Serie A - preview 21. kola

26.01.2019, 09:06, aktualizováno 28.01.2019, 08:28
Previews
Zápasem o záchranu bude zakončeno 21. kolo italské nejvyšší soutěže. Empoli ani Janovu se nedaří a body potřebují jako sůl, hosté se už budou muset obejít bez své největší hvězdy, střelec Krzysztof Piątek minulý týden přestoupil do AC Milán...
Empoli FC - Janov CFC  (pondělí 20:30)
Janov se už musí obejít bez své polské hvězdy a v pondělní dohrávce 21. kola se o to pokusí v Toskánsku. Jede totiž do Empoli, kde jej na Stadio Carlo Castellani čeká sestupem ohrožená domácí ekipa.

Domácí Empoli se opět trápí a po zlepšení v polovině listopadu se opět dostavil výkonnostní propad. V posledních pěti duelech Empoli nevyhrálo a hned čtyřikrát prohrálo, takže se vrací zase do starých známých kolejí. Těmi je boj o záchranu, který Empoli zřejmě čeká. Aktuálně je totiž Empoli až na 17. příčce s tím, že od osmnácté Bologně ho dělí jen tři pouhé body. V minulém kole však Empoli ukázalo náznaky chuti hrát o víc.

Jelo totiž na Sardinii, kde ho čekalo domácí Cagliari. To sice díky Pavolettimu vedlo, ale v posledních dvaceti minutách zápasu Empoli dokázalo otočit vývoj zápasu! To mu nakonec nestačilo, protože o dělbě bodů rozhodl v samém nastavení Diego Farías, ale Empoli znovu ukázalo, že se nesmí podcenit. Tentokrát to od něj ale bude chtít ještě lepší představení.

Toho si je vědom i mladý záložník Miha Zajc, autor tří letošních branek. "Hodně nás mrzí způsob, jakým jsme naposledy přišli o tři body. Udělali jsme v samém závěru jednu hloupou chybu a bohužel za ni byli potrestáni. Nesmí nám to ale sebrat optimismus a chuť dál bojovat, protože si myslím, že i Janov, jakkoli je silný, tak i s ním můžeme bodovat. Všechno je to o správně nastavené hlavě," dodal Zajc.

Janov je sice na místě 14., ale herně se mu také nedaří. Zatím dosáhl jen na dvacet bodů a z výhry se v posledních deseti soutěžních utkáních radoval jen jednou! Minule to proti "spřátelenému" Milánu na tři body taky nestačilo, o což se svými góly postarali Borini a Suso.

Právě do Milána navíc Janov uvolnil svou ofenzivní hvězdu, polského kanonýra Krzysztofa Piąteka. Ten se totiž osobně postaral o 13 gólů Janova! Náhrada za něj sice už existuje, ale takový odchod na mužstvo a jeho pohodu nutně zapůsobí negativně. Jak si Grifové poradí s toskánským soupeřem?
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Provedel - Veseli, Silvestre, Rasmussen - Di Lorenzo, Acquah, Bennacer, Traoré, Pasqual - Zajc, Caputo
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Biraschi, Romero, Criscito - Romulo, Rolon, Veloso, Bessa, Lazović - Kouamé, Pandev
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.44 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - ACF Fiorentina  (neděle 12:30)
Chievo čeká další utkání, ve kterém by rádo vylepšilo svojí stávající mizernou bilanci a trochu oživilo naděje na konečnou záchranu. Do města Romea a Julie zavítá Fiorentina, od které se také očekávalo více.

Domácí tým to bude zkoušet znovu a znovu, koneckonců nic jiného mu ani nezbývá. Chievo je po dvaceti odehraných kolech nadále beznadějně poslední a jeho šance na záchranu se s dalším odehraným kolem zmenšují. V tuto chvíli ztrácejí Di Carlovi svěřenci už devět bodů na sedmnácté Empoli, takže tři body proti Fiorentině by se jim náramně hodily.

Forma Fly Donkeys je však dlouhodobě velmi špatná. V závěru loňského roku se sice Chievu podařilo zvítězit nad Frosinone 1:0, ale po novém roce přišla další porážka, tentokrát od Juventusu. Pravdou je, že v utkání se Starou dámou nemělo Chievo co ztratit a veronský celek mnohem důležitější zápasy teprve čekají.

Kouč Chieva Domenico Di Carlo věří, že jeho svěřenci jsou schopni získat tři body už proti Fiorentině, které se aktuálně také nedaří, navíc domácí mají svému soupeři co oplácet. První zápas ve Florencii totiž skončil drtivou výhrou Fiorentiny 6:1.

Viola ale naposledy slavila vítězství před Vánocemi, kdy dobyla slavné San Siro a AC Milán porazila 1:0. Okamžitě ale přišlo těžké vystřízlivění - domácí porážka s Parmou a dva nerozhodné výsledky s Janovem a Sampdorií znamenaly pád na desáté místo tabulky.

Ani jedna strana nebude kompletní. Chievo se musí vypořádat s absencemi Seculina, Cacciatoreho, Obiho, Kiyina i Baniho. Poslední dva jmenovaní si odpykávají karetní tresty. Viola sice žádného maroda nemá, zato suspendované hned dva, jmenovitě Fernandese a Biraghiho.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Depaoli, Tomović, Rossettini, Jaroszynski - Rigoni, Radovanovič, Hetemaj - Giaccherini - Stepinski, Pellissier
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenković, Pezzella, Vitor Hugo, Hancko - Benassi, Veretout, Gerson - Chiesa, Muriel, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.00 - 3.42 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Frosinone Calcio  (neděle 15:00)
Ryze záchranářský duel spolu odehrají Boloňa a Frosinone. Oba celky se po dvaceti kolech nacházejí v sestupovém pásmu a potřebují zvítězit. Především pro Kanárky by byla případná porážka velkou přítěží, neboť Boloňa by se vzdálila už na sedm bodů. V utkání také může dojít na českou konfrontaci, v kádru Boloni je Ladislav Krejčí, dres Frosinone čerstvě obléká Stefan Simić.

Zápas na stadionu Renato Dall'Ara bude z tohoto hlediska nesmírně důležitý. Boloňa může v případě vítězství učinit důležitý krok na cestě za konečnou záchranou a také jejímu kouči Inzaghimu by se dýchalo o poznání lépe. Někdejší vynikající útočník Juventusu a především AC Milán je od svého příchodu do Boloni pod neustálým tlakem, který vinou špatných výsledků ještě stoupá. Vedení Boloni však trenérovi projevilo patřičnou důvěru a ten má jasný cíl, zachránit Rossoblu v nejvyšší soutěži.

Boloni se ale vůbec nedaří. Vyhrát naposledy dokázala koncem září a od té doby čeká na tři body už dlouhých třináct zápasů!

Podobně dlouho čeká na výhru i Frosinone, které v minulém kole obdrželo debakl od Atalanty Bergamo. Obrana Kanárků inkasovala pětkrát a i proto přišel do kádru Frosinone vyztužit obranné řady český stoper z AC Milán Stefan Simić.

Filippo Inzaghi nemůže počítat pouze se zkušeným záložníkem Blerimem Džemailim, jenž laboruje se zraněním. Mnohem více starostí má jeho protějšek Marco Baroni, neboť k dispozici mu nebudou Paganini, Dionisi, Zampano, Ariaudo a Bardi.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Calabresi, Danilo, Helander, Dijks - Poli, Pulgar, Soriano - Orsolini, Palacio, Sansone
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Goldaniga, Salamon, Krajnc - Ghiglione, Chibsah, Maiello, Valzania, Beghetto - Ciano, Pinamonti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.68 - 6.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - AS Řím  (neděle 15:00)
AS Řím jede do Bergama a v hlavě má jediný cíl - i přes množství absencí musí najít způsob, jak zastavit útočníka Duvána Zapatu. V calciu totiž momentálně není hráč s lepší aktuální formou a Bergamaschi na něj dost spoléhají.

Asi jen těžko bychom hledali hráče v lepší formě jinde než právě v Bergamu. Jmenuje se Duván Zapata a po několika nepříliš přesvědčivých sezonách v nejrůznějších klubech v těchto dnech naplno ukazuje svoje schopnosti. Vždyť za posledních sedm zápasů nasázel neuvěřitelných 13 branek! Celkově je na čtrnácti zásazích jen v Serii A, přičemž až do konce listopadu se prosadil jen jednou.

Teď je z něj hrot číslo jedna a hlavní eso hrdého týmu z Bergama. Především díky jeho trefám se La Dea vyhoupli až na solidní sedmou příčku a žádný jiný tým v lize nenasázel víc branek (už 44 gólů). V posledních dvou duelech - proti Sassuolu a Frosinone - dala Atalanta už skvělých 11 gólů a stává se z něj obávaný stroj.

Menší problémy pro trenéra Gasperiniho představuje zranění záložníka Rema Freulera, který zřejmě o zápas s AS přijde. Snad o to víc Atalanta po ztrátě motoru střední řady spoléhá na unikátní schopnosti tria Iličić, Gómez a Zapata. Mimo jiné se fanoušci mohou na zápas s Římany těšit také proto, že Bergamo si s ním v posledních zápasech ví rady. V osmi minulých duelech prohrála Atalanta jen jednou.

A záložník Hans Hateboer věří, že úspěšná série bude pokračovat. "Zápas s AS je pro nás klíčový, protože soupeř je hodně blízko nás. Může to být jedno ze stěžejních utkání v lize a je důležité, abychom se na něj dobře připravili. To, že se nám v poslední době daří, zase tak moc znamenat nebude. Vítězství si musíme zasloužit a proti AS to nebude snadné," dodává defenzivní univerzál Hateboer.

Trochu by to domácím mohly usnadnit absence, kterých Římané nemají zrovna málo. Kromě dlouhodobě zraněného Daniela De Rossiho, Diega Perottiho a Juana Jesuse nezasáhne do dalších tří utkání ani turecký útočník Cengiz Ünder. Úplně fit není ani Steven Nzonzi nebo Antonio Mirante. Stejně jako jejich soupeř má však i AS v poslední době velmi dobrou formu.

Ne snad, že by z jeho útoku šel strach, protože třeba vyhlášený střelec Edin Džeko tápe. Jako celku se ale týmu z Věčného města daří. Za oběť mu nedávno padli soupeři jako Sassuolo nebo Parma. V minulém kole se Římanům rovněž dařilo, třebaže to chvílemi proti Turínu vypadlo všelijak. Giallorossi prohospodařili dvoubrankový náskok a spasit je musel nejlepší střelec - El Shaarawy - až dvacet minut před koncem. I díky tomu je AS na pátém místě.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Tolói, Palomino, Mancini - Hateboer, Pašalić, De Roon, Gosens - Gómez, Iličić - Zapata
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Olsen - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Cristante, Nzonzi - Zaniolo, Pellegrini, El Shaarawy - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 4.01 - 3.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma Calcio - SPAL 2013  (neděle 15:00)
Hodně daleko od sestupových pozic si hoví Parma. Slavný klub, který se před touto sezonou vrátil do Serie A po vleklých problémech, si svůj "comeback" náležitě užívá. V rámci 21. kola se na stadionu Ennio Tardini představí tým, který má naopak sestupu velmi blízko - ferarrský SPAL.

Zřejmě jen ti největší fanoušci severoitalského klubu si troufali říci, že po dvaceti kolech bude Parma v první polovině tabulky s nepříliš velkou bodovou ztrátou na evropské poháry. Jenomže realita je přesně taková, Parma je na krásném devátém místě a má mnohem blíže k pohárové Evropě, nežli k sestupovým příčkám.

Ducali totiž pravidelně bodují a sem tam urvou i tři body za vítězství, jako tomu bylo naposledy v souboji s Udinese. Výhru 2:1 na půdě Zeber zrežírovali Inglese a Gervinho a navíc šlo už o druhé venkovní vítězství v řadě. Trenér D'Aversa tak může být se svými svěřenci naprosto spokojen, nicméně situaci nepodceňuje a v lednu přivedl do kádru novou posilu, v Itálii dobře známou, Juraje Kucku, který kdysi působil v Janově a AC Milán.

Zdali slovenský záložník nastoupí už proti SPALu je otázkou. D'Aversa ale určitě nemůže počítat s Grassim, Rigonim a Stulacem. Zde má SPAL menší výhodu, protože jemu bude chybět pouze potrestaný Cionek.

Kouč Semplici má pochopitelně mnohem více starostí. SPALu se totiž vůbec nedaří a sestupové pásmo se přiblížilo už na rozdíl čtyř bodů. Hosté čekají na vítězství dlouhých jedenáct kol! Naposledy bral SPAL bod v zápase s Boloňou (1:1).
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, Bruno Alves, Bastoni, Gagliolo - Gazzola, Scozzarella, Barillá - Gervinho, Inglese, Siligardi
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Viviano - Bonifazi, Vicari, Felipe - Lazzari, Missiroli, Valdifiori, Kurtić, Farés - Petagna, Antenucci
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.10 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Inter Milán  (neděle 18:00)
Třetí Inter Milán si bude chtít vylepšit náladu po minulém nepříliš povedeném kole. Má k tomu ideální šanci, protože na Stadio Olimpico je jen těžko k poražení. Navíc se jeho hostitelem stane FC Turín, pro něhož nejsou zápasy s Interem moc úspěšnou záležitostí.

Inter Milán v poslední době zachvátily spekulace ohledně prodloužení smlouvy kapitána Maura Icardiho a fanoušci netrpělivě očekávají, jak tato jednání dopadnou. Icardi je pro svůj tým klíčovým elementem, kapitánem a hlavní ofenzivní silou týmu. Přesto ani s ním v základu Inter nevyhrává vždy. Například v minulém kole se Nerazzurri postavilo do cesty Sassuolo a udrželo se soupeřem čisté konto!

Inter se naposledy neprosadil ani jednou stejně jako Sassuolo, takže se body dělily. Ztrátu místa to ale pro milánský celek neznamenalo a něco takového mu nehrozí ani v dalším kole. Nerazzurri si vybudovali dostatečně vysoký náskok a na čtvrté AC Milán mají náskok pohodlných šesti bodů, takže boj o Ligu mistrů si zatím jasně hlídají. Sezona se zatím vyvíjí podle představ a není důvod k obavám.

Přesto si po minulém kole Inter bude chtít spravit náladu. Svědčí o tom slova Kwadwa Asamoaha. "Je jasné, že minule jsme nepodali nejlepší výkon. Možná to herně nebylo špatné, ale do utkání se Sassuolem jsme šli naplno a s chutí vyhrát. Tentokrát už se nám to musí podařit. Opravdu tvrdě trénujeme, máme dostatečně kvalitní kádr a každý, kdo jde na hřiště, ze sebe chce vydat maximum. Věřím, že nám pomůže i kvalitní lavička."

Je pravda, že na Stadio Olimpico v Turíně Inter hrát umí. Od roku 2001 zde sehrál s domácí ekipou už 11 zápasů a prohrál jen v jednom případě! Shodou okolností právě naposledy, když Turínu stačila branka Adema Ljajiće. Navíc trenéra Spallettiho může těšit také fakt, že jediným hráčem, který zůstává na marodce Interu, je Keita Baldé.

Ani Turín nemá těch absencí nějak moc, mimo hru jsou jen Soualihu Meité a zkušený veterán Moretti. Velkou posilou pro něj bude zejména návrat záložníka Baselliho, který v minulém kole chyběl. Značně omezený kádr v minulém kole nestačil na AS Řím, i když zejména druhá půle v jeho podání opravdu stála za to. Turínský celek dokázal smazat dvougólové manko a doplatil jen na jeden povedený útok v závěru a gól El Shaarawyho.

Po další porážce je Turín až na jedenáctém místě s pouhými sedmadvaceti body. Už ve dvou duelech navíc prohrál, počítáme-li i pohár s Fiorentinou. Doma se Turínu moc nedaří a v devíti dosud odehraných domácího zápasech bral tři body jen ve čtyřech případech. Celkově má na svém kontě už 9 remíz.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, N’Koulou, Djidji - Aina, Baselli, Rincon, Ansaldi - Zaza, Belotti, Iago Falqué
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D’Ambrosio, Škriniar, De Vrij, Asamoah - Brozović, Vecino - Politano, Nainggolan, Perišić - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.23 - 2.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Juventus FC  (neděle 20:30)
Stadio Olimpico bude v neděli večer na nohou. Římské Lazio se totiž utká s vedoucím Juventusem a rádo by si připsalo jeho skalp. Biancocelesti se po další várce nepříliš potěšivých výsledků propadli na šesté místo a aby se udrželi v kontaktu se čtvrtým místem, potřebují bodovat. Juventus netřeba podrobněji představovat, jako jediný tým ze Serie A ještě neprohrál a suverénně kráčí za další obhajobou titulu.

Lazio se v této sezoně koncentruje na boj o čtvrté místo, které mu v loňském ligovém ročníku na poslední chvíli uniklo. Také letos zatím tahá za kratší konec a po remíze s Turínem a porážce v Neapoli spadlo až na šesté místo za AC Milán a AS Řím. Ztráta na čtvrté místo znamenající Ligu mistrů však není velká, činí jen dva body, takže výhra nad Juventuse by se určitě hodila.

Biancocelesti letos žádný z velkých týmů bojujících o Ligu mistrů zatím neporazilo. "Lazio se poprvé v sezoně pokusí porazit velký klub a my doufáme, že se jim to nepovede. Lazio je fyzicky zdatný tým s velmi dobrou technikou, podobně jako Juve dávají hodně gólů ze hry a v domácích zápasech mívají hodně střel na branku," analyzoval soupeře kouč Juventusu Massimiliano Allegri.

"Budou dychtiví, chtějí se vyrovnat s porážkou z Neapole, zatímco my musíme najít naší soudržnost. Ke Scudettu ještě vede dlouhá cesta a každé vítězství je jen dalším krokem k tomuto konečnému cíli," dodal Allgeri.

Juventus si zatím hraje svojí vlastní soutěž a s osmnácti výhrami na kontě a pouhými dvěma remízami neohroženě vládne Apeninskému poloostrovu. V řadách kritiků sice sílí hlasy, že herně to není úplně ono, ovšem za Starou dámu zcela jasně hovoří výsledky. Juventus si v minulém kole smlsnul na posledním Chievu 3:0 a na čele má luxusní devítibodový náskok.

Lazio představuje pro Juventus nebezpečného soupeře. V minulém roce dokázali Inzaghiho svěřenci nad Juve dvakrát zvítězit, ovšem vezmeme-li v potaz celkovou vzájemnou bilanci, je třeba před Juventusem hluboce smeknout. Stará dáma ovládla naprostou většinu všech zápasů, které spolu oba týmy sehrály.

Domácí se musejí obejít bez zraněného Luize Felipeho a k dispozici nebude ani potrestané duo Marušić - Acerbi. Horší je situace na straně Juventusu, jeho marodka se rozšiřuje a kouč Allegri nemůže počítat s Cuadradem, Barzaglim, Cancelem, Mandžukičem, Benatiou, Khedirou i Pjanićem. Právě v záložní řadě teď Starou dámu nejvíce tlačí bota.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Bastos, Wallace, Radu - Parolo, Leiva, Milinković-Savić, Lulić - Luis Alberto - Immobile, Correa
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - De Sciglio, Chiellini, Bonucci, Alex Sandro - Bentancur, Emre Can, Matuidi - Dybala, Ronaldo, Douglas Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.06 - 3.35 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - Cagliari Calcio  (sobota 15:00)
Sassuolo nedávno přišlo o jednu ze svých opor v podobě útočníka Boatenga a bude zajímavé sledovat, jak si v prvním zápase poradí bez něj. Tým, který naposledy zastavil i milánský Inter, teď bude čelit návštěvě ze Sardinie.

Sassuolo má s katalánskou Barcelonou dlouhodobě vynikající vztahy, jakkoli se to vzhledem k renomé italského celku může zdát zvláštní. Posledním hráčem, který putoval mezi oběma kluby, byl Kevin-Prince Boateng. Ať už Boateng bude v Barceloně plnit jakoukoli úlohu, jisté je, že Sassuolo přišlo o velmi zkušeného a kvalitního hráče. Jeho schopností bylo především nastupování na jakémkoli postu v útoku.

Boateng dal ve 14 zápasech v Serii A od začátku sezony čtyři branky a na hřišti byl osobností. Teď ho Sassuolo musí nahradit, ať už z vlastních zdrojů, nebo ať přistoupí k nákupu někoho dalšího. Sassuolu se nyní navíc moc nedaří a v deseti posledních soutěžních duelech se mu povedlo vyhrát jen dvakrát. Naposledy ale uťalo sérii několika porážek v řadě a dokázalo si z Milána přivézt jeden bod. Od domácího Interu nedostalo ani jeden gól, což by mohlo na morálku mužstva zapůsobit velmi dobře.

Sassuolo je i díky tomu na dvanácté příčce a jen čtyři body mu scházejí na osmou Sampdorii Janov, takže boj o střed tabulky bude ještě hodně nahuštěný. Sassoulo nefiguruje v první lize zase tak dlouho, takže s Cagliari toho moc neodehrálo. Jisté ale je, že za posledních více než pět let Cagliari odjelo se třemi body jen jednou.

Víc prostoru by na hrotu útoku měl dostávat Khouma Babacar, který před duelem s Cagliari podotkl: "Je jasné, že nám Kevin-Prince Boateng bude chybět, protože to byla hodně důležitá součást našeho týmu. V kariéře fotbalisty jsou momenty, kdy musí riskovat a rozhodnout se. My jeho rozhodnutí plně podporujeme, každý z nás by si přece za Barcelonu rád zahrál. Teď bude důležité, jak zareagujeme v dalším kole. Potřebujeme nutně vyhrát," dodává Babacar.

Cagliari rovněž vyhrálo jen dva duely v posledních deseti utkáních a naposledy bylo hodně zklamané. Nepovedlo se mu totiž udržet vedení nad Empoli.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Magnani, Ferrari, Rogerio - Duncan, Magnanelli, Bourabia - Berardi, Babacar, Djuricic
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Srna, Pisacane, Ceppitelli, Padoin - Barella, Bradarić, Ionita - Birsa, J. Pedro - Pavoletti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.49 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Udinese Calcio  (sobota 18:00)
Sampdoria se stále drží na solidní osmé příčce a evropské poháry si udržuje ve zdravé vzdálenosti. Poslední dobou ji ale zlobí forma, která se postupně vytratila. Najde ji favorit na domácí půdě proti Zebrám z Udine?

Na první pohled je to jasná záležitost s domácím týmem coby vítězem utkání. Sampdoria je na osmém místě, na jejím kontě je v tuto chvíli 30 bodů a ve svém středu má nejlepšího střelce ligy Fabia Quagliarellu. Nestárnoucí útočník zraje jako víno a už v této sezoně nasázel úctyhodných 14 branek, takže se na prvním místě dělí o primát jen s Ronaldem a Zapatou. Tentokrát se Quagliarella pokusí o další branku do sítě svého někdejšího zaměstnavatele.

V dresu Zeber z Udine odehrál sezony 2007 až 2009 a nasázel za 73 zápasů pětadvacet branek. Po boku s legendárním útočníkem Antoniem Di Natalem vytvořil velmi dynamickou a nebezpečnou dvojici hráčů, kteří uměli potrápit prakticky kohokoli. I proto bude pro někdejšího hráče Turína nebo Neapole zápas víc emotivní.

"Udinese mám samozřejmě hodně rád, protože mi velmi pomohlo k tomu, kým jsme nyní. Jak po stránce profesionální, tak osobní. Udinese mi dalo šanci, hrál jsem se skvělými spoluhráči a pamatuji si ty časy jako velmi příjemné. Celý ten klub pro mě hodně znamená. Stejně tak ale Sampdoria, které vděčím za mnohé. Rozhodně se ještě nechystám do starého železa a doufám, že Dorii pomohu k dobrým výsledkům," přeje si Quagliarella.

Doria naposledy remizovala v hodně divokém utkání s Fiorentinou, k vidění bylo šest branek. Tentokrát se musí trenér Marco Giampaolo obejít bez několika hráčů, protože karty zastavily Ramíreze a zranění zase trojici Barreto a Caprari s Linettym.

Zebry naopak budou v Janově téměř kompletní. Do hry se vrací záložník Rolando Mandragora, který si odpykal karetní trest. Udinese po třech zápasech bez porážky nestačilo v minulém kole na Parmu a na své půdě jí přenechalo všechny body. Nyní je až na patnáctém místě a má stále starosti se záchranou. Především špatná ofenziva ho trápí, neboť Udinese dalo jen 17 gólů.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Andersen, Tonelli, Murru - Praet, Ekdal, Jankto - Saponara - Quagliarella, Gabbiadini
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Opoku, Nuytinck, Troost-Ekong - Larsen, Fofana, Behrami, Mandragora, D’Alessandro - De Paul, Okaka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.41 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - SSC Neapol  (sobota 20:30)
V sobotu večer se na milánském San Siru uskuteční velká událost. AC Milán totiž přivítá Neapol i s jejím trenérem Carlem Ancelottim. Děvetapadesátiletý kouč se vrací na půdu svého někdejšího týmu vůbec poprvé. Pro obě strany to bude důležitý zápas. Neapol hájí druhé místo a ráda by se přiblížila Juventusu, zatímco Rossoneri bojují o čtvrté místo a návrat do Ligy mistrů. V prvním zápase na San Paolo zvítězili po velkém obratu hráči Partenopei.

Milán v úvodu nové sezony vedl na půdě Neapole 2:0, ale slibné vedení nedokázal udržet a po třech inkasovaných brankách nakonec utkání ztratil. Ani v letošní sezoně to není ze strany Rossoneri ono, ovšem vedení dělá vše pro to, aby návrat starých dobrých časů přišel co nejdřív. Milán v lednu představil nové akvizice - Brazilce Paquetu z Flamenga a polského kanonýra Krszystofa Piateka z Janova, kteří by měli slavnému celku pomoci v cestě zpátky na výslunní. "Včera na tréninku už prokázal svoje kvality. Je fyzicky silný, chce dávat góly, má schopnost zaútočit z hloubky, to se mi na něm líbí. Má velké nadšení, jsem si jist, že nám pomůže," vyjádřil se k Piatekovi jeho nový trenér Gennaro Gattuso.

"Paquetá? Opakuji, že je to atypický Brazilec. Jsem si jist, že může být ještě lepší, než je teď. Už od začátku jsem ho viděl připraveného, ne nadarmo začal hrát hned po svém příchodu. Hodně od něj očekáváme," dodal na adresu další posily Gattuso.

AC naposledy zvítězilo v Janově 0:2 a tři body by rádo získalo i proti silné Neapoli. "Abychom doma získali body, potřebujeme předvést skvělý výkon. Proti nám bude stát tým, jehož technická a taktická stránka vyvolává v soupeřích děs," varoval před soupeřem Gattuso. Milánu aktuálně patří čtvrté místo s jednobodovým náskokem, takže jen výhra ho stoprocentně udrží na čtvrtém místě i po tomto kole.

Neapol bude na San Siru v pozici favorita. V posledních letech se Partenopei proti Milánu daří a hodně zajímavé bude sledovat Carla Ancelottiho, současného kouče Neapole a někdejšího lodivoda Milána. Ancelotti vyhrál v červenočerných barvách vše, co se dalo, včetně Ligy mistrů (2003 a 2007).

Hosté od začátku sezony stejně jako zbytek týmů marně nahánějí suverénní Juventus a na druhém místě tabulky si tak trochu hraje svojí soutěž. Neapol má před třetím Interem náskok sedmi bodů. V minulém kole totiž využila jeho zaváhání se Sassuolem a sama doma porazila Lazio 2:1.

AC Milán se bude muset obejít bez Caldary, Biglii, Bonaventury, Zapaty i náhradního brankáře Reiny. Připraven bude Krzysztof Piatek, avšak od začátku se na hrotu útoku objeví prověřený Patrick Cutrone. Carlo Ancelotti má k dispozici takřka kompletní kádr, jedinou výjimku tvoří obránce Chiriches.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Bakayoko, Paquetá - Calhanoglu, Suso, Cutrone
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Callejón, Fabián Ruiz, Diawara, Zielinski - Milik, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.26 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC20182041:1156
2.SSC Neapol20152339:1847
3.Inter Milán20124431:1440
4.AC Milán2097428:2034
5.AS Řím2096537:2633
6.SS Lazio2095629:2332
7.Atalanta Bergamo2094744:2731
8.UC Sampdoria2086635:2630
9.Parma Calcio2084819:2428
10.ACF Fiorentina2069528:2127
11.Turín FC2069526:2227
12.US Sassuolo2068630:3226
13.Cagliari Calcio2049719:2721
14.Janov CFC20551025:3720
15.Udinese Calcio20461017:2518
16.SPAL 201320461016:2818
17.Empoli FC20451124:3917
18.Bologna FC20281016:3014
19.Frosinone Calcio20171212:4210
20.Chievo Verona20181114:388
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (418)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele