Serie A - preview 10. kola

29.10.2013, 09:58, aktualizováno 31.10.2013, 08:51
Previews
Souboj prvního s posledním zakončí vložené desáté kolo italské ligy. AS Řím je zatím naprosto suverénní, neztratilo ani bod a očekává se, že v duelu s Chievem ještě natáhne svou vítěznou sérii...
AS Řím - Chievo Verona  (čtvrtek 20:45)
Na první pohled by mohl být favorit jasný. Lídr z Říma hostí na svém stadionu Chievo Verona, které se potácí na poslední příčce. Nenechte se mýlit - již téměř dva roky Vlci svého protivníka neporazili!

Poslední dva duely skončily stejným výsledkem a pokaždé se radovalo Chievo. V obou zmíněných zápasech rozhodli Mussi Volanti až v samém závěru. Nejprve se v prosinci radoval Sergio Pellissier, na konci minulé sezony vystřelil Chievu na Olympijském stadionu tři body Cyryl Théréau. Trefil se v nastaveném čase druhé půli a Řím marně hledal odpověď. Pravdou je, že minulé sezony pod dohledem trenérů typu Luise Enriqueho a Zdeňka Zemana se mnozí fanoušci AS snaží zapomenout. V ostrém kontrastu pak stojí probíhající sezona, ve které Vlci vítězí. Úspěch jim zatím zaručuje především jméno Francouze Rudiho Garcii, který, zdá se, našel lék na dlouhodobou krizi Římanů.

Vlci mají nyní možnost protáhnout úchvatnou sérii devíti výher a pokračovat ve spanilé jízdě. Žádný evropský klub se mu v tomto ohledu co se týče současné sezony již nemůže rovnat, přesto by si ale Římané měli dávat pozor na uspokojení z dosažených výsledků. Důvodů je hned několik: například zraněním vynucená absence hvězdy Francesca Tottiho. Kromě římského symbolu se na soupisku pro čtvrteční dohrávku nedostal ani Gervinho, další pilíř ofenzivního trojzubce. A kromě něj absentuje také zatím velmi dobře hrající krajní bek Maicon.

Ani v případě prohry domácích je ani po tomto kole nemůže nikdo předstihnout, náskok na druhou Neapol činí pět bodů. Serie A (stejně jako celý italský fotbal) je často známý díky urputnému prosazování defenzívy, ale i v těchto poměrech stojí AS za zmínku: brankář De Sanctis musel do své sítě pro míč jen jednou! V devíti zápasech jej překonal pouze Jonathan Biabiany z Parmy, ani jeho trefa ale na body nestačila. Tottiho absence se trochu projevila již v posledním utkání s Udinese, neboť Římané rozhodně nebyli výrazně lepším týmem. Opět jim ale pomohl zásadní rozdíl - schopnost proměňovat šance.

Giallorossi mají více důvodů k výhře - další tři body by jim totiž zajistily první rekord v sezoně. Vzpomínáte na dominanci Juventusu za časů Fabia Capella? Stará dáma zvítězila devětkrát za sebou a Vlci ji nyní mohou o jednu výhru přeskočit. Nečeká je ale vůbec snadná práce, stačí se totiž podívat na poslední zápasy Verony proti favoritům. Proti Juventusu i naposledy proti Fiorentině sice Mussi Volanti prohráli, ale v obou předvedli skvělý výkon a dokonce se dostali do vedení! Opravdový test vůle tedy AS čeká právě proti poslednímu týmu tabulky.

Toho si je vědom také trenér Rudi Garcia, který řekl: "Někteří fanoušci si možná myslí, že když jste favorit, máte utkání vyhrané. Tak to ale není - pro mě osobně jsou všechny zápasy velice složité a dopředu nikdy nejsou rozhodnuté," podotýká bývalý trenér Lille.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Torosidis, Benatia, Castán, Dodò - Pjanić, De Rossi, Strootman - Marquinho, Borriello, Ljajić
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Frey, Claiton, Papp - Sardo, Bentivoglio, L.Rigoni, Radovanović, Dramè - Paloschi, Théréau
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Livorno - Turín FC  (středa 20:45)
Ani jeden ze dvou zmiňovaných celků v minulém kole příliš nezářil, oba dokonce prohrály. Nyní se ve snaze zlepšit svou reputaci postaví jeden druhému. Skončí vzájemný souboj opět výhrou Turína?

Granatě se totiž velice daří a Livorno je jejím velmi oblíbeným soupeřem. V úvodních setkáních ještě v rámci první ligy byly sice souboje spíše vyrovnané, poslední dva duely ale vždy o gól vyhrál právě turínský celek. Nyní by ve svém úspěchu rád pokračoval, protože první desítku má na dosah. Problémem je fakt, že již více jak měsíc Granata nevyhrála.

Ani Livorno však není nějak oslnivé formě. Po dobrém startu v první lize se poslední čtyři utkání muselo před svými soupeři sklonit a jeho pád tabulkou pokračuje. V současné chvíli se zastavil na patnáctém místě, což by v určité fázi soutěže mohlo být nebezpečně blízko přestupovým příčkám. Prezident Aldo Spinelli sice řekl, že trenér Davide Nicola se o práci rozhodně bát nemusí, ale případná pátá porážka v řadě by mohla myšlenky zkušeného mentora přesunout k opačnému pólu názoru. Proti Turínu rozhodně jeho šance na bodový zisk nejsou nulové, protože turínské FC již pět zápasů po sobě nezvítězilo. Zkušený trenér Giampiero Ventura se ale nechce soustředit na budoucnost, v níž se utká s římským AS, ani nechce spoléhat na domácí formu v utkáních proti Livornu.

Naopak, rád by povzbudil své svěřence k co nejlepšímu výkonu právě teď. Před zápasem se snažil najít klíč ke špatné formě a lék možná našel: "Týmu chybí ta správná mentalita. Nedaří se nám vyhrávat v rozhodujících momentech a na hřišti není zatím nikdo, kdo by své spoluhráče uměl vést. Musíme najít kuráž a víru ve vlastní schopnosti," dodal Ventura.

Případné tři body proti nováčkovi soutěže by mohli Turínu velmi pomoci. Kdo mu ale určitě nepomůže, jsou obránci Cesare Bovo s Guillermem Rodriguezem. Mimo hru je také zkušený záložník Matteo Brighi, stejně jako o generaci mladší talent z Neapole Omar El Kaddouri. Své střelecké schopnosti nebude moci rozvinout útočník Marcelo Larrondo. Migjen Basha nemůže do zápasu zasáhnout z důvodu karetního trestu, brankář Jean-Francois Gillet je známý kvůli korupčnímu skandálu.

Úplnou sestavu nemá ani soupeř, protože trenéru Nicolovi scházejí záložníci Luca Belingheri, Luca Siligardi a Ruben Botta, obránce Saulo Decarli a především brankář Alfonso De Lucia, který nemůže nastoupit kvůli šestiměsíčnímu trestu. Bude i přesto stadion Armando Picchi slavit cennou výhru?
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Bardi - Coda, Emerson, Ceccherini - Piccini, Luci, Duncan, Biagianti, Schiattarella - Paulinho, Emeghara
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Darmian, Glik, Moretti - D'Ambrosio, Gazzi, Vives, Bellomo, Pasquale - Cerci, Barreto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - SS Lazio  (středa 20:45)
Šlágrem středečních utkání italské nejvyšší soutěže bude souboj Milána a Lazia, tedy dvou pohárových aspirantů. Jenže rossoneri ani biancocelesti se zrovna s formou nepotýkají a na první příčky koukají z velké vzdálenosti.

Že AC Milán zažilo příšerný start do sezony, není žádným tajemství, ale přeci jenom se očekávalo, že po vítězství nad Udinese a slibné remíze s Barcelonou půjde Allegriho družina výkonnostně nahoru. Kdo tedy čekal, že rossoneri smáznou v dalším kole Parmu, ten musel být hodně zklamán. Milánští nenaplnili svůj potenciál a Parmě podlehli brankou v nastaveném čase 3:2.

A jelikož konkurence v podobě Juventusu, Říma, Neapole či Interu vyhrála, ještě více vzrostla bodová ztráta. Aktuálně mají domácí jedenáct bodů a na první AS Řím ztrácejí ohromných šestnáct bodů!

Výsledkově se nedaří ani Laziu. Biancocelesti sice mají o tři body více a v tabulce jsou sedmí, ale na pozici zaručující Ligu mistrů ztrácejí osm bodů. Lazio v minulém kole ukončilo třízápasové čekání na vítězství, doma zdolalo houževnaté Cagliari 2:0. Nicméně výkon týmu Vladimira Petkoviče stále nebyl optimální.

Lazio pojede navazovat na domácí výsledek na horkou milánskou půdu. AC představuje dlouhodobě hodně neoblíbeného soupeře, ale v posledních sezonách se přeci jenom podařilo tuto hegemonii rossoneri narušit. Mírnějším favoritem ale budou stále domácí.

Za špatnými výkony obou týmů stojí i rozsáhlá marodka. Zatímco Milánu se dává kádr jakžtakž dohromady, u Lazia je situace stále hodně vážná. Sami posuďte, na marodce zůstávají Konko, Dias, Lulič, Biava, Alfaro, Vinicius, Biglia a Novaretti. K tomuto výčtu lze také připočítat potrestaného Mauriho. Milán pak musí počítat s absencí suspendovaného Méxese a zraněných Bonery, Pazziniho, El Shaarawyho a Silvestreho.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Amelia - Abate, Zaccardo, Zapata, De Sciglio - Montolivo, De Jong, Muntari - Kaká, Balotelli, Robinho
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Cavanda, Ciani, Cana, Radu - Gonzalez, Ledesma, Hernanes - Candreva, Klose, Felipe Anderson
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Udinese Calcio  (středa 20:45)
Ve středu večer nás mimo jiné čeká souboj domácího nováčka ze Sassuola s Udinese. Hosté musejí napnout všechny síly, aby odčinili porážku z minulého duelu s AS Řím. Nedaří se ale ani Sassuolu, které by si rádo připsalo svou teprve druhou výhru v soutěži.

Zebry nepodaly proti Vlkům špatný výkon a dokonce měly možnost hrát s výhodou jednoho muže v poli. Té ale nedokázaly využít a po brance střídajícího Michaela Bradleyho prohrály. Ve zbývajících deseti minutách už Udinese nestihlo reagovat na vedoucí trefu soupeře žádnou výraznější akcí, takže je nyní až jedenácté. Ne zcela ideální náladu v šatně musel trenér Francesco Guidolin vyřešit velice rychle, neboť oba duely oddělovaly jen dva dny.

Třetí prohra ve čtyřech utkáních měla za následek pád do druhé poloviny tabulky, na což fanoušci nereagovali příliš příznivě. Stále je však práce trenéra Guidolina mimo ohrožení. Je pravda, že Zebry rozhodně nebyly horším týmem a uvědomuje si to i Guidolin. Na tiskové konferenci před zápasem smutně poznamenal: "Myslím, že jsme si zasloužili mnohem víc, protože jsme odevzdali úplně všechno. Jsem na své hráče velice pyšný. Mrzí mne, že jsme nedosáhli na lepší výsledek, Řím měl prostě víc štěstí. Jediná věc, kterou soupeř zvládl lépe, byla závěrečná fáze. Ta nám ještě dělá trochu problémy, což se v utkání jasně ukázalo. Teď je jasné, že musíme všichni zapomenout a soustředit se jen na budoucnost - zápas se Sassuolem. Musíme umět proměnit své šance, to je naše největší slabina. Když budeme pečlivě pracovat, štěstí se určitě dostaví," nepochybuje zkušený stratég.

Sassuolo pomalu začíná nacházet pevnější půdu pod nohama. Nejprve si připsalo první ligovou výhru v utkání s Bolognou, v minulém kole uhrálo cenný bod proti Catanii. A protože to byla remíza bezbranková, trenéra Eusebia Di Francesca může těšit první čisté konto v Serii A. "V Catanii jsme udělali několik změn a dostali jsme tím do týmu více rovnováhy. Musíme dělat malé krůčky vpřed, to je naše taktika. Pozitivní věcí je naše obrana, která se neustále zlepšuje - udrželi jsme čisté konto a za to můžeme být rádi," hledá Di Francesco předměty chvály.

Jeho tým má i přesto nejhorší obranu v lize, inkasoval již dvaadvacetkrát. Naštěstí pro něj se nyní utká s Udinese, které na hřištích soupeřů vstřelilo jen dvě branky. V dalším kole čeká na Udinese obávaný Inter Milán, takže je dost pravděpodobné, že zkušený Antonio Di Natale začne utkání jen na lavičce.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Antei, Bianco, Acerbi - Schelotto, Marrone, Magnanelli, Kurtić, Longhi - Floro Flores, Berardi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkić - Heurtaux, Danilo, Naldo - Basta, Pinzi, Allan, Badu, Gabriel Silva - Pereyra - Muriel
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Calcio Catania  (středa 20:45)
Fotbalisté Juventusu budou hájit domácí neporazitelnost proti Catanii. Elefantini nemají na severu Itálie co ztratit, ale přeci jenom by se jim nějaký bod hodil. Bodovat potřebuje i Stará dáma, nebývalo totiž zvykem, aby poslední šampión ztrácel na čelo pět bodů.

Juventus dal o víkendu zapomenout na zápasy s Fiorentinou, respektive Realem Madrid a proti Janovu si připsal důležité vítězství. Conteho svěřenci si v lize vedou solidně, na AS Řím sice ztrácejí pět bodů, ale to je také dáno jeho fantastickou formou. Vždyť AS trhlo v počtu devíti vítězství v řadě nový italský rekord!

Zpět však k Juventusu. Byla řeč o tom, že Juventusu se v lize poměrně daří, horší je to ale s Ligou mistrů. Za tři zápasy získala Stará dáma jen dva body a je na pokraji velké blamáže. Domácí zápas s Realem Madrid proto bude klíčový, ještě předtím ale musejí domácí zvládnout dva ligové zápasy - první s Catanií.

Sicilané zatím zůstávají daleko za očekáváním. V devíti zápasech vyhráli jen jednou a nový trenér De Canio tak má o čem přemýšlet. Na druhou stranu se dalo očekávat, že tým po odchodu klíčových hráčů nebude šlapat jako v loňské sezoně, kdy v jednu chvíli dokonce atakoval pohárová umístění.

Momentálně je realita taková, že Catanii patří sedmnáctá pozice a jen vinou lepšího skóre není na sestupové pozici osmnácté. Catania naposledy přivítala Sassuolo a v nudném zápase remizovala 0:0.

Pepe, Vučinič, Quagliarella a Lichtsteiner, to je výčet zraněných kádru Staré dámy. Na druhé straně barikády je situace ještě horší. Scházet budou Spolli, Cabalceta, Peruzzi, Plašil, Bellusci, Monzon, Boateng a Barrientos.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Ogbonna, Bonucci, Chiellini - Caceres, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Tévez, Llorente
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Gyomber, Rolin, Biraghi - Izco, Tachtsidis, Almiron - Keko, Bergessio, Castro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 7.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - UC Sampdoria  (středa 20:45)
K zajímavé konfrontaci dojde na Stadio Bentegodi, kam zavítá Sampdoria. Domácí Hellas Verona zatím patří k velmi příjemným překvapením. Kdo by také čekal, že se po dlouholetém návratu do Serie A okamžitě zapojí do bojů o evropské poháry.

Samozřejmě pohárové aspirace nejsou pro Mandorliniho svěřence hlavním posláním. Předsezónním cílem byla záchrana, takže zatím si vede Hellas na více než sto procent. V dosavadních devíti kolech dokázali domácí získat šestnáct bodů, v tabulce tak zaujímají vynikající šestou příčku.

V minulém kole se Hellasu sice výsledkově nedařilo, ale porážka 2:4 na půdě Interu není žádnou ostudou. Veronský celek může těžit z vynikající domácí bilance. Mandorliniho svěřenci doma neztratili ani bod a o prodloužení této série budou usilovat i proti Sampdorii.

Ta pocestuje na Bentegodi s dvěma vítězstvími ze dvou kol v kapse. Forma Sampdorie roste, což ale bylo na čase. Svěřenci Delia Rossiho totiž v předchozích sedmi kolech nevyhráli! Nyní si připsali tři body proti Livornu a Atalantě Bergamo. Trenér Mandorlini musí oželet start Cirigliana a na dva zápasy potrestaného Morase. Beze ztrát se to neobejde ani na druhé straně. Mimo budou Salamon, Barilla, Sansone a Tozzo.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Gonzalez, Maietta, Albertazzi - Romulo, Jorginho, Hallfredsson - Gomez, Toni, Martinho
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Mustafi, Gastaldello, Costa, Regini - De Silvestri, Obiang, Krstičič, Wszolek - Gabbiadini, Éder
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Parma FC  (středa 20:45)
Na stadionu Luigi Ferraris se utkájí domácí Janov a Parma. Mnohem lepší postavení v tabulce zaujímají hostující Gialloblu, naopak Grifové zůstávají v sestupovém ohrožení.

Janovu se nedaří a nedaří a výjimkou zatím není ani tato sezona. Grifové mají na svém kontě zatím pouhé dvě vítězství a s takovouto bilancí nemohou pomýšlet na lepší než sedmnácté umístění. Janovští se v minulém kole marně pokoušeli obrat o body favorita soutěže Juventus. Stará dáma vyhrála pohodlně 2:0 a udržela kontakt s čelem.

Co se nepovedlo Janovu, to se v souboji s Milánem podařilo právě Parmě. Gialloblu porazili favorita před vlastními diváky 3:2 a v tabulce poskočili už na osmé místo. Pravdou je, že Parma měla v zápase s AC štěstí, vždyť rozhodující branky dosáhla až v nastaveném čase, takřka z poslední šance.

Tři předchozí vzájemná utkání skončila nerozhodným výsledkem, urodí se plichta i ve čtvrtém zápase? Mírnějším favoritem jsou hosté, kteří ze šesti kol prohráli jen jediné, s Hellasem Verona 2:3.

Trenéru Gasperinimu budou chybět Calaio a Santana, jinak je k dispozici kompletní kádr. Roberto Donadoni má obtížnější úlohu, vedle zraněných Galloppy, Pavariniho, Paletty a Okaky bude chybět vykartovaný Lucarelli.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Antonini, Portanova, Manfredini, Marchese - Vršaljko, Biondini, Bertolacci, Matuzalem, Antonelli - Gilardino
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Cassani, Mendes, Benalouane - Biabiany, Acquah, Valdes, Parolo, Gobbi - Amauri, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.25 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - SSC Neapol  (středa 20:45)
Stadio Artemio Franchi uvítá souboj kola, protože do Florencie zavítá druhá Neapol. Ta by ráda snížila náskok Římanů a přiblížila se svému snu o mistrovském Scudettu. K tomu ale musí porazit nejsilnější. A mezi tyto týmy současné Fialky rozhodně patří.

Neapol by si ráda připsala další cennou výhru a navázala na své dosud vynikající ligové vystoupení. Porazil je pouze jediný celek. Tuto statistiku nehodlá tým trenéra Rafaela Beníteze nijak rozšířit. To ostatně demonstroval v minulém kole, kdy díky dvěma zásahům střelce Gonzala Higuaína na stadionu San Paolo zvítězil 2:0. Toskánskému týmu se ale v poslední době daří, a pokud se podíváme do všech soutěží, Fialky nepoznaly svého přemožitele už v předchozích třech kláních. Nejprve otočily vývoj zápasu s Juventusem, v rámci Evropské ligy si poradily s Pandurii a body jim nesebralo ani Chievo Verona. Série dobrých výsledků dostala Violu na současné páté místo. Od čtvrtého Interu Milán ji dělí pouze horší skóre.

Na tiskové konferenci před utkáním úspěšný trenér Vincenzo Montella chválil své svěřence následujícími slovy: "Jsem velice šťastný. S přihlédnutím k minulé sezóně vidím, že můj tým takticky i morálně vyspěl a začal pracovat na svých slabinách. Daří se nám střílet více gólů a na styl svých soupeřů si zvykáme mnohem dříve. Sice nemůžu říct, kam nás to dovede, ale co mohu říct, je to, že celý tento tým je jedna velká rodina. Naším cílem je pokračovat v dobře započaté práci co nejdéle," začal bývalý útočník AS Řím.

"Neapol si plně zaslouží svou aktuální pozici, protože se prezentuje skvělým fotbalem. Své síly sice musí rovnoměrně rozložit mezi Ligu mistrů a domácí soutěž, ale jejich úsilí se jim zatím vyplácí. Trenér Rafael Benítez má mezinárodní kredit a na italské poměry si zvykl velmi brzy. Osobně obdivuji jeho práci. Má k dispozici skvělý tým, který pro nás představuje velkou výzvu. Pokusíme se naše fanoušky nezklamat a předvést co nejlepší výkon," optimisticky dodává bývalý trenér Catanie.

Tým z Florencie prohrál pouze jediné ligové utkání a z jeho stadionu si ještě žádný tým všechny tři body neodvezl. Vzhledem k nadcházejícímu zápasu na San Siru bude zajímavé sledovat, jak si Montellův výběr poradí s dalším kandidátem na mistrovský primát. Neapol sice ztratila body s lídrem z Říma, vše ale napravila v dalších dvou zápasech. Prostředí milionářské Ligy mistrů ambicióznímu celku velmi svědčí, což Partenopei dokázali na půdě Marseille. Dalším pozitivem je střelecký apetit Gonzala Higuaína.

Po minulém utkání a dvou vstřelených gólech argentinský útočník prohlásil: "Nejdůležitější věcí je výhra týmu. Jsem sice velmi rád, že jsem mohl vstřelit dva důležité góly, ale mnohem větší radost mi působí výhra. Teď nás čeká důležitý zápas ve Florencii a mým jediným cílem jsou tři body."

Fiorentina zatím nastřílela devatenáct branek, Neapol zase inkasovala pouze šestkrát. Útočnou linii toskánského týmu by opět měl vést Giuseppe Rossi. Pepito s osmi góly vládne střelcům Serie A a další branky by mohl přidat právě proti Neapoli. Ta bude možná sázet na trio Giandomenico Mesto, Valon Behrami a José Callejón. Všichni tři hráči začali utkání s Turínem pouze na lavičce. Výraznou ztrátou domácího celku bude karetní trest pro obránce Gonzala Rodrigueze.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Roncaglia, Compper, Savić - Cuadrado, Aquilani, Pizarro, Borja Valero, Pasqual - Joaquin, Rossi
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Mesto, Fernandez, Albiol, Armero - Džemaili, Behrami - Callejón, Hamšík, Mertens - Higuain
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Bologna FC  (středa 20:45)
Ve druhé polovině tabulky, konkrétně u jejího dna postavená Bologna zavítá pro důležité body na Sardinii. Ani Cagliari na tom není nejlíp, poslední kolo na rozdíl od Boloni dokonce nezvládlo.

Cagliari v minulém kole prohrálo na Laziu a v tabulce spadlo na 13. místo. Sardiňané v dosavadním průběhu sezony patří k hodně nečitelným týmům. Na druhou stranu, porážky, které Lopézovi svěřenci utrpěli přišli vždy od týmů, které hrají minimálně o pohárovou Evropu (AC Milán, Udinese a Lazio). Obrat o body zase dokázali Inter nebo Fiorentinu. Zkrátka Cagliari se s ne úplně lehkým losem popasovalo v celku dobře. A ačkoliv se to nemusí zdát, těžký los čeká na domácí znovu. Bologna je sice osmnáctá, ale její odhodlání vystoupat tabulkou je velké.

Až v devátém kole se fotbalisté Boloni dočkali prvního vítězství v sezoně. Pioliho svěřenci udolali jedinou brankou nováčka z Livorna a odlepili se od posledního místa. Hrdinou utkání se stal autor trefy José Crespo.

Cagliari hlásí pouze dvě ztráty, jsou jimi Ekdal a Perico. Zato kouč Piolo má mnohem více starostí, chybět mu budou Cherubin, Crespo, Radakovič, Stojanovič, Giménez i Slovák Čech.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Piasno, Rossettini, Astori, Murru - Dessena, Conti, Nainggolan - Cossu - Pinilla, Ibarbo
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Sorensen, Natali, Mantovani - Garics, Pazienza, Khrin, Laxalt, Morleo - Koné - Cristaldo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - Inter Milán  (úterý 20:45)
Inter bude stát před náročnou výzvou - poslední výhra milánského giganta na stadionu Atleti Azzurri d'Italia v Bergamu se datuje zpět do roku 2008! Od té doby se Interu nedaří a nyní potřebuje sérii prolomit. Rád by totiž udržel krok s vedoucím AS Řím. Domácí tým se zase potřebuje zotavit z minulého kola.

Nerazzurri čeká velmi těžké utkání, i když se třeba domácím ne úplně daří. To si ostatně uvědomuje také trenér Walter Mazzarri. Právě na jeho bedrech leží obtížný úkol v podobě vyzvednutí milánského týmu zpět na výsluní evropské kopané. A k tomu by měl začít vyhrávat v Serii A. Několik drobných kroků ke splnění svého cíle již Inter udělal a v minulém kole k nim přidal další. Hellas má sice proti milánským týmům velmi dobrou statistiku, ale Inter mu ji rozhodně nevylepšil. Čtyři branky v síti Rafaelově jasně dokázaly, že i bez služeb Diega Milita či nevýrazného Belfodila se s Interem zkrátka počítat musí.

Další překážkou ke třem bodům bude Atalanta Bergamo. O obtížnosti úterního klání dobře ví i trenér Mazzarri, který na tiskové konferenci před utkáním prohlásil: "Pro jakýkoli tým je těžké hrát v Bergamu. Netýká se to jen Interu, takže nic nechceme podcenit. Je to jeden z těch týmů, které na domácí půdě odevzdávají několikanásobek. V týmu mají několik dobrých hráčů a navíc hrají velmi soustředěně. Jejich nasazení by nám mohlo dělat problémy, takže musíme vyrukovat s nasazením ještě větším. Pokud se naučíme být zodpovědní a soustředění po celou dobu utkání, po celých devadesát minut, pak můžeme nahánět strach jakémukoli soupeři," uvědomuje si Mazzarri schopnosti svého celku.

Bývalý trenér Neapole se také zpětně vrátil k vítěznému utkání proti Hellasu, když dodal: "I když jsme hráli dobře, neudrželi jsme naši pozornost po celou dobu. To je něco, na čem chceme dlouhodobě pracovat. V Serii A nemůžete na chvíli odpočívat, protože zatím vedete - to se vám rychle vymstí," poznamenal Mazzarri. Jeho svěřence vynesla výhra až na čtvrtou příčku, mají ale stejný počet bodů jako pátá Fiorentina.

Atalanta v nedělním klání přišla o svou sérii tří zápasů bez prohry, když všechny tři body odevzdala domácí Sampdorii. Podle mínění trenéra Stefana Colantuona si však Orobici v Janově zasloužili alespoň bod. Zkušený trenér prohlásil. "Měli jsme proměnit více šancí, které jsme si dokázali vytvořit. Pozitivem na našem výkonu bylo, že jsme celé utkání kontrolovali a soupeři jsme byli vyrovnaným protivníkem," dodal Colantuono.

Zatímco Interu se vrací velká posila do obrany, Atalanta se musí vyrovnávat s řadou absencí. Walter Samuel je připraven naskočit do utkání, před domácí fanoušky nevyběhnou hráči jako Constantin Nica, Giacomo Bonaventura nebo Stefano Lucchini.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Scaloni, Stendardo, Yepes, Del Grosso - Raimondi, Cigarini, Carmona, Brienza - Moralez - Denis
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Rolando, Samuel, Juan Jesus - Jonathan, Guarin, Cambiasso, Kovačić, Nagatomo - Alvarez - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Řím990023:127
2.SSC Neapol971120:622
3.Juventus FC971118:1022
4.Inter Milán953123:1118
5.ACF Fiorentina953119:1118
6.Hellas Verona951318:1616
7.SS Lazio942314:1214
8.Parma FC933316:1712
9.Atalanta Bergamo940511:1212
10.AC Milán932416:1611
11.Udinese Calcio93159:1010
12.Turín FC924313:1510
13.Cagliari Calcio924310:1410
14.UC Sampdoria92349:149
15.AS Livorno92259:138
16.Janov CFC92258:148
17.Calcio Catania91356:136
18.Bologna FC913510:226
19.US Sassuolo91357:226
20.Chievo Verona91177:174

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (965)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele