Serie A - preview 10. kola

01.11.2008, 09:07, aktualizováno 02.11.2008, 09:35
Previews
Včera se dostal do čela tabulky Inter, dnes může být mistr sesazen. Ohrožují ho tři kluby. Udine, které hraje s Janovem, a Neapol a AC Milán, které hrají proti sobě. O přední příčky se bude hrát také v Římě, kde Lazio přivítá Catanii. Fiorentina jede k derby do Sieny, Sampdoria hostí Turín.
Reggina Calcio - Inter Milán  (sobota 18:00)
Inter Milán zavítá v rámci desátého kola na půdu Regginy. Klub z Kalábrie se trápí a s pěti body mu patří poslední místo, Inter po další remíze spadl na čvrté místo a navíc už dvě utkání po sobě nevstřelil ani gól.

Reggina naposledy prohrála 0:3 s Neapolí, tím pádem nenavázala na úspešné utkání proti Lecce, které porazila po dobrém výkonu 2:0. Kalábrijský celek se potácí na samém dně ligové tabulky a jeho situace začíná být vážná. Nespokojený je i prezident klubu Pasquale Foti, jenž prozatím na trenérské lavici ponechává ve funkci hlavního kouče Nevia Orlandiho. Pro něho by měl být duel s Interem klíčový, ale uspět proti loňskému šampiónu rozhodně nebude snadné.

Obhájce Scudetta zrovna poslední dvě utkání neoslnil, když dvakrát bezbrankově remizoval. Nejprve si doma překvapivě rozdělil body s Janovem a podruhé si odvezl bod ze hřiště Fiorentiny. Inter selhal především v ofenzívě, trenér José Mourinho se hněvá na útočníky Cruze, Obinnu a Adriana. Především případ brazilského útočníka vyvolal největší rozruch. Adriano totiž přišel na trenink dvakrát pozdě a navíc nebyl schopen plně trénovat. Jeho dny v Interu jsou možná sečteny.

Milánští tedy nastoupí proti Reggině bez Adriana a Cruze, chybět jim budou také Luis Jimenez, Luis Figo, Nelson Rivas a Sulley Muntari. Domácí trenér Nevio Orlandi se musí obejít bez zraněných Giosy, Gleisona Santose, Emmanuela Cascioneho a Antonia Barilly.

Reggině se proti Interu dlouhodobě nedaří. Loni vyhrál milánský celek obě utkání, aniž by inkasoval jedinou branku. Oba týmy se navíc střetly i v Coppa Italia, kde byl rovněž ve dvou utkáních lepší Inter.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrea Campagnolo - Maurizio Lanzaro, Bruno Cirillo, Carlos Valdez, Andrea Costa - Luca Vigiani, Edgar Barreto, Carlos Carmona - Franco Brienza, Francesco Cozza - Bernardo Corradi
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Douglass Maicon, Ivan Cordoba, Nicola Burdisso, Christian Chivu - Patrick Vieira, Dejan Stankovic, Javier Zanetti - Mario Balotelli, Zlatan Ibrahimovic, Alessandro Mancini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.00 - 4.20 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - AS Řím  (sobota 20:30)
Znovu ve formě hrající Juventus přivítá na svém hřišti tápající AS Řím. Loňský vicemistr Itálie má na kontě čtyři porážky v řadě a krčí se na šetnáctém místě, bod od sestupových pozic. V minulém kole měli Giallorossi přestávku, neboť Stadio Olimpico zužoval prudký déšť.

Římský trenér Spalletti sliboval na přerušený zápas se Sampdorií novou taktiku. Nyní ji bude moci uplatnit na poli mocnějšího soupeře. Na čelní příčky totiž ztrácejí jeho svěřenci již třináct bodů a výkony AS připomínají výkony milánského AC v loňské sezóně. Nicméně, díky středeční přestávce se mohli Spallettiho chlapci lépe připravit na důležitý souboj s Juventusem.

"Do Turína jedeme vyhrát. Juventus je velký tým a podařilo se mu opět najít herní klid a pohodu. Naše situace je opačná, neboť musíme unést sílu tlaku, který je na nás vyvíjen. Ve středu jsme zápas nedohráli, což ještě zhoršilo naši pozici v tabulce. Navzdory těžkému období jsme ale odhodláni v Turíně vyhrát," prohlásil sebevědomě Luciano Spalletti.

Situace okolo římského celku se ještě zhoršila díky absenci jednoho z klíčových hráčů. Francesco Totti se sotva uzdravil, stihl vstřelit jednu branku z pokutového kopu a je zase zpět na marodce. Znovu se jedná o zranění kolene, jež zužuje římského kapitána již rok. "Bylo by zbytečné jej nasadit, jak kvůli jeho zdravotnímu stavu, tak kvůli prospěchu týmu. Děláme, co je v našich silách, aby se plně uzdravil, a nyní doufáme, že se tomu tak stane po reprezentační přestávce," dodal Spalletti.

Navzdory bídné formě Giallorossi má domácí celek obavy. Na utkání totiž nebudou vpuštěni diváci kvůli bezpečnostním opatřením. Bianconeri tak nehodlají vzít AS Řím na lehkou váhu. "Bude to fascinující zápas. Navzdory potížím AS, které je doposud provázely, je Řím stále velký tým. Proto se bude jednat o náš velký test, i když hrajeme na domácím hřišti," prohlásil turínský střelec Amauri.

Trenér domácích, Claudio Ranieri, dodal: "Nezapomínejme, že Řím půjde do utkání odpočatý, zatímco my jsme hráli v týdnu." Stará dáma sice nebude odpočata, ale její forma je evidentní. Po vítězném utkání proti Realu Madrid se Bianconeri naladili na vítěznou vlnu, na které se stále vezou. Tři body brali jak v turínském derby, tak v utkání s Boloňou.

Římané sice mají velké ztráty v podobě Alberta Aquilaniho, Francesca Tottiho a Marca Cassettiho, ovšem marodka domácích praská ve švech. O několik málo hráčů se sice zredukovala, ale stále na ní zůstává devět hráčů v čele s brankářem Buffonem, stoperem Andradem, záložníky Salihamidžičem a Poulsenem a konečně střelcem Trezeguetem. Málem na ni přibyl i středopolař Tiago, ale stihl se po středečním zranění zotavit a nastoupí.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Alexander Manninger - Zdeněk Grygera, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Cristian Molinaro - Claudio Marchisio, Momo Sissoko, Tiago Mendez, Pavel Nedvěd - Alessandro Del Piero, Amauri
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Christian Panucci, Philippe Mexes, Juan, Max Tonetto - Daniele De Rossi, David Pizarro - Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Jérémy Menez - Mirko Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.10 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Trápící se Palermo přivítá na svém stadionu Renza Barbery předposlední celek soutěže veronské Chievo. Letošní nováček Serie A je s šesti body druhým nejhorším celkem v celé soutěži, ovšem nedaří se i Palermu, které se krčí na jedenácté pozici se třinácti body.

Cíl Palerma byl před sezonou atak na pozice, které znamenají evropské poháry. Sicilskému klubu se sice vyvedl vstup do sezony, ovšem postupem času se mu daří hůř a hůř. Nyní Palermo čeká již tři utkání na vítězství. Naposledy svěřenci trenéra Davida Ballardiniho remizovali s Lecce 1:1, ještě předtím však odevzdali všechny tři body Catanii a Fiorentině.

Jesltiže si Palermo vede špadně, pak je situace v Chievu přímo katastrofální. Klub po prvním kole nevyhrál a momentálně mu náleží z cela zaslouženě předposlední místo v tabulce. Naposledy se muselo Chievo sklonit před římským Laziem, to ve Veroně vyhrálo trošku šťastně 2:1. Média hodně spekulují o odvolání trenéra Iachiniho, ten prozatím na lavičce Chieva zůstává, ovšem otázkou je jak dlouho ještě vydrží. Úspěch proti Palermu by mu jistě prospěl.

Za posledních pět let se oba soupěři střetli několikrát a téměř vždy z toho byla remíza. Výjimkou byly dva duely, 12. prosince 2004 doma Chievo zvítězilo 2:1 a 1. října 2006 zase Palermo vyhrálo ve Veroně 1:0. Nyní je větším favoritem Palermo, které se bude chtít v tabulce posunout. To samé chce i Chievo, které by se rádo odpoutalo ze sestupového pásma.

Cesare Bovo a Marco Amelia jsou zranění, mimo hru je také Fabio Liverani, ten je sice zdravý, ovšem nezahraje si kvůli karetnímu trestu. I hostující Chievo počítá ztráty. Antonio Langella, Vincenzo Italiano, Marco Malagò i Diego Farias mají nejrůznější zdravotní problémy.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Alberto Fontana - Mattia Cassani, Moris Carrozzieri, Herná Paolo Dellafiore, Federico Balzaretti - Antonio Nocerino, Giulio Migliaccio, Mark Bresciano - Fábio Simplicio - Edinson Cavani, Fabrizio Miccoli
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Stefano Sorrentino - Nicolas Frey, Davide Mandelli, Mario Yepes, Andrea Mantovani - Luciano, Giampiero Pinzi, Simone Bentivoglio - Michele Marcolini - Erjon Bogdani, Sergio Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Janov CFC  (neděle 15:00)
Rozjeté Udinese bude mít v desátém kole jednoznačný cíl. Posunout se do čela tabulky, respektive zvítězit. Soupeřem domácímu celku ale bude Janov, který se s prohrou rozhodně nespokojí. Na sedmém místě totiž dotírá na vedoucí týmy a vítězství by ho mohlo případně katapultovat až na čtvrtou pozici.

Udinese zahájilo letošní sezonu výtečně, v posledních šesti zápasech navíc ztratilo jen jednou a neustále bojuje o první pozici. Na tu se může v neděli opět vyšvihnout, jelikož aktuálně vedoucí Inter má náskok jednoho bodu a svůj zápas navíc již odehraný. Janov přijíždí do Udinese s nelichotivou venkovní bilancí. Její protrhnutí přišlo až v minulém kole, tehdy totiž Rossoblu získali první body na hřišti soupeře. V nedělním zápase by určitě chtěli na výsledek z Milána navázat a minimálně bod si odvést.

To nebude chtít dopustit Udinese, které ovšem bude stále postrádat svého elitního útočníka Antonia Di Nataleho, což by mohlo být rozhodující. Domácí forvard ještě není stoprocentně fit a s největší pravděpodobností nenastoupí. Trenér Pasquale Marino má ovšem hned několik možností, jak poskládat útok. V základní sestavě se nejspíše po boku Fabia Quagliarelly objeví Antonio Floro Flores a Simone Pepe. Chřipkové onemocnění již vyléčil obránce Lukovič a měl by být připraven.

V Janově si určitě troufají na více než jen bránění na trávníků vysoko postaveného Udinese, jehož příčku by mohl v případě vítězství tvrdě atakovat. Do sestavy se po trestu vrací Ivan Jurič, kvůli zranění naopak nenastoupí uruguajský křídelník Ruben Olivera, stejně tak jako Milanetto s Palladinem. Jediný větší problém, který musí kouč Gasperini řešit, je složení obrané řady, kde se o tři pozice bije pět fotbalistů. Víceméně jistý start má na stoperovi jistý Matteo Ferrari, na krajích by ho měli doplňovat Giuseppe Biava a Sokratis Papasthathopoulos.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Ferronetti, Coda, Domizzi, Lukovic - Inler, D'Agostino, Asamoah - Pepe, Quagliarella, Floro Flores
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Papastathopoulos, Ferrari, Biava - Criscito, Vanden Borre, Motta, Juric - Sculli, Milito, Mesto
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.20 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Fotbalisté Catanie si budou chtít spravit náladu po domácí porážce s Udinese, jenomže je nečeká lehká práce. V současnosti osmý celek ligy zavíta na Olympijský stadion v Římě, kde jej čeká domácí Lazio Řím. Biancocelesti naposledy zlomili nepříjemnou sérii bez vítězství ve Veroně výhrou nad místním Chievem.

Catania měla až do utkání s Udinese na svém kontě pouze jednu jedinou porážku, a to sice od Interu Milán (2:1). Ovšem ani poslední porážka s Udinese nezabranila celkově skvělému vstupu do letošní Serie A. Svěřenci trenéra Waltera Zengy se vyhřívájí v první polovině tabulky, kde dokonce bojují o příčky zaručující evropské poháry. Catania totiž ukázala, že pokud je v dobré formě, tak se může měřit s nejlepšími celky v Itálli. Důkazem je cenná remíza na Juventusu Turín 1:1, ale také těsná porážka na Interu Milán 2:1.

Lazio započalo letošní sezony ve velkém stylu, ovšem poslední dobou jakoby Římanům došly síly. Biancocelsti si famózní vstup do sezony pokazili domácí remízou s Lecce 1:1 a pak porážkami od Bologni repsktive Neapole. Právě prohra s Neapoli definitivně odsunula Lazio zpět mimo příčky zajišťující evropské poháry. Tam se římský celek znovu dostal po poslední výhře nad Chievem. Biancocelesti zvítězili 2:1, když o utkání rozhodl vlastní gól Andrey Mantovaniho sedm minut před koncem utkání. Lazio bude v duelu s Catanií spoléhat na ofenzivní um trojice útočníků Panděva, Rocchiho a Zarateho.

Poslední dva roky je vzájemná bilance těchto týmů velmi vyrovnaná. Před dvěmy lety vyhrál každý tým svoje domácí utkání, Lazio doma vyhrálo 3:1, Catania taktéž 3:1. V minulé sezoně se situace opakovala, Římané si doma připsali výhru 2:0, ale na půdě Catanie Biancocelesti prohráli 1:0. I nyní se dá očekávat velmi verovnané střetnutí, jelikož oba celky chtějí bojovat o evropské poháry.

Na straně domácích nebudou moci kvůli zranění zasáhnout Simone Del Nero, Fabio Firmani, Matuzalem a Christian Manfredini. I hosté mají několik zraněných, trenér Walter Zenga se musí obejít bez Gionathana Spinesiho, Nicolaa Dicy, Cristiana Llama, Pabla Alvareze a Giacomo Tedescy, který si jako jediný ze všech hráčů odpykává karetní trest.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo Carrizo - Stephan Lichtsteiner, Sebastiano Siviglia, David Rozehnal, Stefan Radu - Cristian Brocchi, Cristian Ledesma, Stefano Mauri - Goran Pandev, Tommaso Rocchi, Mauro Zarate
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Albano Bizzarri - Matias Silvestre, Lorenzo Stovini, Christian Terlizzi, Cristian Silvestri - Mariano Izco, Ezequiel Carboni, Marco Biagianti - Giuseppe Mascara - Michele Paolucci, Gianvito Plasmati
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Siena - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Stadio Artemio Franchi společně se Sienou v 10. kole Serie A hostí toskánské derby, přijede totiž Fiorentina. Toskánské se derby se v Itálii pomalu stává tradičním a nezaujatí diváci očekávají parádní podávanou.

Právě derby by mohlo hráče domácí Sieny konečně nakoupnout. Naplno bodovat se jim totiž podařilo před naposledy před měsícem a celkově mají na svém kontě pouhé dvě výhry. Proto Siena leží s devíti body až na 13. pozici a body by potřebovala jako sůl. Od sestupového pásma má náskok tří bodů.

To v táboře Fialek určitě panuje jiná nálada. Klub se totiž po rozpačitém úvodu vzpamatoval a drtí jednoho soupeře za druhým. Pravda, naposledy sice klopýtl, ale remíza s Interem Milán určitě není neúspěchem. Obhájce titulu sice Fiorentině překazil čtyřzápasovou vítěznou šňůru, ta je ale už pátá a v nejlepším případě se může po nedělním zápase posunout na druhou pozici.

Hosté z Florencie budou stále postrádat útočné eso Alberta Gilardina, jenž si odpykává dvouzápasový trest za branku rukou, kterou vstřelil do sítě Palerma. Jenže vrásky na čele kouči Cesare Prandellimu nepřidělává jen tato absence, ale také zdravotní problémy dalšího dvorního střelce, Adriana Mutua. Rumunský forvard se už dává do pořádku, ale zápas se Sienou ještě zmešká. Šanci tak dostane černohorský mladíček Stevan Jovetič. K dispozici již opět bude Massimo Gobbi, ale v základní sestavě se neobjeví. V péči lékařů je stále Manuel Vargas.

Trenér domácího celku Giampaolo má ohledně složení základní jedenáctky problémů méně. Mimo hru je jen Daniele Ficagna. Mladá hvězdička Fernando Forestieri je již fit, ale bude rád, pokud se objeví na lavičce náhradníků. Playmaker Houssine Kharja bude podporovat útok, jenž nastoupí ve složení Maccarone, Frick z pozice ofenzivního záložníka. Právě souboje mezi Kharjou a fialovým Felipem Melem by měly být v zápase jedny z rozhodujících.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Rossettini, Moti, Portanova, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Galloppa - Kharja - Maccarone, Frick
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Kroldrup, Gamberini, Pasqual - Donadel, Felipe Melo, Montolivo - Santana, Pazzini, Jovetič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.00 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Turín FC  (neděle 15:00)
Povstávající Sampdoria Janov přivítá na stadionu Marassi FC Turín. Pozice obou celků v tabulce je takřka totožná, ovšem Turín má bezesporu horší formu a Sampdoria zápas k dobru.

Blucerchiati mají za sebou hororový vstup do sezóny. Ocitli se dokonce na sestupových pozicích. Ovšem nyní to vypadá, že se věci daly do pořádku. Svěřenci Waltera Mazzarriho mají na kontě výhru v Bělehradu v rámci Poháru UEFA a porážku Boloni. Utkání devátého kola v Římě se nedohrál, neboť Stadio Olimpico se kvůli prudkému dešti proměnilo v bazén. Janované tak budou na souboj s Turínem odpočatí.

Doriani v současné době představují pouze rozmazaný stín té Sampdorie, která se v loňské sezóně kvalifikovala do Poháru UEFA. Výsledkový spád je patrný především mimo Janov. Domácí stadion Marassi představuje pro Blucerchiati stále nedobytnou pevnost. Nyní se blýská na lepší časy. Útočník Antonio Cassano se dostává do své plné formy a navíc se mu vrátil z marodky kolega Claudio Bellucci, jenž již zaznamenal trefu do sítě Boloni. Měla by se tak zvednout gólová potence týmu.

Toro mělo podobný problém jako Sampdoria. Samotný vstup do sezóny měli turínští dobrý, ale pak to s nimi šlo z kopce. Mají na kontě již pět proher. Nicméně v posledním, tedy devátém, kole porazil FC Turín Atalantu Bergamo 2:1. Trefili se oba útočníci – Stellone a Amoruso. Zajímavé je, že všechny tři branky zápas padly v rozpětí šesti minut.

Nicméně Turín musí výkonnostní vzestup potvrdit, neboť pozice trenéra Gianni De Biasiho není nejjistější. Noviny již spekulují o jeho vyhazovu a nahrazení předchozím trenérem Walterem Novellinem nebo bývalým trenérem italské reprezentace Robertem Donadonim.

Domácí tým takřka nemá potíže s absentéry. Chybí pouze playmaker Angelo Palombo a obránce Hugo Campagnaro. Hosté půjdou do utkání znovu s brankářskou dvojkou, neboť Matteo Sereni si poranil v minulém týdnu kotník. Stejné zranění staví mimo hru také záložníka Ignazia Abateho. Na hřiště se nepodívá ani Francesco Pratali, který má svalové potíže.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Lucchini, Accardi, Gastaldello - Padalino, Delvecchio, Sammarco, Franceschini, Pieri - Cassano, Bellucci
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Calderoni - Colombo, Natali, Di Loreto, Pisano - Diana, Samuel, Dzemaili, Rubin - Amoruso, Stellone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.10 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Bologna FC  (neděle 15:00)
V italské nejvyšší soutěži je odehrána teprve čtvrtina soutěže, ale tento zápas bychom mohli označit zápasem o 6 bodů, jelikož oba celky se pohybují se spodních patrech tabulky. Cagliari má o jeden bod víc než jeho soupeř, tudíž bude domácí prostředí hodně důležitým faktorem.

Bologna měla skvělý začátek sezóny, když vyhrála na San Siru proti AC Milán, od té doby to však v týmu moc neklape. Sice dokázali Isolani porazit ještě Turín a Chievo, ale v týdnu neuspěla Bologna proti Janovu. Kouč Massimo Allegri už moc jistou pozici nemá a každá ztráta bodu by ho mohla stát trenérské křeslo. Výhra nad týmem ze stejného patra tabulky by mu však mohla zachránit krk.

Allegri bude mít také hodně práce, jelikož tým není kompletní – chybět budou brankář Aresti, obránce Canini a záložník Pani. Navíc není vůbec jisté, jak nastoupí ofenzivní síla hostů, která poslední dobou pokulhává. Největší ztrátou pro Cagliari bude zranění veterána Finiho, který má disciplinární trest.

V posledních kolech oba celky prohrály výsledkem 1:2, Bologna doma s velmi siným Juventusem a Cagliari na hřišti Janova. Nedá se očekávat výraznější ofenzivní smršť na jedné či druhé straně, půjde spíše o velmi organizovaný zápas, ve kterém by mohly rozhodnout i ty nejmenší chyby.

Domácí budou mít určitě podporu fanoušků, která je také velmi důležitá, ale Bologna svým stylem hry rozhodně umí hrát venkovní zápasy, ty jí vyhovují mnohem víc.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pisano, Lopez, Bianco, Agostini - Biondini, Conti, Parola - Lazzari; Jeda, Acquafresca
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Moras, Castellini, Terzi - Zenoni, Lavecchia, Mudingayi, Mingazzini, Bombardini - Di Vaio, Marazzina
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.85 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta BC - US Lecce  (neděle 15:00)
Na svém stadiónu Atleti Azzurri D’Italia se pokusí Atalanta Bergamasca Calcio nají ztracenou formu proti nováčkovi z Lecce. Bergamaschi jsou nyní desátí, Salentini se nacházejí o dvě příčky pod nimi s tříbodovým deficitem.

Atalanta se až do sedmého kola držela v popředí tabulky. Od té doby připomíná potápějící se loď. Nejprve remizovala ve Veroně, poté přišly dvě porážky – s Milánem a v Turíně. Nicméně velkou část současných neúspěchů tvoří smůla. V utkání s AC Milán hráli svěřenci Luigiho Del Neriho dobře a minimálně bod si zasloužili. Nicméně Kaká byl proti a rozhodl tak lombardijské derby ve prospěch svého celku.

Středeční klání bylo trošku o něčem jiném. Jasně favorizovaná Atalanta podcenila svého soupeře a dovolila mu vstřelit dvě laciné branky. Trenér Del Neri po zápase neskrýval zklamání. "Byli jsme naivní. Prakticky jsme darovali Turínu dva góly. U toho prvního jsme dočista zaspali, zatímco ten druhý byl z naší strany nefalšovaný dárek. Musíme být v budoucnu více opatrní a vyhnout se rozrušení," řekl trenér Atalanty.

Lecce si na nováčka stojí velmi dobře. Má na kontě jen tři prohry, ale také pouze dvě výhry. V posledním klání brali Salentini bod za remízu s Palermem. Problém Lecce je ve velké nevyrovnanosti výkonů. Svěřenci Maria Beretty dokáží uhrát bod s Laziem či Udinese, ale vzápětí prohrají s poslední Regginou. Dále se musí Salentini naučit udržet si vedení. V utkání s Palermem se již viděli s třemi body na kontě, ale nakonec dovolili Cavanimu vyrovnat dvě minuty před koncem utkání.

Beretta argumentuje, že jeho klub postrádá zkušenosti, ale doufá v dozrání v průběhu sezóny. "Musíme se stále zlepšovat a také hrát opatrně, vzhledem k tomu, že máme malou zkušenostní nevýhodu. Potřebujeme mít více kuráže, když máme v rukou vedení," prohlásil bývalý trenér Sieny. Trenér Beretta dále doufá, že se jeho svěřencům podaří odvézt z Bergama alespoň bod.

Co se absence týče, jsou na tom oba celky takřka stejně. Domácím chybí pětice hráčů - Luca Cigarini, Thomas Manfredini, Alessio Manzoni, Marino Defendi a Christian Vieri. Všichni jsou zranění. Hostující celek má na marodce pouze Angela Almeidu, Davida Petrachiho. Na hřišti se však neobjeví ani Guilermo Giacomazzi, který je suspendovaný.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini - Ferreira Pinto, De Ascentis, Guarente, Padoin - Doni - Floccari
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Bennusi - Antunes, Fabiano, Stendardo, Esposito - Munari, Zanchetta, Ariatti - Caserta - Castillo, Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.20 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - SSC Neapol  (neděle 20:30)
Jedním ze šlágrů kola je bez pochyby duel třetího AC Milán s druhou Neapolí, oba dva týmy mají skvělou formu, což potvrdili v posledním hraném kole. Rossoneri zdolali doma 2:1 Sienu, Neapol pak hladce porazila Regginu 3:0. AC Milán má hostům co oplácet, jelikož Neapol praktický zařídila jeho neúčast v letošní Lize mistrů.

Milánské AC se veze na vítězné vlně. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho už sedm utkání po sobě v domácí soutěži neprohráli, dokonce šest utkání vyhráli a v jednom případě remizovali, pouze bod získali Rossoneri v utkání s Cagliari (0:0). Milánští sice nijak neoplývají velkou ofenzivní smrští, ovšem dokáží zvládnout utkání ve kterém se jim zrovna nedaří. Přikladem je utkání v Bergamu proti místní Atalantě, které Milán vyhrál se štěstím 1:0.

Během týdne milánští dotáhli hostování Davida Beckhama z amerického Los Angeles Galaxy, anglickému záložníkovi totiž skončila sezona, jenomže trenér národního výběru Albionu dal jasně najevo, že pokud hráč nebude v klubu stabilně hrát, za reprezentaci si nezahraje. Milánské hvězdy příchod Beckhama chválí a na záložníka s vytříbenou kopací technikou se těší, Ronaldinho už mu dokonce na dálku vzkázal, že se s nim o standardní situace podělí.

Stejně jako AC Milán i Neapol zažívá skvělé období. V lize se pohybuje na špici, kde jí dokonce patří druhá pozice, ovšem se stejným počtem bodů jako má vedoucí Udinese. Neapol vděčí za své postavení především trenéru Rejovi, který poskládal vynikající tým s obrovskou ofenzivní silou. V záloze operuje slovenský reprezentant Marek Hamšík a v útoku exceluje argentinské duo Ezequiel Lavezzi a German Denis. Právě druhý jmenovaný se při posledním ligovém utkání s Regginou trefil do sítě hned třikrát. Naples zatím prohráli pouze jednou, když nestačili na fotbalisty Janova, se kterými prohráli 3:2. Křest ohněm nyní zažije Neapol na San Siru proti stejně rozjetému Milánu, na který má mimochodem Neapol dobré vzpomínky.

Byla to právě Neapol, která v minulé sezoně de facto Milán popravila. Fotbalisté Naples totiž v předposledním kole ligy doma porazili AC Milán 3:1, čímž umožnili Fiorentině dostat se na čtvrté místo. Viola svojí šanci už nepustila, a tak Milán skončil pátý, bez nároku na účast v milionářské Lize mistrů. Na San Siru však ve vzájemných duelech dominuje domácí Milán, důkazem je například loňské divoké vítězství 5:2.

Na milánské marodce můžeme ještě stále najít zajímavá jmena. Ani pro tentokrát nebude milánskému celku k dispozici Andrea Pirlo, Alessandro Nesta, Philippe Senderos, Kakha Kaladze, Mathieu Flamini a Tabare Viudez. Narozdíl od Rossoneri má tým Neapole kompletní kádr, nepočítáme-li dlouhodobě zraněného Marcela Zalayetu.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Christian Abbiati - Gianluca Zambrotta, Daniele Bonera, Giuseppe Favalli, Marek Jankulovski - Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf - Kaká, Ronaldinho - Alexandre Pato
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Gennaro Iezzo - Fabiano Santacroce, Paolo Cannavaro, Matteo Contini - Cristian Maggio, Manuele Blasi, Walter Gargano, Marek Hamsik, Daniele Mannini - German Denis, Ezequiel Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.30 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Udinese Calcio962117:620
2.SSC Neapol962114:720
3.AC Milán961214:719
4.Inter Milán953113:518
5.ACF Fiorentina952212:717
6.SS Lazio951317:1216
7.Janov CFC951312:816
8.Juventus FC94329:715
Calcio Catania94329:715
10.Atalanta BC94149:913
11.Città di Palermo941412:1413
12.US Lecce92439:1110
13.AC Siena92347:89
14.Turín FC92259:138
15.UC Sampdoria81436:117
16.AS Řím82159:157
17.Cagliari Calcio92165:127
18.Bologna FC92077:146
19.Chievo Verona91356:136
20.Reggina Calcio91266:165

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pavle do nich!

Reagovat
smazaný uživatel

Reggina Calcio - Inter Milán 2

Juventus FC - AS Řím 0

Reagovat
smazaný uživatel

1

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reggina Calcio - Inter Milán 2

Juventus FC - AS Řím 1

Reagovat
Slejdy

AS nemuze zase prohrat

Reagovat
M11

remizou si taky moc nepomuzete

Reagovat
Slejdy

sak ja vim..proto at pocitam jak pocitam tak mi vychazi dvojka

Reagovat
M11

ty poctaru

Reagovat
Slejdy

kamon vrchol dnesniho dne se neuprosne blizi

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra si Lavezzi zastrieľa..

Reagovat
smazaný uživatel

Navzdory bídné formě Giallorossi má domácí celek obavy. Na utkání totiž nebudou vpuštěni diváci kvůli bezpečnostním opatřením. -Co to má znamenat jako že nebudou na stadionu dpomácí diváci?vysvětlete mě to někdo co ta věta znamená,nebo ji blbě chápu?

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvám se za mylnou informaci, ale stálo to ve zdroji .. diváci tam totiž evidentně jsou

Reagovat
smazaný uživatel

Vyměnili jste Marchisia(není v nominaci) za Marchioniho. A hrát by měl stejně Camoranesi.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle kolo se je fakt na co těšit - Internazionale na horkém jihu, stará dáma vs. vlci, toskánské derby a vrchol kola MILAN - NAPOLI . forza calcio !

Reagovat
smazaný uživatel

U teba to bude riadna dilema, komu drzat v zajtrajsom slagri kola

Reagovat
smazaný uživatel

komu budu fandit je jasný, ale v sestavě fantacalcia mám 3 neapolitánce (Santacroce, Maggio, Denis), takže doufám, že aspoň předvedou slušnej výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Denisa si oblubujem postupne aj ja

No skor som si oblubil Lavezziho a Iezza

Reagovat
smazaný uživatel

jj, velká pravda. Serie A se velmi vyrovnala a zkvalitnila, a tak konečně nejsou jediné zajímavé zápasy jen mezi řekněme 5 nejlepšími. Jinak už se skoro bojím tu tipovat Inter, protože mě už dvakrát zklamali, a tak jen podotknu, že dnešní výhra je povinná a hlavně velmi důležitá. V zápase Juve-AS to vidím na remízu, AC zítra dle mne Neapol porazí 3-1.Forza Inter, Forza Calcio

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 urcite nie..Bude to dost vyrovnany zapas

Reagovat
smazaný uživatel

to bude, ale kvalita se nakonec projeví a AC vposledních minutách zvýší na 3-1, gólem z penalty od Kaká

Reagovat
smazaný uživatel

Moze byt..No tieto zapasy su strasne vyrovnane a vela zavisi od individualnej formy jednotlivych hračov..Take vykony Hamšika, Denisa sú napriklad velmi nevyrovnane..Ked budeme hrať tak, ako sme boli zohrati v minulej sezone doma proti Interu, tak by to mohlo skoncit aj tou remizou, za ktoru by som bol velmi spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu mi dělá starosti únava hráčů. Přece jenom třetí zápas v osmi dnech v takřka stejné sestavě, to bývá pro Reju zpravidla problém. Jenže když tam dá pár náhradníků, tak to může dopadnout mnohem hůř. Hodně zodpovědnosti leží na Lavezzim, pokud nebude mít sílu jim to znechutit, tak AC asi vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

další penalta snad ne . to už by tady lidi nerozdýchali, prestože by byla třeba spravedlivá...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, to je fakt, já bych se určitě ozval

Reagovat
smazaný uživatel

bych docela čuměl kdyby to tak fakt bylo:-)

Reagovat
smazaný uživatel

bude

Reagovat
smazaný uživatel

juve to zvládne

Reagovat
Jajinek

Tak dnes by měl dostat "Super"Mario šanci v základu. Jsem zvědavý co předvede!! Snad to bude lepší než většina jeho představení v této sezóně, kdy byl většinou vcelku neviditelný.

Reagovat
M11

AS jsou na dne.. potrebuji se chytit.. ale my sme momentalne lepsi takze pocitam s vyhrou.. Forza Juve..

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Tomanatura

Chtěl jsem napsat 0:2 a 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Juve doam určitě neprohraje to bych se vsadil,ale remizka to být může můj tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

FRANCO BRIENZAAA TI AMO RAGAZZO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

to je zase scenar

Reagovat
Tomanatura

Po dnešku jestli někdo tady řekne, že Ibrahimovic je dobrý, nedejbože nejlepší útočník na světě, bude zřejmě psychopat z ústavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem psychopat z ústavu...

Reagovat
smazaný uživatel

já taky...

Reagovat
Tomanatura

Psal jsem to ještě před Cordobovým gólem

http://www.ifortuna.cz/telekonto/ukazat-tiket.php?odkaz_sazenky=IDc487e2e5c8717e60d91847718464457d

Stejně to nepomohlo

Reagovat
Tomanatura

Aspoň, že tak Uffff.... Málem jsem chytil infarkt

Reagovat
smazaný uživatel

nefandil jsi Interu, že ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Fandil, někde jsem mu to vymlouval

Reagovat
smazaný uživatel

chudák..., snad to ještě půjde léčit .

Reagovat
Tomanatura

Půjdu neboj. Zlatá Viola.

Reagovat
smazaný uživatel

krasnej scenar

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí to nesvědí pro Inter nic dobrého sou zranitelnější než v minulé sezoně.Trápí se myslím že AC letos vyhraje titul a my s Interem si to dáme o druhé místo.Dnes měli štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

porad se vymlouvam na sehranost...uvidis po novym roce inter pojede

Reagovat
smazaný uživatel

Je to mžný hráče nato máte,já věřím al eže Juve s ACvám to nedaruje

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jasná výhra AC mylsím že v pohodě vyhrají,když už o něco jde tak se vžd yprokáže kvalita do teď neměla Neapol co startit teď může jít do čela a už budou trošku pod tlakem AC je jasně lepší vyhraje podle mě s přehledem.Neapol i Udine pudou dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ondro Linharte, Senderos, Flamini i Kaladze by dnes měli být Rossoneri k dispozici, jelikož jsou, pokud se nemýlím, všichni tři nominováni na Neapol.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte jestli už bude Ronaldinho hrát? Abych věděl, jestli se mám dívat nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že bude

Reagovat
smazaný uživatel

Bude, dívej se.

Reagovat
smazaný uživatel

V základu potvrzen dnešní oslavenec JoJoJovetić , Mutu začne na lavičce. V útoku Sieny vedle Maccaroneho Calaiò.

Reagovat
smazaný uživatel

samé dobré zprávy

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak je to trošku jinak. Tyto zprávy 100 minut před zápasem bývají zpravidla dosti podezřelé .

Reagovat
smazaný uživatel

dnes proti Neapoli bych to radši viděl na 2 útočníky a R80 ještě na lavičce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele