Serie A - souhrn 12. kola

10.11.2012, 19:54, aktualizováno 11.11.2012, 22:39
Komentáře a souhrny
Římské derby bylo divoké a nakonec po výsledku 3:2 přineslo výhru Laziu. Juventus nastřílel na půdě Pescary šest branek a pojistil si vedení v tabulce, jelikož Inter nepochodil v Bergamu. Díky výhře na hřišti AC Milán si polepšila Fiorentina. Neapol otočila duel v Janově...

Atalanta Bergamo - Inter Milán 3:2

11.11.2012 20:45

Góly: 9. Giacomo Bonaventura, 60. Germán Denis, 67. Germán Denis (pen.) - 56. Fredy Guarín, 84. Rodrigo Palacio

Atalanta Bergamo se znovu přiblížila evropským pohárům, když doma přehrála rozjetý Inter Milán 3:2. Hosté tak přišli o sedmizápasovou šňůru výher a navíc se prohloubila ztráta na vedoucí Juventus už na čtyři body. Hrdinou zápas se stal dvougólový argentinský střelec German Denis.

Domácí překvapili milánského favorita už v úvodu. Po centru Pelusa dostal míč za Handanovičova záda Giacomo Bonaventura a Atalanta vedla 1:0. Inter se snažil o okamžitou odpověď, ale dlouho se nemohl dostat do tempa. Závěr poločasu pak byl čistě v jeho režii, dvě minuty před koncem sehráli Nerazzurri výbornou akci, na jejímž konci byla hlavička Milita a výtečný zákrok Consigliho.

Inter na závěr prvního poločasu po změně stran navázal a brzy se dočkal vyrovnání. Guarín z přímého kopu vyslal dělovku, na kterou Consigli nedokázal zareagovat. Brankář Atalanty si sice na míč sáhl, ale vyrovnávací trefě nezabránil - 1:1.

Nicméně radost z vyrovnání Interu netrvala dlouho. Hned o čtyři minuty později našel Moralez ve vápně volného Germana Denise a Atalanta opět vedla, tentokráte 2:1. Domácí se navíc výrazně přiblížili třem bodům po zákroku Silvestreho na Moraleze. Z faulu v pokutovém území vyplynula penalta a tu proměnil German Denis - 3:1 pro Atalantu Bergamo. S Interem to nakonec mohlo dopadnout ještě hůře, ale Parra nedokázal sám proti Handanovičovi uspět, slovinský brankář předvedl vynikající zákrok. Pět minut před koncem se na stadionu Atleti Azzurri D’Italia schylovalo k dramatu. Palacio ve vápně obdržel balón a i v tomto utkání potvrdil střeleckou formu - 3:2.

Hosté v posledních minutách nasadili vše do útoku, ale Atalanta odolávala. Ve třetí minutě nastavení navíc přišla o vyloučeného Parru, který nesmyslně fauloval Guarína. Na konečném výsledku se ale nic nezměnilo. Atalanta utnula dobrou sérii Interu a mezi vedoucím Juventusem a právě Nerazzurri vznikla čtyřbodová propast.

Více informací k zápasu

SS Lazio - AS Řím 3:2

11.11.2012 15:00

Góly: 35. Antonio Candreva, 43. Miroslav Klose, 47. Stefano Mauri - 9. Erik Lamela, 86. Miralem Pjanić

Slavný duel římských rivalů nabídl výtečnou atmosféru, pět branek a navíc červenou kartu na obou stranách. Výsledkem byla premiérová výhra trenéra Petkoviče v derby, díky níž Lazio odskočilo svému rivalovi. AS zůstává šesté.

Derby della Capitale - utkání, které není třeba nijak představovat. Souboj o nadvládu nad Římem, z něhož sálají emoce už dlouho před výkopem. Dnes odpoledne se konečně dočkal trenér Lazia Vladimir Petkovič, který přišel teprve před sezonou. V týmu ale odvádí velmi dobrou práci a také díky němu je nyní Lazio zapojeno do boje o evropské poháry. Ke kormidlu AS přišel ve stejnou dobu Zdeněk Zeman, který ale v Římě ani italské kopané vůbec není nováčkem. A dnes došlo na první ostrou konfrontaci.

Ta vypadala ze začátku mnohem lépe pro AS, protože ofenzivní styl, jehož atraktivní pojetí Zeman týmu vtiskl, začalo splácet první ovoce. V deváté minutě se k hlavičce dostal ve skvělé formě hrající Erik Lamela a Marchetti na jeho zakončení nedokázal adekvátně reagovat - 1:0.

Brankář Marchetti byl v pohotovosti také o pár minut později, kdy se do zakončení dělovou ránou dostal Francesco Totti, tentokrát ale kapitulovat odmítl. Poté se na Stadio Olimpico spustil celkem vytrvalý déšť, který hráčům ztěžoval kombinační hru. Dočkali jsme se také prvních žlutých napomínání.

Krajní obránce Konko si po půlhodině hry naskočil na centr z kopačky Gonzaléze, ale Goicoecheu nepřekonal. Vše si hráči Lazia vynahradili o minutu později, protože změnili skóre ve svůj prospěch. Skvělou ránu předvedl Antonio Candreva, jehož projektil z přímého volného kopu zastavila až síť - 1:1.

Jako správný kapitán se pokusil zvednout prapor Giallorossi Totti, s jeho střelou si ale Marchetti poradil. Po Lamelově zaváhání přestřelil bránu Klose, který se přesto mohl o chvíli později radovat. Byl to právě německý reprezentant, který po povedené spolupráci s Hernanesem převážil radost fanoušků na stranu Lazia.

Tlak nepříznivě se vyvíjející situace neunesl zástupce kapitána De Rossi, který udeřil Mauriho a derby pro něj trvalo pouhý poločas. V tom druhém bylo AS ještě hůř, protože Lazio svou početní výhodu ihned využilo. Slabým článkem byl v tuto chvíli Ivan Piris, po jehož chybě muselo AS dotahovat už dva góly.

Candreva chtěl přidat svou druhou branku, proti byl Goicoechea. Na druhé straně pálil Pablo Osvaldo, ale jeho rána nemířila mezi tři tyče. Pět minut před koncem normální hrací doby se počty hráčů vyrovnaly. Kapitán Mauri zasáhl míč rukou a protože už jednou napomínám byl, rozhodčí Rocchi ho poslal debatovat s De Rossim do kabin.

Také AS dokázalo využít červené karty, když se o minutu později překvapil brankáře Marchettiho Pjanič. Přesto, že do konce zápasu zbýval ještě nějaký čas, AS už vyrovnat nestačilo. Nervy fanoušků Lazia možná byly trochu napnuté, nicméně ani Osvaldo na konci zápasu Marchettiho nenachytal. Lazio se tak v Petkovičově premiéře stává králem Říma!

Více informací k zápasu

Janov CFC - SSC Neapol 2:4

11.11.2012 15:00

Góly: 23. Ciro Immobile, 56. Andrea Bertolacci - 54. Giandomenico Mesto, 79. Edinson Cavani, 90. Marek Hamšík, 90+3. Lorenzo Insigne

V Janově to nějakou dobu vypadalo, že by se snad mohl Luigi Delneri dočkat svých prvních bodů na lavičce Rossoblu, ale nakonec se mu nepoštěstilo ani proti Neapoli. Ta totiž v závěru zabojovala, dala za 20 minut tři góly a vyhrála 4:2. Janov se tak už propadl na sestupové pozice.

Na Marassi se přitom vůbec nemuselo hrát. Utkání ohrožovaly opatření proti hrozícím záplavám, které v Janově panovaly, ale nakonec sudí Rizzoli mohl v 15 hodin do píšťalky na znamení startu zápasu hvízdnout.

Aktivněji do duelu vstoupila Neapol, jenže Dossena branku netrefil, Maggio trefil jen boční síť a před Edinsonem Cavanim dobře zakročil Sebastien Frey. Skóre poprvé dokázali změnit až domácí, ve 23. minutě z halfvoleje napálil míč do sítě Ciro Immobile. Nemuselo se tak již řešit údajné hraní rukou Cannavara ve vápně, které mělo brance předcházet. Vzápětí mohl z protiútoku přidat Immobile i druhý gól, ale tentokrát ho vychytal Morgan De Sanctis. Ještě blíže byl po Immobileho patičce Andrea Bertolacci, ale De Sanctis dokázal míč vytáhnout na břevno.

V tu chvíli na tom nebyla Neapol nejlépe, navíc se ještě zranil Goran Panděv, a tak musel ve 38. minutě do hry Lorenzo Insigne.

Nakonec se ale Neapol vyrovnání dočkala, v 54. minutě se trefil bývalý hráč Grifů Giandomenico Mesto, jenž byl v tu chvíli na hřišti teprve pár minut. Insigne připravil míč pro Mesta, který prošel obranou a uklidil míč k bližší tyči. Nerozhodný stav ovšem trval jen dvě minuty, protože Bertolacci využil snadnou pozici po Antonelliho přihrávce a vrátil vedení domácím. Třetí gól mohl přidat Boško Jankovič, jeho střela z trestného kopu však nakonec jen olízla brankovou konstrukci. Šanci ze standardní situace měl také na druhé straně Cavani, ale Frey byl připraven. A to i následně proti Insignemu, jehož dělovku francouzský gólman vytáhl na břevno.

Ve čtvrtek proti Dněpru čtyřgólový Cavani se ale nakonec přeci jen trefil i dnes. Hamšík ho vyslal dlouhým míčem za obranu, Cavani obešel Freye a zakončil do prázdné brány. Janov mohl znovu rychle odpovědět, ale Seymoura v zakončení skvěle zastavil Dossena. A že nebude moci Luigi Delneri oslavit ani zisk jediného bodu, rozhodl v 90. minutě Hamšík. Slovenský záložník poslal hlavičkou do sítě Mestův centr. V páté minutě nastavení už jen pečetil vítězství Neapole Insigne.

Více informací k zápasu

AC Milán - ACF Fiorentina 1:3

11.11.2012 15:00

Góly: 60. Giampaolo Pazzini - 10. Alberto Aquilani, 38. Borja Valero, 88. Mounir El Hamdaoui

AC Milán doma opět prohrál a nespokojenost fanoušků se jistě zvětšila. Rossoneri tentokrát nestačili na dobře hrající Fiorentinu, které podlehli 1:3. Viola tak potvrdila předchozí výhru na San Siru a ukázala, že je v mnohem lepším rozpoložení.

Fiorentina šokovala San Siro už v desáté minutě. Po autovém vhazování se dostal k míči Alberto Aquilani a placírkou poslal Violu do vedení - 0:1. Jak výstižné, právě Aquilani v létě Milán opustil, neboť klub neměl o jeho další působení valný zájem. Následně se na hřišti nic moc nedělo, až do 35. minuty, kdy byl v pokutovém území faulován Pato a sudí nařídil pokutový kop. Sám postižený Brazilec ale nabídnutou šancí pohrdl, branku Viviana přestřelil! Fiorentina následně Patovo selhání potrestala. Po dalším vhazování se míče zmocnil Borja Valero a Abbiati byl proti jeho zakončení bezradný - 2:0 pro Fiorentinu.

Milán měl v šatně o čem přemýšlet, s Fiorentinou doma prohrával 0:2 a při své situaci v tabulce si další porážku nemohl příliš dovolit. Allegriho svěřenci vstoupili do druhého dějství aktivně. Boateng ve velké šanci přestřelil branku a o dalších devět minut později už byl úspěšný útočník Giampaolo Pazzini. Na začátku celé akce byl Shaarawyho dobrý centr a patička Mexese mířící do tyče, Pazzini míč dorazil a bylo to 1:2.

Hosté ale byli hodně nebezpeční a Abbiati musel být neustále ve střehu. Fernandez minul a Cassani před Abbiatim trefil tyč! Milán se do žádného tlaku vůbec nedostal. Naopak, Montellovi svěřenci přidali ještě třetí trefu, postaral se o ní El Hamdaouí - 1:3. Viola tak nadále atakuje nejpřednější příčky, Milán se znovu propadne.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Udinese Calcio 2:2

11.11.2012 15:00

Góly: 39. Marco Andreolli, 89. Alberto Paloschi (pen.) - 43. Gabriele Angella, 90. Gabriele Angella

Dělbou bodů skončilo utkání mezi Chievem a Udinese Calcio. Zatímco domácí výsledkem potvrdili dobrou domácí formu, hosté opět ztratili. Za remízu ale mohli být setsakramentsky rádi, neboť výsledek 2:2 zajistil až v nastaveném čase Angella.

Úvod utkání nabídl vyrovnanou partii a na první branku si museli diváci počkat až do 38. minuty. Ještě než se tak stalo, zahrozil Théréau, ale brankář Brkič nemusel zasahovat. Pak už přišel první brankový okamžik. Guana rozehrál rohový kop a Andreolli nechal vyniknout Brkiče. Brankáře Udinese ale nechala obrana na holičkách, Andreolli stačil dorazit a Chievo vedlo 1:0. Hosté hodlali okamžitě odpovědět, Di Nataleho hlavička skončila v síti, ale sudí naprosto regulérní gól neuznal! Udine si vše vynahradilo o chvíli později, kdy na malém vápně zakončil Gabriele Angella - 1:1.

Svěřenci Francesca Guidolina byli po změně stran lepším týmem. V 58. minutě Chievo pořádně zamknuli, ale ani šance Di Nataleho, ani pokus dorážejícího Lazzariho v brance neskončil. Byly to velké příležitosti, kterých později muselo Udine litovat. Litovat mohlo i Chievo. V 68. minutě mělo možnost pokutového kopu, ale Luciano vůbec netrefil branku! Dvě minuty před koncem se domácím naskytla druhá penalta a přesilovka, to když Danilo obdržel druhou žlutou kartu a byl vyloučen. A Chievo tuto možnost tentokráte využilo. K penaltě se namísto Luciana postavil Alberto Paloschi a byl úspěšný - 2:1 pro Chievo.

Už už se zdálo, že výhra domácím neunikne. V nastaveném čase pak přeci jenom došlo k dělbě bodů. Gabriele Angella se zorientoval v pokutovém území a jeho rána skončila za zády Sorrentina - 2:2. Vyrovnávací trefu již neviděl Francesco Guidolin, hostující kouč odešel krátce před tím s hněvem do šaten.

Více informací k zápasu

Parma FC - AC Siena 0:0

11.11.2012 15:00

Góly: -

V sobotu neviděli branku diváci na Sardinii, dnes byla bezbranková nuda k vidění v Parmě. Domácí FC hostilo poslední Sienu a konečná dělba bodů je pro ní samozřejmě zklamáním. Bianconeri bod ze stadionu Ennio Tardini berou.

Přitom po čtrnácti minutách hry se klidně mohlo měnit skóre. Hostující Reginaldo se na hranici pokutového území odhodlal ke střele a Mirante předvedl spolehlivý zákrok. Na druhé straně se v pětatřicáté minutě tlačil do zakončení Zaccardo a Parolo pak pořádně vystrašil brankáře Pegola. Ten ale nemusel zasahovat, neboť Parolova rána šla těsně mimo tyče.

Vůbec nejatraktivnější z celého zápasu byl úvod druhého dějství. Biabiany hlavičkoval a Pegolo musel vytáhnout dobrý zákrok. Jen o čtyři minuty později hlavičkoval nad Amauri a jeho další pokus následně Pegolo zlikvidoval na rohový kop.

Také závěr utkání nebyl vyloženě špatný. Calaiovu střelu vyrazil Mirante a pak dvakrát zaváhal brankář Pegolo. Ani v jednom případě však Parma netrestala. Branka nakonec na stadionu Ennio Tardini nepadla. Parma pouze remizovala s poslední Sienou 0:0.

Více informací k zápasu

Turín FC - Bologna FC 1:0

11.11.2012 15:00

Góly: 66. Danilo D'Ambrosio

Branka D'Ambrosia znamenala pro domácí FC Turín tři body, Bologna síť za zády brankáře Gilleta nerozvlnila ani jednou a nadále klesá tabulkou. Nyní jí patří až předposlední místo.

Opět tu máme zápas, který rozhodla jediná branka. A šťastnější mohou být hráči domácího celku, trenér Giampiero Ventura může slavit cenné tři body. Naopak Bologna se zmítá v dalších problémech, její největší slabinou je především ofenzivní část. Ani Diamanti s Gilardinem nedokázali proměnit její prokletí.

Domácí útočník Sansone se po centru ze strany málem dočkal první šance, obrana ale jeho snahu zastavila. O chvíli později Sansone centroval, v pokutovém území padl na trávník jeho kolega Bianchi a domácí chtěli penaltu. Sudí Gervasoni s tím ale nesouhlasil a nechal hru plynout.

Aktivita se dnes jasně ukazovala na kopačkách domácího celku, velkou šanci ke gólovému vyjádření měl třeba Rolando Bianchi, jehož ránu dokonce zastavilo břevno! V prvním poločase jsme se zkrátka gólu nedočkali. Do druhé půle už trenéři provedli pár změn a hře to jen prospělo.

Mohli jsme vidět třeba hereckou etudu Darmiana, který ale za své číslo obdržel pouze žlutou kartu. Přesto byla hra mnohem rychlejší a především přechod do útoku se stále zlepšoval. Na výsledku to bylo znát až po hodině hry, kdy domácí konečně protrhli gólový půst.

Nebyl to ale žádný z domácích ofenzivních zakončovatelů, nýbrž obránce Danilo D'Ambrosio. Ten si naskočil na Santanův centr a poslal domácí do vedení.

V tom jakoby se probudili i hosté, Diamantiho rána ale brankáře Gilleta neohromila. Pojišťující gól mohl přidat střídající Riccardo Meggiorini, v zakončení si ale nevedl právě nejlépe. Přesto si on i jeho spoluhráči odnášejí tři body, nutno říct, že po právu. Pokud chce Bologna zůstat mezi elitou italského fotbalu, bude muset zlepšit koncovku.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - UC Sampdoria 2:0

11.11.2012 12:30

Góly: 52. Paulo Dybala, 71. Paulo Dybala

Palermo dnes po obědě na svém stadionu porazilo janovskou Sampdorii o dvě branky a alespoň na chvíli je čtrnácté. Ze stadionu Renzo Barbera naopak odjíždí zklamaný celek trenéra Ferrary.

V útočné fázi se dnes Palermo spoléhalo především na dvojici Brienza - Dybala. A právě mladý útočník se stal hvězdou utkání - postaral se o obě branky svého týmu a Palermu tím vystřelil tři body.

Po patnácti minutách se o první vzruch na stadionu postarali domácí, do útoku se hnal Franco Brienza, ve vápně našel volného Iličiče, ten ale střílel nad Romerovu bránu. Trochu ospalou úvodní část narušili aktivnější domácí, ale jejich větší příležitost přišla až po půlhodině hry. Tváří v tvářRomerovi selhal v zakončení mladík Dybala, který bude podle Zampariniho jednou velkým příslibem. Pokud jste mu nevěřili, dnes vám své věštecké schopnosti dokázal.

Jen těsně mimo střílel o chvíli později Barreto. A před poločasovou přestávkou se opět blýskl aktivní Dybala, když si našel přesnou nahrávku a vypálil. Brankář Romero byl ale na svém místě.

Druhou půli začali aktivněji domácí a konečně se prosadil Paulo Dybala. Svého kolegu našel o něco málo zkušenější Brienza a Dybala se dnes poprvé radoval - 1:0 pro domácí Rosanero.

Uběhlo dalších dvacet minut a snové odpoledne pro mladého Dybalu pokračovalo. Sampdoria působila téměř bezzubě a brankáře SamiraUjkaniho téměř nezaměstnala. V tom se před Romerem zjevil Paulo Dybala a vstřelil svůj druhý gól. Palermo dnes působilo kompaktnějším dojmem a tři body si zasloužilo.

Paulo Dybala mohl ještě v závěru utkání přidat třetí gól, hattrick mu dnes ale přán prostě nebyl. Po Ujkaniho nahrávce se Dybala řítil sám na Romera, dobře střílel, ale jeho projektil zastavila branková konstrukce. To ale domácím vadit nemuselo, tří bodů se nakonec dočkali a na chvíli pozdrželi svůj pád tabulkou.

Více informací k zápasu

Delfino Pescara - Juventus FC 1:6

10.11.2012 20:45

Góly: 25. Emmanuel Cascione - 9. Arturo Vidal, 22. Fabio Quagliarella, 30. Kwadwo Asamoah, 37. Sebastian Giovinco, 45. Fabio Quagliarella, 53. Fabio Quagliarella

Dokonce šestkrát musel brankář Mattia Perin lovit míč ze sítě a podobně jako celá obrana Pescary dnes zažil hororové chvíle. Juventus si s velkou grácií poradil s Pescarou, brankáři Gianluigi Buffonovi zkazil jedinkrát radost záložník Cascione.

Tak to byl zápas! Pokud nás první dnešní duel z hlediska atraktivnosti poněkud zklamal, hráči Juventusu (a v podstatě i Pescary) nám to bohatě vynahradili. V utkání na Stadio Adriatico jsme viděli sedm branek a hlavní podíl na tom má třígólový Fabio Quagliarella.

Na první branku jsme nečekali ani deset minut, už v deváté minutě se poprvé měnilo skóre. Juventus v podstatě nepustil domácí hráče k balónu a ujal se vedení. Sebastian Giovinco našel skvěle načasovanou přihrávkou nabíhajícího Artura Vidala a ten si se zbytkem poradil výtečně - 0:1.

Už o dvě minuty později poprvé střílel pozdější hrdina Bianconeri Fabio Quagliarella, tentokrát ještě mimo. Gianluigi Buffon dnes o útočnících Pescary skoro nevěděl, na míč si sáhl poprvé až po patnácti minutách. Když pobyt domácích hráčů na hřišti začal být patrný, hosté znovu udeřili. Rychlou kombinaci Juventusu zakončil Fabio Quagliarella.

Mnohé týmy by možná takový vývoj zápasu s Juventusem šokoval, Pescara se ale nevzdala a podařilo se jí vstřelit kontaktní branku. Po centru ze strany se prosadil Emmanuel Cascione a dal domácím fanouškům naději.

Ještě lepší to mohlo být o minutu později, když se ke střele dostal Damiano Zanon, ale Buffon si nakonec mohl oddechnout. Za to se prosadili hosté z Turína. Quagliarellův pokus se nesetkal s úspěchem, domácí obrana ale nedokázala míč odkopnout a tak se tohoto úkolu ujal Kwadwo Asamoah. Jeho nůžky skončily přesně tam, kde měly - 1:3.

A Stará dáma pokračovala v neobvykle rychlém tempu. Deset minut před koncem poločasu se hosté prosadili počtvrté. Sebastian Giovinco napřáhl, vystřelil přesně do míst, kam Mattia Perin nedosáhl a gólové hody pokračovaly. Další gól zmařil Pescaře Marchisio, který parádním zákrokem vykopl míč z branky.

Přesto se skóre do poločasu ještě jednou měnilo. Svůj další přesný zásah si připisuje Fabio Quagliarella a posílá domácí do kolen - 1:6.

Poslední gólovou akci zakončil svým třetím zářezem hostující Fabio Quagliarella a dnes si připsal hattrick. Brilantních šedesát minut Juventusu. Stará dáma si dnes zápas přímo užívala a pro dobro fotbalu odvedla skvělou práci. Další velkou šanci spálil Sebastian Giovinco, když obešel obranu i brankáře, míč ale napálil jen do boční sítě.

Jedinou větší akci Pescary zakončil Quintero, Buffon si ale celou akci pohlídal. V závěru mohl Juventus přidat i sedmou branku, skóre se ale zastavilo na čísle šest. Turínský gigant se tak stále úspěšně pere o první místo, Inter ho neohrozí ani po tomto kole. Pescara má úplně jiné starosti, prozatím je čtrnáctá. Dnes to byl sice jednostranný, ale přeci jen krásný fotbalový zážitek.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Calcio Catania 0:0

10.11.2012 18:00

Góly: -

Domácí Cagliari remizovalo s Catanií a je desáté. Hosté jsou prozatím na sedmé příčce. Hlavní problém domácího týmu dnes byl v neproměňování šancí.

První akci zápasu měli na svědomí hosté, na Agazziho bránu pálil po patnácti minutách obránce Marchese. Catania byla v úvodu zápasu jasně lepším týmem, svého spoluhráče napodobil Gómez, který si dobře zpracoval přihrávku Izca. Agazzi ale zasahovat nemusel.

Ke konci prvního poločasu se probrali i domácí, mimo Andujárovu bránu střílel Dessena. Tento hráč byl v akci také o chvíli později, kdy skvělou nahrávkou našel Marca Saua, mladý útočník ale tváří v tvář brankáři Andujárovi zklamal a jeho střela mířila mimo. Konec poločasu zastihl v lepší formě opět domácí, Marco Sau měl na hlavičce vedoucí gól, ale nakonec se hráči rozcházeli bez branek.

Druhá půle už byla o něco akčnější. Domácí Luca Rossettini hlavičkoval již tři minuty po změně stran, ale ani tentokrát se skóre neměnilo. Brankář Andujár měl plné ruce práce také v dvacet minut po přestávce, po Cossuově centru hlavičkoval Marco Sau. Útočník domácího celku ale dnes prostě neměl štěstí.

Z třiceti metrů se pokoušel pálit Radja Nainggolan, ale domácí obrana si se situací poradila a ránu zablokovala. Deset minut před koncem utkání se mohl prosadit zase Sau, kterého před bránou našel Dessena, ale brankář Andujár si poradil. V poslední desetiminutovce málem zachytil odkop Andujára Sau, ale vše pro domácí dobře dopadlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC12101129:931
2.Inter Milán1290324:1327
3.SSC Neapol1282220:926
4.ACF Fiorentina1273219:924
5.SS Lazio1271419:1722
6.Atalanta Bergamo1262413:1518
7.AS Řím1252528:2317
8.Calcio Catania1244415:1616
9.Parma FC1244414:1616
10.Udinese Calcio1236316:1815
11.Cagliari Calcio1243511:1715
12.Turín FC1236313:1014
13.AC Milán1242618:1614
14.Città di Palermo1225511:1711
15.Chievo Verona1232712:2311
16.Delfino Pescara123279:2311
17.UC Sampdoria1232713:1810
18.Janov CFC1223712:199
19.Bologna FC1222812:188
20.AC Siena1234512:147
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (156)

Přidat komentář
homeles8

Catania A má dobrej poměr zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že ještě nemá o jeden vstřelenej gól navíc :)

Reagovat
homeles8

heh, tady je to jak ve Španělský diskuzi, když Real i Barca hrajou až v neděli, nebo až večer

Reagovat
mastakillah

Čekal jsem, že Catania vyhraje, nestalo se. Škoda

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
SqueeZy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Juve dneska sázelo

Reagovat
stas87

to skor pescara a jej obrana

Reagovat
smazaný uživatel

já myslel ty branky

Reagovat
stas87

jj,doslo mi to potom co som napisal svoj komentar

Reagovat
EmC

Reagovat
Mr.Jindros

Z dvanácti kol ztráta pět bodů. Neskutečná bilance.

Reagovat
The Krupy

Ako hral Vladko Weiss ?

Forza Juve !

Reagovat
M11

zkousel si vybrecet PK.. pak ho povodil Bonucci.. standart

Reagovat
smazaný uživatel

Asi takhle: "Seberte to hovno!"

Reagovat
The Krupy

Díky chalani, asi bol včera na diskotéke.

Reagovat
Yanek

Proč se pořád opakuješ?

Reagovat
The Krupy

Toto je joke ktorý neomrzí

Reagovat
smazaný uživatel

To nebolo vtipne ani prvy krat.

Reagovat
The Krupy

Jaj prepáč že som si dovolil zasrandovať na účet slovenského reprezentanta, však sme slováci a musíme našim úzkoprso fandiť ako ovečky.

Reagovat
brenk

Nepovažujem sa za ovečku, ani Weissa nemám rád, ale je to už moc a vtipné to už rozhodne nie je...

Reagovat
The Krupy

Nedramatizuj, poznámku o diskotéke som tu aj s týmto príspevkom napísal tak 2-3x. Choď sa pozrieť do iných sekcii, kde sa vkuse ale že vkuse spomína to isté.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej presne toto som napisal.

Reagovat
brenk

A ešte niečo. Ty si sa tu smial ľudom, že tvrdili, že tvoja kritika na Zemana je založená len na tom, že si Slovák. Teraz robíš to isté, čo oni... Nemyslím to zle, len je treba sa niekedy aj pozrieť na seba.

Reagovat
The Krupy

Čože ? Však si robím srandu z krajana. Nejako som ten tvoj point nepobral.

Reagovat
brenk

"Jaj prepáč že som si dovolil zasrandovať na účet slovenského reprezentanta, však sme slováci a musíme našim úzkoprso fandiť ako ovečky."

Vlastne nazývaš každého, kto sa nezasmial ovečkou slovenskej reprezentácie...

Reagovat
The Krupy

Dôležitý je za tým ten smajlík, jeez

Reagovat
The Krupy

Aby ste sa všetci nedosrali z jedného blbého vtipu, omg ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Este daj tu o Zemanovi.

Reagovat
The Krupy

Som si sľúbil že na adresu toho pána sa už nebudem vyjadrovať.

Reagovat
madridcan

Chytry clovek, ktory ti to poradil

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

Leo mu dal slušnou lekci u té lajny, málem jsem spadl ze židle

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas mě připadl jak nějaký trenink.Pescara moc slabé moc.

Reagovat
The Krupy
Reagovat
smazaný uživatel

Ten poslední

Reagovat
smazaný uživatel

Uživatel toto video odstranil.

Omlouváme se.

Reagovat
Pettirosso

Kvajára na 6-1 ale Kvído taky nezahálel

Reagovat
The Krupy

2x nožničky, to sa len tak nevidí. Ale som úprimne rád za tú formu Fabia, ide mu to aj v LM a fakt verím že by mohol nájsť tú formu z prvých šiestich mesiacov u nás.

Reagovat
Pinturicchio

1) Krása od Prcka.

2) Fabio je náš nejpohotovější útočník.

3) Kwadwo je od CP jedna z nejlepších posil vůbec.

4) Parádní spolupráce. Že by ideální dvojka do útoku?

5) Moc hezká přímočará akce.

6) Fabio další krásný gól do sbírky.

Reagovat
SaianSupaCrew

Zdena by vyhrál 7:6 ...

Reagovat
Pettirosso

však s Pescarou ještě budete hrát ne? To se pak uvidí

Reagovat
madridcan

Asamoah ma neskutocne bavi. Uz odkedy som ho videl v Superpohari proti Neapolu, tak som vedel, ze je v nom obrovsky potencial a som rad, ze sa mu dari. Je fantasticky a nie nadarmo bol on moja prva volba pri drafte vo fante

Reagovat
The Krupy

Naša najlepšia posila, hneď za ním Pogba.

Reagovat
madridcan

Narozdiel od Pogbu vsak na mna posobi pokorne a vazi si sancu, ktoru mu Juventus dal a chce na sebe makat. Pogba si asi mysli, ze si moze robit co chce a je nad klubom. Takze on by sa mal co najskor spamatat, lebo potencial tam je velky.

Reagovat
The Krupy

Súhlas, Pogba má asi dosť veľké ego a začína mi trochu pripomínať SuperMaria. Snáď sa z neho nestane ďalší nezvládnuteľný dement s megatalentom, bola by ho škoda.

Reagovat
Melchior

já teda letos považuju hned za Asamoahem jako druhou nejlepší posilu Giovinca..

Reagovat
The Krupy

Gio je dobrý hlavne v posledných zápasoch, dosť dlho mu trvalo kým sa zžil s tímom. Zatiaľ radím vyššie Asamoaha a Pogbu.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
The Krupy

Inter prebudil monštrum. Dva zápasy a skóre 10:1

Reagovat
Jajinek

Nordsjaelland, Pescara....

Reagovat
The Krupy

Nekaz mi to

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky blb ten Krupy, ze to svet nevidel

Reagovat
The Krupy

To len ty si príliš hlúpy aby si pochopil vtip. Ale, čo sa čudujem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu som si isty ze si to myslel vazne.. (inak nechcem aby si si myslel ze sa do teba nejak navazam ale padlo mi to do oka)

Reagovat
The Krupy

To bola len taká burcovačka ohľadom môjho tímu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

neboj, na tebe zdaleka nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Jindros

O monstru budeme moct mluvit až postoupíme ze skupiny LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čo hráva ten Vidal? CM?

Reagovat
Melchior

většinou RCM

poslední zápasy:

LM Asamoah LCM Marchisio CM Pirlo RCM Vidal RM Isla/Lichťák

Reagovat
Pettirosso

Ciro je zralej na vyhazov, škoda, stejně jako v Juve, po těch slibných prvních kolech, jsem mu věřil..

Reagovat
Pipo123

Nj a k tomu hraje hovno od úvodu sezóny... takže futbal 0 bodov a ešte aj začal strácať...

Reagovat
smazaný uživatel

snad tam ještě vydrží a pár bodů poztrácí.

Reagovat
Pettirosso

ačkoliv ho Ferguson a ostatní vychvalovali, jak bude skvělej, jak bude hrát útočně moderně, k tomu prostě předpoklady nemá, ukázal to už v Juve, ale v Sampě alespoň sbíral body a doufal jsem, že mu to vydrží.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Ocakavam nejake kroky od vedenia klubu na vyriesenie sucasnej situacie.

Reagovat
panca

fiorentitna zaslouzene a bez joveho

Reagovat
Yanek

no comment.

Reagovat
brenk

Viola zaslúžene. Nástup AC do druhého polčasu vyzeral slušne, ale postupne to opadlo a Fiorentina s prehľadom bránila. V závere Cassani zahodil úplnú tutovku, ale nakoniec víťazstvo poistené krásnym tretím gólom. Dúfam, že AC už začne zbierať body, chcel by som ich vidieť vyššie.

Reagovat
rossoneri89

aach jaj ... skoda komentovat ... radsej si zavriem oci nech co najskor skonci tato tragicka sezona ci uz s Allegrim alebo bez neho ... dufam ze su Berlu & Galliani pysny na seba

Reagovat
smazaný uživatel

Ono bylo derbyyy

Reagovat
smazaný uživatel

zeman odio cele zle. forever lazio pride of central itali forever klose, modro bieli idu do casov ked tam bol pan ranieri casov ligi majstroch sampano otvaram na pocest lazioa ktore sa vzkriesilo

Reagovat
GjøvikFF

Ale prd, na normálním terénu netušili, která bije, využili až pak té činy (a simulace Mauriho) - a stejně se klepali do konce, aby o tu výhru nepřišli. Však on jim to Juventus za týden vysvětlí.

Reagovat
The Krupy

píš častejšie

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa uplne tesim ked od neho vidim komentar

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Jajinek

hmm...celá špička vyhrála. To je poměrně nešťastné na to, kolik máme zraněných a že dnes proti celkem ve formě hrající Atalantě budeme muset potvrdit výhru z derby.

Máme vlastně jisou základní 11ku, ale celkem mě děsí, že vlastně neexistuje lavička, na které budou do hry použitelní jen Alvaréz a Pereira. Opravdu nás ty zranění kosí. Aktuálně mi nejvíce vadí Gaby.

11ka je sice jasná, ale pořád se neví, jestli budeme hrát 3-4-3 s Cambiassem v obraně a nebo 4-3-3 s dvěma stopery Silvestrem a Juanem. Proti Atalantě jsem pro druhou variantu.

Co mě naplňuje optimismem je naše neuvěřitelné série venku a pak útočná trojice, která určitě branku vstřelí.

Jinak zastavil bych se u Wese. Prý si twítnul, že už je ready ale Inter stále tvrdí, že se léčí, tak mu Inter zakázal Twitter. Na rovinu, nyní potřebujeme každou nohu, tak snad se dá do kupy. Ale jeho pozice v týmu na jaře bude sakra zajímavá.

Nicméně dnes to chce 3 body!...stejně tak vyhrát v Plzni. Dva důležité zápasy paralelně. No...uvidíme.

FORZA INTER!

Reagovat
lnterista

fcinternews to posledni dobou trefuje

INTER (4-3-3): Handanovic; Zanetti, Silvestre, Juan Jesus, Nagatomo; Guarin, Gargano, Cambiasso; Palacio, Milito, Cassano

Reagovat
Votas

bez překvapení to Strama nedopustí...čekám Rickyho...na stoperu

Reagovat
Votas

tak ne

Reagovat
lnterista

nevim jestli zatim dobre kolo...za Lazio mam radost ale zase je to konkurence a to same u AC...je sice hezke je videt takhle(to nikdy neomrzi) ale z Fiore jde strach. Dneska hlavne vyhrat a potvrdit derby...uz se nemuzu dockat

Reagovat
rossoneri89

Fiore neni nejaky extra super .... tento zapas sme si prehrali sami + krasny gol Mounir El Hamdaoui-a ktory streli raz za 5 rokov ....

Reagovat
M11

neni no

Reagovat
rossoneri89

tak samozrejme je to dobry tim s Joveticom a Aguilanim ale na Inter a Juve urcite nema

Reagovat
10

aha...tak jako dá se to říct i takhle, no

Reagovat
rossoneri89

som rad ze som Juventusakov pobavil

Reagovat
panca

byli o tridu lepsi, ve druhym polocase hrali, co potrebavali a chodili do brejku. My jsme je prekonali po paticce, ktera se mexesovi uz nepovede Jinak jsme zadnou jinou sanci nemeli

Reagovat
rossoneri89

a preto sme si to posrali sami ..nechali sme ich hrat co chceli a my sme len klasicky dezorientovane pobehovali (okrem par minut).. pretoze na Fiore bez Jovetica musela byt minimalne tesna vyhra kedze sme hrali aj doma .....

Reagovat
AjaxFans

První gól Mounira?

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
madridcan

https://www.nike.sk/app/ulozenyTiket/639333/46413

Boze jak ja som to strasne strasne skurvil

Reagovat
olis

dnes to nebol vobec idealny vykon, len tak tak 3 body ale som za ne strasne rad lebo padnut na 4. miesto by uz bolo velmi zle, MOTM urcite Hamsik, krasne vysunul Cavaniho a dal vitazny gol, pozitivne prekvapil aj Insigne a Mesto, ktory dal prvy gol za Neapol proti byvalemu klubu, uz sa tesim na zapas proti AC, aj ked AC neni take silne ako minuly rok bude to urcite tazky zapas, verim ze s 3 bodmy pre Neapol, dufam ze v repre pauze budu aspon niektory klucovy hraci setreny

Forza Napoli !

Reagovat
GEGE

Dnes davam palec jen klasicky skvělým tifosi,kteří i přes tuto bídu nikdy nepřestanou klub podporovat.

FORZA CURVA SUD!

Reagovat
smazaný uživatel

Maro Hamsyk

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA LAZIO! Psychopati z AS Merda Roma se zase předvedli a dostali sadu. Je to krása, 3 poslední derby, tři výhry. Snad u Vlčátek zůstane Zeman co nejdéle.

Reagovat
Alberto Aquilani

jeeej tojko , to si ty ktorý robil ten mega slávny rozhovor že prečo Lazio a nie AS - "Lebo ked vidím vlčicu na ich znaku tak sa mi otvára nožík v kapse" ? :D ja ta uznávam :D

Reagovat
Maritazzi

Jednou za rok musíte vylézt.

Reagovat
Pettirosso

to chce klid, vždycky se nějaký houby po dešti najdou..

Reagovat
Largo

Copak Lazio, ale jmeli Na vas postizeny se clovek nemuze ani zlobit

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi dobrá rána

Reagovat
olis

dlhy zostrih zapasu FC Janov - SSC Neapol

http://www.facebook.com/photo.php?v=327279690712924

Reagovat
panca

atalanta ma lepsi utok nez ac

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
Manik...

Inter

Reagovat
GEGE

Reagovat
GEGE

Atalanta zaslouženě

Reagovat
Lubinterista

ne

Reagovat
Lubinterista

Tak musíme nechat ten Juventus trochu vydechnout, dyk už jim začínalo lepit. Doufám, že se teď prebudí monštrum.

Reagovat
M11

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Votas

milý Ježíšku...k Vánocům dej prosímtě někomu jinýmu Silvestreho...děkuju

Reagovat
lnterista

obrana tragedie ale celkove nevidel bych to tak tragicky...jednou to muselo prijit. V zime musi prijit obrance a utocnik

Reagovat
The Krupy

Výborné výsledky toto kolo, okrem výhry Neapolu a prehry AC.

Reagovat
10

4. výhra z 5-ti zápasů, bez odečtu by Atalanta byla 6.

Reagovat
Mihal

Oni sú 6. aj tak

Reagovat
10

hm, no vidíš...

Reagovat
The Krupy

De Rossi údajne dostane za červenú kartu v derby pokutu.

Reagovat
The Krupy

dokonca ho za to Prandelli vyradil z repre pred stredajším zápasom s frantíkmi.

Reagovat
DelPiero137

Nejak malo prispevkov ohladne Rimskeho derby, nevidel som to ale urcite to bol zaujimavy zapas (goly a cervene padali).

Reagovat
Jajinek

Každé série musí znovu skončit a dnes bohužel zaslouženě.

S takovouto obranou a s nulovou lavičkou to prostě na té nejvyšší úrovni nepůjde. Smutné je, že v následujících zápasech se prostě musíme kousnout, páč nikdo jiný není. Ale když potřebujeme dát gól a střídá Cassana Mbaye...tak to o něčem vypovídá.

Je dobře, že tahle facka přišli, alespon kterým připomněla, ty špatné věci, které v naší hře stále jsou a byli i při vítězné šňůře.

Jinak neházel bych ty góly jen na stopery. Byly tam ze strany Atalanty výborné náběhy a těžko se to nějak hlídalo. Opravdu se jim daří.

Palacio byl megapřestup!

Nezbývá než jít dál!! Juve odskočil a odsatní se dotáhli, ale jsme pořád druzí...tak to nepokažme!

FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsme prohráli zaslouženě, chyběl pohyb!

Reagovat
stuff

Maritazzi- pisal si v preview, ze si bol v Siene. Vies mi poradit, co v okoli 50 km a vnutri Sieny urcite nevynechat? Chystam sa tam stopom, takze ak vies aj k tomu nieco, prida sa. Vdaka

Reagovat
Komat

Vnutry Sieny uvidíš krásný historický město. Neni ale až tak veliký, takže o nic určitě nepřijdeš a za den si to projdeš všechno ;). Piazza Del Campo je parádní a okolní uličky stojí za to. Ale to nejde neminout ;). V okolí je dobrý San Gimignano, Lucca, a samozřejmě Florencie, Pisa... To jsou města do hodiny a půl vlakem/autobusem od Sieny.

Reagovat
stuff

dik

inak, vlak ani bus... chystam sa len s pollitrovkou pepsi, dokladmi a darcekom pre kamosku.. mimochodom v Taliansku asi barz ani nemcina, ani anglictina, co?

Reagovat
alcantara

Vobec, "no inglese" bola hlaska nasho talianskeho vyletu Inak Siena je uzasna, prajem prijemny vylet. V Toskansku je co obdivovat prakticky na kazdej ceste, ktorou sa vydas.

Reagovat
stuff

hej, s tym som ratal... bol som nedavno v andaluzii a to iste, preto som sa pytal... tak skusim narychlo pretransformovat ten kusok spanielciny, co viem, na Taliancinu

Reagovat
božský John

Doporucuju Volterru :)

Typicky toskansko

Reagovat
stuff

Reagovat
johan14

Votlerra - mesto alabasteru, nádhera.

Reagovat
johan14

alabastru

Reagovat
johan14

Siena je úžasná sama o sebe. Piazza Del Campo je podľa mňa najkrajšie námestie na svete, určite choď na vežu ak budeš mať dobré počasie, okolie je pravé Toskánsko. A rozhodne odporúčam San Gimignano , to je ako z nejakej rozprávky http://sk.wikipedia.org/wiki/San_Gimignano

Reagovat
stuff

Reagovat
alcantara

Je dobre tam ist mimo turistickej sezony, v case nasej navstevy to bolo totalne preplnene. A namestie v Siene som nemohol vidiet, zrovna tam prebiehali tie dostihove preteky, ci co to bolo, hrozne ma to stvalo

Reagovat
Pinturicchio

Atalanta , velká škoda, že Janov neudržel alespon remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Patova neproměněná penalta klíčovej zlom zápasu?

Reagovat
panca

mozna jo. AC se nadechovalo k naporu, ale ke konci zapasu byla fiorentina zase lepsi

Reagovat
A Seleção

OT: Otazka pro znalce Serie A- Myslite,ze Di Natale a Miccoli dohraji karieru ve svych klubech?

Reagovat
The Krupy

Miccoli nie, Di Natale áno. Aspoň podľa môjho skromného názoru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele