Chorý: Před skupinou by takovému postupu asi nikdo nevěřil, jsem na tým hrdý

10.11.2023, 12:08
Rozhovory
Tomáš Chorý (© FC Viktoria Plzeň)

Plzeňský fotbalista Tomáš Chorý před dvěma týdny rozhodl v Evropské konferenční lize proměněnou penaltou o vítězství 1:0 v Záhřebu a svůj počin zopakoval i v domácím utkání s Dinamem, které skončilo stejným výsledkem. Podle osmadvacetiletého útočníka by před začátkem skupiny málokdo věřil, že si Viktoria vybojuje účast v osmifinále už po čtyřech kolech a s plným počtem dvanácti bodů. Novinářům také řekl, že je na mužstvo hrdý.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka při premiérové účasti v hlavní fázi Konferenční ligy vyhráli všechny čtyři úvodní zápasy s Ballkani, Astanou i Dinamem Záhřeb a ve skupině C si dvě kola před koncem zajistili postup do jarního play off z prvního místa.

"Jsem na tým opravdu hrdý, protože je to něco neuvěřitelného. Kdyby nám někdo před začátkem skupiny řekl, že po čtyřech zápasech budeme mít plný počet bodů a budeme slavit postup do osmifinále, tak tomu asi nikdo neuvěří," uvedl Chorý.

Penaltu suverénně proměnil ve 35. minutě. "Jak jsem dostal míč, tak jsem přestal všechno vnímat a jenom se soustředil, protože jsem věděl, že to kopnu doleva. Ani jsem nevěděl, že tam byl jiný gólman než v Záhřebu," přiznal olomoucký rodák.

Předtím mu rozhodčí Tasos Sidiropulos neuznal gól kvůli útočnému faulu na brankáře Danijela Zagorace, s čímž příliš nesouhlasil. "Klasicky jsem vyskočil, gólman šel do mě. Ani ruce jsem tam neměl. Těžko říct, rozhodčí se na to pak ani nedíval," popsal Chorý.

V hektické druhé půle sudí po zásahu videorozhodčího odvolal penaltu pro Dinamo a v nastaveném čase i vyrovnávací gól. "Napřed jsem si myslel, že se řeší faul na Jindru (Staňka). Nakonec se zkoumal ofsajd. Po zápase mi říkal Kopi (Jan Kopic), že to viděl jednoznačně a myslel, že to bude ofsajd. On to možná věděl jistě, ale jedenáct tisíc lidí bylo našponovaných a na špičkách," řekl vytáhlý útočník.

Hodně si užil pozápasové oslavy. "V kotli bylo neuvěřitelné množství lidí, děkovačka byla obzvlášť hlasitá. Náramně jsem si to užil. Pro tohle fotbalista hraje, aby ho vyvolával celý stadion. My si to dnes užívali plnými doušky. Není to jen o mně, že jsem dal branku. Musím pochválit celý tým, stejně jako na Slavii (při nedělní ligové výhře 2:1) jsme si sáhli na dno a zvládli to," prohlásil Chorý.

Prozradil, jak nejlíp zregenerovat před nedělním ligovým duelem se Slováckem. "Třeba deset piv. Ne, to samozřejmě ne. Důležitý bude spánek. Pak lehký trénink a jít na to. Nic jiného se nedá dělat," podotkl s úsměvem autor šesti soutěžních branek v sezoně.

Zopakoval, jak si váží premiérové pozvánky do národního týmu pro kvalifikační zápasy s Polskem s Moldavskem. "V reprezentaci jsem prošel všemi kategoriemi, v áčku jsem ještě nebyl. Za pozvánku jsem rád. Ale ještě mi to pořádně nedochází. Chtěl jsem se soustředit na Dinamo," uvedl Chorý, který některé negativní reakce na svou nominaci neřeší. "Popravdě to nevnímám. Mohlo by mě to nějak ovlivnit. Nemá to cenu. Kluci mě trochu popichovali. Je to v rámci možností, to je hezké," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
j_mrazik

Ve skupině máte 2 Mongoly a Záhřeb no…

Reagovat
Greny

No zrovna loni měla Slavia ve skupině dva Mongoly a Sivasspor a jak to dopadlo vime

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
deporpepa

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kluivert9

To jste loni měli taky a byla z toho ostuda jako prase

Reagovat
deporpepa

Reagovat
deporpepa

No že zrovna Slávista se ozve

Reagovat
Salfovic

Chucpe.

Reagovat
Uwe háže buly

To jako čekali ještě lehčí skupinu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele