Rozhovory

Nebudu překvapený, když Chelsea v lize skončí v TOP 4, říká Karel Tvaroh

Chelsea je z hlediska rozpočtu i tradice jeden z největších anglických velkoklubů. Aktuálně jde ale tým, který hledá svou tvář a v tabulce Premier League mu před víkendovým osmým kolem patří až jedenáctá příčka.

Gabriel: Udělal jsem krok kupředu, po měsíci, co jsem tady, jsem si tím už jistý

Aktuální sezonu zahájil ještě jako hráč Hradce Králové, teď už ale kope v Dánsku. Pravý obránce Adam Gabriel totiž na konci srpna přestoupil do FC Midtjylland, klubu, který ho už delší dobu sledoval. Jak si zvyká na dánskou ligu, v čem se liší od té české a jak přesně probíhala jednání o přestupu? O tom všem jsme si povídali v nové epizodě podcastu Livesport Daily, jejímž hostem byl právě Adam Gabriel.

Jaké je renomé MOL Cupu, odpovídá novinář Stanislav Hrabě

Domácí pohárová soutěž je aktuálně ve svém 3. kole a ze hry už je několik týmů FORTUNA:LIGY. Naopak Sparta a Slavia se postaraly v Líšni respektive Kroměříži o velký fotbalový svátek. Jaká je motivace klubů uspět v MOL Cupu a jaké je renomé pohárové soutěže v Česku? Téma, které do dnešního dílu Livesport Daily přišel rozebrat fotbalový novinář Stanislav Hrabě.

Být trenérem je strašně nevděčné, říká Jakub Podaný

Mnohdy se u týmu ani neohřeje, na realizaci svých plánů často ani nedostane čas. Stačí pár nepovedených zápasů a může si hledat nové angažmá. Život fotbalového trenéra na lavičce týmu nebývá dlouhý. Jak kruté může být trenérské řemeslo? A nebývá kouč často obětním beránkem, kterého po několika neúspěšných zápasech předhodí vedení týmu kritikům a naštvaným fanouškům? O tom jsme v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily mluvili s Jakubem Podaným (36), fotbalovým expertem a bývalým ligovým fotbalistou.

Ukazuje se, že doba je jinde a s plzeňskou érou si už nevystačí, myslí si Čermák o Vrbovi

Pavel Vrba je jedním z nejúspěšnějších trenérů v dějinách české nejvyšší fotbalové soutěže. Na kontě má tři tituly s Plzní, ale v poslední době počítá především neúspěšná angažmá. Po Spartě a Baníku nyní prožívá vůbec nejhorší období ve Zlíně, se kterým je na posledním místě tabulky a v posledních dvou kolech inkasoval hrůzostrašných 12 gólů.

Novotný: Fotbal v Česku má stažený zadek, jeho prezentace v televizi také

Že dokáže vlastní kreativitou a vytrvalostí přepsat zvyklosti branže už Ondřej Novotný jednou dokázal, když dostal Oktagon mezi nejvýznamnější MMA organizace světa a do povědomí prakticky každého českého sportovního fanouška. Teď se o něco podobného pokouší ve fotbale se svým pořadem Kudy běží zajíc.

Jak důležitá jsou pro společnost fotbalová derby, popisuje Miroslav Šifta

Nedělní třaskavé pražské derby mezi Spartou a Slavií nabídlo kromě remízy 1:1 spoustu emotivních momentů, které názorově rozdělily českou sportovní veřejnost. O víkendu se ale po fotbalové Evropě odehrála celá řada dalších velkých zápasů, včetně několika lokálních a společensky velmi důležitých derby. Jaké události přinesly velké zápasy v Anglii, Francii, Nizozemsku, Španělsku ale i Česku jsme probrali s autorem článků Derby Week, fotbalovým publicistou a geografem Miroslavem Šiftou.

Horváth o derby: Nasadit Preciada od začátku byla chyba. Duel Bořil-Krejčí ještě dopadl dobře

Hrál za obě pražská "S", zažil řadu derby na každé straně. Někdejší výtečný záložník Pavel Horváth (48) sledoval coby stále ještě začínající kouč nedělní duel Slavie se Spartou (1:1) s obdivem. "Byla tam spousta taktických věcí, které se z toho daly vzít," říká v rozhovoru pro Livesport Zprávy.

Jak se vedení FAČR staví k výkonům reprezentace, líčí Petr Fousek

Český fotbal schytal v poslední době po období relativního klidu několik ran. Kauzy kolem ovlivňování zápasů v nižších soutěžích, blamáž během losování MOL Cupu, nepovedená vystoupení národního týmu nebo nečekaný konec technického ředitele - to vše jsou věci, které náročný tuzemský fanoušek nemohl jen tak přejít. V aktuálním vydání Livesport Daily jsme měli exkluzivní možnost vyzpovídat na Strahově muže, který český fotbal už přes dva roky řídí. Na otázky, které se týkaly nejen uvedených témat, odpovídal předseda FAČR Petr Fousek (60).

Kauza Bayern Nagelsmanna posílila, myslí si Straka. Německo očekává variabilní a s Neuerem

Fotbalové Německo se v pátek ráno znovu "nadechlo". Die Mannschaft ukázal před blížícím se domácím Eurem na nového spasitele. Národní tým má z krize vyvést Julian Nagelsmann, ve 36 letech druhý nejmladší trenér tamní reprezentační historie. Téma, které hýbe nejen německým fotbalem, okomentoval pro Livesport Zprávy trenér, bývalý reprezentant a bundesligový hráč, který je v prostředí trojnásobného evropského šampiona jako doma, František Straka.

Nelitujeme, že jsme odešli do zahraničí, shodují se Vítek s Horníčkem

V úterý se rozjely zápasy Ligy mistrů a ve středu nejprestižnější fotbalová klubová soutěž pokračuje dalšími duely. V rámci nich se předvedou i portugalská Braga a slavný Manchester United. Oba kluby spojuje jedno -⁠ na šanci v nich čekají mladí čeští brankáři. A s oběma, tedy s Lukášem Horníčkem a Radkem Vítkem, jsme připravili rozhovor pro podcast Livesport Daily.

Fotbal je oproti ragby staromódní, říká komentátor Jiří Štěpán

Ve Francii na začátku září odstartovalo mistrovství světa v ragby. A i když v Česku se o tomto sportu běžně tolik nemluví, během každého světového šampionátu jej i tuzemští diváci tradičně hojně sledují a jsou fascinováni mimo jiné i férovostí, která v ragby panuje. I o tom jsme mluvili s komentátorem ČT sport Jiřím Štěpánem.

Jak se pozná zdravá kabina ligového týmu, odpovídá Jaroslav Köstl

Už deset let je součástí realizačního týmu trenéra Jindřicha Trpišovského, se kterým prošel všechny poslední štace od Žižkova, přes Liberec až po Slavii. Společně se svými kolegy nyní stojí před jasně definovaným úkolem - vrátit ligový titul zpět do Edenu. Jaké jsou jeho osobní ambice v roli fotbalového kouče? Jak funguje slávistická kabina? Jaký je jeho vztah k pražské Bohemce, kde dělal před lety vůbec prvního tiskového mluvčího? A jak důležité je pro sešívané nadcházející derby proti Spartě? To všechno jsme probrali v dnešním vydání Livesport Daily s Jaroslavem Köstlem.

Zbytočne stratené body, stále na správnej ceste. Bartoš aj o šumoch ohľadom Slovana

Podbrezová mala výborný vstup do sezóny a nachádzala sa aj na čele tabuľky Niké ligy, ale v posledných troch zápasoch získala iba jeden bod. Napriek tomu opora tímu Marek Kristián Bartoš (26) v rozhovore pre Flashscore Správy hovorí, že tím z Horehronia je na správnej ceste.

Češi mají problém prosadit se kvalitním ofenzivním fotbalem, říká Pivarník

Česká i slovenská reprezentace za sebou mají další část kvalifikačních bojů o Mistrovství Evropy 2024. Obě země jsou zatím ve svých tabulkách na druhém místě, ale zdá se, že na Slovensku aktuálně panuje ohledně národního týmu pozitivnější atmosféra než v Česku. Čím to je, jak se na Slovensku pracuje s mládeží a v čem mají obě reprezentace problémy? O tom dnes v podcastu Livesport Daily mluvil technický ředitel Slovenského fotbalového svazu Roman Pivarník (56).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele