k hlavičce a skvěle zasáhl Consigli.

Branky začaly padat až ve druhém poločase. V 63. minutě stál Simone Zaza ve správný čas na správném místě, odražený balón dopravil do prázdné branky a Sassuolo vedlo 1:0. Neuběhlo ani pět minut a domácí vedli už 2:0. Berardi sám před Consiglim nezaváhal a poslal míč do sítě - 2:0 pro Sassuolo.

Atalanta byla na kolenou, ale čtvrthodiny před koncem ještě měla naději, neboť Luca Antei obdržel druhou žlutou kartu a musel do sprch. Atalanta měla na zvrat málo času, početní převahu už nedokázala zužitkovat a v utkání nakonec prohrála.

Více informací k zápasu

Turín FC - Calcio Catania 4:1

24.11.2013 15:00

Góly: 10. Ciro Immobile, 34. Omar El Kaddouri, 59. Emiliano Moretti, 61. Omar El Kaddouri - 50. Sebastián Leto

FC Turín zas jednou neremizoval a tentokrát si s chutí zastřílel. Odnesla to Catania, která po čtyřbrankovém výprasku spadla na poslední místo.

Domácí Granata začala utkání pěkně od "podlahy". Neuběhla ani minuta a Immobile postupoval sám na Andujara. Ten Catanii zachránil a hrozbu zažehnal na rohový kop. Každopádně hosté se nepoučili a v desáté minutě stejně inkasovali. Zkušený Legrottaglie chyboval a Immobile tentokrát na Andujara vyzrál 1:0 pro FC Turín.

Elefantini nebyli bez šancí. Po dvaceti minutách dobře vypálil Gyomber a chvíli na to poslal nebezpečný střílený centr Keko. Góly ale nadále dával Turín. El Kaddouri využil nešťastného obraného zákroku Gyombera a střelou do prázdné branky zvýšil na 2:0.

I přes nepříznivý výsledek se Catania nevzdávala a na začátku druhého poločasu snížila na 2:1. Leto perfektně provedenou střelou překonal Padelliho. Leto mohl za chvíli vyrovnat, ale byl mu odmáván ofsajd.

Rozhodující okamžik celého zápasu přišel po hodině hry. Turínu se totiž podařilo vstřelit dvě slepené branky. Moretti si naskočil na Cerciho centr a přesně zamířil a hned na to El Kaddouri opět trefil prázdnou branku. Granata vedla o tři branky a měla zápas pevně ve svých rukou. Barrientos sice ještě nastřelil břevno, ale nic dalšího podstatného už se neudálo.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 1:0

24.11.2013 15:00

Góly: 34. Thomas Heurtaux

Možná trochu překvapivě padla Montellova družina v utkání s Udinese, na které těsně nestačila. Jedinou branku utkání totiž vsítil Thomas Heurtaux. Giuseppe Rossi tentokrát vyšel střelecky naprázdno a jeho místo nikdo nezaplnil.

Oba týmy v podstatě vyrukovaly do zápasu s jediným klasickým útočníkem. Zatímco v toskánském dresu se velmi daří klenotu v podobě Pepita Rossiho, Udinese se pro změnu dlouhodobě spoléhá na střelecké instinkty Antonia Di Nataleho. Věk sice prý nezastavíte, ale Di Natale je živoucím příkladem toho, že zpomalit rozhodně jde. Ani on se dnes odpoledne ale do statistik zápasu nezapsal. Zajímavým se toto střetnutí stalo také pro dvojici David Pizarro - Juan Cuadrado, protože oba v minulosti dres Udinese oblékali.

Do zápasu vešli lépe hostující hráči, kteří přinutili soupeře k některým zbytečným kombinacím, které vedly ke ztrátě míče. Po jedné z nich se kulatého nesmyslu ujal Juan Cuadrado, proběhl s ním k pokutovému území brankáře Brkiće a tvrdě vypálil. Bohužel pro Fialky i vývoj zápasu však mířil příliš do středu, kde jeho sok stál již připraven. Další problém pro Zebry nadešel o pár minut později, když trenér Guidolin musel nechtěně střídat. Zranil se totiž Gianpiero Pinzi, který musel své místo přenechat Allanovi.

Také Udinese se zapojilo do atraktivity utkání, jenže dlouho si nemohlo vypracovat stoprocentní šanci. Když to nešlo po zemi, parta kolem kapitána Di Nataleho to začala zkoušet střelami z větší vzdálenosti. Nejprve se zastřeloval Bruno Fernandes, po něm se ozval také kapitán. "Toto" ale zamířil také pouze do Neta. Nicméně, jemu ani jeho spoluhráčům to příliš vadit nemuselo, neboť se o pár minut později dostali do vedení.

Po faulu Alberta Aquilaniho a chvilce italského dohadování o existenci faulu a žluté kartě, se totiž k přímému volnému kopu postavil zkušený kanonýr Di Natale a svým centrem našel naskakujícího Thomase Heurtauxe - 1:0.

V druhé půli se opět na chvíli probudila Viola, když Joaquin několikrát pokoušel nalézt spoluhráče Rossiho. Pozorná obrana Udinese mu však v jeho úmyslech vždy zabránila. Standardní situace dnes vyznívaly jednoznačně pro domácí, když poněkolikáté musel zasahovat brankář Neto. Na něj si nepřišel ani Bruno Fernandes, ani po něm dorážející Di Natale. Právě na bedrech kapitána spočívá většina ofenzivních nápadů - po hodině hry se zkušený veterán dostal také do zakončení. Akrobatický pokus však nenamířil do sítě. Po následné nevýrazné desetiminutovce se oba týmy rozhodly skórovat a šancí přibylo.

Zlobil především střídající Luis Muriel, který notně zvýšil rychlost i atraktivitu zápasu. Nejprve neúspěšně sám postupoval na Neta, následně se minisouboj opakoval. Se stejným výsledkem, Neto opět držel akcie svého týmu relativně vysoko. Fiorentina se sice pokoušela o zdramatizování, bylo to ale Udinese, kdo se málem radoval z dalších tref. Po dalším průniku Muriela se k dorážce dostal Fernandes, ale jeho zakončení Neto vyrazil. Posledním střelcem utkání mohl být Andrea Lazzari, ale po Fernandesově vybídce netrefil prázdnou bránu!

Více informací k zápasu

AS Livorno - Juventus FC 0:2

24.11.2013 15:00

Góly: 63. Fernando Llorente, 75. Carlos Tévez

Stará dáma dle předpokladů vyhrála v Livornu a využila tak možnost, posunout se do čela před AS Řím, který má ale dohrávku k dobru. I tak si Bianconeri minimálně pojistili druhé místo, navíc zvýšili náskok před třetí Neapolí.

Juventus byl proti nováčkovi Serie A jasným favoritem a tuto roli do puntíku naplnil. Conteho svěřenci od první minuty dominovali, nicméně první šanci si proti pozorné obraně soupeře připsali až ve 22. minutě. To se snesl míč na hlavu Llorenteho a španělský útočník přestřelil. O několik minut později zkoušel střelecké štěstí Pogba, ale Bardi dobře zasáhl. Brankář hostí vynikl i při šanci Asamoaha, kterou rovněž zlikvidoval pohotovým zákrokem.

Livorno nemohlo tlaku Juventusu čelit celých devadesát minut a Stará dáma se poprvé prosadila po hodině hry, kdy Pogbovu přihrávku poslal z voleje za Bardiho záda Llorente - 1:0 pro Juventus.

Hostům vedoucí branka výrazně pomohla. Z borců Juve opadl tlak a následně se na Bardiho branku řítila další pohroma. Llorente připravil gólovku pro Téveze, jenž zvýšil na 2:0. Juventus měl i další šance, ale k další změně skóre už nedošlo. Po výhře v Livornu jde Juve minimálně na 24 hodin do vedení celé Serie A.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Parma FC 0:1

23.11.2013 20:45

Góly: 81. Antonio Cassano

Antonio Cassano - muž s nesmazatelnou pověstí fotbalového výtržníka, problémového, ale zároveň geniálního hráče. Své kvality po přesunu z milánského Interu prokázal i dnes, když jedinou brankou rozhodl utkání s favorizovanou Neapolí. Ta tudíž dala náskok Juventusu a AS Řím.

Nejde o to, že by Ducali prokázali jasně lepší formu. Naopak se z výhry několikrát mohla radovat domácí strana. Stadio San Paolo dokonce explodovalo nadšením, když se hlavou prosadil Gonzalo Higuain, ale sudí Mazzoleni jeho gól neuznal. To byla dost možná klíčová chvíle zápasu, protože deset minut před koncem utkání se již zmíněný Antonio Cassano po skvělé individuální akci (a chybě defenzivních hráčů Partenopei) prosadil a rozhodl.

V úvodních deseti minutách se oba celky poměrně rovnocenně střídaly ve vytváření šancí. V dresu domácích se o průlom ve skóre snažili zejména bývalí hráči Realu Madrid José Callejón a Gonzalo Higuain. Jejich kombinace ale často končily ofsajdovým postavením. A Ducali táhla dvojice Antonio Cassano, Massimo Gobbi, který si z pozice ofenzivního beka často dobíhal do obranné linie Neapole. Trenér Donadoni naordinoval svým hráčům taktiku složenou převážně z protiútoků, které by Parmě také vyšly. Po dvaceti minutách se ale skvěle vrátil rychlík Pablo Armero a zachránil Neapol od nebezpečí.

Ani Mirante si na nedostatek práce stěžovat nemohl, neboť jej často zaměstnával Gonzalo Higuain. Argentinský střelec však jen zřídkakdy dokázal poradit se stínícími obránci Parmy. Ani rána mladíka Lorenza Insigneho se neujala, přestože italský reprezentant pálil vcelku dobře. Minisoubojů dvojice Mirante - Higuain jsme se dnes dočkali hned několika, ale všechny skončily stejným výsledkem - nulou na kontě obdržených branek hostí. Do velké šance, která uzavírala atraktivní první poločas, posílal Gökhan Inler svého spoluhráče Callejóna. Ten si ale nezpracoval míč ideálně a do kabin se oba celky rozcházely za bezbrankového stavu.

Druhou půli načal Antonio Cassano. Jeho akci však spoluhráči do konce nedotáhli, takže rozehrávat mohla opět domácí jedenáctka. Partenopei neměli problém s vytvářením tlaku na hostující hráče, ale nedařilo se jim dostat se do nějaké větší příležitosti. Po hodině hry na sebe odpovědnost střelce převzal mladík Lorenzo Insigne, ale ani jeho rychlé nohy nestačily včas vystřelit. Obrana Parmy dnes zkrátka měla svůj den. Když zbývalo do konce asi dvacet minut, rozhodl se trenér Rafael Benitez nasadit Marka Hamšíka. Kuriózní situace však nastala jen o pár minut později, když musel být slovenský záložník kvůli zdravotnímu stavu střídán.

Ještě předtím se ale hodně zlobil na sudího Mazzoleniho, protože ten jeho týmu uzmul vedení. Respektive, pískal ofsajdové postavení střelce Higuaina, který se tak nemohl z branky radovat příliš dlouho. Neapoli stále scházel poslední dotyk s míčem, který by překonal dobře fungující obrannou hráz soupeře. Tu neprostřelil ani střídající Dries Mertens. Naopak se radovali hosté. Cassano se rozpomněl na svá úspěšná léta a díky skvělému driblingu a nepozornosti domácích obránců prošel do pokutového území. Na jeho hranici se rozhodl vystřelit a jeho rána zamířila přesně k tyči!

Přesto si Neapol mohla nechat alespoň bod. Stačilo, aby belgický útočník Mertens směřoval míč o pár centimetrů níž. Takto však za překonaného Miranteho zaskočilo na poslední chvíli břevno. Křečovitá snaha o srovnání v podání Neapole se projevila pouze několika nákopy do pokutového území, které však Parma do sítě nepustila. Rodí se tak další překvapení kola, neboť Ducali si odváží z Neapole všechny tři body.

Více informací k zápasu

AC Milán - Janov CFC 1:1

23.11.2013 20:45

Góly: 4. Kaká - 8. Alberto Gilardino (pen.)

Brzké vedení, pokutový kop, hodina početní převahy a domácí publikum. Ani to už milánskému AC na vítězství nestačí. Rossoneri po remíze 1:1 s Janovem podtrhli bídu a trenér Allegri nadále zůstává v nelibosti fanoušků.

AC hodlalo po reprezentační přestávce zabrat a začít stíhací jízdu, jejímž cílem měly být evropské poháry. Do zápasu s Janovem vstoupili Rossoneri lépe a už po čtyřech minutách se ujali vedení. Pas za obranu nádherně zpracoval Kaká a bylo to 1:0 pro domácí. Jenomže za další čtyři minuty ve vápně selhal Emanuelson, Vršaljka stáhl k zemi a hlavní sudí nařídil penaltu. Někdejší hráč AC Alberto Gilardino jí proměnil a jak rychle AC nabylo vedení, tak rychle o něj přišlo.

Allegriho svěřenci ale nezaháleli a byli to oni, kdo diktoval tempo. Ofenzíva Milána si dokázala vypracovat spoustu příležitostí, obrana Janova v čele s brankářem Perinem odolávala. Ve 36. minutě přežila i kritický moment, kdy Manfredini stáhl Balotelliho a kromě vyloučení hráče CFC přišel na řadu i pokutový kop. Mario Balotelli se povětšinou nemýlí, ale nyní jakoby jemu ani celému AC nebylo přáno. Perin Balotellimu vystihl směr a penaltu zneškodnil.

Každopádně Milánu se naskytla hra v početní převaze a diváci na San Siru viděli jednu zahozenou šanci za druhou. Pokud borci AC trefili branku, vždy narazili na skvělého Perina. Tlak AC v závěru sílil, ale ani pětiminutové nastavení o vítězi utkání nerozhodlo. Poslední naději zmařil Zapata, když netrefil branku. Milán tak opět nevyhrál a jeho krize se prohlubuje.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Chievo Verona 0:1

23.11.2013 18:00

Góly: 90. Dejan Lazarevič

I přes titul nováčka tohoto ročníku byl jasným favoritem právě skončeného městského derby Hellas, který obstaral pozici domácího týmu. Chievu se totiž vůbec nedaří, takže dokonce přistoupilo k předčasné změně trenéra. Místo Giuseppeho Sannina zaujal Eugenio Corini a jeho premiéra nemohla dopadnout lépe!

Ke vstupu do nového působiště si Corini nevybral nejjednodušší utkání - čekalo jej ostře sledované městské derby, což je v Serii A vždy velká událost. Mnozí trenéři tvrdí, že derby se nehraje pro krásu, ale pro tři body. Je to celkem pochopitelné stanovisko - na pár dní se stanete králem celého města. Tím veronským je pro tuto chvíli Chievo, možná trochu překvapivě si totiž poradilo s šestým týmem tabulky. A rozhodně se jednalo o drama až do závěrečných chvil, protože až v nich Chievo zvrátilo remízový stav ve svůj prospěch.

Arbitr Marco Guida je relativně zkušeným sudím, který má Serii A na starosti již dlouhá léta. Po pěti minutách ale on i jeho spolupracovníci na čarách předvedli velkou minelu, když neuznali gól Boštjana Cesara kvůli neexistujícímu ofsajdu. První půle nám jinak příliš mnoho akcí nenabídla, k vidění byly především souboje o míč a půdu pod nohama. Překvapivě se však nehrálo jen na bránu Mussi Volanti, za což jistě můžeme přičíst zásluhy také trenéru Corinimu. Naopak, i hosté se drali do zakončení, jak to ukázal třeba Perparim Hetemaj. Jeho ránu z větší vzdálenosti však nakonec brankář Rafael včas zlikvidoval. Není bez zajímavosti, že za celé první dějství se Hellas nedostal k přímému ohrožení Puggioniho brány ani jednou!

Prapor Mandorliniho svěřenců se na úvod druhého poločasu snažil pozvednout především řecký obránce Vangelis Moras, ale ani jeden z jeho tří centrů do pokutového území přes obranu Chieva neprošel. Jednou z největších hvězd Mussi Volanti je rozhodně útočník Cyril Théréau, který zazářil také po hodině hry, ale po jeho sólu přes dva obránce přišla jen nesmělá rána, která Rafaela neohrozila. O mnoho lépe vypadala rána Perparima Hetemaje, se kterou měl domácí brankář Rafael plné ruce práce.

Skvělou akci Chieva jsme viděli také o pár minut později, když Ivan Radovanović spolupracoval se střídajícím Dejanem Lazarevičem, ale jeho rána těsně minula levou tyč. Jedinou větší šanci Hellasu si vypracoval mladík Juan Manuel Iturbe, který se neprosadil dobře mířenou přízemní ranou. Pět minut před koncem utkání se mohl radovat Radovanović, ale ale ani nadvakrát brankáře Rafaela neprostřelil. Po centru Martinha se neprosadil ani veterán Luca Toni, který napnul diváky nepříjemnou hlavičkou. Přesto se však lepšící Chievo dočkalo zasloužené výhry.

Nejprve muselo přežít gól Iturbeho z nastaveného času druhé půle, za což může vděčit neposedné ruce mladého talentu. Tu sudí Guida zpozoroval a po chvíli také odpískal. O pár momentů později pískal znovu, tentokrát však z jiných důvodů: Perparim Hetemaj totiž poslal do pokutového území přesný centr, na který si naběhl střídající Dejan Lazarevič a namířil jej za Rafaelova záda! Mladý záložník se coby střídající hráč stal rozhodujícím elementem a hrdinou zápasu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC13111128:1034
2.AS Řím13103026:333
3.SSC Neapol1391324:1228
4.Inter Milán1375130:1326
5.ACF Fiorentina1373324:1524
6.Hellas Verona1371522:2022
7.Janov CFC1353514:1518
8.SS Lazio1345417:1717
9.Parma FC1344518:2016
10.Atalanta Bergamo1351714:1716
11.Udinese Calcio1351712:1516
12.Turín FC1336422:2215
13.AC Milán1335518:2014
14.Cagliari Calcio1335513:2014
15.US Sassuolo1334615:2813
16.AS Livorno1333713:2012
17.Bologna FC1325615:2511
18.UC Sampdoria1324714:2310
19.Chievo Verona132388:189
20.Calcio Catania132389:239

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (213)

Přidat komentář
smazaný uživatel

skvely debut Coriniho na lavicke Chieva

inak bolo to prve mestske derby po 11 rokoch

Reagovat
Melchior

a tiket v háji hned po prvním zápase

Reagovat
10

svět se zbláznil, Pipo konečně něco trefil

Reagovat
Pipo123

Náhodou já tráfam dobre, aj keď Seriu A netipujem skoro vôbec

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo, kterýho superosla napadlo přivést toho superpříšernýho Sannina.

Reagovat
Pinturicchio

PARMA, Janov

Reagovat
GEGE

MILAN PER SEMPRE!

Reagovat
Mr.Jindros

Neapol, Milán

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
olis

Parma hrala skvele, keby takto hra Juventus tak po prehre nepoviem ani slovo, mali nas skvele precitanych, my sme skusali cely zapas to iste ziadny pokus o zmenu aj ked bolo vidiet ze takto gol nedame ani do rana, zranenie Hamsika ak bude dlhodobe bude este horsie ako tato prehra, dolezite bude nepodlahnut tlaku a rychlo sa z toho pozbierat pretoze sezona moze byt stale uspesna, celkom vhodne by bolo zacat v utorok zaistenim si postupu zo skupiny

Forza Napoii !!!

Reagovat
Maritazzi

Hamšík si udělal co?

Reagovat
olis

netusim, nastupil v 68. minute, hraci Parmy ho tam parkrat nesetrili a uz sa pytal dole, asi to bude to zranenie chodidla co mal na treningu

Reagovat
FuckT

Jedine, co nas moze zachranit je to, ze Dortmund dostal od Bayernu 3:0 a tiez nepojdu do zapasu s nami nejak velmi sebavedomo. Inak to vidim biedne.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Maxovi dnešním zapasom sme znizili naskok na tretie miesto na 14 bodov

Reagovat
panca

klasika. To uz se nejde ani rozcilovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FuckT

Ako tak pozeram na tabulku, nase skore je 24:12 a skore Interu 28:12. Zajtra hra Inter v Bologni a je vysoko pravdepodobne, ze sa posunieme na 4 miesto a vytlaci nas nan nik iny ako nas byvaly trener. Benitez sa potesi... XD

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy toto skonci??!! Ale ale ale gri ven! Mario prober se!

Reagovat
smazaný uživatel

k tej pene sa postavil ako za stavu 10-0

Reagovat
smazaný uživatel

to decko Balo ma tou penaltou sklamal velmi ale ty si ma tymto komentom pobavil hned zrana diky

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna Balotelli je hlavou niekde inde, asi kupil novu bundu a rozmysla ako ju obliect kazdopadne je uplne mimo lebo takto kopnut penaltu bez sebavedomia a skoro do stredu som ho nikdy kopnut nevidel, odkedy mu to chytil Reina uz to tak nekope, nevie sa z toho dostat chlapec, radsej nech ide prec a nech kupia niekoho kto hraje srdcom alebo dat viac prilezitosti pre Nianga ktory je velky talent

Reagovat
smazaný uživatel

Mario je psychicky hodne dole Sanci jak nasr... a nic !

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

totalny suhlas, podla mna by aj mohol odist a bolo by lepsie Forza Milan!

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm to AC je totalne v prdeli Balotelli si dela co chce hraje totalne bez zajmu..ale hlavne ta zaloha to je neco neuveritelneho bez pohybu ve stoje si davaji prihraa=vky na pet metru...diky hosi posledni zapas na tiketu vy hovada

Reagovat
smazaný uživatel

v zalohe su dobri hraci ale trener nevie ako ich sformovat, mal by odist prec uz nema co dat AC

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!!FORZA INTER!!!!FORZA INTER!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!!FORZA INTER!!!!FORZA INTER!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!!FORZA INTER!!!!FORZA INTER!!!!

Reagovat
Pettirosso

Despite having joined Manchester City on a 5 years deal just last summer, Montenegrinian international forward Stevan Jovetic (24), according to rumours coming from UK sources, is weighing up the chance to leave Premier League giants already in January. Citizens management might be available to such a request, but for no less than 20 million pounds, and not for having him join another English club. Former Fiorentina star is still an item of interest for Juventus, AS Roma and Napoli.

Co čekal..

Reagovat
Pinturicchio

POOOOOOOOOOJĎ, Jo-Jo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen, že ti z něho jednou praskne cévka Nebylo to myšleno ve zlém

Reagovat
Pinturicchio

Já vím , ... ale praskne radostí, to klidně může.

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán šla s nákupy úplně vedle

Reagovat
smazaný uživatel

cista pravda - najhorsi nakup Matri

Reagovat
didosh

Reagovat
10

kdyby AC vyhrálo 4:1, tak by se nedal říct ani popel...je jen otázka času, kdy se to zase rozjede

Reagovat
Maritazzi

Očekával bych, že Janov v deseti lidech herně zničí jinak. To složení zálohy je do takových zápasů dost problém.

Reagovat
smazaný uživatel

ja len dufam ze nam aspon pred vianocami daruju nejake to vitazstvo forza Milan

Reagovat
olis

podla SKY by mohol byt Marek ready aj na BVB

Reagovat
madridcan

super

Reagovat
Pedro10

Ten Alegri čo tam stvára ? kedy už konečne opustí AC ? nefandím AC ale je mi ľúto keĎ velkoklub takto tápe

Reagovat
smazaný uživatel

alegri, mario a matri prec ! a bude lepsie

Reagovat
CubONE

Ako sme hrali? Vidim, ze na strely 39 ku 2....

Reagovat
smazaný uživatel

Curva Sud zablokovala vychod ze San Sira, s fanousky mluvil Kaka a Abbiati..

Reagovat
smazaný uživatel

AC snad prospěje rok bez LM . Nastartují to znova a Batole poslat někam hodně daleko .

Reagovat
smazaný uživatel

je to tazke vidiet taketo AC

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak ale neprial by som to ziadnemu fanusikovi, dufam ze sa to coskoro zmeni, Milan per sempre !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gilardino, priemerný nenápadný hráčik (hoci už v top 20ke historicky najlepších strelcov Serie A) pôsobí proti tomu drevu s 9 na chrbte ako futbalový génius či Zeus.... Len jednu poznámku k tej dnešnej estráde - že je AC v stave, akom je, som si už zvykol. Ale aby tifosi Janova vytvorili v posvätnej katedrále svojim domácu atmosféru, to už sa ani nedá nazvať, že je to frustrujúce či ponižujúce, na to sa nedajú nájsť vhodné slová. Ešteže si Curva Sud urobila chuť pri tom zablokovaní východu. Snáď nezostane len pri tom a dočkáme sa čoskoro Balkánu, nič iné si toto vedenie nezaslúži (hráči nie, taký chudák Birsa či Muntari hrajú, na čo majú, len kto ich sem dotiahol a hlavne KTO ich trénuje....). Minimálne niečo v štýle, čo urobili Janovčania dva roky dozadu doma proti Siene https://www.youtube.com/watch?v=luJlJkaJ0tI

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Birsa je vyborny hrac len je zle zakomponovany do hry, v tich zapasoch kde dostal sancu aj na par minut ohrozil viackrat branku ako Matri a niekolkokrat prihraval krasne pasy do golovych sanci. Samozrejme to nie je hrac ako Kaka ale za tie peniaze je to super lacny hrac. A Muntari je taky naladovy raz zahraje dobre a raz onicom, urcite si nezasluti tie peniaze co berie, on by mi v AC vobec nechybal. Mna zatial sklamal Montolivo najviac lebo to co stvaral vo Fiorentine tak k tomu ma daleko. Ale zacina ma stavt Balotelli lebo hraje ako urazene decko co ked nie je po jeho tak je zle.

Reagovat
Milan.B

aaach FORZA MILAN!!

Reagovat
smazaný uživatel

treba dat konecne sancu hracom ako Saponara, Cristante a hlavne Niang - ten keby hral pravidelne mal by brutalnu formu, vsetci futbalovi odbornici to vedia aj Wenger to vie a on je asi najlepsi vo vyberani talentov, aj ked AC hralo v usa pripravu proti Chelsea bol jediny hrac ktory daval zabrat obrane Chelsea, len Alegri je slepy jak .... Uz nech je januar a nech pride Honda a zacne hrat Rami lebo na tu obranu sa nedokazem pozerat, z jednej sance dostane AC gol aj od priemernych timov a ked si pomyslim ze niekedy mali najmenej inkasovanych golov spomedzi vsetkych timov v serie A a teraz maju rovnako ako posledne timy tak je to hanba

Reagovat
El-Pistolero-68

Ty jsi ocas. Svalovat naše problémy v útoku na to, že nehraje Niang, který se pro italský fotbal vůbec nehodí...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si ma asi nepochopil, tam je treba viac iba ako postavit Nianga, ja ho iba uprednostnujem pred Balom, urcite sa tam hodi viac ako rozmazlenej Balo, uz mi je zle z toho ako vsetci vychvaluju jeho talent a stale sa vsetci fanusikovia pred zapasom modlia aby sa nenechal vyprovokovat alebo neurobil nejaku blbost, talent nestaci ak sa nevie spravat nech ide, velki hraci Milana boli stale ferovy a spravali sa ako chlapi nie ako decko z polepsovne

Reagovat
madridcan

To AC je uplne v prdeli

Reagovat
didosh

Proč pořásd my... Co nejdřív se z toho musíme dostat...

Reagovat
didosh

Doufám že s Hondou to půjde nahoru,záloha je fakt tragická.. Matri ven!

Reagovat
rossoneri89

do pi*e...... skur*enej.... vy*ebanej ....po*ebanej.... zas*atej ..... uz ma to tak nebavi ... tyzden co tyzden hrame katastrofu .... tolko stratenych bodov hadam nebolo nikdy ..... ale najviac ma sere to "nic nerobenie" aby sme tu katastrofu odvratili ....... kur*a ako je mozne ze Muntari, Urby, Zapata, Matri, Constant este obliekaju nas dres .... a este aj Allegri ... toto je katastrofa . a mlady Saponara, Cristante lestia lavicku a ostatni mlady niekde v 8. pralesnej lige ziskavaju akoze skusenosti........ hlavne ze hraci z A-cka dostali minuly tyzden zadarmo nove Audi ....... lopatu im do ruky a nie nove auta .... jeb*l pes aj takyto pristup

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celestial-

Dostali nové autá, aby mohli pred Vami - fanúšikmi rýchlejšie utekať

Reagovat
smazaný uživatel

pekne napisane

Reagovat
smazaný uživatel

AC přece půjde do LM

Reagovat
smazaný uživatel

Matia Perin

Reagovat
Mr.Jindros

Llorente dneska přepnul na ještě vyšší level. Myslel jsem, že se Mirko postupně do základu vrátí, ale pokud bude hrát Fernando takhle tak se moc rád budu mýlit.

Reagovat
M11

vyborne

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
DelPiero137

Juve

Gigi 500 (s nulou)

Pri protiutokoch som mal bobky ale kvalita v utoku je predsa lepsia ako pominule roky a urvala to. Pogba rastie kazdym zapasom a to ma tazky zapas z Utorka v nohach.

Reagovat
Pettirosso

Llorente

Reagovat
Pinturicchio

Docela by mě zajímalo, co se děje v šatně po výkonu, jaký jsme předvedli v prvním poločase, ... v druhém už to super, obzvlást Nando, Kwadwo a Paul. Pátá výhra v řadě, páté čisté konto.

Zatím super kolo, pokud večer ztratí i AS a Inter, bude to geniální.

! ! ! FORZA JUVENTUS ! ! !

Reagovat
10

spíš ty týmy postupně odpadávají, to je normální...velký týmy lámou podobný zápasy po 60. minutě, to je statisticky dokázaný

Reagovat
Pinturicchio

Je to možný, ale třeba zrovna dneska mi to přišlo do očí bijící.

Reagovat
Pipo123

Strašná hra, smerom dopredu nuda a žiadne nasadenie, mali sme dnes prehrať, Petkoviča mi je ľúto

Reagovat
10

Llorente chirurgicky precizní výkon, nezkazil jedinou přihrávku, udržel všechny těžky míče zády k bráně, k tomu gól a asistence. Bez něj bysme dneska nevyhráli. Asa taky vynikajicí, konečně si věřil a chodil 1 na 1.

Reagovat
DelPiero137

Nando

Ale Assa sa mi uz tak nepacil, posobi velmi nesikovne 1na1 a par krat mu to vyslo nahodou, nie umyslom.

Reagovat
Pinturicchio

OT : Mata chce podle všeho odejít z CFC, aby kvůli nedostatečnému hernímu vytížení nepřišel o MS a Juve je údajně horký favorit na jeho získání (formou hostování).

Reagovat
brenk

tiež som to čítal, Matu mám veľmi rád, do 433 napravo, zasekávať dovnútra, prečo nie?

Reagovat
Il Architetto

On CM nehraje vůbec ne?

Reagovat
Pinturicchio

Myslím, že by mohl hrát LCM nebo, jak píše brenk, pravé křídlo ve 4-3-3.

Reagovat
Il Architetto

Na hostovačku dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude sa u vas tlacit o miesto s Claudiom ? Do hry sa zapoji Atletico a oni mu daju zaklad isty + spanielsku ligu pozna , prisiel by ku vam a musel by sa adaptovat co by mu zase trvalo niaky cas . + PSG je pripravene

Dost by ma prekvapil keby si vybral vas

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že se údajně Chelsea zajímá o Pogbu, tak to nereálný není. Jinak CM by u vás hrát asi nemohl, když bránit vůbec neumí - to je reakce na ty ostatní.

Reagovat
Pinturicchio

Tak pokud by to CFC podmínila Pogbou, tak to nejspíš neklapne.

Reagovat
smazaný uživatel

šak chce odejít ne? a to by byla jedna z nejlepších možností Juventusu, pak by za jeho přestup nemuseli mít tolik peněz.

Reagovat
Pinturicchio

Pogba momentálně určitě odejít nechce, naopak co nevidět má podepsat novou smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak právě mu šlo o prachy, pokud jste povolili tak není co řešit. Ale vedení Chelsea by bylo v tom případě pěkně blbý, kdyby Matu nechali zrovna vám, ale celkově to je blbost, takoví hráči se na hostování nedávají.

Reagovat
Jajinek

Juve dnes od 55. minuty perfektní a naprosto zasloužené výhra. Konečně jsem viděl i to, za co je chválen Llorente, hrál výborně.

Jinak co v tom vápně? Já myslím, že se to mělo foukat...bylo by zajímavé sledovat, jak by se tem zápas vyvíjel...škoda.

Jinak začíná se to pěkně míchat, ještě AS podle mého půjde za námi do toho boje o LM a Juve se nahoře osamostatní. Neapoli po včerejšku už tuplem nevěřím, že dokáže Juve už chytit.

Jinak všichni říkají, jak půjde Viola a AC přes nás...ale zejména v případě AC už je ta ztráta taková, že to bude pro ně dost fuška. Ani vloni tolik neztráceli. A zase...výhra Interu nad Genou a v Udinese je v kontextu dalších výsledků opět znamení těžkých bodů.

Reagovat
M11

co ve vapne ?

Reagovat
DelPiero137

Grecov pad alebo ten suboj pred tym?

Reagovat
Pinturicchio

Hlavně se měla pískat ta ruka hráče Livorna.

Reagovat
Jajinek

tu taky myslím

Reagovat
Pinturicchio

Já myslel, že narážíš na tu situaci, kdy tam Livorňák proběhl kolem třech hráčů Juve a napálil do Vidala a následný přihraný pád Greca(?). Jinak by se ten zápas nejspíš vyvíjel dost podobně, pokud by se ta penalta proměnila.

Reagovat
Jajinek

no ono by to podle mě více vyhecovalo Livorno...ale asi jo no.

Reagovat
Pinturicchio

To asi jo, ale myslím, že by se to projevilo tím, že by prasili ještě víc.

Reagovat
10

škoda že Juve nekopalo penaltu?

Reagovat
Jajinek

jsem to napsal blbě...

Reagovat
10

ok...jinak penalta to podle pravidel spíš byla, ale takovýhle ruce jsou pro mě vždycky dilema, byla od těla, ale o nějakým aktivním pohybu proti míči se imho nedalo mluvit

Reagovat
M11

nesnasim penalty za ruky.. ale tohle penaltova ruka proste byla

Reagovat
M11

v tom pripade si nedelam iluze a zacala by nase klasicka udrzba

Reagovat
Jajinek

já mám takovej pocit, že kdyby tu penaltu fouk, tak to skončí 1:1...ale je to prostě jen takovej ničím nepodloženej feeling...

Reagovat
M11

no rozhodne by to nebyla takova pohoda.. s tim souhlasim..

Reagovat
Maritazzi

Já jsem v pohodě, pro nás je klíčové, že ztrácí Neapol, Fiorentina, AC,.. tedy ti, se kterými bychom měli soutěžit o LM. Pokud se ještě nějaký čas udržíme na prvním místě, budu jen rád, ale klíčová je LM a tam je to rozehráno výborně.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Maritazzi

On i Thorir počítá s vámi na nějaké třetí-čtvrté místo, ne? To by se v zimě nemusel vybláznit.

Reagovat
Jajinek

a je fajn, že s námi nikdo nepočítá

Reagovat
Maritazzi

Napsal jsem to blbě, s vámi do toho výčtu počítám, ale chtěl jsem vypsat ty týmy, které ztratily v tomto kole a kterým bychom v pondělí relativně mohli utéct.

Reagovat
Pinturicchio

“He made me angry at the end with a slightly complacent move, but overall he did brilliantly. It might even be his best role! That’ll solve my problem of having so many great midfielders, I’ll just play Vidal at the back!”

... já si PŘESNĚ z tohodle chtěl dělat před zápasem srandu , ... a v žertu to doufám myslel i Antonio.

Reagovat
brenk

so many great midfielders.... no v súčasnosti až 3

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pettirosso

Zazaaa, Berardiii. Paradni kolo

Reagovat
Pettirosso

+ jeste Luca asistence. Juve B - Atalanta 2-0

Reagovat
Dominator

Ono Juve ma svojich ludi vsade

Reagovat
madridcan

Immobile celkom forma

Reagovat
Pettirosso

přeju mu to

Reagovat
Pinturicchio

Bologna

Reagovat
The Krupy

Reagovat
olis

tak ako som pisal Mazzari dokaze malokedy vyuzit zavahanie supera, mali sme stastie

Reagovat
lnterista

skoda...trocha stesti nam chybelo ale tyhle sance musime promenovat ale celkove se mi ten vykon libil

Forza Inter

Reagovat
DelPiero137

Spalili ste co sa dalo, Bologna z minima maximum.

Reagovat
lnterista

jj navic verim ze kdyby Taider ho nepodrzel tak by to gol nebyl ale neva

Reagovat
smazaný uživatel

34 bodů / 13 zápasů – Juve letí lépe než loni a předloni, nejlepší výsledek pod Contem za prvních 13 zápasů. Jsem zvědav, jak dlouho bude Roma držet krok. Před Vánoci jde proti Fiorentině a Milánu.

Reagovat
PBLead

Llorente <3

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělá forma

Reagovat
smazaný uživatel

Inter to zas nezvládl

Reagovat
Jajinek

Tohle opět měly být tři body a nebýt těch centimetrů 2x u konstrukce a pak naprosté neschopnosti trefit prázdnou bránu, tak i byly. Co se dá dělat. Nyní to chce udělat 6 bodů se Samp a Parmou (i když druhý jmenovaný bude oříšek) a věřím, že půjdeme na Madonninu ze třetího místa.

Už by to chtělo, aby se uzdravil jeden z dvojice Icardi x Milito, jinak je totiž změna herního obrazu z lavičky skoro nemožná.

Jonathan je prostě mega mazec...

Reagovat
smazaný uživatel

Jajinek:

Jonthan - myslím pozitivně 'mazec'?

Co říkáš na Guarína? Mě osobně se vůbec nelíbí, nebál bych se ho posadit ... Ricky druhá půlka taky nic, Mateo za tu dobu, co byl na place, hře nic nedal, Rodrigo neměl den, mohl klidně dát hattrick ... Cambiasso opět skvělý pozičně, ale ty rohy kopal hrozně (ty snad nejlépe kopal právě Jonathan). Jinak celkem se mi líbil Rolando

Reagovat
Votas

mně se včera Guarín poprvé pod Palaciem líbil...má problém v psychice a mohl by být míň sobeckej, ale jinak zahrál to strongAM dobře a kdyby mu tam něco spadlo, tak je možná MotM...

Reagovat
Jajinek

Guarín by se posadil, kdyby mohl kdokoliv hrát za něj. Ale na 2 útočníky hrát nemůžeme, páč jsou zranění a Belfodil je sabotér, Kovačič pak letos zatím obrovský zklamání. Pak už jsou na lavičce spíše defensivnější typy. Je to těžké, i když zrovna včera to nebylo nejhorší. On dokáže zahrát daleko hůř. Tedy že prostě nepřihraje a ztratí míč prvním předpíchnutím.

Reagovat
M11

Belfodil je sabotér

Reagovat
lnterista

Guarinovi davam sanci do konce sezony...jinak bych ho prodal...po fyzicke strance fotbalista podle meho gusta ale jeho uspesnost je hrozna navic to jak hraje na sebe to nedavam. Mateo neviditelny a nedurazny...on neni moc fotbalista pro Inter ale je mu teprve 19 a ma u me hajeni na par let. Taider se nam hodi vic ikdyz vcera nic moc ale to se stava i lepsim. Vcera bylo pekne videt kdyz ho vystridal Mateo tak ten tlak docela dost polevil...sice neni tak technicky a elegantni jako Mateo ale tim durazem si ten tlak dokaze vynutit. Rolando se mi taky docela libil...jinak muj se v zime je hrotak a Radja

Reagovat
Mr.Jindros

Pár kol po rekordu AS už je Juventus zase první. Úžasný.

Reagovat
madridcan

Vidno Pintu, ze musis mat bobky. Rim to robi dobre

Reagovat
Alberto Aquilani

stále sme jediný tím bez prehry, takže áno

Reagovat
Pinturicchio

Já přestal z AS mít jakýkoliv strach, když jsem viděl jejich tři zápasy, to si jen ten popletený tunta AA něco pořád namlouvá.

Reagovat
Alberto Aquilani

čo si namlouvam, kde ? prosim definuj

Reagovat
Shevchenko

AS teď jede na 10 remíz v řadě nebo jak?

Reagovat
Mr.Jindros

To ještě jde, potom je čekají prohry...

Reagovat
Shevchenko

Škoda že liga nemá 30 kol jako v ČR

Reagovat
smazaný uživatel

kuaaa

Reagovat
Pettirosso

Parádní kolo

Reagovat
madridcan

Ale inak mat v tejto faze tri inkasovane goly....to je uplneze wow

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva Roma co to je tohleto jako !?

Reagovat
smazaný uživatel

ked nepride v zime striker, lavy bek a zaloznik, tak mam obavu aj o tu LM

Reagovat
Maritazzi

Levý obránce a záložník jsou klíčové posty, Saba moc v zimě posilovat nechce, podle mě (asi kacířsky) se bez hrotu zatím obejdeme.

Reagovat
smazaný uživatel

podla spekulacii to vyzera skor na doplnanie kadra ako posily do zakladu, aj to ma svoj velky vyznam, uvidime, ako sa dostane do praxe Destro, mozno hrota nebude treba, ale aj on je hrozny palic

Reagovat
Maritazzi

Význam to má, Sám si viděl, co dneska předvedl zase Bradley. Je jedno, že nehrál na svojí pozici, ta fotbalovost tam není a letos je to vůči zbytku týmu hrozně moc znát.

Reagovat
smazaný uživatel

vyraz hracov na konci bol riadne smutny a nasrany ako keby bolo 38 kolo a prisli o scudetto .... poslednych 15 sme sa psycicky zlozili , plus nas zarezal sudi 2 neodpiskanymi pentlami ... tato strata ma bude srat este velmi dlho

Reagovat
Maritazzi

Penalta určitě ani jedna. To první (Florenzi) bylo venku a ve druhém poločase to nebyla ruka, ale tělo, pokud myslíš tyhle situace.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, komentator na digi tiez videl ruku ,mne sa tiez zdalo ,ale to je jedno sami sme si to pohnojili ,co by som dal za mitrogloua

Reagovat
Alberto Aquilani

bola to hrud

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som toho Mitrogloua pisal, ze by sa AS zisiel. Nemate takeho hrotaka, ktory by hravo upratoval lopty do siete (a on je uz aj medzinardne vyskusany a v idealnom veku). Vraj ho nepotrebujete, ale spoliehat sa na Tottiho v jeho veku a nachylnosti na zranenia mi prilis rozumne nepride. Naozaj je priepastny rozdiel hrat s Tottim ci bez neho.

Reagovat
GEGE

ASR prostě neskutečná zeď v obraně...fakt závist...

Reagovat
Maritazzi

Jedeme dál na LM, odskočili jsme Neapoli, Interu i Viole. V zimě bude potřeba posílit, to je jasné, ale zase bych zbytečně nepanikařil, za 13 kol jsme dostali 3 goly, to by před sezonou neřekl naprosto nikdo.

Reagovat
Jajinek

zejména Interu jste toto kolo mega odskočili...

Jinak můj tip...nedáte ani LM...

Reagovat
Maritazzi

No to je jedno, já zatím o LM určitě strach nemám.

Reagovat
Jajinek

celkem sebevědomí vám narostlo...

Reagovat
Maritazzi

Je to podpořené výkony, počtem získaných bodů a hlavně, co je klíčové - neprostupnou defenzivou. Bojím se akorát, aby se znovu nezranil France, jinak fakt nevím, koho se bát v tomhle boji.

Reagovat
Jajinek

bez Tottiho jste v přadu naprostý průměr...s tím nemůžete LM uhrát. Pravda je, že konkurence má problémy sama se sebou, viz co píšu níže.

Reagovat
Maritazzi

Průměr si nemyslím, protože letos zvládáme v klidu otevřít betonující týmy, to že to tam dva zápasy nespadlo bylo sice i dílo neschopnosti (Ljajič, Florenzi), ale drama bych z toho nedělal. S Tottim pak dostane hra ještě další rozměr.

Reagovat
Jajinek

už více jak měsíc jste nedali více jak 1 gól, což s losem Chievo, Torino, Sassulo a Cagliari je fakt na LM dost málo...

Reagovat
Maritazzi

Stejně jako jsme tři goly dostali, což je na LM dostačující... já si prostě myslím, že s výjimkou toho zápasu s Torinem bychom byli průměrní vepředu. Tolik šancí si ze špičky dokáže proti takto bránícím týmům vypracovat málokdo a to přes to, že nehraje Totti. Máme 7 bodů na čtvrtého a ta konkurence není tak silná, abychom si říkali, že to na LM stačit nebude, pořád jsme jen bod za Juve.

Reagovat
Jajinek

šance jsou jedna věc...góly druhá

Reagovat
10

Tobě taky

Reagovat
Jajinek

????

Reagovat
Alberto Aquilani

aké sebavedomie ? Máme náskok 7 bodov na LM, 3 inkasované goly, posledne 2 zápasy to bola pre nás neskutočná smola, navyše tá konkurencia fakt nie je nič, z čoho by sme sa mali po.rať, ak nám vídu tie zápasy s Juventusom, Violou či Milánom môžme kludne hovoriť o titule ....

Reagovat
Jajinek

ok, ale s tím sebevědomím bych počkal až po těch zápasech. Pokud vám vyjdou, máš pravdu...po remízách s Torinem, Sassulem a Cagliari je to ale jinak

Reagovat
smazaný uživatel

ty sa staraj o tom, aby ste dali aspon EL

Reagovat
Jajinek

argument hodný génia...

Reagovat
GEGE

Já si zase myslím,že mají velkou šanci nejen na LM ale i na titul...Můžou se soustředit jen na ligu obrovská výhoda...Pevná obrana což je základ k titulu.A k tomu největší zbraň...TOTTI.

Reagovat
Jajinek

můj tip

Juve

parník

parník

parník

Viola

Neapol

AC

AS

Inter

Udinese

Reagovat
Pettirosso

té Viole bych tak vysoko nevěřil teda. Je sice fakt, že se jim vrátí superMario, ale oni nedokáží porážet slabší týmy.

Reagovat
Jajinek

ty parníky tam znamenají, že Viola bude mezi jednookými králem...Neapol očekávám tragický únor a březen, AC už má obrovskou ztrátu, nám chybí kvalita a AS to přestane (už přestává lepit) a ta kvalita je v předu jen v Tottim...ten boj o LM bude zajímavý, ale spíše k pláči než k popukání.

Reagovat
Pettirosso

vám chybí kvalita, ale celkem se očekává v zimě posílení, ne? AS teda věřím víc, než píšeš, ale to už je každýho pohled.

Reagovat
Dominator

Noo, vyzera to tak, ze na buduci rok uvidime Juventus opat v Lige Majstrov

Reagovat
10

To mi nepřijde zrovna ruku v ruce s tvýma prohlášeníma tady, zvlášť ohledně vás, AC a Neapole

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Jajinek

tak musíš více číst, nebo zapnout mozek. To, že na LM nemáme, to píšu vlastně pořád. To, že pokud by vedla cesta, tak přes Neapol, platí, ale stále ji nevěřím. To, že mám z AC a jejího jara největší strach je pravda, nicméně ta ztráta je už fakt obrovská.

Reagovat
10

Hm, asi budu teda víc číst, to mi příjde jako jednodušší z těch dvou variant. Jina aktuálně na vás AC za stejný období jako minulou sezonu ztrácí stejně bodů, pokud vypadnou z LM, jsem si 3. místem ještě víc jistej.

Reagovat
lnterista

necekam ze tak odpadneme jako loni...nerikam ze budem porad vyhravat ale prohravat taky urcite ne...vyhry remizy sem tam nejaka prohra...porad si myslim ze nehrajme svoje max. verim a doufam ze pujdem jenom nahoru(vykonostne)

Reagovat
M11

v tom pripade nejspise i tabulkou

Reagovat
lnterista

uvidime

Reagovat
Pipo123

Môžu ich zbrzdiť zranenia, aj keď to je dosť nepravdepodobné, hráči majú oddych a zatiaľ sa im to vyhýba, kľudne im to môže klapať, ale môže sa zbehnúť viac negatívnych vecí naraz a je to v prdeli...

Reagovat
lnterista

skoda ted to mrzi jeste vic

Reagovat
GEGE

A De Sanctis to fakt vyhrál tím přestupem...O tolika čistých kontech si mohl v Neapoli jen nechat zdát...Navíc s docela velkou šancí na titul.

Reagovat
Maritazzi

Tak výhra je to i pro nás, pro tu naší obranu je stěžejní a když si vezmu, za kolik přišel...

Reagovat
GEGE

10 čistých kont za 13 zápasů...To je neskutečné prostě...Podařilo se to vůbec někdy nekomu?

Reagovat
M11

uzasne

Reagovat
Slejdy

peklo

Reagovat
smazaný uživatel

Juve Juve Juventus

Reagovat
Maritazzi

O Ibarba má někdo ze špičky zájem? Nám ho Cellino určitě nedá, ale to by byl super nákup skoro pro každý tým.

Reagovat
madridcan

Ako nie som nejaky odbornik, ale cudujem sa, ze niekto z vacsich timov nesiahne po Denisovi alebo Immobilem Minulu sezonu by som povedal, ze aj po Murielovi, al tuto sa hlada.

Reagovat
Alberto Aquilani

to si dobrých vymenoval no .... Denis sa už nepresadil v Neapoli a Immobile je vyhypovany Zemanov mladík- pre Juventínov skvelý talent akadémie Juve

Reagovat
10

Už jsem si zvyknul, že si trouba, ale přestaň aspoň generalizovat a podsouvat tady nějakej názor fanoušků Juve, kterej ani zobecněnej nemá žádný reálný základy

Reagovat
Pettirosso

to, že se neprosadil tehdy v Neapoli nutně neznamená, že by se neprosadil teď třeba u vás, nebo Interu. V Atalantě mu to jde a jde mu to kontinuálně, rozhodně dost vyrostl.

Reagovat
GEGE

Ani jeden s těch dvou na velkoklub nemá Radši ať hraje Denis v Bergamu,kde ho lidi žerou a kapitánuje tam a Immobile je čistý průměrák

Reagovat
madridcan

To je tak, ked sudim skor z poslednych statistik ako z toho, ze som ich videl

Reagovat
GEGE

Je fakt,že Immobile má letos docela pěkné staty...Ovšem ty goly co dává jsou docela haluze...Těd ty dva proti Catanii co dal

Reagovat
madridcan

Kedze ho mam vo fante a mi vysedava tak viem, ze dal iba jeden

Reagovat
GEGE

jn

Reagovat
Pettirosso

psalo se o spoustě, ale ten bude hodně drahej, už teď za něj chce Cellino 20. To už bude jen růst, podle mě ho v rámci Itálie nepustí a nikdo by ho ani nezaplatil. Tipuju to na prachama ověnčenou Anglii

Reagovat
Slejdy

Stale je ve hre spousta bodu kluci a muze to dopadnout jakkoliv. Dnes dalsi ztrata, takove zapasy se musi vyhravat, ten Kevin jak to zabil to byl mazec. Dodo spatne. Nej Dani. At uz je Franta fit. Na Bergamu nas neceka nic lehkeho podle me

Reagovat
10

stačí se podívat jak měl našlápnuto Stramův Inter, ty základy se rodí dlouho a AS můžou takovýhle zápasy nahlodat

Reagovat
Alberto Aquilani

a Stramov Inter v 2.kole prehral so Zemanovym Rímom

Reagovat
Slejdy

za 2 tydny doma Fiore a pote na San Siro. Po techto zapasech uvidime. Snad zabojujem a preckame Vanoce na druhem mistecku

Reagovat
Slejdy

200. pro uzdraveni Franceho

Reagovat
Pinturicchio

Cagliari , ... geniální kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
danko10

Povedal by som, že je vlastne zázrak, že sme sa nad Juventusom udržali až do trinásteho kola. S trochou nadsázky sa dá hovoriť o našich piatich, po sebe idúcich, veľmi slabých zápasoch proti jednému katastrofálnemu polčasu Juve na Viole. V tomto svetle nepovažujem stratu prvého miesta v tabuľke za tragédiu. Naopak, vzhľadom k výkonnosti a potenciálu tímu sme stále nad plán. Paradoxné je, že sme od Frančeho zranenia včera odohrali najlepší zápas a pri tom sme poprvý krát v sezóne nevstrelili gól.

Teraz, keď sa mašina zadrhla, ujazujú sa všetky problémy v plnej kráse:

- Tristné štandardné situácie. Včerajší milión rohov, nezvládnutý v podaní exekútora a v druhom polčase ani zo strany hráčov vo vápne, bol vrchol zmaru.

- Absencia kapitána je pre ofenzívu zdrvujúca. Včera sa to Garcia pokúsil vyriešiť Ljajićom, ale z neho bohužiaľ fotbalovo mysliaci falošný útočník zrejme nikdy nebude. Vždy keď dostal loptu v priestore medzi krídlami, bolo na ňom vidieť, že vníma iba os medzi loptou a bránou a v úlohe stavebného piliera kombinácie sa nepochopiteľne topil v tých svojich typických nastavovaných kľúčkach a strácal pomerne kombinovateľné lopty. Viac než pozíciu žolíka by hrať v tíme, ktorý chce hrať o poháre, nemal zatiaľ ani náhodou.

- Ďaľší paradox bol vidno v efekte, aký mala technická prevaha útočného tridentu. Hoši vykombinovali nad vápnom veľa lôpt pre krajných obrancov, ktorí to však sypali do vápna nikomu, pretože by na trávniku musel byť od začiatku dvanásty hráč Borriello.

- Zo záložníkov zniesol prísnejšie meradlo iba Daniel. Pjanić kazil ako za mlada, často brzdil hru a rozhadzoval rukami. Strootman opäť ukázal svoju tvár po repre pauze a nebyť našej hrôzostrašnej lavice, verím, že by šiel dolu najneskôr v šesťdesiatej.

- Výkony Miloša Dodo Doležala mi čím ďalej viac pripomínajú Emanuelssona. Ten chlapec je zatiaľ absolutne mimo. Je vidno, že vie kopať, ale vôbec pri tom nerozmýšľa, čož spôsobuje akurát tak chaos.

- Lavica je stará známa ohratá pesnička. Keď potrebuješ zatvoriť vápno v poslednej dvadsaťminútovke a máš na výber z Bradleyho, Marquinha, Borriella, Taddeího a dvoch detí, tak sa neni čomu čudovať, že sme v šesťdesiatej namiesto záverečného náporu totálne vybuchli.

Za pochvalu stoja:

- Štandardne brankár. Deväťdesiat minút stojíš a mrzneš a medzitým dvakrát len tak poimo vyčapáš čistý gól. Čo dodať?

- Stopéri, aj keď Castán mal byť kartovaný za ten nezmyselný lakeť Ibarbovi. Snáď Mehdi na konci odstúpil iba kvôli kŕčom. Burdissa už sme si totiž tento rok užili viac než dosť.

- Doug Maicon, len škoda, že k pohybu a distribúcii lôpt nepridal ten gólik no.

Súper bol inak slabý. S výnimkou šialeného Avramova a výborného Ibarba nepricestoval do Ríma s ničím, čo by ho oprávňovalo k bodovému zisku. Naši chlapci tento zápas presrali na plnej čiare sami.

Ukazuje sa to, o čom sme sa na začiatku sezóny bavili tuším na fóre. Livorno vtedy načal Daniel strelou z tridsiatich a Hellas zasa nešťastný Cacciatoreho obranný zákrok. Už vtedy bolo jasné, že ak sa niečo nezmení, prídu veľké trampoty s produktivitou.

No nič. Dúfam, že všetci tituluchtíví wannabes majú už konečne jasno. Ide sa ďalej. Stále sme bez prehry. Prichádzajú ťažké zápasy, po ktorých sa to definitívne vyfarbí.

Som optimista. Verím v Ligu Majstrov.

DAJE!

Reagovat
smazaný uživatel

Vzkažte někdo Romulusovi, že je to borec a ten jeho trademark už nikdy nepoužiju ROMULUS - máš nejlepší příspěvky

Reagovat
cristiano.K.

under v suchým triku, škoda že jsem nerisknul i nepadne gol

Reagovat
olis

Di Marzio: "Tutto fatto per Antonelli, manca solo la firma"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele