Serie A - preview 12. kola

10.11.2012, 08:32, aktualizováno 11.11.2012, 09:25
Previews
Juventus včera nezaváhal, a tak se druhý Inter může přiblížit maximálně na rozdíl jednoho bodu - to se stane v případě výhry na půdě Atalanty. Středem pozornosti bude odpoledne římské derby, AC Milán přivítá Fiorentinu, Janov hostí Neapol, Palermo hraje se Sampdorií.
Città di Palermo - UC Sampdoria  (neděle 12:30)
Na stadionu Renzo Barbera bude k vidění souboj dvou celků, kterým se poslední dobou vůbec nedaří. Sampdoria je patnáctá, domácí Palermo dokonce předposlední.

Palermo naposledy prohrálo s římským AS vysoko 4:1, což byla první porážka za posledních pět zápasů. Problémem je, že ty předchozí čtyři skončily pouze remízou. Palermu sezona vůbec nevychází a nyní se nachází až na předposlední příčce.

Trenér Gian Piero Gasperini ale nehází flintu do žita, i když hned po zápase uznal, že ofenzivně laděné AS bylo nad síly jeho svěřenců: "Posledních pár týdnů se nám docela dařilo a nehráli jsme špatně, ale dnešní noc byla špatná už od začátku." Zkušený Gasperini nicméně stále věří v záchranu - to je pro něj jediný možný přijatelný výsledek.

Domácí se ale potýkají s širokou řadou zraněných. Abel Hernandéz, Massimo Donati, Mauro Cetto a Andrea Mantovani nemohli nastoupit už do posledního ligového utkání, v něm si zranění přivodil i kapitán a lodivod týmu, Fabrizio Miccoli.

Sampdoria prožívá po úžasném vzletu ještě horší pád. První tři zápasy sice Blucerchiati suverénně vyhráli, ale od té doby je to mizérie. To dokonce taková, že na svém kontě má celek trenéra Ferrary už šest porážek za sebou. Poslední vyhraný zápas se datuje do poloviny září, což není rozhodně nijak oslnivé.

Trenér Ferrara má ale i přes neuspokojivé výsledky stále plnou důvěru vedení a prohlašuje, že svému týmu pně věří: "Mám k dispozici skupinu naprostých profesionálů. A takoví se dokáží dostat i z takto těžké situace, o tom nepochybuji."

Ke zlepšení výkonů mu ale nepomůže útočník Maxi Lopéz, který se opět zranil a musel se podrobit operaci. K němu se přidávají také absentující Gaetano Berardi, Nicola Pozzi a Nenad Krstičič. Sampdoria bude bojovat také proti statistikám, protože ze všech návštěv Palerma dokázala vyhrát pouze třikrát. Oproti tomu domácí dokázali uzmout všechny tři body hned dvanáctkrát. Nerozhodně se oba týmy rozešly sedmkrát.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Munoz, Von Bergen, Garcia - Morganella, Barreto, Rios, Bertolo - Iličič, Brienza - Dybala
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Romero - De Silvestri, Rossini, Gastaldello, Castellini - Munari, Maresca, Poli - Estigarribia, Icardi, Eder
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - AS Řím  (neděle 15:00)
Slavné římské derby mezi týmy AS a Lazia se odehraje již tuto neděli. Derby číslo 139. Zápas tak speciální, že v něm nelze určit jasného favorita.

Důvod této vyrovnanosti můžeme najít mimo jiné v tabulce. Lazio je páté, AS jen o dva body za ním. Souboj o evropské poháry může znovu začít. Giallorossi sice vícekrát vstřelil gól, ale Lazio jich méně inkasovalo. Což při stylu Zdeňka Zemana zřejmě nikoho nepřekvapí. Máme se tedy na co těšit.

Českého trenéra zřejmě derby nepřekvapí, ale Vladimír Petkovič prožije svou premiéru v tomto speciálním zápase. Zdeněk Zeman trénoval AS již v devadesátých letech, v římském derby má bilanci tří výher, tří remíz a pěti proher. V letech 2009 až 2011 sice slavný zápas opanovalo AS, nicméně v posledních dvou utkáních úřadovalo Lazio a jeho hráči se tak mohou chlubit neoficiálním titulem vládců Říma.

Rozdílnost můžeme vidět například v tom, že za AS pravděpodobně nastoupí hned tři hráči, kteří u Vlků vyrostli - Francesco Totti, Daniele De Rossi a Alessandro Florenzi. To Lazio bude mít ve svém kádru jen jednoho - Antonia Candrevu, o kterém je ale známo, že fandí právě rivalovi z AS.

Poslední zápas se AS vydařil, nad Palermem vyhráli Zemanovi svěřenci 4:1 a jsou šestí. Lazio svůj poslední ligový duel nezvládlo a prohrálo s Catanií vysokým rozdílem 4:0. Náladu si ale napravilo výhrou v rámci Evropské ligy, když nadělilo tři branky řeckému Panathinaikosu.

Ve zmiňovaném duelu trenér Petkovič šetřil několik klíčových hráčů a tak bude Lazio schopné postavit nejsilnější možnou jedenáctku. Jedinou absencí by měl být záložník Ederson.

Trenér Petkovič se vrací k zápasu Evropské ligy slovy: "Bylo důležité, že jsme na prohru s Catanií zareagovali takovýmto způsobem. A podobnou reakci potřebujeme také v neděli. O derby jsem slýchal neustále už od doby, co jsem na lavičce Lazia. Budeme se snažit získat tři body, které by mohly mít cenu zlata," uzavírá Petkovič.

AS bude postrádat oba dva gólmany, po dobrém představení proti Palermu uvidíme mezi tyčemi AS znovu Goicoecheu. Koho neuvidíme, to bude útočník Mattia Destro, který byl v minulém zápase bezprostředně po vstřeleném gólu vyloučen.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Biava, Dias, Lulič - Candreva, Hernanes, Ledesma, Gonzaléz, Mauri - Klose
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Goicoechea - Piris, Marquinhos, Castán, Balzaretti - De Rossi, Tachtsidis, Florenzi - Lamela, Osvaldo, Totti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.60 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - SSC Neapol  (neděle 15:00)
V nezáviděníhodné situace je Luigi Delneri. Tři porážky ze třech zápasů, to rozhodně není start, jaký by si jakýkoliv trenér ve svém novém působišti přál. Janov nutně potřebuje body, jenomže hostí Neapol a upřímně řečeno, vítězství od domácích snad nikdo neočekává.

Pravdou sice je, že Neapol se v posledních ligových kolech trochu zadrhla a po prohře v Bergamu a remízou s Turínem je třetí, jenže chuť si spravila v Evropské lize. Proti Dněpru řádil Edinson Cavani, jenž nastřílel ukrajinskému soupeři čtyři góly a sám rozhodl o vítězství 4:2.

Právě Cavani by měl být ústřední postavou i v neděli na Marassi. Neapoli se tu sice historicky tolik nedaří, zvítězit dokázala jen sedmkrát oproti 18 výhrám Janova, ale situace je nyní taková, že si hosté jedou spíše pro vítězství.

Janov prohrál poslední tři utkání vždy o gól, vždy 0:1. To znační také to, že Grifům chybí góly. Marco Borriello byl kvůli zranění mimo hru a Ciro Immobile ho gólově zaskočit nedokázal. Navíc Rossoblu trápí také zranění dalších důležitých mužů a kouč Delneri přiznává, že to je těžká situace. "V tuto chvíli prostě nemůžeme hrát bez Borriella, Vargase nebo Rossiho. Každopádně se ale musíme zlepšit. Fanoušci musí být trpěliví," uvedl. Trest má navíc Cesare Bovo, zraněni jsou ještě Ferronetti s Jorquerou. Veterán Marco Rossi by se měl vrátit alespoň na lavičku.

To Neapol přijede do Janova s téměř kompletním kádrem, chybí pouze zraněný Zuniga, a tak se dá očekávat nasazení silné sestavy. Tříbodový zápas Azzurri po dvou ztrátách potřebují a v současné chvíli by asi nemohli hledat vhodnějšího soupeře než Janov, který je jen jediný bod od sestupových příček.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey, Sampirisi, Granqvist, Moretti, Antonelli, Seymour, Toszer, Kucka, Bertolacci, Immobile, Janković.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Gamberini, Maggio, Behrami, Inler, Dossena, Hamšík, Panděv, Cavani.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.30 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Společně s římským derby patří zápas mezi Milánem a Fiorentinou k největším tahákům kola. Viola pod Montellou hraje výborně a má na dosah příčky zaručující Ligu mistrů, jenže na San Siru jí nečeká vůbec snadná práce, podaří se jí stejně jako v dubnu milánský svatostánek vyloupit?

AC Milán pomalu nabírá dech, ale stále to herně a především výsledkově není ono. V lize si naposledy Rossoneri poradili s Chievem, které rozstříleli 5:1, ale v Lize mistrů opět ztratili a druhé místo udrželi jen díky porážce Zenitu na hřišti Anderlechtu. AC totiž nebylo schopno zdolat vedoucí Malagu, alespoň remízu zachránil Alexandre Pato.

Zpět na přední pozice se vrací Fiorentina. Naposledy se Fialkám dařilo pod reprezentačním koučem Squadry Azzurry Cesarem Prandellim, ale po jeho odchodu následoval pád. Několik sezon bez účasti v pohárové Evropě bohatě stačilo. Fanoušci chtějí vidět svůj tým v Evropě, a jak se zdá, trenér Vincenzo Montella začíná jejich touhy naplňovat.

Pochopitelně, stále je ještě brzo a stát se může cokoliv, nicméně Fiorentina má k úspěšné sezoně velmi dobře nakročeno. Aktuální forma Violy je úžasná - pět zápasů a čtyři výhry a jedna remíza. Fiorentina je čtvrtá a na třetí místo zaručující Ligu mistrů ztrácí jen dva body. Lví podíl na tom má Vincenzo Montella, na kterého se snášejí samá slova chvály. "Je velice dobrý a bude mít dobrou kariéru. On ví, jak dostat ze svého týmu to nejlepší," pronesl na adresu mladého kouče Montelly sportovní ředitel AC Adriano Galliani.

Hosté naposledy rozstříleli Cagliari 4:1 a už si brousí zuby na Milán. Rádi by zopakovali ani ne rok starou výhru, v dubnu totiž na San Siru vyhráli 2:1 a svým způsobem se zapříčinili o to, že AC titul neobhájilo.

Milánu se už uzdravili Boateng a Robinho, jejich start od úvodní minuty je ale nepravděpodobný. Na marodce však nadále zůstávají Mesbah, Strasser, Didac Vila, Muntari, Antonini a čerstvě Abate. Fiorentina takovou marodkou neoplývá, přesto hlásí jednu citelnou ztrátu. Zranil se totiž černohorský útočník Stevan Jovetič a spolu s ním má potíže i Camporese.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
ABBIATI - DE SCIGLIO, BONERA, YEPES, CONSTANT - AMBROSINI, MONTOLIVO - EMANUELSON, BOJAN, EL SHAARAWY - PATO
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
VIVIANO - RONCAGLIA, RODRIGUEZ, TOMOVIČ - CUADRADO, AQUILANI, PIZARRO, BORJA VALERO, PASQUAL - LJAJIČ, TONI
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Chievo Verona - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Po nezdařilém vystoupení v EL se může Udine soustředit opět na domácí soutěž, kde mu patří až jedenácté místo. Loni třetí tým soutěže zavítá do nepříliš vzdálené Verony. Chievo doma třikrát v řadě neprohrálo a proti Udine myslí jen na tříbodový zisk.

Chievo v minulém kole utrpělo debakl od Milána a po výsledku 5:1 se fanoušci mohli po právu zlobit. Jejich tým prohrál už po sedmé a v tabulce opět klesl - aktuálně mu patří až šestnáctá pozice, což znamená jediné - boj o záchranu. Fly Donkeys sráží především venkovní zápasy, zde mají domácí opravdu příšernou bilanci - pět zápasů - pět proher! Na domácí půdě je to mnohem lepší, ze stadionu Bentegodi si odvezly plný počet bodů pouze Inter a Lazio. "Je to další domácí zápas, ale oni potřebují body stejně jako my, neboť oba týmy měly špatný start do sezony," prohlásil útočník Cyril Théréau.

Dvě sezony po sobě se dokázalo Udine umístit na příčkách zaručující předkolo Ligy mistrů, pokaždé následoval letní rozprodej a Guidolin musel budovat kádr relativně nanovo. Platí to i letos. Udinese má do loňské formy daleko, ale pomalu se probouzí. Z devíti zápasů prohráli hosté jediný, pravdou ale je, že dost zápasů končí nerozhodným výsledkem, což Udinese dosti sráží. Remízou 1:1, respektive 2:2 skončily poslední dva zápasy s Catanií a Bolognou. Nemasné a neslané je to i v pohárové Evropě. Udine mělo dobře nakročeno k postupu, ale vše si pokazilo a pořádně zkomplikovalo domácí porážkou s Young Boys Bern. Po tomto výsledku spadlo Udine na poslední místo a bude mít co dělat, aby vůbec postoupilo.

Domácí se musejí vypořádat s absencí Squizziho, Paloschiho, Cesara, Dramého a Freye. Také Udinese počítá ztráty, trenér Guidolin musí oželet Benatiu, Pinziho, Badua, Gabriela Silvy a Muriela.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
SORRENTINO - SARDO, ANDREOLLI, DAINELLI, JOKIČ - GUANA, L. RIGONI, HETEMAJ - LUCIANO, THÉRÉAU, PELLISSIER
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
BRKIČ - ANGELLA, DANILO, CODA - BASTA, LAZZARI, ALLAN, PEREYRA, ARMERO - MAICOSUEL - DI NATALE
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.00 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Parma FC - AC Siena  (neděle 15:00)
Fotbalisté Parmy stoupají tabulkou a dnes si můžou ještě polepšit, neboť doma přivítají poslední tým soutěže Sienu. Parma je na první pohled jasným favoritem a vítězství by jí nemělo uniknout. Jenže zdání klame, Siena naposledy udolala Janov 1:0 a naopak Parma podlehla Pescaře.

Parma minulý týden nedokázala navázat na tři po sobě jdoucí vítězství a na půdě nováčka z Pescary překvapivě nechala všechny body. Výhru Pescary 2:0 zařídili ve druhém poločase Abbruscato a Weiss. Domácí teď potřebují na tento smolný zápas zapomenout a doma si poradit s posledním týmem tabulky Sienou. "Na papíře jsme lepší než Siena, ale po tom, co se stalo v neděli, víme, že to nebude snadné," varoval před podceněním záložník Alejandro Rossi.

Siena je na tom trochu opačně než Parma. Hostům se totiž v minulém kole podařilo utnout pětizápasovou sérii bez vítězství. Bianconeri udolali jedinou brankou Massima Paciho 1:0 Janov. Situace Sieny se sice zlepšila, ale s pouhými šesti body je nadále beznadějně poslední. "Záchrana je dosažitelný cíl a my na něm pracujeme," nechal se slyšet asistent trenéra Mario Palazzi. Pokud Bianconeri chtějí naplnit cíl, měli by začít sbírat body a nejlépe hned v následujícím zápase proti Parmě. "Parma je dobrý tým, budeme muset hrát dobře. Pozitivní výsledek je pro nás životně důležitý," prohlásil před zápasem útočník Erjon Bogdani.

Gialoblu nastoupí bez Valdese, Santacroceho, Galloppy a Sansoneho. Poslední Siena na tom není o mnoho lépe, vedle zraněných Martinezem Rodrigueze, Rosiny a Zé Eduarda si nezahraje hned čtveřice potrestaných hráčů - Larrondo, Vitiello, Terzi a Belmonte.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
MIRANTE - ZACCARDO, PALETTA, LUCARELLI - ROSI, MARCHIONNI, MUSACCI, PAROLO, BIABIANY - BELFODIL, AMAURI
AC Siena - pravděpodobná sestava:
PEGOLO - NETO, PACI, FELIPE - ANGELO, VERGASSOLA, BOLZONI, DEL GROSSO - VALIANI - SESTU, CALAIÒ
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Bologna FC  (neděle 15:00)
Třináctý Turín přivítá na svém stadionu hostující Bolognu, která se snaží vzchopit z nedávných špatných výsledků. To se jí ale nedaří a patří jí sestupová příčka.

Turín ukazuje, že může být dobrým týmem, kterému ale chybí jakákoli stálost. Po vydařeném zápase přijde noční můra a poslední výhra je datována do konce září. Od té doby turínské FC buď remizuje, nebo mu nezbude ani jeden bod. Od sestupového pásma je tak dělí pouhé tři body. Na druhou stranu, pokud Turín vyhraje, ocitne se v těsné blízkosti první desítky.

Zlepšující se formu dokazuje i minulý zápas, v němž se hráči dokázali vzpamatovat z Cavaniho gólu a v posledních okamžicích utkání rozhodli o dělbě bodů.

Trenéru Giampieru Venturovi dělají starosti především jeho útočníci a tak se již porozhlíží po případných lednových posilách. Těmi by mohli být Eduardo Vargas z Neapole nebo Mauro Zárate z Lazia Řím. V případě obou hráčů můžeme mluvit o velkém talentu, který ale zatím není plně rozvinut. Turín by z tohoto faktu mohl těžit a získat velká jména za relativně malý peníz, ideálně formou hostování.

Bologna v minulém zápase sahala po senzaci, když v poločase vedla nad Udinese. Kapitán Antonio Di Natale ale vystřelil svému týmu alespoň jeden bod za konečnou remízu. Výsledek tak znamená, že Bologna nevyhrála již pět utkání a záchrana se jí stále vzdaluje. Na svém kontě má totiž jen osm bodů.

Hosty také trápí útočná dvojice Gilardino - Diamanti, která se trefila zatím osmkrát. Nedostatek útočných typů a laxnost jejich spoluhráčů stojí Bolognu důležité body. Přesto, poslední zápas ukázal, že by v ideálním případě Bologna mohla ještě zamíchat tabulkou.

Domácí nebudou moci využít služby zraněného Sergia Sucia, seznam zraněných hráčů hostů je o trochu delší. Cesare Natali, Robert Acquafresca, Diego Peréz, Archimede Morleo, Henry Gimenéz a Roger Carvalho jsou mimo hru. Poslední zápas mezi oběma týmy skončil remízou a odehrál se v roce 2009.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Darmian, Glik, Rodriguéz, D'Ambrosio - Brighi, Basha - Cerci, Bianchi, Sgrigna, Vives
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Antonsson, Sørensen, Cherubin - Garics, Peréz, Taider, Morleo - Diamanti - Gabbiadini, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.20 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - Inter Milán  (neděle 20:45)
Atalantu, která oplývá dobrou formou, prověří soupeř z nejtěžších - Inter Milán. Několikanásobný italský šampion má ohromnou fazónu, v lize vyhrál sedm zápasů v řadě a útočí na prvenství. Toho ale v tomto kole nedosáhne, neboť Juventus svůj duel s Pescarou zvládl na výbornou.

Celek z Bergama zatím navazuje na loňskou úspěšnou sezonu a i v té letošní zatím výsledkově válí. Atalanta už má na svém kontě pět výher a dvě remízy a s patnácti body jí patří deváté místo. Pochopitelně umístění by bylo ještě lepší, Colantuonovi svěřenci by za normální okolností atakovali pohárové příčky, jenže stejně jako loni jí sráží bodový odečet. Zatímco před rokem museli domácí mazat šestibodové manko, letos je to o poznání lepší, Atalanta totiž začínala sezony s minus dvěma body. "Stefano odvádí výbornou práci, dal dohromady vynikající mužstvo," nechal se slyšet generální ředitel Atalanty Pier PaoloMarino.

Jak už bylo řečeno, Inter oplývá fantastickou formou a po sedmi vyhraných zápasech v řadě se zařadil na druhé místo o bod za vedoucím Juventusem. A byli to právě Nerazzurri, kteří Staré dámě utnuli neuvěřitelně dlouhou sérii 49 zápasů bez porážky. Inter ve slavném Derby D’Italia zvítězil 3:1! "Doufám, že se to ukáže jako rozhodující zápas této sezony, ale je ještě příliš brzo hovořit o konkrétních cílech. Ale bylo to důležité vítězství," odmítá řeči o titulu kouč Andrea Stramaccioni.

Dobrou formu si Stramaccioniho svěřenci přenesli i na půdu Evropské ligy, kde ve čtvrtek opět vyhráli. Z Bělehradu proti Partizanu si přivezli vítězství 3:1.

Na obou stranách je několik zraněných. Atalanta nemůže počítat s Radovanovičem, Ferreirou Pintem, Capellim, Bellinim a Scozzarellou. Výčet Interu je dokonce ještě větší, trenér Stramaccioni bude postrádat Coutinha, Obiho, Marigu, Sneijdera, Chivua, Stankoviče, Jonathana, Ranocchia, Samuel a Mudingayi.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
CONSIGLI - RAIMONDI, STENDARDO, MANFREDINI, PELUSO - SCHELOTTO, CARMONA, CIGARINI, BONAVENTURA - MORALEZ - DENIS
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
HANDANOVIČ - SILVESTRE, JUAN JESUS, ZANETTI - GARGANO, CAMBIASSO, GUARIN, NAGATOMO - PALACIO, MILITO, CASSANO
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Calcio Catania  (sobota 18:00)
Další kolo Serie A odstartuje na Sardinii, kde domácí Cagliari přivítá Catanii Calcio. Hostům patří sedmé místo, ale před svým soupeřem mají k dobru pouze bod.

Výborná série čtyř vyhraných utkání v řadě skončila. Cagliari v minulém kole podlehlo vysoko Fiorentině a v tabulce zůstalo na dvanáctém místě. I přes poslední nezdar však panuje na Sardinii výborná atmosféra. Cagliari v tomto kole přivítá Catanii a bude chtít rozhodně navázat na sérii před debaklem na Fiorentině.

Skvělé vystoupení má za sebou Catania. Elefantini naposledy rozdrtili římské Lazio 4:0 a posunuli se už na sedmé místo. Sicilané předvádějí pod trenérem Maranem velmi dobré výsledky, prakticky navazují na loňskou úspěšnou sezonu pod trenérem Montellou. "Vítězství na Sardinii by bylo jistě důležité, protože to Catanii posune opět o něco blíže k dosažení našeho cíle a tím je záchrana," prohlásil poněkud skromně útočník Pablo Barrientos.

Výhodou domácího celku bude dozajista kompletní kádr, trenéři Pulga a López nemůžou počítat pouze s Ariaudem. Na druhé straně je situace o poznání horší. Zdravotní potíže mají Keko, Terracciano, Augustyn, Sciacca a Bergessio.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
AGAZZI - PISANO, ROSSETTINI, ASTORI, AVELAR - EKDAL, CONTI, NAINGGOLAN - COSSU, PINILLA, SAU
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
ANDUJAR - ALVAREZ, SPOLLI, LEGROTTAGLIE, MARCHESE - IZCO, LODI, ALMIRON - BARRIENTOS, DOUKARA, GOMEZ
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Delfino Pescara - Juventus FC  (sobota 20:45)
Stará dáma by ráda svou formu z Ligy mistrů přenesla i do Serie A. V týdnu si jasným rozdílem poradila s Nordsjaellandem a nyní přijíždí na stadion Pescary.

Stadio Adriatico hostí velmi zajímavý souboj domácí Pescary s lídrem tabulky. Zajímavý také proto, že se potkává druhý nejlepší útok a třetí nejhorší obrana. A Juventus bude chtít navázat na svou výhru z utkání proti dánskému Nordsjaellandu, čímž se vrátil do boje o postup ze skupiny Ligy mistrů.

Poslední utkání se ale turínskému gigantovi nepovedlo, protože jeho úchvatná série neporazitelnosti skončila. Bianconeri jen o fous nepřekonali číslovku 50, přesto jejich forma budí úctu. Vítězem utkání se stal milánský Inter, který si i díky tomuto vítězství dotahuje právě na lídra. A chybí mu pouhý jeden bod.

Jasná výhra 4:0 ale napravila týmového ducha Staré dámy a jakékoli debaty o jejím neúspěchu mohou být zapomenuty. Těmito třemi body začal Juventus novou sérii - v rámci evropských soubojů nevyhrál již devět zápasů! Poslední vítězství se před zápasem s Dány datovalo do roku 2009.

Stará dáma bude mít k dispozici téměř kompletní tým, mimo hru zůstává pouze Simone Pepe. Je ale pravděpodobné, že trenérský tým nechá odpočívat nějaké hráče základní sestavy. Andrea Pirlo a Giorgio Chiellini jsou navíc v ohrožení, protože oběma stačí jedna žlutá karta a nebudou moci zasáhnout do zápasu s Laziem.

Trenér Stroppa byl možná velmi blízko k ukončení pracovního poměru, ale v minulém kole dokázala Pescara porazit Parmu 2:0 a Stroppovi se možná dýchá o něco lépe.

Pescaře se nedaří skórovat, což je stav, na který po minulé sezoně v rámci Serie B nejsou fanoušci zvyklý. Částečnou vinu ale nesou odchody několika klíčových hráčů, mimo jiné zmiňme Immobileho, Insigneho nebo Verattiho.

Domácí se budou v utkání muset obejít bez záložníka Giuseppe Colucciho a obránce Christiana Terlizziho. Naštěstí se ale vrací mladý ofenzivní univerzál Juan Quintero, který byl po zranění převezen do nemocnice. Na Juventus by ale měl být připraven. To se ale nedá říct o Alessandru Crescenzim, Manuele Blasim a Gastonu Brugmanovi. Minulý zápas mezi těmito celky se odehrál v roce 2007 a skončil výhrou Juventusu.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Perin - Cosič, Capuano, Bocchetti - Zanon, Nielsen, Cascione, Quintero, Modesto - Abbruscato, Jonathas
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Vučinič, Giovinco
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 12.00 - 4.75 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC1191123:828
2.Inter Milán1190222:1027
3.SSC Neapol1172216:723
4.ACF Fiorentina1163216:821
5.SS Lazio1161416:1519
6.AS Řím1152426:2017
7.Calcio Catania1143415:1615
8.Parma FC1143414:1615
9.Atalanta Bergamo1152410:1315
10.AC Milán1142517:1314
11.Udinese Calcio1135314:1614
12.Cagliari Calcio1142511:1714
13.Turín FC1126312:1011
14.Delfino Pescara113268:1711
15.UC Sampdoria1132613:1610
16.Chievo Verona1131710:2110
17.Janov CFC1123610:159
18.Bologna FC1122712:178
19.Città di Palermo111559:178
20.AC Siena1133512:146
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (783)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele