Serie A - souhrn 10. kola

29.10.2013, 22:39, aktualizováno 31.10.2013, 22:41
Komentáře a souhrny
AS Řím udolalo Chievo a vyhrálo i desátý zápas v sezóně. Neapol vítězně zvládla šlágr ve Florencii a drží druhé místo před taktéž tříbodovým Juventusem. Oba milánské kluby remizovaly, naopak další výhru slaví Hellas. Šest branek viděli diváci v Livornu, venku uspěly Bologna a Udinese...

AS Řím - Chievo Verona 1:0

31.10.2013 20:45

Góly: 67. Marco Borriello

Římané nadále pokračují ve spanilé jízdě a mohou se těšit z rekordní desáté výhry! Absence Francesca Tottiho s Gervinhem však byla evidentní, protože Chievo vzdorovalo více než hodinu hry a po tu dobu velmi dobře bránilo.

Ve čtvrteční dohrávce desátého kola narazili Římané na Chievo Verona a před výkopem jednoznačně plnili roli favorita. Nahrávalo tomu především postavení v tabulce, protože AS je lídrem soutěže, zatímco Chievo trpí na poslední příčce. Na Olympijském stadionu se tedy nehrálo jen o tři body nebo rekordní sérii vyhraných zápasů po sobě, ale také třeba o budoucnost trenéra Sannina.

Mussi Volanti se hodlali za svého trenéra bít, což domácí hráči pocítili od začátku utkání. Vlci sice kontrolovali průběh hry, ale Chievo po pečlivě bráněných akcích Giallorossi vyráželo k vlastním výpadům. A to výpadům často nebezpečným - Cyril Théréau mohl jako první zakončit útok veronského celku, ale na poslední chvíli mu radost překazil vracející se Castán. V ofenzivním složení chyběly dvě podstatné složky římského úspěchu: do zápasu nemohli nastoupit kapitán Totti s Gervinhem. Jejich absence byla znát již v předchozím utkání s Udinese, které rozhodl až střídající Michael Bradley.

Také dnes se projev AS zdál sice kompaktním, ale zcela statickým a těžkopádným. K úspěchu nevedla ani série rohových kopů, ani rány z větší vzdálenosti v podání Kevina Strootmana či Marquinha. Přes obrannou řadu Chieva se neprosadil ani rychlík Adem Ljajić. Marco Borriello byl dobře hlídán dvojicí Dainelli - Sardo, která si s bývalým hráčem Janova či Juventusu bez větších problémů poradila. A protože Tottiho nenahradil ani Miralem Pjanić, jehož přímý volný kop zamířil pouze do zdi, v šatnách mělo AS o čem přemýšlet.

Druhý poločas začalo AS opět lépe, ale přibylo negativně projevovaných emocí. Miralem Pjanić fauloval Perparima Hetemaje a sudí Sebastiano Peruzzo vytáhl další žlutou kartu. Římané si bez Tottiho nevěděli rady s ostře bránícím soupeřem a jejich kombinace končily zpravidla daleko před pokutovým územím brankáře Christiana Puggioniho. Trenér Rudi Garcia byl s přibývajícím časem stále více nervóznější, a proto se rozhodl pro taktické střídání. Nejprve poslal na hřiště Alessandra Florenziho, který má v současné sezoně skvělou střeleckou fazonu. Po něm stáhl také Brazilce Doda a nahradil jej zkušeným veteránem Federicem Balzarettim.

Efekt mladíka Florenziho se projevil téměř okamžitě, protože po sérii rohových kopů se právě italský reprezentační záložník dostal až do vápna a centrem našel spoluhráče Borriella. Ten dostal od trenéra Garcii opět důvěru na hrotu útoku a tentokrát se mu plně odvděčil - odpoutal se od svého strážce a hlavičkou k tyči rozjásal domácí tifosi!

Patnáct minut před koncem zápasu se hosté po jednom z mála podařených útoků dožadovali odpískání penalty po zákroku Benatii, ale pomezní sudí signalizoval ofsajd. Emoce prudce stoupaly a po jedné kartě si odnesli také Hetemaj s Ljajićem. Chievo se pokusilo převzít aktivitu, ale dobře bránící linie AS soupeři příliš mnoho času s míčem nedopřála. Další zakončení si připsal mladík Ljajić, který z přímého volného kopu napálil míč jen do připraveného Puggioniho. Závěr zápasu již Giallorossi uhlídali a tři body na jejich kontě zvětšují náskok na druhou Neapol.

Více informací k zápasu

AS Livorno - Turín FC 3:3

30.10.2013 20:45

Góly: 25. Paulinho, 33. Leandro Greco, 62. Émerson - 4. Ciro Immobile, 7. Kamil Glik, 87. Alessio Cerci (pen.)

Na stadionu Armanda Picchiho v Livornu byl dnes k vidění zprvu možná nezajímavý duel s neúspěšným Turínem. Nakonec však můžeme konstatovat, že utkání snese velmi přísná fotbalová měřítka. Padlo v něm totiž šest branek, což rapidně vylepšilo statistiky desátého kola.

Před zápasem možná jen málokdo dával oběma týmům šanci na tři branky; atraktivní duely se hrály ve Florencii či Miláně. Přesto se diváci v Livornu jistě nenudili. Přispěly k tomu oba týmy, které si nakonec body dělí. Průběh zápasu vypadá ve zkratce velmi jednoduše - Turín se dostal do rychlého vedení, o které brzy přišel. Granatu opět spasil až závěr zápasu, v němž se trefil Alessio Cerci.

Už po čtyřech minutách se skóre měnilo poprvé, když se do zakončení dostal ve formě hrající mladík Ciro Immobile. Jeho ránu nestačil brankář Francesco Bardi vyrazit a útočník Turína mohl slavit čtvrtou letošní branku v devíti utkáních! Turínu to ale nebylo dost a kulo železo, dokud bylo žhavé. Postaral se o to především forvard Alessio Cerci, jehož přesný centr se snesl na hlavičku naskakujícího Kamila Glika. Polský obránce již tři minuty po prvním gólu zvýšil vedení svého týmu na rozdíl branek dvou.

Livorno muselo nejprve sebrat fyzické i psychické síly k útoku a teprve poté se Andrea Coda mohl opřít do míče. Jeho dráhu ještě pozměnil Innocent Emeghara, ale Daniela Padelliho nepřekonal. Jeho pozornost si vyžádal také pokus Paulinha, který se pokoušel zkorigovat výsledek. Napoprvé se mu nevedlo, ale brazilský útočník se teprve zastřeloval. Branku mohl oslavit až po pětadvaceti minutách, kdy centr Schiattarelly doklepl do prázdné brány!

Po půlhodině hry utkání dostalo nový ráz, když se střelou z hranice šestnáctky prosadil Leandro Greco. Bývalý záložník AS Řím nebyl atakován žádným soupeřem, čehož dokonale využil - 2:2.

První půli uzavřela akce Alessia Cerciho, který se pokoušel zakončit rohový kop přímou střelou. Bardi byl ale dobře připraven a míč vyrazil mimo tři tyče. Až do šedesáté minuty se obraz hry opět proměnil a oba týmy sbíraly sílu na závěrečný protiútok. Hledištěm to jen zašumělo poté, co nepříjemnou ránu Innocenta Emeghary vytahoval Padelli z brankové čáry. Ani ten ale nestačil na skvělou střelu Emersona, který napřáhl snad ze třiceti metrů a poslal domácí Livorno do vedení!

Poté se šance střídaly na obou stranách - nejprve ideálně nezakončil Emeghara, dokonce tyč trefil Danilo D'Ambrosio. Dvacet minut před koncem se ke slovu opět dostal Ciro Immobile, mladý útočník ale mířil jen těsně vedle. Přesto mohl Turín slavit, neboť Leandro Rinaudo zahrál v pokutovém území rukou a sudí Valeri pískl penaltu. K ní se postavil Alessio Cerci a postaral se o zajímavé vyústění nečekaného thrilleru.

Více informací k zápasu

AC Milán - SS Lazio 1:1

30.10.2013 20:45

Góly: 54. Kaká - 72. Michaël Ciani

Fantastická branka Kaká nakonec na vítězství nestačila. Lazio toho směrem dopředu moc neukázalo, přesto vstřelilo po Cianiho hlavičce vyrovnávací gól. AC Milán byl lepší, své další šance ale nedokázal proměnit.

První poločas byl zcela v režii domácího AC, byť se mu nepodařilo skórovat. Šancí si ale Rossoneri vypracovali několik, zejména Kaká byl hodně vidět. V první vážnější šanci promáchl po centru Montoliva Muntari. O několik minut později napřáhl Kaká, ale mířil jen do rukavic připraveného Marchettiho. Souboj Kaká s Marchettim se ještě několikrát opakoval. V prvním případě Brazilec přestřellil, ve druhém ve velké šanci mířil těsně vedle vzdálenější tyče.

Jak už bylo řečeno, Milán měl převahu, ale gólově jí zužitkovat nedokázal. Z dálky to několikrát zkoušel i kapitán Montolivo, při jedné jeho ráně měl Marchetti potíže, ale nenašel se nikdo z milánských, kdo by dorážel.

Také druhý poločas byl ve znamení aktivity domácího celku. Směrem dopředu se předvedlo i Lazio, "Miro" Klose se objevil obranou, ale nic z toho nevzešlo. V 54. minutě přišel velký moment pro celé San Siro. Balotelli přihrál Kaká a brazilský útočník, nebo chceteli ofenzivní záložník nádhernou střelou do šibenice nedal Marchettimu žádnou šanci. Krásný fotbalový okamžik, Milán vedl nad Laziem 1:0.

Vedoucí branka AC konečně donutila Lazio útočit, do té doby byli hosté směrem dopředu hodně marní. Ofenzivní akce biancocelesti vzal na svá bedra Antonio Candreva, který byl od tohoto okamžiku hodně vidět. A také po Candrevově centru hosté zničehonic vyrovnali na 1:1. Ve vápně zůstal nikým nehlídaný Ciani a hlavou překonal Gabriela - 1:1.

Vzhledem k průběhu utkání to asi nebyl zasloužený výsledek. Milán nadále útočil, Allegri vsadil do ofenzívy na nové tváře Matriho, Poliho a Robinha ale strhnout opětovné vedení na svojí stranu se nepodařilo. AC Milán opět nevyhrál, tentokráte jenom remizoval s Laziem 1:1.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Udinese Calcio 1:2

30.10.2013 20:45

Góly: 25. Simone Zaza - 18. Antonio Di Natale (pen.), 56. Luis Muriel

Nováček ze Sassuola sice na úvodní branku matadora Di Nataleho zareagoval stejným počinem Simoneho Zazy, ale na gól mladíka Luise Muriela již odpovědět nedokázal.

Udinese chtělo využít předchozího zaváhání římského Lazia a díky třem bodům proti nováčkovi získat náskok v boji o evropské poháry. V něm tým trenéra Francesca Guidolina ještě určitě neřekl své poslední slovo a po dobrých výkonech stoupá tabulkou. Dnes večer jej uvítal velice hratelný soupeř - Sassuolo.

Do prvního náznaku šance se probíjel kapitán Antonio Di Natale, který sklízí chválu ze všech stran. Na dlouhý nákop Lazzariho však nedosáhl. Pozornost brankáře Pegola se rozhodl prověřit Allan, jeho rána z větší vzdálenosti ale byla tečována. Sassuolo má ve svém kádru několik talentovaných hráčů a jedním z nich je také útočník Simone Zaza. Právě jeho hledal centr za obranu, na který Zaza velmi rychle reagoval. Ještě o něco rychleji ale reagoval brankář Željko Brkić a včasným vyběhnutím zmařil naděje domácích fanoušků.

O služby Dušana Basty je po celé Itálii stále větší zájem, což zkušený krajní bek dokazuje již několik sezon. Také dnes často pendloval po straně hřiště a jeho aktivita přineslo ovoce - průnik do vápna zastavil až pozdní zákrok Reta Zieglera, který za faul uviděl žlutou kartu. Navíc byl svědkem nařízení penalty, kterou Antonio Di Natale zkušeně proměnil - 1:0.

Další Di Nataleho rána se jen otřela o tyč, takže do útoku se mohli vydat domácí. Ten se jim nakonec vyplatil více než dobře, protože Kurtićův centr za obranu našel Simone Zaza a v souboji jeden na jednoho uplatnil své fyzické parametry. Přetlačil bránícího Nalda a prostřelil Brkiće - srovnáno.

Do druhé půle vstoupily oba celky v nezměněných sestavách, aktivnějším celkem byli domácí. Vědomi si svých možností i nutnosti skórovat, hnali se do útoku a rány Zazy či Kurtiće zaváněly velkým nebezpečím. Deset minut po změně stran to však byli hosté, kteří se mohli radovat z vedení. To Zebrám vrátil kolumbijský talent Luis Muriel, který přesnou ranou překonal bezmocného Pegola.

V další průběhu utkání se staly ještě dvě velmi zajímavé věci. Nejprve se po spolupráci s Pereyrou neprosadil zakončující Gabriel Silva. Mladý brazilský obránce byl aktérem také důležitého duelu ze závěru zápasu, když byl na jeho osobu spáchán útočný faul. Za něj červenou kartu obdržel střelec jediné branky domácích Zaza a Udinese mohlo útočit proti deseti. Alespoň bod mohl Sassuolu získat Antonio Floro Flores, bývalý hráč právě Udinese však v zakončení nechal vyniknout brankáře Brkiće. Ze závěrečného tlaku Udinese nic nevymyslelo a skóre zápasu se již nijak nezměnilo.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Calcio Catania 4:0

30.10.2013 20:45

Góly: 26. Arturo Vidal, 34. Andrea Pirlo, 66. Carlos Tévez, 71. Leonardo Bonucci

Pořádný výprask si z Turína veze Catania. Stará dáma si výsledek 4:0 rozdělila pěkně do obou poločasů. V tom prvním se trefili Vidal a Pirlo, ve druhém zase Tévez a Bonucci.

Catania si v Turíně věřila, ale o tom, že se odsud body vozí těžce, netřeba dlouho vyprávět. Juventus byl velkým favoritem a tuto roli nakonec do puntíku naplnil.

Juventus prolomil sicilskou hráz ve 27. minutě, ránu Vidala by Andujar nejspíše měl, jenomže teč jednoho z hostí naprosto změnila situaci. Andujar do protipohybu nedokázal zareagovat a bylo to 1:0 pro favorita. Juve bylo lepší a za dalších sedm minut zvýšilo iž na 2:0. K exekuci volného přímého kopu se postavil Andrea Pirlo, což znamenalo nejvyšší stupeň ohrožení. Fotbalový elegán Pirlo zahrál přímák fantasticky a Andujar se natahoval marně - 2:0 pro Juventus.

Conteho svěřenci mohli v první pětačtyřicetiminutovce skóre navýšit, ale Tevéz ve své šanci nebyl úspěšný. Nemuselo ho to mrzet, Juventus měl utkání skvěle rozehráné.

Elefantini ale nehodlali prodat svojí kůži lacino a druhý poločas začali hodně aktivně. Hlavička Petkoviče skončila těsně vedle a o chvíli později stejný hráč obešel i Buffona, ale vzhledem ke špatnému předkopnutí nakonec nedokázal zakončit. Juventus hrál co potřeboval a co navíc, střílel další branky. V 66. minutě vyrobila obrana Sicilanů hrubou chybu, kterou v samostatném postupu na Andujara potrestal Carlos Tévez - 3:0 pro Juventus. Za další čtyři minuty odvedl skvělou práci Giovinco, uprostřed vápna našel Bonucciho, který protlačil balón do sítě - 4:0. Čtvrtou brankou se Catania nedefinitvně položila. V závěru utkání ještě vyfasoval druhou žlutou kartu Guarante, ale vliv na výsledek jeho vyloučení stejně nemělo. Stará dáma deklasovala Catanii 4:0.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - UC Sampdoria 2:0

30.10.2013 20:45

Góly: 51. Juan Ignacio Gómez, 78. Luca Toni

Stoprocentní domácí bilanci drží nadále Hellas Verona. Nováček soutěže si poradil i se Sampdorií a posunul se už na příčky zaručující evropské poháry. Hellas o zisku třech bodů rozhodl ve druhém poločase brankami Juanita a Toniho.

Hellas byl vzhledem k domácí formě favoritem, i když před Sampdorii se musel mít hodně na pozoru. Svěřenci Delia Rossiho v minulých dvou kolech protrhli výsledkovou mizérii a hned dvakrát vyhráli.

Zápas na Bentegodi začal přeci jenom opatrněji a v prvním poločase toho divákovi příliš nenabídl. Ve 12. minutě nebezpečně vystřelil Gabbiadini, ale to byla ojediněla šance, o kterou se postarali hosté. Převážně se bojovalo ve středu hřiště, Hellas měl častěji balón, ale šance si tvořit nedokázal.

Změna přišla až s příchodem druhého poločasu. V 51. minutě vypracoval brankovou příležitost pro Juanita Luca Toni a právě prvně jmenovaný nabízenou šancí nepohrdl. Juanito, ač bráněn, se ve vápně prosadil a Hellas vedl 1:0. Vzápětí mohl Juanito přidat další branku, špatný odkop Da Costy jen tak tak, že se hostům nevymstil.

Dvanáct minut před koncem zápasu vstřelil Hellas druhou branku. Toni neomylnou ranou zvýšil na 2:0 a Sampdoria už to měla ve zbytku utkání hodně složité. Obiang sice mohl korigovat, ale skvěle zasáhl Rafael. Hellas doma opět vyhrál a zatím si drží domácí neporazitelnost.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Parma FC 1:0

30.10.2013 20:45

Góly: 57. Alberto Gilardino

Fotbalisté Janova dali zapomenout na porážku s Juventusem a v dnešním utkání před zraky domácích fans udolali jedinou branku Parmu. Symbolicky ji pohřbil muž, který do velkého fotbalu vletěl právě z Parmy - Alberto Gilardino.

Alberto Gilardino se stal středem pozornosti už po třech minutách. Hlavní sudí odpískal po Benalouaneho faulu na Antonelliho pokutový kop, jenomže Gilardino ho zazdil. Italský reprezentační útočník napálil míč doprostřed branky a Mirante jeho úmysl rozpoznal.

Nebyl to zrovna povedený začátek z obou stran. Parma postupně přebírala iniciativu a v prvním poločase si dokázala vytvořit zajímavé šance. Cassano pálil z vápna mimo a Parolo taktéž! Když už se hosté konečně prosadili, byl jím odmáván ofsajd, platilo tak v případě akce Cassana.

Parma začala hodně aktivně i druhý poločas. Djamel Mesbah dokonce postupoval sám na branku, ale celou akci nakonec dokázala domácí defenziva zhatit. Bylo to takříkajíc za pět minut dvanáct. Parma musela zahozených šancí hodně litovat a o to více, když v 57. minutě vstřelil gól Janov. Na centr Biondiniho si naskočil předchozí hříšník Gilardino a bylo to 1:0 pro Grify.

Antonio Cassano mohl opět srovnat, znovu dal gól, ale stejně jako v prvním případě to bylo z ofsajdového postavení. Závěr utkání nabídl solidní drama. Gialloblu se hnali za vyrovnáním, ale dnes jim branka nebyla souzena. Janov vedení 1:0 uhájil.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SSC Neapol 1:2

30.10.2013 20:45

Góly: 28. Giuseppe Rossi (pen.) - 12. José Callejón, 36. Dries Mertens

Domácí tým si po delší době připisuje porážku, protože dnes večer nestačil na Neapol. Fialky sice působily mnohem aktivnějším dojmem a několik situací mohl sudí Calvarese vyřešit jinak, to ale nemění nic na třech bodech pro Partenopei.

Úvodní minuty sice příliš akce neukázaly, ale tempo hry bylo poměrně vysoké. Fiorentině kombinační hra směřovaná na Pepita Rossiho nepomáhala, naopak se do akce dostala hostující Neapol. Po přesném centru Gonzala Higuaina se totiž k míči dostal nepříliš hlídaný José Callejón a z voleje prostřelil brankáře Neta!

Fialky na nepříznivý vývoj dlouho nedokázaly adekvátně reagovat, výjimkou byl snad jen nedotažený centr hledající Rossiho. Šikovný útočník však tentokrát neušel pozornosti hostujících obránců a k zakončení se nedostal. Nebezpečných centrů směrem Pepeho Reiny neustále přibývalo, ale vždy je odvrátil jeden z obránců. Hlavičku Joaquina zneškodnil dobře zasahující Raul Albiol, ale opticky tlak domácího celku stále narůstal. Přispívalo k němu i mnoho nepřesností při rozehrání Partenopei a velmi aktivní napadání ze strany Fialek.

To se jim nakonec vyplatilo, protože naskakující stoper Roncaglia byl faulován a sudí Calvarese se rozhodl pro pokutový kop! K němu se postavil střelec Giuseppe Rossi a poslal Reinu na druhou stranu brány. Artemio Franchi mohlo slavit - 1:0.

Nadšení domácích fanoušků mohlo růst maximální rychlostí, když se ke střele dostal Caudrado a jeho pokus zastavila tyč! Fiorentině vstřelený gól evidentně prospěl, naopak Partenopei se nemohli dostat do tempa. Hledání odpovědi na inkasovanou branku svěřencům trenéra Rafaela Beniteze nakonec trvalo jen pár minut. Po chybě ve středu hřiště se díky rychlé kombinaci dostal k míči Dries Mertens a napálil jej přesně k tyči! Neapol si vzala zpět své vedení a Fialky musely opět dotahovat.

Naděje hostí na bodový zisk udržel ve hře také skvělý zákrok brankáře Reiny, který zneškodnil pokud Borjy Valera. Španělský záložník se i díky štěstí dostal s míčem až do pokutového území a vypálil. Reina ale trpělivě počkal a míč vyrazil. Premiérový gól v dresu Neapole po skončení první půle poslal do šaten spokojenější hosty.

Sudí Calvarese neměl v první půli příliš mnoho práce, tu mu ale zkraje druhého dějství přidělal Cuadrado. Ten totiž po souboji v pokutovém území upadl příliš snadno a Calvarese mu za kulturní hereckou vložku udělil žluté napomenutí. Od té doby Fialky nijak nepolevily ve snaze srovnat, ale Neapol výtečně bránila a soustředěný výkon ji udržoval ve vedení. Další šancí se blýskl Pepito Rossi a v pokutovém území upadl, ale sudí Calvarese se rozhodl, že dnes jedna penalta stačila a považoval jeho pád za nafilmovaný. Pepito nadále hrozil a jen díky skvělému zákroku Reiny Neapol mohla doufat ve tři body. Ty ale dost ohrozil kapitán Maggio, který se po druhé žluté kartě nechal vyloučit a zbytek zápasu shlédl pouze ze šaten.

Fialkám se i přes zvýšenou aktivitu nedařilo najít klíč k neapolské obraně, čehož hosté využívali k rychlým protiútokům. Viola toužila po bodech a například Cuadrado se opravdu snažil zapůsobit na Calvareseho, když znovu upadl v pokutovém území, ale ani tentokrát se arbitr nerozhodl darovat Fiorentině penaltu a naopak poslal křídelníka Violy do šaten. Neapol si v závěru se štěstím poradila a může slavit tři body. Díky nim prozatím snížila náskok AS Řím.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Bologna FC 0:3

30.10.2013 20:45

Góly: 26. György Garics, 58. Panagiotis Kone, 60. Michele Pazienza

Boloňa navázala na premiérovou výhru z minulého kole a dnes vyhrála na půdě Cagliari 3:0. Hosty poslal do vedení už v prvním poločase Garics, ale klíčovým momentem celého utkání bylo vyloučení Murrua. Po něm se hra Cagliari sesypala a Boloňa přidala další dvě branky.

Diváci v ochozech sardinského stadionu museli čekat na první gólový moment celkem šestadvacet minut, tedy do doby, než se prosadila hostující Boloňa. Laxaltovu ránu Agazzi pouze vyrazil a dorážející Garics měl velice snadnou úlohu - 1:0 pro Boloňu. Pioliho svěřenci byli při chuti a ještě v prvním poločase mohli skóre navýšit. Pazienza našel přihrávkou Koného, proti kterému výborně zakročil brankář Agazzi. V nastaveném čase úvodního dějství mohlo Cagliari srovnat. Ibraimi z ostrého úhlu nechal vyniknout brankáře Curciho.

Cagliari potřebovalo ve druhém poločase útočit, ale v 52. minutě ho potkala velká nepříjemnost. Murru fauloval Péreze a od sudího uviděl žlutou kartu. Kdyby jen byla první. Druhá žlutá karta pochopitelně znamenala vyloučení a oslabené Cagliari se nedokázalo převaze Boloni ubránit. Koné sice byl tísněn, ale zakončit dokázal a navíc přesně - 2:0 pro Boloňu.

Hra Sardiňanů se totálně sesypala a za chvíli to bylo už o tři branky. Koné centrem našel hlavu Pazienzi a Agazzi opět inkasoval - 3:0 pro Boloňu.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Inter Milán 1:1

29.10.2013 20:45

Góly: 25. Germán Denis - 16. Ricardo Álvarez

Milánský tým cestuje z Bergama s pouhým bodem v kapse. Ani jeho získání však nebylo automatické, naopak musel tým trenéra Waltera Mazzarriho bojovat se zarputilou obrannou řadou Orobici. Hosty sice poslal již po šestnácti minutách do vedení Álvarez, ale na jeho trefu zareagoval ostrostřelec Germán Denis.

Po slibném startu má Inter Milán problémy s jedinou věcí - ustálení výkonů. Právě neschopnost navazovat na dobré výsledky stojí jinak znovuzrozeného giganta boj o přední místo, které by mohlo být v plánu. Na výhru v minulém kole proti Hellasu Verona zareagoval Inter dnes pouze remízou.

Úvodní minuty patřily domácímu celku. Jeho aktivita se dokonce mohla projevit změnou skóre, ale v poslední chvíli zasahující Rolando vyhlavičkoval míč z brankové čáry a zamezil Atalantě ve skórování! Oproti možným předpokladům však udeřili hosté. Po přesném centru ze strany se k míči propracoval pohotový Ricky Álvarez a přízemní ranou uklidil míč k tyči!

Mohlo by se zdát, že vstřelená branka popustí uzdu ofenzivním choutkám Nerazzurri a sejme z nich břímě role favorita, ale opak byl pravdou. Do útoku se stále více dostávala Atalanta, která mohla brzy srovnat. Svěřence trenéra Stefana Colantuona mohl potěšit zkušený stoper Mario Yepes, ale svou hlavičku namířil jen těsně vedle tyče! O pouhé tři minuty později se Yepes dostal k hlavičce znovu, tentokrát však výborně zaskočil brankář Samir Handanović. Ani on však nedokázal zabránit srovnávací trefě.

Centr z pravé strany se dostal k nabíhajícímu Germánu Denisovi a argentinský útočník srovnal krok. Jeho hlavička zamířila přesně k tyči a Handanović byl bez šance. Dobře zasahující brankář nestačil napravit zaspání svých obránců a Inter za to pykal.

Přesto si ještě do konce první půle mohli hosté vzít své vedení zpět. K hlavičce se nedostal nikdo z urostlých hráčů, nýbrž neveliký obránce Nagatomo. Jeho zakončení z úhlu však hosty nerozradostnilo - zasáhla jen spojnice Consigliho brány. Do druhého poločasu musel svou pozici v bráně zaujmout náhradník Carrizo, protože slovinská hvězda se při odkopu zranila. Handanović má podle posledních zpráv poraněnou kyčel. Velké satisfakce se mohl dočkat Marko Livaja, který vyrůstal právě v Interu. Nyní působí v Atalantě a po hodině hry se dostal k zakončení. Jeho ránu ale Carrizo vyrazil. V následující situaci se z gólu radoval střelec Palacio, ale sudí Rizzoli zahlédl ofsajd a branku neuznal.

Dvacet minut před koncem se na hrací plochu dostal mladík Mauro Icardi a ihned se mohl stát hrdinou, ale jeho ránu zastavila levá tyč Consigliho brány! Atalanta si mohla nechat tři body doma, ale v závěru zápasu nastřelil Yepes z výhodné pozice pouze nohy brankáře Carriza. Svou druhou brankou v zápase mohl rozhodnout hostující záložník Álvarez, ale v nastaveném čase napálil míč jen vedle tyče.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Řím10100024:130
2.SSC Neapol1081122:725
3.Juventus FC1081122:1025
4.Inter Milán1054124:1219
5.Hellas Verona1061320:1619
6.ACF Fiorentina1053220:1318
7.SS Lazio1043315:1315
8.Udinese Calcio1041511:1113
9.Atalanta Bergamo1041512:1313
10.AC Milán1033417:1712
11.Parma FC1033416:1812
12.Turín FC1025316:1811
13.Janov CFC103259:1411
14.Cagliari Calcio1024410:1710
15.AS Livorno1023512:169
16.UC Sampdoria102359:169
17.Bologna FC1023513:229
18.Calcio Catania101366:176
19.US Sassuolo101368:246
20.Chievo Verona101187:184

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (480)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele