Serie A - souhrn 10. kola

01.11.2008, 19:59, aktualizováno 02.11.2008, 22:26
Komentáře a souhrny
Udinese jenom remizovalo s Janovem a přišlo o vedení v tabulce. Na čele vystřídal Zebry AC Milán, který těsně zdolal Neapol. AS Řím se i nadále trápí, po porážce od Juventusu je až sedmnácté. Inter až na poslední chvíli urval tři body v Reggině, Lazio doma porazilo Catanii...

Reggina Calcio - Inter Milán 2:3

01.11.2008 18:00

Góly: 34. Francesco Cozza, 53. Franco Brienza - 9. Maicon, 23. Patrick Vieira, 90. Iván Córdoba

Inter Milán ukončil dvouzápasovou šňůru bez vstřelené branky, když dokázal přestřílet Regginu 3:2. Nerazzurri to ovšem neměli jednoduché, výhru 3:2 totiž zařídil až v nastaveném čase Kolumbijec Cordoba. Milánští se minimálně do zítřka posunulu do čela ligy.

Reggina si připsala první střelu na branku, ovšem velice záhy jako první inkasovala. Zlatan Ibrahimovič vymyslel brankovou příležitost, kterou využil obránce Maicon - 1:0 pro Inter. Úvod utkání byl velice aktivní, hrálo se nahoru dolů. Zvýšit stav ve prospěch Nerazzurri mohl mladíček Mario Balotelli, jeho přímý kop z pětadvaceti metrů jen těsně neskončil v brance. Domácí Reggina se dožadovala pokutového kopu po zákroku Ivana Cordoby na Luku Vigianiho, hlavní sudí však dal jasně najevo, aby se pokračovalo ve hře. Inter Milán vedl ve 24. minutě už 2:0, když se střelecky prosadil Patrick Vieira. Branka byla velice podobná té první, opět skvělá Ibrahimovičova práce měla na svědomí Vieirovu branku. Mnozí očekávali, že se Reggina položí a Inter bude po zbytek utkání dominovat, jenomže tomu tak nebylo. Za deset minut dal kontaktní gól Cozza, ten stál při rohového kopu ve správný čas na správném místě. Stav 2:1 se mohl opět měnit po přímém kopu Franca Brienzy, nebezpečnou příležitost zažehnal až Christian Chivu.

Stejně jako první poločas, tak i ten druhý nabídl diváků atraktivní hru. Reggina pokračovala v dobré hře z konce prvního poločasu a odměnou jí za to byla vyrovnávací branka na 2:2. V 53. minutě zcela zaskočil hosty Franco Brienza, hráč Regginy nedal Cesarovi střelou žádnou šanci - 2:2. Inter tak letos poprvé inkasoval více než jednu branku. Inter mohl jít znovu do vedení, jenomže Ibrahimovič trefil pouze boční síť Campagnolovy branky. Ibrahimovič společně s Balotellim neuspěli ani v další šanci, a tak bylo skóre stále vyrovnané 2:2. Hra byla velice otevřená a branku mohl vstřelit kterýkoliv z týmů. Milánští si oddychli po ráně Di Gennara, při této akci se zranil obránce Chivu, jenž musel být nahrazen Burdissem. Oba dva týmy se s remízovým stavem nechtěly smířit. Velkou šanci rozhodnout měl Hernan Crespo, ten si naskočil na Quaresmův centr, ale hlavičkou branku netrefil. V samotném závěru se hnala do útoku i Reggina. Di Gennara vychytal Julio Cesar, ten následně zlikvidoval i pokus Carmony v 86. minutě. Utkání spělo k remíze, jenomže v nastaveném čase rozhodl obránce Ivan Cordoba. Obránce Interu se nejlépe zorientoval ve zmateční situaci v pokutovém území Regginy a svým gólem zajistil důležité tři body ve prospěch Interu Milán.

Více informací k zápasu

Juventus FC - AS Řím 2:0

01.11.2008 20:30

Góly: 38. Alessandro Del Piero, 48. Marco Marchionni

Římané si připisují další prohru. Jedná se již o čtvrtou v řadě. Tentokráte nestačili na Juventus Turín a z jeho hřiště si odvážejí porážku 0:2. Juventus tak definitivně ukázal, že se dostal ze své menší krize. Římané naopak potvrdili svou formu a prodloužili zatím stoprocentní venkovní neúspěšnost.

Juventus začal velmi aktivně. Amaurimu nechybělo mnoho, aby poslal svůj tým do vedení po centru Del Piera. Na druhé straně dostal David Pizarro žlutou kartu za úmyslnou hru rukou. Následně Zdeněk Grygera hasil Vučiničovo uvolnění. Černohorec obdržel skvělý pas od Taddeie a ve skvělé pozici ho na poslední chvíli odzbrojil český obránce, který ještě k tomu sváděl souboj s Juliem Baptistou.

Římané byli velmi blízko skórování ve 20. minutě. Centr Panucciho překvapil jak útočníky hostí, tak domácí obránce, proletěl pokutovým územím a zastavil se až o tyč strnule přihlížejícího Manningera. Giallorossi nyní měli více ze hry, vidět byl hlavně aktivní Baptista. Právě Brazilec se octl ve skvělé pozici o okamžik později, ale De Rossiho centr hlavičkoval nad bránu. Následně se dral do šance Vučinič, ale Nicola Legrottaglie mu vystavil svým tělem stopku.

Chvilka Říma skončila a vpřed šli opět černobílí. Bianconeri předvedli krásný útok plný narážeček, na jehož konci vyslal Amauri na zteč Grygeru. Českému zadákovi zavřel závoru včasným skluzem až stoper Juan. Následoval přímý kop Del Piera. Kapitán Staré dámy našel volného Chielliniho, který dobře hlavičkoval. Proti byl ale Doni, jenž vyčaroval fantastický reflexní zákrok.

První branka přišla pár minut před koncem prvního dějství. Alessandro Del Piero se postavil k přímému kopu z levé strany ze třiceti metrů. Úžasnou ránou vymetl Donimu šibenici a poslal tak svůj celek do vedení. Krátce na to mohl Del Piero navýšit. Svou bombou z šesti metrů však rozvlnil pouze boční síť. Na konci poločasu se Amauri dožadoval penalty za přistrčení od De Rossiho, ale dočkal se akorát nařčení ze simulantství od římského záložníka.

Hned zkraje druhého poločasu se pokoušel Amauri o navýšení skóre, ale jeho akrobatické zakončení neprošlo přes skvěle zasahujícího brankáře AS. Netrvalo dlouho a na světelné tabuli se rozsvítilo "2:0". Del Piero našel křížnou přihrávkou Marchionniho, který obešel Riiseho a následně překonal vyběhnuvšího Doniho. Pro agresivněji hrající domácí bylo navýšení jen otázkou času.

Juventus neustával s ofenzívou. Amauri střílel pouze nad branku a Juan musel odehrávat na roh těsně před nabíhajícím Del Pierem. O pár minut později opět napřáhl Amauri, ale tentokráte se musel činit brankář hostí, který vytáhl další skvělý zákrok a Brazilcovu střelu lapil. Luciano Spalletti zofenzivnil na posledních 20 minut sestavu, když do hry poslal Stefana Okaku za Davida Pizarra.

Římu však nepomohlo ani střídání a odjel z Turína s prázdnou.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Chievo Verona 3:0

02.11.2008 15:00

Góly: 23. Fabrizio Miccoli, 37. Simon Kjaer, 45. Edinson Cavani

Palermo rozhodlo celé utkání už v prvním poločase, když dokázalo nasázaet Chievu tři branky. Postupně se trefili Fabrizio Miccoli, Simon Kjaer a Edinson Cavani. Hostů nepomohlo ani vyloučení Marka Bresciana na začátku druhého poločasu. Sicilský klub se posunul na devátou pozici, kdežto Chievo i nadále zůstává na sestupové příčce.

Palermo zahájilo utkání ve velkém stylu. Hned ve své první šanci nastřelil Miccoli břevno, někdejší italský reprezentant se dostal ke střele po hlavičce Kjaera. Simon Kjaer sehrál klíčovou roli při první brance, kterou Palermo vsítilo. Útočník Palerma byl v pokutovém území faulován Mariem Yepesem a hlavní sudí bez váhání odpískal pokutový kop. Na značku pokutového kopu si postavil míč Fabrizio Miccoli a penaltu se štěstím proměnil, protože brankář Stefano Sorrentino jeho směr vystihl a dokonce si na něj i sáhl.

Chievo mohlo vzápětí na úvodní branku reagovat, hned několik příležitostí na vyrovnání měl Sergio Pellissier, ale ani v jedné šanci nebyl úspěšný. Sicilský klub uděřil po druhé ve 37. minutě. Svojí první branku v Serii A vstřelil Simone Kjaer, ten se trefil po rohovém kopu střelou z první, který zahrával Fabrizio Miccoli. Domácí vedli už 2:0 a zanedlouho se měnilo skóre po třetí. Tečku za veleúspěšným prvním poločasem udělal Cavani. Záložník domácího celku využil perfektního pasu od Nocerina a střelou nedal Sorrentinovi šanci - 3:0.

Pro Palermo dobře rozběhnuté utkání pokazil na začátku druhého poločasu Mark Bresciano, ten obdržel po zákroku na Simona Bentivoglia druhou žlutou kartu a byl předčasně vyloučen. Hosté vycítili šanci ještě s utkáním něco udělat, jenomže hráči domácího celku hráli velice zodpovědně a příliš svého soupeře do zakončení nepouštěli. Výjimkou byla obrovská příležitost Erjona Bogdaniho, ten mohl snížit na 3:1, ale jeho hlavička orazítkovala brankovou konstrukci. Tentýž hráč znovu hlavičkoval o chvíli pozdějí, tentokrát se ovšem netrefil. Palermo vyhrálo především díky skvělé první půli 3:0.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Janov CFC 2:2

02.11.2008 15:00

Góly: 4. Gaetano D'Agostino (pen.), 78. Fabio Quagliarella - 19. Diego Milito (pen.), 67. Giuseppe Sculli

Udinese ztratilo v boji o vrchol tabulky, když na domácí půdě remizovalo s Janovem. Janov tak neztratil kontakt se špičkou ligy, i když dnes již po čtyřech minutách prohrával. Nakonec ale skóre otočil, vyrovnávací branku vstřelilo Udinese až v závěru.

V předzápasových sestavách hostujícího Janova sice figuroval Sokratis Papastathopoulos, ale těsně před zápasem se zranil a v základní sestavě se objevil Potenza.

Utkání začalo velice zajímavě, jelikož již po třech minutách do hry zásadně zasáhl hlavní sudí. Domenico Criscito totiž v pokutovém území fauloval Antonia Flora Florese a rozhodčí Tagliavento nemohl jinak než nařídit penaltu. Tu vzápětí bez problémů proměnil Gaetano D'Agostino. Janov mohl vzápětí odpovědět, jenže Diego Milito ve výborné pozici míč napálil do brankáře. Handanovič musel zasahovat i o chvilku později, tentokrát proti hlavičce Thiaga Motty.

Janov byl hladový po vyrovnání, ale proti jeho střelám stál doposud bezchybný Samir Handanovič. Nejprve ho donutil k pohotovému zákroku Andrea Gasbarroni a o chvilku později měl namále při ráně Milita, ale i tu dokázal vytěsnit mimo tři tyče. V prvním dějství se již dále nic významnějšího nestalo a do šaten se odcházelo za stavu 1:0.

Druhý poločas začali lépe hosté a po dvaceti minutách přišla odměna. Podobně jako v první pětačtyřicetiminutovce musel rozhodčí nařídit pokutový kop, tentokrát fauloval Lukovič Antony Vanden Borreho. K exekuci se postavil kanonýr Diego Milito a vyrovnal. Na Stadio Friuli byly za další čtyři minuty k vidění zajímavé věci. Milito totiž prodloužil Juričův centr na Giuseppe Sculliho, jenž povedeným half-volejem otočil skóre!

Poté museli zasahovat oba brankáři, nejprve zakročil proti nebezpečnému D'Agostinimu rohu Rubinho a na druhé straně vyrážel Sculliho dorážku Handanovič.

Udinese se nakonec podařilo relativně rychle odpovědět. Simone Pepe našel v pokutovém území Fabia Quagliarellu, jenž parádním volejem nedal sebemenší šanci brankáři Rubinhovi. O výsledku ale stále nebylo zdaleka rozhodnuto, když proti tvrdé Militově střele zachraňoval domácí Friuliani gólman Handanovič. Nakonec to ale mohli být domácí, kteří odejdou s plným bodovým počtem. Střídající Di Natale svojí tečovanou ranou se štěstím našel Lukoviče, jenž ovšem míč hlavičkou nasměřoval do břevna! Sculli v závěru akrobaticky zakončil nad a v dramatickém závěru se již nic víc nestalo.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Calcio Catania 1:0

02.11.2008 15:00

Góly: 85. Pasquale Foggia

Druhé vítězství po sobě si připsali fotbalisté římského Lazia, to zdolalo jedinou brankou Catanii. Zisk tří bodů pro Biancocelesti zajistil až čtyři minuty před koncem utkání střídající Pasquale Foggia. Římané se díky vítězství posunuli v tabulce na páté místo před Juventus, Catania je desátá.

Lazio si vypracovalo první příležitost už ve 2. minutě utkání, jenomže Panděvovu tvrdou střelu brankář Bizzarri vyrazil. V 9. minutě zkoušel střílet i Mauro Zarate, ten však mířil do míst, kde stál připravený brankář Catanie. Hosté zahrozili až po čtvrthodině hry z přímého kopu, Mascara však mířil hodně vysoko. Biancocelsti mohli jít do vedení po centru na Mauriho, ten byl však na zadní tyči tísněn a svojí hlavičku do branky neumístil, stejně si vedl i pokus hostujícího Mascary, to byla z pozice Catanie největší šance v prvním poločase. Diváci na Olympíjském stadionu neviděli zrovna ofenzivní představení, oběma týmům scházela v koncovce větší razance. Prvních pětačtyřicet minut tedy branku nepřineslo.

Jenomže ani druhý poločas toho diváků příliš nenabídl. O přestávce byl navíc nahrazen Tommaso Rocchi Mouradem Meghnim. Nicméně bylo to znovu Lazio,jenž si vytvořilo první šanci druhého dějství. Rohový kop se snesl na hlavu Gorana Panděva, makedonský útočník však nezamířil přesně. Panděv navíc svému týmu nepomůže v příštím kole, jelikož obdržel žlutou kartu za potyčku se Sabatem. Mauro Zarate byl jedním z hlavních tvůrců ofenzivního snažení domácích, při jeho další střele, stejně jako při pokusu Cristiana Ledesmy z pětadvaceti metrů, musel zasahovat brankář Sorrentino. Utkání se pomalu ale jistě blížilo ke svému konci, když čtyři minuty před koncem udeřil Pasquale Foggia, hráč, který vystřídal v průběhu druhého poločasu Brocchiho byl ve správný čas na správném místě a po dobré práci Zarateho rozhodl celé utkání. Lazio vyhrálo nejtěsnějším možným rozdílem a v tabulce se posunulo na páté místo před Juventus.

Více informací k zápasu

AC Siena - ACF Fiorentina 1:0

02.11.2008 15:00

Góly: 76. Houssine Kharja

Toskánské derby mělo překvapivého vítěze. Fiorentina totiž nedokázala potvrdit roli favorita a podlehla Sieně. Ta může děkovat jediné brance Houssineho Kharjy ze závěru utkání.

Utkání načala hlavička Pazziniho, která ovšem byla zablokována a domácí se rychle hrnuli do protiútoku, ale Maccaroneho střelu vyrazil Sebastian Frey. Další akce Fialek sice skončila brankou, ale Mutuova trefa správně nebyla uznána, rumunský útočník totiž stál v ofsajdu. Další akci hostů likvidoval dobrý zákrokem brankář Curci a znemožnil střelu. Následujícího Pazziniho volej pak v poklidu kryl.

Hned v úvodu druhého dějství se mohla domácí Siena ujmout vedení, ale do střely Kharjovy střely se položil Pasqual a dopomohl míči trefit břevno. Na druhé straně musel vytáhnout povedený zákrok Curci, proti němuž opět stál aktivní Pazzini. Znovu však zvítězil domácí gólman. Hra se poté přelila před 'fialovou' branku, ale Frickův volej zlikvidoval Frey. Lichtenštejnský záložník se ale dostal do mnohem lepší pozice v 72. minutě, kdy mu svým sólem připravil skvělou možnost Maccarone, ale Frick trefil pouze brankovou konstrukci.

Siena ale soupeře zatlačila a branka visela ve vzduchu. Nakonec přišla v 76. minutě, kdy si na rohový kop naskočil Kharja a hlavičkou našel mezeru mezi branícími Freyem a Donadelem a poslal Sienu do vedení. Fiorentina se ještě snažila s výsledkem něco udělat, ale jedinou kloudnější šanci měl Jovetič. Ta ale brankou neskončila a Fialky si odváží porážku.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Turín FC 1:0

02.11.2008 15:00

Góly: 85. Claudio Bellucci

Fotbalisté Sampdorie Janov dokázali podruhé za sebou vyhrát a jejich návrat do horní poloviny je na nejlepší cestě. Blucerichiati porazili pozdním zásahem Bellucciho FC Turín. Ovšem Turínu nebyl sporně uznán gól. Oba celky si po dnešním utkání prohodily v tabulce svá místa.

Toro naposledy vyhrálo na Marassi v roce 1993 a očividně si ještě bude muset na dobytí tohoto stánku nějaký ten rok počkat. Sampdoria měla velmi dobrý začátek, když Claudio Bellucci nejprve střílel levačkou a následně nebezpečně zakončoval odražený míč hlavou. Nicméně na druhé straně utekl Nicola Amoruso, ale Luca Castellazzi jej v situaci jeden na jednoho vychytal.

Do útoku se opět hrnuli Doriani. Marco Di Loreto skvělým obranným zákrokem znemožnil kolmo přihrát Antoniu Cassanovi, který hledal rozběhnutého Bellucciho. Bellucci měl několik dalších zblokovaných šancí. Turínští se také snažili prosadit. Matteo Rubin však mířil vedle. Di Loreto následně hlavičkoval po rohovém kopu. Nicméně, míči v cestě stál opět připravený Castellazzi.

Druhý poločas začal ve znamení zranění. Odstoupit museli domácí Sammarco a Lucchini. Bellucci se pokoušel skórovat z přímého kopu. Neúspěšně. Zato hosté si vytvořili dvě obrovské šance. Hlavička Nicoly Amorusa se odrazila od břevna domácí branky dolů. Domácí obránce přispěchal míč dokopnout do bezpečí, ale trefil pouze Amorusa, od kterého se míč odrazil do branky. Sudí však branku neuznal pro domnělý ofsajd.

Sampdoria si vzala varování k srdci a Antonio Cassano začal řádit. Nejprve jeho sólo zastavil včasným zákrokem Alex Calderoni, poté obešel FantAntonio několik hráčů hostí a naservíroval luxusní přihrávku Dessenovi. Mladý záložník však přestřelil. Samdoria se konečně dočkala šest minut před koncem normální hrací doby. Krkolomná střela Padalina se proměnila v gólovou přihrávku, neboť ji zužitkoval svou drzou patičkou Claudio Bellucci a zařídil tak svému celku tři body.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Bologna FC 5:1

02.11.2008 15:00

Góly: 44. Robert Acquafresca, 48. Daniele Conti, 51. Robert Acquafresca, 68. Jeda, 84. Jeda - 18. Marco Di Vaio

Cagliari Calcio potvrdilo vzestup svojí formy a na svém stadionu Sant’Elia rozneslo na kopytech Boloňu. Domácí smetli nováčka rozdílem 5:1 a již definitivně se oddálili od sestupového pásma. Zato hosté jsou předposlední.

Hned od úvodního hvizdu bylo jasné, kdo bude vládcem hřiště. Robert Acquafresca nehlavičkoval dostatečně důrazně, následně musel Francesco Antonioli zasahovat proti střele Andrey Cossa. O chvíli později ještě střílel Alessandro Matri, ovšem jeho střela se také mezi tři tyče nevešla. Cagliari tlačilo, ovšem byla to Boloňa, kdo vstřelil první branku. Po skvělém úvodu se jednalo o šok pro celé Sant’Elia.

Nikým nehlídaný Marco Di Vaio překonal svou střelou z kraje pokutového území Marchettiho a poslal svůj tým do vedení. Sicilané se okamžitě snažili vrátit do zápasu a opět si vytvořili převahu. Po rohovém kopu Roberta Acquafresky mohl srovnat skóre Daniele Conti, ovšem octl se v nevýhodné pozici a pouze se pokusil o odvážné nůžky. Tlak Cagliari vyústil minutu před koncem prvního dějství.

Robert Acquafresca si naběhl na centr z pravé strany od Cossa a dobře mířenou hlavičkou připravil hostům dárek do kabin. Tento zásah spustil gólostroj domácích. Tři minuty po změně stran se domácí diváci opět dočkali. Gól padl opět hlavou. Tentokráte však centroval Alessandro Matri a na gólovém konci stál Daniele Conti. Obrana Boloni trestuhodně zaspala, neboť Conti nebyl nikým hlídán ani atakován. < br>
Domácí potřebovali pouhé čtyři minuty a další branka byla na světě. Robert Acquafresca se dostal před svého strážce a další dobře mířenou hlavičkou navýšil na 3:1. Hráči Boloni již rezignovali, neboť Cagliari bylo k nezastavení. V 63. minutě přišel na hrací plochu Nevech Capucho Jeda za Alessandra Matriho. Jedovi stačilo šest minut ke vstřelení gólu. Brazilec se trefil ránou z prostřed vápna po rohovém kopu.

Následně se mohli trefit ještě Conti a Cossu, ale tentokráte je skvěle vychytal Francesco Antonioli. Poslední hřebíček do boloňské rakve přišel pár minut před koncem utkání. Postavou drobný Jeda se uvolnil, naskočil si na Agostiniho centr a upravil na konečných 5:1.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - US Lecce 0:0

02.11.2008 15:00

Góly: -

Atalanta dokázala i přes vyloučení Jaime Valdese udržet bezbrankovou remízu s Lecce. Bergamasca se tak drží stále o bod před svým dnešním soupeřem a marně se snaží navázat na dobré výkony ze začátku sezóny.

Bergamaschi začali velmi dobře. Nejprve mířil jen lehce nepřesně Ferreir Pinto, následně chyběly centimetry ráně Sergia Flocariho. Nicméně, na druhé straně se začalo prosazovat Lecce a znatelně nebezpečněji. Ferdinando Coppola musel vytáhnout dobrý zákrok proti Zanchettovi a chvíli nato se dostal Simone Tiribocchi do samostatného nájezdu, avšak přestřelil odkrytou klec.

V 18. minutě se opět zaskvěl Ferdinando Coppola. Tiribocchiho hlavičku zblízka chytil bravurně. Na druhé straně vystrašil hostující fanoušky Cristiano Doni, jehož střela byla na poslední chvíli sražena na roh. Atalanta se neúspěšně dožadovala pokutového kopu zhruba po půlhodině hry a poté semkla Lecce na jeho vápně. Nicméně před koncem prvního dějství prolomil tlak domácích Luca Ariatti testovací střelou.

V druhé půli se sudímu Marellimu podařilo rozbouřit celé Azzurri D’Italia. Brankář Lecce, Francesco Benussi, hasil defenzivní chybu svých spoluhráčů vyběhnutím, kterým zkosil domácího útočníka Sergia Floccariho. Domácí hráči, fanoušci i trenér se dožadovali penalty, avšak marně. Místo pokutového kopu se však dočkali o několik minut později červené karty. Domácí Jaime Valdes brutálním skluzem trefil Munariho kotník a šel okamžitě do sprch.

Lecce se rozhodlo využít početní převahy a přepnulo na vyšší ofenzivní stupeň. Atalanta byla v obrovském tlaku, ovšem nakonec se jí podařilo ubránit alespoň ten jeden bod.

Více informací k zápasu

AC Milán - SSC Neapol 1:0

02.11.2008 20:30

Góly: 85. Germán Denis (vl.)

Italská Serie A má nového lídra, do čela ligy se dostalo po výhře 1:0 nad Neapolí milánské AC. Rossoneri zvítězili díky Ronaldinhově přímém kopu, který si do vlastní sítě srazil German Denis. Utkání hodně ovlivnila červená karta, kterou obdržel hostující Maggio. Pět minut před koncem utkání navíc neproměnil pokutový kop Kaká.

Jako první vyslal na branku Milána střelu Ezequiel Lavezzi, jeho střela byla ovšem tečována. AC Milán zahrozil až po akci Massima Ambrosiniho, ten krásným obloučkem vybídl Marca Borriella, toho na poslední chvíli skluzem zastavil Paolo Cannavaro. Po dvaceti minutách hry se prodral k zakončení Marek Jankulovski, ale měl příliš málo času na přesnou koncovku. Ve 25. minutě vyrazil brankář Christian Abbiati střelu Ezequiela Lavezziho, jenž se nejvíce staral o rozruch v domácí obraně. Další šance si vytvořil Milán, nejprve přestřelil branku Kaká, a poté Ronaldinho z přímého kopu nastřelil pouze brankáře hostů, který stál přesně uprostřed branky. Ve 41. minutě bylo v pokutovém území Rossoneri hodně horko, Abbiati neudržel střelu Hamšíka a následnou dorážku musel z brankové čáry vykopávat Daniele Bonera. Zřejmě klíčový moment celého utkání přišel minutu před koncem prvního poločasu. Christian Maggio obdržel po zákroku na Marka Jankulovského druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Milán měl tedy možnost přesilové hry celý druhý poločas.

Druhý poločas byl jasně v režii domácích. AC Milán si vytvořil hned několik vyložených brankových příležitostí a hosty z Neapole témeř k ničemu nepustil. Ve 49. minutě se dostal míč k Ronaldinhovi, zpracoval a střelou k tyči nechal vyniknout Gennara Iezza. Branka nepadla ani po Gattusově střele, kterou nebezpečně, avšak vedle tečoval Daniele Bonera.

Obrovský tlak Rossoneri nakonec vyústil v pokutový kop, Michele Pazienza zahrál neštastně v pokutovém území rukou a hlavní sudí po poradě s čárovým nařídil pokutový kop. K míči se postavil Brazilec Kaká, ale nedal. Hvězda domácího celku zvolila střelu k pravé tyči Iezzovy branky, jenomže brankář Neapole směr vystihl a střelu vyrazil. Milánský celek to nemuselo příliš mrzet, protože hned za minutu si hosté vstřelili vlastní gól.

Ronaldinhův přímý kop přizvedl hlavou German Denis do vlastní sítě. Milán byl v eufórii a zanedlouho mohl přidat další branku Kaká, ale minul. Neapol ještě v nastaveném čase zkusila štěstí, ale centr Lavezziho German Denis nezpracoval. Rossoneri vyhráli díky drtivé převaze ve druhém poločase 1:0 a posunuli se do čela italské ligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán1071215:722
2.Udinese Calcio1063119:821
3.Inter Milán1063116:721
4.SSC Neapol1062214:820
5.SS Lazio1061318:1219
6.Juventus FC1053211:718
7.Janov CFC1052314:1017
8.ACF Fiorentina1052312:817
9.Città di Palermo1051415:1416
10.Calcio Catania104339:815
11.Atalanta BC104249:914
12.AC Siena103348:812
13.US Lecce102539:1111
14.Cagliari Calcio1031610:1310
15.UC Sampdoria92437:1110
16.Turín FC102269:148
17.AS Řím92169:177
18.Chievo Verona101366:166
19.Bologna FC102088:196
20.Reggina Calcio101278:195

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (459)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele