Serie A - preview 25. kola

11.02.2016, 10:09, aktualizováno 14.02.2016, 08:52
Previews
AC Milán vyzve Janov, Udinese si to rozdá s Bolognou, Sampdoria pro změnu s Atalantou a Turín zajíždí do Palerma. Fiorentina ve večerních hodinách poměří síly s Interem...
AC Milán - Janov CFC  (neděle 12:30)
V rámci 25.kole zavítá do Milána tradiční soupeř a v poslední době pro AC velmi neoblíbený FC Janov. Grifové dokázali Milán třikrát v řadě porazit a pro body si nehledě na umístění v tabulce pojedou i tentokrát. AC Milán sice šest kol v řadě neprohrál, ale před týdnem doma zbytečně ztratil dva body s Udinese.

Není tajemstvím, že Milán i Janov mají mezi sebou nadstardadní vztahy. Oba týmy spolu aktivně spolupracují na přestupovém trhu a velká část současných hráču Milána i Janova oblékala ten i ten dres. Jenom namátkou Antonelli, Kucka, Bertolacci, Niang, Cerci a Suso, ti všichni jsou spojeni s oběma celkami. Na San Siru tak dojde k pikantnímu střetnutí.

AC Milán se podle výsledků, ale i slov trenéra Siniši Mihajloviče zlepšuje. Šest kol v řadě sice neprohrál, ale v posledním kole přeci jenom ztratil. Po výhře nad Interem a Palermem se doma očekávaly tři body, jenomže na branku Armera stihl na začátku druhého dějství odpovědět pouze Niang a Milán s Udine jen remizoval 1:1.

Janov v poslední době zaznamenal herní zlepšení, ale trápí se v koncovce. Tři zápasy v řadě nedokázal vstřelit gól a bral jen dva body za výsledky 0:0 s Fiorentinou a Laziem. Šancí měl přitom jako máku a kdyby alespoň jednu z nich proměnil, mohl si vést lépe a být na jiném, než šestnáctém místě. Grifové mají na sestupové pozice šestibodový náskok a rozhodně nemohou být v klidu. Na milánském San Siru by potřebovali bodovat a to by nemusel být nereálný cíl.

Vzájemná bilance sice hovoří lépe pro AC, ale to platí pro starší období. Aktuálně Rossoneri třikrát v řadě s Janovem prohráli a nebudou to mít jednoduché ani tentokrát. Milánu budou chybět Mexés, Diego López, Ely a Kucka. Janovu zase Pavoletti, Ansaldi a suspendovaný Rincón.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli - Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura - Bacca, Balotelli
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Burdisso, De Maio - Fiamozzi, Rigoni, Džemaili, Gabriel Silva - Suso, Matavž, Laxalt
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Bologna FC  (neděle 15:00)
Udinese naposledy v Boloni vyhrálo, ale tehdy ještě hosty nevedl Roberto Donadoni. Od doby, kdy někdejší kouč italské reprezentace převzal Rossoblu se hodně změnilo. Boloňa díky skvělým výsledkům poskočila do středu ligové tabulky, Udine se zase "plácá" kolem čtrnáctého místa, navíc už šest kol nevyhrálo.

Zebry naposledy remizovaly v Miláně, což lze považovat za úspěch. Celkem si připsali třetí remízu v řadě, ale spokojeni být nemohou. Čekání na tři body se tím pádem prodloužilo už na šest kol a ani umístění v tabulce není lichotivé. Udinese se nedaří zejména na domácí půdě. Na Stadio Friuli nasbíralo jen tři výhry a tři remízy a hůře už je na tom jen beznadějně poslední Hellas.

Také Boloňa si v posledním kole dělila body. Doma remizovala s Fiorentinou, ovšem přes půlhodiny hrála v početní výhodě. Fialky totiž přišli o vyloučeného Matíase Fernandéze. Jenom částečně se tak podařilo odčinit zaváhání ze hřiště Frosinone. To byl zápas, který Donadoniho hoši ztratili překvapivě a klíčovým faktorem bylo opět vyloučení, tentokráte Mariose Oikonouma. Zisk jednoho bodu ze dvou utkání ale nemusí Rossoblu příliš mrzet. Tým se stále drží na skvělém jedenáctém místě a od začátku sezony udělal pořádný pokrok.

Jak už bylo řečeno, Udine první zápas v Boloni vyhrálo, ale od té doby se leccos v táboře hostí změnilo. I tak ale hovoří vzájemná bilance jasně ve prospěch Zeber. Ti s Boloňou neprohráli už více než pět let.

Krom vykartovaného Badua budou domácím chybět také zranění Merkel, Pasquale a Domizzi. Absence hlásí i druhá strana, kouč Donadoni nemůže počítat s Krafthem a Rossettinim.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Wague, Danilo, Felipe - Edenílson, Kuzmanovič, Lodi, Hallfredsson, Armero - Zapata, Théréau
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Ferrari, Oikonomou, Gastaldello, Masina - Donsah, Diawara, Taider - Mounier, Destro, Giaccherini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.10 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
UC Sampdoria - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Sampdoria čeká na vítězství už šest kol, Atalanta dokonce dlouhých devět a ukončit tyto série bude přáním obou celků. Janovští se díky neustálým ztrátám propadli už na poslední nesestupovou pozici a bijí na poplach.

Námořníci přitom nesehráli vůbec špatná utkání. V Boloni sice smazali dvoubrankový náskok soupeře, ale nakonec stejně prohráli. Doma s Turínem ztratili výhru až ve čtvrté minutě nastavení a v Římě sahali po vyrovnání, jenomže Cassani v poslední šanci orazítkoval břevno. Suma sumárum - za posledních šest kol získala Sampdoria jediný bod.

Vincenzo Montella je bezpochyby pod velkým tlakem. Po příchodu z Fiorentiny se od něho čekaly lepší výsledky, místo toho aby Doria bojovala o evropské poháry, výsledkově strádá a spíše bojuje o záchranu, byť má na Carpi stále dobrý, pětibodový náskok.

Záchranářské práce se zatím netýkají Atalanty, ovšem co není, může brzy být. Bergamu se žalostně nedaří, série bez vítězství je dokonce ještě delší než ta Sampdorie a z bezpečného umístění v první polovině tabulky nastal pád až na třinácté místo. Trenér Edy Reja se zatím nemůže spolehnout na nové tvůrce ofenzívy Alessandra Diamantiho a Marca Borriela. Oba zkušení hráči se ještě neprosadili a právě střílení branek je pro Bergamaschi velkým problémem. Ukázalo to i minulé kolo s Empoli. Na Stadio Atleti Azzurri D'Italia se hrálo nejen bez branek, ale v podstatě i bez výraznějších gólových příležitostí.

Duel Sampdorie s Atalantou slibuje vyrovnanou podívanou a to nejen kvůli mizerným formám obou celků, ale také díky vzájemné bilanci, které spolu mají. První zápas v Bergamu ovládla Atalanta výsledkem 2:1.

Sampdoria se bude muset vypořádat s De Silvestrim, Salou, Carbonerem, Diakitém a Moisanderem. V kompletním složení nebudou ani hosté z Bergama, těm budou scházet Carmona a Paletta.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Silvestre, Ranocchia, Cassani - Ivan, Soriano, Fernando, Dodó - Correa - Quagliarella, Cassano
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Conti, Toloi Masiello, Dramé - Freuler, De Roon, Kurtič - Diamanti, Borriello, Goméz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - Turín FC  (neděle 15:00)
Turínské FC jede na půdu Palerma, které se nalézá uprostřed zmatků. Po změnách na trenérském postu se musí koncentrovat na důležité klání s Býky, kterým se sice nedaří, ale každá dobrá série musí jednou začít. Bude to v Palermu?

Základní jedenáctka Turína dostává další reálné kontury a je na papíře hodně silná. Mnozí hráči už se stihli vyléčit, jiní se dostávají do formy a zimní přestupové období pomohlo Granatě zrealizovat velký sen fanoušků - přivést zpět útočníka Cira Immobileho. Navíc se rozstřílel Andrea Belotti, kterému by partnerství se zkušenějším Immobilem mohlo hodně pomoci. Granata to potřebuje jako sůl.

K nastartování má ideální podmínky, protože jede do Palerma. A kromě toho, že se Palermu nedaří herně a výsledkově, se opět klub ze Sicílie stal oblíbeným terčem vtipů a narážek. Důvodem je jednání majitele a prezidenta Maurizia Zampariniho, jehož obliba ve střídání trenérů nabírá opět na obrátkách. Nemá smysl se k celé situaci vyjadřovat nebo zkoumat důvody či viny. Ale celá situace ukazuje na chaos, který v Palermu panuje.

Palermo za deset posledních utkání vyhrálo jen třikrát a to stačí jen na průběžné 15. místo v tabulce Serie A. Před duelem s Býky jsou navíc zraněni Struna a Posavec. Kvůli kartám nemůže nastoupit mladý obránce Lazaar. Turín má mnohem snadnější pozici, neb mu chybí jen Bovo a Acquah. Ani Turín ale nezáří a za posledních deset utkání vyhrál pouze jednou! Na mabiciózní celek dost špatná bilance.

Minulé kolo vyšlo lépe Palermu, které dokázalo remizovat se silným Sassuolem. Turín opět prohrál, i když za zvláštních způsobů. Hrál doma a vedl díky brance Benassiho, jenže pak si vlastní branku dal Peres a Turín se sesypal. K tomu přispěla i penalta Valtera Birsy dvacet minut před koncem. Ozývají se hlasy, které tvrdí, že cyklus trenér Ventury je u konce. Podle někdejšího brankáře Turína to ale není pravda.

Alberto Maria Fontana před utkáním prohlásil: "Problémy, které má Turín, řeší občas každý tým. Je to taková přechodová fáze, kdy se prostě něco nepovede. Rozhodně je to zdravý klub s obrovským hráčským potenciálem. Jen musí překonat společně náročné období. Trenér Ventura určitě ještě má co nabídnout a jsem si jistý, že se celý tým probere," dodal Fontana.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Morganella, Gonzalez, Goldaniga, Rispoli - Hiljemark, Jajalo, Čočev - Vazquez, Djurdjevic, Trajkovski
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Maksimović, Glik, Moretti - Bruno Peres, Benassi, Gazzi, Baselli, Avelar - Belotti, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Inter Milán  (neděle 20:45)
Veledůležité utkání nabídne rovněž Stadio Artemio Franchi. Fiorentina přivítá v ostře sledovaném utkání Inter Milán, který jí má z úvodu sezony co vracet. Půjde o hodně - o milionářskou Ligu mistrů.

Třetí místo v tuto chvíli drží AS Řím, ale pokud někdo z dvojice Fiorentina - Inter zvítězí, posune se na bronzovou pozici právě před Řím. Dostihy o Ligu mistrů tím pochopitelně neskončí, ale každá ztráta bodů je nesmírně zkomplikuje. Fiorentina i Inter měli skvostný začátek. Inter vedl soutěž bez porážky do doby, než na San Siro zavítala právě Fiorentina. Viola zvítězila vysoko 4:1 a potvrdila, že na Nerazzurri v posledních letech umí. Jenomže formy obou týmů zažily otřes a pro tuto chvíli opustili první trojici.

Fiorentina v minulém kole remizovala 1:1 v Boloni a byla to už třetí bodová ztráta na půdě soupeře v řadě. Doma je samozřejmě situace zcela odlišná, na Artemio Franchi se letos získávají body velmi špatně a s bilancí devíti výher, jedné remízy a dvěma porážky je na tom Viola velmi dobře. Lepší už je doma pouze Neapol, která ještě před vlastním publikem nepadla.

To Inter už doma rozdal bodů požehnaně. Prohrál třikrát a dvakrát remizoval. Navíc se stále nedostal z menší výsledkové krize a stále častěji se ozývají hlasy, žádající si Manciniho odvolání. Po posledním kole tomu bylo zrovnatak. Inter nedokázal zvítězit na půdě posledního Hellasu, kde jen remizoval 3:3 a v utkání dokonce o dvě branky prohrával! Nerazzurri tak spadli už na páté místo a koneckonců kouč Mancini už boj o titul odpískal. Cílem Interu ale zůstává zisk třetího místa a kvalifikace do Ligy mistrů.

Fiorentina se v generálce na Tottenham musí obejít bez Badelja, Benalouaneho a vykartovaného Matiho Fernandeze. To Inter má vyprázdněnou marodku, ale pro karty jí bude chybět záložník Felipe Melo, pro kterého mohl být zápas se svým bývalým zaměstnavatelem pikatní.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Roncaglia, Rodríguez, Astori, Alonso - Vecino, Borja Valero - Bernardeschi, Iličič, Tello - Kalinić
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Nagatomo, Murillo, Miranda, D'Ambrosio - Biabiany, Medel, Kondogbia, Peričić - Éder, Icardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Empoli FC - Frosinone Calcio  (sobota 15:00)
Empoli přivítá na stadionu Carla Castellaniho předposlední Frosinone a nebude chtít nic jiného než zvítězit. Domácí mají za sebou několik nevydařených utkání, nicméně stále se drží v první polovině tabulky.

Azzurri sice v posledních pěti kolech prohráli jenom jednou, ale ve zbytku vše zremizovali a připsali si jen čtyři body. Není ale vůbec žádný důvod k panice, Empoli se stále drží na výborném osmém místě a záchranářské práce jsou mu na míle vzdáleny.

Frosinone sice naposledy prohrálo s favorizovaným Juventusem, ale kolo předtím udolalo Boloňu a s devatenácti body stále může pomýšlet na konečnou záchranu. Chtělo by to ovšem vozit body zvenčí, a to se nováčkovi soutěže vůbec nedaří. Společně s Hellasem je jediným týmem, který venku ještě nevyhrál a se dvěma nerozhodnými výsledky je vůbec nejhorší v celé soutěži. Hostům pak patří ještě jedno smutné prvenství, inkasovali totiž už celkem padesát branek, což je nejvíce a dělá to více než dvě inkasované branky na utkání. I v tomto směru se potřebují Stelloneho svěřenci výrazně zlepšit.

Oba celky se dobře znají ještě z působení v Serii B a o něco lépe si vedlo Empoli. Poslední vzájemný zápas na půdě Frosinone však prohrálo a nevstřelilo dokonce ani gól.

Zatímco Frosinone bude v kompletním složení, domácí budou postrádat Costu a Croceho, navíc do hry nezasáhne ani vykartovaný Laurini.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Zambelli, Tonelli, Ariaudo, Mario Rui - Zielinski, Paredes, Buchel - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Leali - Rosi, Blanchard, Russo, Pavlović - Gori, Gucher, Sammarco - Paganini, Ciofani, Dionisi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - US Sassuolo  (sobota 18:00)
Chievo Verona hostí Sassuolo a oba týmy se nacházejí v náročné situaci. Chievo to nemá daleko k příčkám, které jsou nebezpečně blízko sestupu. A hosté přijíždějí s pocitem, že už dlouho nevyhráli.

Honba za třemi body začne pro tým trenéra Eusebia Di Francesca ve Veroně. Do města, kde své domácí zápasy hraje mimo jiné tamní Chievo, přijede Sassuolo, jež za posledních deset klání ve všech soutěžích dohromady vyhrálo jen dvakrát! Za posledních pět utkání pak Sassuolo dokonce dvakrát ztratilo všechny tři body. A to je na tým, který chtěl prohánět slavnější konkurenty, málo.

Po prohře od AS Řím se Sassuolo trápilo také v minulém kole, i když tam už nevyšlo úplně na prázdno. Alespoň bod brali domácí za souboj s Palermem, i když z něj určitě šlo získat více bodů. Ani to, že Palermo dohrávalo dvacet minut bez vyloučeného Lazaara, Sassuolu nepomohlo k bodům. Musel jim tak stačit jeden za poměrně divokou remízu 2:2. To staví Sassuolo do pozice týmu na sedmém místě, přičemž na páté AS ztrácí už 10 bodů!

Výhodou pro tým trenéra Eusebia Di Francesca je to, že nemá moc zraněných. Mimo hru bude jen nemocný Laribi. To Chievo je na tom mnohem hůře, chybí mu hned několik hráčů základní sestavy. A stále se ještě Chievo nevzpamatovalo ze ztráty ofenzivního tahouna Alberta Paloschiho. Kromě něj mu tedy, alespoň krátkodobě, budou chybět Gamberini, Izco, Hetemaj, Meggiorini a Pepe.

Sassuolo se opírá o dobré výkony stopera Francesca Acerbiho, který i díky tomu přilákal řadu potenciálních zájemců. Sám ale uvádí, že se nikam nechystá. "Chci Sassuolu splatit důvěru, kterou do mne vložilo. Rád bych mu svými výkony pomohl ke splnění jeho cílů. Fotbal mě tady zase baví a cítím se být součástí kolektivu. Lhal bych, kdybych řekl, že nepomýšlím na reprezentaci," dodal zkušený obránce.

Chievo je v ještě horší pozici, ačkoli mu vyšel začátek sezony. Desátý tým tabulky ztrácí na svého nejbližšího protivníka čtyři body a bude doufat, že na Stadio Marc'Antonio Bentegodi dokáže nad Sassuolem vyhrát. Třeba tak, jako se mu to podařilo v posledním kole. Chievo jelo do Turína a rozhodně ho nečekala snadná práce. Sice prohrávalo, jenže nakonec s velkým štěstím domácí přehrálo a i díky penaltě zvítězilo 2:1.

Vedení je zatím spokojené, ale jak uvádí sportovní ředitel Luca Nember, jeho primárním cílem je záchrana. "Už před sezonou jsme to nastavili tak, že naším cílem je záchrana. Museli jsme prodat Paloschiho, což je prostě fakt. Ale peníze nám pomohou na delší dobu. Hrajeme poměrně dobře a chceme mít jistotu záchrany co nejdříve. Zároveň si uvědomujeme, že je naší povinností dodávat fanouškům dobrý fotbal i výsledky," dodal Nember.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Seculin - Cacciatore, Spolli, Cesar, Frey - Rigoni, Radovanovic, Castro - Birsa - Inglese, Floro Flores
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Vrsaljko, Acerbi, Cannavaro, Peluso - Missiroli, Magnanelli, Duncan - Berardi, Falcinelli, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.00 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - SSC Neapol  (sobota 20:45)
Fanoušci italské kopané se těší především na souboj, který podle mnohých napoví o tom, kdo vyhraje letošní Scudetto. Bude to rozjetá Neapol? Nebo se vše vrátí do starých kolejí a trofej ukořistí Juventus? Dámy a pánové, vítejte na duelu dvou velikánů.

Den D nastává. Ultimátní souboj dvou vyzyvatelů o mistrovský titul, který mnohé napoví. Souboj tradičního obra a hegemona posledních let s hladovou Neapolí, jež pod novými trendy trenéra Sarriho drtí jednoho soupeře za druhým. Najde Neapol po dlouhé době přemožitele, nebo si vytvoří na čele pelotonu záviděníhodný náskok právě na Juventus? Před ostře sledovaným duelem se nabízí mnoho otázek a málo odpovědí.

Turín brzy zachvátí "horečka sobotní noci", protože domácí Juventus ve snaze o zisk prvního místa přivítá svého nejnovějšího a nejvážnějšího vyzyvatele. Aktuálně lepší formu má Juventus, jenže ten zase musel dohánět katastrofální začátek ligového ročníku. Právě v něm jej Neapol naposledy porazila. Lorenzo Insigne skóre zápasu otevřel a k němu se přidal ještě Gonzalo Higuaín. Branka Maria Leminy znamenala jen výsledkovou korekci.

Souboj mezi Neapolí a Juventusem bude mít také poněkud osobnější rozměr. Gól, to je pod Vesuvem synonymum pro argentinského hrotového útočníka Gonzala Higuaína. Nejlepší střelec Partenopei i celé ligy má na čele žebříčku střelců náskok neuvěřitelných jedenácti branek. Higauín dal už 24 gólů jen v lize. Právě Juventus je domovským klubem jeho pronásledovatele, argentinského zázračného chlapce Paula Dybaly. Mladík se začátky v Palermu má na kontě 13 gólů.

Higuaín je zkrátka postrachem všech obran (nejen) v calciu. A ví to i někdejší hráč Neapole, Giuseppe Volpecina. Ten v rozhovoru pro Radio CRC zmínil: "Fanoušci Neapole by měli doufat, že Juventus půjde dál v Lize mistrů, takže bude mít méně sil. Hraje sice s Bayernem, což je jeden z nejlepších týmů na světě, ale ve fotbale nikdy nevíte. Je pravda, že Gonzalo Higuaín není Diego Maradona, ale útok Neapole je tak neuvěřitelný, že Buffon nemůže mít klidné spaní."

"Neuvěřitelný útok" Neapole zdobí kromě Higuaína i Lorenzo Insigne. A ten bude mít také motivaci se ukázat, protože mimo jiné i kvůli němu zavítá na stadion samotný boss italské reprezentace, Antonio Conte. Když už jsme u těch slavných trenérských osobností, dalším mužem, který se chtěl vyjádřit ke šlágru 24. kola, je Marcello Lippi. Lippi trénoval Juventus i Neapol a prostředí obou je mu důvěrně známé.

Jak vidí šance obou týmů? "V tomto duelu nevidím žádného favorita. Nicméně, kádr Juventusu je určitě zkušenější a má vítěznou mentalitu. Ta se nedá vytvořit rychle, ale zkušenostmi ve vypjatých situacích. Musím uznat, že trenér Sarri je skvělý stratég a dokázal za krátkou dobu obrovské penzum práce. Zkvalitnil a přeorganizoval všechny řady, začal od obrany a jeho tým se naprosto změnil."

"Skvělou práci však odvádí i trenér Allegri. Jeho kádr v létě opustilo několik klíčových osobností a i když začátky Juventusu v této sezoně nebyly dobré, teď je situace nesrovnatelná. Allegri si poradil i bez velkých hvězd a přizpůsobil se. Dnes je Juventus velmi silný tým, který má výsledky a dokáže navazovat na své výkony bez výraznějších výkyvů. Neapol zase má rozdílového hráče v podobě Higuaína."

Právě ten rozhodl poslední duel v lize, když se Neapol utkala s Carpi. Asi se čekaly větší gólové hody, ale povinností byly tři body. Juventus dal dvě branky Frosinone a udržel už sedmé čisté konto v řadě. Do zápasu v jeho barvách nenastoupí zranění hráči jako Mandzukic, Asamoah, Khedira, Caceres a Chiellini. Neapoli chybí jen Grassi.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra - Cuadrado, Marchisio, Pogba, Sturaro - Morata, Dybala
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Higuaín, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.10 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Carpi FC - AS Řím  (pátek 20:45)
Páteční duel svede dohromady účastníka evropských pohárů s ligovým nováčkem. Poslední měření sil mezi AS Řím a Carpi podle toho také vypadalo a teď má nováček šanci oplatit svému soupeři krutý debakl.

Carpi na AS Řím nevzpomíná právě v nejlepším. První utkání mezi nimi jasně ovládlo AS, když na jeho lavičce ještě seděl francouzský elegán Rudi Garcia. Toho vyměnil dobře známý stratég Luciano Spalletti a jeho celek se pomalu škrábe vzhůru tabulkou. Aktuálně sice římský tým stále okupuje až pátou příčku, ale na vysněnou třetí pozici ztrácí jen dva body! Fiorentina navíc bude bojovat o body právě s Interem Milán, což se AS hodí do karet.

Vlci nabírají formu před důležitým duelem s Realem Madrid, který zavítá na Stadio Olimpico již příští středu večer v rámci Ligy mistrů a mají ideální šanci na "rozcvičku". Proti Carpi by se Giallorossi měli dostat do zápasového tempa a tři body by pro ně měly být prioritou. Postup tabulkou je velmi blízko a hráči za něj vděčí především třem posledním utkáním. Všechna měla podobný scénář.

AS velmi brzy vedlo, ale v závěru utkání z mnoha důvodů fyzicky odpadlo, načež se muselo obávat o výhru. Podobné to bylo i v minulém kole, když AS vyzvalo Sampdorii Janov. Tým vedený někdejším Vlkem Vincenzem Montellou sice prohrával o dvě branky, ale do konce utkání ještě AS pořádně zatopil. Šanci na srovnání promarnil Antonio Cassano a Mattia Cassani trefil jen břevno!

Jedním z hráčů, kteří pod Spallettim chtějí fotbalově růst a zatím se jim daří, je Stephan El Shaarawy. Někdejší hráč AC Milán má na kontě tři starty za AS, v nichž dal dvě branky a má k nim jednu asistenci. Sám říká, že by nemohl být spokojenější. "Všechno, co tady zažívám, je skvělé. Jsem nabitý krásnými emocemi, hraju a celému týmu se daří. Mám tu své místo a chci se tu pořád zlepšovat. Doufám, že se nám povedou všechny nejbližší duely," přeje si hráč s přezdívkou "Faraon".

Na souboj s Carpi AS rádo vzpomíná, protože patřil k těm povedenějším z úvodu sezony. Brankáři Brkićovi dali branky Manolas, Pjanić, Gervinho, Salah a Digne, za hosty se trefil jen Borriello. Někteří z těchto hráčů už ve svých klubech nepůsobí, takže je prostor pro nové "hrdiny" na obou stranách barikády. Oba celky ale mají starosti ohledně základní sestavy, protože jim chybí několik opor.

Když začneme domácím Carpi, tak trenér Castori nemůže počítat s vykartovaným Biancem. Zraněni pak jsou Pasciuti, Fedele, Bubnjc, Saugher a De Guzman. Ani hosté z Věčného města nemají kompletní kádr, třebaže nizozemský záložník Kevin Strootman už odehrál první poločas s junirským týmem. Mimo hru jsou i nadále Ponce, Torosidis a Gyömber, nejistý je start uzdravujícího se záložníka De Rossiho a veterána Maicona.

Carpi z posledních pěti utkání vyhrálo jediné, naposledy pak dostalo jednu branku od Neapole. V kádru Carpi je hráč, který ostatně Neapoli hodně fandí. Hraje na pozici obránce a jmenuje se Gaetano Letizia. "Čeká mě víkend se šampióny. Nejprve se utkáme s AS Řím, což je skvělý tým a na souboj s ním se moc těšíme. A pak se moc těším na duel mezi Neapolí a Juventusem, kde budu samozřejmě fandit Neapoli," těší se mladý obránce. Přispěje i on ke ztrátě Vlků?
Carpi FC - pravděpodobná sestava:
Belec - Zaccardo, Romagnoli, Gagliolo - Letizia, Porcari, Cofie, Crimi, Di Gaudio - Lollo, M’bakogu
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Manolas, Rüdiger, Zukanović - Florenzi, Pjanić, Nainggolan, El Shaarawy - Perotti, Salah - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.60 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Hellas Verona  (čtvrtek 20:45)
Římské Lazio přivítá v předehrávce 25. kola nejvyšší italské soutěže poslední celek tabulky a bude prahnout po další výhře. Oba dva celky totiž prožívají mizérii odrážející se v tabulce. Hellas je poslední, ale chuť bojovat ještě neztratil.

Biancocelesti sehrají trochu netradičně svůj duel už ve čtvrtek večer. A atmosféra na Olympijském stadionu zřejmě bude dost lhostejná, protože uzavřen bude známý sektor Curva Nord. Důvodem je chování přívrženců Lazia v duelu s Neapolí a rasistické výkřiky na adresu obránce Koulibalyho, po nichž dostalo Lazio příkaz tribunu na dvě utkání zavřít veřejnosti. Projeví se taková absence?

Lazio neprožívá dobré období a trenér Stefano Pioli dokonce uvažuje o odchodu po skončení této sezony. V ní patří Laziu až deváté místo, dost daleko od pohárů. Římský celek zvyklý na Evropskou ligu a boje o ni se potýká s množstvím zranění, výpadky formy a nedostatkem kvalitních posil. Alespoň ta první část se však postupně začíná zlepšovat a trenér Pioli může opět počítat s několika hráči.

Do hry se vrací především mozek záložní řady, Argentinec Lucas Biglia. Diskvalifikován je pouze Parolo, mimo hru z důvodu zranění jsou jen de Vrij, Biševac a Radu. Do hry bude opět připraven i útočník Felipe Anderson, kterému se skvěle podařila minulá sezona. V té letošní už takovým tahounem není a sám si dobře uvědomuje, že ho čeká ještě hodně velký kus práce.

V rozhovoru pro webové stránky klubu mladý Brazilec poznamenal: "Musím se ještě hodně zlepšovat. Nedaří se mi navazovat na dobré výkony a to je něco, co se musí zlepšit. Chci se stát lepším fotbalistou, ale ne díky přestupu. Rád bych se zlepšoval tady, protože Lazio pro mne hodně znamená a já mu to dlužím. I když se nám nedaří, tak nechceme být pesimisty, ale naopak se dívat dopředu. Vše je v našich rukách," dodává přestupový cíl mnoha klubů.

Laziu se již dlouhou dobu stýská po výhře. Když bral tým trenéra Pioliho naposledy tři body, psal se 24. leden a čtyři branky od něj dostalo Chievo Verona. Teď by se Biancocelesti rádi ukázali podobným stylem také proti druhému veronskému celku. Což možná nebude tak náročné, vzhledem k postavení v tabulce. Nesuďme ale pouze podle postavení, třebaže je Hellas kandidátem na sestup.

I Hellas umí překvapit a rozhodně umí bojovat. Takový Inter Milán by mohl povídat. Právě s ním se totiž Hellas naposledy utkal a třebaže nebyl favoritem, dokázal odehrát vynikající utkání, které ještě mohl vyhrát. Po výhře nad Atalantou hostil Hellas Manciniho squadru a ještě 30 minut před koncem nad ní vedl o dvě branky! Jenže pak promluvili Icardi s Perišićem a body se dělily. Dokáže Hellas překvapit dalšího favorita?
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Mauricio, Hoedt, Lulić - Milinković-Savić, Biglia, Cataldi - Candreva, Matri, Felipe Anderson
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Gollini - Gilberto, Moras, Helander, Pisano - Wszolek, Greco, Ionita, Emanuelson - Pazzini, Toni
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol24175253:1956
2.Juventus FC24173445:1554
3.ACF Fiorentina24144642:2346
4.Inter Milán24136530:2045
5.AS Řím24128444:2644
6.AC Milán24117635:2640
7.US Sassuolo24810628:2834
8.Empoli FC2497829:3234
9.SS Lazio2496929:3233
10.Chievo Verona24861029:3230
11.Bologna FC24931228:3130
12.Turín FC24771030:3228
13.Atalanta Bergamo24771023:2728
14.Udinese Calcio24761121:3727
15.Città di Palermo24751226:3926
16.Janov CFC24671124:2825
17.UC Sampdoria24661236:4324
18.Carpi FC24471322:4019
19.Frosinone Calcio24541524:5019
20.Hellas Verona241121119:3715

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (786)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele