10. kolo
30.10.2013 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Partenopei vítězí, Fiorentina viní rozhodčího

Domácí tým si po delší době připisuje porážku, protože dnes večer nestačil na Neapol. Fialky sice působily mnohem aktivnějším dojmem a několik situací mohl sudí Calvarese vyřešit jinak, to ale nemění nic na třech bodech pro Partenopei.

Úvodní minuty sice příliš akce neukázaly, ale tempo hry bylo poměrně vysoké. Fiorentině kombinační hra směřovaná na Pepita Rossiho nepomáhala, naopak se do akce dostala hostující Neapol. Po přesném centru Gonzala Higuaina se totiž k míči dostal nepříliš hlídaný José Callejón a z voleje prostřelil brankáře Neta!

Fialky na nepříznivý vývoj dlouho nedokázaly adekvátně reagovat, výjimkou byl snad jen nedotažený centr hledající Rossiho. Šikovný útočník však tentokrát neušel pozornosti hostujících obránců a k zakončení se nedostal. Nebezpečných centrů směrem Pepeho Reiny neustále přibývalo, ale vždy je odvrátil jeden z obránců. Hlavičku Joaquina zneškodnil dobře zasahující Raul Albiol, ale opticky tlak domácího celku stále narůstal. Přispívalo k němu i mnoho nepřesností při rozehrání Partenopei a velmi aktivní napadání ze strany Fialek.

To se jim nakonec vyplatilo, protože naskakující stoper Roncaglia byl faulován a sudí Calvarese se rozhodl pro pokutový kop! K němu se postavil střelec Giuseppe Rossi a poslal Reinu na druhou stranu brány. Artemio Franchi mohlo slavit - 1:0.

Nadšení domácích fanoušků mohlo růst maximální rychlostí, když se ke střele dostal Caudrado a jeho pokus zastavila tyč! Fiorentině vstřelený gól evidentně prospěl, naopak Partenopei se nemohli dostat do tempa. Hledání odpovědi na inkasovanou branku svěřencům trenéra Rafaela Beniteze nakonec trvalo jen pár minut. Po chybě ve středu hřiště se díky rychlé kombinaci dostal k míči Dries Mertens a napálil jej přesně k tyči! Neapol si vzala zpět své vedení a Fialky musely opět dotahovat.

Naděje hostí na bodový zisk udržel ve hře také skvělý zákrok brankáře Reiny, který zneškodnil pokud Borjy Valera. Španělský záložník se i díky štěstí dostal s míčem až do pokutového území a vypálil. Reina ale trpělivě počkal a míč vyrazil. Premiérový gól v dresu Neapole po skončení první půle poslal do šaten spokojenější hosty.

Sudí Calvarese neměl v první půli příliš mnoho práce, tu mu ale zkraje druhého dějství přidělal Cuadrado. Ten totiž po souboji v pokutovém území upadl příliš snadno a Calvarese mu za kulturní hereckou vložku udělil žluté napomenutí. Od té doby Fialky nijak nepolevily ve snaze srovnat, ale Neapol výtečně bránila a soustředěný výkon ji udržoval ve vedení. Další šancí se blýskl Pepito Rossi a v pokutovém území upadl, ale sudí Calvarese se rozhodl, že dnes jedna penalta stačila a považoval jeho pád za nafilmovaný. Pepito nadále hrozil a jen díky skvělému zákroku Reiny Neapol mohla doufat ve tři body. Ty ale dost ohrozil kapitán Maggio, který se po druhé žluté kartě nechal vyloučit a zbytek zápasu shlédl pouze ze šaten.

Fialkám se i přes zvýšenou aktivitu nedařilo najít klíč k neapolské obraně, čehož hosté využívali k rychlým protiútokům. Viola toužila po bodech a například Cuadrado se opravdu snažil zapůsobit na Calvareseho, když znovu upadl v pokutovém území, ale ani tentokrát se arbitr nerozhodl darovat Fiorentině penaltu a naopak poslal křídelníka Violy do šaten. Neapol si v závěru se štěstím poradila a může slavit tři body. Díky nim prozatím snížila náskok AS Řím.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
mastakillah

Tohle musíme zvládnout. tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
jany kozak

Reagovat
nozimed

Reagovat
smazaný uživatel

Toľko chýb v jednom článku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele