Serie A - preview 3. kola

31.08.2018, 08:17, aktualizováno 02.09.2018, 09:08
Previews
Pořad zápasů italské Serie A je jako obvykle nabitý. Otevře ho v 18 hodin souboj Fiorentiny s Udine, následuje šest zápasů, z nichž zřejmě nejzajímavější je duel Sampdorie Janov s Neapolí, dále se utkají Lazio s Frosinone, Chievo s Empoli, Atalanta hostí Cagliari, Sassuolo si to rozdá s Janovem a Turín přivítá doma Spal...
ACF Fiorentina - Udinese Calcio  (neděle 18:00)
V neděli v podvečer se doma opět představí Fiorentina a její fanoušci budou doufat, že hráči zopakují výkon z minulého kola. Ofenzivní smršť může očekávat Udinese, které pod vedením nového trenéra rovněž dělá pokroky.

V rámci prvního kola se ještě Viola nemohla představit a její utkání bylo posunuto, ale o to větší radost mohli její fanoušci mít v kole minulém. Fiorentina předvedla vynikající představení založené na jednoduchém a efektivním útoku, kterým naprosto rozebrala obranu soupeře. Tím nešťastníkem bylo Chievo, které si po utkání s Juventusem věřilo. A byla to chyba, neboť Chievo dostalo od Violy dokonce šest branek!

Festival akcí a vstřelených branek ukázal, v jak dobrém rozpoložení se nyní toskánská pýcha nachází. I přesto, že klub v létě potkal nejeden odchod důležitých hráčů, se zdá, že noví hráči perfektně sedí do systému i herní filozofie. Mladé trio útočníků Chiesa, Simeone a Pjaca vzbuzuje respekt a navíc je podporováno zajímavými hráči jako Gerson nebo Benassi. Obrovský potenciál vidí v týmu také někdejší hráč Fiorentiny Ezio Sella.

"Fiorentina nakoupila velmi dobré a zajímavé hráče, kteří sedí do profilu týmu a do hry, kterou chce trenér Pioli praktikovat. Působí sehraně a v útoku velmi nebezpečně. Věřím, že tato Fiorentina je silnější než v minulém roce. Podle mého názoru bude bojovat o Evropskou ligu a rozhodně nebude pro nikoho snadným soupeřem."

Trenéra Pioliho může těšit také fakt, že do hry může povolat prakticky všechny opory. Mimo hru jsou jen karetní hříšník Jordan Veretout a také Kevin Mirallas, který je lehce zraněn. Karty z minulých zápasů nepustí do hry Mandragoru z Udinese a zraněni jsou jeho spoluhráči Balić, Badu a Ingelsson.

Udinese rovněž zažívá příliš nových hráčů a zejména si zvyká na filozofii nového trenéra. Julio Velazquez zatím působí velmi dobře, jeho tým vyznává ofenzivní styl fotbalu a ani obrana nevypadá špatně. Naposledy stačil Udinese ke třem bodům jen jeden gól, o který se postaral útočník Rodrigo De Paul. A protože obrana vydržela nápor Sampdorie Janov, tři body byly doma.

Během posledních dní přestupového léta navíc Udinese solidně rozšířilo kádr a zkvalitnilo lavičku, takže by se mohla prodloužit i jeho výdrž. Fiorentina ale bude pro Udinese a jeho obranu opravdu velkým testem.

Stoper Samir v rozhovoru pro oficiální stránky klubu zmínil: "Fiorentina je vynikající tým, který v minulém kole ukázal velký potenciál. Budeme muset být hodně všímaví a flexibilní, abychom dokázali eliminovat jejich silné stránky. Stačí jedna chyba a Fiorentina ji umí rychle potrestat. Jsem ale přesvědčen, že máme dostatek odvahy i kvality na to, abychom získali body," věří zkušený obránce Bianconeri.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenković, Pezzella, Vitor Hugo, Biraghi - Gerson, Edimilson, Benassi - Chiesa, Simeone, Eysseric
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Stryger, Nuytinck, Troost-Ekong, Samir - Behrami, Fofana - Barák, De Paul, Machis - Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.19 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Cagliari Calcio  (neděle 20:30)
Atalanta Bergamo má za sebou hodně náročný program a ačkoli se to na herním projevu zase tak nepodepisuje, tři poslední duely už Bergamaschi nevyhráli. Dalším soupeřem, který je bude chtít obrat o sílu i body, bude Cagliari Calcio.

Už ve třech soutěžních utkáních se Atalanta musela spokojit s výsledkem bez výhry. Po úvodní kanonádě přišla na řadu remíza s Kodaní a následně také ligová remíza s AS Řím. Nutno ale podotknout, že v hodně okleštěné sestavě předvedli mladíci z Bergama vynikající formu a i proti kvalitnějšímu soupeři dokázali hrát výborně. Pouze ke konci utkání hosté ztratili koncentraci a lépe hrající soupeř v závěru vyrovnal.

Hráči Atalanty se totiž soustředili na utkání Evropské ligy. Doma nezačala nejlépe, třebaže šancí měli požehnaně. A odveta v Parkenu nebyla jiná. Rovněž zde Atalanta hrála velmi koncentrovaně a její převaha byla znát. Gól ale domácímu týmu nedala a to nakonec rozhodlo. Kodaň přemohla hosty z Bergama na penalty a radovala se z postupu. Atalantě zbyly oči pro pláč, skončila těsně před branami EL.

Trenéra Gasperiniho to samozřejmě mrzelo. Ale i on ví, že není čas litovat zahozených šancí. "Samozřejmě nás porážka hodně bolí, měli jsme na postup. Jenže jsme nevyužili naše šance a soupeř naopak ano. Nedá se a tím už nic dělat. Teď potřebujeme sebrat všechny síly a vymyslet, jak zlepšit naše výsledky. Nehrajeme špatně, ale ke konci utkání nám docházejí síly. Teď nás čeká Cagliari a to bude velmi náročným soupeřem,” nepochybuje zkušený trenér.

Joao Pedro je stále mimo hru kvůli diskvalifikaci a Cagliari si musí zvyknout na život bez něj. Lehké zranění pak trápí dvojici Ceppitelli a Castro. V dresu Atalanty se dost možná nepředstaví jen Josip Iličić, jehož od úvodu sezony limitují zranění. Kromě něj má ale trenér Gasperini k dispozici kompletní kádr.

Cagliari zatím stále hledá formu. Houževnatý celek ze Sardinie si zatím v této sezoně připsal jen jeden bod, konkrétně v minulém kole. To první mu moc nevyšlo a trochu překvapivě prohrál s nováčkem z Empoli. Reputaci si alespoň částečně napravil v minulém utkání proti Sassuolu.

V hodně dramatickém utkání se spolehl především na dva zásahy střelce Leonarda Pavolettiho, ale ani ty nakonec nestačily. V nastaveném čase druhé půle se totiž prosadil hostující záložník Kevin-Prince Boateng, který skóroval z penalty nařízené v 9. minutě nastavení! To byla pro domácí nadšence hodně studená sprcha.

Hodně mrzela i zkušeného obránce Daria Srnu. "Velmi nás mrzí způsob, jakým jsme přišli o všechny tři body. Podle mého názoru se penalta pískat vůbec neměla. Dostat vyrovnávací branku takhle pozdě je vždycky hodně těžké. Musíme se s tím ale vyrovnat, koneckonců to byla naše chyba, že jsme inkasovali tak pozdě. Máme na čem pracovat a věřím, že v příštím utkání ukážeme větší charakter. Proti Atalantě to bude náročné, ale dáme do toho všechno."

Cagliari s Atalantou sehrálo už několik duelů a trochu překvapivě se právě v posledních letech, kdy se Atalanta drápe dlouhodobě nahoru, daří více Cagliari. Dvě poslední utkání sardinský celek vyhrál a celkově je vzájemná bilance hodně vyrovnaná.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Tolói, Mancini, Masiello - Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens - Rigoni, Barrow, Gómez
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Srna, Pisacane, Romagna, Lykogiannis - Barella, Cigarini, Ionita - Sau - Pavoletti, Farias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.97 - 7.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Empoli FC  (neděle 20:30)
Chievu se zatím v novém ročníku vůbec nedaří a nenasbíralo ještě ani jeden bod. O nápravu ser pokusí na domácí půdě již v neděli večer, kdy se jejím hostem stane nováček z Empoli. Ten naopak působí velmi sympaticky.

Veronský celek v novém ročníku překvapuje, ale rozhodně ne v pozitivním slova smyslu. Za první dvě kola si Chievo nepřipsalo ani jeden bod a jeho výkony byly nevídaně špatné. V rámci premiéry doma podlehlo Juventusu a po těsné porážce mělo ještě důvod k optimismu. Ten však vzal za své v momentě, kdy skončilo utkání minulého kola.

Mussi Volanti naprosto nestačili na Fiorentinu a dostali od ní šest branek! Naprostý debakl obrany jindy vyhlášeného bojovníka nečekali snad ani fanoušci soupeře. Jediným sympatickým momentem bylo děkovné gesto skórujícího Nenada Tomoviće, který dal vzpomenout na zesnulého kapitána Violy Davida Astoriho. I samotní hráči dobře vědí, že podobný scénář zápasu se už nesmí opakovat.

Zkušený záložník Ivan Radovanović po zápase prohlásil: "Tohle byl možná nejhorší výkon, jaký si z naší strany pamatuji. Nemělo to nic společného s tím, co se učíme, co děláme na trénincích nebo s tím, jak se chceme prezentovat. Byla to katastrofální podívaná a už nikdy se tohle nesmí stát. Dělali jsme šílené chyby, které jsem dřív neviděl. Nic nám nevycházelo. Věřím ale, že se nám podaří obrátit list a proti Empoli ukážeme mnohem lepší tvář."

Chievo je poslední a dostalo už devět branek. I na to se Empoli může těšit, protože jeho herní projev je velmi působivý. Empoli si doma poradilo s Cagliari a ani v minulém kole to nebylo špatné. Toskánský tým však zaspal začátek utkání a brzy s Janovem prohrával o dvě branky, což ani korigující branka Samuela Mráze nezměnila.

Trenér Aurelio Andreazzoli ale dokázal týmu vtisknout nějakou tvář a z Empoli je hodně nepříjemný soupeř. Empoli navíc nemusí trápit takové absence jako Chievo. Tomu totiž chybí Sorrentino, Cesar, Hetemaj a Cacciatore, zatímco hostující Empoli postrádá jen dvojici hráčů Rodrigueze s Maiettou.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Seculin - Depaoli, Bani, Rossettini, Tomović - Rigoni, Radovanović, Obi - Giaccherini, Stepiński, Birsa
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Di Lorenzo, Rasmussen, Silvestre, Antonelli - Acquah, Bennacer, Krunić - Zajc - La Gumina, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.22 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Frosinone Calcio  (neděle 20:30)
Lazio mělo v prvních dvou kolech velmi těžký los, ale tentokrát na jeho půdu zavítá o poznání hratelnější soupeř - Frosinone. Pokud chtějí Biancocelesti získat tři body, nesmějí nic podcenit. Nováček Serie A zatím získal jeden bod, za bezbrankovou remízu.

Favorit zápasu je jasný. Lazio loni obsadilo pátou příčku, když jen tak tak nepostoupilo do Ligy mistrů, zatímco Frosinone je nováčkem. Podobná sezona se od Inzaghiho svěřenců čeká i tentokrát, i když začátek sezony mělo Lazio velmi obtížný.

V prvním kole Neapol a ve druhém Juventus. Lazio v ani v jednom zápase nebodovalo a není divu, že je v tabulce předposlední. To však chce v zápase s Frosinone změnit a jakýkoliv jiný výsledek, než výhra Římanů by bylo velkým překvapením.

Lazio se krom domácí soutěže může těšit i na Evropskou ligu. Páteční los mu přiřadil těžké soupeře - posledního finalistu Olympique Marseille, vítěze německého Pokalu Eintracht Frankfurt a kyperský Apollon Limasol.

Frosinone samozřejmě Evropskou ligu hrát nebude. Jeho hlavním cílem je pro tuto sezonu záchrana. Nováček nezačal zrovna ideálně, na Atalantě Bergamo prohrál vysoko 0:4 a o týden později remizoval 0:0 s Boloňou. Trenér Longo však doufá, že jeho tým je schopný Lazio zaskočit a uhrát s ním dobrý výsledek. Za největší nebezpečí považuje útočníka Cira Immobileho, který se hodně pohybuje na ofsajdové hranici a může kdykoliv udeřit.

Na Stadio Olimpico se určitě nepředstaví zraněné trio Beriša, Luiz Felipe a Lukaku, kteří laborují se zraněním. Hostující trenér Longo je na tom ještě hůře, protože k dispozici nemá Paganiniho, Hallfredssona, Goriho, Dionisiho, Ciofaniho a Campbella.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Wallace, Acerbi, Radu - Marušić, Parolo, Leiva, Milinković-Savić, Lulić - L.Alberto - Immobile
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Brighenti, Salamon, Krajnc - Zampano, Chibsah, Maiello, Crisetig, Molinaro - Ciano, Perica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.22 - 15.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - SSC Neapol  (neděle 20:30)
Carlo Ancelotti by se svou Neapolí asi už konečně rád zažil utkání, ve kterém bude jeho tým dominovat a zároveň nebude prohrávat. Další šance se mu naskýtá v Janově, kde jej bude hostit domácí Sampdoria. Ta totiž mnoho štěstí zatím nepotkala.

Neapol je v prvních dvou duelech týmem dvou tváří. Pravda, měla před sebou hodně těžké konkurenty. Ti ale vždy zvládli lépe úvod utkání a zpravidla nad Partenopei vedli. Lazio jen o branku, v minulém kole AC Milán hned o dvě branky. Tou dobou to s Neapolí vždy vypadalo hodně špatně. Jenže druhé poločasy má Neapol zkrátka famózní.

Proti Laziu se jí povedlo otočit výsledek na 2:1 a v minulém kole ukázala ještě větší chuť do boje. Druhou brankou Piotra Zielińskiho Neapol srovnala duel s Milánem a deset minut před koncem proměnil převahu ve vítěznou trefu Belgičan Dries Mertens. I díky tomu brala Neapol tři body a dál baví svoje fanoušky. Změny oproti loňské Neapoli za Maurizia Sarriho jsou evidentní.

Všímá si jich například známý žurnalista Mario Sconcerti, který v rozhovoru pro TMW uvedl: "Neapol je v mnohém jiná oproti minulému ročníku. Trenér Ancelotti méně sází na organizovanost až do detailu, hra nepůsobí tak svázaně geometricky. Mnohem větší prostor je pak pro hráče s dobrou technikou a větším talentem. Postupně si určitě sedne více i obrana, která zatím inkasuje poměrně hodně branek."

Neapol se Sampdorií sehrála už mnoho bitev a většinou byli úspěšnější hráči Partenopei. Pět posledních utkání v řadě vyhráli a naposledy na Dorii nestačili před více než osmi lety. Za dlouhých jedenáct let vyhrála Sampdoria Janov jen dvakrát a není příliš pravděpodobné, že by se teď mělo něco měnit.

Oba trenéři musí trochu improvizovat, neboť ani jeden z nich nemá k dispozici kompletní kádr. Marco Giampaolo nemůže do hry nasadit trio Regini, Praet a Tavares, neboť jsou všichni tři zranění. A stejné důvody nepustí do hry na opačné straně ani čtveřici Ruiz, Ghoulam, Meret či Younes, což je pro Neapol zejména v prvních dvou případech velká ztráta.

Sampdoria se stále tak trochu vzpamatovává z tragédie, která janovské obyvatele nedávno postihla při zhroucení mostu Morandi. První kolo bylo pro oba týmy z Janova odložené, druhé pak mnohem lépe zvládli Ballardiniho Gifové. Doria nehrála v minulém kole vyloženě špatně, ale osudnou se jí stala devátá minuta a branka Rodriga De Paula. Na ni po zbytek celého utkání nedokázala Doria nijak reagovat, i když šancí měla dostatek.

Tři body proto bralo lépe hrající Udinese, které útočníky Dorie nepustilo k oslavám žádného gólu. V tuto chvíli jí proto patří průběžné osmnácté místo, z něhož se bude chtít janovský celek co nejrychleji zase vyškrábat nahoru. Zavedený model trenéra Giampaola k tomu ale možná nepovede, jak říká někdejší hráč Bruno Pizzul.

"Proti Udinese nefungovalo téměř nic za celou první půli. Zažil jsem jen málo horších prvních poločasů. Věci se začaly měnit k lepšímu až v době, kdy trenér Giampaolo zareagoval na špatný výkon a nasadil nové hráče. S jejich příchodem vypadala Sampdoria mnohem živějším dojmem a začala hrát. Takové chyby, jakých se Doria dopustila na úvod, se proti Neapoli nesmí stávat. Pokud se jich hráči vyvarují, mohli by mít šanci na dobrý výsledek."
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Sala, Colley, Tonelli, Murru - Linetty, Ekdal, Jankto - Ramírez - Quagliarella, Defrel
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Allan, Hamšík, Zieliński - Callejon, Milik, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.57 - 4.50 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - Janov CFC  (neděle 20:30)
Po druhé v sezoně se na stadionu Cittá del Tricolore představí domácí Sassuolo, které hostí FC Janov. Minulou sezonu padla v obou vzájemných duelech jen jedna branka a z domácí výhry se tenkrát radoval Janov. Fanoušci obou táborů doufají, že týmy tentokráte předvedou ofenzivnější podívanou.

Zvláště když se jim v začátku sezony poměrně daří. Ano, Janov odehrál teprve jedno ligové utkání, ale s Empoli předvedl dobrý výkon a zvítězil 2:1. Pak ještě triumfoval v Coppa Italia s Lecce (4:0). Sassuolo si zase připsalo další skalp Interu Milán, aby o týden později získalo bod ze Sardínie (2:2 s Cagliari).

Sassuolo zatím pod trenérem De Zerbim šlape, přitom před sezonou to byla jedna velká neznámá. Do týmu však skvěle zapadly nové akvizice jako Manuel Locatelli či ještě lépe Kevin-Prince Boateng.

Vzájemné zápasy obou týmů nabízejí vyrovnanou statistiku. Jak už bylo řečeno, loni v obou zápasech padl dohromady jediný gól. Výhru Janova na Luigi Ferraris zařídil Andrej Galabinov. Za poslední tři roky padá v těchto zápasech celkově málo gólů. Čím víc se však vracíme do historie, tím více branek padalo. V roce 2014 a 2015 padlo v jednom zápase shodně šest branek! S podobnými hody by byli fanoušci Sassuola i Janova jistě spokojeni.

Týmu Neroverdi budou scházet zkušení Peluso, Magnanelli a Marlon. První dva jmenovaní mají zdravotní potíže, zatímco u Marlona se jedná o trest. Tři hráče postrádá i FC Janov. Se zraněními laborují Sandro, Gunter a Romero.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Magnani, Ferrari, Rogério - Bourabia, Locatelli, Duncan - Berardi, Boateng, Di Francesco
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Biraschi, Spolli, Zukanovič, Lazovič - Romulo, Hiljemark, Criscito - Panděv - Piatek, Kouamé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.18 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - SPAL 2013  (neděle 20:30)
SPAL na začátku sezony předvádí perfektní výkony a jeho fanoušci mohou být naprosto spokojení. Dalším adeptem, který se pokusí obrat SPAL o body, bude FC Turín. Domácí Býci sice hrají velmi dobře, ale často mají smůlu.

V Itálii je v tuto chvíli jen jeden jediný tým, který ještě neinkasoval. Už dvě kola drží na svém kontě nulu v kolonce obdržených branek. Nejpřekvapivější ale je to, že se nejedná o Juventus, AC Milán nebo Neapol. Tím týmem je SPAL. Ten SPAL, který tradičně bojuje o záchranu do posledních kol, pokud už tedy startuje v první lize.

Pod vedením trenéra Fabia Sempliciho ale ve dvou duelech SPAL ještě ani jednou neprohrál a neinkasoval. K oběma výhrám mu vždy stačila jen jediná vstřelená branka. Naposledy proti Parmě se o ni postaral Mirko Antenucci a ani Parma s novými akvizicemi nedokázala obranu z Ferrary reálně ohrozit. Obrana je v calciu hodně klíčová a ví to i trenér Semplici.

"Máme za sebou jen dvě kola, takže nic nechci přeceňovat. Občas se stává, že nějaký nováček vystřelí vzhůru, ale po chvíli mu dojde nadšení i síly a bojuje o záchranu. To se samozřejmě může stát i nám. Klíčem je, abychom si užívali každý jednotlivý zápas, na každý se připravili maximálně a dělali postupné kroky. Turín bude hodně nebezpečný, musíme se připravit na obrovský nápor."

Pravdu má v tom, že současný Turín vůbec nehraje špatný fotbal a pro mnoho soupeřů je jeho neustálé napadání hodně nepříjemné, někdy až vysilující. Navíc se ještě pořádně do formy nedostaly dva klíčové elementy, které výtečně zapadají do stylu trenéra Waltera Mazzarriho - nové posily Roberto Soriano a Simone Zaza.

I bez nich ale Turín ukázal, že je hodně nebezpečný. Nejprve smolně nestačil na AS Řím, přestože si mohl po utkání stěžovat na výroky sudího. V minulém kole nechytil začátek utkání proti Interu Milán, ale ani za stavu 2:0 se nevzdal. Výsledkem byla zlepšená hra a konečná remíza 2:2 po výkonu, za který se Turín rozhodně nemusel stydět.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, N'Koulou, Moretti, De Silvestri - Soriano, Rincón, Meïte, Berenguer - Belotti, Iago Falqué
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Cionek, Vicari, Felipe, Lazzari - Schiattarella, Valdifiori, Kurtić, Costa - Antenucci, Petagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.89 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Inter Milán  (sobota 18:00)
V sobotu podvečer se na stadionu Renato Dall'Ara střetnou dvě prozatímní zklamání. Boloňa pod Filippem Inzaghim dosud neskórovala a má jen jeden bod, tedy stejně jako Inter Milán. Od posílených Nerazzurri se přitom očekávalo mnohem víc.

Luciano Spalletti chtěl a očekával šest bodů. Proti Sassuolu a Turínu to zkrátka nemělo být jinak. Tým s milionovými akvizicemi však zklamal. Na Sassuolu prohrál a o týden později doma s Granatou neudržel dvoubrankové vedení. "Je to začátek, který jsme nečekali, ale jsou zase jsou to jen dva zápasy. Chci o výsledcích mluvit až příští rok na konci května," nechal se slyšet generální ředitel Alessandro Antonello, jenž byl ve čtvrtek přítomen na losovacím ceremoniálu Ligy mistrů. Inter se do milionářské soutěže kvalifikoval ze čtvrtého místa, po několika letech.

"Nemáme žádné pevně stanovené cíle ani limity. Chceme ve všech zápasech předvést to nejlepší a ukázat, že Inter je zpátky tam, kam patří. Jsme poslední italský tým, který Ligu mistrů vyhrál a musíme hrát s pocitem hrdosti, který dres nosíme," dodal Antonello. Inter byl nalosován do skupiny s Barcelonou, Tottenhamem a PSV Eindhoven. Ještě než se Liga mistrů rozjede, čekají Inter důležité ligové zápasy.

Ještě o něco hůře si vede Boloňa. Severoitalský celek má sice stejně jako Inter jeden bod za remízu, ovšem tu uhrál s Frosinone, navíc bez branek. Střelecky vyšel na prázdno i v prvním zápase proti SPALu, kterému podlehl nejtěsnějším rozdílem. Filippo Inzaghi tak nezačal svojí štaci na lavičce Rossoblu zrovna optimálně a do dalších zápasů mají jeho svěřenci na čem pracovat.

Ve třetím kole jí doma čeká Inter Milán, který nedokázala přes pět let porazit. V minulé sezoně doma s Nerazzurri remizovali a v Miláně prohráli.

Proti svému někdejšímu zaměstnavateli nebude moci nastoupit Rodrigo Palacio, argentinský útočník je na seznamu zraněných, stejně jako Paz, Valencia, Donsah a Da Costa. Inter je oproti tomu téměř kompletní, výjimku tvoří zraněný Asamoah.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - González, Danilo, Helander - Mattiello, Poli, Pulgar, Džemaili, Dijks - Destro, Falcinelli
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, De Vrij, Škriniar - Vršaljko, Vecino, Brožovič, Dalbert, Nainggolan - Perišič - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.84 - 3.17 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma Calcio - Juventus FC  (sobota 20:30)
Po letech strádání se Parma opět může těšit na zvučné domácí soupeře. Ve třetím kole zavítá na její půdu ten nejzvučnější - Juventus. Všichni očekávají, že se konečně prosadí Cristiano Ronaldo, ale dokáže Parma překvapit a Starou dámu zaskočit? V historii se Juventusu na Ennio Tardini příliš nedařilo.

"V Parmě Juventus často ztrácel. Historicky to není naše oblíbené místo. Pro každý tým existují místa, kde trpíte a pro Juventus je to stadion Ennia Tardiniho," prohlásil na webových stránkách klubu kouč Massimilliano Allegri. Parma naposledy hostila Juventus v dubnu 2015. Už tehdy Stará dáma kralovala Apeninskému poloostrovu, což platí i nadále a na Ennio Tardini prohrála 0:1.

Zatím to Parmě příliš nejde. Doma si sice rozdělila body s Udinese, ale pak ztratila dost možná důležitý zápas se SPALem. Ze dvou zápasů má tak pouze bod, ale Serie A je teprve na svém začátku.

Juventus se nadřel v prvním kole, v tom druhém už nenechal nikoho na pochybách a Lazio pohodlně porazil 2:0. Přitom právě římský celek loňskou sezonu Juventusu několikrát překazil plány, tentokrát ale nestačil. Všichni zatím marně čekají na první ligový gól největší hvězdy Cristiana Ronalda, i bez jeho gólového příspěvku ale Stará dáma vítězí a má plný počet bodů.

Massimilliano Allegri však vidí prostor ke zlepšení, pokud chce Juventus znovu obhájit titul. "Abychom vyhráli Scudetto, musíme letos pracovat ještě lépe. Týmy se vyrovnávají, jdou nahoru, například Inter je silný, Neapol má vítězného trenéra, Řím se obnovil a nezapomínejme ani na týmy jako Atalanta nebo Fiorentina, které bude velmi obtížné porazit."

Vedle Scudetta je Juventus rovněž jedním z největších kandidátů na vítězství v Lize mistrů. Čtvrteční los byl k italskému mistrovi hodně krutý a do skupiny mu nadělil Manchester United, Valencii a Young Boys Bern.

Parma má v začátcích sezony velké problémy s marodkou. Trenér D'Aversa nemůže počítat s Bastonim, Cicirettim, Dezim, Munarim, Sierraltou, Scozzarellou i ex-sparťanem Biabianym. Aby toho nebylo málo, tak trest si odpykává Calaió. Do karet Juventusu hraje i fakt, že právě jeho kádr je takřka kompletní. Jedinou absenci znamená Spinazzola, který však není členem Allegriho základní jedenáctky.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, Bruno Alvés, Gagliolo, Gobbi - Grassi, Stulac, Barillá - Di Gaudío, Inglese, Da Cruz
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Can, Pjanič - Cuadrado, Dybala, Douglas Costa - C.Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.60 - 6.44 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - AS Řím  (pátek 20:30)
Netradičně už v pátek se v Itálii odehraje velký šlágr mezi AC Milán a AS Řím. Rossoneri před týdnem vstoupili do nového ročníku porážkou a v prvním domácím zápase je čeká další obtížný soupeř. S AS Řím loni na San Siru padli, ovšem letos v únoru vše odčinili výhrou v italské metropoli.

Hodně hořkou porážku musel před týdnem skousnout AC Milán. V Neapoli vedl po změně stran už 2:0, ale výsledek nedokázal udržet a nakonec prohrál 2:3. Trenér Gennaro Gattuso chce proti Římu vidět dobrý výkon po celých devadesát minut, jinak jeho tým znovu doplatí na sílu soupeře. "Řím se hodně změnil a my musíme věřit v to, co děláme. Do zápasu jdeme z porážky, která hodně bolí, ale trénovali jsme s velkou intenzitou. Chci vidět těch 55 minut, které jsme hráli v Neapol, nesmíme všechno zahodit. Musíme zlepšit herní projev, musíme zůstat v závodu, nemůžeme to zítra vzdát. Budeme hrát doma a musíme hrát celých 95 minut," nabádal své svěřence k maximální koncentraci trenér Gennaro Gattuso.

Pro Milán to bude teprve druhé ligové utkání. První domácí zápas s Janovem byl odložen. Dnes na Milán čeká rovněž losování základních skupin Evropské ligy. Slavný celek vinou hubených let ztratil koeficient a v pro nasazení bude až ve druhém výkonnostním koši.

Losování už má naopak za sebou AS Řím. V Lize mistrů se ocitl ve společnosti Realu Madrid, CSKA Moskva a Viktorie Plzeň. Loňský semifinalista bude mít jediný úkol, postoupit do další fáze.

AS Řím má zatím ze dvou zápasu čtyři body.Zvítězil v Turíně, ale doma s Atalantou Bergamo se překvapivě nadřel, aby vůbec získal bod. Vlci totiž prohrávali s Bergamaschi už 1:3, ale nakonec dotáhli výsledek do nerozhodného konce. S výkonem soupeře i vlastních hráčů byl hodně překvapen trenér Eusébio Di Francesco: "Abych byl upřímný, tak jsem to nečekal. Měli jsme na přípravu o den víc, protože jsme hráli v pondělí, ale moji hráči nebyli v nejlepším rozpoložení. Naštěstí jsme nakonec vydřeli alespoň bod. Vtipné na tom je, že jsme toho naběhali stejně jako oni, ovšem my neběhali dobře. Teď chci vidět skvělou reakci proti AC Milán."

Zatím pouze jako střídající hráč zasáhl do všech utkání Patrik Schick, jenž měl dobrou přípravu, ale v ostrém soutěžním zápase se i vinou málo strávéného času na hrací ploše neprosadil. "Schick je skvělý hráč se specifickými dovednostmi. Mohl by začít od začátku nebo pokračovat jako střídající hráč. V posledním zápase měl nějaké dobré šance," odpověděl mlživě Eusébio Di Francesco.

AC Milán nemůže počítat s Contim, Zapatou, Strinićem a Montolivem, neboť všichni laborují se zraněním. Na druhou stranu do sestavy se vrací klíčový záložník Hakan Calhanoglu, který v předchozím duelu s Neapolí absentoval. Také Římané nepřicestovali na sever Itálie v kompletním složení. Do hry se neapojí Florenzi, Perotti a Nura.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnaruma - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Bíglia, Bonaventura - Suso, Calhanoglu, Higuaín
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Olsen - Karsdorp, Fazio, Manolas, Kolarov - N'Zonzo, De Rossi - Schick, Pastore, El Shaarawy - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.51 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC22005:26
2.SSC Neapol22005:36
3.SPAL 201322002:06
4.Atalanta Bergamo21107:34
5.AS Řím21104:34
6.Udinese Calcio21103:24
 US Sassuolo21103:24
8.ACF Fiorentina11006:13
9.Empoli FC21013:23
10.Janov CFC11002:13
11.Inter Milán20112:31
 Parma Calcio20112:31
 Turín FC20112:31
14.Bologna FC20110:11
15.Cagliari Calcio20112:41
16.Frosinone Calcio20110:41
17.AC Milán10012:30
18.UC Sampdoria10010:10
19.SS Lazio20021:40
20.Chievo Verona20023:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (495)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele