Serie A - preview 4. kola

16.09.2017, 09:17, aktualizováno 17.09.2017, 08:46
Previews
Juventus cestuje do Sassuola a hodlá si napravit náladu po nepovedeném zápase v Barceloně. Benevento jako jediné ještě nemá ani bod a snadné to nebude mít ani v Neapoli. Lazio míří do Janova, AC Milán je favoritem souboje s Udinese...
US Sassuolo - Juventus FC  (neděle 12:30)
Krátce po poledni se stadion Cittá del Tricolore stane hostitelem mistrovského Juventusu. Stará dáma cestuje do Sassuola po pohárové facce od Barcelony a cokoliv jiného, než vítězství bude považováno za velké překvapení. Juventus má se Sassuolem výrazně lepší vzájemnou bilanci, byť před dvěma roky na stejném místě prohrál.

Sassuolo po odchodu trenéra Eusébia Di Francesca do Říma zatím na vítězství čeká. Jeho nástupce Cristian Bucci ve třech kolech získal jen jeden bod a čím déle bude tato série trvat, tím hlasitější bude volání po jeho výměně.

Avšak nepředbíhejme. Sassuolo po úvodní bezbrankové remíze s Janovem dvakrát prohrálo. Nejprve jasně nestačilo na FC Turín (0:3) a o čtrnáct dní později i na Atalantu Bergamo (1:2), přestože vedlo po brance Stefana Sensiho.

Bude zajímavé sledovat, jak se Stará dáma vzpamatuje z nepříjemné porážky 0:3 od Barcelony. Vstup do Ligy mistrů tedy italskému mistrovi nevyšel, avšak v Serii A je zatím stoprocentní. Cagliari, Janovu i Chievu nastřílel vždy alespoň tři branky a samo sebou, že získal všechny body.

Domácí Neroverdi nemohou počítat s Dell'Orcem a útočníkem Berardim. Právě kanonýr Berardi je velmi citelnou ztrátou, jehož absenci se zatím Sassuolu nepodařilo nikým nahradit. Také Juventus bude značně oslaben. Ze souboje s Barcelonou odešel zraněný Mattia De Sciglio, který ještě rozšířil už tak zaplněnou marodku. Dalšími absentéry jsou Höwedes, Pjaca, Marchisio a Khedira.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Cannavaro, Acerbi, Goldaniga - Lirola, Sensi, Magnanelli, Duncan, Peluso - Politano, Falcinelli
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Rugani, Barzagli, Asamoah - Pjanič, Matuidi - Cuadrado, Dybala, Mandžukič - Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.23 - 4.38 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Hodně neoblíbeného soupeře přivítá AC Milán. Udinese dokázalo v minulé sezoně AC dvakrát porazit a zuby si brousí i tentokrát. Skvělou příležitost předvést se publiku na San Siru bude mít nejen Jakub Jankto, o kterého se AC zajímá, ale také Antonín Barák.

AC Milán touží po odplatě a navíc si bude chtít udobřit fanoušky po zpackaném zápase na Laziu. Částečně se to milánským už podařilo. V Evropské lize Rossoneri rozstříleli Austrii Vídeň 5:1, přičemž skvělý výkon podali André Silva a Hakan Calhanoglu. Prvně jmenovaný vstřelil hattrick a druhý jmenovaný si připsal jeden gól a dvě asistence. Připomeňme také, že před zápasem s Laziem Milán všechna svá utkání zvládl.

Zebrám začátek soutěže vůbec nevyšel. Doma prohrály s Chievem 1:2 a na půdě nováčka ztratily bod až brankou v nastavení. Povedlo se až třetí kolo, ve kterém Udinese hostilo FC Janov. Zebry zvítězily díky brance Jakuba Jankta 1:0. Právě o českého křídelníka projevil v létě zájem AC Milán a Jankto tak bude mít ideální možnost předvést se.

Historicky vzato má Milán jasně lepší vzájemnou bilanci, nicméně v posledních letech je tomu trochu jinak. Doma naposledy AC zvítězilo nad Udine v roce 2014 a jak už bylo řečeno, v minulé sezoně se dvakrát radovalo z vítězství Udine.

AC Milán na delší dobu ztratil obránce Contiho. Nově příchozí obránce z Atalanty Bergamo si vážně poranil koleno a mimo bude několik měsíců. Vincenzo Montella může být alespoň spokojen se zdravotním stavem ostatních hráčů. Jeho protějšek Luigi Delneri zase nemůže počítat s potrestaným Pezzellou a zdravotní patálie hlásí Widmer.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Musacchio, Bonucci, Romagnoli - Abate, Kessié, Bíglia, Calhanoglu, Rodríguez - Suso - Kalinić
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Larsen, Danilo, Nuytinck, Samir - Behrami - De Paul, Barák, Jankto, Lasagna - Maxi López
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.29 - 9.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Benevento Calcio  (neděle 15:00)
Neapol zažila hodně špatný vstup do pohárové Evropy proti Šachtaru Doněck a její první utkání zanechalo ve fanoušcích hodně velké zklamání. To se bude snažit vylepšit v kampánském derby, které Neapol svede dohromady s nováčkem z Beneventa.

Kampánie očekává derby, což je událost, která se už dlouho nestala. Ostatně, oba kluby se naposledy utkaly v sezoně 2004/2005 a to v rámci Serie C! Od té doby uplynulo hodně času a oba týmy udělaly velký pokrok. Větší je samozřejmě patrný na domácí Neapoli, která je nyní pohárovým účastníkem a dokáže prohánět první Juventus i v rámci Serie A.

Právě pohárový duel ale Neapoli vůbec nevyšel. Jela do Charkova, aby se zde utkala s Šachtarem Doněck v rámci prvního zápasu skupinové fáze populární Ligy mistrů. Utkání ale pro Neapol nedopadlo vůbec dobře a hra, se kterou se Partenopei dlouhodobě prezentují, byla k vidění až v pozdní fázi druhé půle. Tou dobou již Neapol prohrávala o dvě branky a i když dokázala prostřednictvím Areka Milika snížit, celkový dojem zůstal dost chmurný.

Její obrana byla velmi nejistá a chybovala pod tlakem napadajícího Šachtaru, zatímco útok nebyl téměř vůbec vidět. Zklamaly i obvyklé opory a fanoušci byli právem rozhněváni. Jen marně vzpomínali na dobrou formu z domácí scény, na níž naposledy dostala Bologna tři branky a ještě mnoho dalších šancí hráči Neapole neproměnili. Po takovém šoku musí trenér Maurizio Sarri vymyslet, jak dál.

A to má samozřejmě v plánu: "Tohle utkání se nám vůbec nepovedlo, všechno bylo špatně. A to z velké části právě naší chybou, protože nás soupeř velmi dobře přečetl. Šachtar dokázal eliminovat všechny naše silné stránky a my byli neschopní mu konkurovat. Takhle to dál nejde, musíme přijít s řešením. Čeká nás Benevento, nějaké v sestavě určitě budou a doufám, že předvedeme mnohem lepší výkon, než jaký jsme viděl v Lize mistrů."

Obě strany hrají hodně ofenzivní podívanou a atmosféra derby utkání přidá ještě více dramatických momentů. Dá se očekávat atraktivní podívaná, protože ani jeden z týmů není zvyklý primárně bránit. Benevento se musí zlepšit nejen v obraně, ale také v útoku. Za tři dosavadní duely Serie A zatím vstřelilo jen jedinou branku a to hned v prvním kole proti Sampdorii. Od janovské porážky se výkony Beneventa nijak nezlepšily a Le Streghe jsou jediným týmem v lize, který prohrál všechny zápasy.

V minulém kole se atraktivně hrající celek potázal opět s porážkou, protože nestačil na Turín. V tomto utkání měl také kopec smůly, protože sám neproměnil několik slibných šancí a jeho obrana povolila jedinou branku až v samém závěru. Dokonce až ve třetí nastavené minutě se přes obranu a brankáře Vida Belece prodral Iago Falqué, který se nemýlil. A Benevento bylo podle očekávání hodně naštvané, protože za svůj boj si bod zasloužilo.

Luca Antei po utkání prohlásil: "Mám hodně smutný pocit, jsem naštvaný. Tohle jsme si nezasloužili. S Turínem jsme odehráli velmi dobré utkání a hráli aktivně. Nakonec jsme kapitulovali až v nastavení, což je vždycky hodně hořké. Práce celého týmu přijde vniveč a to nás mrzí. Musíme se víc soustředit. Příště se snad poučíme a budeme mít více štěstí," doufá mladý obránce v rozhovoru pro stanici Sky Italia.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Raul Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Mertens, Insigne
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Venuti, Lucioni, Antei, Letizia - D'Alessandro, Cataldi, Memushaj, Lazaar - Iemmello, Coda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 11.50 - 27.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SPAL 2013 - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Podruhé v sezoně se nováček SPAL představí na domácí půdě a soupeřem tentokrát bude nevyzpytatelné Cagliari. Sardiňané si zatím nevedou vůbec špatně, byť dosud získali jen tři body. Parta trenéra Rastelliho má na SPAL dobré vzpomínky, před rokem ho totiž rozstřílelo v rámci Coppa Italia 5:1.

Tým z Ferrary se od té doby značně změnil a především se dokázal probojovat do Serie A, kde si zatím vede nad očekávání dobře. V minulém kole sice prohrál dle předpokladů na Interu Milán, ale slavnému sokovi nedal vůbec nic zadarmo. SPAL byl na San Siru ve hře o body až do úplného konce. Připomeňme ještě, že Biancazzurri v prvním kole obrali o body Lazio a o týden později přestříleli v dramatickém utkání Udinese.

Cagliari mělo za sebou velmi těžký los. V prvních dvou kolech cestovalo do Turína na Juventus a do Milána na AC. Se Starou dámou jasně prohrálo, ale Rossoneri dokázalo řádně potrápit i málem obrat o body. Svěřenci trenéra Rastelliho se bodového zisku dočkali až ve třetím kole, když doma udolali Crotone 1:0. O jedinou branku se postaral Marco Sau.

Cagliari vzpomíná na rok staré utkání v rámci Coppa Italia. Sardiňané ve 3.kole hostili právě SPAL a zvítězili jasně 5:1. Na druhou stranu šlo pouze o pohárové utkání, na ligové scéně, ať už v Serii B nebo Serii A, se nikdy předtím neutkali.

SPAL bude postrádat několik důležitých hráčů. Zranění do hry nepustí Mereta, Oikonomoua, Floccariho, Della Giovanna a Rizza. Kompletní nebudou ani hosté, mimo hru jsou Andreolli, Van Der Wiel a Rafael.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Salamon, Vicari, Vaisanen - Lazzari, Schiattarella, Viviani, Mora, Costa - Paloschi, Borriello
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Padoin, Pisacane, Ceppitelli, Capuano - Ionita, Cigarini, Barella - Joao Pedro - Sau, Pavoletti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.42 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Turín FC - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
V Turíně se odehraje souboj dvou týmů, které ještě neprohrály. Domácí Býci mají velmi dobrou formu a ukázaly, že dokáží bojovat až do samého závěru, Sampdoria zase měla dostatek času na oddech i přípravu.

Siniša Mihajlović asi prožije dost zvláštní pocity. Postaví se totiž proti Sampdorii Janov, tedy týmu, za který nejen hrál, ale především jej úspěšně trénoval. Byla to jedna z nejúspěšnějších sezon novodobé historie Blucerchiati a Mihajlović odcházel s hodně těžkým srdcem poté, co si vydobyl respekt ostatních klubů i náklonnost vlastních fanoušků.

Mihajlović si vedl v minulé sezoně na lavičce Turína poměrně dobře a je znám svou schopností dostat ze svých hráčů to nejlepší. To se mu letos daří snad ještě víc, protože Turín zatím neprohrál. Na začátku sezony remizoval s Boloňou, ale od té doby vyhrává. O všechny body připravil Sassuolo, kterému jeho ochotně útočící jednotky nasázely tři branky.

A v minulém kole se taktéž radoval z výhry, přestože Benevento hodně vzdorovalo. Turín se ale nevzdal a v nastavení rozhodl Iago Falqué. Zkušený Španěl by se měl opět zapojit do útoku po boku Mbayeho Nianga, Andrey Belottiho a Adema Ljajiće. Zápas dost možná nestihnou hráči jako Mirko Valdifiori, Afriyie Acquah, Joel Obi a také mladík Lucas Boyé, kteří se potýkají s menším zraněním. Janovský soupeř také nebude kompletní, neb mu chybí dlouhodobě zraněný obránce Dodó.

Blucerchiati také ještě neprohráli, ale v jejich případě je tento fakt trochu zkreslen. Hráli totiž o jedno utkání méně. Ne vlastní vinou, protože Itálii minulý týden zasáhly silné deště spojené s povodněmi a výpadky proudu, takže několik utkání bylo v ohrožení. Odložen byl nakonec právě ten Sampdorie, která měla hostit AS Řím. A i když jsou obyvatelé přístavního Janova na vodu zvyklí, z bezpečnostních opatření se nehrálo.

První dva duely ale Sampdoria regulérně hrála a podařilo se jí uspět v obou. Nejprve si poradila s odhodlaným nováčkem Beneventem a následně i s favorizovanou Fiorentinou. Což vůbec nebylo tak snadné, jak to vypadá. Doria totiž musela překousnout prodej tří klíčových hráčů, jejichž odchod ji měl hodně oslabit. Odešli útočníci Luis Muriel s Patrikem Schickem a do Portugalska se vrátil také talentovaný záložník Fernandes.

Nyní tak Sampdoria sídlí na šesté příčce se ztrátou jednoho bodu na Turín. Jejich odchody ale zacelili jiní, ať už to byl mladý šikula z Interu Milán Gianluca Caprari, Gaston Ramírez nebo duo Ivan Strinić a Duván Zapata z Neapole. Když se Sampdoria na turínském Stadio Olimpico objevila naposled, utkání s Býky skončilo remízou 1:1. Tu zajistili hráči, kteří dnes již ve svých klubech nehrají. Jako první šli do vedení hosté díky brance Patrika Schicka, zatímco domácí kontrovali střelou Juana Iturbeho.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - De Silvestri, N’Koulou, Moretti, Molinaro - Baselli, Rincon - Iago Falqué, Ljajić, Niang - Belotti
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Sala, Silvestre, Regini, Strinić - Barreto, Torreira, Praet - Ramirez - Quagliarella, Caprari
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 4.08 - 4.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - Atalanta Bergamo  (neděle 18:00)
Atalanta má za sebou úchvatné představení v Evropské lize, kdy doslova přejela Everton, a nyní už musí koncentrovat síly na Serii A. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho se představí na horké půdě Chieva Verony. Oba celky zatím mají shodný počet tří bodů.

Chievo v uplynulých třech kolech nijak neoslnilo. Dokázalo sice zvítězit v Dacia Areně v Udinese, ale pak dvě kola nebodovalo a v tabulce se usadilo na čtrnáctém místě. Maranovy svěřence omlouvá pouze fakt, že měli poměrně těžký los - Lazio a Juventus.

Atalanta je na tom vlastně stejně. První dvě kola se střetla s Římem, respektive Neapolí, a body si poprvé připsala až minulý víkend doma se Sassuolem. I přes aktuálně třinácté místo v tabulce vládne v Bergamu velká euforie. Atalanta totiž v prvním zápase Evropské ligy zničila Everton a ujala se vedení ve skupině.

Bergamaschi se zatím vypořádávají s odlivem loňským opor dobře a trenéru Gasperinimu se zapracování nových hráčů poměrně daří. Zápas s Evertonem ukázal, že i letos se musí s Atalantou počítat.

Rolando Maran nebude mít k dispozici trojici Meggiorini, Bastien, Vignato. Všichni tři mají zdravotní potíže. Stejný počet hráčů chybí i Atalantě, na marodce totiž zůstávají Schmidt, Spinazzola a Gosens.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Gamberini, Gobbi - Castro, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Pucciarelli, Inglese
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Caldara, Masiello - Hateboer, Cristante, Freuler, Castagne - Kurtič - Gómez, Cornelius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.34 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - SS Lazio  (neděle 20:45)
Čtvrté kolo italské nejvyšší soutěže uzavře duel Janova s Laziem. Hosté mají v nohách těžké utkání Evropské ligy proti Vitesse, jejich forma je ale skvělá a potvrdit to budou chtít i na Luigi Ferraris.

Na trenéra Inzaghi a jeho tým se snášejí jen samá slova chvály. Lazio odstartovalo sezonu parádně, ziskem Superpoháru proti Juventusu a v lize dosud nenašlo přemožitele. V prvním kole sice neočekávaně klopýtlo se SPAL (0:0), ale následně vše vyhrálo, včetně posledního kola s AC Milán. Právě v tomto utkání demonstrovali Biancocelesti svojí sílu, slavné Rossoneri za padesát minut přejeli čtyřmi góly a nakonec zvítězili vysoko 4:1.

Dobrou formu si Lazio přeneslo i do Evropské ligy. V zápase na půdě nizozemského Vitesse Arnhem sice dvakrát prohrávalo, ale nakonec dokázalo výsledek otočit a zvítězit 3:2.

Janov je po třech kolech zatím bez výhry. Pouze v úvodním kole dokázal vybojovat bezbrankovou remízu na hřišti Sassuola a ve zbývajících zápasech prohrál. Grifové nejprve padli s Juventusem a následně i díky brance Jakuba Jankta nestačili na Udinese.

Chorvatský trenér Jurič nemůže počítat s potrestanými Bertolaccim a Izzem a scházet bude i zkušený Panděv nebo další útočník Gianluca Lapadula. Ani Lazio nebude kompletní. Ve vítězném zápase s Milánem bylo jednou z mála černých kaňek na výkonu vyloučení Parola. K tomu kouč Inzaghi nemůže počítat s Felipe Andersonem, Nanim a Wallacem.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Rossettini, Gentiletti - Lazovič, Omeonga, Veloso, Laxalt - Ricci, Taarabt, Centurion
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Bastos, De Vrij, Radu - Basta, Murgia, Leiva, Lulič - Luis Alberto, Milinkovič - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.92 - 3.72 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Crotone - Inter Milán  (sobota 15:00)
V dalším kole italské Serie A začíná jako první duel v Crotone. Na tamní stadion Ezia Scidy sice přijede věhlasný Inter s pozměněným týmem a novým trenérem, ale poslední odjezd z Crotone pro Inter rozhodně nebyl nic příjemného.

Jednalo se o zápas 31. kola minulého vydání a celý první poločas demonstroval zbytek utkání. Crotone hrálo jasně a jednoduše, zatímco Inter se chaoticky snažil spoléhat jen na individuální kvalitu. Výsledek 2:1 pro Crotone byl překvapující a nakonec spolu s dalšími zaváháními ani Interu nestačil na Evropskou ligu.

Alespoň se může soustředit na ligu. A to těší nového trenéra, kterým se stal Luciano Spalletti. Charismatický taktik je známý svou schopností umírající kádry (hráče nevyjímaje) pozvednout a udělat z nich opět fungující tým, který využívá svých schopností. Něco podobného potkalo Inter, který už před Spallettiho příchodem měl v kádru velká esa, ale na něco smysluplnějšího to nestačilo. Často dělal chyby, často klopýtal a dál vzpomínal na éru Josého Mourinha.

S trenérem Spallettim získal důrazného a schopného trenéra, což si sami hráči pochvalují. Matías Vecino například před utkáním s Crotone prohlásil: "Je to výborný trenér, pokaždé s námi hodně komunikuje a přesně ví, co máme dělat. Hodně dbá na organizaci a taktickou stránku věcí, ale díky tomu se pak na hřišti můžeme bavit fotbalem. Sleduje detaily a na každého soupeře se velmi důkladně připravuje. Myslím, že máme před sebou krásnou sezonu plnou úspěchů," dodala nová posila z Fiorentiny.

Ozdravná kůra, kterou Nerazzurri pod trenérem Spallettim podstupují, nese první ovoce. Po třech odehraných kolech je Inter na třetím místě tabulky a má devět bodů. Nejprve si poradil s Fiorentinou, které nadělil tři branky. To samé se mu povedlo také u druhého velkého soupeře, AS Řím. A naposled vstřelil dvě branky nováčkovi ze SPALu, i když to nebylo příliš ofenzivní utkání.

Také v tomto utkání by si Inter mohl zastřílet, i když obrana není to, co Crotone trápí nejvíc. Čtyři obdržené branky po třech duelech nejsou v lize nejhorší vizitkou, protože útok má vážnější starosti. Doposud odehrálo Crotone zápasy proti AC Milán, Hellasu a Cagliari, ale nejenže si k remíze připsalo dvě porážky. Především se neprosadilo ani jednou!

A to trenéra Davideho Nicolu hodně mrzí: "Máme poměrně kvalitní hráče, zkušené i mladé, takže musíme najít to, v čem je problém. Vidím jejich nasazení, jejich snahu i kvality, tam problém není. Ale nedaří se nám proměnit snad ani jednu šanci i přesto, že si jich v každém zápase vytváříme několik," povzdechl si mladý trenér Crotone.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Sampirisi, Ceccherini, Cabrera, Martella - Rohden, Mandragora, Barberis, Stoian - Trotta, Budimir
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D'Ambrosio, Miranda, Škriniar, Dalbert - Gagliardini, Vecino - Candreva, Joao Mario, Perišić - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.41 - 4.93 - 1.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Bologna FC  (sobota 18:00)
Bologna odehrála s Fiorentinou už hodně zápasů, ale poslední dobou se jí nedaří na Fialky vyzrát. Už šest vzájemných duelů vyhrál vždy toskánský celek, takže není divu, že by Bologna ráda tuto smutnou skutečnost na půdě Violy ukončila.

Fiorentině úvod sezony vůbec nevyšel. V obranné činnosti to byla katastrofa, nový kádr se očividně ještě nesehrál s mnoha změnami, které jej v létě potkaly, a hledal nové lídry. Fiorentina prohrála utkání s Interem Milán razantním rozdílem 3:0 a špatně dopadla také proti janovské Sampdorii, která nakonec vstřelila o jednu branku víc než ona. Vše se začalo obracet k lepšímu v minulém kole.

A to hodně rázně, protože Viola rozstřílela Hellas Verona 5:0! Nové tváře také podaly velmi dobré výkony, takže trenér Stefano Pioli mohl být nadmíru spokojen. Navíc se jeho týmu povedlo neinkasovat, s čímž měla Fiorentina vždycky trochu problémy. Postupně je tak vidět, že se práce trenéra Pioliho vyplácí a noví hráči že si zvykají.

Jedním z nich je mladý Ital Marco Benassi, který naposledy odehrál celý zápas. V rozhovoru pro La Nazione zmínil: "Povedlo se nám konečně převést do praxe to, co jsme se učili a na čem tak dlouho pracovali. Je jasné, že tak velké změny, jaké se staly tady, si vyžádají čas. Pokud ale budeme trpělivě pracovat, bude to stále lepší. Myslím, že jdeme po té správné cestě a těšíme se na další utkání," dodal někdejší hráč Turína.

Bologna si z Florencie odvezla tři body naposledy před sedmi a půl lety, což už je dost dlouhá doba. Teď se Felsinei vzpamatovávají z minulého kola, ve kterém poprvé v novém ročníku prohráli. A to celkem krutým výsledkem 3:0, přestože s Neapolí dokázali hrát 65 minut nerozhodně, než se roztrhl ofenzivní pytel Partenopei. Po úvodní remíze s Turínem a vítězství nad Beneventem nyní Boloni patří 9. místo v tabulce.

V jejím kádru působí od léta zkušený záložník Andrea Poli, který chce co nejdříve zapomenout na tři inkasované branky. V rozhovoru pro Sky uvedl: "Minulé kolo bylo hodně zvláštní. Dlouho jsme hráli koncentrovaně a občas jsme si dokázali šance vytvářet. Rozhodně to byl dobrý první poločas a kousek. Pak se ale něco stalo, my fyzicky odcházeli a přestali se koncentrovat. Toho Neapol rychle využila a do konce zápasu nás třikrát potrestala," míní Poli.

Na něco takového si musí dávat Felsinei větší pozor. Podobně jako Neapol je totiž i florentský tým připraven na rychlou reakci v případě, že soupeři něco nejde. Bologna se navíc bude muset zřejmě obejít bez Domenica Maietty, který se v minulém kole zranil. Dále jsou mimo hru Torosidis, Keita a Falletti.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Laurini, Pezzella, Astori, Biraghi - Badelj, Veretout - Chiesa, Benassi, Théréau - Simeone
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Krafth, De Maio, Helander, Masina - Taider, Donsah, Poli - Verdi, Destro, Krejčí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.29 - 6.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Hellas Verona  (sobota 20:45)
Sobotní večer patří v Itálii duelu domácí AS Řím s Hellasem Verona. Vlci v rámci ligy mohli týden odpočívat, ale nouzi o akci neměli díky vstupu do Ligy mistrů. Na Stadio Olimpico se nyní vrací několik bývalých hráčů AS, teď však s úmyslem odvézt si tři body.

Nový Řím zatím startuje rozpačitě. Řím bez Luciana Spallettiho, bez kapitána Francesca Tottiho coby hráče nebo opor jako Mohamed Salah a Antonio Rüdiger. Letošní Řím je jiný a jak bývá u trenéra Eusebia Di Francesca v jeho trenérské kariéře zvykem, začátky jeho angažmá nejsou zrovna ideální. Poslední soutěžní utkání navíc ukázalo, že změna rozestavení, která se ještě nedávno zdála jako vyloučená, není vůbec špatným nápadem.

AS Řím o víkendu nehrálo kvůli špatnému počasí, které donutilo příslušné autority dbát na ochranu obyvatel, takže proti janovské Sampdorii se AS nepostavilo. Bylo tedy dostatečně odpočinuté na to, aby čelilo mnohem zásadnějšímu a zuřivějšímu soupeři. Tím bylo Atlético Madrid, které v rámci prvního kola skupiny Ligy mistrů přijelo navštívit Věčné město. Vlci při jeho útocích hodně trpěli a sami neměli mnoho šancí, ale výsledný bod s čistým kontem proti rozjetému Atléticu rozhodně není špatným výsledkem.

V utkání bylo evidentní, že Edin Džeko je až příliš osamocen na hrotu útoku, že mu až příliš schází Mohamed Salah a že Radja Nainggolan stažený z pozice trequartisty do středu pole je tak trochu nevyužitý. I proto trenér Di Francesco přemítá o tom, že by bylo vhodnější změnit jeho oblíbené rozestavení 4-3-3. V době, kdy hrálo AS proti Atléticu se třemi stopery, si paradoxně vytvářelo víc šancí. Navíc ani Patrik Schick není ryzím křídlem.

Druhým světlým bodem této pauzy je jednak fakt, že se minule nikdo nevykartoval, ale naopak se někteří hráči stihli uzdravit. To platí především o Alessandru Florenzim, který je připraven odehrát celé utkání bez větších potíží. Připojit by se k němu měl konečně také Patrik Schick, který na svou premiéru stále teprve čeká. Šanci by rádi dostali také Pellegrini s Gersonem a blíže kompletnímu uzdravení je také pravý bek Rick Karsdorp.

Edin Džeko před zápasem s Hellasem zmínil: "Myslím, že bod je dobrým výsledkem. Ne sice po herní stránce, ale když si vezmete, proti komu jsme hráli, tak výsledkově můžeme být spokojeni. Stále máme před sebou dlouhou cestu, než se dostaneme do formy, ale vidíme na sobě zlepšení. Jsme na správné cestě, ale chce to čas a maximální nasazení. Tento rok pro mě bude určitě těžší stát se králem střelců," míní Džeko.

Hellas Verona se do první ligy vrací po pouhé roční odmlce, takže se diváci nejen ve středověké Veroně mohou těšit na další derby. Fanoušci Hellasu ale mnoho důvodů k radosti rozhodně nemají. Po třech kolech Hellas stále čeká na první výhru a co ho trápí nejvíc, je velmi špatná obranná činnost. Hellas Verona dostal za dosud odehraná tři kola už osm branek, což z něj dělá nejprůchodnější mužstvo v lize.

Remíza s Crotone, které je podobně ohroženo sestupem, vyvolala alespoň náznaky zlepšení. Ty ale rázně smetlo minulé kolo, ve kterém Hellas dostal pět branek od Fialek! Teď by Hellas nutně potřeboval psychickou vzpruhu a spoléhá při tom právě na hráče, kteří mají k AS Řím blízko. Těmi jsou Daniele Verde a především Alessio Cerci, který by měl být ofenzivním tahounem spolu s Keanem a Pazzinim.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Juan Jesus, Manolas, Kolarov - Nainggolan, Gonalons, Pellegrini - Defrel, Džeko, El Shaarawy
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Caceres, Ferrari, Heurtaux, Souprayen - Zuculini, Buchel - Romulo, Bessa, Verde - Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.35 - 14.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC330010:29
2.SSC Neapol33009:29
3.Inter Milán33008:19
4.SS Lazio32106:27
5.Turín FC32105:17
6.UC Sampdoria22004:26
7.AC Milán32016:56
8.SPAL 201331113:44
9.Bologna FC31112:44
10.ACF Fiorentina31026:53
11.Udinese Calcio31024:53
12.AS Řím21012:33
13.Atalanta Bergamo31023:53
14.Chievo Verona31023:63
15.Cagliari Calcio31022:53
16.Janov CFC30122:51
17.US Sassuolo30121:51
18.FC Crotone30120:41
19.Hellas Verona30121:81
20.Benevento Calcio30031:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (339)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele