Serie A - souhrn 25. kola

11.02.2016, 22:39, aktualizováno 14.02.2016, 22:43
Komentáře a souhrny
Souboj o čelo Serie A zvládl lépe Juventus, gólem Zazy v posledních minutách zdolal Neapol a vystřídal ji na prvním místě tabulky. Lazio si poradilo s Hellasem a tři body získalo rovněž AS, milánské AC zase přehrálo Janov a Fiorentina přetlačila Inter...

ACF Fiorentina - Inter Milán 2:1

14.02.2016 20:45

Góly: 60. Borja Valero, 90. Khouma Babacar - 26. Marcelo Brozović

Důležitý souboj o Ligu mistrů zvládla lépe Fiorentina, která doma úspěšně otočila nepříznivý vývoj proti Interu Milán. Nerazzurri poslal do vedení Marcelo Brožović, ale ve druhém dějství srovnal krok Borja Valero. Inter následně přišel o vyloučeného Alexe Tellese a v nastaveném čase rozhodl o výhře Violy Khouma Babacar. Na výsledku 2:1 už nic nezměnilo ani další vyloučení Maura Zárateho.

Fiorentina na svého soupeře vlétla a Inter byl od úvodních minut v jednom ohni. Ránu Bernardeschiho vyrazil Handanovič a Kalinić z dorážky mířil nad. O chvíli později už byl Handanovič v podstatě překonán, Iličič našel na vápně volného Kaliniće, ale míč směřující jasně do sítě na poslední chvíli odkopl jeden z borců Interu. Ve 23. minutě se zase domácí dožadovali pokutového kopu, ale i tuto chvíli Inter přečkal bez újmy, sudí nechal hru pokračovat. Fiorentina z úvodního tlaku nic nevytěžila a pak nečekaně jako první inkasovala.

Kondogbia našel rozeběhnutého Palacia, ten dal balón pod sebe na úplně volného Marcela Brožoviće, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku - 1:0 pro Inter. Krátce na to nebezpečně pálil Éder a div, že to nebylo už o dvě branky. To by bylo pro svěřence Paula Sousy hodně kruté, Fiorentina se z gólového direktu zvedala velmi těžce. Až v nastavení se po centru Astoriho dostal k hlavičce Tello a Handanovič předvedl fantastický zákrok.

Viola chtěla pochopitelně ve druhém poločase vyrovnat. Inter se na jeho začátku zatáhl a domácí marně hledali skulinku v jeho defenzívě. Paulo Sousa se rozhodl poslat na plac Maura Zárateho, který v Interu kdysi působil a na svého někdejšího zaměstnavatele měl velkou žízeň. A Fiorentině střídání pomohlo, byť Zárate ve vyrovnání prsty neměl. Po hodině hry si na centr Iličiče naběhl Borja Valero, Interu selhala ofsajdová past a španělský záložník srovnal na 1:1.

A domácí byli následně hodně při chuti, po centru Vecina zahrál rukou Telles, ale sudí ani v tomto momentu penaltu nepískal. Osm minut před koncem zápasu si Inter výrazně zkomplikoval cestu za body, Alex Telles fauloval unikajícího Bernardeschiho a sudí ho poslal po druhé žluté rovnou do sprch. Fiorentina vycítila šanci na zvrat a nakonec se jí to i povedlo. V první minutě nastaveného času nechala obrana Interu Handanoviče na holičkách a střídající Khouma Babacar z dorážky dotlačil míč za brankovou čáru!

V posledních minutách na hřišti jiskřily emoce, Zárate chytil pod krkem Murilla a i on si od sudího vysloužil červenou kartu. Bohužel pro Inter, na hru už to žádný vliv nemělo. Fiorentina v důležitém zápase o Ligu mistrů porazila Inter Milán 2:1.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Bologna FC 0:1

14.02.2016 15:00

Góly: 79. Mattia Destro

Své fanoušky doma opět zklamalo Udinese. Zebry nestačily na Boloňu, která jim do puntíku oplatila první porážku ze vzájemného utkání této sezony. Výhru 1:0 zařídil svěřencům Roberta Donadoniho Mattia Destro.

Boloňa tak díky dalšímu vítězství poskočila už na desáté místo tabulky, zatímco Udine je čtrnácté.

Na Stadio Friuli se toho odehrálo opravdu spousty a konečný výsledek 0:1 vůbec nemusel být. Především domácí borci spalovali jednu šanci za druhou. V té první se ale ocitli hosté, po volném přímém kopu vyrážel na rohový kop Karnezis a o chvíli později měl velké štěstí, když Mounierova tečovaná rána skončila na tyči. Branková konstrukce zvonila i na druhé straně, to když s její pomocí Da Costa vyrazil hlavičku Kuzmanoviče. V prvním poločase se nehrál vůbec špatný fotbal, vyloženou převahu však neměl ani jeden z celků.

Druhá půle začala opatrněji a šance se začaly objevovat až v poslední dvacetiminutovce. Nejprve jeden ze zadáků Boloni nepříjemně přizvedl centrovaný míč a div, že si nedal vlastní branku. Za chvíli těsně minul Théréau a Udine začalo počítat zahozené šance, které mrzely. Zvláště když v 79. minutě prokličkoval pokutovým územím Destro a přesně zakončil!

V závěru zápasu si Udine vytvořilo velký tlak a bylo několikrát blízko vyrovnání. Do cesty se domácím opět postavila tyč a v 90. minutě sám před brankářem selhal Zapata. Zebry dál útočily a za chvíli vstřelil Di Natale gól, naneštěstí pro domácí z ofsajdu, který pomezní správně zaregistrovali. Udine nakonec nestačilo ani šestiminutové nastavení, Boloňa těsné vedení uhájila a ze Stadio Friuli veze tři body.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Atalanta Bergamo 0:0

14.02.2016 15:00

Góly: -

Samdporia znovu nevyhrála a tentokrát si rozdělila body s Atalantou, přičemž branka za devadesát minut na Luigi Ferraris nepadla. Utkání bylo velmi skoupé na šance a závěrečný hvizd byl v podstatě vysvobozením.

Ani jeden z týmů neoplýval formou, spíše naopak. Sampdoria před tímto utkáním nevyhrála šest zápasů v řadě, Atalanta dokonce devět!

Utkání začalo svižně, na nepovedenou ránu Diamantiho odpověděl pěknou střelou Cassano a činit se musel brankář Sportiello. Po půlhodině hry došlo v pokutovém území Bergamaschi k závaru, avšak hosté ho ustáli bez ujmi. Stoprocentní gólovou šanci bohužel první poločas nepřinesl. Byl spíše o bojovnosti, sudí Damato také za tuto dobu rozdal tři žluté karty.

Obraz hry byl ve druhém poločas stejný, byť Vincenco Montella i Edy Reja určitě své svěřence nabádali k větší aktivitě či minimálně k více střeleckým pokusům. Ale čas ve druhém dějství plynul a diváci na Marassi čekali na výraznější moment marně. Utkání nakonec nemuselo skončit 0:0, až ve čtvrté minutě nastavení nebezpečně odcentroval Dodó a Ricky Alvarez přehlavičkoval branku! Největší šance zápasu zůstala nevyužita, utkání tak skončilo nudnou plichtou 0:0.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Turín FC 1:3

14.02.2016 15:00

Góly: 3. Alberto Gilardino - 19. Ciro Immobile (pen.), 31. Giancarlo González (vl.), 69. Ciro Immobile

Dnes viděli diváci velký návrat Cira Immobileho z dob, kdy v Turíně prožíval dny své největší slávy. Miláček fanoušků a fanynek Býků se dnes zapsal na střeleckou listinu dvakrát a hodně pomohl Granatě k výhře nad Palermem.

Palermo dnes odpoledne sice dobře začalo, ale opět se ukázalo, že ani sebelepší začátek automaticky neznamená ten správný a pohádkový konec. Palermo nastoupilo v hodně zajímavé sestavě, dočkali jsme se hráčů jako Vázquez, Gilardino, Quaison, Goldaniga, Hiljemark nebo Sorrentino. Turín opět přijel s útočným duem Immobile - Belotti, na něž bude trenér Antonio Conte určitě upírat svůj zrak.

Dalším italským střelcem, který ještě nechce zapomenout na možnou vstupenku do italské reprezentace pro nadcházející EURO, je Alberto Gilardino. Zkušený veterán dostal už ve druhé minutě poměrně hodně volného prostoru a ukázal, že nezapomněl nic ze svého umění. Gilardino dostal skvělý míč do vápna, načež jej postrčil směrem a rychlostí, na které Padelli nemohl reagovat - 1:0 pro Palermo.

Jen o pouhé dvě minuty mohlo být srovnáno, když se Immobile dostal na druhé straně k hlavičce a jen o malý kousek minul pravou tyč. Po pouhých čtrnácti minutách skončilo utkání pro Goldanigu, který se zranil. O pouhé čtyři minuty poté se Ciro Immobile prohnal mezi dvěma stopery Palerma ve vápně a byl jimi shodně sražen. Mladý útočník vzal veškerou odpovědnost na sebe a postavil se i k penaltě. A dobře udělal, protože ji s přehledem proměnil!

Immobile je hodně týmovým hráčem, ale dnes to občas bylo i na škodu. Ačkoli postupoval téměř sám na brankáře Sorrentina, rozhodl se ještě nahrávat do míst, kde tušil spoluhráče Belottiho. Ten se však už k zakončení nedostal. Sám Belotti se řítil na Sorrentina o chvíli později, jenže míč napálil těsně vedle tyče! Po půlhodině hry se ale Turín opět radoval. Po centru Bruna Perese si totiž nešťastně vstřelil vlastní branku Giancarlo González.

Další hráč, který musel opustit hřiště dřív, než bylo v plánu, byl brankář a kapitán domácích Stefano Sorrentino. Ten se zranil a pustil do hry Alastru. Domácí se mohli dočkat branky do té správné brány v nastavení první půle, ale ani jeden ze tří střelců Padelliho nepřekonal! A atraktivní fotbal pokračoval také ve druhé půli. Immobile postupoval v přečíslení s Benassim, nakonec se rozhodl pro přihrávku a Benassi nechal vyniknout parádním zákrokem Alastru!

Když o minutu později kapituloval sám Alastra, zastoupil jej Anđelković a míč vykopl z brankové čáry! Po hodině hry pálil v zajímavé pozici Alberto Gilardino, který měl před sebou prakticky prázdnou bránu! Dvacet minut před koncem utkání se tak prosadil jiný střelec. Ciro Immobile dostal míč za obranu, poradil si kličkou s jediným soupeřem, který se jej chystal připravit o míč, a zakončil pod břevno! A to byla poslední zajímavá šance utkání.

Více informací k zápasu

AC Milán - Janov CFC 2:1

14.02.2016 12:30

Góly: 5. Carlos Bacca, 64. Keisuke Honda - 90+3. Alessio Cerci

AC Milán doma zvítězil nad Janovem 2:1 a stále se drží v těsném kontaktu s evropskými poháry. Rossoneri šli díky Baccovi brzy do vedení, ve druhém dějství zvýšil nádhernou ranou Honda, konečné slovo měl Cerci.

První minuty měli častěji míč na kopačkách hráči Janova, ovšem brzkému vedení Milána nezabránili. Brankář Perin sice skokem do šibenice vychytal parádní Hondovu ránu, ale za chvíli japonský záložník centroval do vápna, míč se dostal až na zadní tyč k Baccovi a chladnokrevný kolumbijský zakončovatel poslal AC do vedení. Hosté určitě nebyli horším týmem, ve středu hřiště byli o něco lepší, ale defenzíva Rossoneri působila jistým dojmem a Grify prakticky k ničemu nepustila. Ani Milán neměl moc šancí, Bacca před Perinem nestačil zakončit, a tak první poločas skončil jen jednobrankovým rozdílem ve prospěch domácích.

Trenér Gian Pier Gasperini se rozhodl nasadit do druhého poločasu Alessia Cerciho a ze hry stáhl jiného "milánského" koně Susa. Ale obraz hry se příliš nezměnil, aktivnější teď bylo AC, ale vyloženou převahu nemělo. V 64. minutě ale domácí zčistajasna zvýšili na 2:0. Keisuke Honda z úctyhodné vzdálenosti napřáhl a přesnou ranou k tyči nedal Perinovi šanci. Opravdu krásný fotbalový moment, který Milánu přiblížil tři body. Čtvrthodiny před koncem mohl definitivně rozhodnout Montolivo a Bacca. Prvně jmenovaný pálil do tyče a Bacca z dorážky nepochopitelně selhal, když se Perina snažil obloučkem přehodit.

Rossoneri posléze kontrolovali hru a trenér Mihajlovič postupně poslal na hřiště uzdraveného Méneze, Poliho a Balotelliho. Žádný závěrečný tlak Janova se nekonal, přesto nakonec došlo k výraznému zdramatizování. V nastaveném čase Donnarumma pouze vyrazil střelu jednoho z hostí a Cerci doslova dotlačil míč do sítě. Hosté spěchali za vyrovnáním, ale do konce už zbývalo velmi málo času.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SSC Neapol 1:0

13.02.2016 20:45

Góly: 88. Simone Zaza

Lídr nezvládl tlak a Stará dáma se vrací na první místo! Juventus Turín doma dokázal vyhrát nad Neapolí a díky tečované ráně od Simoneho Zazy bere tři body v ostře sledovaném utkání o čelo tabulky.

Turín se stal opět na chvíli centrem dění. Pulsující tempo zažil proto, že na návštěvu přijela první Neapol, která slovy brankáře Reiny vyhlížela vítězství pro své fanoušky. To by ji s trochou nadsázky dostalo do trháku a naznačilo, jakým směrem se budou budoucí dny a týdny ubírat. Ostře sledovaný duel měl hodně náboje a skvělou atmosféru.

Juventus nehodlal nic podcenit a vyslal na hřiště to nejlepší, co bylo v kondici a mohlo Neapol porazit. Před brankářem Buffonem stáli Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli a Evra, do útoku Juventusu se postavila dvojice Dybala a Morata. Zvláště Dybala chtěl přidat na svůj účet pár branek, protože jeho vyzyvatelem nebyl nikdo jiný než Gonzalo Higuaín.

Právě argentinská modla straší většinu obran v Evropě a zvláště v Itálii, kde to někdejšímu hráči Realu Madrid střílí skvěle. Dnes jej podporovali Callejón a Insigne, "obvyklí podezřelí" ze smrtících akcí. Před brankářem Pepem Reinou se pohybovali Hysaj, Koulibaly, Albiol a Ghoulam, svůj part měl odehrát také Slovák Marek Hamšík coby kapitán.

Od prvních minut bylo znát, kdo je na triunách pánem. Zatímco každý dotek Staré dámy byl kvitován, hráči Neapole byli často vypískáni. Pokud dělal někdo obraně Partenopei problémy, pak to byl zcela jistě Juan Cuadrado. Stíhal bránit, útočit, pálit. Jednou míč vybojoval, pak sám vypálil do náruče Reiny a jindy zase ubránil Insigneho. Neapol působila v prvních momentech dost nervózně a nemohla se delší dobu dostat do svého obvyklého tempa.

Fanouškům Juventusu se na chvíli nepochybně zastavil dech, když se srazili Bonucci s Khedirou. Nakonec se však obránce Staré dámy vzpamatoval. O chvíli později měl Reina práci, když jej z volného přímého kopu vyzkoušel Paul Pogba. Postupem času se snaha Partenopei omezila na protiútoky a Juventus se usadil na polovině svého soka. Jenže nemít Lea Bonucciho, už by možná Juventus prohrával. Skvělý centr do vápna směřoval právě na Pipitu Higuaína, jenže před ním zakročil právě Bonucci.

Do druhé půle se trenér Max Allegri rozhodl pro několik změn. Nejprve stáhl unaveného a lehce zraněného Bonucciho, za něhož se dostal na hrací plochu Daniele Rugani. Dalším hráčem, který se nedočkal závěrečného hvizdu v utkání jako aktivní hráč, byl Morata. Toho nahradil nedoceněný útočník Simone Zaza.

Neapol i ve druhém poločase spoléhala spíše na rychlejší protiútoky a individuální schopnosti, zatímco domácí si pečlivě budovali půdu pod nohama. Moc aktivity jsme se nedočkali a ani po hodině hry se stav zápasu neměnil. A nezměnil se ani poté, co Paul Pogba našel ve vápně naběhnuvšího Paula Dybalu. Jenže argentinský střelec ve vápně z první přestřelil. Ve druhém poločase hra ztratila na tempu a oba celky se shodly na boji o míč.

Druhá půle značně zaostávala za pověstí střetu dvou Titánů, dvou uchazečů o titul. Evidentní byla namísto toho snaha neinkasovat a získat alespoň bod. Ke konci byl ze hry stažen Lorenzo Insigne, který dnes moc diváků neoslnil. Do hry byl vypuštěn Dries Mertens, ale také on Gonzala Higuaína coby stěžejní postavu Neapole moc nepodporoval. Neapol hrála na remízu. A to neměla dělat.

Minutu před koncem se totiž krásnou ranou prosadil střídající střelec Simone Zaza, míči za záda marně plachtícího Pepeho Reiny ještě pomohla lehká teč Ghoulama. Juventus si tak připsal patnáctou výhru v řadě a dostal se do čela o bod před Neapol.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - US Sassuolo 1:1

13.02.2016 18:00

Góly: 29. Valter Birsa (pen.) - 30. Nicola Sansone

Chievo Verona si dokázalo po utkání s favoritem připsat na svůj účet bod. Sassuolo muselo dotahovat nepříznivé skóre, protože jako první se trefil domácí Valter Birsa. Na jeho proměněnou penaltu ale jen o minutu později odpověděl Sansone.

Sassuolo chtělo výletu do Verony využít ke třem bodům a případnému posunu v tabulce. Nasadilo poměrně ofenzivní a silnou sestavu, která čítala jména jako Vrsaljko, Berardi, Sansone nebo Acerbi. Ofenzivní řadu domácího Chieva tvořili Inglese, Birsa a Floro Flores. V obraně pak působili Frey, Spolli, Cesar a Gobbi, kteří bránili brankáře Bizzarriho.

V prvních minutách se na hřišti nic zásadního nedělo. Centr Simoneho Missiroliho z pravé strany byl sražen do zámezí, Alfred Duncan vypálil po Berardiho přihrávce z uctivé vzdálenosti hodně mimo bránu. Snad až po pětadvaceti minutách jsme se konečně dočkali něčeho alespoň trochu zajímavého. Federico Peluso totiž nedovoleně zajel do protihráče ve svém vápně a sudí Ghersini nařídil pokutový kop. K němu si vzal dlouhý rozeběh Vlater Birsa a mířil přesně!

Sotva se ale rozehrálo, už Chievo inkasovalo. Míč se dostal po straně k Nicolovi Sansonemu, který nebyl nikým napadán. A protože se mu to zdálo jako dobrý nápad, napálil míč směrem k bráně Chieva. A dobře udělal, protože balon zapadl přesně do sítě a Di Francesco na lavičce se hodně spokojeně usmíval.

Možná ale čekal od svého celku trochu více aktivity. Té se dočkali spíše fanoušci Chieva, protože Sassuolo přestalo být tak dravé. Do útoku se podíval i Mpoku, který vystřídal zraněného Flora Florese. Pět minut před koncem první půle se do šance dostal právě Mpoku, jehož pokus k bližší tyči ale Andrea Consigli lapil. Další šanci spálil Roberto Inglese, který se sám před brankářem Consiglim netrefil ideálně. A tím vlastně skončila první půle. Zřejmě jsme čekali mnohem víc od obou celků.

Zajímavý míč poslal do pokutového území těsně po změně stran Alfred Duncan, jenže na jeho vybídku nereagoval nikdo z jeho kolegů. Hodně aktivní Duncan pálil z větší vzdálenosti ještě o chvíli později, ale také tato jeho rána skončila těsně vedle tyče. Chievo jinak nebylo moc aktivní a spoléhalo tak trochu na bod s favoritem. Tomu se zase vůbec nedařila koncovka, třebaže snahu mu upřít nelze.

Dvacet minut před koncem se po zajímavém signálu po rozehrání standardní situace ocitl ve výhodné pozici opět útočník Inglese, jenže jeho hlavička mířila těsně vedle tyče. Aktivní Nicola Sansone nakonec dostal míč do palebné pozice, jenže ani on nic nevymyslel. Jedna z posledních střel na bránu patřila Nicolovi Rigonimu, ale i jeho pokus mířil mimo vymezené prostranství a brankář Consigli byl opět bez práce. Sassuolo si moc nepolepšilo, to samé platí pro Chievo.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Frosinone Calcio 1:2

13.02.2016 15:00

Góly: 60. Massimo Maccarone - 17. Daniel Ciofani, 73. Daniel Ciofani (pen.)

Překvapení se zrodilo na stadionu Carla Castellaniho. Domácí Empoli poněkud nečekaně přenechalo všechny body o záchranu bojujícímu Frosinone, které zvítězilo 2:1. Dvěma brankami se o to postaral Ciofani.

Frosinone se ujalo vedení už v 17. minutě prakticky ze své první vážnější šance v zápase. Na povedený centr si naskočil Ciofani a hlavou od země i s přispěním břevna dostal balón do sítě. Brankář Skorupski neměl nárok a domácí čekala nepříjemná práce, otáčet nepřiznivý vývoj. Jenomže o další rozruch se opět postaral Ciofani, i když tentokrát si na něho Leali počíhal. Až po půlhodině hry zahrozilo i Empoli a kdo jiný, než Massimo Maccarone. BigMac se ocitl před brankářem hostí úplně sám, ale míč napálil pouze do něj. Empoli častěji drželo balón, ale s výsledkem v prvním poločase nic udělat nedokázalo.

Empoli mělo ve druhém poločase jasný cíl, co nejdříve srovnat skóre a pokud možno výsledek otočit. To první se nakonec podařilo. Saponara ještě v 57. minutě zazdil šanci, ale po něm už Maccarone mířil do černého. Maccarone převzal balón, v pohodě si srovnal mířidla a neomylně zakončil - 1:1.

Jenomže to druhé se nepodařilo. Čtvrthodiny před koncem odpískal sudí faul na Dionisiho uvnitř šestnáctky Empoli a penalta byla na světě. Nutno podotknout, že byla poměrně přísná. Každopádně Ciofani nic nevymýšlel, penaltu suverénně proměnil a vrátil Frosinone vedení. Empoli mělo šance alespoň na opětovné vyrovnání, ale Frosinone skvěle podržel Leali. Vychytal jak Pucciarelliho, tak v nastavení i Maccaroneho. Frosinone překvapivě vyhrálo 2:1.

Více informací k zápasu

Carpi FC - AS Řím 1:3

12.02.2016 20:45

Góly: 61. Kevin Lasagna - 56. Lucas Digne, 84. Edin Džeko, 85. Mohamed Salah

Římskému celku to hodně dlouho trvalo, ale nakonec se Vlci radují z jasné výhry. A raduje se i Edin Džeko, který konečně prolomil smůlu a na svůj účet si připsal jednu branku.

Vlci byli jasným favoritem utkání s domácím Carpi. Kdekdo možná čekal, že blížící se utkání Ligy mistrů s Realem Madrid okleští sestavu Vlků o podstatné hráče. Trenér Spalletti ale nehodlal nic ponechat náhodě. Nasadil Džeka, Manolase, Florenziho s kapitánskou páskou i rychlíka Salaha.

Carpi bylo před utkáním jasným outsiderem a potvrzovala to mimo jiné i základní sestava. Do ní se proti Římu vešli Letizia, Mancosu, Mbakogu nebo Belec s Grimim. Hlavní práce ale byla svěřena obráncům. Jako první se do šance dostal Edin Džeko, jenže bosenský útočník není ve formě a míč hlavou minul!

První minuty se ani jednomu týmu nedařilo získat kontrolu nad utkáním a ačkoli mělo AS častěji míč na kopačkách, překonání obrany Carpi pro něj představovalo velký problém. S přibývajícím časem se snaha Giallorossi stala více a více křečovitou, což hráčům na obou stranách ztěžoval terén. Po celou sobu utkání totiž trávník smáčel déšť, který dělal kombinační hře AS velké problémy.

Po třiceti minutách se míč dostal k hlavě útočníka Edina Džeka, ale bosenský hráč jej poslal jenom do míst, kde se pohyboval pohotový brankář Belec. Aktivní výpady dvojice El Shaarawy - Florenzi zpravidla končily v zámezí a ani jednomu z ofenzivních hráčů Vlků se nedařila finální fáze. První opravdu velkou šanci utkání spálil Mohamed Salah. Tomu krátce před koncem první půle posunul hlavou míč Džeko, jenže egyptský útočník pálil sám před brankářem jen do břevna!

AS muselo přidat, protože k bodům mělo daleko. Ve druhé půli jej čekal tradiční úbytek ail, těžší terén a zároveň odhodlanější soupeř. Deset minut po změně stran se na hřiště podíval Lasagna, který rázně promluvil do vývoje utkání. Ještě před tím ale sledoval, jak se radují hosté. S míčem u nohou postupoval francouzský bek Lucas Digne. Když viděl, že se mu nikdo z protihráčů nevěnuje, vypálil. Rána se mu tak povedla, že brankář Belec neměl šanci.

Carpi se ale nevzdalo a AS čekala ještě dlouhá cesta za body. O pět minut později totiž Antonio Rüdiger udělal fatální chybu, nechal se od míče odstavit Mbakoguem a sledoval, jak jeho sok nahrává právě střídajícímu Lasagnovi. Ten už jen posunul míč do sítě a bylo srovnáno.

Dvacet minut před koncem se Vlci nadále trápili. Edin Džeko nahrával na volnějšího a lépe postaveného Radju Nainggolana, který ale brankáře Belece na švestkách nenachytal. Ještě deset minut před koncem utkání drželo Carpi skvělý výsledek, ale nakonec mu přeci jen došly síly. Výbornou práci odvedl Salah, který vybojoval míč a následně jej předložil Edinu Džekovi. Ten už měl úlohu snadnou a míč poslal do sítě.

Ani s tímto výsledkem se ale římský celek nechtěl smířit a zasadil soupeři ještě jednu ránu. Třetí branku AS a druhou v posledních deseti minutách měl na svědomí Mohamed Salah, který byl v pravý čas na správném místě. Jeho pohotovou dorážku z blízkosti nemohl brankář Belec zastavit za žádných okolností. Carpi tak znovu potvrdilo, že statisticky nejhorší má prvních a posledních patnáct minut. AS se dočasně posouvá na třetí místo, i když ani dnes to nebyla žádná hitparáda.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Hellas Verona 5:2

11.02.2016 20:45

Góly: 45. Alessandro Matri, 50. Stefano Mauri, 69. Felipe Anderson, 82. Keita Baldé, 90. Antonio Candreva (pen.) - 72. Leandro Greco, 79. Luca Toni

Římské Lazio si nakonec nechává všechny tři body doma. A nutno dodat, že zaslouženě, protože na závěr duelu s Hellasem Verona předvedlo skvělou podívanou plnou šancí a gólů. Hellas tak opět smutní.

V duelu s Hellasem bylo Lazio jasným favoritem, protože i když se mu moc nedaří, jeho soupeř se topí v krizi. Lazio hrálo svůj duel trochu netradičně už ve čtvrtek kvůli pohárové Evropě. Trenér Stefano Pioli určitě uvítal, že se mu vrací hned několik opor a důležitých mužů v týmu. Hrál Biglia, Lulić, Anderson nebo Mauri, k dispozici byl i veterán Klose s Candrevou a Keitou.

Hellas hodně spoléhal především na brankáře Golliniho, který se vypracoval do pozice jedničky. V útoku jsme se dočkali dvou slavných útočníků - Toniho s Pazzinim. První šanci utkání si ale vypracovalo Lazio. Konkrétně to byl Felipe Anderson, který se i díky vlastní technice dostal v šestnáctce až ke střele. Jenže byl pod tlakem a svou ránu nenasměroval právě ideálně.

Do šance se dostal i Alessandro Matri, který sice měl balon ve skvělé pozici, jenže místo střely chtěl zahrávat penaltu. Proto nepochopitelně padl ve vápně a hodně se divil, že sudí měl jiný názor. Až poté se ozval i Hellas, který hraje o záchranu. Zkušený veterán Pazzini si naskočil na dobrý centr, jenže brankář Marchetti se zaskočit nenechal.

Ve vzduchu byl Hellas hodně nebezpečný a kromě Pazziniho se to týkalo samozřejmě především Toniho. Vysoký obr se prodral do dalšího zakončení a brankář Marchetti se jen ohlédl za hlavičkou těsně míjející tyč! Lazio udeřilo až ve chvíli, kdy na něj pískali i jeho vlastní fandové. Pár sekund před odchodem do šaten si Cataldi všiml nabíhajícího Matriho, který sice byl v úhlu, ale přesto zakončil podél brankáře Golliniho!

I nástup do druhé půle se povedl spíše domácím. Anderson vymyslel parádní míč na Matriho, který na něj ale těsně nedosáhl. Danilo Cataldi dnes odehrál velmi solidní utkání a potvrdil to v 50. minutě, když se dostal za obranu a nahrál před bránu na Mauriho. Veterán tak jen nastavil nohu a poslal míč do sítě!

Po hodině hry málem hosté snížili, i když jim v tom hodně pomohli domácí hráči. Luca Toni vybojoval míč a obránce Hoedt si jej při snaze dostat jej mimo málem napálil do vlastní brány! Naštěstí pro něj zasáhlo břevno. Gólu se dočkal i Felipe Anderson, který byl na konci krásné a pohotové kombinace. Útok Lazia zcela rozebral obranu Hellasu a Anderson jen zakončoval - 3:0!

Hellas se ale nezalekl a chtěl se dostat zpět do hry. V tom mu hodně pomohla parádní střela Leandra Greca z volného přímého kopu, který po faulu na svou osobu překonal Marchettiho! Naděje na body přerostla v možnost ve chvíli, kdy skvělý centr ze strany poslal záložník Wszolek, jenž našel Lucu Toniho. Dlouhán se natáhl a jemně poslal balon za Marchettiho - 3:2!

Lazio se ale obrat o body nenechalo. Jen o tři minuty později Miroslav Klose našel skvělým balónem volnějšího Keitu Baldeho a ten nádhernou ranou překonal bezmocného Golliniho! Další šanci Lazia spálil sám Klose, když pálil vedle. Přesto se diváci dočkali ještě jedné branky! Senad Lulić byl na závěr faulován ve vápně a nařízenou penaltu se štěstím proměnil Antonio Candreva! Skvělý závěr přinesl tři body Laziu, smutek Veroně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC25183446:1557
2.SSC Neapol25175353:2056
3.ACF Fiorentina25154644:2449
4.AS Řím25138447:2747
5.Inter Milán25136631:2245
6.AC Milán25127637:2743
7.SS Lazio25106934:3436
8.US Sassuolo25811629:2935
9.Empoli FC2597930:3434
10.Bologna FC251031229:3133
11.Turín FC25871033:3331
12.Chievo Verona25871030:3331
13.Atalanta Bergamo25781023:2729
14.Udinese Calcio25761221:3827
15.Città di Palermo25751327:4226
16.Janov CFC25671225:3025
17.UC Sampdoria25671236:4325
18.Frosinone Calcio25641526:5122
19.Carpi FC25471423:4319
20.Hellas Verona251121221:4215

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (342)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele