Serie A - preview 19. kola

29.12.2017, 08:26, aktualizováno 30.12.2017, 08:34
Previews
Juventus cestuje do Verony k utkání s Hellasem a potřebuje zareagovat na včerejší výhru Neapole, Inter by se proti Laziu zase rád vrátil na vítěznou vlnu. AS Řím je favoritem souboje se Sassuolem, Fiorentina bude měřit síly s AC Milán...
ACF Fiorentina - AC Milán  (sobota 12:30)
Už krátce po poledni se na stadionu Artemio Franchi proti sobě postaví Fiorentina a AC Milán. Rossoneri prožívají další katastrofální sezonu a v lize na svého soupeře ztrácejí dva body, přičemž jsou až jedenáctí. Oba celky by si v příští sezoně rády zahrály evropské poháry.

Fiorentina se před koncem roku dostala do zajímavé formy, když v Serii A neprohrála šest utkání v řadě. Má to však jeden háček, z oněch šesti zápasů vyhrála pouze dva a ze tří posledních kol vstřelila jeden jediný gól. Jinými slovy Viola je těžko k poražení, sama však soupeře neválcuje. Výsledkem je pak průběžná osmá pozice, se kterou nemohou být ve Florencii úplně spokojeni.

Tým trenéra Stefana Pioliho si v minulém kole připsal cenné vítězství nad Cagliari, když o třech bodech rozhodla jediná branka Khoumy Babacara. Fiorentina odehrála utkání i v týdnu, v Coppa Italia nestačila na Lazio a po brzké brance Luliće se ze soutěže poroučela.

Ještě více nepovedenou sezonu prožívá AC Milán, který ani po velkých investicích do kádru nepookřál. Rossoneri si připisují jednu ostudu za druhou a jejich fanoušci zakoušejí těžké chvíle. Milán si po výprasku od Hellasu připsal další porážku od Atalanty a v tabulce se ještě více propadl. Velkou naději přinesl až pohár. AC v něm přehrálo konkurenční Inter 1:0 v prodloužení a jde dál.

Předsezonní cíl dostat se do Ligy mistrů dostal vážné trhliny. Ze Serie A už to půjde stěží, ještě je ale ve hře Evropská liga, jejíž vítězství start v milionářské soutěži zajišťuje. Fioretina a AC Milán jsou tradiční celky italské kopané. V historii se střetly několikrát. V minulé sezoně se na stadionu Artemio Franchi zrodila bezgólová remíza 0:0.

Zatímco Stefano Pioli má k dispozici kompletní kádr, Gennaro Gattuso musí zápolit s marodkou. Scházet mu mimochodem bude Nikola Kalinić, který do Milána přestoupil v létě právě z Fiorentiny. Chybět budou také brankář Storari, záložník Mauri a obránci Conti s Abatem.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Laurini, Pezzella, Astori, Biraghi - Benassi, Badelj, Veretout - Chiesa, Simeone, Veretout
AC Milán - pravděpodobná sestava:
G.Donnarumma - Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Montolivo, Bonaventura - Suso, Cutrone, Borini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.54 - 3.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Cagliari Calcio  (sobota 15:00)
Atalanta Bergamo pod trenérem Gianem Pierem Gasperinim nadále šlape a v rámci devatenáctého kola bude potvrzovat týden staré vítězství ze San Sira nad AC Milán. Bergamaschi se podobně jako loni i letos zapojili do bojů o evropské poháry. Jejich soupeřem bude na Atleti Azzurri D'Italia sardinské Cagliari.

Trenér Gian Pier Gasperini to dokázal a i po letním výprodeji opor bojuje s Atalantou o evropské poháry. Navíc nesmíme zapomínat, že Bergamaschi ovládli svojí skupinu Evropské ligy, kterou si tím pádem zahrají i na jaře. Není pochyb, že pod dalšími úspěchy je znovu podepsán trenér Gasperini, jehož práce přináší v Bergamu kýžené ovoce.

Atalanta od konce listopadu neprohrála žádné soutěžní utkání. Dál šla i v poháru, když vyřadila Sassuolo. V domácí soutěži už pět kol nenašla přemožitele, naposledy prohrála 19. listopadu na půdě Interu Milán. Na San Siru ale zrovna v minulém kole vyhrála, když porazila trápící se AC Milán. Atalanta se díky této sérii posunula už na sedmé místo tabulky, se stejným počtem bodů jako má šestá Sampdoria.

Na půdu Bergama zavítá Cagliari, které se začalo nebezpečně přibližovat sestupovým pozicím. Forma Sardiňanů není bůhvíjaká, v lize čekají už pět kol na vítězství a nepochodili ani v Italském poháru, když doma senzačně vypadli s Pordenone. Svěřenci trenéra Lópeze by potřebovali nutně bodovat, vždyť osmnácté Crotone je vzdálené už jen dva body.

Jak trenér Gasperini, tak i jeho protějšek López mají k dispozici nejsilnější možné složení. Favoritem přesto zůstává domácí celek, navíc Cagliari se v Bergamu nikdy nedařilo.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Beriša - Toloi, Caldara, Masiello - Hateboer, Cristante, Freuler, Spinazzola - Iličič - Petanga, Gómez
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Romagna, Ceppitelli, Andreolli - Faragó, Ionita, Cigarini, Barella, Padoin - Farías, Pavoletti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.76 - 8.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Benevento Calcio - Chievo Verona  (sobota 15:00)
Benevento zakončí rok 2017 na posledním místě Serie A. S jakým počtem bodů to bude, ukáže až zápas s Chievem. Domácí dosud získali jenom jeden bod.

Benevento v tomto roce slavilo historický postup do Seria A a z tohoto pohledu šlo o nesmírně povedený rok. Samotné působení v nejvyšší italské soutěži už tak slavné není. Benevento dosud získalo pouze jeden bod, což je za osmnáct odehraných zápasů velice tristní bilance. Jakkoliv ještě není sezona u konce, se záchranou Beneventa už málokdo počítá.

Tým trenéra Roberta De Zerbiho naposledy nezvládl záchranářskou bitvu s Janovem a prohrál třetí utkání v řadě. Na nesestupový SPAL ztrácí už propastných čtrnáct bodů.

Boj o záchranu se do jisté míry připisoval i Chievu. Fly Donkeys se ale pohybují ve středu tabulky, i když ani jejich současná forma není optimální. V lize už čtyři zápasy v řadě nevyhráli a mimo to stihli vypadnout poháru, když nezvládli derby s Hellasem.

Benevento se s Chievem ještě nikdy neutkalo. Půjde o první vzájemné měření sil a při pohledu na tabulku není pochyb, kdo že je v zápase favoritem.

Oba celky hlásí několik zranění, na domácí straně se nepředstaví Antei, Iemmello a Lazaar, zatímco na straně hostů zůstávají mezi zraněními Castro, Meggiorini a Gamberini.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Venuti, Lucioni, Djimsiti, Di Chiara - Cataldi, Del Pinto, Chibsah - Ciciretti, Armenteros, D'Alessandro
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Tomovič, Gobbi - Bastien, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Pucciarelli, Inglese
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.36 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Udinese Calcio  (sobota 15:00)
O páté ligové vítězství v řadě bude usilovat Udinese Calcio, jenž se po příchodu Massima Odda herně a výsledkově zvedlo. Zebry se tentokrát představí na půdě nevyzpytatelné Boloni, která si zatím víceméně hlídá klidný střed tabulky.

Začněme nejprve u domácích. Boloňa pod Robertem Donadonim nijak nezaří a zatím si udržuje postavení ve středu ligové tabulky. Po porážkách s Milánem a Juventusem se Boloňa vrátila na vítěznou vlnu a zvítězila na půdě Chieva 3:2. V tomto kole se Boloňa utká s Udinese, což v posledních několika letech nebyl její nejoblíbenější soupeř. Na loňskou sezonu ale Zebry nevzpomínají v dobrém, protože na stadion Renato Dall'Ara schytaly čtyřbrankový debakl.

Výtečnou práci zatím v Udinese odvádí Massimo Oddo. Mladý trenér a někdejší skvělý obránce Lazia, Bayernu nebo AC Milán dovedl Zebry už ke čtyřem vítězstvím v řadě. Díky tomu se Udine vrátilo do bojů o evropské poháry, je však otázkou, jak dlouho v tomto boji vydrží.

Radost zatím mohou mít i fanoušci českého fotbalu, protože Jakub Jankto i Antonín Barák si vybudovali pevné místo v základní sestavě. Navíc Antonín Barák je i nesmírně produktivní. Od svého příchodu na sever Itálie si připsal už šest soutěžních branek a ihned se začalo mluvit o zájmu Interu Milán. Mimochodem s Janktem je zase spojován konkurenční AC Milán.

Domácím bude chybět záložník Andrea Poli, jinak má kouč Donadoni kompletní kádr, stejně jako Massimo Oddo.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mbaye, Gonzalez, Helander, Masina - Nagy, Pulgar, Donsah - Verdi, Destro, Palacio
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Larsen, Danilo, Nuytinck - Widmer, Barák, Behrami, Jankto, Adnan - De Paul, Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.23 - 3.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - US Sassuolo  (sobota 15:00)
Sassuolo se v minulém kole pořádně vytáhlo a ukázalo, že umí překvapit. Teď se maličký celek pokusí znovu ukázat své síly, i když na lavičce soupeře bude stát člověk, který Sassuolo velmi dobře zná. Neroverdi se totiž ve Věčném městě utkají s AS Řím.

V sobotu ve tři hodiny začne na Stadio Olimpico souboj domácích Vlků s návštěvou ze Sassuola, což bude pro mnoho aktérů hodně emotivní zápas. Obchodní vztahy mezi Neroverdi a AS jsou dobře známé a především před začátkem letošní sezony se opět zvýraznily. Do řad AS Řím zamířili hráči Grégoire Defrel a Lorenzo Pellegrini, na lavičku AS po Lucianu Spallettim usedl Eusebio Di Francesco, někdejší hráč AS. V týmu soupeře zase působí Matteo Politano, Luca Mazzitelli nebo Gianluca Scamaca, někdejší hráči římské juniorky.

Trenér Di Francesco postupem času i přes pomalejší start dokázal dát týmu nějakou tvář a silnou zbraň udělal zejména z obrany. Ta inkasovala jen 11 branek, což z ni dělá nejhůře prostupnou obranu v celé Serii A. Problém je ale na druhém konci hřiště. I když AS v létě investovalo mnoho financí do útoku a přišli hráči jako Schick, Defrel nebo Ünder, nikdo z nich zatím rozhodně nezáří. AS sice vystřelilo na soupeřovu bránu nejčastěji ze všech týmu první ligy, ale za posledních pět soutěžních duelů dalo jen tři góly!

V minulém kole mohl rozhodnout český talent Patrik Schick, který šel do utkání za stavu 1:0 pro Juventus Turín. Ke konci utkání se navíc dostal do obrovské šance, jenže míč napálil jen do vybíhajícího Szczesnyho a italská média to ještě dlouho komentovala. Ani spolupráce mezi Schickem a Džekem zatím nenese takové plody, jaké by AS potřebovalo. Stále je ale v Lize mistrů, kde ji čeká Šachtar Doněck, a také hraje o přední místa v Serii A.

Má jedno utkání k dobru a přesto ztrátu pouhých sedmi bodů na první Neapol. Oporu mohou domácí hledat například také v tom, že proti Sassuolu ještě nikdy neprohráli. Poslední měření sil v Římě skončilo 3:1 pro domácí, kteří po Defrelově brance otáčeli skóre. I zraněných domácím ubývá, takže i Defrel by měl být v pořádku. Sassuolo má poměrně kompletní jedenáctku, z níž vypadl jen nemocný Duncan.

Sassuolo v minulém kole senzačně vyhrálo nad Interem Milán a brankář Consigli chce něco podobného napodobit také nyní. "Minule jsme odehráli fantastické utkání, protože každý z nás hrál naplno. A samozřejmě nám pomohlo také štěstí. Věřím, že jsme schopní podobně zahrát také v Římě, i když nás trenér Di Francesco perfektně zná. Máme ale své vlastní zbraně a věřím, že je využijeme," říká odhodlaný brankář.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini, De Rossi, Nainggolan - Schick, Džeko, Perotti
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Goldaniga, Acerbi, Peluso - Mazzitelli, Magnanelli, Missiroli - Berardi, Falcinelli, Politano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.76 - 10.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - SPAL 2013  (sobota 15:00)
Ztracenou formu bude hledat Sampdoria, která už pět kol v řadě nedokázala zvítězit a pomalu opouští pohárové pozice. Propad Blucerchiatti může prohloubit SPAL, ovšem na Marassi bude v roli velkého outsidera.

Propad a ztráta formy Sampdorie je tak trochu záhadou. Svěřenci trenéra Giampaola završili svojí formu 19. listopadu výhrou nad Juventusem a velice hlasitě se přihlásili nejen do bojů o evropské poháry, ale dokonce i o Ligu mistrů. Jenomže pak přišel velký výpadek a následovalo pět zápasů, ve kterých Sampdoria ani jednou nevyhrála. Co stálo za propadem do té doby skvělé formy? Těžko říci.

Sampdoria má nyní velkou šanci dostat se znovu na vítěznou vlnu, neboť hostí nováčka z Ferrary. Se SPAL se v minulosti ještě nikdy nesetkala a navzdory propadu formy bude velkým favoritem.

Hlavním cílem Ferrary je pochopitelně záchrana a ta se zdá být reálná. SPAL je v tuto chvíli na sedmnácté pozici, ovšem k dobru má jen lepší skóre. Proto Sempliciho parta potřebuje bodovat a ráda by využila slabší formy soupeře. SPAL je jinak v poměrně dobrém rozpoložení, protože v lize neprohrál tři utkání v řadě, což se mu v Serii A povedlo teprve podruhé.

Námořníkům hraje do karet nejen domácí prostředí, ale i téměř vyprázdněná marodka. I když je pravdou, že absence útočníka Zapaty je citelná. SPAL se pak musí vypořádat hned s několika zraněními. Hrát nebudou Costa, Poluzzi, Konaté, Cremonesi, Borriello a Vaisanen.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Strinić - Barreto, Torreira, Praet - Ramírez - Quagliarella, Caprari
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Salamon, Vicari, Felipe - Lazzari, Schattarella, Viviani, Grassi, Mattiello - Floccari, Antenucci
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.14 - 5.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Janov CFC  (sobota 15:00)
Trápící se Janov se v minulém kole zase trochu vytáhl a povedlo se mu díky výhře nad Beneventem vzdálit se sestupovým pozicím. O to musí nadále bojovat a nyní jej nečeká nic snadného, protože jede na Olympijský stadion do Turína.

Domácí Býci rozhodně nebudou pro návštěvu z Janova ničím snadným. Tradičně se Grifům v Turíně hraje hodně špatně, což dokazuje například fakt, že CFC Janov si proti domácímu mužstvu připsal tři body jen jednou za dlouhých 14 let! Ve druhé a nověji také v první italské lize je v rámci těchto vzájemných střetů velmi často domácí prostředí rozhodujícím faktorem.

Pokud začneme domácími, tak Býci se v minulém kole hodně trápili. Sice nejprve vyřadili AS Řím z poháru, ale hned poté si jen rozdělili body s nováčkem z Ferrary. Spal sice po brilantním úvodu turínského mužstva prohrával o dvě branky už po deseti minutách, ale po změně stran ztratili Býci koncentraci a dost možná i představu o tom, jak správně hrát, takže jen remizovali 2:2.

Problémem by pro FC Turín mohlo být to, že se na nedávném tréninku zranil útočník Andrea Belotti, který sice nemá nic zlomeného a problémové vazy jsou podle všeho v pořádku, ale na utkání s Janovem může kanonýr Belotti zřejmě zapomenout. Zdravotní potíže trápí také obránce Lyanca, zatímco Daniele Baselli si odpykává karetní trest a rovněž do zápasu nenastoupí.

Hostující celek přijede také s několika absencemi, které dost komplikují tvorbu základní jedenáctky trenéra Ballardiniho. Mimo hru budou Andrea Bertolacci a Nicolas Spolli, k nimž se možná přidá ještě veterán Goran Pandev. Hrát by naopak měl Gianluca Lapadula, který se stal hrdinou fanoušků v minulém kole. Právě Lapadula gólem v 92. minutě zachránil Janovu tři body a rozhodl utkání po parádní akci.

Přesto se ale Janov vůbec nenalézá v dobré pozici a opět se ozývají kritické hlasy především směrem vedení a možnému posilování. Janov neprožívá ideální sezonu a trenér Ivan Jurić byl jen jednou z mnoha obětí. Nyní má vést k lepším výsledkům ambiciózní mužstvo zkušený trenér Davide Ballardini, před kterým se otevírá velká výzva. Janov je totiž až na 15. místě, má 17 bodů a vstřelil zatím jen patnáct branek.

Vedení je přesto optimistické, což potvrzuje ředitel Giorgio Perinetti. "Máme před sebou ještě druhou část sezony a já věřím, že těch mnoho změn, které se udály, si jen potřebuje sednout. Máme důvěru v našeho trenéra a myslím, že to je velká změna k lepšímu oproti minulých měsícům. Samozřejmě se jej pokusíme uspokojit na poli přestupů a posílit kádr, abychom splnili naše předsezónní cíle," dodává ředitel Perinetti.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - De Silvestri, N'Koulou, Burdisso, Molinaro - Rincón, Valdifiori, Obi - Iago Falqué, Niang, Berenguer
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Rossettini, Zukanović - Rosi, L. Rigoni, Veloso, Brlek, Laxalt - Lapadula, Taarabt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.37 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - SS Lazio  (sobota 18:00)
Milánský Inter má za sebou hodně nepříjemné chvíle a naděje na první místo převzala dobrá forma Juventusu spolu s Neapolí. Pokud si nechce nechat čelo tabulky utéct o víc bodů, musí zabrat. Bude to ale hodně těžké, protože Lazio Řím je pro změnu ve velmi dobré formě.

Trenér Luciano Spalletti nedávno hlásal, že se jeho tým ocitá na pokraji krize. Jistě je to jen řečnický termín a minimálně nadnesený výraz, ale z historie víme, jak často se hráči Interu nechají zlomit a i po kratší sérii špatných výsledků se dokáží odstavit z boje o titul, i když je dobře rozehrán. Trenér Spalletti musí spolu s hráči vymyslet co nejdřív cestu ven, protože tři porážky v řadě Inter už dlouho nepamatuje.

Sestupnou tendenci mají výkony Nerazzurri v podstatě už od utkání s Juventusem Turín, kde se zrodila remíza. Po utahané a vydřené výhře v poháru proti třetiligovému Pordenone se musel sklonit před jednoduše a chytře hrajícím Udinese, následně jej v 18. kole šokovalo Sassuolo, kterému Inter nedal ani jednu branku. A vše završila pohárová porážka s AC Milán, po které se Nerazzurri s Coppa Italia loučí dřív než by chtěli.

Přesto situace vůbec není kritická. Bodově se Inter stále drží těsně za druhým Juventusem, přičemž na první Neapol ztrácí jen pět bodů. Trenér Spalletti se musí vyrovnávat s absencemi D‘Ambrosia a Mirandy, ale po vypršení trestu se mu do hry vrací Vecino. To hosté nemusí podobné starosti řešit vůbec, neboť tým trenéra Inzaghiho je i přes náročný program až na zraněného Caiceda kompletní. Do formy se navíc dostává navrátilec Felipe Anderson.

Právě proti silnému Laziu mnozí očekávají odpověď milánského celku. Například legendární Sandro Mazzola, který v rozhovoru pro Elle Radio zmínil: "Interu se v poslední době nedaří především v obraně, ten tým působí unaveně a bez sil. Špatná koncentrace byla vidět už v duelu s Udinese. Věřím ale, že se nyní mužstvo vybičuje k mnohem lepším výkonům a že jej motivuje hrozba Lazia. Očekávám silnou odpověď a bojovně naladěné hráče," přeje si Mazzola.

Lazio naopak v poslední době dělá svým fanouškům radost. I přes vyčerpávající účast v Evropské lize se týmu daří držet si pravidelný standard a odvádět takové výkony, za které se tým trenéra Inzaghiho vůbec nemusí stydět. Lazio už čtyři soutěžní duely neprohrálo a naposled si poradilo s Fiorentinou v rámci Coppa Italia.

Ani v Serii A nehrají Biancocelesti vůbec špatně a podávají velmi vyrovnané výkony. Po divoké remíze s Atalantou se dokázala jejich ofenzíva prosadit opět alespoň třikrát, tentokrát jasný debakl 4:0 utrpělo Crotone. I díky tomuto výsledku má Lazio na kontě 36 bodů, jeden zápas k dobru a na čtvrté AS ztrácí jen dva body.

V celém týmu panuje optimismus, který dokládá také někdejší brankář Gianluca Pagliuca pro Radio Incontro Olympia. "Výsledky, jakých Lazio Řím dlouhodobě dosahuje, jsou dílem všech zúčastněných. Simone Inzaghi je hodně podceňovanou osobností, ale pravdou je, že trenér je to skvělý. Dalším tahounem je sportovní ředitel Igli Tare, který umí nakupovat nepříliš známé hráče za menší sumy a tvořit z nich hvězdy. Celé Lazio je organizované, perfektně sehrané, vzadu velmi stabilní a nebezpečné při jakémkoli útoku," myslí si veterán Pagliuca.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Cancelo, Škriniar, Ranocchia, Santon - Vecino, Gagliardini - Candreva, Borja Valero, Perišić - Icardi
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Wallace, de Vrij, Radu - Marusić, Parolo, Lucas Leiva, Lulić - Luis Alberto, Milinković-Savić - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.56 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - Juventus FC  (sobota 20:45)
Strádající Hellas Verona se na domácí půdě pokusí překvapit jasného favorita z Turína podobně, jako se mu to povedlo například proti milánskému AC. Faktem navíc je, že Staré dámě se na stadionu Marc‘Antonio Bentegodi nikdy zas tak moc nedařilo.

Juventus Turín se stále pyšní nejlepším útokem v lize, který dal už 45 branek. Velký podíl na tom má i Paulo Dybala, který je stále třetím nejlepším střelcem ligy. A to přesto, že v poslední době opět moc nenastupuje a spíše začíná na lavičce. Jako v minulém kole proti římskému AS. Hvězdný Argentinec opět začal zápas jen coby neplatící divák a na svou chvíli čekal. Nakonec se nedočkal.

Trenér Allegri ve šlágru kola dal přednost jiným hráčům a ti se mu odvděčili těsnou výhrou 1:0, kterou gólem do sítě svého někdejšího zaměstnavatele obstaral obránce Medhi Benatia. V závěru se pak musel ukázat také polský brankář Wojciech Szczesny, který zlikvidoval několik solidních šancí soupeře a udržel tři body.

Ty byly hodně klíčové, protože Juventus díky domácí výhře prodloužil auru neporazitelnosti svého stadionu, porazil přímého konkurenta v boji o nejvyšší příčky a navíc nedovolil Neapoli, aby se příliš vzdálila. První Partenopei tak mají i po osmnácti odehraných kolech jen náskok jednoho bodu, takže drama pokračuje. Stará dáma prohrála jen jednou za posledních deset soutěžních duelů, když nestačila na domácí Sampdorii Janov.

Paulo Dybala by nyní měl dostat šanci, o čemž je přesvědčen i žurnalista Enzo Bucchioni. "Dybala se určitě dostane do základní sestavy, podle mých informací s tím trenér Allegri takto počítá. Allegri je mistr v tom, jak se vypořádat s hráči, kteří zrovna nemají dobrou formu nebo se jim něco děje v hlavách. Umí s tím pracovat a myslím, že to vyřeší i v případě Paula Dybaly. Věřím, že to bude v budoucnu velká opora ambiciózního Juventusu, pokud se obě strany dohodnou," míní Bucchioni.

Juventus se musí vypořádat s mnoha absencemi, mezi které můžeme řadit Buffona, Höwedese, De Sciglia nebo Pjaniće. Taktéž si Bianconeri chtějí spravit renomé po posledním vzájemném zápase, který skončil trochu překvapivě výhrou Hellasu. Ten se však nesmí moc spoléhat na minulost, protože právě Juventus je jeho hodně neoblíbeným soupeřem. Žádné jiné mužstvo totiž nedalo Hellasu tolik branek jako Stará dáma, celkem už 93 gólů.

Hellas je na tom s absencemi ještě hůř než jeho soupeř. Trenér Pecchia nemůže počítat s Cercim, Faresem, Zaccagnim, Cherubinem a Bianchettim, což jsou pro něj citelné ztráty. Ztrátu zažil veronský celek také v minulém kole, protože nedokázal navázat na skvělé představení proti AC Milán a od Udinese tažené dvojicí Jankto - Barák dostal hned čtyři branky! Další z mnoha porážek jej odsoudila k setrvání v pásmu sestupu, aktuálně má Hellas jen 13 bodů.

O další se bude pokoušet například mladík Moise Kean, který v Hellasu hostuje právě z Juventusu. A na toto pouto nezapomněl: "Mým primárním úkolem je pomoci mému týmu, což dělám vždy, když jsem na hřišti. Chceme se za každou cenu zachránit a víme, že je to možné. Musíme se naplno soustředit a nedělat zbytečné chyby. Pokud vstřelím gól, nebudu ho slavit, ale samozřejmě budu mít radost, pokud se nám povede uhrát dobrý výsledek," naznačuje talentovaný mladík.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Caceres, Caracciolo, Heurtaux, Ferrari - Romulo, Buchel, B. Zuculini, Verde - Bessa - Kean
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Barzagli, Chiellini, Benatia, Alex Sandro - Marchisio, Khedira - Cuadrado, Dybala, Mandzukić - Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.60 - 6.70 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Crotone - SSC Neapol  (pátek 20:45)
Trochu netradičně už v pátek začne další kolo italské nejvyšší soutěže a rozhodně to bude napínavé klání. Zatímco domácí Crotone na stadionu Ezio Scida hledají spásu po posledním výbuchu, Neapol se pomalu blíží titulu zimního krále a chce dostat druhý Juventus Turín pod tlak.

Páteční předehrávky nemají v Itálii zase tak dlouhou tradici jako v jiných ligách a jsou spíše výjimečně hrány, aby si nasazené týmy stihly odpočinout a nabrat dostatek sil před dalším náročným programem, který se od ostatních mužstev liší. Neapol jde do boje v pátek proto, že ji už v úterý čeká čtvrtfinálový souboj Coppa Italia, kde jí bude soupeřem Atalanta Bergamo. Nejprve je ale na řadě Crotone.

V Serii A zatím Neapol ovládá první příčku, ale to by při síle jejích konkurentů vůbec nemuselo dlouho trvat. Její náskok na druhý Juventus Turín činí jen jeden jediný bod a dalších pět bodů má Neapol k dobru na tlačící se Inter Milán, který zdaleka ještě neřekl poslední slovo. Další poměrně snadné tři body by nyní Partenopei mohli získat proti Crotone, kterému se nedaří. Nesmí ale svého soupeře podcenit.

To si uvědomuje i záložník Allan, který ví: "Užíváme si první místo, ale je jasné, že náskok bodu se může kdykoli vytratit. Ten pohled na tabulku je opravdu hezký, ale může se kdykoli změnit. O Scudetto s námi bojuje mnoho týmů, takže nesmíme zastavit. Jsme připraveni každý zápas ze sebe vydávat to nejlepší, i když se jedná o týmy, které třeba nemají tolik zkušeností nebo schopností. Věřím, že se nám v pátek podaří získat tři body a připravit se na další klíčové utkání v poháru."

Neapol v minulém kole zvládla úlohu favorita a turbulentní prosinec pokračoval. Výběr trenéra Sarriho sice přišel o šanci hrát dál Ligu mistrů, ale nyní se soustředí na domácí půdu. A to jí jde dobře, protože v minulém kole dokázala dostatek charakteru a síly, když otáčela utkání se Sampdorií Janov v poměru 3:2.

Trenér Maurizio Sarri mohl být hodně rád mimo jiné za skvělý výkon Marka Hamšíka. Menší radost už mu dělá diskvalifikace obránce Ruie, za něhož zkrátka nemá adekvátní náhradu. A to i proto, že Faouzi Ghoulam je stále zraněn. Minimálně do ledna nedorazí ani hrotový střelec, takže ofenzivní část bude stejná. Crotone nemá k dispozici Ajetiho, na jehož místě by se měl objevit Stefan Simič.

Crotone s Neapolí nesehrálo zase tak moc utkání, ze čtyř vzájemných duelů ale tři vyhrálo. A jen máloco nasvědčuje tomu, že by tentokrát měli odjíždět hosté poražení nebo zklamaní. Crotone sídlí v pásmu sestupu, na kontě má 18 bodů a jeho herní prezentace také trochu pokulhává. Navíc tu mluvíme o týmu s druhou nejhorší obranou v soutěži, která dostala už 36 branek, takže pro Neapol to bude vítaný soupeř.

Trenér Walter Zenga dobře ví, že jeho tým není právě favoritem. "Je mi jasné, že nám nefandí moc faktorů. Když hrajete proti Neapoli, tak to tak prostě je. Neapol je skvělé mužstvo plné výborných hráčů a trénuje je výtečný taktik. Ten tým prakticky nemá slabinu. My se ale musíme soustředit na naše silné stránky a jít do utkání s pocitem, že když podáme vynikající a pozorný výkon, můžeme uhrát dobrý výsledek. Mít poraženeckou náladu předem je sebevražda," dodává Zenga.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Sampirisi, Simič, Ceccherini, Martella - Barberis, Mandragora, Rohden - Trotta, Budimir, Stoian
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Maggio, Albiol, Koulibaly, Hysaj - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejón, Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.10 - 7.04 - 1.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol18143141:1345
2.Juventus FC18142245:1444
3.Inter Milán18124234:1440
4.AS Řím17122328:1138
5.SS Lazio17113343:2236
6.UC Sampdoria1783632:2627
7.Atalanta Bergamo1876528:2327
8.ACF Fiorentina1875627:1926
9.Udinese Calcio1780930:2524
10.Turín FC1859425:2724
11.AC Milán1873823:2624
12.Bologna FC1873822:2524
13.Chievo Verona1856719:3021
14.US Sassuolo18621012:2820
15.Janov CFC1845915:2217
16.Cagliari Calcio18521116:2917
17.SPAL 20131836919:3115
18.FC Crotone18431113:3615
19.Hellas Verona18341117:3613
20.Benevento Calcio1801179:411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (149)

Přidat komentář
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Neapol válec

Reagovat
smazaný uživatel

Plichticka by byla super!

Reagovat
Largo

To až zejtra s Veronou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

snad jo

Reagovat
Gimme

Že by zítra AS vlítlo na Sassuolo s formací 4-2-4?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz to nehul

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Je to dost pravděpodobný.

Reagovat
Francesco Totti AS

já se na to těším

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Napolitanka, pojdme na 5:0. At je hotovo po puli

Reagovat
Pipo123

Zajtra sa hodne teším, byť na Inzaghiho mieste tak tam pošlem Andersona, Milinkoviča, Alberta aj Cira, teda za predpokladu ak má hrať Rano, Cancelo a Sasnton

Reagovat
El Matador

Ja se tesim jak malej jarda, budu primo na stadionu

Reagovat
andycek1

Verim že ten Inter dáte a na ďalší rok budete v skupine LM

Reagovat
doNny

Reagovat
Alberto Aquilani

ty si v tomto úplne nepoučiteľný, stavím sa, že dnes dostanete

Reagovat
Pipo123

Tak já by som strašne rád videl túto štvoricu pokope aspoň na pár minút, ideálne namiesto Parola to sa ale nestane

Reagovat
olis

CROTONE (4-3-3): Cordaz; Faraoni, Simic, Ceccherini, Martella; Rohden, Barberis, Mandragora; Trotta, Budimir, Stoian. A disp.: Festa (GK), Viscovo (GK), Aristoteles, Kragl, Suljic, Pavlovic, Cuomo, Tonev, Borello, Sampirisi, Crociata, Simy. All. Zenga.

NAPOLI (4-3-3): Reina; Maggio, Koulibaly, Albiol, Hysaj; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne. A disp.: Rafael (GK), Sepe (GK), Scarf, Giaccherini, Leandrinho, Maksimovic, Zielinski, Chiriches, Rog, Ounas, Diawara. All. Sarri.

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelný Hamšík

Reagovat
smazaný uživatel

Uz je tam, a jeste aspon jeden do pule

Reagovat
Inter Eterno Amore

Hamšík môže tvrdiť, že ten rekord nemal nič s jeho streleckou formou, ale určite mal. Opadlo to z neho.

Reagovat
FuckT

To je ako tvrdit, ze ked som si ja vyhonil pred vznikom vesmiru, tak vesmir musel byt zrodeny z mojich vajec, bez ohladu na moje protesty.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že filozofie je tvé hobby

Reagovat
smazaný uživatel

Čo som si to práve prečítal?

Reagovat
smazaný uživatel

paralela jak vínko

Reagovat
FuckT

Dakujem pani, nesnazil som sa. Kazdopadne na moju picovinu nereagujte, radsej treba vyhodit take prehlasenia ako to, na ktore som reagoval. Proste sa spojili okolnosti, Hamsik bol v spravnom case na spravnom mieste 3 krat po sebe a hotovo, nevidim na tom ziadne istoty, ktore by naznacovali, ze Hamsika rekord musel brzdit.

Proste moja pointa bola taka, ze bez ohladu na to, aku picovinu som napisal, tak sa to stale nevyrovna vyhlaseniam toho typu, ktore napisal Amore. Iba preto, ze dal 3 goly v 3 zapasoch, to neznamena, ze sa musime okamzite sustredit iba na ten faktor. Mozno to uz nasich mafianov len prestalo bavit a vybavili Hamsikovi v 3 zapasoch trochu priestoru na 3 goly, nech je to uz konecne za nami...

Reagovat
smazaný uživatel

Amore tým chcel povedať, že Marek zvykol byť úspešnejší v koncovke, ale kvôli rekordu mu to nešlo tak ako po minulé roky. Teraz, keď už rekord vyrovnal, hrá vo väčšej pohode.

Reagovat
FuckT

Tak uz vidim, kde je problem. Tebe to nepride tak hlupe ako mne... Ale pozri sa na to normalne, naozaj tam vidis taku istotu v tom? Podla mna mu to tam proste teraz padlo a strelecka pohoda s tym nemusi mat nic, skor nahoda, ta ista spina, ktora tento vesmir splodila.

Reagovat
Inter Eterno Amore

jak sa dá s kazajkou písať na klávesnicu

Reagovat
smazaný uživatel

To Crotone je neskutočne slabé, veď oni to odkopávajú kde sú otočení

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Napoli je naprosto dominantni. Takhle by nebyl dominantni ani Juventus. Pripomina mi to Barcelonu za Gaurdioly v zaoasech napr. se Zaragozou

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by to obrana Crotone stále neodkopávala bezhlavo dopredu, tak by mohli dnes niečo uhrať. Neapol dnes nehrá nejak výnimočne...

Reagovat
dave30

Kdyby obránci nebyli odkopávači a kdyby to měli komu přihrát, tak hraje Crotone poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana to mala komu nahrať, ale boli posratí z Neapola a robili mnoho chýb aj keď neboli pod tlakom. Tá technika hráčov Crotone je horšia ako v Benevente...

Reagovat
smazaný uživatel

Má fakt Neapol dinosaura na dresech?

Reagovat
smazaný uživatel

no nic. dnes sa treba pomodlit a dufat aspon v bod.

Reagovat
lnterista

Nebec...3body dame

Reagovat
M11

Reagovat
snuff24

Snad to zvládneme..Inter má nějakou zvláštní úchylku po vzoru Robina Hooda, hrát totální hovno hlavně proti slabochum, takže dle naší logiky by jsme dnes měli zvládat

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes bez Abateho. Šanca na 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Zas ten Borini, André Silva na lavičke prečo ho nedáva hrať?

Reagovat
smazaný uživatel

ja neviem, co ten Silva robi nejaky rozruch v kabine alebo na treningoch to flaka? ked nehraval poriadne ani pod Montellom a nehrava ani teraz

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim. Dneska ctyri zapady live na Sportu 1 a vsechny kvalitni a me to nejak nebavi. Posledni dobou jsem asi prefotbalogany. Vubec se netesim a sleduju jen z povinnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno mas ine problemy, napr. tres v praci. To potom cloveka futbal bavi menej.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu. Spis ale teda doma na nic.

Reagovat
M11

hmmm.. konec polocasu.. 2:1 na strely.. na branu 0:0

Reagovat
Milan.B

cisty hnus....

Reagovat
Eldarion

Síce Gattuso vravel, že hráči sú po derby unavený ale toto je jak keby bolo na ihrisku 22 paralyzovaných hráčov, druhý polčas nejdem ani pozerať.

Reagovat
smazaný uživatel

toto uz je na slucku AC

Reagovat
smazaný uživatel

A tak remíza dobrá, na viac teraz bohužiaľ nemáme

Reagovat
smazaný uživatel

Po bramboračce mezi Fialkama a AC bude AS jiná kávička

Reagovat
Erdovec

zatím je to teda dost velká hrůza

Reagovat
REPLIKATOR

Schick

Reagovat
salm0n

2. asistent

Reagovat
Squinty

Zatím je teda hodně mimo no

Reagovat
pepinho2

Reagovat
REPLIKATOR

Nedivil bych se, kdyby šel o půlce dolů.

Reagovat
Komix

Hraje hrozně. On asi potřebuje, aby tým hrál na něj a to se mu v AC nepovede...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesto už iDnes chysta oslavny článek jak byl naprosto klíčovým hráčem a nejlepším na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

snad mu nebude trvat aklimatizace tak dlouho jako Dzekovi v jeho první sezóně..nelibi se mi, ty náběhy, je na čem pracovat

Reagovat
smazaný uživatel

Fiore - Milan a polocas AS = desna nuda, priserny fotbal

5 minut Live - Leicester = zabava, kvalitni fotbal

Ten rozdil v rychlosti a nasazeni je neskutecny

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
snuff24

vidíš a jestli si večer pustíš Inter tak to bude tvůj poslední zápas, pobliješ a potom skapeš ...

Reagovat
Gimme

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Klauni, ten vas Schick, to je tahoun

Reagovat
smazaný uživatel

Benevento snad dneska vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozhodčí u videa je ožralý?

Reagovat
Mihal

Forza Inter... chlapi kurva ked to nejde tak aspon jazdite po riti, bojujte, bite sa o vysledok...verim, ze dnes neprehrame ale mam velmi stiahnutu dusicku, ze sa zase sklamem a pojdem spat maximalne vytoceny...

Reagovat
smazaný uživatel

Video uplne k nicemu.

Reagovat
Largo

Dneska mě teda naštvalo, tohle jsem ještě neviděl....

Reagovat
smazaný uživatel

Proc neplatit gol Florenziho? Nebranil nahodou bizon obranci?

Reagovat
M11

piskal braneni ve hre Underovi

Reagovat
REPLIKATOR

AS

Reagovat
Largo

demente. sypej sůl do ran...

Reagovat
Eldarion

On len nemá kamarátov, zbytočne na neho reagovať.

Reagovat
Steve Stifler

Neskutečnej zářez AS. Už ten první neuznanej je hodně diskutabilní, ale to druhý, to snad ani neni možný

Reagovat
Largo

Reagovat
Gimme

Achjo...

Reagovat
cresposuper

Santon zase v zaklade

Reagovat
Largo

Šílený, jak hrajem dopředu. Vzadu jedna chyba pozdě přistoupivších hráčů, vepředu se snažíme, ale je to hrůza. Centry snad všechny totálně mimo, egoista Džeko. K tomu video, který nás dneska podle mě připravilo o body. Ta pravá strana je oproti tý levý zoufale nefunkční a nekreativní. Mít pořádnýho obránce a Florka v útoku, tak není co řešit....

Reagovat
Gimme

Ten VAR byl celýmu fotbalu čert dlužnej...Džekovi ke gólu pomohlo, že měl v ofsajdu pět centimetrů zad když byl zády k bráně. Florenzimu neuznali taky podle mě regulérní gól, ale co si budeme stěžovat. Měli jsme je porazit. Radja chvílema skvělej a chvílema totálně na přes držku, jeho střelu z první by mu měli zakázat

Reagovat
Largo

Jo, taky nechápu ty rány zpoza vápna z voleje, ten snad nikdy v sezoně netrefil bránu.

Reagovat
KingMaster13

Benevento

Reagovat
Largo

Dneska hrozný, všechno špatně. Ten tým je prostě špatně postavenej, chybí celá pravá strana a Džeko mě neskutečně pije krev.

Sem znechucen

Reagovat
Lech

Ja se zapomnel na horach, a asi jsem dobre udelal. Koukam klasika, ale aspon ze se nebude pres zimu posilovat k0k0ti

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem zase znechucený z obrany Interu. Ta vypadá strašidelně.

Reagovat
Lech

Doufam ze se nedostanem do LM, muzou rozprodat pulku tymu a zbyde i na mrakodrapy

Reagovat
snuff24

VAR dneska

Reagovat
Gimme

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je super myslím že si Škriniar solidně zaběhá Forza Inter

Reagovat
snuff24

jenže teď stojí za pikaču zejména útok, kterej by to měl papírově dávat s prstem v nose, a všichni brečí nad obranou

Reagovat
smazaný uživatel

no momentalně se nedaří nikomu.....Candreva s Perišičem jsou strašně čitelní hráči a Icardi sám nic nevymyslí uvidíme to chce prostě zlomit nějakým haluzakem třeba a jedem dál

Reagovat
Furia Ceca

Pipo derby. Raději Lazio než Inter v LM.

Reagovat
cink

Merda

Reagovat
Jackmaker1989

Pozeráte Inter na Sport1? Dnes celý deň nejde komentár?

Reagovat
Pipo123

Staci si Prepac audio stopu na CZ

Reagovat
Mihal

Teraz som prisiel z prace...aky bol prvy polcas ? Niekto jasne lepsi ?

Reagovat
Pipo123

Mate viac loptu, Perisic mal jednu Dobru sancu inak zapas o hovne

Reagovat
Mihal

Dik ...a vy bez sanci ?

Reagovat
Pipo123

Asi jo, jednu strelu tam mal Milinkovic do stredu brany

Reagovat
Eldarion

V žiadnom prípade penalta

Reagovat
Mihal

Cakanie na inkasovanie...

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio mohlo vést už tak o tři góly omg...pálí to jak magoři

Reagovat
Pipo123

V druhom polčase sme lepsi, no to riesenie pred bránou je hrozne

Reagovat
Setwo

tej sance Andersona po prihravke Cira velka skoda

Reagovat
Mihal

Tri kola dozadu by som bol za tento vysledok nasraty...dnes ho beriem vsetkymi desiatimi

Reagovat
celestial-

Podobne, chce to taktickú variantu v útoku. Štyri zápasy bez gólu to je čistá katastrofa. Proste nový impulz :)

Reagovat
M11

Juventus XI: Szczesny; Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Bentancur, Matuidi; Mandzukic, Higuain, Dybala

Reagovat
Furia Ceca

Verona: Nicolas; Ferrari, Caracciolo, Heurtaux, Caceres; Romulo, Buchel, B Zuculini, Verde; Bessa; Kean

Juventus: Szczesny; Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Bentancur, Matuidi; Dybala; Mandzukic, Higuain

Martín, Kean, Benta, Pulito Jenom toho Khediru mi hlava nebere...

Reagovat
Furia Ceca

+ Büchel, další náš ex...

Reagovat
Furia Ceca

+ Romulo

Reagovat
brenk

komentátor asi zaspal...

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat
brenk

mám iba ja vypadnutý komentár na Sport 1?

Reagovat
brenk

aha už som to poriešil...

Reagovat
Jackmaker1989

a ako? Skúšam ale nejde

Reagovat
brenk

skús si prehodiť jazyk zo slovenčiny na češtinu

Reagovat
Jackmaker1989

Super, dík.

Reagovat
M11

BLAISEEEE !!!

Reagovat
M11

Mario je dnes hrozny

Reagovat
brenk

ty vole celá brána voľná a on trafí brankára

Reagovat
smazaný uživatel

ve středu Coppa s AC Torino

Reagovat
smazaný uživatel

Nuda, hrajem na pul plynu Hellas slabe jako caj.

Reagovat
M11

Spokojen Allegri ?

Reagovat
smazaný uživatel

Martin lenca trela

Reagovat
andycek1

Ty vole ja sem to vedel že henten manták dá gol

Reagovat
brenk

PAULOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
brenk

Luchty super robota, už tá akcia predtým

Reagovat
M11

DYBALAAAAAAA !!!

Reagovat
brenk

Reagovat
M11

Gol Lichtaka.. musel vedet ze bude zrakveny.. borec

Reagovat
stuff

Reagovat
mato Kreator

Paulitoooooo

Reagovat
M11

Caceres tam sel tak na cervenou.. magor

Reagovat
Fridgiee

Lichtsteiner

Reagovat
M11

INCREDYBALA !!! Snad je zpet

Reagovat
brenk

Paulito je späť

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
mato Kreator

Paulitooooooooo OMG

Reagovat
M11

Zuculini bez karty je vysmech

Reagovat
Fridgiee

Oba

Reagovat
M11

Dobre prasata

Reagovat
mato Kreator

fuck skoda to bolo dobre kopnute

Reagovat
andycek1

Numero Dieci !!! Super La Joya

Reagovat
stuff

Dnes aj Gonzalo pekny vykon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele