Serie A - preview 10. kola

30.10.2012, 08:28, aktualizováno 01.11.2012, 09:10
Previews
Program vloženého desátého kola ve čtvrtek zakončí duel Janova s Fiorentinou. Luigi Delneri si tak odbude premiéru na domácím stadionu a jeho úkol zní jasně - odnést si ze zápasu tři body. Na plný zisk totiž Janov čeká už pět zápasů...
Janov CFC - ACF Fiorentina  (čtvrtek 20:45)
Luigiho Delneriho čeká domácí debut na lavičce Janova a nepochybně by se mu hodilo vítězství, aby si na svou stranu získal tifosi Grifů. Delneri má totiž za sebou sampdorijskou minulost, a tak potřebuje výsledky. Ty ostatně ale potřebuje i kvůli klubu samotnému. V prvním duelu těsně padl s AC Milán, nyní hraje proti Fiorentině.

Další prohru si nyní Rossoblu nemohou dovolit. Desáté kolo už je totiž téměř kompletně odehrané, a tak je Janov díky bodovým ziskům soupeřů až 16. místě, což je pochopitelně nepřijatelné. Obzvlášť ve chvíli, kdy byl předchozí kouč Gigi De Canio odvolán, když se s Janovem nacházel na devátém místě.

Delneri je už pátým trenérem, kterého si janovský prezident Enrico Preziosi vybral po listopadovém odchodu Giana Piera Gasperiniho v roce 2010. Za něj ještě nikdy nedokázali Grifové najít adekvátní náhradu a ani letos zatím zdaleka nenaplní potenciál kádru.

Proti Fiorentině se Delneri bude muset vypořádat s absencí Juana Manuela Vargase, Anselma, Damiana Ferronettiho a především Marka Borriella, jehož absence je největším problémem. V útoku domácích tak bude operovat Ciro Immobile, kterého navíc možná nebude moci od úvodních minut podporovat Boško Jankovič. Kvůli zdravotním problémům zřejmě začne na lavičce.

Fiorentina má oproti tomu jen jedinou absenci - chybí Michele Camporese. Navíc jde Viola do zápasu po víkendovém vítězství nad Laziem, po němž se dostala už na páté místo. S 15 body mají o šest bodů víc než Janov. Venku však zatím letos Fiorentina nedokázala zvítězit, a tak ani na Marassi nebude žádným výrazným favoritem. Jsou to hlavně domácí, kteří potřebují vyhrát.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Sampirisi, Canini, Granvqist, Moretti - Piscitella, Toszer, Kucka, Antonelli -Jorquera - Immobile
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Roncaglia, Rodriguez, Tomovic - Cuadrado, Migliaccio, Pizarro, Borja Valero, Pasqual - Llajic, Jovetic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Juventus FC - Bologna FC  (středa 20:45)
Juventus stále drží na čele ligy náskok před dotírajícími týmy Neapole a Interu. Naposledy mu k tomu pomohla výhra nad Catanií. Proti jeho sérii neporazitelnosti se nyní postaví Bologna.

Zápas Juventusu s Catanií bude ještě velmi dlouho diskutovaným tématem, protože po výkonech rozhodčích se znovu začíná probírat ovlivňování zápasů. Úvodní gól Gonzala Bergessia nebyl uznán z důvodu ofsajdového postavení, ačkoli jeho existence je přinejmenším velice sporná. Gól tak padl na druhé straně, po Bendtnerově akci se o to postaral Arturo Vidal. Ani tato branka se však neobešla bez jistých kontroverzí.

Poté nastala názorová výměna dvou prezidentů. Antonio Pulvirenti se cítil poškozený výroky sudího Gervasoniho a žádá přezkoumání jeho výkonů. Giuseppe Marotta na straně Bianconeri se ale domnívá, že Juventus byl po celý zápas lepší, hru kontroloval a proto nepotřeboval žádnou "pomoc". A oba mají ve své podstatě pravdu. Stará dáma si během zápasu vytvořila množství šancí, které ale zlikvidoval buď skvělý brankář Andujár, nebo za jejich nepromění mohla laxnost hráčů Juventusu.

Zpět ale k zápasu s Bolognou. Do něj nenastoupí Arturo Vidal kvůli kartám, mimo hru zůstává Claudio Marchisio. V základní jedenáctce by se měl objevit mladík Paul Pogba, odvádějící zatím skvělé výkony.

Bologna má co napravovat, v minulém kole prohrála s jasně lepším Interem. Přesto se Bologna nevzdala bez boje a trenér Stefano Pioli může pouze litovat neproměněných šancí. Výsledek znamená, že Rossoblu prohráli čtyři z posledních pěti zápasů v rámci Serie A. Trenéra Pioliho může mrzet především fakt, že jeho svěřenci nedokázali na hřišti soupeře skórovat víc než třikrát. A všechny tři branky padly do sítě jednoho týmu - římského AS.

Kvůli kartám neohrozí Bianconeri Alessandro Diamanti, mimo hru jsou také zranění Diego Peréz, Gianluca Curci, Dejan Stojanovič, Cesare Natali, Robert Acquafresca a Henry Gimenéz. Statisticky je zápas jasný, Bologna vyhrála jen pětkrát, Juventusu chybí pouhé tři výhry do čísla čtyřicet. Poslední zápas skončil remízou 1:1.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Caceres, Pogba, Pirlo, Giaccherini, Asamoah - Matri, Giovinco
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Motta, Antonsson, Cherubin, Morleo - Kone, Pazienza, Guarente - Taider - Gabbiadini, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 5.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Calcio Catania  (středa 20:45)
Na Stadio Friuli přivítá domácí Udinese Calcio nepříjemného soupeře v podobě Catanie. Sicilané mají v posledních týdnech přetěžký los. Po Interu a Juventusu se představí na půdě loni třetího celku Itálie, který se navíc výsledkově zvedá.

Po nezdařilém začátku to začíná opět vypadat, že by mohlo Udinese atakovat pohárová umístění. Guidolinovi svěřenci vyhráli dvakrát v řadě, mimo jiné pokořili AS Řím na jeho půdě a v tabulce už pronikli do první desítky, přesněji na osmou pozici. "Toto vítězství by nám mělo dát psychickou vzpruhu. Ale musíme jít dál a soustředit se na Catanii. Maran, stejně jako Montella v minulé sezoně, odvádí skvělou práci. Musíme očekávat kvalitního soupeře a být připraveni," pochválil Catanii trenér domácího výběru Francesco Guidolin.

O těžkém losu Catanie už byla řeč. Po posledním vítězství doma s Parmou se Elefantini představili na půdě Interu Milán a rozjetému soupeři podlehli 0:2, chuť si nespravili ani o víkendu, kdy si naopak z jejich hřiště odvezl body suverén a obhájce Juventus. A také ve středu to nebudou mít Maranovi svěřenci jednoduché - neboť je čeká cesta na Stadio Friuli.

Lepší vzájemnou bilanci má Udinese. V loňské úspěšné sezoně se domácí radovali z vítězství hned dvakrát. Doma Catanii porazili 2:1, na Sicílii pak triumfovali díky Di Natalemu a Fabbrinimu 2:0.

Domácí Bianconeri mají stále velké problémy s marodkou. Nejrůznější zdravotní potíže do hry nepustí Muriela, Bastu, Benatiu, Badua, Pasqualeho a Pinziho. Zbídačený tým má i Catania, která se musí obejít bez Keka, Terracciana, Augustyna, Sciaccy, Barrientose a vykartovaných Legrottaglieho a Marcheseho.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
BRKIČ - ANGELLA, DANILO, DOMIZZI - PEREYRA, WILLIANS, ALLAN, LAZZARI, ARMERO - MAICOSUEL - DI NATALE
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
ANDUJAR - ALVAREZ, ROLIN, SPOLLI, CAPUANO - IZCO, LODI, ALMIRON - CASTRO, BERGESSIO, GOMEZ
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - AC Siena  (středa 20:45)
Případná výhra by pro sardinský celek znamenala již čtvrtý zápas v řadě, který jim vynese tři body. Proti se rázně ohrazuje Siena, která by se ráda odlepila ode dna ligové tabulky.

Příchod trenérského dua znamenal po odchodu zkušeného Massima Ficcadentiho velkou vzpruhu a Cagliari se opět daří. Poslední tři zápasy Cagliari vyhrálo, ve všech dokonce udrželo čisté konto. Práce bývalého kapitána týmu Iva Pulgy je prostě vidět a navíc si rozumí i s druhým hlavním trenérem, Diegem Lopézem. Jejich spolupráce opět fanoušky Cagliari těší a nic by na tom podle předpokladů neměl změnit ani zápas s poslední Sienou.

Jednota týmu je vidět na herním projevu, ale také třeba na faktu, že v týmu neexistuje výraznější střelecká hvězda. Poslední čtyři góly vstřelil vždy jiný hráč. K dobrým výsledkům přispívá i organizovaná obranná linie.

Siena přijíždí na Sardinii se zcela opačnou formou. Série zápasů bez výhry se totiž zatím zastavila na čísle čtyři. Krok směrem kupředu ale znamenalo poslední utkání, v němž toskánský celek alespoň neinkasoval a uhrál cenný bod za remízu s Palermem. Postavení v tabulce ne vždy odpovídá výkonům, Siena totiž kvůli korupčnímu skandálu začínala sezony s mankem šesti bodů. Jenže na "kdyby" se nehraje a tak musí hráči bojovat o samotné setrvání klubu mezi elitou.

Cagliari budou v důležitém zápase pravděpodobně stále postrádat útočníka Mauricia Pinillu a záložníka Andreu Cossua. Hostům bude scházet Matias Martinéz a Ribair Rodriguéz. Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům nejspíš nenastoupí ani Felipe.

Poslední zápas těchto celků skončil bezbrankovou remízou, všeobecně ale častěji vyhrála Siena. Pokud chce Serse Cosmi otočit nezdařený průběh sezony ve stoupání vzhůru, musí Siena výhru zopakovat.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Ariaudo, Astori, Avelar - Dessena, Conti, Ekdal - Nainggolan - Nenè, Thiago Ribeiro
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Neto, Paci, Felipe - Angelo, Vergassola, Bolzoni, Del Grosso - Reginaldo, Zè Eduardo - Calaiò
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.10 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Parma FC - AS Řím  (středa 20:45)
Šesté místo v tabulce po prohře s Udinese zatím stráží Římané, ale Parma na ně ztrácí pouhé dva body. Pokud tedy středeční zápas vyhraje, předskočí AS a přiblíží se pohárovým příčkám.

Parma sice v sedmém kole prohrála s Catanií, zbylá dvě utkání ale vyhrála. Nejprve porazila o jednu branku Sampdorii, domácí Turín porazila v minulém kole již o dvě branky. Pokud se chystá jít ve stejném tempu i do zápas s AS, měla by ho porazit o tři branky. Což vzhledem k průchodnosti obranné linie AS není vůbec nemožné.

Trenér Roberto Donadoni nejspíš bude lpět na své oblíbené formaci se třemi obránci a pětičlennou zálohou. V roli dvou útočníků by se měli představit mladý Ishak Belfodil a zkušený bývalý reprezentant Amauri. Parmu zranění netrápí tak jako jiné týmy, jedinými absentujícími hráči ve výběru Donadoniho jsou obránce Fabio Santacroce a záložník Daniele Galloppa.

Poslední zápas se Vlkům vůbec nepovedl. Díky brankám Erika Lamely sice vedli nad Udinese již před poločasem, ale Udinese se nevzdalo. Hlavní podíl na obratu měl kapitán Antonio Di Natale, který Giallorossi sestřelil dvěma góly. Druhý přidal penaltovým zásahem, za který by se nemusel stydět ani Antonín Panenka.

Trenér Zeman se za svůj ryze ofenzivní styl dostává pod palbu kritiky, přesto stále nachází na hře svého týmu pozitiva. V dnešní předzápasové konferenci litoval neproměněných šancí: "Mohli jsme Udinese vstřelit čtyři branky už do poločasu." V otázce De Rossiho role v týmu odpověděl Zeman, že Daniele De Rossi "by zvládl klidně i středního obránce."

Do zápasu nenastoupí Řek Tachtsidis, který viděl v minulém zápase červenou kartu, jeho místo by mohl zaujmout Michael Bradley. Zranění jsou také brankář Lobont a reprezentační obránce Federico Balzaretti.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli - Biabiany, Parolo, Valdes, Marchionni, Gobbi - Belfodil, Amauri
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Piris, Marquinhos, Castan, Dodò - Pjanič, De Rossi, Florenzi - Lamela, Osvaldo, Totti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.50 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - UC Sampdoria  (středa 20:45)
Do vynikající formy se dostává Inter Milán, který už v sedmi soutěžních zápasech neztratil ani bod. Prodloužit tuto sérii a více se přiblížit vedoucímu Juventusu budou chtít Nerazzurri i v tomto kole, kdy hostí pohasínající Sampdorii.

Jsou to zcela rozdílné příběhy. Inter se loni trápil a skončil až na pátém místě, načež ani do této sezony nevstoupil dobře. Počáteční výsledky předvídaly velké problémy a zpochybňovaly setrvání mladého trenéra Andrey Stramaccioniho. Jenže vše se zlomilo po zápase se Sienou, domácí prohra byla poslední kapkou a od té doby začal několikanásobný italský šampion jenom vyhrávat. Postupně po sobě porazil Chievo, Fiorentinu, AC Milán, Catanii a Boloňu, navíc mezi tyto zápasy vklínil další dvě výhry ve skupině Evropské ligy proti Neftči Baku a Partizanu.

Sampdoria zase prožila loňskou sezonu úspěšně, neboť se z druhé ligy vrátila zpět mezi italskou smetánku. Start v Serii A navíc zvládla na výbornou, po třech kolech měla plný počet bodů. Jenže od zápasu na půdě Pescary se mnohé změnilo. Sampdoria následně nebyla schopná vyhrát žádné utkání a v tabulce se propadla na dvanácté místo.

Inter nastoupí bez talentovaného Coutinha, dále Obiho, Marigy, Sneijdera, Chivua a Stankoviče. Vykartovaný je i obránce Juan Jesus. Sampdoria má podobné problémy, také jí bude scházet několik hráčů jako například Pozzi, Krstičič, Maresca a Maxi Lopez.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
HANDANOVIČ - RANOCCHIA, SAMUEL, SILVESTRE - J.ZANETTI, MUDINGAYI, GARGANO, CAMBIASSO, NAGATOMO - CASSANO, MILITO
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
ROMERO - BERARDI, ROSSINI, GASTALDELLO, POULSEN - POLI, TISSONE, MUNARI - SORIANO, EDER, ESTIGARRIBIA
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Turín FC  (středa 20:45)
Lazio o víkendu nestačilo na Fiorentinu a v tomto kole má co napravovat. Na Olympijský stadion v Římě zavítá nováček Turín, jenž ze tří kol vydoloval jediný bod. Pokud Lazio svůj duel zvládne a Inter doma podlehne Sampdorii, vrátí se Biancocelesti zpět na třetí příčku, znamenající play-off Ligy mistrů.

Pět soutěžních zápasů trvala série neporazitelnosti Lazia, než jí uťala Fiorentina. Biancocelesti zápas na Artemio Franchi vůbec nezvládli, po porážce 0:2 ztratili nejen body, ale také přišli o vyloučené Hernanese s Ledesmou. Zaváhání Lazia okamžitě využil Inter Milán, který se výhrou v Boloni posunul na průběžnou třetí pozici.

Na své si v minulém kole nepřišel ani Turín. Ten hrál doma s Parmou a díky pokažené závěrečné čtvrthodině nakonec podlehl 1:3. Hosté tak nevyhráli třetí zápas v řadě a začínají se přibližovat sestupovým vodám, prozatím jsou třináctí. Turínský celek pak bude na Stadio Olimpico postrádat Sucia, Santanu a vykartovaného Sansoneho.

Bosenský trenér Vladimir Petkovič nemůže spoléhat na služby Stankevičiuse, Radua, Edersona a Marchettiho, tito všichni mají zdravotní potíže. Z minulých zápasů si navíc odnesli karetní tresty Sculli, Ledesma a Hernanes. Právě ztráta dvou posledně jmenovaných a pak především Hernanese se může jevit jako klíčová. Jakou základní jedenáctku Petkovič postaví, zůstává otázkou. "Mam v hlavě několik variant. Jsme stále na velmi dobré pozici, navíc ještě zbývá spoustu zápasů," prohlásil Petkovič.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
BIZZARRI - KONKO, BIAVA, DIAS, LULIČ - CANDREVA, GONZALEZ, MAURI, BROCCHI - FLOCCARI, KLOSE
Turín FC - pravděpodobná sestava:
GILLET - D'AMBROSIO, GLIK, OGBONNA, MASIELLO - BRIGHI, GAZZI - CERCI, BIANCHI, SGRIGNA, VIVES
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.25 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Delfino Pescara  (středa 20:45)
Nováček z Pescary se bude snažit zlepšit svou situaci a opět najít recept na tři body. Nevyhrál již tři utkání. Prodloužit tuto sérii bude chtít veronské Chievo. To je ale předposlední.

Po dvou vyhraných zápasech přišly dvě těžké porážky, z nichž se Pescara dostává díky remíze z minulého kola. Ani zlepšující se forma ale fanouškům nestačí a již se začínají objevovat spekulace o odvolání trenéra Giovanniho Stroppy. Deník Gazzetta dello Sport dokonce přinesl seznam jmen, která by mohla v příštích dnech převzít kormidlo u Pescary. Mezi zajímavým náhradníky nechybí třeba Delio Rossi, Marco Giampaolo nebo Pasquale Marino, který je považován za největšího kandidáta.

Sám Stroppa věří, že bod proti Atalantě má cenu zlata a dokáže jeho svěřence motivovat. K situaci se vyjadřuje následovně: "V úvodu zápasu se nám daří hrát podle našich představ, ale potom začneme ztrácet balóny, nenahráváme si a skončí to porážkou."

Za Stroppou v současnosti stále stojí vedení klubu, prezident Daniele Sebastiani se snaží vidět pozitiva na práci svého trenéra: "O Stroppovi nemusíme hovořit, má tady rozdělanou práci. Sledujeme určitý projekt," zakončuje jasně Sebastiani.

Chievo už trenéra změnilo, na začátku října propustilo Domenica Di Carla a začalo využívat potenciálu legendárního Eugenia Coriniho. První zápas s favority z Janova se bývalému záložníkovi povedl, jeho nová svěřenci vyhráli o gól. Poté následovala remíza s Fiorentinou a naposledy Chievo udolala Neapol. Tyto výsledky naznačují, že při troše štěstí by Corini mohl být pro Chievo tím pravým mužem.

Domácí se budou v zápase muset obejít bez Kamila Vacka, který byl v Neapoli vyloučen, dále si nezahrají zranění Alberto Paloschi, Gennaro Sardo a Boštjan Cesar. Za Pescaru už může znovu hrát Manuele Blasi, což se ale nedá říct o Alessandru Crescenzim, Christianu Terlizzim a Jonathasovi.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Dainelli, Andreolli, Dramé - Guana, L. Rigoni, Hetemaj - Luciano, Théréau, Pellissier
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Perin - Balzano, Romagnoli, Bocchetti, Modesto - Nielsen, Blasi, Cascione - Weiss, Quintero - Abbruscato
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.40 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - SSC Neapol  (středa 20:45)
Neapol se chce bodově dotáhnout na první Juventus. K tomu ale nezbytně potřebuje výhru nad Atalantou. A domácí mají po minulém kole co napravovat.

Na Stadio Atleti Azzurri d'Italia přijíždí Neapol. Tým trenéra Mazzariho díky Hamšíkově ráně porazil vzdorující Chievo a udržel se na dohled lídrovi z Turína. Domácí se v duelu s Pescarou protrápili k bezbrankové remíze, kterou alespoň navázali na výhru se Sienou. Předtím ale třikrát prohráli a tato ztráta je odsunula na patnáctou příčku.

Trenér Stefano Colantuono vyjádřil značné obavy o schopnost svého týmu vstřelit branku. A to přesto, že Atalanta mířila mezi tři tyče hned čtrnáctkrát. V porovnání se šesti pokusy domácí Pescary měl alespoň v tomto ohledu duel jasného favorita. Útočníkům Atalanty se ale nedaří proměňovat své šance a tak bergamský celek strádá. Na domácí půdě je to ale úplně jiná Atalanta - zde vyšli Colantuonovi svěřenci naprázdno pouze v úvodním duelu s Laziem.

Atalanta musí bojovat i v tomto zápase, protože pokud nezíská žádné body, teoreticky by ji mohly přeskočit hned čtyři týmy nacházející se v současnosti pod ní. Celek z Bergama sužují zranění, do zápasu s Neapolí nebudou připraveni Gianpaolo Bellini, Daniele Capelli, Michele Ferri, Davide Biondini, Adriano a Ivan Radovanovič. Kvůli kartám navíc nemohou nastoupit opory jako Luca Cigarini nebo Federico Peluso.

Zápas s Chievem sice rozhodla jen jedna branka, ale domácí Partenopei mohli vyhrát mnohem výraznějším rozdílem. Problémem bylo neproměňování šancí. Není tedy divu, že trenér Walter Mazzari nebyl po zápase úplně spokojen. Možná to bylo také tím, že Neapoli chyběla velká opora, zakončovatel Edinson Cavani. Jeho zdravotní stav se ale stále nelepší a z důvodu svalového zranění nerozšíří svou obdivuhodnou sbírku ani proti Atalantě.

Vedle něj neuvidí domácí fanoušci ani Juana Zunigu, který je také zraněn. V tomto prostředí skončil zápas remízou, na Stadio San Paolo se ale naposledy radovali hráči hostí, když vyhráli 3:1.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Stendardo, Manfredini, Brivio - Schelotto, Scozzarella, Cazzola, Bonaventura - Moraléz - Denis
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Gamberini - Maggio, Inler, Behrami, Dossena - Hamšík - Panděv, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.00 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Città di Palermo - AC Milán  (úterý 20:45)
Palermo stále zaujímá sestupovou pozici a proti Milánu bude potřebovat nutně bodovat. Hosté jsou na tom sice v tabulce lépe, ale jedenácté místo je rovněž velkou katastrofou.

Trápení sicilského Palerma nadále pokračuje. Gasperiniho svěřenci sice čtyřikrát v řadě neprohráli, ale třeba remíza 0:0 s Turínem nebo v Sieně není příliš dobrým výsledkem. Palermo je se sedmi body na osmnáctém místě, ale pokud porazí doma AC Milán, dost možná se dostane ze sestupových vod.

"Ukázali jsme nějaké dobré věci, ale také jsme měli přespříliš potíží. Milán měl také problémy, ale je to zcela určitě jiný tým, než je Siena a Turín. Hrajeme ale doma, takže se musíme zaměřit na zisk tří bodů," prohlásil před utkáním trenér Gian Piero Gasperini.

AC Milán na rozdíl od Palerma poslední kolo zvládlo. Rossoneri doma udolali jedinou brankou Stephana El Shaarawyho 1:0 Janov a připsali si teprve třetí výhru v řadě. Výkony AC se kolo od kola lepší a velkou zásluhu na tom má právě El Shaarawy. Spokojen mohl být víceméně i trenér Max Allegri. "Musíme se zlepšit v mnoha oblastech, ale výkon byl dobrý," nechal se slyšet Allegri.

Sicilanům bude scházet pouze dvojice Milanovič a Hernandez. Situace na milánské marodce je samozřejmě jiná, a jak už pomalu bývá tradicí, horší. I pro tento zápas nemůže Allegri počítat s Mesbahem, Robinhem, De Scigliem, Strasserem, Didacem Vilou, Boatengem a Antoninim.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
UJKANI - MUNOZ, DONATI, VON BERGEN - MORGANELLA, BARRETO, KURTIČ, MANTOVANI - ILIČIČ - BRIENZA, MICCOLI
AC Milán - pravděpodobná sestava:
AMELIA - ZAPATA, BONERA, MEXES - ABATE, DE JONG, MONTOLIVO, CONSTANT - EMANUELSON, PATO, EL SHAARAWY
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC981020:425
2.SSC Neapol971115:522
3.Inter Milán970216:721
4.SS Lazio960315:1018
5.ACF Fiorentina943211:715
6.AS Řím942320:1614
7.Parma FC933311:1212
8.Udinese Calcio933311:1312
9.Calcio Catania93249:1411
10.Cagliari Calcio93246:1111
11.AC Milán931510:1010
12.UC Sampdoria932410:1110
13.Turín FC924310:89
14.Janov CFC923410:139
15.Atalanta Bergamo93247:129
16.Delfino Pescara92256:158
17.Bologna FC921610:147
18.Città di Palermo91446:117
19.Chievo Verona92167:167
20.AC Siena92349:103
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (824)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele