Rozhovory

Jak změnit prostředí českého fotbalu, vysvětluje Petr Čech

V dobách největší slávy si na jeho rukavicích pravidelně lámali zuby nejlepší útočníci na světě. Čtyřikrát vyhrál anglickou Premier League, je jejím rekordmanem v počtu vychytaných nul, jako jeden ze čtyř českých fotbalistů zvedl nad hlavu trofej za vítězství v Lize mistrů a patří mezi nejlepší brankáře fotbalové historie. Petr Čech (41) ale v poslední době udivuje svět v hokejovém brankovišti a o víkendu se dočkal i startu v britské nejvyšší soutěži v týmu úřadujícího šampiona Belfast Giants.

Brabec, Kuchta a Coufal? Dám za ně ruku do ohně, říká Sadílek

Záložník Michal Sadílek (24) patří v nizozemském Twente Enschede k oporám týmu, kterému aktuálně patří třetí příčka v tabulce Eredivisie. A velmi důležitým hráčem je i pro českou reprezentaci, s níž v pondělí oslavil postup na Euro. Jak hráči prožívali trnitou cestu kvalifikační skupinou i poslední víkend, během něhož se zdaleka neřešil jen fotbal? I o tom je čtvrteční epizoda podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je právě Sadílek.

Co znamená postup na Euro a konec kouče Šilhavého, vysvětluje Pavel Horváth

Český národní tým zvládl klíčovou bitvu o postup na evropský šampionát a po výhře 3:0 nad Moldavskem nebude ani poosmé v české historii na Euru chybět. Reprezentační výběr už ale na turnaji v Německu nepovede trenér Jaroslav Šilhavý (62), který oznámil, že u týmu končí. Veledůležité utkání pro celý český fotbal a otázku nového kouče jsme ihned po utkání s Moldavskem probrali s bývalým hráčem národního týmu Pavlem Horváthem (48), se kterým jsme se pro dnešní díl Livesport Daily spojili po telefonu.

Věřím, že můžu být jednička. V Newcastlu, nebo jinde, říká Dúbravka

Když ve 27 letech přestupoval z Dánska do Liberce, nezdálo se, že by ho ještě mohly čekat velké věci v nejlepší lize světa. Jenže pak nabrala kariéra brankáře Martina Dúbravky (34) rychlý spád.

Ostravský Rigo vyhlíží derby s Českem i domácí Euro. Prohra se Spartou nás doteď štve, říká

Nepostradatelnou součástí slovenské jednadvacítky je i Tomáš Rigo (21), který dostává výrazný herní prostor i v dresu ostravského Baníku. Talentovaný záložník poskytl během soustředění národního týmu U21 rozhovor pro slovenskou redakci Livesport Zpráv a hovořil mimo jiné o klubových i reprezentačních dobrodružstvích.

Možná mi trenéři našli nový post, řekl Douděra po záskoku na levé straně

Přestože krajní obránce či záložník David Douděra hraje téměř výhradně na pravé straně, v utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v Polsku překvapivě nastoupil vlevo a pomohl českým fotbalistům k remíze 1:1. Pětadvacetiletý hráč pražské Slavie v rozhovoru s novináři v nadsázce řekl, že mu trenér Jaroslav Šilhavý s asistentem Jiřím Chytrým možná našli novou pozici.

Staňka mrzelo, že Češi v Polsku nevyhráli, s helmou se mu úplně ideálně nechytá

Reprezentační brankář Jindřich Staněk byl po remíze 1:1 s Polskem zklamaný, že čeští fotbalisté ve Varšavě neproměnili víc šancí a v předposledním kvalifikačním utkání si ještě nezajistili postup na mistrovství Evropy. Plzeňský gólman v rozhovoru s novináři přiznal, že si stále zvyká na ochrannou helmu.

Šilhavý: Říct si stačí nám s Moldavskem jen remíza, to mi moc nejde z pusy

Podle trenéra Jaroslava Šilhavého udělali čeští fotbalisté remízou 1:1 v Polsku v předposledním utkání kvalifikační skupiny velký krok k postupu na mistrovství Evropy. Mužstvo na tiskové konferenci pochválil za zlepšený výkon v druhém poločase a vyzdvihl obránce Davida Douděru, který netradičně nastoupil na levém kraji.

Tým mě potřeboval, věřím, že to nebude vážné, řekl reprezentační kapitán Souček

Přestože v 65. minutě inkasoval na zemi od obránce Jana Bednarka nešťastný úder kopačkou do hlavy a hned dvakrát musel být ošetřován, kapitán českých reprezentantů Tomáš Souček nakonec zápas evropské kvalifikace v Polsku s obvazem a krvavým šrámem dohrál.

Barák: Přestup do Neapole byl takřka hotový. Nepostup na Euro by byl průšvih

Málokterému českému fotbalistovi se v posledních týdnech a měsících dostávalo takové mediální pozornosti jako Antonínu Barákovi (28). Záložník italské Fiorentiny vypadl v průběhu roku z nominací národního týmu a na veřejnosti se řešil jeho vztah s koučem Jaroslavem Šilhavým (62), ke kterému se vyjadřoval i sám Barák na setkání s novináři minulý týden.

Rosický slíbil fanynce ke stým narozeninám titul. Jsem ráda, že to dodržel, říkala

Sparta Praha, nejúspěšnější fotbalový klub v české historii, dnes slaví 130 let od svého založení. Proto je dnešní epizoda podcastu Livesport Daily sparťanská, nicméně hodně netradičním způsobem. Naším hostem totiž je paní Jaroslava Koubková, která byla na světě už v době, kdy Sparta byla teprve třicetiletá. Paní Koubková totiž letos v říjnu oslavila už 101. narozeniny.

Postup na EURO by bol pre Polievku splneným snom. Čas útočníkov ešte len príde, tvrdí

Slovenskú futbalovú reprezentáciu delí od vytúženého postupu na EURO iba jeden bod. Hráči s dvojkrížom na hrudi by chceli splniť cieľ už vo štvrtkovom stretnutí s Islandom a veľkú motiváciu pociťuje aj kanonier banskobystrickej Dukly Róbert Polievka (27), ktorý v rozhovore pre náš portál odkryl atmosféru v kabíne a hovoril aj o tlaku na pozícii hrotového útočníka.

Barák se vyjádřil o reprezentaci: Konec jsem v hlavě neměl. Řekl, co řešil se Šilhavým

Antonín Barák (28) po měsících mlčení promluvil o svému vyřazení z fotbalové reprezentace. Ofenzivní záložník italské Fiorentiny se vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu, vztahu s Tomášem Součkem či Vladimírem Coufalem a také o sporu s trenérem Jaroslavem Šilhavým (62). Potvrdil také, že v reprezentaci končit nehodlá. "Nikdy jsem to v hlavě neměl. Nevzdávám se, mám svoje cíle, jasně vím, kam mířím. Z tohohle hlediska pro mě nepřipadalo v úvahu se vzdát a skončit," prohlásil na tiskové konferenci.

Chorý: Před skupinou by takovému postupu asi nikdo nevěřil, jsem na tým hrdý

Plzeňský fotbalista Tomáš Chorý před dvěma týdny rozhodl v Evropské konferenční lize proměněnou penaltou o vítězství 1:0 v Záhřebu a svůj počin zopakoval i v domácím utkání s Dinamem, které skončilo stejným výsledkem. Podle osmadvacetiletého útočníka by před začátkem skupiny málokdo věřil, že si Viktoria vybojuje účast v osmifinále už po čtyřech kolech a s plným počtem dvanácti bodů. Novinářům také řekl, že je na mužstvo hrdý.

Doba se změnila, v Manchesteru už nejsou ti nejlepší, říká Pěruška

Manchester United, klub, který kdysi pod sirem Alexem Fergusonem sbíral jeden úspěch za druhým a fanoušci si na to zvykli. Po odchodu trenérské legendy v roce 2013 ale přišlo vystřízlivění, které trvá až do dnešních dnů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele