10. kolo
02.11.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - Calcio Catania 1:0

Druhé vítězství po sobě si připsali fotbalisté římského Lazia, to zdolalo jedinou brankou Catanii. Zisk tří bodů pro Biancocelesti zajistil až čtyři minuty před koncem utkání střídající Pasquale Foggia. Římané se díky vítězství posunuli v tabulce na páté místo před Juventus, Catania je desátá.

Lazio si vypracovalo první příležitost už ve 2. minutě utkání, jenomže Panděvovu tvrdou střelu brankář Bizzarri vyrazil. V 9. minutě zkoušel střílet i Mauro Zarate, ten však mířil do míst, kde stál připravený brankář Catanie. Hosté zahrozili až po čtvrthodině hry z přímého kopu, Mascara však mířil hodně vysoko. Biancocelsti mohli jít do vedení po centru na Mauriho, ten byl však na zadní tyči tísněn a svojí hlavičku do branky neumístil, stejně si vedl i pokus hostujícího Mascary, to byla z pozice Catanie největší šance v prvním poločase. Diváci na Olympíjském stadionu neviděli zrovna ofenzivní představení, oběma týmům scházela v koncovce větší razance. Prvních pětačtyřicet minut tedy branku nepřineslo.

Jenomže ani druhý poločas toho diváků příliš nenabídl. O přestávce byl navíc nahrazen Tommaso Rocchi Mouradem Meghnim. Nicméně bylo to znovu Lazio,jenž si vytvořilo první šanci druhého dějství. Rohový kop se snesl na hlavu Gorana Panděva, makedonský útočník však nezamířil přesně. Panděv navíc svému týmu nepomůže v příštím kole, jelikož obdržel žlutou kartu za potyčku se Sabatem. Mauro Zarate byl jedním z hlavních tvůrců ofenzivního snažení domácích, při jeho další střele, stejně jako při pokusu Cristiana Ledesmy z pětadvaceti metrů, musel zasahovat brankář Sorrentino. Utkání se pomalu ale jistě blížilo ke svému konci, když čtyři minuty před koncem udeřil Pasquale Foggia, hráč, který vystřídal v průběhu druhého poločasu Brocchiho byl ve správný čas na správném místě a po dobré práci Zarateho rozhodl celé utkání. Lazio vyhrálo nejtěsnějším možným rozdílem a v tabulce se posunulo na páté místo před Juventus.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele