Rozhovory

Šilhavý: Říct si stačí nám s Moldavskem jen remíza, to mi moc nejde z pusy

Podle trenéra Jaroslava Šilhavého udělali čeští fotbalisté remízou 1:1 v Polsku v předposledním utkání kvalifikační skupiny velký krok k postupu na mistrovství Evropy. Mužstvo na tiskové konferenci pochválil za zlepšený výkon v druhém poločase a vyzdvihl obránce Davida Douděru, který netradičně nastoupil na levém kraji.

Tým mě potřeboval, věřím, že to nebude vážné, řekl reprezentační kapitán Souček

Přestože v 65. minutě inkasoval na zemi od obránce Jana Bednarka nešťastný úder kopačkou do hlavy a hned dvakrát musel být ošetřován, kapitán českých reprezentantů Tomáš Souček nakonec zápas evropské kvalifikace v Polsku s obvazem a krvavým šrámem dohrál.

Barák: Přestup do Neapole byl takřka hotový. Nepostup na Euro by byl průšvih

Málokterému českému fotbalistovi se v posledních týdnech a měsících dostávalo takové mediální pozornosti jako Antonínu Barákovi (28). Záložník italské Fiorentiny vypadl v průběhu roku z nominací národního týmu a na veřejnosti se řešil jeho vztah s koučem Jaroslavem Šilhavým (62), ke kterému se vyjadřoval i sám Barák na setkání s novináři minulý týden.

Rosický slíbil fanynce ke stým narozeninám titul. Jsem ráda, že to dodržel, říkala

Sparta Praha, nejúspěšnější fotbalový klub v české historii, dnes slaví 130 let od svého založení. Proto je dnešní epizoda podcastu Livesport Daily sparťanská, nicméně hodně netradičním způsobem. Naším hostem totiž je paní Jaroslava Koubková, která byla na světě už v době, kdy Sparta byla teprve třicetiletá. Paní Koubková totiž letos v říjnu oslavila už 101. narozeniny.

Postup na EURO by bol pre Polievku splneným snom. Čas útočníkov ešte len príde, tvrdí

Slovenskú futbalovú reprezentáciu delí od vytúženého postupu na EURO iba jeden bod. Hráči s dvojkrížom na hrudi by chceli splniť cieľ už vo štvrtkovom stretnutí s Islandom a veľkú motiváciu pociťuje aj kanonier banskobystrickej Dukly Róbert Polievka (27), ktorý v rozhovore pre náš portál odkryl atmosféru v kabíne a hovoril aj o tlaku na pozícii hrotového útočníka.

Barák se vyjádřil o reprezentaci: Konec jsem v hlavě neměl. Řekl, co řešil se Šilhavým

Antonín Barák (28) po měsících mlčení promluvil o svému vyřazení z fotbalové reprezentace. Ofenzivní záložník italské Fiorentiny se vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu, vztahu s Tomášem Součkem či Vladimírem Coufalem a také o sporu s trenérem Jaroslavem Šilhavým (62). Potvrdil také, že v reprezentaci končit nehodlá. "Nikdy jsem to v hlavě neměl. Nevzdávám se, mám svoje cíle, jasně vím, kam mířím. Z tohohle hlediska pro mě nepřipadalo v úvahu se vzdát a skončit," prohlásil na tiskové konferenci.

Chorý: Před skupinou by takovému postupu asi nikdo nevěřil, jsem na tým hrdý

Plzeňský fotbalista Tomáš Chorý před dvěma týdny rozhodl v Evropské konferenční lize proměněnou penaltou o vítězství 1:0 v Záhřebu a svůj počin zopakoval i v domácím utkání s Dinamem, které skončilo stejným výsledkem. Podle osmadvacetiletého útočníka by před začátkem skupiny málokdo věřil, že si Viktoria vybojuje účast v osmifinále už po čtyřech kolech a s plným počtem dvanácti bodů. Novinářům také řekl, že je na mužstvo hrdý.

Doba se změnila, v Manchesteru už nejsou ti nejlepší, říká Pěruška

Manchester United, klub, který kdysi pod sirem Alexem Fergusonem sbíral jeden úspěch za druhým a fanoušci si na to zvykli. Po odchodu trenérské legendy v roce 2013 ale přišlo vystřízlivění, které trvá až do dnešních dnů.

Ve Spartě jsem o fotbale věděl ještě málo, říká Dávid Hancko

Už je to víc než rok, co Dávid Hancko (25) odešel ze Sparty do Feyenoordu. A od té doby se v jeho kariéře udála spousta věcí - vyhrál nizozemský titul, poprvé si zahrál Ligu mistrů a dal v ní také gól proti Atlétiku Madrid. A navíc se podle serveru Transfermarkt jeho hodnota vyšplhala tak vysoko, že je aktuálně třetím nejdražším hráčem nizozemské ligy. O tom všem je řeč v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je právě slovenský obránce Dávid Hancko.

Bellingham má všechno. Už teď je mezi nejlepšími na světě, říká Tomáš Podvín

Dvacetiletý Angličan Jude Bellingham si začíná podmaňovat Real Madrid a potažmo celý fotbalový svět. Reprezentační záložník má po přestupu z Borussie Dortmund famózní formu, v tomto týdnu vyhrál jako první Angličan trofej pro nejlepšího hráče světa do jednadvaceti let a mluví se o něm jako o diamantu, který bude fotbalové trávníky zdobit řadu let.

Členové ultras dokážou v Marseille ovlivnit vedení klubu, řekl expert Touma

O víkendu se mělo konat jedno z tradičních utkání francouzského fotbalu, Choc des Olympiques, Marseille proti Lyonu. Jenže poté, co fanoušci Marseille napadli autobus hostujícího klubu a zranili jeho trenéra, zápas nakonec ani nezačal. Jaká je fanouškovská kultura v Marseille a proč je Lyon aktuálně posledním týmem francouzské Ligue 1? O tom je dnešní podcast Livesport Daily s odborníkem na francouzský fotbal Štěpánem Toumou.

Zažít atmosféru mistrovství světa byl splněný sen, říká Klimková

Český trenér u zahraniční reprezentace a navíc u týmu, který hraje domácí mistrovství světa? Možná to zní jako hudba hodně vzdálené budoucnosti nebo rovnou jako úplný nesmysl. Ale ona to letos v létě byla realita.

Jaké jsou největší problémy českých rozhodčích, odhaluje Václav Krondl

Rozhodčí bývají často hromosvodem především negativních emocí ze strany hráčů, trenérů i ligového publika. Během utkání se dostávají do situací, které by si každý sportovní fanoušek pravděpodobně rád odpustil, na druhé straně ovšem stojí velmi solidní finanční ohodnocení, možnost dávat zápasům řád a získávat si respekt fotbalové veřejnosti.

Pokud předseda Fousek nevěří Sportovní radě, ať se udělají změny, apeluje Šmicer

Česká reprezentace ani po říjnovém srazu ještě zdaleka nemá jistou účast na Mistrovství Evropy 2024. Kvůli tomu se minulý týden sešel Výkonný výbor FAČR, který řešil pozici trenéra Šilhavého. Přizvána byla i Sportovní rada, jejímž předsedou je Vladimír Šmicer. A právě bývalý český reprezentant je hostem podcastu Livesport Daily.

Leverkusen rozhodně má na titul, přeju mu ho, říká Jan Morávek

Třináct let působil Jan Morávek (33) v Bundeslize, odehrál v ní 168 zápasů a v Augsburgu se stal ikonou klubu. Teď bude bývalý český reprezentant glosovat fotbalové dění pro Livesport Zprávy a dnes vám nabízíme v podcastu Livesport Daily jednu z prvních ochutnávek. Téma se vybíralo snadno, je jím aktuálně vedoucí tým německé nejvyšší soutěže a také mužstvo, ve kterém působí hned tři čeští fotbalisté -⁠ Bayer Leverkusen.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele