Ve Spartě jsem o fotbale věděl ještě málo, říká Dávid Hancko

06.11.2023, 08:36
Rozhovory
Dávid Hancko (© AFP)

Už je to víc než rok, co Dávid Hancko (25) odešel ze Sparty do Feyenoordu. A od té doby se v jeho kariéře udála spousta věcí - vyhrál nizozemský titul, poprvé si zahrál Ligu mistrů a dal v ní také gól proti Atlétiku Madrid. A navíc se podle serveru Transfermarkt jeho hodnota vyšplhala tak vysoko, že je aktuálně třetím nejdražším hráčem nizozemské ligy. O tom všem je řeč v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je právě slovenský obránce Dávid Hancko.

"Celkově lidsky a fotbalově jsem se posunul na výrazně vyšší úroveň," popisuje Dávid Hancko, v čem je jiný než v době, kdy odcházel ze Sparty. "Na fotbal se dívám úplně jinak. Myslel jsem si, že už ve Spartě jsem dobrý, že mám určitou formu. Až tady jsem zjistil, že jsem o fotbale věděl prd a že jsem to hrál intuitivně. Teď už se na to dívám úplně jinak takticky, to všechno díky trenérovi Arne Slotovi. Měl jsem obrovské štěstí, že tu byl trenér, který mě zlepšil," doplňuje Hancko.

Pro Spartu má ale zároveň hlavně slova díků. "Existuje tu takový pojem, říkají tomu 'De Kuip moment'. Hráči, kteří jinde byli výborní, často ve Feyenoordu nedokáží na ty výkony navázat. Něco podobného, jako se občas stává ve Spartě. U mě ale nic takového nenastalo, myslím, že ten tlak ve Spartě mě na Feyenoord dobře připravil. O to lehčí jsem to potom měl," je přesvědčený slovenský reprezentant. O něm už se aktuálně mluví jako o adeptovi na další velký přestup.

"Byl by to další krok, věřím, že už na to mám herně i mentálně. Pokud by přišla správná nabídka, klub, liga, finance i trenér, tak by to bylo fajn. Ale určitě se nikam neženu. Navíc je šance, že náš trenér půjde do nějakého většího klubu a to si dovedu představit, že pokud by mě chtěl, tak bych chtěl za ním. Ale je taky možné, že tu zůstanu i další rok. Nepřemýšlím nad tím, snažím se užívat si ty sezony, které zažívám. Za 15 měsíců jsem tu odehrál 60 zápasů, skoro všechny v základu a prakticky nestřídám. Snažím se si uvědomovat, že to je paráda a nehnat se za každou cenu dál," dodává Hancko.

Dál jsme v nové epizodě Livesport Daily řešili:

V čem je Feyenoord takticky vyspělejší než Sparta?

Co se ve Spartě změnilo, že je teď úspěšná?

Má už Slovensko v kapse postup na Mistrovství Evropy?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
772jozef

Kkt drevený

Reagovat
Pablos

Reagovat
janinho

kokota vidis kazde rano v zrkadle ty jeblon

Reagovat
772jozef

Ty si synku stratený prípad

Reagovat
janinho

to ti mal povedat tvoj otec ked si sa narodil blbecku

Reagovat
Lemond Laws

Nadávky úroveň školky nebo co to tady oba rozjíždíte za sračky?

Reagovat
Remt

Nech je, mě to baví

Reagovat
hornito

Reagovat
ratusek

Reagovat
Squinty

Reagovat
Unai

Reagovat
Cotton

Reagovat
smazaný uživatel

two cripples fighting

Reagovat
Remt

Reagovat
herbage

A skončí to před Edenem

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Mass

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Ako by povedal nebohý Karol Polák - Bodaj by sme u nás doma mali viac takýchto kktov

Reagovat
Unai

Reagovat
Antijazvec

Nie že by mi na reprezentácii extra záležalo,radšej keby postúpila na dalšie MS, ale škoda že nemáme poriadneho lavého obrancu aby mohol Hancko stopéra.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

To máš recht. My v prakticky momentálne nemáme žiadneho ľavého obrancu, len stopérov, ktorí na LB alternujú. Možno by to preto chcelo prekopať celý herný systém a skúsiť to hrať na troch stopérov, keďže tých máme momentálne použiteľných niekoľko a wing-backov, to by tam však musela byť iná trénerská hlavička než je predavač kávy Calzona.

Reagovat
QooBo

Na 3 stoperov sa to nuka uz dlho a preto nechapem ze sa to este ani v pripravnom zapase nevyskusalo

Reagovat
Antijazvec

Pretože nemáme takých hráčov na krídla ktorí by boli dobrí dopredu a stíhali sa vrátiť do zadu.Calzona to už vysvetloval prečo nehráme na troch stopérov.

Reagovat
dave30

Šikulka. Rok po odchodu ze Sparty a již je o něj zájem úplně někde jinde, než před tím rokem. Je pravda, že nizozemská liga nechá vyniknout i stopery (tím, že se tam až tolik nebrání). Van Dijk, de Ligt, D. Sanchez...

Reagovat
ACSeRw!n

a co teprve v Italii nebo na Slovensku, tam musi vedet totalni hovno

Reagovat
$dolar$

To obecne všichni ve Spartě.

Reagovat
Salfovic

Bóže, to jsou zase chytristiky.

Reagovat
Moshe Dajan

A bylo to sakra vidět.

Reagovat
Rothbard

Tak ve Spartě to o fotbale není. Spíš o Křetínského tašce atd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele